SPHL,WHL,NAHL,CCHA,LNAH..??

  • 11 074
  • 30

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
On kysyttävä jos ei tiedä. Jatkoajassa on paljon asiantuntevia kirjoittajia joilta haluaisin tietoja kaikenmaailman Amerikan liigoista. Eurooppaan tulevien pelaajien taustalta löytyy jos jonkinlaista "amerikanliigaa" ja kirjainyhdistelmää, joiden tasosta ainakaan minä en tiedä mitään. Löysin tukun erilaisia sarjoja, jotka alla. Jos joku osaa kertoa :
Taso esim. suomalaisiin sarjoihin verrattuna, SM-liiga/Mestis/Suomi-sarja/A-nuorten SM-liiga jne. ja vielä sen, miten nuo sarjat sijoittuvat tasollisesti keskenään, esim. onko CHL parempi kuin UHL ja päinvastoin jne. Perusteellinen vastaus tulee olemaan pitkä, mutta jos jollain on aikaa/tietoa niin antakaa palaa, odotan mielenkiinnolla vastausta/vastauksia.

Kertokaa näistä :

NHL:n farmiliigat :
- American Hockey League (AHL)
- East Coast Hockey League (ECHL)
- Central Hockey League (CHL)
- United Hockey League (UHL)
- Southern Pro League (SPHL).....mikä tasokkain, mikä huonoin ?

Kanadan juniorisarjat :
- Ontario Hockey League (OHL)
- Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL)
- Western Hockey League (WHL)

USA:n juniorisarjat :
-United States Hockey League (USHL)
- North American Hockey League (NAHL)

Kanadan yliopistosarjat :
Konferenssit :
- Atlantin, Ontarion, Läntinen, Länsi-Kanadan

USA:n yliopistosarjat :
- Central Collegiate Hockey Association (CCHA)
- Eastern College Athletic Conference (ECAC)
- Hockey East (HE)
- Western Collegiate Hockey Association (WCHA)
- College Hockey America (CHA)
- Atlantic Hockey

Kanadan yo-sarjat vs. USA:n yo-sarjat ? Mitkä kovimpia yo-sarjoja ?

Sitten on kummitellut vielä kirjainyhdistelmä LNAH - mikä se on ? Taso ? Onko vielä jotain mitä en ole edes huomannut ?

Olisi kiva tietää mitä ihmemiehiä valtameren takaa tänne lähetetään, ettei tarvitse suoraan nielaista jotain kirjainyhdistelmää josta ei ole hajuakaan.
Tack vastauksista !
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Hieno ketjunavaus.

Noniin, joku asioista tietäväinen tänne kertoilemaan meille faktoja. Itseänikin joskus aina mietityttää noi lyhenteet, jos mainitaan esim. että joku seura on signannut pelaajan ECAC:stä, niin asia ei minulle aina valkene, eikä niistä aina jaksa ottaa selvää.

Lisäksi tuo yliopisto sarjojen vertailu kuulostaa hyvältä, kun noista tasoeroista en oikein tiedä.

Lisäksi esittäisin jatkokysymyksen:

Usein olen lukenut erinäisten uutisten yhteydessä, että noissa Canadan junioriliigoissa, olisi kussakin hieman erilainen pelityyli (toisessa enemmän fyysistä, toisessa nopeutta ja jossain taitavampaa jne.) Olisi kiva kuulla myös noiden sarjojen pelityylien eroista ?

Kiitos jo etukäteen. . .
 

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Jatkokysymys

Ennen kuin kukaan ehtii vastata niin kysynpä vielä : missä noista sarjoista pelaa suomalaisia ja millä menestyksellä ?
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Vastaan pikaisesti ennen treeneihin lähtöä. Noin karkeasti ja yksinkertaistaen sanottuna voisi arvioida Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen menevän tässä järjestyksessä: NHL, AHL, ECHL, CHL, UHL, LNAH, SPHL. Tottakai tilanne ei ole oikeasti niin yksinkertainen ja noiden alempien liigojen vertaileminen keskenään on hankalampaa.

LNAH on tosiaan Ligue Nord Americaine de Hockey, eli Quebecin alueella pelattava ammattilaisliiga, joka tunnetaan maailman "virallisena" gooni-liigana. Jokaisella joukkueella on riveissään suunnilleen viisi puhdasta tappelijaa ja ahkerimmat nyrkinheiluttajat ottavat kauden aikana jopa 70-80 myllyä. Liigan sivut löytyy tuolta ranskaksi: http://www.lnah.ca/ Aiemmin LNAH tunnettiin nimellä QMSHL ja sitä ennen QSPHL (oli tuolloin puoliammattilaisliiga). Pelaajat ovat suurimmaksi osin aika varttuneita. Liigassa pelaa mm. joitakin nelikymppisiä entisiä NHL-pelaajiakin.

EDIT: Laitetaan tähän nyt edes LNAH-joukkueet:
St. Jean Summum-Chiefs
Quebec Radio X
Saint Georges CRS Express
Saint Hyacinthe Top Design
Sherbrooke Saint Francois
Sorel-Tracy Mission
Thetford Mines Prolab
Trois-Rivieres Caron et Guay

Kanadan Major Junior -liigat ovat siis OHL, WHL ja QMJHL. Kanadassa on myös toisen asteen A-junioriliigoja, jotka toimivat CJAHL (Canadian Junior A Hockey League) -organisaation alla. Näitä Junior A -liigoja ovat:
BCHL (British Columbia)
AJHL (Alberta)
SJHL (Saskatchewan)
MJHL (Manitoba)
SIJHL (Superior International)
NOJHL (Northern Ontario)
OPJHL (Ontario Provincial)
CJHL (Central)
LHJAAAQ (Quebec)
MJAHL (Maritimes)
Esim. jotkut yo. liigoissa pelaavista joukkueista ovat OHL/WHL/QMJHL-joukkueiden virallisia/epävirallisia farmijoukkueita.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
XXLshirt#3 kirjoitti:
USA:n yliopistosarjat :
- Central Collegiate Hockey Association (CCHA)
- Eastern College Athletic Conference (ECAC)
- Hockey East (HE)
- Western Collegiate Hockey Association (WCHA)
- College Hockey America (CHA)
- Atlantic Hockey

Kanadan yo-sarjat vs. USA:n yo-sarjat ? Mitkä kovimpia yo-sarjoja ?

Nämä kaikki eivät varsinaisesti ole eri sarjoja vaan NCAA (National Collegiate Athletic Association) alaisia konfferensseja tai liigoja ja sitten kauden lopuksi näiden kaikkien kesken pelataan NCAA:n turnaus jossa ratkaistaan mestari, toki eri liigat tai konfferenssit myös jakavat omat mestaruutensa mutta se tärkein on NCAA mestaruus eli National Champion.

Nämä kaikki kuuluvat NCAA Division 1:see, sitten on vielä Division 2 ja 3 joissa on lisää liigoja ja kouluja. Tasollisesti Yhdysvaltain yliopistosarjat ovat kyllä selkeästi parempia kuin Kanadan vastaavat. Yhdysvaltain ylipostoistahan tulee välillä todella varhain varattavia pelaajia.
 
Viimeksi muokattu:

TML

Jäsen
XXLshirt#3 kirjoitti:
Ennen kuin kukaan ehtii vastata niin kysynpä vielä : missä noista sarjoista pelaa suomalaisia ja millä menestyksellä ?
WHL:ssä Ilves-kasvatti Niko Snellman ja muistaakseni myös Juuso Puustinen, joka on Kalpan kasvatti.
Lisäksi Jan-Mikael Juutilainen pelaa jossain USA:n yliopistosarjassa.

Ja niin, niistä että millä menestyksellä, niin Snellman on ollut Regina Patsin eniten jäähyjä kerännyt pelaaja tähän mennessä. Kymmenessä ottelussa pinnoja on kertynyt 5 (yksi maali) ja jäähyjä nuorukainen on ottanut 22min.
Snellmanin jäähyistä suurin osa on nimikkeellä Charging, boarding tai elbowing. Myös yksi tappelu Nikolta löytyy tilastoista josta naama kruunattiin tikeillä.

Snellmanissa nään todella ison potentiaalin rymistelijäksi aina NHL:ään saakka.
Sm-liigassa Snellmanin pelityylillä ei ole luvassa muuta kuin pelikieltoa ja jäähyjä, sillä Suomessahan saa vain kiilata 45 asteen kulmassa.
Kaiken kaikkiaan kausi on alkanut omien sanojensa mukaan erittäin hyvin.


Juttu mm. Ilves.com
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
ECHL

Suomalaiset ECHL:ssa

Las Vegas Wranglers: Jaakko Harikkala ja Aki Seitsonen
Idaho Steelheads: Tuomas Mikkonen

Florida Evelblades: Niko Tuomi (kaveri on syntynyt Kanadassa ja pelannut junnu-uransa OHL:ssä, joten taitaa olla sukulaispoikia)
 

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
Best kept Secret in Hockey...

Haluaisin kommentoida aiemmassa puheenvuorossa todettuun oletettuun tasoeroon amerikkalaisen ja kanadalaisen yliopistokiekon välillä. Molempia jonkin verran seuranneena en pidä kanadalaista ylioppilaskiekkoa ollenkaan huonompana kuin amerikkalaista. Suurin ero sarjoilla on pelaajien ikä - amerikkalaisissa kouluissa pelaavat ovat muutamaa vuotta nuorempia keskimäärin ja siksi mainitut NHL-seurat värväävät sieltä pelaajia. Kanadalaisissa yliopistoissa kiekkoilevat taas ovat yleensä junnu-uransa päättäneitä pelaajia, jotka opiskelevat kuten esimerkiksi täällä Edmontonissa University of Alberta Golden Bearsin pelaajat - lähes kaikki WHL:stä saamillaan stipendeillä.

Pelaajat, jotka ovat pelanneet WHL:ssä, mutta eivät jatka kiekkouraa ammattilaiseksi saakka, saavat vuoden lukukausimaksut ilmaiseksi jokaista pelaamaansa kautta kohti joko USA:ssa tai Kanadassa pelaajan kotimaasta riippuen.

On aika harvinaista, että kanadalaisesta yliopistokiekosta noustaan suoraan NHL-peleihin - Steve Rucchin ja Mike Ridley tulevat mieleen esimerkeistä. Silti, yliopistokiekko täällä on todella kovatasoista. Askeleen kovempaa ja aikuisempaa kiekkoa kuin esimerkiksi maailman kovimpiin A-juniorisarjoihin kuuluvassa WHL:ssä, syötöt menevät suoraan lapaan joka kerta jne. ja pelaajat valmistautuvat viikonloppuina pelattaviin peleihin tosissaan.

Kanadalaisessa yliopistokiekossa ei tapella kuten ei amerikkalaisessakaan. Täällä Edmontonissa pelaava U of A Golden Bears pelaa legendaarisen valmentajan Clare Draken mukaan nimensä saaneella areenalla aivan keskellä yliopiston campusta. Pelaajat ovat yleensä kaikki WHL-veteraaneja. Pelaajat tasapainoilevat opintojensa ja joka päivä pidettävien harjoitusten ja viikonloppuisin pelattavien pelien kanssa, mikä on aika ihailtavaa.

Mielestäni ei kannata aliarvioida kanadalaista yliopistokiekkoa pelkästään sen takia, ettei sarjasta enää draftata pelaajia NHL:ään. Yksi Golden Bearsin mielenkiintoisimmista peleistä joka vuosi on syksyinen peli Oilersin rookiecampin pelaajia vastaan, jonka viime vuosina yleensä Golden Bears on voittanut. Näissä peleissä ammattilaisten ja varsinkin sellaisiksi yrittävien läsnäollessa on nähty joitakin mielenkiintoisia tappeluja viime vuosina, joissa ammattilaisgooneiksi yrittäneet ovat saaneet turpiinsa aivan Kevin Lowen tai Glen Satherin nenän alla lääketieteen opiskelijoilta jne. - aika siirtyä muihin hommiin, heh.

Valmentajat tällä tasolla ovat täysipäiväisiä ja heistä useat ovat siirtyneet ammattilaiskiekkoon - kuten Golden Bearsia vuosia valmentanut Rob Daum.
Kanadalainen yliopistokiekko muistuttaa ehkä enemmän eurooppalaista kiekkoa siinä mielessä, että esimerkiksi WHL-kiekkoon - joka on jonkinlainen pienempi versio NHL:stä tyyliltään - verrattuna pelaajien roolitus ei ole yhtä pitkälle vietyä. Ei ole olemassa suuria tähtiä, gooneja jne, vaan ketjuja heitellään jäälle toinen toistensa jälkeen. Muutamat Suomesta paikalle eksyneet kiekkomiehet ovat pitäneet tämän tason kiekosta sitä nähtyään juuri tästä syystä.

Korkeimman tason yliopistokiekon alapuolella pelaavat vielä collegejoukkueet, joilla on omat sarjansa.

Mitä A-junnukiekkoon tulee - WHL on kova ammattilaistyyppinen sarja, jossa yhdenkin vaihdon pelannut pelaaja menettää amatöörioikeutensa joten sitä kautta pelaajat eivät koskaan siirry amerikkalaisiin yliopistosarjoihin. Mainitut Tier 2- tai Junior A-sarjat kuten täälläpäin Alberta Junior Hockey League ovat seuraavan tason sarjoja, joista parhaat pelaajat saavat stipenditarjouksia amerikkalaisista yliopistoista. Joka syksy joukkueet isännöivät amerikkalaisia yliopistovalmentajia, jotka matkaavat tänne kauas pohjolaan pelaajia värväämään ns. Coaches´ Weekin aikana.

Olin muutaman vuoden mukana paikallisen Fort Saskatchewan Traders-nimisen seuran toiminnassa sikariportaan puolella ja pidin Albertan junnuliigasta kovasti. Traders on lähettänyt muutaman pelaajan isompiin peleihin, joitakin nimiä ovat Keith Brown, James Patrick, Sheldon Souray sekä Stanley Cup-mestarit Richard Matvichuk, Mike Needham ja Mike Commodore.

Edmonton on saamassa WHL-seuran takaisin 10 vuoden tauon jälkeen ensi syksynä ja tällä kertaa Oilers on mukana yhteistyössä uuden seuran kanssa. Nimeä joukkueelle ei ole vielä annettu - toivottavasti historiallinen "Edmonton Oil Kings" valitaan nimeksi kaikkine muistoineen mieluummin kuin joku nykyaikaisten markkinointiveijojen rakastama "Rush", tai "Experience" tjms. typerä nimi.

Mielenkiintoisesti, tälle kaudelle niin paikallinen yliopistosarja kuin junnusarjat WHL ja AJHL ovat ottaneet viime kaudella NHL:ään lanseeratun nollatoleranssi sääntötulkintalinjan käyttöön mikä tulee muutaman vuoden viiveellä vaikuttamaan merkitsevästi varsinkin WHL:ssä pelattavaan peliin, kunhan uusien sääntötulkintojen vaikutus on nähty pelaajien valinnassa ja värväyksessä Bantam-kiekosta. Ottaen huomioon Suttereitten vaikutusvallan ja hyvin tunnetun mielipiteen tässä asiassa - todella jännittävä uutinen.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Menee ehkä hieman otsikon ulkopuolelle, mutta The Hockey Newsin viimeisimmässä numerossa kehotettiin Kanadan junnusarjojen pelaajia luomaan oma pelaajayhdistyksensä joka vaatisi pelaajien alkavan saada palkkaa. Tähän asti kuulemma matkat jne. korvataan mutta varsinaista palkkaa ei makseta. Seurojen omistajat repivät mahtavia voittoja (ainakin joillakin paikkakunnilla), ja nyt olisi pelaajien aika ottaa osansa kakusta. Lähtöpalkaksi ehdotettiin $50 viikossa (en tiedä oliko Kanadan dollaria, ilmeisesti) joka ei paljon ole, mutta se nousisi joka vuosi oliko se $100:lla.

Käsittääkseni SPHL on huonotasoisin noista USA:n ammattilaissarjoista, mutta tämä vaikutelma vain The Hockey Newsia lukeneena, en ole nähnyt pelejä. ECHL:n ja AHL:n pelejä olen nähnyt, näistä AHL on tietenkin kovatasoisempi ja SM-liigaa vastaava sarja. USA:n yliopistosarjojen alapuolella on II divisioonan (ja ehkä III divisioonankin?) sarjoja joissa tasoa ei sitten enää juurikaan ole, ainakaan sen perusteella jonka näin Kentuckyssa. Siellä pari Tapparan ex-junnua hallitsi täysin kaukaloa miten tahtoi (terveiset pojille jos tätä luette).
 

Mr.Goalie

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS,HIFK,New Jersey Devils
Amerikanihme kirjoitti:
Menee ehkä hieman otsikon ulkopuolelle, mutta The Hockey Newsin viimeisimmässä numerossa kehotettiin Kanadan junnusarjojen pelaajia luomaan oma pelaajayhdistyksensä joka vaatisi pelaajien alkavan saada palkkaa. Tähän asti kuulemma matkat jne. korvataan mutta varsinaista palkkaa ei makseta. Seurojen omistajat repivät mahtavia voittoja (ainakin joillakin paikkakunnilla), ja nyt olisi pelaajien aika ottaa osansa kakusta. Lähtöpalkaksi ehdotettiin $50 viikossa (en tiedä oliko Kanadan dollaria, ilmeisesti) joka ei paljon ole, mutta se nousisi joka vuosi oliko se $100:lla.

Käsittääkseni SPHL on huonotasoisin noista USA:n ammattilaissarjoista, mutta tämä vaikutelma vain The Hockey Newsia lukeneena, en ole nähnyt pelejä. ECHL:n ja AHL:n pelejä olen nähnyt, näistä AHL on tietenkin kovatasoisempi ja SM-liigaa vastaava sarja. USA:n yliopistosarjojen alapuolella on II divisioonan (ja ehkä III divisioonankin?) sarjoja joissa tasoa ei sitten enää juurikaan ole, ainakaan sen perusteella jonka näin Kentuckyssa. Siellä pari Tapparan ex-junnua hallitsi täysin kaukaloa miten tahtoi (terveiset pojille jos tätä luette).

Maksetaanko näistä alimmista liigoista eli SPHL:stä, LNAH:stä ja muista kuitenkin kunnon korvaus? vai miten kaverit elävät siellä, joutuuko käymään töissä? Sitten kiinnostaisi vielä miten näistä liigoista voi saada tietoa jos olisi joskus tulevaisuudessa halukas lähtemään? Maalivahtien taso kiinnostaa myöskin kovasti näissä liigoissa.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Doaner kirjoitti:
Noniin, joku asioista tietäväinen tänne kertoilemaan meille faktoja. Itseänikin joskus aina mietityttää noi lyhenteet, jos mainitaan esim. että joku seura on signannut pelaajan ECAC:stä, niin asia ei minulle aina valkene, eikä niistä aina jaksa ottaa selvää.

Lisäksi tuo yliopistosarjojen vertailu kuulostaa hyvältä, kun noista tasoeroista en oikein tiedä.
Juniorisarjoihin verrattuna yliopistosarjojen yksi eroavaisuus on pelien määrä. Yliopistosarjoissa viikoilla harjoitellaan ja viikonloppuisin pelataan kaksi peliä. Yhteensä pelejä kertyy n. 34-42, riippuen siitä miten pitkälle lopputurnauksissa pääsee. Kanadan Major Junior -liigoissa taas pelataan ~70 ottelua kaudessa, joten ero yliopistokiekkoon on huomattava. Selkeimmin tuo ero tulee esille siinä, miten junioritaustaiset pelaajat ovat lähtökohdiltaan valmiimpia ammattilaiskiekon pitkän kauden rasituksiin.

Lukemani perusteella minulla on sellainen käsitys, että yliopistokiekon konferensseista kaikkein kovatasoisin on läntinen WCHA. Eräs syy siihen, miksi WCHA:ta ja Michiganin tuntumassa pelattavaa CCHA:ta pidetään kovatasoisimpina, on juurikin tuo pelimäärä. Kahdessa muussa, Hockey Eastissa ja ECAC:ssa konferenssin sisäisiä pelejä on vähemmän. Tästä johtuen kokonaispelimääräkin on pienempi, n. 34-39. Tätä seikkaa usein näkee käytettävän itäisissä konferensseissa (HE, ECAC) pelaavien väheksymiseen.

TML kirjoitti:
Lisäksi Jan-Mikael Juutilainen pelaa jossain USA:n yliopistosarjassa.
Juutilainen pelaa tällä kaudella Yhdysvaltain korkeimmassa junioriliigassa United States Hockey Leaguessa, Waterloo Black Hawks -joukkueessa. Kaudeksi 2007-08 hän on menossa CCHA-konferenssin Nebraska-Omahan yliopistoon. NHL:n sivuilla on muuten USHL:n laajentumista käsittelevä juttu: http://www.nhl.com/nhl/app?service=page&page=NewsPage&articleid=281212
 
Viimeksi muokattu:

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Ihailtavaa asiantuntemusta,upeita kirjoittajia

Aloittaessani tämän ketjun tiesin, että täällä (= Jatkoaika) on asiantuntevaa väkeä. Kirjoitukset, niiden taso ja eri sarjojen tuntemus ovat yllättäneet minut täysin. Minä, joka en tuntenut lainkaan noita yliopisto-tai "alasarjoja", tiedän niistä nyt lähes 100% enemmän kuin toissapäivänä. Toivottavasti ketju jatkuu. NHL:stä kirjoitetaan jopa kyllästymiseen asti ja jokainen tietää siitä jotain, tämä sen sijaan laajentaa näkökulmaa ja antaa uutta potkua seurata eri pelaajien taustoja ja lähtökohtia XYZ-tai ÄÖY-liigoista.
Kiitos kaikille - "opiskelu" jatkuu !
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Muutama kommentti noista USA:n junnusarjoista.

NAHL on tasoltaan hiukan heikompi kuin USHL, mutta ne ovat joka tapauksessa korkeimman tason A-jun liigat maassa. Näistä scoutataan pelaajia lähinnä eri yliopistosarjoihin ja hyvillä otteilla saattaa pelaaja ansaita stipendin laadukkaaseen opinahjoon jossa voi jatkaa kiekkotaitojen kehittämistä opiskelun ohella.

Tasoltaan vastaavat hyvin meidän A-SM tasoa, mutta peli on paljon suoraviivaisempaa ja fyysisempää.

Tällä hetkellä ainakin Cedar Rapidsin joukkueesta löytyy suomalaisedustusta. http://www.roughridershockey.com/tabid/99/default.aspx?playernum=67

Itse valmensin aikanaan NAHL:ssa Rochester Americans joukkueen maalivahteja yhden kauden ajan (joukkue myytiin Pittsburgiin kauden jälkeen). http://www.geocities.com/gatesweb/jracmt.html

Kaiken kaikkiaan suomalaiset eivät hyödynnä tarpeeksi eri reittejä ja mahdollisuuksia pelata kiekkoa ja luoda uraa Pohjois-Amerikassa. USHL ja NAHL toimivat hyvinä ponnahduslautoina yliopistoihin. Samoin A-SM tason pelaajien kannattaisi vakavasti harkita USA:n yliopistosarjoja vaihtoehtona uran eteenpäin viennille.

Jukka
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Mr.Goalie kirjoitti:
Maksetaanko näistä alimmista liigoista eli SPHL:stä, LNAH:stä ja muista kuitenkin kunnon korvaus? vai miten kaverit elävät siellä, joutuuko käymään töissä? Sitten kiinnostaisi vielä miten näistä liigoista voi saada tietoa jos olisi joskus tulevaisuudessa halukas lähtemään? Maalivahtien taso kiinnostaa myöskin kovasti näissä liigoissa.
Maksetaan palkkaa, mutta ei mitään kovinkaan isoa. Pelaajapalkat eivät ole julkisia, mutta noissa kaikissa AHL:n alapuolella olevissa liigoissa on käytössä salary capit, joista voi tehdä jonkinlaista arvioita siitä kuinka paljon yksi pelaaja ansaitsee. Minulla ei täällä työpaikalle ole nyt ylhäällä eri liigojen salary capeja, mutta ne pyörivät jossain 10000 USD/viikko/joukkue paikkeilla. Ja kun joukkueessa on vajaa/noin 20 pelaajaa, niin siitä voi laskea sitten.

Jos nyt yritän muistella, niin LNAH:ssa taisi olla suurin salary cap (muistaakseni 20000 Kanadan dollaria viikossa, tosin siellä rosterit ovat isompia kuin noissa muissa liigoissa) ja SPHL:ssä pienin (taisi olla reilustikin alle 10000 US-dollaria viikossa). Mutta tarkistan tosiaan nämä kotona illalla.

Tässä vielä eri liigojen viralliset nettisivut:
AHL: www.theahl.com
ECHL: www.echl.com
CHL: www.centralhockeyleague.com
UHL: www.theuhl.com
LNAH: www.lnah.ca
SPHL: www.thesphl.com
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Pystyisitkö Jukka Ropponen vähän vertailla suomen junioriliigojen ja pohjois-amerikan jurioriliigojen maalivahtivalmennusta? Voisiko sieltä jostain vetää johtopäätöksiä siitä miksi suomalaisia maalivahteja on viime vuosina päässyt entistä enemmän pelaamaan NHL:ään?

Joku joka on seurannut sm-liigaa ja AHL:ää vähän pitempään voisi sanoa mielipiteensä kumpi on kovatasoisempi.

- tinke.80
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Tinke-80 kirjoitti:
Pystyisitkö Jukka Ropponen vähän vertailla suomen junioriliigojen ja pohjois-amerikan jurioriliigojen maalivahtivalmennusta? Voisiko sieltä jostain vetää johtopäätöksiä siitä miksi suomalaisia maalivahteja on viime vuosina päässyt entistä enemmän pelaamaan NHL:ään?

Joku joka on seurannut sm-liigaa ja AHL:ää vähän pitempään voisi sanoa mielipiteensä kumpi on kovatasoisempi.

- tinke.80

Aika helppo homma, kaiken kaikkiaan mv-valmennus on jenkkilässä melko huonoissa kantimissa ja näissä kahdessa junnuliigassa tilanne samanlainen. Joillain joukkueilla on mv-valmentaja, mutta kavereiden taso vaihtelee todella paljon. Jotkut ovat jopa haitallisia maalivahdeilleen oppien ollessa täysin vääriä ja auttamattomasti vanhentuneita, vaikka positiivisia poikkeuksiakin löytyy. Suomalainen mv-valmennus on todella hyvää tasoa kun vertaa rapakon takaista.

Yksi todella positiivinen esimerkki on John Fioravanti joka teki juuri sopimuksen Univ of Michiganin kanssa. Sama kaveri käy nykyään aina kesäkuussa valmentamassa Suomessa Espoon GoaliePro mv-leirillä. http://www.uscho.com/news/id,12803/LongtimeGoalieCoachToHelpMichigansSauer.html

Jukka
 

Amphora

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Jukka Ropposelle, koska olet ollut mukana näissä asioissa:

Millainen valmennustyyli NAHL:ssa on ja minkä tyyppisiä treenejä? Kuinka paljon vedetään punttia, luistelua, taitoa yms. Luulen kyllä, että siellä painotetaan ainakin fyysisyyteen, niinkuin Pohjois-Amerikassa on tapana. Eroaako se paljonkin esim. USHL:stä.

Osaatko sanoa ketä tunnettuja pelaajia on tullut NAHL:n kautta?

Kiitos jo etukäteen. :)
 

Zengur

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tyylinäyte LNAH:sta \o/

http://video.google.com/videoplay?docid=-7172200567577254651&q=LNAH

Refreshatkaa pari kertaa jos linkki ei heti toimi.

Huomioitavaa on, että valkopaitaisen joukkueen (nimi unohtunut) riveissä pelasi tuolloin myös Link "the missing link" Gaetz, joka oli kuitenkin pelikiellossa poistuttuaan kesken edellisen ottelun vaihtopenkiltä hakeakseen hot dogeja välipalaksi. Kuulemma maistui mutta valmentaja ei sitten tykännyt. Voisi epäillä, että Linkin puuttuminen kokoonpanosta inspiroi toista joukkuetta panemaan parastaan.

Mitähän Saarela tuumaisi.
 
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Amphora kirjoitti:
Jukka Ropposelle, koska olet ollut mukana näissä asioissa:

Millainen valmennustyyli NAHL:ssa on ja minkä tyyppisiä treenejä? Kuinka paljon vedetään punttia, luistelua, taitoa yms. Luulen kyllä, että siellä painotetaan ainakin fyysisyyteen, niinkuin Pohjois-Amerikassa on tapana. Eroaako se paljonkin esim. USHL:stä.

Osaatko sanoa ketä tunnettuja pelaajia on tullut NAHL:n kautta?

Kiitos jo etukäteen. :)

Kauden aloitti Syracusen Don Kirnan päävalmentajana ja mies painotti fyysisyyttä, kamppailuja ja hyökkäyspään cycling peliä yli kaiken muun. Kun homma ei toiminut ja tilalle tuli juuri Sveitsissä uransa lopettanut Gates Orland muuttuivat treenit täysin Eurooppalaisiksi ja joukkueen tuloksetkin alkoivat kohentumaan.

Voimaharjoittelu oli päivittäistä ja siitä vastasi Dr. John Freeman.

Tuon aikaisesta joukkueestamme on NHL:ään päässyt ainakin Thomas Vanek joka pelaa tätä nykyä Buffalon riveissä. Thomas oli vain 16 v ikäinen pelatessaan Rochesterin NAHL joukkueessa, josta tosin vaihtoi seuraa kesken kauden. Aika hyvä määrä muitakin on tullut tuota kautta http://www.nahl.com/nahltonhl.php

Jukka
 

Amphora

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Kärpät
Jukka Ropponen kirjoitti:
Tuon aikaisesta joukkueestamme on NHL:ään päässyt ainakin Thomas Vanek joka pelaa tätä nykyä Buffalon riveissä. Thomas oli vain 16 v ikäinen pelatessaan Rochesterin NAHL joukkueessa, josta tosin vaihtoi seuraa kesken kauden. Aika hyvä määrä muitakin on tullut tuota kautta http://www.nahl.com/nahltonhl.php
On tosiaan tullut pelaajia, ja eikä kyllä mitään turhia ainakaan osa. Kiitos tideoista :)

Elikkäs siellä taitaa olla ihan sekalaista valmennustyyliä, ettei ole sellaista selkeää linjaa. Ainakin näin ymmärsin tekstistäsi, vaikkakin esimerkki koski yhtä joukkuetta :)
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
QMJHL tämän hetken vahvin

Vertailtaessa Kanadan juniorisarjoja keskenään on hyvä palata viime kevääseen, jolloin pelattiin Monctonissa Memorial Cup johon osallistuivat OHL:n ja WHL:n mestarit sekä QMJHL:n kaksi parasta joukkuetta.
Turnauksen alkusarjan kaksi parasta joukkuetta, Quebec ja Moncton tulevat molemmat QMJHL:stä, kolmanneksi sijoittunut Petersborough OHL:stä ja neljäs Vancouver WHL:stä. Loppuottelussa Quebec voitti Monctonin 6-2.

Tällä vuosituhannella mestaruuksia on tullut jokaisen liigan joukkueille :
2000: Rimouski Oceanic,QMJHL, -01: Red Deer Rebels,WHL, -02: Kootenay Ice,WHL, -03: Kitchener Rangers,OHL, -04: Kelowna Rockets,WHL, -05: London Knight,OHL ja -06: Quebec Remparts,QMJHL.
Kanadan Paras junioripelaaja valinta (1983-2006) on jakautunut seuraavasti eri liigojen pelaajille: QMJHL:stä paras pelaaja on tullut 11 kertaa, OHL:stä 9 ja WHL:stä 4 kertaa.
-83 Pat LaFontaine,QMJHL, -84 Mario Lemieux,QMJHL, -85 Dan Hodgson,WHL, -86 Luc Robitaille,QMJHL, -87 Rob Brown,WHL, -88 Joe Sakic,WHL, -89 Bryan Fogerty,OHL, -90 Mike Ricci,OHL, -91 Eric Lindros,OHL, -92 Charles Poulin,QMJHL, -93 Pat Peake,OHL, -94 Jason Allison,OHL, -95 David Ling,OHL, -96 Christian Dube,QMJHL, -97 Alyn McCauley,OHL, -98 Sergei Varlamov,WHL, -99 Brian Campbell,OHL, 2000 Brad Rickhards,OHL, -01 Simon Gamache,QMJHL, -02 Pierre-Marc Bouchard,QMJHL, -03 Corey Locke,OHL, -04 Sidney Crosby,QMJHL, -05 Sidney Crosby,QMJHL, -06 Aleksander Radulov,QMJHL.
Ei ihan kädettömiä valintoja !
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hanson kirjoitti:
Vertailtaessa Kanadan juniorisarjoja keskenään on hyvä palata viime kevääseen, jolloin pelattiin Monctonissa Memorial Cup johon osallistuivat OHL:n ja WHL:n mestarit sekä QMJHL:n kaksi parasta joukkuetta.
Turnauksen alkusarjan kaksi parasta joukkuetta, Quebec ja Moncton tulevat molemmat QMJHL:stä, kolmanneksi sijoittunut Petersborough OHL:stä ja neljäs Vancouver WHL:stä. Loppuottelussa Quebec voitti Monctonin 6-2.
Viimeksi pelatusta Memorial Cupista on juttua täällä:

http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=33661

Pienenä sivumainintana se, että Petes oli kyllä tuon turnauksen nelonen ja Vancouver kolmas.

Sinällään en pidä henkilökohtaisesti Memorial Cupia junioriliigojen tasojen näyttäjänä, vaikka tietysti virallisiin kirjoihin Memorial Cupin voittaja on samalla myös CHL:n voittaja. Yksittäiset pelit ratkeavat kuitenkin pieniin asioihin ja näissä ei liigojen tasoa mielestäni pystytä mittaamaan. Vancouver kärsi esimerkiksi viimeksi pelatussa Memorial Cupissa siitä, että sarjassa pelattiin viime kaudella muuten vapaammin ja Giants istuikin turnauksessa paljon jäähyllä.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
nuck kirjoitti:
Pienenä sivumainintana se, että Petes oli kyllä tuon turnauksen nelonen ja Vancouver kolmas.

Sorry, olet oikeassa. Mutta alkusarjassa Petesborugh oli kolmas, Vancouver neljäs, tasapistein ja järjestys ratkesi maalierolla. Uusintaottelussa kolmannesta sijasta Vancouver pieksi Petesin sitten 6-0 ja oli lopputuloksissa kolmas.
 

Rocco

Jäsen
Honkanen kirjoitti:
Voi olla, että menee pikkusen off topiciksi, muuta ihmetyttää, ettei kukaan ole varannut esim. http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=00049868 <- häntä NHL:ään. Kattokaas tehoja QMJHL:ssa.

Height 5.07 -- Weight 160

Tuossa on kaksi syytä miksei. Noin 170cm/70kg ei ole edes nyky-NHL:ssä sellainen koko millä siellä pärjäisi. Eikä olekaan ihme että kaveri siirtyi Eurooppaan pelaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös