Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

South Park

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana redcat, 05.10.2001 klo 00.32.

 1. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Sama. Ehkä se on kiinni siitä, ettei tuon sarjan kohdalla ole ennen suuremmin tarvinnut juonen kannalta muistaa mitä edellisessä jaksossa tapahtui, joten jonkin verran oli sopeutumisvaikeuksia tuon "jatkuvajuonisuuden" kanssa. Mutta onhan siinä tosiaan hyvätkin puolensa. PC-rehtori on parasta pitkään aikaan.
   
 2. Shardik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Avs, Mestis
  Minä tykkään tästä uudesta jatkuvajuonisuudesta, sillä näin tietyistä vitseistä saa enemmän irti. Viime kausi oli aivan loistava Randyn cockmagioineen muineen. Tämä kausi on ollut vähän pettymys kylläkin. Muutamia hauskoja juttuja on ollut, mutta jotenkin kokonaisuus ei ole lähtenyt samalla tavalla lentoon kuin esim. viime kaudella. Ja tuo PC-rehtori ei oikein iske. Oli ok ekan jakson, muttei sen jälkeen ole tuonut mitään uutta sarjaan. Ehkäpä loppukausi selvittää, miksi sitä pitää roikottaa mukana. Garrisonin seikkailujen jatkoa odotellessa...
   
 3. Ted Raikas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, HIFK
  Viimeisin kausi jonka olen katosnut on kai 16. Taso ainakin siinä putosi entisestään, tosin oli ollut jo laskussa aiemminkin. Jotenkin jämähtänyt sarjan katselu. Näiköhän tasonnostoa voisi vielä odottaa tuon jälkeisillä kausilla? Toki nyt pitäisi katsoa joka tapauksessa. Parhaimmillaanhan South Park on ehkä paras piirretty sitcom mitä on tehty. Kyllä, mielestäni päihittää Simpsonitkin, vaikka sekin parhaimmillaan oli aivan huippukamaa.
   
 4. Trenchtown Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Näkisin tämän niin, että PC-rehtorin roikottamista mukana voi perustella sillä, että poliittisen korrektiuden kulttuuria on helpompi tölviä, kun mukana on jaksosta toiseen sen karrikoitu edustaja. PC culturehan on jenkkilän puolella saanut arvostelua osakseen mm. presidentti Obaman toimesta. Social justice warriorsin rinnastaminen aivottomaan frat boy-meininkiin Oakleyn nopeine laseineen toimii sekin mulle.

  Mutta joo, eihän ne vitsit hauskemmiksi muutu jos yrittää selittää, että miksi ne on omasta mielestä hauskoja.

  South Park Just Declared Open Season on Social Justice Warriors - Breitbart
   
 5. Andji Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, New Jersey Devils
  Ei ole nämä uudemmat kaudet niin kovin hyviä olleet. Jatkuvajuonisuus ja uudet hahmot eivät niinkään haittaa, vaan tuo liiallinen ajankohtaisuus. Ainahan South Parkissa on ollut ajankohtaisia teemoja (ei välttämättä ihan ensimmäisillä tuotantokausilla), mutta ei näin räiskyvän "tätä päivää". 10 vuoden kuluttua kun katselee näitä tämän kauden jaksoja, niin pitää miettiä, että kuka vittu on Caitlyn Jenner yms. yms.

  Uusimmasta jaksosta kysymys (spoiler-tagin taa, ettei spoilaa):
  Runkkasiko Cartman siinä lopussa vessanpytyllä vai mitä siinä tapahtui? Onko Cartman homo (vai tehdäänkö hänestä sellaista)? Vai mistä helvetissä siinä oli kyse?
   
 6. adolf Jäsen

  Lainaus:
  En muutamaan vuoteen ole katsellut koko sarjaa, mutta nyt olen tuota viime vuoden tuotantokautta katsellut ja täytyy sanoa että itse pidän juuri tästä ajankohtaisuudesta. Hyviä jaksoja olleet minusta nämä, vaikka aina sinne sekaan joitain hutejakin mahtuu.
   
 7. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  South Park ei ole aiemmin ollut kauheasti politiikassa mukana. Parker ja Stone ovatkin sanoneet jotain tyyliin että ainut mitä he vihaavat enemmän kuin liberaaleja on konservatiivit tjsp.

  Niin Clintonia, Obamaa kuin Bushiakaan ei ole valtakausinaan "kurmootettu" mutta tällä kaudella Trump on saanut koko laidallisen. Pientä sirpaletta on saanut myös molemmat Clintonit, ehkä Bill enemmän varsinkin viime viikon jaksossa mutta Trump on vedetty kölin ali useamman kerran.

  Jo viime kaudella kun Trump ilmoitti pyrkivänsä presidentiksi ja kaikki nauroivat hänelle niin SP teki jakson jossa varoitettiin tulevasta jossa vitsi menee liian pitkälle ja South Park on siitä asti pitänyt puolensa(tai en tiedä ovatko he niinkään "puoliaan" valinneet vaan onhan koko Trump ihan kävelevä vitsi ainakin meikäläisten, jotka seuraavat amerikan meininkiä pää-asiassa tv-sarjojen, elokuvien, talkshow-hostien näkökulmasta)
  Garrison onkin täydellinen hahmo kuvastamaan Donaldia. "Let's fuck them all to death".

  Enemmän tai vähemmän vittuilua osakseen tällä kaudella ovat saaneet myös uusin Star Wars elokuva ja "komedienne" Amy Schumer.
  Member berriesit ovat myös olleet ajoittain naurun aiheuttajia. Hyvä kausi menossa vaikka sarjan kulta-ajat ovatkin mielestäni takana päin.

  Uusi peli on tulossa joulukuun alussa ja eka oli lähes täydellinen sarjan faneille joten onhan tämä uusikin pakko-ostos.
   
 8. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Paitsi, että tuo julkaisu siirtyi (oletettavasti) maaliskuulle.

  South Park: The Fractured But Whole delayed to 2017 - VideoGamer.com

  Pitää tuo kuluva kausi katsastaa, kunhan nuo tulevat South Park Studiosiin katsottavaksi, muistaakseni viime vuonna uusin kausi tuli vuoden vaihteen aikoihin.
   
 9. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
 10. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tämä julkaisu siirtyi taas uudelleen tuosta maaliskuustakin, nyt on annettu julkaisupäiväksi 17.10.2017, lähes vuosi alkuperäistä julkaisua myöhemmin. Toivottavasti tämä päivä jo viimein pitää, vaikka SP-faneille on tarjottu kesällä beta-mobiilipelinä Phone Destroyer (korttiroolipeli). Kyllähän tuota ajankulukseen lätkyttää, varsinkin kun "tosipelaaminen" on estetty hyvin mikromaksuilla, joita SP itsekin on kritoisinut omissa jaksoissaan. Peli tuntuu melko valmiilta jo ollakseen Beta, tarkoittaakohan tuo vain sitä, että peli on julkaistu vain muutamissa maissa?
   
 11. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Kausi 21 alkaa tänään jenkeissä!
  Ensi kuussa tulee KAAAAUAN odotettu "Fractured but whole" myyntiin!

  South Park Season 20 Commentary by Matt Stone and Trey Parker - YouTube
  Tuon linkin takana Parker ja Stone kommentoivat kautta 20 tai paremminkin tulevaa 21. kautta ja toteavat että tuntuu kivalta päästää irti tuosta jatkuvasta juonesta ainakin osittain ja päästä takaisin "Awesom-o" ja "Woodland critters" -tyyppisiin jatksoihin. Se että ottivat nuo esimerkkijaksoiksi oli mielestäni ilahduttavaa kun ainakin tuo joulujakso on yksi parhaimpia sarjan historiassa.

  Viime kaudella ei oikein mikään jakso noussut ylitse muiden esim edelliskauden "You're not yelping" ja "Tweek x Craig" tapaan. Kausi oli kuitenkin hyvä ja tulevalta odotan parempaa.

  Kaudesta 18 vielä yksi hauska yksityiskohta: Siinä yksi jatkuva vitsi oli se että Randy olisi uusi-seelantilainen 19-vuotias naislaulaja Lorde ja parissa jaksossa kuultiinkin "hänen" musiikkiaan. Todellisuudessa laulaja noissa jaksoissa oli Sia ja biisit oli säveltänyt/sanoittanut/tuottanut Trey Parker.
  Sia confirms she recorded song for 'South Park''s Lorde episode - NME

  Se mikä tuossa haastattelussa pisti silmään oli laulajan kommentti: “Yeah, it was me,” she admits. “Trey [Parker, South Park co-creator] wrote it though. I was like, ‘Dude, you need to do this for a living’. That “push push” chorus is so catchy, it’s crazy."
  Aika yllättyneeltä laulajatar vaikutti kun puhutaan Trey Parkerista, hänen biisinsä ovat kuitenkin keränneet oscar-ehdokkuuksia ja tyhjentäneet Tony-palkintopöydän musikaalillaan. On mennyt varmaan massojen ohi korvien miten lahjakkaita nää South Park-äijät on kun monessa paikassa jauhetaan miten yrittävät vain shokeerata + "se on vaan kakkahuumoria."

  Tässä vielä tuo kyseessä oleva biisi: Randy Marsh - "PUSH" (I'm Lorde,Ya ya) [Sia] // SOUTH PARK - YouTube
   
 12. JJT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Omasta mielestäni jatkuvajuonisuus ei varsinaisesti ole ongelma, onhan sitä ennenkin ollut moniosaisia jaksoja ja esim. poikien luokan opettaja vaihtunut Mr Garrisonista Miss Choksondikin ja Mrs Garrisonin kautta takaisin Mr Garrisoniin. Yksi sarjan ilahduttavimmista piirteistä on juurikin se, että esim. Frendien ja Simpsoneiden tapaan kaikki ei jakson lopussa palaudu ennalleen ja sitä myöten jokaisessa jaksossa ole sama alkutilanne. Itse asiassahan tuo ensimmäisten kausien Kennyn jokajaksoinen kuolema oli pilkkaa juurikin tälle, ja vieläpä Kennyn uudelleensyntymiselle ollaan kehitetty varsin tyylikäs selistyskin.

  Mutta siis, omasta puolestani koko tuotantokauden jaksot voisivat hyvin olla (ainakin jollain osa-alueella) jatkuvajuonisia, mutta nuo 20. kauden tapahtumat olivat yksinkertaisesti aivan liian monimutkaisia ja monet teemat liian kaukaa haettuja.

  Lainaus:
  Tässähän myöskin piilee yksi sarjan monista hienouksista: se on naamioitu näyttämään tyhmältä ja lapselliselta juuri sen kaltaisten ihmisten silmissä, joita se eniten pilkkaa. Voi vaan kuvitella, kuinka paljon Amerikassa on sarjan lasten vanhempien kaltaisia ihmisiä, jotka näyttävät päällepäin (varsinkin toisten samanlaisten silmissä) ihan normaaleilta, mutta vähänkin tiukemmassa paikassa reagoivat asioihin mitä käsittämättömimmillä tavoilla.
   
 13. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Nyt on 21. kausi päässyt jo yli puolivälin, kun eilen esitettiin 6. jakso. Oli muuten taas "Randy-episodi", ja kovaa tykitystä oli. Halloweenia juhlittiin ja vedettiin jackia ja crackia siihen malliin että tuli manattua oikea noita rellestämään South Parkiin. No, onneksi nykyinen valtionykkönen ei moisia kummajaisia hyvällä katsele. Ei spoilailla enempää. Mitä muut tästä 21. kaudesta? Aivan loistavaa matskua ja mainiota että on palattu irrallisiin jaksoihin.
   
 14. Swearengen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Fortress Europe, kännipostaukset
  Lainaus:
  Itse asiassa ovat sanoneet juuri päinvastaista:
  Lainaus:
  Kannattaa tutustua käsitteeseen "South Park Republican". Laajemmin tuon voi kääntää vaikka "South Park konservatiiviksi" tai "South Park oikeistolaiseksi" vähän aiheesta riipppuen. South Park Republican - Wikipedia

  Lisäksi sarjan päätekijä Trey Parker kuuluu libertaaripuolueeseen, eli hän on hyvinkin oikeistolainen sanan talouspoliittisessa merkityksessä.

  Yksi hauskimmista sarjoista, mikä vittuilee vähän kaikille ja kaikelle. Varsinkin viime vuosikymmenen loppupuolen jaksot naurattavat yhä uudelleen.
   
 15. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Lainaus:
  Ehkä kirjoitin sen vähän nurinpäin kun mainitsin että muka vihaisivat konservatiiveja enemmän kuin liberaaleja mutta pointti on sama. Eli vihaavat molempia.
  Ääripäiden välttely onkin ihan tervettä.
   
 16. Tifosi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  People's Front of Judea
  Kausi 21 on paketissa. Oli mielestäni kokonaisuutena parempi kausi kuin edellinen ja Trump sai taas runtua mutta hauskemmin kuin edelliskaudella.
  Ehkä vain peliä promotoinut Franchise Prequel oli pykälää heikompi jakso mutta muuten sai ääneen naurahtaa useamman kerran per jakso.

  Parker ja Stone pyöräyttivät oheistuotteena tosiaan vielä +20h kestävän pelin joten tuotteliaita veijareita ovat edelleen.
  Nyt heillä vyöllään:
  -Emmy palkittu tv-animaatio(South Park)
  -Oscar ehdokkuuden napannut elokuva(South Park - paras laulu)
  -Nukkeanimaatio joka olisi ansainnut ehdokkuudet taas musiikista(Team America)
  -Lukuisia Tony-palkintoja kahminut musikaali(The book of mormon)
  -Lukuisia palkintoja kahminut peli ja todennäköisesti toinenki(The stick of truth ja fractured but whole)
  -Normielokuvankin väsäsivät The orgazmo, ja näyttelivät elokuvassa baseketball.

  Kaikki tämä siinä ohella kun ovat tehneet maailmasta paremman paikan sarjaansa tekemällä.
  Facessa ja keskustelupalstoilla jotkut ovat kovaan ääneen huutaneet että sarja on mennyt liian poliittiseksi mikä on mielestäni naurettavaa. Eivät he rebuja tai demoja ole arvostelleet eivätkä ottaneet kantaa polittisiin päätöksiin vaan pelkästään Trumpin henkilöhahmoon joka on täysin koominen jo itsessään mutta kun hänen pitäsi olla presidentti siinä samalla.
   
 17. ela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Mistä näitä kauden 21 jaksoja näkee?
   
 18. Johnny B. Goode Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juu, oli kyllä mainio kausi eikä ollut mitään Cooneja ja Professor Chaoksia jotka eivät kieltämättä aiemmilla kausilla oikein iskeneet. Kovin lyhykäiseltä tuntuu vain tuo 10 jaksoa/ kausi. Koskahan 22. kausi alkaa, jäi mukavasti "cliffhangeriin" tämä 10. jakso. Garrison Trumpina on kyllä aivan huikea hahmo. Tosin silloin kuin isäpappa Marsh on elementissään, niin Randyä ei kyllä peittoa kukaan :-)
   
 19. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Eikös nuo näy South Parkin omilta sivuilta, jos vaan laittaa sopivan maan VPN:n kautta menemään liikenteen?
   
 20. motamoro Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Pitäisi tulla vanhojen merkkien mukaan melko pian Viaplayhyn, tai ainakin viime vuonna season 20 tuli viikkoa - kahta ennen joulua, eli melko pian kun päätösjakso oli esitetty.
   
 21. ela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Lainaus:
  Joo kyllä varmaan näkyy, mutta en omista VPN ohjelmia, kun on vähän huonoja kokemuksia noista ilmasista ja moisesta en kuitenkaan viitsisi maksaa.

  Lainaus:
  Ok, joo viaplay on hommattuna niin täytyy toivoa, että sinne tupsahtais noi uudet jaksot.
   
 22. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Opera -selain tulee sisäänrakennettulla VPN:llä. Sieltä vain klikkailee sopivan serverin käyttöön. Ei vaikuta muuhun kuin Operan netinkäyttöön eli voit muilla selaimilla surffata ihan normaalisti jatkossakin.
   
 23. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Se sopiva maa ei kylläkään ole Yhdysvallat, kuten luulla saattaisi @Flou. Palvelu haistelee VPN-yhteyden käytön. Kannattaa kuitenkin kokeilla maaksi Alankomaita...

  Tosin tuotantokauden viisi ensimmäistä jaksoa eivät tuolta näemmä näy tällä hetkellä laillisesti vissiin mistään. Toiselta palstalta bongasin, että 14. joulukuuta kaikki jaksot tulisivat Viaplayhin. Ja varmaan samoihin aikoihin myös South Parkin kotisivujen Euroopan-versioon. Niin muistaakseni ainakin viime vuonna tapahtui.
   
 24. ela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, NHL
  Jees kiitoksia vinkistä! Pitääpä tutustua uudestaan operaan, ollut viimeksi asennettuna varmaan joskus 2000-luvun alkupuolella.
   
 25. Lätkäkala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KHL:n ja NHL:n suomalaiset sekä Leijonat.
  Huomenna 14. päivä tulee uusin kausi Viaplayhin tosiaan. Viaplayn sivuilta löytyi varmistuskin.