Spekulaatio Jokerien ja Hartwall Areenan myynnistä – tiedotustilaisuus 28.6.2013

  • 366 979
  • 1 655

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomalainen työn verotus (työnantajan kulut + työntekijän maksamat verot tuloistaan) pitävät huolen siitä, että kilpailukykyistä joukkuetta KHL:ään ei Suomesta kasata.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Suomen (ainakin vielä toistaiseksi) Jääkiekkoliittoko hyväveli Kummolan johdolla siunaa sitten nyökytellen hankkeen, jolla maajoukkueen eli Leijonien ykköskotiareena siirtyisi venäläisomistukseen? Nämä kokoomuslaiset myyvät näköjään vaikka oman mummonsa jos tarve vaatii, heidän rahallaan ei kotimaata ole.. Jos asiat ovat, kuten Iltapulu visertää, niin ei tiedä hyvää Suomalaiselle jääkiekkoilulle, no huomenna olemme tietoisempia asioiden tilasta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No huhhuh mikä ketju tänne on syntynyt sillä aikaa kun paistelin tyttären 3v. synttärikakkua. Todella mielenkiintoista nähdä ja kuulla huomenna mitä ihmettä tapahtuu.

Hjalliksen twiitti haiskahtaa siltä että isoa on piipussa. Mutta se mikä on isoa Hjallikselle (hallin myynti) ei välttämättä hetkauta fania paljoakaan. Pitäisi tietää kuinka paljon twiitissä on mukana "iso juttu MINULLE" näkökulmaa. No huomenna selviää.

Eiköhän tämä jokatapauksessa ole ensiaskel kohti KHL:llää Helsingissä, mikä on hieno asia. Nähtäväksi jää synnytetäänkö täysin uusi jengi, syntyykö kaksi Jokerijengiä vai siirtyykö Jokerit isoon liigaan. Mielenkiintoista.

Itse aloin kannattamaan Jokereita pikkuskidinä kun skulattiin divarissa. Eli ei olisi ensimmäinen kerta kun sarjanvaihto olisi edessä. Toki varsinkin HIFKin (ja faijan ja broidin lemppariseura Ässien) taaksejääminen pännisi. Jokerit on kuitenkin itselle se juttu ja ainakin KHL:ssä saisi edes taklata.

Olisi hauska kuulla veli Cobolin ja Maukan mielipiteet huomisesta. Voisi olla tykkiä tavaraa :D
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Kyllähän tuota mahdollista KHL-siirtoa pitää aikansa sulatella kun se joskus aikanaan tulee olemaan faktaa. Onko se sitte klo 16:30, mene ja tiedä; ainakin muutamasta lähteestä on tullut sen suuntaista juttua, että Jokerit säilyisi Hjalliksella ja vain halli myytäisiin.

Mikäs sitten olisi Jokerien tulevaisuus seurana? Itse olen miettinyt sellaista kuviota, että Euroopan suurseurat tulee fuusioitumaan jotenkin eräänlaiseksi Euro-liigaksi joka on osa KHL:ää tai suurempaa kokonaisuutta; millä ikinä nimellä se sitten tunnettaisikaan. Liigassa pelattais KHL:n kanssa itäinen vs. läntinen konferenssi tyyppisesti, vähän samaan tapaan, kuin NHL:ssä. Samalla jokaisen maan joukkueet muodostaisivat oma divisioonan jossa oman maan ja oman konferenssin jengejä vastaan kertyisi eniten otteluita.

Jos ja kun Jokerit muutaman vuoden sisällä lähtee KHL:ään niin ihan varmasti mm. IFK ja Kärpät ja muutama muukin tulee perässä. Samalla laajennusta tapahtuisi myös Ruotsiin, Saksaan, Italiaan ja vaikka Sveitsiin. Ei olisi yhtään paha lähteä vuosittain vierasmatkalle esimerkiksi Tukholmaan/Pietariin laivalla tai vaikka keskieurooppaan tai Saksaan.

Jos Jokerit todella lähtee KHL:ään, niin ei sinne ole mitään asiaa suomalaisella rahalla. Rahoitus täytyy saada juuri esimerkiksi mainituilta Rotenbergeilta tms. Onhan mahdollista, että tukemassa on esimerkiksi M-Kipper OY tai itse Selänne. Vaikea olisi uskoa myöskään, että Hjallis päästäisi kokonaan irti "Jokereistaan"...

Huomenna ollaan viisaampia... Rakkaus seuraa kohtaan ei kuole silti koskaan.
 
En kyllä pysty ymmärtämään miten kukaan näkee suomalaisessa KHL-joukkueessa mitään järkeä. Vaikka budjetti saataisiin hilattua edes lähelle suurien KHL-seurojen budjetteja (mikä ei todellakaan edes olisi mahdollista ilman "Abramovichia"), niin Venäjän 13 prosentin tasavero pitäisi huolen siitä että Venäjän puolella sijaitsevilla joukkueilla on mahdollisuudet maksaa lähes tuplaliksaa Jokereihin verrattuna.

Ei suomalaisen KHL-seuran tarvitse olla liigan paras palkanmaksaja. Päinvastoin pelaajahankintojen merkitys korostuu kun se venäläisseuroille usein liiankin tyypillinen puuhastelu ja ns. tekstiteeveescouttaus jää pois. Hyvin tuolla tsekki- ja slovakkijoukkueetkin pärjäävät, vaikka sielläkin oletettavasti on kovempi verotus kuin Venäjällä.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
KHL - kiinnostaako? Tätä joutui pari vuotta sitten pohtimaan kun Bluesia oltiin myymässä itään. Tulin itse siihen johtopäätökseen, että ei kiinnosta. Muovinen liiga, muoviset palkinnot ja muoviset "perinteet". Jos Jokerifaneja nappaa, hyvä heille. Itse veikkaan tälle tarulle lyhyttä loppua.

Mut ainakin saatais Vaasan Sport liigaan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos ja kun Jokerit muutaman vuoden sisällä lähtee KHL:ään niin ihan varmasti mm. IFK ja Kärpät ja muutama muukin tulee perässä. Samalla laajennusta tapahtuisi myös Ruotsiin, Saksaan, Italiaan ja vaikka Sveitsiin. Ei olisi yhtään paha lähteä vuosittain vierasmatkalle esimerkiksi Tukholmaan/Pietariin laivalla tai vaikka keskieurooppaan tai Saksaan.

En ihan oikein ymmärrä miksi ja miten Helsingistä tulisi KHL:llään tai mihinkään isompaan liigaan kahta jengiä? Kuitenkin Stadi on niin snadi verrattuna Euroopan metropoleihin että täältä ei pystytä kahta joukkuetta kasaamaan, varsinkin jos muut Suomen kaupungit ovat mukana kuvioissa. Vähän kuin johonkin Columbukseen perustettaisiin yhtäkkiä kaksi NHL jengiä. Jossain NYkissä on kaksi jengiä, mutta siellä on hiukan enemmän populaa ja massia.

Toisaalta Euroopan jääkiekko elää juuri nyt niin sekavaa murroskautta että on todella mielenkiintoista nähdä miten kaikki kääntyy. Tosiasia on että Venäjällä on isoa rahaa ja maapallo pienenee kokoajan. Kohta sitä pelataan Helsingin Jokerit - Anaheim Ducks maapallomestaruusottelua ja Jokeritfanit aplodeeraa 50v. Selänteelle :D
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Helsingistä mahtuu muoviliigaan vain yksi joukkue, se on ihan saletti juttu. Jännä nähdä miten monen kauden kokeiluksi tämä jää jos Suomen Jokerit ei yhtäkkiä kiinnostakaan ketään.
 

Ovechkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, Leo Komarov ja Raimo Summanen

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Urheilulehti.fi

Siitä lopullinen niitti?

Minähän vuonna tämä liigan jättö sitten tapahtuu? Voiko Urheilulehden tietoihin ylipäätänsä suhtautua vakavasti? Ehkä voi, ehkä ei.
Jos Jokerit vuoden päästä siirtyy Slobo-liigaan sekoilemaan, niin onnea matkaan, lycka till, deja vu ja bon voyage.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Käy kyllä sääliksi Jokerifaneja, jos tuo toteutuu. Mut ehkä brzglakovit ja muut rdluvit kiinnostaa, mistäs sitä tietää.

Suomi on niin vahva kiekkomaa ja SM-liiga kaikkine ongelmineenkin niin vahva liiga, että en usko kovin monen (HIFK-faneja lukuunottamatta) ikävöivän Jokereita enää parin vuoden päästä.
 

EMS78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisihan tuo kovin hupaisaa jos Leijonien kotihalli olisi venäläisessä omistuksessa.

Taustallahanntässä voisi olla se että HIFK:n projekti onkin nytkähtämässä taas askeleen eteenpäin -> Harry pelaa safetyn -> Kale on kertomassa että jatkossa Kurrin paita on nakkiareenan katossa.

Jatkakaa

Kun kuulin ekaa kertaa siitä, että Hartwall areena ehkä myydään venäläisille, niin ihan ensimmäinen ajatus oli se, että Leijonat pelaa siis kotipelinsä venäläisten omistamassa hallissa. Ei ikinä!!!! Heti heräsi toive siitä, että Leijonat siirtyis pelaamaan kotipelit Nakkikattilaan. Hitto vieköön Kuortaneen urheiluopiston jäähallikin on parempi vaihtoehto maajoukkueelle kuin muun maalaisten omistama H A.

Tää homma alko kusta sillon kun Leijonien pelit siirty Maikkarille. Sen jälkeen kaikki Leijoniin liittyvä on tehty rahankiilto silmissä ja jääkiekon kustannuksella. Aina kun on yhdestä mokasta toivuttu, on tullu se pelko, että mitä seuraavaks?!? Sillä näköjään tämä kintuille kuseskelu ei vaan lopu. Mitä siis seuraavaks?! Velvoitetaanko tulevaisuudessa maajoukkueeseen valitut pelaajat tarjoamaan escort-palveluja kisaturisteille?! Rahat tästä tietenkin Kalelle - sauna tarvii uudet lauteet.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Urheilulehti.fi

Siitä lopullinen niitti?

En kyllä luottaisi Urheilulehden "tietoihin", sen verran heikoilla jäillä siellä heilutaan. Eiköhän tuokin tieto perustu (ainakin osittain) iltapäivälehtien arvailuihin ja sitä kautta päästään klikkihuoraamaan lisää jengiä saitille. Pouttu, Ruisrock ja Autotalli.com ainakin saavat näkyvyyttä.

Huomenna klo 16:30 nähdään kuinka oikeaan/väärään osuin.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä se vasta olisikin hienoa. Areenan ruokatarjonta koostuisi borssista ja blineistä. Opasteet kyrillisillä kirjaimilla. Kaikki irtaimisto pantaisiin paskaksi. Ja vieruskaveria pitäisi tarkkailla ettei se pölli lompakkoa.
Harashoo!!

SHAIBU! SHAIBU! SHAIBU!

Otan vilpittömästi osaa, jos KHL-skenario toteutuu. Oman joukkueen ajautuminen ryssän käsiin ja Ryssän liigaan olisi isänmaalliselle ihmiselle maailmanloppu.

Onko kukaan muuten miettinyt, miten suomalainen tuo helsinkiläinen KHL-joukkue olisi? Miksi se ei voisi olla täynnä ryssiä, jolloin se ei juurikaan valtaväestöä kiinnostaisi.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Tiesiköhän Jatkoajan toimitus tästä ennakkoon ja ehtivät sen vuoksi opetella venäläisten nimien kirjoituksen

uuh
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Luovun nyt hetkeksi normaalista vittuilusta ja ilkkumisesta, ja kysyn ihan suoraan: Hjallis, mitä vittua? Jokerien perinteet roskiksesta alas ja tilalle venäläisten sugar daddyjen lelu, jolla on resurssit siitä huolimatta KHL:n häntäpäätä? Etkö oppinut mitään siitä FC Jokerit sekoilusta.

Liiga selviää kyllä tästä, mutta miten käy Jokereiden? Osanottoni ja tukeni kaikille huolestuneille jokerifaneille.
 

trap

Jäsen
Niinhän se Hesarikin kertoi reilu vuosi sitten että Sami Lepistön naama tulee ilmestymään Kampin screenille. Ei ilmestynyt. Muistaakseni Urheilulehdenkin "varmat tiedot" ovat joskus olleet väärässä, mutta nyt ei tule mieleen esimerkkitapausta.

Urheilulehtihän on jatkuvasti vetänyt vihkoon (tänä vuonna esimerkiksi uutisoineet Karalahden ja Hagmanin varmat IFK-sopimukset). Iltapäivälehdet hyvin harvoin vetävät vihkoon varmoina tietoina uutisoimiaan asioita, eikä siellä mitään "arvailuja" uutisoida varmana.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Hjallis on tehnyt paljon hyvää suomalaiselle urheilulle & jääkiekolle sitä ei voi kiistää esim. Hatwall-Areenan muodossa, mutta tämänkaltaisen peliliikkeen jälkeen jos pitää paikkansa, on miestä vaikea arvostaa oikein millään tavalla. Rahako kuitenkin loppuviimein kaikista korupuheista huolimatta oli seurahenkeä arvokkaampi asia ja rotat näköjään jättää laivan silloin kun Suomi on muutenkin lähes taloudellisessa kaaoksessa. Vanha sanonta, ettei käärinliinoissa ole taskuja pitää kuitenkin paikkansa tänäkin päivänä.
 

Jeffrey

Jäsen
Otan vilpittömästi osaa, jos KHL-skenario toteutuu. Oman joukkueen ajautuminen ryssän käsiin ja Ryssän liigaan olisi isänmaalliselle ihmiselle maailmanloppu.

Onko kukaan muuten miettinyt, miten suomalainen tuo helsinkiläinen KHL-joukkue olisi? Miksi se ei voisi olla täynnä ryssiä, jolloin se ei juurikaan valtaväestöä kiinnostaisi.

Millä tavalla olisi isänmaallisesti maailmanloppu lähteä taistelemaan ryssää vastaan?

Suomalaisuudesta voi olla aina montaa mieltä. Kapanen, Nokelainen, Petrell ja Kiprusoff rittänee ehkä lisä vahvistuksina näin alkuun?
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Pitää ottaa itsekkin kantaa tähän juttuun. Mun mielestä jos ja kun Jokerit myydään venäläisille, niin siinä kärsii joka SM-liiga tai Jokerit. SM-liigaa olisi vaikea kuvitella ilman Jokereita silloin puoli Helsinkiä menettää oman joukkueensa KHL:n. Jokerit voi kuitenkin yllättää KHL:ssä, mutta pahoin pelkään, että joukkue nimeltään Helsingin Jokerit on lakkautettu kymmenen vuoden kuluessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös