Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Avattiin tälle nyt oma ketju. Kesän aikana yritän jokaisesta uudesta pelaajasta saada jonkinlaisen esittelyn aikaan, jossa vähän kertausta aiemmasta urasta, vahvuuksista, pelaajatyypistä jne. Ja mahdollisesti jotain highlight pätkiä ja sitten loppuun vielä omat odotukset kyseisten pelaajien tulevasta kaudesta.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Aaro Vidgren (https://www.eliteprospects.com/player/151897/aaro-vidgren)


21v pelimies, laitahyökkääjänä pelailee, mutta sentterinäkin voi tarvittaessa stuntata. Pelaajatyyppinä voimahyökkääjä/rouhija. Vahva vääntämään ja hyvä suojaamaan kiekkoa. Tykkää taklata, repii ja raastaa ja blokkailee vetoja. Todellinen joukkuepelaaja ja hyvä alivoimalla. Luistelu ihan kohtuu hyvällä tasolla vaikka iso mies onkin ja laukauksesta löytyy voimaa. Potentiaalia on kiekolliempaankin rooliin, vaikka urallaan usein on alakentissä pelannut.

TPS:n junnupolkua pitkin kulki Lukkoon, jossa sitten vietti muutaman kauden junnuissa ja saaden myös peliaikaa Liigassa ja Mestiksessä. Junnuissa ei koskaan tehnyt mitään erityisen kovia tehoja vaan oli sielläkin enemmän alakenttien jyrä. Päätti sitten sieltä siirtyä USHL:ään kaudeksi, jossa pelasi mm. Samassa joukkueessa KooKoon kärkikenttiin hankkiman Samuel Bucekin kanssa. Vidgren iski paremmat tehot runkosarjassa mutta pelasikin pelejä jonkin verran enemmän. Playoffeissakin aika identtiset tehot. Muutenkin hyvin saman kokoiset pelaajat ja jokseenkin saman tyyppiset vaikka Vidgren ehkä hieman enemmän sellainen rouhija tyyppi. Amerikan vuosina Vidgren pelasi myös sentterinä ja sai siltä tontilta kokemusta, joten jos ihan kauhea loukkaantumissuma sattuu, niin voi stunttailla sillä paikalla. Kokonaisuudessaan USHL-reissu oli hänelle oikein hyödyllinen ja siellä sai ensimmäistä kertaa urallaan tuollaisen isomman hyökkäävän roolin ja tehoja sen myötä. Vidgren sai Amerikan reissulta myös lisää kovuutta ja suoraviivaisuutta peliinsä ja Lukossa oli ehkä odotuksia, että Vidgren jonkinlaisen läpimurron tekisi Liiga tasolle. Kausi kuitenkin meni aika pienessä roolissa lopulta ja tuotti 60 ottelussa tehot 6+7=13 pistettä. Pisteet eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, varsinkaan tällaisen voimahyökkääjän kohdalla, sillä jonkinlainen läpimurto tuli tehtyä maltillisista tehoista huolimatta. Vidgren oli kuitenkin omassa roolissaan neloskentän hämmentäjänä ja alivoimapelaajana varmaan yksi Liigan parhaita.


Muutamia kommentteja Lukon puolelta Vidgrenistä:

”Huikea kaveri omassa roolissaan. Pelaa logolle ja on todellinen taistelijasielu. USHL-reissulla oli kehittynyt paljon ja oli tärkeä pala Lukon joukkuetta tällä kaudella. ”

”Todellakin, huikea ja paransi koko ajan playoffeissa. Tänään kävi jo haistelemassa Benin kanssa maalinedessä. Jysäytti kunnon pommin Kuuselaan(tuota koko joukkueen olisi pitänyt tehdä alusta asti).

”Koko 4 -ketju oli melkein parhain ketju playoffeissa kokonaisuutena. Yritystä riitti ja saivat monta pyöritystä vastustajan päähän. Vidgren siellä johti peliä. ”

”Moni ei muista että kaveri on vasta 21v. Parhaat vuodet ovat edessäpäin ja jos ottaa varteen vielä lisää massaa/räjähtävyyttä sekä kokemuksen tuomaa vittumaisuutta, on meinaan tuolla varrella paskamainen pelaaja vastustajalle. On siinä ja siinä olisinko ottanut Aaron ennen Super-Hessua. Saman tyylin pelaajia meinaan. Todella iso menetys jos oikeasti on Turkuun menossa. Toivottavasti huhu on perätön.”

”Hankki vastustajalle pirusti jäähyjä. Sitä hakataan ja siinä roikutaan ja äijä vaan painaa menemään. Veto on myös hyvä.”

”Vidgrenin kaltaisia panssarivaunuja olisi tarvittu lisää runnomaan läpi mailaviidakon mies reppuselässä.”


Voisin veikata, että tulee saamaan paljon vastuuta alivoimalla ja tilanteissa, joissa johtoa halutaan puolustaa. Kuitenkin kun Tikka, Sutter ja Vauhkonen lähti, niin jopa ylivoimalla saattaisi olla roolia tarjolla maalinedustalla ja kun tuo vetokin kuitenkin kohtuu kova. Uskoisin, että löytää paikkansa ainakin alivoimalta ja varmaan pääsee koittamaan ylivoimaakin eli erikoistilanteissa käyttökelpoinen ja sitten muutoin pelaa 2-3 kentässä. Tehoja voi tulla yllättävän paljonkin ja varsinkin maaleja, mikäli ylivoimalla saa maalinedustalla hakata kiekkoja sisään. Sanotaan nyt veikkauksena, että tulee tekemään 15 maalia ja siihen päälle sen 5-10 syöttöä. Tehojen lisäksi odotan kovaa duunia puolustuspäähän ja fyysistä peliä. Enkä yllättyisi jos Vidgrenistä tulisi kauden aikana fanipäädyn uusi suosikki...
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Jared Wilson (https://www.eliteprospects.com/player/80739/jared-wilson)

24v puolustaja, vahvuudet pitkälti fyysisessä pelaamisessa, on kova talkaamaan ja vahva maalinedustalla. Aika aggressiivinen pelaaja juttujen perusteella, mutta myös hyväksi joukkuepelaajaksi luonnehdittu. Ei ole mikään painavin kaveri vaan yllättävän kevyt pituuteen nähden, mutta se ei ole näyttänyt haittavan fyysistä pelaamista. Päin vastoin kevyys tuntuu olevan vain etu, sillä häntä on luonnehdittu hyväksi luistelijaksi ja liikkuu ketterästi. Kiekollisilta taidoiltakaan ei pitäisi olla mikään täysi turhake, sillä aiemmin junnu-urallaan ollut pitkälti kiekollinen pakki.

Tässä onkin junnu vuosilta juttua (https://youtu.be/H--_z_jTVkQ ). Tämän mukaan oli nuorena pienikokoinen ja enemmän sellainen hyvä luistelija ja kiekollinen pakki, mutta ajan saatossa kun kasvanut, niin muuttunut enemmän fyysiseksi puolustajaksi. Vaikuttaa yllättävän monipuoliselta pelaajalta lopulta.

Tässäkin sitten artikkelia Wilsonin ominaisuuksista ja siinäkin mainitaan vahvuudeksi fyysisyyden lisäksi peliäly, kiekolliset taidot ja laukaus:

Flames up-and-comer expects friend to impress at summer camp

Junnusarjoista siirtyi yliopistoon pelaamaan ja siellä ihan tuollaisia hyviä kausia tehojenkin valoissa ja varsinkin maaleja teki hyvin. jäähyminutit tosin aika korkeita yliopiston mittapuulla. Hyvänä meriittinä voisi sanoa myös, että viimeisellä kaudellaan yliopistossa toimi joukkueen kapteenina.

Nyt kulunut kausi oli ensimmäinen ammattilaisena pelattu kausi ja se tuotti ECHL:ssä 49 ottelussa tehot 1+17=18 ja jäähysarake näytti 121min. Jäähyjen määrää toki nostaa paljon sekin jo että taisi myllyttää yli 5 kertaa kaudella, joten kaikki ei tullut kakkosista tai pelirangaistuksista. +/- sarake näytti -4, mutta monella siellä oli samassa jengissä jopa -20 lukemia kun joukkueen menestys ei ollut mitään kummoista, niin ihan kelvolliset lukemat.

Mainittakoon nyt vielä, että NHL training campeilla joskus päässyt pelailemaan, vaikka sinne nyt aika moni lopulta pääseekin. On se kuitenkin edes pieni meriitti ja ompa ainakin nähnyt sitäkin puolta.

Myllyjä:

https://youtu.be/UuPgXkWJWi0

https://youtu.be/pn9kfU5OY0U


Hanskaaminenkin onnistuu, joten joku näihinkin hommiin kelpaava Tikan lähdettyä silti joukkueessa.


Loppuun vielä linkki haastatteluun viime kaudelta:

https://youtu.be/ZxOxXfdvW2g

Edit.

Lisätään Wilsoninkin esittelyyn vielä jonkinlaiset arviot ensikaudesta. Pienen floppiriskin näen siinä, että ei ole ammattilaisena paljoa pelannut vielä ja tuntuu olevan sen verran aggressiivinen pelimies ja innokas taklaamaan ja hanskaamaan, että kunhan ei mene yli tuolla saralla niin ehkä hyvä tästä tulee. Pisteitä en juurikaan odota vaikka niihinkin on toki olemassa potentiaalia kun kiekollisessa roolissa on myös pelannut ja ei nuo ECHL-tehot nyt niin huonot ole. Kuitenkin odotan nimenomaan fyysisyyttä maalinedustalle ja alivoimalla odotan että tyhjentää maalinedustaa tehokkaasti. Siihen rooliin hänet onkin hankittu ja mielestäni on onnistunut hankinta jos sen homman hoitaa vaikka pisteitä ei sitten tulisikaan. Rooli tulee varmaan olemaan siellä jossain alemmissa pareissa ja juurikin saanee vastuuta kun halutaan puolustaa johtoa tai pelataan alivoimaa(olettaen että ei itse ole jäähyllä..) tilastoveikkauksina nyt vaikka 10 pistettä ja +/- saldo sinne jonnekkin positiivisille numeroille ja jäähyjä tullee reilut 100 minuttia.
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Chris DeSousa (https://www.eliteprospects.com/player/30925/chris-desousa)

28v, kanadalainen hyökkääjä. Pelasi aiemmin urallaan lähinnä sentterinä, mutta viime kaudella siirtyi pääosin pelaamaan laitaan ja siellä sitten tulikin tehojen muodossa ”läpimurto”. Pelasi junnuna OHL-liigaa ihan ok tehoilla, mutta jäähyminutit olivat sitäkin korkeammat. Oli aina joukkueensa kärkipäätä pistetilastoissa, vaikka rooli olikin aika rikkova. Siirtyi sitten Kanadan yliopistoon, joka hieman harvinaisempi polku kiekkoilijoille, sillä tuo sarja ei mikään kummoinen ole. Siellä kuitenkin taisi joka vuosi olla joukkueensa paras pelaaja tehojen valossa ja pelasi isossa hyökkäävässä roolissa. Viimeisen yliopisto kautensa lopussa kävi ECHL:ssä vakuuttavat 20 ottelua pelaamassa ja AHL-sopimus taskuun seuraavalle kaudelle. AHL:ssä sitten pelasikin tuota ominta rooliaan eli alakentissä hämmensi ja myllytti minkä kerkesi. Halusi kuitenkin uraltaan enemmän ja lähti eurooppaan hakemaan taas vastuuta ylemmistä ketjuista kiekollisemmassa roolissa. Ensimmäinen kausi EBEL-liigassa tuotti jo kelvolliset tehot ja pääsi pelaamaan isossa roolissa, mutta vasta toinen kausi ja siirto laitahyökkääjän tontille sai tuon ”läpimurron” aikaan.

Usein eri lähteissä häntä kuvaillaan varsin monipuolisena pelaajana. Tekee kovasti hommia kentällä molempiin suuntiin ja pelaa erittäin aggressiivisesti. Vahva vääntämään vaikka onkin lyhyt, taklaa usein ja kovaa, sekä tarvittaessa pudottaa hanskat. Luistelua ja liikettä on kehuttu myös, eli tuskin tulee siitäkään jäämään kiinni menestys Liigassa. Maalinedustoilla viihtyy ja sinne tykkää ajaa ja sieltä tekikin viime kaudella suuren osan maaleistaan.


Vähän videomateriaalia:

parin minutin highlight-vieo:

Chris DeSousa Highlights


Hienoja maaleja:

Servus Hockey Night

HC Bozen - Bolzano Foxes

Servus Hockey Night


hyviä myllyjä:

Hockey33

Daniel Renouf vs Chris DeSousa Dec 3, 2016

Chris DeSousa vs. Freddie Hamilton (Feb.4, 2010)

Chris Desousa Vs Lovatsis Fight Nov 23rd 08

Chris DeSousa vs. Paul Cianfrini


Mylly kesken haastattelun

Aivis Kalniņš on Twitter


tässä puolestaan haastattelu NHL-leiriltä ja mainitsee esikuvakseen mm. Tie Domin :D ihan mielenkiintoinen lyhyt juttu, suosittelen lukemaan. Antaa vähän kuvaa millainen kaveri kyseessä.

It's all part of the game for Chris DeSousa, who was looking to make an impact last nightDeSousan kohdalla näkisin kaksi vaihtoehtoa siitä, miten kausi tulee sujumaan. Parempi skenaario on sellainen että löytyy hyvät kemiat jostain ketjusta, ehkä jotain tyyliin Kallela-Ainali-DeSousa ja siinä pääsee kahden taiturin rinnalle iskemään häkkäjä ja rouhimaan, sekä saa ylivoimalla roolia maalinedustalla. Tässä skenaariossa uskoisin että tulee tekemään sen 15-20 maalia ja siihen sitten joitain syöttöjä päälle. Toinen ja valitettavasti näiden arpojen kohdalla se todennäköisempi skenaario on, että käy ns. ”Rapuzzit” ja on Liigaan hyvä yleispelaaja mutta ominaisuudet ei ihan riitä kärkirooleihin. Tällöin varmaankin pelailee jossain alemmissa ketjuissa ja keskittynee lähinnä agitaattorin hommiin ja fyysiseen peliin sekä alivoimalla pelaa isoja minutteja ja tekee joku kymmenisen häkkiä siinä ohella. Toki pelaajatyypiltään on onneksi tuollainen, että on käyttökelpoinen alemmissakin rooleissa ja niissä on oikeastaan omimmillaan, niin vaikka ei tehoilijaa saataisi hänen muodossaan, niin saadaan ainakin hyvä fyysinen ja monipuolinen duunari, joka voi stuntata myös keskellä.


Ja jos on Vidgrenissä aineksia nousta fanien suosioon tulevilla kausilla, niin sama homma DeSousan kohdalla. Tuollainen terrieri ja räiskyvä ja aggressiivinen persoona kentällä joka nauttii fyysisestä pelistä, niin tulee mieleen muuan Mike Brennan hyökkääjä versiona...
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Samu Markkula (https://www.eliteprospects.com/player/43567/samu-markkula)

25v laitahyökkääjä, kokoa 175cm ja 76kg. Oikein näppärä kiekollisesti ja taitava käsistään. Pelisilmää löytyy ja on enemmän tuollainen playmaker tyyppinen pelaaja kuin mikään maalintekijä. Fyysisessä pelissä suurimmat puutteet.

Jypissä vietti junioripolkunsa ja oikein mukavilla tehoilla. Aika nuorena sellaisena 16-18 vuotiaana pärjäsi jo ihan A-Junnuissakin, vaikka pienikokoisena junnuna se voi olla varsin haasteellista. Myöskin Mestis debyyttin teki kohtuu varhain sekä Liigadebyyttikin siinä 18 vuoden hujakoilla. U17 ja U18 maajoukkueissa oli vakiokasvoja ja molemmissa kävi MM-kisatkin. U20 kisoihin ei ikinä riittänyt, mutta niilläkin leireillä kävi.

Jypissä tie ei oikein auennut, vaikka Jyp-akatemiassa Mestiksessä teki parikymppisenä 47 otteluun 42 pistettä. Lähti sitten uusiin maisemiin ja pois Jyväskylästä Sapkoon. Siellä ihan kohtuullinen reilu 30 pisteen kausi ja siirtyi sitten Hermeksen aika heikkoon porukkaan, jossa olisi ainakin isoa vastuuta tarjolla. Hermeksessä ensimmäinen kausi tuotti 33 pistettä ja seuraava sitten nousujohteisesti jo 39 pistettä ja nyt viimeisin kausi sitten jo 63 pistettä. Mainittakoon myös, että +/- tilasto oli Mestiksen hyökkäjistä paras ja näytti +23. Eipä ole siis kaikki tehot tehty vain ylivoimalla tai puolustuksen kustannuksella vaan myös omaan päähän pelannut ainakin hänen ketjunsa hyvin. Nyt mennellä kaudella oli jo selkeästi väärässä sarjassa ja näytti kyllä sen verran dominoivia otteita toisinaan, että ihme ettei joku jo kesken kauden napannut. Sportissahan Markkula kävi vähän Liiga tunnelmia haistelemassa kesken kauden treeneissä. Ikää kuitenkin vasta 25 vuotta Markkulalla, mutta silti on pelannut jo viisi yli 30 pisteen kautta Mestiksessä ja siihen päälle vielä yhden 24 pisteen kauden. Tulosroolissa löytyy siispä miestensarjoista kokemusta jo pitkältä ajalta vaikka nuori kaveri ja tasaisesti on kyllä suorittanut läpi uransa.


Highlighteja tältä kaudelta:

Twitter

Twitter

https://youtu.be/irz3brfmTLo

https://youtu.be/HHto-FOdpgU


Sportissa ensimmäinen tehtävä Markkulalla on saada sopimus lunastettua tuon try-outin kautta, mutta senkin jälkeen edessä on kova työ jos haluaa raivata itsensä Top3 ketjuihin. Roolia on vaikea ennakoida, kun kaikki tosiaan riippuu siitä, että miten onnistuu sopeutumaan Liigan vauhtiin ja fyysisyyteen. Oula Palve nyt on hyvä esimerkki pelaajasta, joka aluksi dominoi Mestistä, sitten Liigaa ja nyt sai jo NHL-sopimuksen, niin mitään en kirjoittaisi Markkulankaan kohdalla pois sen suhteen etteikö Liigassa voisi onnistua. Toki sitten löytyy enemmänkin noita esimerkkejä, jotka ovat epäonnistuneet Mestiksestä siirtymään Liigaan tehokkaasti. Markkulalla kuitenkin Liigan junnuista kokemusta ja jo Liigapelejäkin pelattuna sekä sitten nuo junnujen maajoukkjeet kierrettynä, niin se on ihan lupauksia herättävää taustaa.

Arvioisin, että on mahdollista, että tulee tekemään todellisen läpimurron Liigaan ja nousemaan ihan Sportin kärkikenttiin ja ylivoimalle, mutta realistisempana arviona pitäisin että tullee pelaamaan Sportin 3 ketjussa ja satunnaisesti loukkaantumisten myötä ylivoimalla ja iskee sen suunnilleen 15-20 pistettä. Sitten ehkä 20-21 kaudella isompaan rooliin Ainalin, Kalaputaan jne lähdettyä, jos nyt ensikaudella osoittaa, että voi pärjätä Liigassa. Toki on mahdollista että ei saa edes sopimusta ja palaa Mestikseen. Markkula onkin yksi mielenkiintoisimpia seurattavia heti harkkakauden alusta asti, että miten lähtee homma toimimaan.
 
Viimeksi muokattu:

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Paul Geiger (https://www.eliteprospects.com/player/76312/paul-geiger)

26v, isokokoinen puolustajan järkäle. Mittaa löytyy 191cm ja painoa 97kg. Pelasi ennen yliopistoa OJHL-Liigaa, jossa oli varsin tehokas puolustaja ollen ihan sarjan tehokkaimpia puolustajia ollen pakkien pistepörssin kolmas. Pudotuspeleissä oli koko sarjan pistepörssin toinen. Tämän jälkeen sitten siirtyi yliopistoon, jossa ensimmäinen kausi jo tuotti 12 pistettä, joilla irtosi oman joukkueen pakkien pistepörssin kärkipaikka. Sitten seuraavalla kaudella saldo oli jo 17 pistettä, kun alkoi saamaan ylivoimavastuuta. Voitti samaisella kaudella myös joukkueensa +/- tilaston. Nimettiin myös seuran parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi ja sen nimityksen taisikin sitten saada loppuinakin kausina. Kahdella viimeisellä kaudella toimi kapteenina, mutta tehot laski roolin vaihtuessa enemmän puolustavaan suuntaan ja ylivoimavastuun puuttuessa. Kapteenina toimimisen lisäksi sai myös erityisen tunnustuksen hyvästä urheiluhengestä niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella. Ilmeisen hyvä joukkuepelaaja ja hengenluoja kyseessä.

Yliopiston jälkeen kävi syksyllä Buffalon NHL-leirillä ja kaudeksi teki sitten sopimuksen AHL:ssä pelaavan Rochester Americansin kanssa. Kausi meni alemmissa pakkipareissa aika pienellä vastuulla. Seuraavaksi kaudeksi sitten Hershey Bearsiin AHL:ään, mutta kausi meni pitkälti ECHL:ssä. Siellä sai olla isossa vastuussa ja pelata taas ylivoimaa. Kausi tuottikin 58 otteluun tehot 12+23=35 pistettä, millä voitti joukkueensa puolustajien pistepörssin. AHL:stä kun ei isoa roolia ollut tarjolla, niin siirtyi Eurooppaan HC Blozanoon Ebel-liigaan. Kauden saldoksi jäi 50 ottelusta 17 tehopistettä ja +/- saldo näytti +9. Pelasi varsinkin loppukaudella joukkueen pakeista eniten ja olikin Bolzanon yksi tärkeimpiä pelaajia viime kaudella.

Huomionarvoista on, että on ollut yllättävän usein yksi oman joukkueensa tehokkaimmista puolustajista ja varsinkin sillon kun on saanut ylivoimalla vakituisesti vastuuta. Kyseessä kuitenkin on enimmäkseen täysin puolustava pelaaja, jonka vahvuudet fyysiessä pelissä.


Higlightejä ja haastattelu:

https://youtu.be/8FF2F8V88R8

Videon perusteella ainanin nuo pari maalia näytti syntyvän kun lähti pakin paikalta vähän Mike Brennan tyyppiseen maalille ryntäykseen.


Maali

South Carolina Stingrays

Suosittelen katsomaan, näyttää Geigeriltä meinaan löytyvän ihan yllättävän kivasti nopeutta!


Haastattelu

https://youtu.be/BUyXUlYlHNA

Kuvailee itseään luotettavaksi kahdensuunnanpuolustajaksi, joka ensisijaisesti pelaa puolustussuuntaan. Haastattelija lopussa kehuu Geigerin luistelua.


Kokonaisuudessaan saa sellaisen kuvan, että kyseessä on vähän modernimpi puolustava puolustaja, eikä sellainen pelkästään maalinedustalla seisoskeleva kovanaama mallia Finley tai Yonkman. Jäähyminutit aika maltillisia ja onkin tuollainen enemmän herrasmiespelaaja verrattuna vaikka toiseen hankintaan Jared Wilsoniin. Pelaa tosiaan ensisijaisesti puolustavaa roolia, mutta tykkää tehdä välillä nousuja hyökkäysalueella ja kyllä nuo joidenkin aiempien kausien tehot kertovat, että ei ihan mikään kädetön äijä ja pistepotentiaalia saattaa olla jopa yllättävän paljon. Luistelua on kehuttu ja sen kyllä huomaa joistain videoista, että se on oikein hyvällä mallilla vaikka Geiger onkin tuollainen sata kiloinen järkäle. Youtubesta löytyy tuo Bolzanon harjoituspeli viime syksyltä ja siinä ainakin miellytti omaa silmää hänen liikkeensä vaikka tosin peli oli sen verran hidasta että ihan ehkä kuvaa ei saanut siitä miten Liigassa tulee vauhti riittämään. EBELin sivuilta löytyy viime kauden matsien maalikoosteita, jos jotain kiinnostaa, niin sieltä voi mennä myös bongailemaan Geigerin otteita. Jos Jared Wilsonia vertasin Mike Brennaniin, niin Geigeriä voisi verrata Robakiin. Hyvin samanlaltainen pelaaja kyseessä. Isokokoinen ja puolustaa hyvin. Fyysinen, mutta ei mitenkään räiskyvä pelitapa eli mielummin ottaa kiekon pois ulottuvuuden avulla tai liimaamalla vastustajan seinään kuin millään avojäänpommilla. Luistelu Robakin kaltaista tuollaista kevyehkön näköistä vaikka iso mies kyseessä ja näpsäkästi näyttää avaussyötöt lähtevän myös.

Arvioisin, että tulee osoittautumaan hyväksi hankinnaksi. Ainakin ennakkokäsitysten mukaan juuri ne ominaisuudet on kunnossa, joita Liigassa tarvitsee eli lähinnä nyt tuo luistelu. Pelannee aika paljon, sillä on Wilsonin lisäksi pakiston ainoa tuollainen enemmän puolustava ja fyysinen pelaaja ja sellaiselle on tarvetta. Saanee alivoimavastuuta reippaasti ja enpä ihmettele, jos ylivoimallakin voisi jossain kohtaa saada mahdollisuutensa. Mitä enemmän selvitin tämän kaverin taustoja, sitä luottavaisemmin mielin olen tämän hankinnan suhteen. Saa tulla lynkkaamaan kauden jälkeen jos olen väärässä, mutta uskoisin että tässä on Jämsä tehnyt nyt todella hyvän löydön. Innolla odotan, että pääsee näkemään Geigerin tositoimissa Sportin paidassa. Pisteveikkauksena voisin heittää sellaiset 15-20 pistettä ja +/- saldo jonkinverran plussalla.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Niko Kuiri (Niko Kuiri at eliteprospects.com)

21v, sentteri, jolta luonnistuu myös pelaaminen laidassa. Jokipojissa aloitti uransa, jossa oli samaan aikaan organisaatiossa mm. Markku Kyllösen ja Jesse Paukun kanssa, joten sikäli jollain tasolla tuttu mies Sportille. Jokipojissa murtautui u16 maajoukkueeseen ja sitten Kärpät hänet poimikin isompiin ympyröihin. Kärpissä aika nuorena 17-18 vuotiaana jo hyviä tehoja A-junnuissa ja kausi 16-17 olikin jonkinlainen läpimurto kun oli Kärppien A-junnujen maali- sekä pistepörssin kärkipäätä ja pääsi 4 ottelun verran Liigassa debytoimaan. Seuraava kausi menikin sitten miesten peleihin totutellessa Hermeksessä, jossa valmentajana oli loppukauden Pajuluoma, eli hänellekkin tuttu mies. Ilmeisesti myös miellytti tuolla kaudella Pajuluomaa hänen pelinsä kun Sportiin Pajuluoma nyt Kuirin halusi. Enkä ihmettele ollenkaan, että miellytti, kun kuitenkin 20 vuotiaana Mestikseen 34 otteluun tehot 10+8=18 on ihan kivat lukemat varsinkin Kuirin tyyppiselle puolustavalle pelaajalle. Nyt kulunut kausi menikin sitten kokonaan Kärppien A-junioreissa ilman yhden yhtä näytönpaikkaa Liigassa saatika Mestiksessä. A-junnuissa kausi sujui oikein mallikkaasti ja tuotti 51 otteluun tehot 20+26=46 pistettä. Toimi samalla joukkueen kapteenina ja kauden päätteeksi voittivat siis suomenmestaruuden. Palyoffeissa pelasi 10 ottelua tehoin 1+8=9. Uskoisin että on aika aikaisin jo Sportiin kirjoittanut sopimuksen ja se selittänee, että Kärpillä ei ollut mielenkiintoa Kuirille antaa näytönpaikkaa missään. Toki Kärppien joukkue myös niin kova, että sieltä vaikea paikkaa edes saada.

Pelaajatyypiltä Kuiri on fyysien ja puolustava voimahyökkääjä. Kokoa löytyy ihan mukavasti ja on enemmän tuollainen moderni puolustava sentteri, eli löytyy myös käsiä jonkin verran ja pistepotentiaalia. Huomioitavaa on, että usein tehnyt ihan kiitettäviä määriä maaleja, jo edelliskaudella syntyi 10 maalia Mestiksessä 34 otteluun ja Kärppien A-junnuissa tällä kaudella 20 maalia. Mitä jatkiksen palstalta yritin löytää Kuirista kirjoiteltuja juttuja, niin pommikoneeksikin on luonnehdittu, eli ilmeisesti myös taklaaminen onnistuu. Kärppien puolella kun kyselin, niin kuulemma taidot ja eväät riittää Liigaan jo helposti, kunhan vaan saa vastuuta. Mikäli läpimurtoa Liigatasolle ihan tosissaan haluaa tehdä, niin kuulemma liikkeen kanssa täytyy vielä tehdä töitä, sekä sitten tietenkin yleisesti kaikessa ottaa pientä steppiä eteenpäin. Kokonaisuudessaan näkisin tässä olevan loistava aihio Sportin tulevaisuuteen ja uskoisin, että tässä meillä on mahdollisesti uusi ”Tommi Tikka”, mutta hieman maltillisempana versiona eli myllyt ja hölmöilyt jää pois.

Siinä vähän videota Kuirin pelaamisesta Hermeksen paidassa. Ensimmäisessä videossa maalintekijänä, toisessa syöttäjänä. (Joku täällä linkkasi nämä videot jo aiemmin mutta lisätään nyt tännekin)

Hermes - K-Vantaa la 10.2.2018 - Maalikooste

Hermes - RoKi ke 24.1.2018 - Maalikooste


Sitten jos mietitään mikä tulee Kuirin rooli olemaan ensikaudella, niin näkisin että nelossentteriksi hyvinkin todennäköinen murtautuja. Erik Riska kuitenkin mielestäni parempi laidassa mitä keskellä, niin näkisin ennemmin kiekollisemman Kuirin keskellä. On myös sellainen mahdollisuus, että kasataan Hermeksen tehoilijoista Markkula-Kuiri-Lehtimäki kentällinen kasaan ja näin saadaan sitten vähän kiekollisempi nelosketju, jolla potentiaalia oikeastaan vaikka kuinka hyvään kauteen. Lehtimäki ja Kuiri kuitenkin molemmat sopii myös neloskentän rooliin. Tämän ketjun haluaisin nähdä kyllä kasassa vaikka harjoituskaudella. Toiseen laitaan Markkula, klassinen playmaker ja Mestiksessä viime kaudella 49 otteluun 47 syöttöpistettä!! Ja siihen päälle 16 maalia. Toiseksi laituriksi sitten Lehtimäki, tuollainen isokokoinen maalintekijätyyppi, Hermksessä viime kaudella 21 otteluun 14 maalia ja 10 syöttöä ja edelliskaudella Sportin A-junnuissa 47 otteluun 27 maalia, eli sitä maalintekopotentiaalia kyllä löytyy ja viime kaudella Liigassakin sitä väläytteli. Sitten keskelle puolustava ja fyysinen Kuiri rouhimaan ja hänelläkin tuota maalintekopotentiaalia kuitenkin löytyy ja Markkulan kanssa peli toimi Hermeksessäkin hyvin. Toki ihme on, jos koko tämä porukka murtautuu Liigaan pelaavaan kokoonpanoon kun sitten sieltä jää ihan kovia nimiä ulos ja kuitenkin kaikki tehoilleet ”vain” Mestiksessä ja junnuissa, eli ei vielä näyttöjä Liigan puolelta kellään. Mutta harjoituskaudella kelpaa kokeilla kaikenlaista, kun kerrankin on vaihtoehtoja!

Arvio/veikkaus voisi olla, että tullee pelaamaan sen 30-40 peliä ja nimenomaan kasvavalla vastuulla kauden loppua kohden. Aloittanee rotaatiossa ja käy Mestiksessä varmaan hakemassa vauhtia välillä, mutta uskon että lopulta nappaa tuon nelossentterin roolin. Vielä ensikaudella en usko, että tehoja tulee tekemään vaan uskoisin että ensiksi tulee tuo läpimurto kokoonpanoon ja sitten kaudella 20-21 tehnee isompaa läpimurtoa. Veikataan nyt, että tekee siihen suunnilleen 30-40 peliin 10-15 pistettä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Juho Liuksiala (Juho Liuksiala at eliteprospects.com)

23v, pienikokoinen (171cm 77kg) laitahyökkääjä. Mielellään pelas oikeassa laidassa ja kätisyydeltään on right.

Juniorivuodet on Liuksialalla aika lupaavat. C-junnuna siirtyi Ilvekseen ja siellä sitten menikin koko junnupolun läpi. Usein oli joukkueensa tehokkaimpia ja mm. Kaudella 2012-2013 oli Ilveksen B-junnujen paras maalintekijä tehtyään 35 peliin 24 maalia. 18-vuotiaana pääsi sitten A-junnuihin pelaamaan, jossa ensimmäiset pari kautta jo ihan ok tehoilla ja 14-15 pääsi pelaamaan kolme peliä Liigaakin. Kuitenkin vasta kausi 15-16 oli todellinen läpimurto kiekkoväen tietoisuuteen, kun A-junnuissa iski 46 otteluun 34 maalia ja nappasi päälle vielä 27 syöttöpistettä eli kokonaissaldona 61 pistettä. Voitti koko nuorten SM-liigan maalipörssin ja kauden päätyttyä nosteli Ilveksen kanssa kannua. Odotukset seuraavalle kaudelle oli kovat ja Liuksiala tekikin Ilveksen kanssa Liiga sopimuksen. Kausi alkoi kuitenkin Mestiksessä Lekin paidassa, jossa teki 19 otteluun 11 pistettä, kunnes Ilves kutsui hänet Liigajoukkueen mukaan. Heti kauden ensimmäisessä liigaottelussa iskikin maalin ja lopulta koko kausi tuotti Ilveksessä 37 otteluun 12+6=18 pistettä, joilla voitti tulokkaiden maalipörssin. Playoffeissa vielä 10 otteluun saalisti sitten 4 syöttöpistettä. Voisi sanoa, että debyyttikausi Liigassa olikin aika onnistunut ja lupauksia herättävä ja hänet palkittiinkin 2-vuoden jatkosopimuksella. Tähän sitten päättyikin Liuksialan uran nousujohteisuus toistaiseksi. Ilves kasasi ihan näppärän porukan kaudelle 17-18 ja Liuksialalla olikin vastuu taas vähenemässä. Ei pystynyt suorittamaan parhaalla tasollaan tarpeeksi tasaisesti ja joutui välillä Mestiksessäkin vauhtia hakemaan. Kausi tuotti vain kokonaisuudessaan 4 maalia ja yhteensä 14 pistettä. Vähän sama meno jatkui nyt kuluneella kaudella, vaikka maalimäärään saikin kohennusta iskettyään 11 maalia (jotenkin muistelisin että näistä tuli Sportia vastaan osa...) ja syöttöpisteitä tähän päälle 7 kappaletta. Koko kauden saldo siispä 18 pistettä, joka taisi tulla ilman ylivoimavastuuta ja aika maltillisella peliajalla. Usein pelasi sen 10-13 min per ottelu ja välillä ketjukavereina oli vähän vääräntyyppisiä pelimiehiä, kun sellainen nelosketjun peli ei ehkä ihan Liuksialle sovi. Tasakentällisin oli kuitenkin Ilveksen yksi parhaita maalintekijöitä. Ei tuo huono saldo ole kolmoskentän laiturille, mutta odotuksiin nähden ei vakuuta. Kuitenkin Liuksialasta odotettu kärkikenttien hyökkääjää ja ne eväät on olemassa siihen kyllä.

Itselleni heti muistui Liuksialasta mieleen, että todella nopea kaveri kyseessä ja tämän havaintoni vahvistaa Ilves-fanit, sillä mitä heidän juttujaan Liuksialasta lukaisin, niin puhuivat jopa Liigan nopeimmasta pelaajasta. Laukaustakin on kehuttu ja pakko sen ihan hyvä olla, kun junnuissa iskenyt hulluja maalimääriä ja Liigassakin kuitenkin jo kaksi yli 10 maalin kautta. Mainittakoon myös, että Liuksiala veti tuossa ennen kesää voima- ja kuntotesteissä aika kovat lukemat, niin fysiikka taitaa olla ihan kohdillaan nykyään ja toivotaan että kesällä vielä menee sekin puoli taas eteenpäinkin. Myös pelisilmää löytyy riittävästi ja käsiäkin riittää, eli kaikki ominaisuudet on olla vaikka kuinka tehokas kärkikenttien pelimies. Heikkouksia mitä tuli esiin lukiessa noita juttuja, niin välillä kuulemma hieman pehmoinen ollut joissain tilanteissa ja suurimpana ongelmana sitten tuo epätasaisuus. Kuulemma välillä pelaa muutaman matsin erinomaisesti, mutta sitten saattaa sen jälkeen hiihdellä 10 ottelua kiikareilla. Mutta nuori pelaaja kyseessä, niin tuo varmasti on korjattavissa eikä ole ensimmäinen nuori pelaaja joka tuosta kärsii. Miettii vaikka Kivirantaa, niin hänellähän oli tuo sama ongelma ensimmäisillä kausilla ja nyt vaikka toisena esimerkkinä Toni Kallela. Kallelaa haukuttiin epätasaiseksi ja pehmoiseksi ihan kuin Liuksialaa, mutta niin vain kun sai valmentajalta luottoa ja isoa roolia, niin alkoi homma toimia ja iski yli 40 pistettä. Liuksialakin usein Ilveksessä joutui nelosketjuun tai mestikseen jos ei peli kulkenut heti, mutta Sportissa uskon että saa enemmän luottoa ja isompaa roolia ja näytönpaikkaa niin ei jaa ainakaan siitä kiinni ensikaudella.

Rooliksi voisin veikata 1-2 kentän paikkaa ja ylivoimalla saanee vastuuta, kun sopii tuohon Sportin kiekon ylöstuontityyliin, missä nopealle pelaajalle on käyttöä. Lisäksi rightin kätisyys plussaa ylivoimalle ja laukaustakin löytyy. Ketjukaverina näkisin mielellään vaikka hyvän pelintekijä Kalaputaan ja sitten vasempaan laitaan vaikka fyysinen DeSousa. Siinä voisi Kalapudas jaella Liuksialalle tontteja ja sitten DeSousa rynniä irtokiekot sisään.

Sitten jos jonkinlaista arviota pitää heitellä ensi kaudesta, niin uskon vahvasti läpimurtoon. Onhan toki aina sekin skenaario olemassa, että lisävastuu ja uudet kuviot ei tuokaan tehoja lisää, mutta uskon vahvasti ainakin yli 30 pisteen kauteen ja maaleja tullee yli 15. Yksi ensikauden suurimpia yllättäjiä tulee Liuksiala olemaan, näin uskon.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Hyvä esittely/arvio taas Erkiltä. Desousa-Kapadulas-Liuksiala voisi olla tosiaan hyvä ketju, Sousa ajaa irtokiekot sisään kuin mörkö Bratislavassa.. ;)
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Kristian Tuohilampi (Kristian Tuohilampi at eliteprospects.com)

29v puolustaja, joka nyt siis 1+1 vuotisella sopimuksella siirtyi Sportiin. Mitä olen kommentointia seurannut, niin on jo nyt ennen kautta saanut sylkykupin aseman. Julkaistiin samaan aikaan Geigerin kanssa ja enemmän taisi saada huomiota Tuohilammen hankinnan järjettömyys mitä koko Geigerin olemassaolo.

Tuohilampi aloitti uransa IFK:sta, josss C ja B junnuissa aika maltillisin statsein pelaili, jäähyminuttien ollen lähinnä ainoat tilastomerkinnät. Siirtyi Jokereiden A-junnuihin ja sama meno jatkui sielläkin, kunnes palasi takaisin Hifkiin. Viimeinen kausi A-junnuissa oli sitten se läpimurto minkä avulla Tuohilammesta ammattikiekkoilija tuli. Toimi joukkueen kapteenina ja teki 39 otteluun 23 pistettä mikä on ihan kelpo saldo varsinkin puolustavammalle puolustajalle. Jäähyminutteja kertyi tuolloin 83min. Pääsi myös pelaamaan yhden ottelun Mestistä kyseisellä kaudella. Kauden jälkeen Sport skouttasi Tuohilammen itselleen ja nousujohteinen ura jatkui, Tuohilammen pelattua hyvän kauden joka tuotti 40 ottelussa 20 pistettä. Hyvät otteet tuotti Hifkiin parin vuoden sopimuksen, mutta Liigassa ei oikein lähtenyt homma samalla tavalla rullaamaan, vaan oli ennemminkin sellainen rotaatiopakki, joka kävi lainalla Mestiksessä toisinaan ja loukkaantumisten aikaan paikkaili pelaajavajetta. Palasi sitten Liigakokemusta omaavana takaisin Vaasan Sportiin ja sai varakapteenin natsat. Tarkoituksena oli hakea Vaasasta se sama noste uralle minkä aiemmin jo sai ja mahdollisesti napata sitten uusi Liigasopimus tai nousta Sportin kanssa Liigaan. Kausi sujui kuitenkin varsin mollivoittoisesti ja homma ei sitten lähtenyt kulkemaan yhtään samaan tapaan miten aiemmin. Kausi päättyi Sportin osalta huonosti playoffeissa, mutta kabinetissa sitten Liiganousu. Tällöin Tuohilammelle ei nähty käyttöä Liigassa Sportin mukana vaan tiet erosi jälleen tällä kertaa Sportin toimesta. Yhtäkkiä Tuohilampi olikin jo 24 vuotias ja ura oli alamäessä. Ura jatkui Mestiksessä TuTossa, jossa lähti tekemään sitten taas uutta nousua. Sai paljon vastuuta ja pelasi kolme hyvää kautta Mestiksessä myös tehojen valossa ja oli TuTon kantavia voimia puolustuksessa, toimien viimeisellä kaudella myös joukkueen kapteenina. Viimeisellä kaudellaan TuTossa sai myös loppukaudesta Liigaan kutsuja ensin Saipan paidassa ja sitten Ässiin. Ässissä vakuutti ja saikin kahden seuraavan kauden sopimuksen Patapaitaan.

Aluksi ei Ässissä saanut vastuuta ensimmäisellä kaudella, mutta kauden edetessä homma alkoi kulkemaan, kun pelasi riittävän simppelisti:

”Tuohilammesta tulee vähän mieleen Uusitalo. Siellä on jonkun verran kiekollista taitoakin taustalla. Pieni kokoinen, mutta menee aina hakemaan kiekot syvältä rohkeasti.
Potentiaalia on, tässä vois olla pidempi projekti ja johtava all around pakki muutaman vuoden päästä.”

”Aiemmin kirjoitin miehen olevan väärässä sarjassa, mutta syön sanani. Alan hiljalleen pitää miehestä. Hän on tehnyt melkoisen nousun alku syksyn haparoivasta ujoliinista suht varmaotteiseksi perusluudaksi. Nousuun on varaa, mutta hyvin on vastannut huutoon.”

”Tuohilampi on pelaaja joka kehittyy koko ajan, mitä pidemmälle kausi etenee. Kokenut pelaajakin voi nostaa tasoaan, kun siihen annetaan mahdollisuus ja nähdään se olemassa oleva potentiaali.”

”Hyvä aihio on tämäkin herra, parantanut peliään koko ajan ja ollut ainakin allekirjoittaneelle positiivinen yllätys.”

”Olenko ainoa joka on laittanut merkille Tuohilammen parantuneen liikkeen ja suorittamisen? Tuntuu jalka liikkuvan hyvin ja sopivasti sellaista ilkeyttä/aggressiivisuutta omissa”


Viime kausi sitten menikin Ässissä aivan päin honkia ja sai ansaitusti sylkykupin aseman. Toki Ässät pelasi kokonaisuudessaan ihan järkyttävän kauden, niin silläkin saattoi olla asian kanssa tekemistä. Muutenkin mitä juttuja lukenut, niin pelityyli ei kuulemma ollut Tuohilammelle oikein otollinen ja pelasi liian kiekollista peliä. Tuohilammelle sopii parhaiten yksinkertainen rooli, jossa hommana on lähinnä tuo puolustaminen ja fyysinen peli.


”- Viime kaudella tuli pisteitäkin jonkin verran, mutta pisteet on vain pieni siivu minun ja ylipäätään puolustajan pelaamisessa.

- Pelasimme viime kaudella nopeata ja yksinkertaista lätkää. Siihen kuului kovaa kamppailua ja nopeata kiekon pelaamista ylöspäin hyökkäyssuuntaan. Sellainen tyyli sopii minulle.”


Siinä kommentit kun liittyi aikanaan Ässiin TuTosta. Tuo kuvaus pelitavasta joka hänelle sopii kuullostaa hyvin vahvasti Sportin pelitavalta.


Tuohilammen oma kuvaus itsestään:

”Vahvuuteni ovat luistelemisessa, kiekollisessa pelissä sekä yleisessä puolustuspelaamisessa. Pyrin tuomaan joukkueeseen hyvää puolustuspeliä ja mausteita myös kiekolliseen peliin. Koitan olla mahdollisimman kokonaisvaltainen puolustaja.”

Mielestäni tuossa on se ongelma, että luulee omaavansa aineksia kiekolliseen peliin ja tuovan siihen jotain maustetta. Ehkä Mestis-tasolla kyllä, mutta Liigassa ei taidot riitä siihen hommaan. Jos vain pelaisi hyvällä liikkeellään sellaista simppeliä fyysistä peliä ja tyytyisi kiekollisessa pelissä vain siihen helpon avaussyötön antamiseen, niin voisi olla ihan kelvollinen alaparien puolustava duunari. Luistelemaan on oikeasti aika hyvä ja ei pelkää pelata fyysisesti ja ne on ominaisuuksia, joita Sportin pakisto kaipasi viime kaudella. Siellä oli vaikkapa hidas Manninen, joka ei pelaa fyysistä peliä ollenkaan ja on ihan hukassa maalinedustoilla, niin sellaisen tilalle olisi käyttöä yksinkertaisesti pelaavalle Tuohilammelle.

Mielestäni Tuohilammen onnistuminen ensikaudella on pitkälti kiinni juurikin roolituksesta. Sport on hankkinut Tuohilammen tuomaan leveyttä pakistoon ja pelaamaan alivoimalle ja juurikin tuomaan ilkeyttä tuohon puolustuspeliin näiden Mannisen yms. tilalle. Toivon, että Tuohilampi ymmärtää roolinsa eikä ala yrittämään mitään kiekollisen pakin läpimurtoa Liigatasolle. Silloin homma lähtee aivan sivuraiteille ja virheitä syntyy ja käy kuten Ässissä kävi. Mikäli tyytyy yksinkertaiseen fyysiseen puolustuspeliin, niin näen mahdollisuutena, että Tuohilampi saattaa jopa olla hyvä lisä täydentämään puolustusta. Kuitenkin Sportin pelitapa on aika optimaalinen Tuohilammen ominaisuuksille, niin nyt saattaisi olla se paikka onnistua Liigassa ensimmäistä kertaa.

Näkisin hänet mielelläni siinä roolissa missä Ryan Lannon toimi viimekaudella. Pelaa 7.pakkina ja saa paljon vastuuta alivoimalla ja käy toisinaan pelaamassa hajavaihtoja. Tietenkin jos homma toimii niin sitten vaikka yksinkertaista peliään pelaamaan 3.pariin sellaisille 10-15 min peliajoille. Kuitenkin jos miettii positiiviselta kannalta, niin Tuohilampi on hyvä jätkä kopissa ja kuten Sportin monet uudet hankinnat, on Tuohilampikin toiminut kapteenina useassa joukkueessa. Kyllä tällaiselle tsempparille on aina käyttöä ja Tuohilammella kuitenkin oli itsellään halu nimenomaan tulla pelaamaan Sportiin. Antaa kuitenkin aina kaikkensa joukkueelle ja taistelee viimeiseen asti vaikka taidot ei aina riittäisikään. Mielummin sellaista katselee kokoonpanossa kun jotain väsynyttä Westermarckia joka pelaa löysästi kuin mikä puhumattakaan Oskari Mannisesta josta onneksi päästiin eroon... kokemusta ja johtajuutta ja positiivista asennetta sekä tsemppaamista tarvitaan aina varsinkin kun tulee niitä vaikeita jaksoja kauden aikana. Kyllä itse ainakin sytyn sellaiselle pelaajalle, joka marraskuisena tiistai iltana Jukureita vastaan pelaa kuin pelaisi finaaliotteluita. Sitten toisena huomiona, niin pakistossa pitää olla särkymävaraa. Loukkaantumisia sattuu aina, kuten vaikka viime kaudella pakistossa joutui loukkaantumisten takia pelaamaan samaan aikaan Saukko, Pennanen, Westermarck ja taisi vielä olla Ylitalokin mukana junnuista nostettuna kun ei pelaajat riittänyt. Nyt ainakin pakistossa määrällisesti riittää pelaajat ja kilpailua on jonkinverran. Sitten jos joku valittaa, että Tuohilampi vie junnuilta peliaikaa, niin mielummin näen Tuohilammen istumassa penkillä ja pelaamassa 7.pakkina sen 5-10min pelissä, kuin vaikka Ylitalon, joka tarvitsee kehittyäkseen huomattavasti isompia minutteja. Paljon optimaalisempi se on peluuttaa Ylitaloa vaikka Hermeksessä isolla vastuulla, kun hyvänä esimerkkinä voidaan vaikka katsoa Miro Lehtimäkeä, että mitä Mestiksessä pelaaminen isolla vastuulla on saanut kehityksessä aikaan.

Sitten veikausta ja arviota kaudesta. Uskon, että hoitaa rotaatiopakin roolin paremmin mitä Saukko tai Pennanen mutta se nyt ei paljoa vaadi. Pelannee juurikin tuota 7.pakin roolia ja alivoimaa esittämättä mitään ihmeitä. Sylkykupin rooli on valitettavasti aika todennäköinen, kun valmiiksi suhtautuminen niin negatiivistä häneen, että virheitä kytätään aika tarkasti. Sitten on itsekin helppo syyttää Tuohilampea tappiosta kun ekassa erässä heitti sen turhan pitkänkiekon tai muuta vastaavaa :D

Toivon kyllä todella, että onnistuu ja todistaa vihdoin olevansa liigatason pelaaja. Mielelläni syön itsekin pahat sanani hänestä kauden aikana mikäli onnistuu!
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Steven Seigo (Steven Seigo at eliteprospects.com)

28v rightin puolustaja. Raameja ihan kelvolliset 181cm ja 85kg, mutta vahvuudet pitkälti kiekollisessa pelissä. Junnuvuodet aika perus yliopistotaustaa, siellä hyviä tehoja ja viimeisen kauden loputtua pääsi loppukauden AHL:ää takomaan. Sieltä sitten hänet Liigaan jo hankittiinkin. TPS teki hänen kanssaan vuoden sopparin ja eka kausi tuotti heti 23 pistettä ja saikin jatkosopimuksen. 2014-2015 kausi ei kuitenkaan ihan yhtä hyvin mennyt, mutta aika penkin alle se meni koko TPS:ltä niin se on sikäli ihan ymmärrettävää. Teki kuitenkin 14 pistettä ja viidellä maalillaan voitti TPS:n pakkien maalipörssin. TPS-vuosilta mitä juttuja luin, niin oli ainakin TPS-fanien mieleen ja pitivät jonkinlaisena timanttilöytönä jopa ja pelkäsivät että siirtyy KHL:ään jo ensimmäisen kauden jälkeen, joten ihan onnistuneet kaudet taisi olla siellä. Siirtyi sitten lopulta kahden TPS-vuoden jälkeen KHL:ään Dinamo Rigaan, jossa onnistunut kausi tuotti 19 pistettä. Palasi sitten Liigaan Lukon paitaan, jossa saalisti ”vain” 14 pistettä mikä oli hieman pettymys tuon hyvän KHL-kauden jälkeen ja kun muutoinkin otteet olivat vähän heikot. Lukossa ei vain homma oikein natsannut hänen osaltaan ja vastuukin pieneni kauden edetessä. Sai kuitenkin SHL:ään sopimuksen seuraavaksi kaudeksi ja siellä 17 pisteen kausi, jonka jälkeen jatkoi kiekkokiertolaisen elämää Saksassa ja DEL-liigassa, jossa jatkoi tasaista suorittamistaan tehden 18 pistettä. Maalimäärät uran ammattilaissarjoista kausittain: 6, 5, 4, 5, 5, 5; aika tasaista suorittamista etten sanoisi. Kuitenkin kaikki kautensa Euroopassa pelannut ihan parhaissa sarjoissa ja Sveitsi onkin ainoa näistä kovista sarjoista mistä ei omaa kokemusta vielä.

Vahvuudet on pääosin kiekollisessa pelissä, mutta ei tuo nyt fyysistä peliäkään kaihda mitenkään erityisemmin. Ei erityisen fyysisesti, mutta ei jää fyysisyydessä jalkoihinkaan. Liike ihan riittävällä tasolla ja laukaus ihan hyvä. Periaatteessa on kaikessa kohtuu hyvä, mutta ei sitten toisaalta säväytä millään osa-alueella. Vähän ehkä sellainen All-around tyyppinen pakki lopulta.

Sportissahan Seigolle on luvassa varmaan isointa roolia mitä on saanut sitten TPS:ssä pelatun ensimmäisen kauden jälkeen. Harvemmin on ihan kenenkään ykköspakki ollut, mutta nyt Sportissa sitä viittaa olisi tarjolla harteille. Ylivoimalla saanee saman verran vastuuta mitä Sund viime kaudella eli todella paljon ja sen myötä niitä tehoja sitten pitäisi tehdä. Rightin kätisyys ja hyvä laukaus, niin maaleja saisi tehdä vähän Sundia enemmän mielellään. Olisiko tästä se ensimmäinen viivapelote Liigaan Sportille? TPS-vuosina peli sujui parhaiten kun parina oli joku puolustava pelaaja, tuolloin ensimmäisellä kaudella pelasi Morrisonin kanssa ja sitten jälkimmäisellä Nakladalin kanssa. Näin ollen istuttaisin hänet Sportissa Geigerin viereen.

Arvioksi olisi helppo heittää 5 maalia ja suunnilleen 15 syöttöä eli 20 pistettä, mutta näen myös mahdollisuutena että tulee tekemään uransa parhaan kauden. Uskoisin, että fysiikka on aikalailla parhaillaan Seigolla tällä hetkellä, kun pelannut hyvissä sarjoissa vuosia ja ikää on jo 28v, mutta toisaalta taas sitten ei ole vielä liian vanha. Kokemusta löytyy todellakin erilaisista sarjoista ja pelityyleistä ja rooleista, kun iästä huolimatta on varsin kokenut kiertolainen. Ulkomaalaispelaajissa aina riski sopeutumisen kanssa, mutta Seigo pelannut jo 3 kautta Suomessa aiemminkin, niin hänellä sitä vaaraa ei ole mielestäni. Lisäksi tosiaan on nyt saamassa ensikaudelle isoimman roolin urallaan ja peliaikaa todella paljon myös ylivoimalla. Lisäksi Sportin ykköspakin paikalla on nyt kaksi vuotta putkeen joku tehnyt ison läpimurron ja yli 30 pistettä (Tuulola, Sund). Näihin seikkoihin perustuen uskon, että Seigo tulee pelaamaan onnistuessaan parhaan kautensa toistaiseksi urallaan ja näkisin tuon 30 pisteen rajan mahdollisuutena.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Antti Erkinjuntti (Antti Erkinjuntti at eliteprospects.com)

33v konkarihyökkääjä, joka nyt Sportiin siirtyi vuoden sopimuksella. Rokin kasvatteja ja sieltä matkasi Kärppiin pelaamaan pari kautta B-junnuissa ja palasi Rokiin pelaamaan Suomi-Sarjaa nuorella iällä. Sieltä Hokki poimi hänet Mestikseen ja heti ensimmäisen kauden oltua menestys Mestiksessä, nappasi TPS Erkinjuntin Liigaan. Ei mikään tavallisin urapolku hänelläkään ole siis ollut. TPS:ssä lähti homma heti toimimaan ja kaksi ekaa kautta tuotti molemmat heti 25 pistettä ja kolmannella sitten tuli läpimurto ja 34 pistettä. Oli tuolloin tärkeässä roolissa voittamassa TPS:lle suomenmestaruutta. Jatkoi TPS:ssä vielä kauden ja teki tuon samaisen 34 pistettä. Sitten olikin aika vaihtaa maisemaa ja osoiteeksi valikoitui Tappara. Ensimmäisellä kaudella vain 41 peliä, mutta niihin 27 pistettä. Sen jälkeen sitten pistemäärät kasvoivat ja seuraavalla kaudella teki jo 36 pistettä ja sitä seuraavalla 39 pistettä. Viimeinen kausi Tapparassa ei sitten mennytkään odoitusten mukaisesti ja roolikin pieneni ja sai tehtyä ”vain” 21 pistettä. Taas oli edessä maisemanvaihdos ja tällä kertaa vastuun perässä Pelicansiin. Siellä sai kapteenin natsat itselleen ja ensimmäisellä kaudella iski sen 30 pistettä ja murtauti samalla ensimmäistä kertaa urallaan maajoukkuerinkiin. Seuraava kausi Pelicansissa olikin sitten silloin 31-vuotiaan Erkinjuntin uran paras tähän mennessä. Pelasi vain 46 ottelua, mutta teki niihin hurjat 41 pistettä. Oli jälleen Pelicansin kapteeni koko kauden ja jatkoi murtautumistaan maajoukkuetasolle pelaten EHT-turnauksilla. Tykkikauden jälkeen lähti hakemaan rahat pois ulkomailta ja seuraksi valikoitui SCL Tigers NLA:sta Sveitsin pääsarjasta. Kausi oli rikkonainen ja pelejä sai pelattua vain 35, mutta niihin tekikin sen 29 pistettä ja oli jälleen mukana maajoukkueen ringissä. Ulkomaanmatkailu sai kuitenkin riittää ja palasi tuttuun ja turvalliseen Tapparaan. Homma lähti kuitenkin Rautakorven alaisuudessa vähän sivuraiteille ja vastuu oli toisinaan vähissä, kun pelasi joitain pelejä nelosketjussakin. Välillä väläytteli ja pelasi kyllä yleispelaajan roolia hyvin, vaikka sellaiseen rooliin onkin turhan kallis mies. Lopulta sai kuitenkin tehtyä 27 pistettä yhteensä, mikä nyt ei ihan katastrofi ole, mutta ottaen huomioon uran nousujohteisuuden Pelicansissa, Sveitsissä ja maajoukkueessa, oli kulunut kausi pettymys ja takaisku. Erkinjuntin puolustukseksi sanottakoon, että alkukaudella ei ollut vielä parhaassa tikissä edelliskausen loukkaantumisen takia ja siitä se homma sitten lähti alamäkeen. Ja kun se homma lähtee väärään suuntaan niin vaikea sitä on enää korjata nelosketjusta ilman yv-aikaa vaikka hyvää. kuntoon olisikin päässyt lopulta.

Erkinjuntti on pelaajatyypiltään tuollainen vähän taitelijamainen playmaker. Melkein aina valitsee syötön ennemmin kuin laukauksen ja osaa kyllä tehdä näyttäviä poikkikentänsyöttöjä ja lättyjä jaella varsinkin ylivoimalla. Ei myöskään ole mikään ihan pieni pelaaja, vaan kokoa löytyy 181cm ja 85kg eli ei ihan heiteltävissä ympäri kaukaloa. Kuulemma todella hyvä suojaamaan kiekkoa ja vaikea ottaa häneltä kiekko pois rikkomatta. Tapparan foorumilta kävin lukaisemassa, niin ei kuulemma vuoda puolustussuuntaankaan, eli voidaan puhua nykyään varsin kokonaisvaltaisesta pelaajasta. Välillä menee vähän kulmissa pyörimiseksi, mutta tulosta on aina tullut. Taitava kaveri ja näyttävä pelityyli, niin on kyllä varsin viihdyttävä pelimies.

Rooli on varmaan kärkikentissä jossain ja ylivoimalla saanee paljon vastuuta pelintekijän hommissa. Se onkin rooli, mihin Sportilla on ollut pelaajat vähissä. Nyt saadaan sellainen kaveri siihen hommaan, jolla riittää peliäly ja taidot tekemään niitä ratkaisevia puolustuksen halkaisevia syöttöjä.

Olkoonkin niin, että viime kausi meni pitkälti vihkoon, niin faktahan on, että vielä ennen viime kautta oli pelannut putkeen kolme uransa parasta kautta ja noussut maajoukkueen vakiokasvoksi noissa EHT-turnauksissa. Aika moni mielestäni tehnyt turhia johtopäätöksiä, viime kauden perusteella siitä, että ura olisi loppusuoralla. Kuitenkin ”epäonnistunutkin” kausi tuotti melkein 30 pinnaa pienessä roolissa. Tämän profiilin kokeneita ja kokonaisvaltaisia pelaajia ei ole Sportissa oikein ennen nähty juurikaan ja Erkinjuntti on mielestäni yksi Sportin historian kovimmista hankinnoista.

Tästä voikin lopulta vetää johtopäätökset, että Erkinjuntti tullee tekemään jälleen erittäin hyvän kauden. Nyt pääsee takaisin isoon rooliin ja ylivoimalle ja pelaamana tuollaista hänelle sopivaa kiekkoa mitä pelasi Pelicansissakin aikanaan. Mielestäni Haataja on jokseenkin hyvä esimerkki samanlaisesta tilanteesta mitä EJ:llä on. Haatajakaan ei IFK:ssa kyennyt olemaan mikään pistepörssin kärkinimi mutta KooKoossa isossa roolissa hänenkin kaltainen konkari vielä paukuttelee noita 40 pisteen kausia. Uskon vahvasti onnistumiseen ja voisin väittää, että 35-40 pistettä ja paluu maajoukkueeseen lienee edessä...


Loppuun vielä highlighteja, jotka todellakin katsomisen arvoisia:

(Yksi kauden komeimpia maaleja)
Viime kauden komein maali - Antti Erkinjuntti?


(Heti ensimmäinen maali videosta, huikea soolo)
https://youtu.be/V8f0Tip0tuc


(Kikkailee kentän läpi ja kiekko reppuun)
Huikeaa taituruutta – Erkinjuntti sooloilee Pelicansin tasoihin


(Jallittaa Larmia oikein kunnolla)
Näiden veivien edessä Emil Larmikin on voimaton – Antti Erkinjuntti tuo komealla osumalla Pelicansin peliin mukaan


(TPS-vuosien kikkailua)
https://youtu.be/MQAy937k_j4


Siinä nyt joitain highlighteja, mutta noistakin kaikki maaleja ja hienoimmat suorituksethan Erkinjuntilta löytyy hienojen syöttöjen myötä, mutta ei nyt laiteta niitä tähän, kun kauden aikana saadaan niitä ihastella sitten todella useaan otteseen ;)

Ei kyllä voi muuta sanoa highlight videoiden jälkeen kuin tervetuloa Sportiin EJ!
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Ei varmaan heitä kauas jos veikkaisi EJ:lle kultapottaa päähän ainakin jossain kohtaa kautta, tosin Kalapudas saattaa vetää pitemmän korren.. Ehkä..
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Turo Asplund (Turo Asplund at eliteprospects.com)

34v sentteri, joka nyt siirtyi Sportiin Jukureissa vietettyjen kolmen viime kauden jälkeen. Taitaa muuten olla Sportin vanhin pelaaja ensikaudella? Asplundilla sen verran pitkä ura, että en lähde sitä sen kummemmin erittelemään alkuvuosilta. Jypin junnuissa aloitti uransa ja sieltä vastuun perässä Mikkeliin Jukureihin pelaamaan Mestistä. Sieltä takaisin sitten parin hyvän kauden jälkeen Jypin organisaatioon, jossa seilasi sitten Liigan ja Mestiksen välillä. Silloin Jypissä oli lähinnä alaketjujen pelaaja ja vastuu oli vähissä. Palasi sitten takaisin Jukureihin jälleen, jossa pelasi erinomaisen kauden isossa roolissa ja se palkittiin Liiga-sopimuksella Ilvekseen. Ilveksessä pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa urallaan Liigassa hyökkäävää roolia ja ensimmäinen kausi tuotti heti 32 pistettä. Toinen kausi olikin sitten loukkaantumisten sävyttämä ja meni hiukan vihkoon ja pienemmässä vastuussa kun 40 otteluun sai aikaan vain 16 pistettä. Vahvasti mestispohjainen ura alla ja ikää oli tuolloin jo 30v, sekä sitten rikkonainen kausi alla, niin moni saattoi ajatella Asplundin Liigauran olevan paketissa tai ainakin isossa alamäessä ja veikkaisin että Jukureissa jo odoteltiin miestä takaisin. Mutta vielä mitä, Asplund kirjoitti sopimuksen Lukkoon, teki 34 pistettä ja pääsi maajoukkueen mukaan. Kauden jälkeen palasi sitten Liigaan Jukureihin, jossa pelasi ihan kelvolliset kaksi ensimmäistä kautta, jokseenkin tosin ehkä hieman alle odotusten, kun kuitenkin maajoukkueessa pelasi Lukossa ja varmasti isomman vastuun myötä odotettiin että sieltä se uusi oma piste-ennätys tulisi hänelle sen myötä. Viimeisin kausi sitten Jukureissa oli se tähän mennessä uran paras kausi, kun saalisti yhteensä 37 pistettä.

Asplund on varsin jykevärakenteinen kaveri (181cm 94kg) ja voimaa riittää. Erittäin vahva vääntämään ja punnertamaan kulmissa ja aika usein kaksinkamppailut voittaa. On hyökkäyspäähän taitava ja varsinkin syöttötaito ja pelisilmä on kohdillaan. Ei kuitenkaan ole vain hyökkäävä pelaaja, vaan oikeastaan on aivan yhtä hyvä myös puolustussuuntaan. Oikeastaan on sellaisen hyvän kahdensuunnansentterin prototyyppi. Aloituksissa on Liigan kärkipäätä. Sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ylivoimalle, alivoimalle, hakemaan tasoitusta, puolustamaan johtoa jne... jos nyt sitten jotain heikkouksia haluaa etsiä, niin liike ei välttämättä ole enää mitään sulavinta, mutta eipä se haitannut viime kaudellakaan uran parhaiden pisteiden tekemistä.

Asplundin rooli tullee olemaan aika suuri. Hänen ympärilleen voi rakentaa oikeastaan millaisen ketjun haluaa. Voi olla hyvä tasapainottava sentteri hyökkääviin kärkiketjuihin, mutta sopii kyllä erinomaisesti vaikka vastustajaa pimentävään fyysiseen puolustuspainoitteiseen ketjuunkin. Erikoistilanteissa saanee vastuuta paljon ja joukkueen kokeneimpana uskoisin, että toiminee ehkä varakapteenina. Jälleen huomionarvoista, että tässä taas yksi Sportin hankinnoista, joka ollut joukkueensa kapteenistossa aiemmin. Jos Tommi Tikka oli iso menetys, niin kyllä on taas Jämsä tehnyt hyvää työtä palkatessaan Asplundin. Asplundilla kuitenkin alla tehokkaampi kausi mitä Tikalla ja onhan Asplund paljon kokeneempi. Toki Tikalla varmasti tulevaisuudessa enemmän annettavaa, mutta ensikaudella voi olla, että Asplund vielä jopa parempi mitä Tikka. Jääpähän ainakin hölmöilyt ja turhat kakkoset pois.

Arvio ensikaudesta riippuu paljon siitä missä ketjussa pelaa. Jos on kärkiketjuissa ja saa kovat laiturit, niin en näe mahdottomana vaikka piste-ennätyksen rikkomista (ennenkin konkarit Vänttinen&Talaja noussut uuteen lentoon Sportissa). Realistisempi vaihtoehto lienee, että pelaa puolustavammassa roolissa ja on tärkeä palanen alivoimaa ja ottaa tärkeitä aloituksia ja pelaa jossain kolmoskentässä ja siinä ohella napsii sen 25-30 pistettä.
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Stefan Steen (Stefan Stéen at eliteprospects.com)

26-vuotias maalivahti. Tuohan on vielä aika nuori ikä maalivahdille, nyt kun miettii, sillä melkein kaikki veskarit vasta siinä 30 vuoden hujakoilla alkaa olla uransa parhaassa vedossa. Ja oikeastaan vain ne lupaavimmat veskarit saa jostain vakiinnutettua ykkösveskarin paikan nuorella iällä. Pointti tässä siinä siis, että ei kannata hätäillä, että Steen ei voisi kehittyä, sillä veskarit usein vielä tuossa iässä ottaa askelia eteenpäin.

Steen oli jokseenkin vaikea esiteltävä, kun omat tiedot hänestä etukäteen todella vähäiset. Jos nyt lähdetään ihan junnu-urasta, niin kyseessähän oli ihan lupaava maalivahti. Pelasi ihan hyvillä prosenteilla b ja c junnuissa ja oli Ruotsin junnumajuissa mukana vakiokasvona. Kaudet 11-12 ja 12-13 sujui Skellefteån a-junnuissa hienosti ja jälkimmäisellä kaudella olikin koko sarjan vähiten maaleja per ottelu päästänyt veskari. Seuraavana kautena olikin sitten edessä nousu miesten peleihin. Junnuissa pelasi vain yhden ottelun 92,5 torjuntaprosentilla. Alkukausi meni allsvenskanissa lainalla ja totutellessa miesten peleihin 88,5 prosentilla, mutta sitten Steenin onneksi Skellefteå kauppasi Henrik Karlssonin KHL:ään ja Steenille avautui paikka kakkosveskarina. Pelasi yhteensä 7 ottelua, joista aloitti 5 ottelua ja ne kaikki päätyivät voittoon. Torjuntaprosentti tuolloin SHL:stä 93,3%! Kausi päättyi sitten Skellefteån kanssa mestaruuteen,mutta playoffeissa ei pelannut otteluakaan. Lupaavat otteet poiki sopimuksen Växjöön, jossa veskarikilpailu ei ollut yhtä kovaa, mutta silti lähtökohtaisesti Steen aloitti kauden kakkosveskarina. Kausi myös päättyi kakkosveskarina. Tällä kertaa pääsi kuitenkin pelaamaan playoff otteluita ja vieläpä finaalissa entistä seuraansa Skellefteåta vastaan. Kausi päättyi lopulta jälleen mestaruuteen. Seuraava kausi alkoi taas Nilstropin takana kakkosveskarina ja pelasi runkosarjassa vain 16 ottelua ja nekin ripoteltuna ympäri kautta, joten ei oikein saanut missään vaiheessa edes kunnon tuntumaa. Playoffeissa sitten pelasi viisi ottelua, kun lopulta syrjäytti Nilstropin ykkösveskarin paikalta. Växjössäkään ei kuitenkaan ollut ykkösveskarin paikkaa vapaana, joten siirtyi Färjestädiin, jossa oli toki kakkosveskarina, mutta sai molemmilla kausilla pelattua yli 20 ottelua. Ensimmäisellä kaudella vielä hyvällä 91,6 torjuntaprosentilla. Ura polki kuitenkin paikallaan ja ei edelleenkään saanut ykkösveskarin paikkaa. Seuraavaksi lähtikin sitten tavoittelemaan ykkösveskarin paikkaa Örebröstä, jossa onnistuikin syrjäyttämään Eero Kilpeläisen ja pelasi tätä paremmilla prosenteilla. Ykkösveskarin rooli kuitenkin lopahti siihen, kun Örebrö sai huippumaalivahti Jonas Enrothin riveihinsä, joka pelasikin sitten kauden loput pelit. SHL:ssä ei lopulta sitten homma ikinä lähtenyt lentoon ja nyt sitten Liigasta lähtee hakemaan nostetta.

Steen on fysiikaltaan erinomainen veskari ja siitä homma ei ole kiinni. On isokokoinen (187cm ) ja hyvässä kunnossa. Prosentit on vaihdellut aika paljon uran aikana, mutta osittain heikkoja prosentteja joiltain kausilta selittää sekin, että välillä hänen pelaamiensa pelien välissä on ollut todella pitkiä aikoja ja näytönpaikat siispä vähissä. Ei ole helppoa istua penkillä 6 viikkoa ja sitten yhtäkkiä kun saa yhden näytönpaikan, niin pitäisi loistaa. Vähän sellainen väliinputoaja ollut koko uransa aikana, eli aina tullut uutena mukaan joukkueeseen, jossa on valmiiksi ollut jo hyvä veskari ykkösenä ja on lähtenyt aina altavastaajana kauteen. Toki ei sitten itse ole pystynyt siitä asemasta pääsemään pois, eli ei nyt ihan täysin vain olosuhteiden uhri. Nyt kuitenkin olisi sitten uusi tilanne uralla, kun kokonaan uudet ympyrät ja uusi hieman erilainen Liiga. Lisäksi ensimmäistä kertaa urallaan lähtee kauteen periaatteessa ykkösveskarina tai ainakin tilanteesta jossa ei lähtökohtaisesti ole veskareista se huonompi. Nyt olisi siis saumaa saada ensimmäistä kertaa urallaan peräkkäisiä pelejä torjuttavaksi ja sitä kautta rakentaa itseluottamusta ja saada sellainen hyvä tuntuma ja moodi päälle ja josko sitä kautta sitten tilastotkin olisi sen mukaiset? Nyt ainakin saa reilun mahdollisuudet ja homma on hänestä itsestään kiinni täysin. Lupaava meriitti kuitenkin, että Kilpeläisen syrjäytti viime kaudella.

Nyt on Sportilla aika tasaväkinen veskarikaksikko ja kilpailutilanne on ihan kutkuttava näiden osalta. Viime kaudella Aittokallio floppasi rankasti ja Järvinen sitten ei taaskaan pystynyt kantamaan koko kauden vastuuta. Järä on parhaillaan, kun ei joudu pelaamaan kaikkia pelejä vaan pääsee olemaan altavastaaja ja taistelemaan pelipaikasta. Kakkosveskarina Järvinen on mielestäni erinomainen, kun kopissa on hyvä jätkä ja tuntuu että on aina iloinen vaikka joutuisi istumaan penkillä ties kuinka monta peliä putkeen. Mielestäni riittää siis, että Steen pystyisi pelaamaan sen 30-40 ottelua hyvällä tasolla ja Järvinen sitten loput 20-30. Toki aina sillain, että kuumin veskari aloittaa ja peliaika on ansaittava. Kokonaisuudessaan kuitenkin periaatteessa Sportilla on kaksi sellaista veskaria, joista molemmat voisi ihan hyvin olla ykkösveskareita ja molempia uskaltaa startata Liigassa. Ei sentään enää ole mitään Timo ”imuri” Niemeä tai Hostikkaa saatika Rasmus Rinnettä härväämässä maalinsuulla...

Arvioita on Steeninkin kohdalla kaksi. Joko se parempi skenaario toteutuu ja nyt kun ensimmäistä kertaa saa luottoa ja vastuuta heti alusta asti, vastaa huutoon ja Sport saa ensimmäistä kertaa Liigassa voittavan maalivahdin, joka torjuu sellaisella 91-92 torjuntaprosenteilla. Tai sitten käy niin, että Sport sai toisen Järvisen ja meillä on kaksi kakkosveskaria, jotka molemmat pelaa sellaisilla 89-90 prosenteilla. Paljon riippuu ensikausi siitä, miten Steen onnistuu. Onnistuessaan voi nostaa Sportin korkeallekkin, mutta pahimmassa tapauksessa kaadutaan taas veskareihin ja ollaan ulkona playoffeista. Mutta mitä nyt katseli muiden joukkueidenkin maalivahteja, niin ei siellä ole muillakaan mitään supermaalivahteja ja kuitenkin verrattuna vaikka KooKooseen ja Jukureihin on Sportilla kaksi hyvää veskaria ja noilla edellä mainituilla kaikki kiinni yhdessä veskarissa. Sitten Kalpalla on Kilpeläinen joka tuli Steenin syrjäyttämäksi ja Ässillä on Aittokallio, joka oli ainakin täällä varsin heikko maalivahti.


Ajattelin listata loppuun vähän faktoja, mitkä tukee Steenin mahdollista onnistumista:

-Ikää ”vasta” 26v, veskarit kehittyy tuossa iässä vielä ja Suomesta voi saada uusia vinkkejä veskaripeliin erilaisen valmennuksen kautta.

-saa kerrankin isompaa vastuuta, niin ehkä se entisen nuorten maajoukkueveskarin potentiaali sen myötä realisoituu?

-Yleensä SHL:stä siirtyvät veskarit parantaa prosenttejaan Liigassa. SHL kuitenkin hiukan kovempi sarja.

-pelasi sentään paremmin kuin Kilpeläinen, joka kuitenkin Liigaan hyvä veskari.

Loppuun sitten haastattelu, jos joku ei vielä ole tätä katsellut:

https://youtu.be/WE3qM4n9XD0
 

Raju Erkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport & Vegas Golden knights
Nyt kun tässä tutkaillut uutta joukkuetta noiden pelaajaesittelyjen myötä, niin vähän plussia ja miinuksia joukkueenrakennuksen osalta:

+Todella hyviä hankintoja tehty siltä kannalta, että tuntuu että hankituille pelaajille juuri Sport on sellainen paikka mikä oli oikeasti viisas ratkaisu uran kannalta ja missä voi päästä uudelle tasolle. Esimerkiksi nyt vaikka Vidgren ja Liuksiala on molemmat tuollaisia, joista melkeinpä osaa jo varmaksi sanoa, että kun pääsevät vaihtamaan maisemaa ja saavat isomman roolin, niin tulosta alkaa tulemaan. Aiemmin urallaan kummallakaan ei vielä tykkikausia, niin siksi hintakin sopiva. Sitten taas toisaalta esim Erkinjuntti ja Seigo on sellaisia konkareita, jotka eivät sovi oikein enää isoihin seuroihin, kun sieltä ei löydy heille sopivaa roolia, mutta sitten taas pikkuseuroissa molemmilla mahdollisuus pelata isoa roolia ja tehdä kovia tehomääriä. Mielestäni siltä osin hyvin oikeanlaisia pelaajia hankittu verrattuna joihinkin aikaisempiin kausiin.

+todella paljon hankittu pelaajia, jotka ollut jossain vaiheessa uraa oman joukkueensa kapteeneita. Tuntuu että melkein jokainen uusi pelaaja on joskus ollut kipparina nuorestakin iästä huolimatta. Tästä plussaa, kun esimerkiksi viime kauden joukkueessa oli aika vähän lopulta kokemusta ja johtajuutta mitä ehkä vaikeina hetkinä olisi tarvittu enemmän. Uskoisin siispä että psyykkisesti vahvempi joukkue tänä vuonna eli oletettavasti noihin viime kauden sulamisiin ja helppojen pelien tunarointiin on haettu tästä apua?

+budjettiin nähden todella kova nippu. Paljon potentiaalia ja ilmeisesti ollut ihan imua Sportiin näiden Kalaputaan, Kivirannan, Ainalin, Kallelan, Sundin, Tuulolan yms. Kehityksen myötä.


+/- tavallaan se on plussaa, että hyökkäyksessä on nyt tulevalle kaudelle oikeastaan sen verran potentiaalia ja osaamista, että on kolme ketjullista pelaajia jotka periaatteessa voisi pelata Sportin ykköskentässä. On siis erittäin positiivinen kilpailuasetelma. Toisaalta sitten onko ollut järkeä hankkia noin kova hyökkäys, kun jo viime kauden maalimäärät oli oikeasti ihan riittäviä pudotuspeleihin ja nimenomaan puolustussuuntaan hävittiin pelit? Olisiko ehkä kannattanut joku hyökkääjä jättää hankkimatta ja sitten sen tilalle hankkia kova puolustaja? Westermarckille jos olisi jättänyt jatkot tekemättä, ulkkariarvan Wilsonin jättänyt hankkimatta ja sitten hyökkäyksestä vähän rahoja pakistoon laittanut niin voisiko pakistosta näyttää vaikka tältä:


”Robak”-Seigo
”Elorinne”-Nevalainen
Geiger-Tommila
Viljanen-Tuohilampi
Ylitalo


Tai olisiko Steenin saanut upgradetettua kovempaan ykkösveskariin?

Toki voihan se olla, että käy niinkin että Steen on Liigaan erinomainen veskari ja vastuun myötä nousee uudelle tasolle ja pakistossa Wilsonkin osoittautuu muuksikin kuin rähisijäksi ja esim. Nevalainen tai Viljanen nousee Sundin rooliin ja iskee 30 paunaa. Kaikki on siis ihan mahdollista ja syksylle kuulemma on jätetty rahaa reagoida jos ei pakisto ole riittävä. Mielestäni vain liikaa kysymysmerkkejä jätetty alakertaan hyvän hyökkäyksen kustannuksella. Hyökkäyksen onnistumista en epäile hetkeäkään.

-mielestäni esim. Paukun ja Westermarckin jatkosoppareissa oltiin hätäilty, kun oletettavasti ne tehty molemmat jo syksyllä onnistuneen syys-lokakuiden jälkeen. Molemmat kuitenkin nyt tavallaan ylimääräisiä pelaajia ja siihen rooliin turhan kalliita. Rotaatiota pitää olla ja laajutta, mutta kerrankin niihin rooleihin löytyy jo omiakin junnuja ja sitten Markkulaa ja Lehtimäkeä. Paukun ja Westermarckin palkoilla saisi vaikka yhden hyvän pakin jo tai veskariosastolle parannusta. Mutta toisaalta onhan noissa molemmissa potentiaalia ja Paukku on tavallaan upgradetettu versio Körköstä sentään.

Aika vähässähän nuo miinukset on verrattuna siihen mitä vaikka aiempina vuosina. Hyvin on Jämsä kehittynyt tuossa hommassa ja pakko sanoa, että näin pienillä resursseilla jos saa kasattua tuollaisen porukan, niin ei se ihan turha kaveri voi olla. Kuitenkin Jämsä sika paljon kuraa niskaan saanut faneilta, niin nyt kyllä on sitten kehujen paikka. Melkein uskaltaisin jopa veikata, että Sport saattaa löytyä 8 parhaan joukosta kauden päätyttyä.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
.
+/- tavallaan se on plussaa, että hyökkäyksessä on nyt tulevalle kaudelle oikeastaan sen verran potentiaalia ja osaamista, että on kolme ketjullista pelaajia jotka periaatteessa voisi pelata Sportin ykköskentässä. On siis erittäin positiivinen kilpailuasetelma. Toisaalta sitten onko ollut järkeä hankkia noin kova hyökkäys, kun jo viime kauden maalimäärät oli oikeasti ihan riittäviä pudotuspeleihin ja nimenomaan puolustussuuntaan hävittiin pelit? Olisiko ehkä kannattanut joku hyökkääjä jättää hankkimatta ja sitten sen tilalle hankkia kova puolustaja?
Eipä tähän ole paljoa lisättävää, onpahan ainakin taas maaleilla mälläilyä luvassa.. Ehkä yksi Robak tulee syksyllä.
 

BkkEtäFäni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kiitoksia esittelyistä Rajulle! Kyllähän tuo hyökkäyksen ja puolustuksen epäsuhta eniten mietityttää maalivahtikaksikon ohella.

Hyökkäys vaikuttaa sellaiselta, että pitäisi olla hyvät mahikset kympin sakkiin. DeSousan floppaaminen pisteiden valossa ehkä suurin pelko, hänestä tosin saattaisi olla grinder-osastolla hyötyä anyway. Onko sitten liian kallis siihen hommaan kun siellä on niitä kotimaisiakin vaihtoehtoja. Erkinjuntti, Asplund, Liuksiala mielestäni lähes varmasti täyttävät sen mitä heiltä odotetaan. Siihen päälle vielä vähintään samanlaisen kaudet Kalaputaalta, Kallelalta, Talajalta ja Ainalilta niin kyllä maaleja nähdään.

Niin maaleja nähdään mahdollisesti molemmissa päissä. Järvinen ei voi olla selkeä ykkönen, se ei kestä sitä. Steen täysin arvoitus, potentiaalia ilmeisesti kuitenkin on. Pakit...niinkuin aiemmin joku spekuloi, ehkä tiettyjen pelaajien sopparit olisi voinut jättää uusimatta ja panostaa niillä "varmaan" top4-pakkiin. Toivottavasti sitä rahaa on säästössä pakkihankintaa varten, epäonnistumisia, floppauksia, loukkaantumisia sattunee kuitenkin. Ei kestetä montaa samanaikaista huonoa tapahtumaa pakistoon.

Yleisesti ottaen ei malttaisi odottaa kauden alkamista! Uskon täysillä pleijaripaikkaan, toki se vaatii monen epävarmuuden poistumista mutta sitähän tämä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy