South Park

  • 39 937
  • 156

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
On taas syksy ja South Parkin seuraavan tuotantokauden jaksot ovat ensi-esityskierrossa. Välillä tuotakin sarjaa kyllästyi katsomaan, ainakin siinä mielessä, ettei joka viikko viitsinyt torstain loppuiltaa jatkaa enää hokinaitin jälkeen.

Ainakin ekasta ohjelmasta tuli sellainen vaikutelma, että jotain muutoksia on hieman tullut. Ainakin äänivalikoima kuulosti hieman erilaisemmalta kuin ennen. Itse jakson aihe oli hersyttävän hauska. OJ Simpson-tyylinen takaa-ajo ja Cartmanin meno OZ-henkiseen vankilaan saivat minut nauramaan kippurassa pitkästä aikaa.

Täytyneepä alkaa katsomaan aktiivisemmin näitä uudempia jaksoja. Jostapa tuli mieleen, että ovatko nyt nähtävät jaksot toisen vaiko kolmannen tuotantokauden tuotoksia?

- Oh my God! We killed Kenny!
- We´re bastards!
:D :D :D
 

Fossey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Neljäs tuotantokausi on jo menossa. Äänien muutos johtuu naishahmojen äänien tehneen naikkosen kuolemasta. Se ei kuitenkaan ole sarjan meininkiä pilannut. Hyvää on luvassa, sen takaan :) Itse menen jo viidennessä tuotantokaudessa. Harmikseni uusia jaksoja on luvassa vasta marraskuussa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Löytyipähän täältäkin ketju tälle kaikkien aikojen animaatiosarjalle, joten kai tätä nyt on aika nostaa ylös kun on hautautunut 13v. taakse arkistoihin. Ihmetten että ketju on jäänyt unholaan, kun ainakin muiden ketjujen perusteella täällä tuntuu olevan hyvinkin paljon vannoutuneita Coloradon poikien faneja.
Sarjahan on jo edennyt 18:een tuotantokauteensa ja ainakin suurilta osin sama meininki jatkuu kuin ennenkin. Mitäs mieltä muut ovat sarjan kehityksestä? Mielestäni tosiaan aika hyvin laatu pysynyt korkeana koko ajan, ja huteja tulee mielestäni samaan tahtiin kuin aina, sillä niitäkin luonnollisesti joukkoon mahtuu. Onnekseni ainakin aivan helvetin väsyneet Mr. Hankey- jaksot pvat vähentyneet, samoin kuin Terence & Philip, Towelie ym. sivuhäröilyt. Toisaalta, Chefiä on kyllä ikävä. Itselleni edelleenkin ehdotonta parhautta ovat jaksot joissa pääroolia vetää aivan huikea Randy suorastaan hämmentävine päähänpistoineen, kuten edellisjakson "Cockmagicissa".
Mutta jakakaa muutkin mielipiteitä tänne ettei ketju taas hautaudu mullan alle.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muistaakseni jäin itse sarjassa jonnekin kauden 16. loppuun. Eli pari kautta katsomatta. Ei ole innostanut kuin ihan ajoittain. Sarjan kultakausi on vääjäämättä takanapäin. Jutut ei usein tunnu niin kekseliäiltä ja keskittyy liikaa parodioimaan jotain juuri sillä hetkellä pinnalla olevaa ajankohtaista aihetta. On siellä nyt hyviä vitsejä ja yksittäisiä juttuja seassa, mutta pääasiassa ne viimeisimmät näkemäni kaudet on olleet suht väsyneitä kokonaisuudessaan.

Pitää nyt silti kahlata eteenpäin jossain kohtaa.

Parhaimmillaan South Park oli kyllä ihan huikea sarja, tajutonta tykitystä jaksosta toiseen ja pilkkakirves viuhui suuntaan jos toiseenkin. Pakko kyllä arvostaa, että kun lähdetään vinoilemaan, niin vinoillaan kunnolla kaikesta ja kaikista.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Itselleni edelleenkin ehdotonta parhautta ovat jaksot joissa pääroolia vetää aivan huikea Randy suorastaan hämmentävine päähänpistoineen, kuten edellisjakson "Cockmagicissa".

Randy Marsh on kyllä silkkaa kultaa. Yhtenä päivänä on sattuneista syistä nyytit kottikärryssä, toisena paljastutaan teinitähti Lordeksi ja kolmantena puuhaillaan sitten vaikkapa cockmagicia. Joskus sitä kuvitteli ettei Eric Cartmanille haastajaa löydy, mutta väärässä olin.
 

Decimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
South Park on mahtava sarja ja käsikirjoitus on erittäin aliarvostettua, lukuunottamatta ensimmäisten kausien liiallista kakka/pissahuumoria. Tykkään todella paljon sarjan kärkkäästä tyylistä ottaa kantaa politiikkaan, yhteiskuntaan sekä ajankohtaisiin ilmiöhin ja asioihin. Tosiaan yhtäkään vähemmistöä ei unohdeta, kaikki saavat osansa pilkasta koska mikään ei ole pyhää ja näin sen pitäisikin olla. Todellinen sananvapauden ilmentymä ja kukkahattujen iänkaikkinen provokaattori, aamen Trey Parker & Matt Stone.

Näin monen jakson aikana on, tottakai, joukossa paljon heikkojakin jaksoja. Tässä muutama, jotka on jäänyt itselleni positiivisesti mieleen, vaikka kyllähän näitä löytyisi vaikka mitä jos alkaisi oikein kaivelemaan:

http://en.wikipedia.org/wiki/Goobacks
http://en.wikipedia.org/wiki/Go_God_Go
http://en.wikipedia.org/wiki/Over_Logging
http://en.wikipedia.org/wiki/You're_Getting_Old
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
Onkos kellään tietoa löytyykö suomenkielisillä teksteillä kautta 14 ja siitä eteenpäin? Ei sillä muuten väliä ole mutta kun kaudet 1-13 on Suomi-teksteillä niin sitten haluaisin nuo uudemmatkin..
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onhan tämä sarja täyttä timanttia ja olen sitä seurannut lähes alusta asti. Usein puhutaan, että uudet jaksot ovat vain toinen toistaan huonompia, mutta mielestäni uusin (18) tuotantokausi on ollut erittäin hyvä ja etenkin Cockmagic -jakso oli yksi parhaimmista pitkään aikaan. Kyllä pohjalla käytiin 16. tuotantokaudella ja siitä ei jäänyt kuin paska maku suuhun, mutta tämän jälkeen on taso taas lähtenyt nousuun. Taisi Mattin ja Treyn keskittyminen tuohon aikaan olla konsolipelissä The Stick of Truth, joka oli myös huikea. Suosittelen lämpimästi jokaiselle South Parkin katsojalle. Sama kuin pelaisi interaktiivista South Park elokuvaa. Randy on kyllä noussut suosikkihahmokseni, kunhan nyt ei vain ruveta liikaa tuomaan esille.

You're getting old oli mieleenpainuva jakso ja hyvää vihjausta vihaajille.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Näköjään en ole ainut, jonka mielestä pohjalla ollaan käyty kausien 15 ja 16 aikana. 17. kausi oli kuitenkin jo jälleen tutumpaa South Park -laatua. Uusinta kautta en ole vielä nähnyt jaksoakaan, mutta onpahan sitten pariksi päivää katsottavaa jossain vaiheessa.

Ehdottomasti paras animaatiosarja, mitä on vastaan tullut. Ja pahapa on tästä lähteä ylittämään. Harvat ohjelmat saavat minut nauramaan ääneen, mutta South Park onnistuu siinä hyvällä prosentilla. Jos yksittäisiä kohokohtia ajatellaan, niin 11. kauden Imaginationland-trilogia oli aivan mahtava alusta loppuun saakka. Mutta kyllähän nuo tuon ajan jaksot olivat muutenkin ihan muutamia laimeampia jaksoja lukuunottamatta täyttä timanttia.

Ja kyllä, Randy on huikea.
 

A Siente

Jäsen
Tämä uusin kausihan on aivan timanttia verrattuna pariin edelliseen. Nyt on jätetty turha synkistely pois, vedetty hieman sieniä ja tehty aivan helvetin loistavia jaksoja. Huutonaurukohtauksia on tullut joka jaksossa.

Randyn dominointia!
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Jos vertaa South Parkkia lähes ikuisuuden pyörineeseen Simpsoneihin niin South Park naurattaa yhä edelleen. Alkujaan South Park nauratti teini-ikäistä minua yksinkertaisesti huonolla huumorillaan ja sen myötä aikuistuessa sarjan katsominenkin jäi hetkellisesti. Toki nykyään noita ekojen kausien jaksoja en kyllä suostu katsomaan. Vaikka välillä sarjassa on ollut vähän huonompia kausia on silti joka kaudella ollut muutama upea jakso. Kahdella edellisellä kaudella on ainakin omaan makuun ollut monta huikeata jaksoa ja toki myös (kuten normaalisti) myös muutamia huteja.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Luulen et se Broadway näytelmä vei parhaan terän SP:stä pariks kaudeks, mut nyt tällä uudella järjestelyllä (koko tuotantokausi syksyllä) on sarjan luojat pystyneet keskittymään ainoastaan SP:hen syksyn ajan ja kevätkaudella sit taas voivat tehä muita hommia.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
South Park on kyllä todellakin maailman kovin animaatiosarja ja mielestäni erittäin merkittävä tapaus koko tv-sarjojen historiassa. On lähestulkoon käsittämätöntä, että miten yksi ja sama, loppupeleissä varsin pienellä porukalla pyörivä ohjelma pystyy niin tehokkaasti yhtä aikaa sekä naurattamaan, hämmentämään, että esittämään kirpaisevaa yhteiskuntakritiikkiä. Ja tosiaan, se on tehnyt tätä lähes parikymmentä vuotta, tason vain parantuessa ajan myötä (myönnetään, etten minäkään enää kovin mielellään katso niitä ensimmäisiä tuotantokausia, mutta kyllä ne aikanaan aika kovasti naurattivat ja nostivat sarjan kaikkien tietoisuuteen).

Ovelintahan sarjassa on se, että se on naamioitu näyttämään näille internet exploreria käyttäville nelikymppisille insinööri-perheenisille vain lapselliselta pissa-kakka-huumorilta, mutta tosiasiassahan juuri tämänkaltaisia ihmisiähän siinä pitkälti pilkataan. Randy on tässä ketjussa jo pariinkin otteeseen mainittu, joten voisin nostaa esille Buttersin vanhemmat, Chrisin ja Lindan. Kotonakin kravattiin pukeutuva isä ratkaisee kaikki poikaan liittyvät ongelmat (ja monet muutkin asiat) kotiarestilla ja "jämäkällä" komentamisella, äidin peesatessa ilman minkäänlaista omaa mielipidettä. Silti nämä kaksi kuvittelevat aivan tosissaan olevinaan hyviä kasvattajia, ehkä juuri siksi, etteivät omaa harmainta aavistustakaan Buttersiin kohdistuneesta jatkuvasta kiusaamisesta ja hyväksikäytöstä.

Entäpä Eric Cartman? Ensimmäisten kausien lapsellinen kiusankappale, mutta mitäs nykyään? Valehtelematta ajoittain suorastaan pelottaa, että onkohan Cartmanin kaltaista ajatusmaailmaa omaavia ihmisiä oikeasti olemassa? Vanhan sanonnan mukaanhan totuus on tarua ihmeellisempää, mutta Cartmanin hahmon kehittyminen sarjan aikana todistaa tuon fraasin vääräksi. Kaveri elää niin syvällä omissa maailmoissaan ja ajattelee niin henkeen ja vereen vain omaa etuansa, että ihan tosissaan pistää ihmettelemään, että mistä Parker ja Stone ovat nämä ideansa saaneet. Juuri äskettäin tuli katsottua jakso "1%", jossa Cartman "tappaa" omat pehmolelunsa... ei saatana.

Myös valtavat plussat sille, että siinä missä esim. Simpsonien taso on vuosien mittaan lähes romahtanut (vaikka toki se on 10 vuotta vanhempi sarja), niin South Parkissa on ajan myötä lapsellisia ja hölmöjä juttuja järjestelmällisesti pudotettu pois, tai ainakin niitä on muutettu radikaalisti ja/tai vähennetty vakituisista esiintymisistä yksittäisiin. Mr Hankey, Terrence & Philip, Big Gay Al, Kennyn jatkuva kuoleminen, Stanin laattaaminen Wendyn nähdessä jne. vain muutamia mainitakseni. Ja pakko myös mainita se, että vaikka toki joka jaksossa painotetaan myös huumoriin, niin silloin tällöin pukkaa myös jaksoja, joissa yhteiskuntakritiikki yms. on suosiolla jätetty pois ja keskitytty pelkkään huumoritykitykseen. Tällä vältetään myös kaikenlainen turtuminen ja aiheiden väkisinkeksiminen.

Bottom line: kaikesta suosiostaan huolimatta maailman aliarvostetuin tv-sarja.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Tuli vastaan väite, johon haluisin saada vahvistuksen. Onko tosiaan niin että tähänkin päivään saakka jokaisessa jaksossa on jossain vaiheessa esiintynyt alien sekä jokin viittaus julkisuuden henkilöön (mm. George Clooney antanut äänensä haukkuvalle koiralle, Barbra Streisandin ja Tom Cruisen dissaus). Onko nykyisessä tuotantokaudessa tosiaan sama?
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
JJT:ltä erittäin hyvää analyysiä sarjasta. Hienoa, että joku osaa kirjoittaa ylös omat sekavat ajatukseni. Jos saisin, lainaisin koko viestin tähän ja toteaisin, että juuri näin.

Herkun kysymykseen liittyen, käsittääkseni ainakin alienit ovat jokaisessa jaksossa olleet. En ole niitä sen tarkemmin metsästänyt, mutta ei ole pitkä aika siitä, kun jossain uudehkossa jaksossa huomasin yhden kurkistelevan jossain.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
En oikeasti osaa sanoa, kumpi on huonompi: tämä vai Fingerpori. Samaa sarjaa pitkälti molemmat kuitenkin.
Kertomus länsimaisesta rappiokulusta on varmaan tulevaisuuden... historiantutkijoille hyvä juttu.

Tätä yritin aidosti katsoa joskus 90-luvulla. Vaikea oli uskoa että niin typerää ja lapsellisesti käsikirjoitettua sarjaa voi tv:stä tulla niin, että aikuiset seuraa sitä kuukausitolkulla. Vielä kun kyseessä on piirretty.
Jonkinlainen Simpsonien versiointihan kyseessä selvästi on. Noh, Simpsonit on lajinsa klassikko se siitä.

Eniten tässä otti päähän tönkkö toteutus yhdistettynä huonoon huumoriin. Sekä se, että olin deitillä kerran naisen kanssa joka oikeasti fanitti tätä. Siteerasi sarjan päähenkilön lempitokaisua ollessamme ravintolaillallisella... syntymäpäivänäni! Se tarina loppui siihen mutta olihan sen jälkeen keräämistä.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Eniten tässä otti päähän tönkkö toteutus yhdistettynä huonoon huumoriin. Sekä se, että olin deitillä kerran naisen kanssa joka oikeasti fanitti tätä. Siteerasi sarjan päähenkilön lempitokaisua ollessamme ravintolaillallisella... syntymäpäivänäni! Se tarina loppui siihen mutta olihan sen jälkeen keräämistä.

Tunnut viestiesi perusteella sen verran tasapainoiselta ja jalat maassa olevalta herrasmieheltä, että huumorintajuttomuus ei sinänsä yllätä. Kerrotko lisää tuosta länsimaisesta rappiokulusta? Edustaako tämä sarja itsessään sitä ja miten? Vai onko ajankohtaisten asioden käsittelyssä parodian keinoin jotain väärää?

Sarjana South Park on selkeästi top-5 -kamaa, kaikki vanhat tuotantokaudet on tullut kahlattua varmasti kymmenen kertaa. Uudemmatkin jo useaan otteeseen. Toivottavasti Trey ja Matt jaksavat jatkossakin pysyä ajan hermolla.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Ravens
Tätä yritin aidosti katsoa joskus 90-luvulla. Vaikea oli uskoa että niin typerää ja lapsellisesti käsikirjoitettua sarjaa voi tv:stä tulla niin, että aikuiset seuraa sitä kuukausitolkulla. Vielä kun kyseessä on piirretty.

90-luvun South Parkilla on yhtä paljon yhteistä nykypäivän South Parkin kanssa kuin vanhalla Ladalla ja uudella BMW:llä. Autoja/piirrettyjä ovat toki molemmat, mutta sisältö ja toimivuus eroaa valtavasti.
Tuskin kukaan nykyään South Parkkia katsova haikailee alkukausien jaksojen perään...
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kerrotko lisää tuosta länsimaisesta rappiokulusta? Edustaako tämä sarja itsessään sitä ja miten? Vai onko ajankohtaisten asioden käsittelyssä parodian keinoin jotain väärää?

Kertoisin mielelläni, mutta aloitit "keskustelun" solvaamalla jos et huomannut.

Sarjana South Park on selkeästi top-5 -kamaa, kaikki vanhat tuotantokaudet on tullut kahlattua varmasti kymmenen kertaa. Uudemmatkin jo useaan otteeseen. Toivottavasti Trey ja Matt jaksavat jatkossakin pysyä ajan hermolla.

Hyvin perusteltuja mielipiteitä lukee mielellään. Tämän perusteella en vielä vakuuttunut sarjan tasosta.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
90-luvun South Parkilla on yhtä paljon yhteistä nykypäivän South Parkin kanssa kuin vanhalla Ladalla ja uudella BMW:llä. Autoja/piirrettyjä ovat toki molemmat, mutta sisältö ja toimivuus eroaa valtavasti.
Tuskin kukaan nykyään South Parkkia katsova haikailee alkukausien jaksojen perään...

Eipä tuolla ole väliä. Ekat kaudet 90-luvulla olivat sitä samaa roskaa jota aiemmin avasin. Aloittaisivat laadukkaammin tai jotain, sama vika on tyypillinen sarjoissa nykyään. Ei minun juttuni joten jätän muut keskustelemaan aiheesta.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Kertoisin mielelläni, mutta aloitit "keskustelun" solvaamalla jos et huomannut.

Hyymöria, elä suutu! Meni miina vähän ohi kohteen, myönnän.

Hyvin perusteltuja mielipiteitä lukee mielellään. Tämän perusteella en vielä vakuuttunut sarjan tasosta.

En nyt viitsinyt alkaa toistamaan ylempänä jo ansiokkaasti kirjoitettuja tekstejä, koska en juuri lisättävää löytänyt. Ja tuskin se sarjan tasoon liittyy, jos minulla perustelut ontuu.
 

Tuamas

Jäsen
En oikeasti osaa sanoa, kumpi on huonompi: tämä vai Fingerpori. Samaa sarjaa pitkälti molemmat kuitenkin.
Kertomus länsimaisesta rappiokulusta on varmaan tulevaisuuden... historiantutkijoille hyvä juttu.
.

Tässä on paras mahdollinen suositus molemmille.

Toki kumpikin vaatii keskivertoviihdettä enemmän älykkyyttä, jotta niistä saa kaiken irti. Luulisin tämän olevan se selittävä tekijä.

South Park on parasta yhteiskuntakritiikkiä ja kaksinaismoralismille nauramista, mitä telkkarista löytyy.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
South Parkista saatiin sitten noin viikko takaperin 18. kausi pakettiin, mielestäni aivan huikealla tuplajaksolla jossa osansa saivat niin tämä nykyinen idioottimanen twitterspedeily ynnä muu someperseily kuin useammatkin julkimot. Eka osa oli mielestäni parempi kuin jälkimmäinen, mutta spontaaneja naurunpärähdyksiä sai molemmista. Varsinkin ensimmäisessä jaksossa kohta jossa Randy palaa kotiinsa ja huomaa että Tupac Shakurin hologrammi on käynyt panemassa Sharonia aiheutti kahvit näppikselle-reaktion. Mielestäni ihan mainio kausi jälleen kerran ja toivotaan että sama meno jatkuu. Eikös SP:n jatkosta juuri tehty ainakin muutaman kauden mittainen jatkosopimuskin...?
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Eikös SP:n jatkosta juuri tehty ainakin muutaman kauden mittainen jatkosopimuskin...?
"On November 3, 2011, an agreement was reached to keep South Park going through season 20 in 2016" -Wikipedia.

Myös se Randyn "hellä kertominen" Shelleylle olevansa tämä artisti oli aika mahtava.
Noin muuten tämä taisi olla ensimmäinen kausi, jossa kaikki jaksot "liittyivät toisiinsa", eli siis oli enemmän tai vähemmän jatkuva juoni - tai ainakin vihjailtiin edellisistä tapahtumista. En hirveä fani tähän ainakaan vielä ollut, mutta ei se nyt käynyt haittaamaankaan kyllä erityisemmin. Myös toi ajankohtaisten asioiden käsitteleminen on aika kaksipiippuinen juttu. Hauska aina huomata yhteiskunnallisia viitteitä, mutta tuntui että tässä kaudessa se oli välillä melkein jo pääosissa. Toi Cock Magic -jakso oli täyden kympin jakso ja ei nämä muutkaan toki huonoja olleet missään tapauksessa. Mielelläni odotan taas seuraavaa kautta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Sarjan 19. kausi on edennyt jo yli puolivälin, ja aivan mainiota kamaahan on jälleen eetteriin pukannut. Sarjan uudistukset ovat istuneet mielestäni hyvin ja erityisesti mieltä on lämmittänyt tämä "suvakkien" ja "sateenkaaren palvojien" ynnä yleisen poliittisen korrektiuden moukarointi oikein isolla lekalla. Jos nyt jotain negatiivista tästä ja edelliskaudesta pitää löytää, niin itseäni tämä osittainen jatkuvajuonisuus hieman vieroksuttaa, mutta ei kuitenkaan liian häiritsevästi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös