Sportin rakennusprojekti kausimallia 2015–2016 – vaasalaista identiteettiä rakentamassa

  • 468 980
  • 2 311

Tuima

Jäsen
Olenkohan ainut jota ei vituta niin paljoa (ihmettelen toki tätä itsekin).
Antaa miehen näyttää millainen pelimies on. Gavrusin lähtö kyllä vituttaa, mutta ei sille vaan voi enää mitään.
Tessierin kaltaista alisuorittamista tuskin nähdään. Ja mistä sitä tietää, ettei tämä kyseinen herra ollut kaavailuissa mukana jo ennen Gavrusia.
Peukut pystyyn ja toivotaan ettei ihan sysipaska hankinta ole. Ehkä Komu ja Bertrand antavat vanhalle herralle god moden kaltaiset energiavibat ja meillä kultakimpale käsissä. Toki, kengän kuva tulee perseeseen jos homma ei toimi.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Väkisin tästä meidän touhusta tulee mieleen Aku Ankka tai Uuno Turhapuro. Silloin milloinkaan kun se pystyy miljoonan itelleen jollain tapaa hankkimaan niin ei siinä kauaakaan aikaa mene kun se on jo johonkin onnistuttu hukkaamaan.
Vaikeata tässä on mitenkään itselleen uskotella että tästä Slovakian veikkausyhtiön raapusarvasta päävoittoa ainakaan tule.
Oishan se aikamoinen elämys jos tästä kuitenkin......

Vitut
Ingen vinst

e. Kiitos Tuima. Tuota asennetta tarvittais oikeesti nyt.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Minkä ihmeen takia piti näin kiireellä hankkia "korvaaja" Gavrusille? Eikö olisi kannattanut hiukan vetää henkeä ja malttaa mieli. Kannattajienko takia tämä tehtiin? Metsään meni. Sanon jo nyt, että parempaankin olisi ollut mahdollisuus. Ja vielä suora soppari mentiin tekemään.

Joo antaa miehen yrittää, mutta mutta...mitäs sitten kun ei kulje. Hermekselle varmaan ihan ok vahvistus.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sinänsä vähän huono esimerkkivertaus, koska Kärpät hommaa ulkkareissa yleensä ns. varmoja tapauksia ja näillä on hintalappukin sen mukainen. Toki kalliissa pelaajissakin sattuu huteja, ei siinä mitään, mutta lähtökohtaisesti pelaajat tulevat Kärppiin muualta kuin Slovakian sarjasta.

Mutta edelleen: ei lytätä Spilaria ennen kuin saa reilun mahdollisuuden Sportin kärkiketjuissa ja ylivoimalla.
Ymmärsit väärin pointtini! Tiedän, että Kärpät ei tällästä sekoilua harrasta, mutta heillä on varaa Deschampin tyylisiin floppeihin, koska kärki on leveä.

Meillä ei ole varaan ensimmäiseenkään hutiin, koska Gavrusin varaan oli laskettu huomattava määrä tehoja. Nyt sitten investoidaan (ilmeisesti kannattajaregoinnin vuoksi) ensimmäiseen nallipyssyyn, joka eteen tulee.

Meillä ei ole maalintekijöitä liikaa ja nyt yksi vähemmän. Ei voi ymmärtää!!
Pesonen olisi todennäköisesti ajanut täysin saman asian.
Spilarin hankinnasta tulee mieleen, että vanha kunnon Virmanen is Back.
Tosin sillä hiuksen hienolla erolla, että nyt ei ole rahaa, millä mällätä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miksi Virmaselle? Hän scouttaa pelaajat jotka niinkutsuttu urheilutoimenjohtaja hyväksyy. Onko vastuu siis työntekijällä eikä esimiehellä, joka Jämsän tässä tapauksessa voisi kuvitella olevan? Mikä rooli Jämsällä on koko organisaatiossa? Onko hänestä ollut jotain todellista hyötyä?
Molemmat tässä kyllä ovat ryssineet huolella, mutta nuo Virmasen kommentit ovat sellaisia, että on kyllä täysin pihalla. Toki myös Jämsän vastuu pitää tunnustaa.

Kertokaa nyt joku miksei tehty esim. Pesoselle jatkoa tai hankittu Männikköä Mestiksestä, jos joku huono hankinta piti kerran tehdä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights & Jokerit
Antakaa nyt Spilarille mahdollisuus. Katotaan nyt vaikka eka toi viikonlopun turnaus ja haukutaan sitten.
Karvisenkin moni lyttäsi, mutta itse uskoin Karviseen ja hyvin se näyttää pelaavan.
Saa ottaa talteen, että kaikki on Spilariin tyytyväisiä jo viikonlopun turnauksen jälkeen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mistähän päin teksti-tv:tä löytyy Slovakian liigan tilastot? Eihän tuota hankintaa voi selittää muuten, kuin paniikkinappulan painamisella, oletettavasti sopimus on tarjottu ensimmäiselle halukkaalle nimelle. On vissiin vielä suora sopimus, vaikka pelaajakoordinaattorina on tiettävästi try-outin keksinyt mies.

Tästä oli aikanaan puhetta, kun Virmasen pesti Sportissa julkistettiin, että vahva puuhastelun tuoksu tässä touhussa. Useampikin jokerikannattaja kävi muistaakseni toivottamassa voimia ja tsemppiä Vaasaan, koska niitä tullaan Virmasen pestaamisen myötä tarvitsemaan. "Tutkimme hänen taustansa useasta eri lähteestä ja kaikki saamamme palaute oli positiivista", aivan varmasti niin. Miksei olisi positiivista, onhan Spilar näyttänyt kykynsä useammassa kovassa liigassa, joihin lukeutunee myös Slovakian liiga, ainakin jos Virmaselta kysyy.

No joo, mukahassuttelu sikseen, tuskin Virmanen teillä yksin päättää hankittavista pelaajista.

Todella ikävä tilanne kyllä Sportin kannalta. En ollut pitsissä paikalla, mutta juttujen mukaan Gavrus oli näyttänyt todella vaaralliselta ja ennen kaikkea oli näyttänyt siltä, että tässä jätkässä on potentiaalia kellottaa Liigassa isoja minuutteja kärkiketjuissa. Ihan saatanan paska homma Sportille tämä valko-venäläinen bow out.

Toivottavasti Sport kaivaa jostain vakavasti otettavan korvaajan ja Gavrus on joulun aikoihin Vaasassa enää pelkkä kaukainen muisto. Tai jos korvaajaa ei kuulu, niin toivottavasti Spilarista on ottamaan Gavrukselta jäänyt taakka kannettavakseen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Kyllä tämä vaan kertoo siitä, että muutamista hyvistä askeleista huolimatta, lajitietämys ja osaavat tekijät loistavat poissaolollaan, kun puhutaan Vaasan Sportista. Tällaiset paniikkireaktiot eivät kerro mistään muusta kuin siitä, että siellä on amatöörit puikoissa.

Sitten kun vielä ensin puhutaan, miten on haettu nälkäisiä ja nuoria kavereita, jotka ovat preikkaamassa kansalliselle huipulle - mutta käytännössä kun kirkkain 21-vuotias kärkitekijä nostaa kytkintä niin unohdetaan hetkessä omat periaatteetkin ja tartutaan ensimmäiseen vastaantulevaan vanhaan papparaiseen, jolla on vieläpä surkeat näytöt...

Näyttäis vissiin pelaajabudjettikin olevan siinä mallissa, ettei todellisiin tekijämiehiin ollut varaa, vaikka Gavrusin lähti ja Leskisen siirtyi vakuutuspuolen kuluiksi. Siinäkin tapauksessa olisi pitänyt odottaa ja vaikka lähteä kauteen ilman toista kärkilaituria....ja ai niin, olisi voinut myös sillä try-outilla aloittaa. Kas ettei vielä niitä kuuluisia pelaajan optioita tarjottu samalla kun nyt oikein kunnolla paniikissa näköjään oltu.

Surullisinta on se, että toimistolla oikeasti kuvitellaan, että tällainen puppelointi menee kannattajien silmissä läpi.
 

Tuima

Jäsen
Molemmat tässä kyllä ovat ryssineet huolella, mutta nuo Virmasen kommentit ovat sellaisia, että on kyllä täysin pihalla. Toki myös Jämsän vastuu pitää tunnustaa.

Miten Virmanen on "täysin pihalla"?
Mä en jostain syystä ole valmis lynkkaamaan ketään. Eihän me tiedetä, kauanko tai koska Masa on ollut miestä skouttaamassa. Tässä nyt ei auta muu kuin luottaa toimiston työhön. Meidän lyhyen liigataipaleen aikana ei Ere & Virmanen montaa kertaa ole hommia kusseet. Tessierin paljastuminen täydeksi flåpiksi on yksi sulka tähän epäonnistumisen hattuun.
Haukutaan toimisto ja annetaan kaikille potkut sitten, kun Slovakilla on liigan huonoin +- ja 15ottelun jälkeen kiikaritehot.
*sormet ristiin*
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eihän me tiedetä, kauanko tai koska Masa on ollut miestä skouttaamassa.

Ymmärrän positiivisuuteen pyrkimisesi ja oikeastaan arvostankin sitä. Omien sanojensa mukaan Virmanen on kuitenkin "löytänyt" Spilarin "Muutaman päivän kartoituksen tuloksena" ja tämä siis sen jälkeen, kun tieto Gavrusin lähtemisestä oli tullut, eli tuskin Spilarin skouttaaminen on ollut mikään pidemmän ajan projekti. Tämä siis sillä oletuksella, ettei Virmanen laita tuossa jutussa omiaan.

*e* Laitetaan vielä linkki ko. juttuun, vaikka se varmasti täällä jo onkin.

Uutiset » Vaasan Sport
 

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
En ollut pitsissä paikalla, mutta juttujen mukaan Gavrus oli näyttänyt todella vaaralliselta ja ennen kaikkea oli näyttänyt siltä, että tässä jätkässä on potentiaalia kellottaa Liigassa isoja minuutteja kärkiketjuissa. Ihan saatanan paska homma Sportille tämä valko-venäläinen bow out.

Joo jos veikkaisin niin samaa tasoa kuin Hamill olisi ollut, näin uskaltaisin väittää.. sen jälkeen otetaan slovakian liigasta uran ehtoopuolella oleva raakile suoralla sopimuksella(??) ja vielä kehdataan puhua jostain muutaman päivän kartoituksen tuloksesta.. VMP!

Viettäkäämme hiljainen hetki vaasalaisen jääkiekkoilun kokemalle nöyryytykselle. Viimeinen sammuttaa valot!
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Emmä ymmärrä kyllä tätä hankintaa yhtään. Mies joka on niitannut henkilökohtaista menestystä vain ja ainoastaan kotimaassaan. KHL:ssä, Tshekin Extraliigassa ja SM-Liigassa flopannut. Eli ne ainoat kovat sarjat jossa on pelannut. Ymmärtäisin hankinnan, jos kyseessä olisi joku nuori kaveri, jossa voisi olla vielä potentiaalia, mutta kun kyllähän tämä Spilar alkaa olemaan aivan hasbeen suoraan sanottuna. 34 vuotta kuitenkin jo ikämittarissa.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Palstaveli @magnum37 kirjoittaa kyllä asiaa. Tässä nyt on ihan samat sävelet kuin viime kaudellakin, hankittiin lapaset Lamppu ja Pessi ilman try outtia ja silloin ilmoitettiin että joukkue on valmis. Tässä nyt on erona se että Lampulla ja Pessillä oli sentään vanhoja näyttöjä liigasta, Spilarilla ei ole edes näitä näyttöjä. Niin ja sitten vielä tuo case Genematti, saatiin tilalle Leinonen ja Tarkkanen, noh eihän siinäkään hyvin käynyt. Laskin jo aiemmin niin viime kauden hauista n. 50 % osui eli hankittu pelaaja oli vahvistus. Voiko liigajoukkue operoida noilla prosenteilla? Tulevasta kaudesta ei toki ole dataa kun kauttakaan ei ole vielä pelattu, mutta kyse ei ole siitä että tuleeko Spilar onnistumaan vai ei vaan prosenteista mikä on todennäköisyys sille että kaveri onnistuu. Hankita on lähtökohtaisesti huono ja vaikka kaveri onnistuisikin niin voidaan kyseenalaistaa Virmasen ja Eren touhut koska hankkivat pelaajan kenellä on niin pienet mahdollisuudet onnistua.

edit: Siis kesken kautta tehdyt hankinnat melkein kaikki floppasivat.
 
Viimeksi muokattu:

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Tämän farssin kruuna vielä se, että huomisen pohjalaisessa Ere ilmoittaa joukkueen olevan nyt valmis ja pelaajabudjetin täynnä.. Jos tähän äijään ollaan upotettu kärkihankintaan tarkoitetut rahat niin katkeaa mun paskasangosta kyllä ripa
 

makke246

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
PANIIiikkiIIIiI!
Aikaisemmat linjaukset joukkueen rakentamisesta saivat jäädä, kun virmasmasa bongasi 34 vuotiaan todellisen maalinsylkijän slovakiasta.
Ei ole pärjännyt parhaassa iässäkään missään kovemmassa liigassa. Ilmeisesti ollut liigassa kaudella 09-10 täysi vitsi, mutta virmasmasa olikin saanut useista lähteistä pelkkää hyvää tietoa ja nyt päätimme koittaa josko mies uransa ehtoopuolella pystyisi nousemaan liigajoukkueen kantajaksi.

En näe mitään hyvää, vaikka kuinka asiaa pyörittelen.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Miten Virmanen on "täysin pihalla"?

Haukutaan toimisto ja annetaan kaikille potkut sitten, kun Slovakilla on liigan huonoin +- ja 15ottelun jälkeen kiikaritehot.
*sormet ristiin*
"Tutkimme hänen taustansa useasta eri lähteestä ja kaikki saamamme palaute oli positiivista." Ja pitäisi olla ykköshyökkääjä Liigaan, jossa on aiemmin flopannut, jepjep.

Itse en ymmärrä tuota, että annetaan kenelle tahansa turhakkeelle "paikka näyttää". Tämä on ammattilaisorganisaatio ammattilaissarjassa, ei tänne tulla mitään kokeilemaan silloin kun oikeasti pitää olla johtava pelaaja. Se ei lohduta mitään sitten 15 kierroksen jälkeen pistää pihalle, kun on menetetty kasa pisteitä, joita ei takaisin enää saa. Siinä vaiheessa voi sitten kohdistaa katseen taas seuraavaan kauteen, kun "piti antaa kaverin näyttää", vaikka onnistumisen mahdollisuus oli jotain 0,5%.

Tässä on nyt tullut niin paljon negatiivisia asioita, jotka kaikki Sportin seuraajat ovat varmasti huomanneet, että jos kauden aikana tulee vaikeuksia, niin se tulee näkymään yleisömäärissä. Kun huomioidaan, että liigaosakettakin pitäisi pystyä lyhentämään, niin ei ole välttämättä mikään helppo kausi tulossa taloudellisestikaan.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Tämän farssin kruuna vielä se, että huomisen pohjalaisessa Ere ilmoittaa joukkueen olevan nyt valmis ja pelaajabudjetin täynnä.. Jos tähän äijään ollaan upotettu kärkihankintaan tarkoitetut rahat niin katkeaa mun paskasangosta kyllä ripa
Niin tosiaan, kärkiäijät on nyt sitten Brennanin jatko ja Spilar??? Hehe...
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Ihme ettei Virmanen scoutannut tätä kokenutta amerikkalaispelaajaa Sportille. Helposti olis löytynyt IS:n sivuilta..:Yhdysvaltalainen 94-vuotias Mark pelaa edelleenkin jääkiekkoa - ”Hän on uskomaton kaveri” - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Spilar vaikuttaa kyllä melko hätähankinnalta. Ei varmaan nyt ollut välttämätöntä kahdessa päivässä saada korvaaja lähteneelle. Liigan alkuun kuitenkin reilusti vielä aikaa. Hyvin olisi viikon tai kaksi voinut haistella markkinoita ja etsiä sopivaa pelaajaa. Mielestäni Gavrus oli ennakolta selkeästikin parempi kuin tämä Slovakki. No, aika näyttää ja näillä mennään, sanoi Matti Virmanen.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Niin ja sitten vielä tuo case Genematti, saatiin tilalle Leinonen ja Tarkkanen, noh eihän siinäkään hyvin käynyt. Laskin jo aiemmin niin viime kauden hauista n. 50 % osui eli hankittu pelaaja oli vahvistus. Voiko liigajoukkue operoida noilla prosenteilla?

edit: Siis kesken kautta tehdyt hankinnat melkein kaikki floppasivat.

Tuo on tosiaan osuva huomio, ettei yksikään kesken kautta hankituista pelaajista onnistunut. Leinoselta ja Tarkkaselta tosin ei oikein voinutkaan enempää odottaa kuin mitä saatiin. Tässä on tosiaan selvä jatkumo Gene -> Leinonen&Tarkkanen caseen. Viime kaudella ykköspakiksi hommattiin mies, johon ei ollut edes mitään oikeuksia kun oli lainalla. Sitten toinen ykköspakki halusi pois kesken kauden ja tilalle otettiin kaksi nuorta mestispoikaa.

Mielestäni liigassa ei voi operoida ainakaan sillä olettamuksella, että ykköskorin pelaajan voi paikata jollain tuhnulla turistilla kuten nyt on tehty. Nimitys Slovakian Pesonen on erittäin osuva... Ja, vaikka emme tiedä kaikkea tapaus Gavruksesta, niin kyllä oletukseni on, että Sport on mennyt kirjaamaan sopimukseen jotain myönnytyksiä kaverille, joka on tehnyt lähdön helpommaksi. Jämsä jatkaa tässä suhteessa Juha Saaren perinteitä. Se on ihan sama, vaikka tänne tulevaisuudessa naarattaisiin Sidney Crosbyn poika, jos se tehdään sortumalla Sportin kannalta mielipuolisiin sopimusehtoihin.

Erittäin hölmöä toimintaa Sportilta ja ennenkaikkea tärkeimpien tukijoiden, eli kannattajien totaalista aliarvioimista.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Älkää nyt, Virmanen on scoutannut kaveria jo "muutaman" päivän, mikä on todennäköisesti yksi tai kaksi päivää. Tarkkaan scoutattu vahvistus tulossa siis...
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Miten Virmanen on "täysin pihalla"?
Mä en jostain syystä ole valmis lynkkaamaan ketään. Eihän me tiedetä, kauanko tai koska Masa on ollut miestä skouttaamassa.

Ihan mielenkiinnosta pakko kysyä, että missä Virmanen on Spilaria sitten ollut scouttaamassa?

Spilari on sinänsä kyllä hankintana aika turvallinen, että jos mies onnistuu yli 10 pistettä tekemään voidaan hänen katsoa onnistuneen historiansa perusteella. Gavrusin lähtö oli todella outo tapahtumaketju, jonka tarkempia vaiheita olisi kiva kuulla, mutta vielä enemmän kiinnostaisi tietää miksi korvaaja piti hankkia näin hätäisesti. Mikä oli se ajava voima tämän hankinnan takana. Seuraan jääkiekkoa hyvin paljon ja en pienen miettimisenkään jälkeen muista yhtäkään pelaajaa, joka oli 34-vuotiaana yhtäkkiä herännyt tekemään pisteitä oltuaan ensin koko uransa aivan jäässä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös