Spekulaatio Jokerien ja Hartwall Areenan myynnistä – tiedotustilaisuus 28.6.2013

  • 366 682
  • 1 655

julle-jr

Jäsen
Vituttaa jo muutenkin ja sitten heitetään Raumalta/Kuopista/Lappeenrannasta tällaista paskaa niskaan... Paljonkos siellä on niitä kannatusvuosia? Täällä on tasan Huhtikuusta 1972.
Siis viestissähän puhuttiin Ilveksestä ja IFK:sta. Raumalta tulee Lukko, Kuopiosta KalPa ja Lappeenrannasta SaiPa. Mitä merkitystä kirjoittajan suosikkijoukkueilla on, kun hän puhui asiasta yleisellä tasolla.
 

Uno Louner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko.
Vituttaa jo muutenkin ja sitten heitetään Raumalta/Kuopista/Lappeenrannasta tällaista paskaa niskaan... Paljonkos siellä on niitä kannatusvuosia? Täällä on tasan Huhtikuusta 1972.

Itsellähän ne alkaa vasta 80-luvun alusta, mutta tosiaan se pointti oli tuo porukka, joka on alkanut fanittamaan vasta 90-luvulla. Ikävä kyllä olet vähemistössä ja tunnen tuskasi.
 

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Itsellähän ne alkaa vasta 80-luvun alusta, mutta tosiaan se pointti oli tuo porukka, joka on alkanut fanittamaan vasta 90-luvulla. Ikävä kyllä olet vähemistössä ja tunnen tuskasi.

Ok, asia vilipitön! Kiitos sympatiasta...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paskapuhetta etteikö vaikuta. Nakkikattilassa on ihan aina eniten katsojia Jokerimatseissa ja kyllä se 90-luku siellä ainakin mulla vielä takaraivossa kolkuttaa. Ja aika monella muulla paikkakunnalla ihan sama juttu, Jokerit sytyttää/sytytti ja hallit on lähes täynnä.
Ja mitä tulee tuohon Sportin liigaan nousemisella niin tervetuloa, vaikkakin itse olen sitä mieltä että nyt olis SM-liigan hyvä hetki pudottaa määrä kahteentoista!

Sori myöhäinen vastaus.

Jokerit lähtee ja tilalle tulee jotain, elämä jatkuu. Jos esimerkiksi Sport (toivottavasti) nousee tilalle, korvaa se hyvin pitkälle maakunnassa Jokerit. Maailmassa tapahtuu isoja asioita ja maailma sopeutuu.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
FBK oli nyt vaan esimerkki...mutta kyllä tämä idea varmasti kinnostaa myös Ruotsin puolella.

AIK olis KHLaan myyty, mutta Loob etunenässä tämä estettiin. Veikkaan että Ruotsissa ollaan todella pettyneitä Trophy joukkueen rintamakarkuruudesta.

Ruotsalaisten ideahan on ollut sarja joka toimisi omillaan ja olisi bisnes, toisin kuin oligargivetoinen KHL. Eipä ole varmaan Harkimolla kovin montaa kaveria Ruotsin maalla.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ihmetyttää myös se, että muiden joukkueiden fanit tulevat neuvomaan, mikä Jokerifaneja saa kiinnostaa, vladivostokit vai saipat.

Ei tässä kukaan ole ketään neuvonut. Minä ainakin sanoin Jokereiden olevan oikea porukka KHL:ään siksi, että heidän fanejaan ei tunnu SM-liiga ja sen muut joukkueet suuremmin kiinnostavan.

Ja tuokoon nyt ilmi, että tunnen myötätuntoa sellaisia faneja kohtaan, jotka haluaisivat joukkueensa pysyvän SM-liigassa. Tämän ketjun kirjoittajista erityisesti nimimerkille HLe:n puolesta toivoisi KHL-suunnitelman olevan vain lyhyt piipahdus.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pakko omasta puolestani sanoa, että 90-luvun alussa kannustuksensa aloittaneet alkavat kuitekin olla jo old school -faneja. Onhan siitä jo melkein 25 vuotta. Kuitenkin jos minä ajattelen Etelä Pääty -jengiä, niin ovat nuorempaa vuosikertaa eli 2000-luvulla seuraamisensa "uudessa" hallissa aloittaneita.

Tuntuu että jokereilla on ollut tietyllä tavalla aika konkreettisia aikakausia (kasarin divarivuodet, 90-luvun alun menestysvuodet lila-turkooseineen, 90-luvun lopun muutosvuodet jolloin muutto Hartwall-areenalle ilkeine Jokeri-logoineen ja sinipunavalkoisina paitoineen, 2000-luvun Florida Panthers-paidat ja nyt 2010-luvun retrot). esim paikalliskilpailija HIFK:lla on identiteetti ja tekeminen pysynyt paljon muuttumattomampana niin hyvässä ja pahassa (tiedän toki tähtipaidat ja kissa-logot, mutta pointti lienee selvä).

Uskoisin että tuohon tuossa ylempänä viitattiin.
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni rohkea ja kunnianhimoinen päätös Harkimolta.

Vaikka en Jokereita kannatakaan, lisää Jokereiden siirtyminen KHL:ään omaa mielenkiintoani kyseistä sarjaa kohtaan ja voisin jopa kuvitella käyväni katsomassa joitakin Jokereiden KHL-matseja, olettaen että liput eivät kallistu huomattavasti nykyisestä. En ole kääntymässä Jokerifaniksi, mutta kyllä sympatiani KHL:ssä olisivat ennemmin Jokereiden kuin esimerkiksi Admiral Vladivostokin puolella.

SM-liigan kannalta tapaus on tietenkin sääli, mutta ehkä on ihan oikein, että joku hieman näpäyttää kultapossukerhoa.
 

sierramies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vituttaa, myös sekin.
KHL on muovia, kallista muovia. Nyky-Venäjän pullistelun, arroganssin ja uhoilun yhtenä ilmenemismuotona on rahakkaitten namusetien pyörittämä jääkiekkosarja ja sen peniskateus NHL:ää kohtaan. Palkoissa voi päästä tasoihin, mutta pelin tasossa ei ikinä.

Jokerit pääsee arvoiseensa paikkaan, muovi kumahtelee eikä kolise.

Hyvää matkaa, ei tule ikävä.

Tässä on kyllä hyvä mielipide, olen itsekin täysin samaa mieltä. Ei perinteitä, katsomokulttuuria eikä faneja voi ostaa, vaikka olisikin muutama miljardi oligarkkirahnaa tilillä. KHL ei tule ikinä saavuttamaan sitä tasoa ja statusta, mikä todellisella, tervepohjaisella huippuliigalla on. Nimittäin NHL:llä. Siellä ei seuroja ostella ylimielisesti lehdistötilaisuuksissa hymyillen. Jokereista- tai sen katsomokulttuurista- tuli vähemmän "kiimainen" aikoinaan Hartwall Areenan ilmestymisen jälken. Nordiksen huudot ja kannustukset vaihtuivat firmakausareihin ja porukka kiskoi halpaa punkkua raflassa firman piikkiin eikä välittänyt pelistä paskan vertaa. Miten nyt käy? Katoavatko ne hurraavat fanilaumat lopullisesti? Jääkö iso, kumiseva halli enää keskiluokkaisille firmavieraille?

Itse kokisin suurta vastenmielisyyttä, jos oma seurani lähtisi itään, ruplia vuolemaan, ja jättäisi kannattajansa monttu auki seuralippu kourassa pakkaseen. No, Hjallis tietää paremmin. Syvä osanottoni kaikille Jokerifaneille.
 

Kapu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onnea Jokereille valitsemallaan tiellä. Miksei Hjallis myynyt pelkästään Jaffalaa ja jatkanut Jokereilla sm-liigaa? Olisi voitu rakentaa ns. yhteinen KHL jengi, joka pelaisi Ilmalassa. Kiinostusta löytyisi ympäri Suomen.

Hifk ja Jokerit olis voineet rakentaa yhteisen uuden hockey gardenin.

Liian iso aukko jää liigaan, kun Jokerit lähtee.
 

Der Adler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
AIK olis KHLaan myyty, mutta Loob etunenässä tämä estettiin. Veikkaan että Ruotsissa ollaan todella pettyneitä Trophy joukkueen rintamakarkuruudesta.

Ruotsalaisten ideahan on ollut sarja joka toimisi omillaan ja olisi bisnes, toisin kuin oligargivetoinen KHL. Eipä ole varmaan Harkimolla kovin montaa kaveria Ruotsin maalla.
Sanotaan nyt sitten näin, KHL:ssä liikkuu sen verran paljon fyrkkaa että tottakai ruotsalaiset kiekkopomot (business-miehet) tsekkaavat myös tämä KHL-kortti todella tarkkaasti. Tämä on selvä juttu.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
MLS:ssä pelaa joukkeita Kanadasta ja USA:sta. Yleisökeskiarvo on vajaat 20 000.

Juu ja huvittavasti eurooppalaiset suurseurat kiinnostavat paikallista yleisöä enemmän kuin heidän "omat" joukkueensa. Ja arvaa, paljonko arvoa olisi pohjois-amerikkalaisella "mestarien liigalla"? Ei paljon paskaakaan. Ja sekin olisi uskottavampi kuin joidenkin Unkarien, Italioiden ja Kroatioiden värittämä eurokiekkoliiga.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Miten Hjallis meinaa tehdä bisnestä, kun KHL on täysin miljardöörien rahoittamaa sirkushuvia köyhälle kansalle?

Yksi isoimmista uutisista liigan historiassa ja harmittaa että Jokerit jättää liigan. Mutta toisaalta, SM-Liiga jatkuu ja tulevaisuudessa kärjessä pyörivät ne kaikki muut jengit kuten aina ennenkin. Montako ruplaa saa eurolla? Siinä saa heitellä halvemmalla kolikoita jäälle. Onhan tämä kyllä kiehtova ajatus, nähdä huippupelaajia suomessa. Mutta mitä itse olen nähnyt KHL:ää, ovat pelit olleet juuri sellaista tiistai-illan läpsyttelyä. Siis todella tylsää peliä.. Ja voin kuvitella että kun katsojalla ei ole vastustajaan minkäänlaista tunnesidettä, ei myöskään synny samanlaisia tunteita kuin pelaamalla liigajengiä vastaan.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Miksei Hjallis myynyt pelkästään Jaffalaa ja jatkanut Jokereilla sm-liigaa? Olisi voitu rakentaa ns. yhteinen KHL jengi, joka pelaisi Ilmalassa. Kiinostusta löytyisi ympäri Suomen.

Ihan totta muuten. Jokerit on sen verran vihattu seura Suomessa, että on vaikea saada paljoa uusia faneja. Jos oltaisiin perustettu uusi muovinen joukkue muoviseen sarjaan, syttyisi KHL-"faneja" paljon enemmän. Tosin kannattajakunnan rakentaminen tyhjästä on myös haastavaa.

Toisaalta Hjallis on Jokereita halunnut viedä kokoajan eteenpäin, joten loogisesti hän myös sen teki.
 
Viimeksi muokattu:
Mahtavaa! Täysin oikea päätös Hjallikselta. Mikäli (pelaaja)budjetti on tosiaan tarkoitus nelinkertaistaa, on syytä odottaa, että Jokerit kasaa Suomen mittakaavassa kohtuulisen hyvää joukkuetta. Etenkin kun Hjallis totesi joukkueen rungon tulevan olemaan härmäläinen.

SM-liiga tulee olemaan entistä enemmän kasvattajasarja, josta parhaat pelaajat siirtyvät sitten parempiin sarjoihin ja joukkueisiin, kuten Jokereihin. Kiva mennä hallille, kun näkee entistäkin tasokkaampaa lätkää.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.
 

jukero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän SM-liigasta paljon tämän myötä paljon katoaa. Jokerit on aina herättänyt antipatiaa ja kateutta ympäri Suomea, enkä minäkään ole mitään hyvää osannut Jokereille SM-liigassa toivoa. Ässä-faneille nämä varisten, bendojen ja riksmanien "viemiset" ovat vaikuttaneet varmasti osaltaan tuohon suhtautumiseen. Lukko on joukkue, jolle haluaa vähiten hävitä. Jokerit taas joukkue, jonka voittamisesta on eniten nauttinut.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Nähtäväksi jää, mutta jos KHL kiinnostaa ihmisiä enemmän kuin SM-liiga, niin markkinatalouden sääntöjen mukaan lipun hinta nousee. Se on tietysti iso jos.
Slovan Bratislavan viime kausi oli tästä hyvä esimerkki. Joukkueen yleisökeskiarvo nousi KHL:ssä noin lukemaan 11,000 (halli aina täysi) kun se Slovakian liigassa taisi olla jossakin 5,000 paikkeilla.

Slovanin pelit olivat niin suosittuja, että liput peleihin menivät kaupaksi muutamassa minuutissa. Niinpä Slovan keksi alkaa myymään lippuja huutokaupalla, mikä johti siihen että loppukaudesta lippujen hinnat maksoivat monta kertaa enemmän kuin alkukaudesta. Tämä johti myös siihen, että Slovan pystyi tekemään viime kaudella voitollisen tuloksen.

No, Slovakia ei ole Suomi enkä tiedä onnistuuko Jokerit synnyttämään vastaavaa kiekkobuumia kuin mitä Slovan teki viime kaudella. Ehkä ei, mutta en myöskään usko että joukkue tulee pelaamaan tyhjille katsomoille.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Ei varmaan Hjallis arvannut mihin tämä tarina päättyisi aikanaan kun konkurssikypsän Jokerit osti, nosti, laski ja myi Venäjälle.
Suorituksena Hjalliksen omistuskautta Jokereissa voi pitää lähestulkoon loistavana. Ei Hjallis ole mitään omia suosikkeja, täytyy silti sanoa että on aika harvinaislaatuinen tapaus ja osaa tehdä hommat oikein välittämättä muiden mielipiteistä, respect.

Hieman ihmettelen tätä negailua mikä tästä asiasta on syntynyt. Ymmärrän kyllä, että katoaahan tässä perinnettä, voi olla että aluksi häviää tunnettakin, mutta Suomeen saadaan kovatasoinen jengi joka pelaa kovassa liigassa, olkoonkin venäläisten rahalla heidän liigassaan, mutta jääkiekon kannalta suomessa tämä on loistava asia ellei välttämätön.

Toivotan Jokereille vilpittömästi onnea uuteen haasteeseen, toivottavasti operatiivinen puoli pysyy pääasiassa suomalaisilla. Tilausta KHL-Jokereille varmasti on ja itse aion myös käydä näitä pelejä katsomassa.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
mutta Suomeen saadaan kovatasoinen jengi joka pelaa kovassa liigassa, olkoonkin venäläisten rahalla heidän liigassaan, mutta jääkiekon kannalta suomessa tämä on loistava asia ellei välttämätön.

Agreed. Kotoinen liiga ei ikävä kyllä ole vuosiin ollut kiinnostava. Jokereiden lähtö KHL:ään antaa myös liigalle mahdollisuuden rakentaa esim. karsintasarjaa uusiksi ja näin tuoda mielenkiintoa kotoista kiekkoilia kohtaan. Uskoisin myös että moni kiekkoseuraaja ottaa Jokerit aikanaan omakseen, vertaa esim. futiksessa HJK:n eurooppareissut.
 

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
SM-liiga sen sijaan on? Vai aiheuttaako SaiPa tai Ilves niin suuria tuntemuksia, että niitä katsoo mieluummin?

Itse menen sinne katsomaan a) Jokereita b) hyvää lätkää ja uskon KHL:n voittavan vertailun.

Ilveksessä pelattiin jääkiekkoa silloin kun Jokerien perustaja Aimo Mäkinen oli ekaluokalla koulussa.

Jokerit tuli, Jokerit oli aikansa, Jokerit lähti -> ces't la vie. Joka tapauksessa kaikki perinteiset jääkiekkoseurat jatkavat liigassa entiseen malliin.

Arvioin että Jokerit muutaman vuoden kuluttua pelaa jälleen SM-liigaa. Onnellisempana kuin koskaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös