Sonisphere-festivaali Porissa 25.7.2009!

  • 139 641
  • 523
Metallica oli kyllä vitun kova. Kovempi kuin 5 vuotta sitten Helsingissä. Motorbreath encorena sai meikäläiselle melkoiset kylmät väreet, onhan kyseessä yksi suosikkikappaleistani.

Vähän vitutti siinä portin takana odotellessa keikan jälkeen, samoin kuin ruokajonossa, mutta muuten mielestäni alue ja järjestelyt toimivat hyvin. Varakorkeeja olisi vaan pitänyt ottaa mukaan :)

Kiitos Metallica, Lamb of god ja myös hyvän setin soittanut Linkin Park. Kiitos myös rakas naapurikaupunki. Ei paskemmat kekkerit ollenkaan!
 

Tuamas

Jäsen
Muuten oli kyllä odotettua paremmat järjestelyt, mutta pari asiaa pisti silmään.

Ensinnäkin se, että niitä ruokakojuja oli liian vähän, tolkuttomat jonot koko päivän (toki tässä(kin) jonotusasiassa auttaisi se, että ihmiset ymmärtäisivät maksaa käteisellä).

Vessoja oli kyllä ainakin omasta mielestäni suunnilleen riittävästi, vähän ennen Metallicaa kävin jonottamassa ja jonotus kesti noin vartin. Muut kerrat menivät jonottamatta, kun pisuaareille tosiaan pääsi suoraan.

Vesipisteiden merkkaus ja toiminta. Ei se nyt perhana voi olla niin vaikeaa merkitä kyltein niitä vesipisteitä, itsekin kävelin kolme kertaa vesipisteen ohi, kun järkkäritkään eivät osanneet sanoa missä niitä oli. Sattumalta sitten huomasin että ne olivatkin niissä valkoisissa tönöissä.

Joka paikassa vitutti ne pankkikortilla maksajat ja se kun lukulaitteita ei oltu hankittu riittävästi, sanoisin että tuolla oli iso vaikutus siihen että jonottamaan joutui niin paljon.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Lamb of Godia odotin itse eniten ja ihan hyvin vetivät. En tiedä oliko tän kertanen kuolen seinämä kuinka vakuuttava, mutta tulipahan sekin koettua. Mastodon on jäänyt vähemmälle huomiolle, mutta äänimaisema teki kyllä vaikutuksen. Samat sanat Nicolen kohdalla, minkäänlaisia odotuksia ei ollut mutta toimi kyllä aika vitun hyvin.

Iltaa kohti alko väsymys saada otetta ja tän vuoksi en jaksanut olla kauhean aktiivinen hakemaan kunnon paikkaa Metallican keikalle. Käväsin melko edessä mutten jaksanut jäädä siihen patsastelemaan pariksi tunniksi. Screeniltä siis seurailin, muttei sen väliä: aika vakuuttava spektaakkeli kaiken kaikkiaan. Niin ne veteraanitkin vertyy, yleisö tykkäs ja bändi vaikutti olevan aidon otettu vastaanotosta, mahtava meininki!

Loppuillasta sai alkaan jo jonottaakin olutta, olkoonkin että sitä saatto vähemmän fiksusti jäädä tiskin etupäähän jossa sitä porukkaa oli eniten. Ruokahuolto sen sijaan toimi paljon heikommin, tuskastuttavan pitkää jonottelua. Jos tän kokoluokan tapahtumia vielä järjestetään, niin tuota täytyy hieman hienosäätää.

En lukenut päivän Satakuntaa, eli korkkien ruuvaaminen tuli täytenä yllätyksenä. Ei sitä kauaa jaksanut paria avonaista pulloa kanniskella. Ei tullut otetttua soittojärjestystä mukaan, eikä yhdelläkään järkkärillä tuntunut olevan tietoa kuka kulloinkin lavalla esiintyy. Kai siellä jossain infopistekin oli. Blaas of Glory jakso naurattaa aamun pahimman odotuksen yli.
 
Viimeksi muokattu:

Schadowan

Jäsen
Metallican keikka herätti niin ristiriitaisia fiiliksiä, ettei mitään järkeä. Battery, Harvester of Sorrow alkuun oli aivan uskomatonta, täysin käsittämätön fiilis. Uuden levyn biisit+Fuel latistivat tunnelman täysin, niin kuin pelkäsinkin. Biisien taso on vain aivan eri luokkaa verrattuna 80-luvun klassikoihin, ei sille vaan voi mitään. Master of Puppets oli yllättävän vaisu. Blackin biisit myös jotenkin pliisuja, en tiedä miksi, onneks Unforgivenia ei soitettu. Blackened taas aivan loistava. Encoressa Stone Cold Crazy oli loistoveto myös. Mutta missä on For Whom the Bell tolls? Ehdottomasti kovimpia livebiisejä, eikä sitä soitettu edes viime stadikkakeikalla. Huippukeikkahan tuo kuitenkin oli silloin kun "oikeat" biisit soivat.

Festarijärjestelyistä sen verran, että kyllä hieman vitutti, etteivät järjestäjät päästäneet enempää väkeä katsomon etulohkoon, vaikka siellä oli tilaa vaikka muille jakaa mielestäni, kyllä söi miestä. Bisseä ei tarvinnut enää klo19 jälkeen litkiä (jonojen takia), kun alueelle saapui, mikä oli lopulta ihan hyvä juttu. Ihan hyvä kokemus kaiken kaikkiaan.
 

viikst

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Washington Capitals
Mitäs biisejä Linkin Park muuten veti?

Linkin Parkin setlist:

Given Up
From The Inside
Somewhere I Belong
No More Sorrow
Lying From You
Points Of Authority
What I've Done
Leave Out All The Rest
Numb
Breaking The Habit
Shadow Of The Day
Crawling
In The End
Bleed It Out
//
New Divide
Faint
One Step Closer




Saatana että olen kateellinen, kehyksiin seinälle menisi jos allekirjoittaneen käteen sattuisi. Pidä hyvää huolta!

Todellakin pidän.
 

Red Devil

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, TPS, HC Boners
Odotuksiin nähden ihan ok reissu. Sisään päästiin parinkymmenen minuutin jonottelun jälkeen. En tiedä mistä muut sitä alkohoolia ostivat, mutta ainakin vastapäätä päälavaa sitä sai pahemmin jonottamatta loppuun asti. Kusella käyntikin onnistui hyvin anniskelualueella aitaa vasten.

Lähdettiin ennen encorea pois alueelta, eikä jonoja ollut. Raumalla tuli yövyttyä ja pakolliset mätötkin saatii pienen etsinnän jälkeen.
 

toothfairy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos tuo pitää paikkansa ettei ihmisiä ole esim. päästetty pois(ilman mitään aikaisempaa ilmoitusta) sieltä niin aika kummalliselta se kuullostaa ja jopa omaan korvaan aika vaaralliselta.

Ainakin tuo Pormestarinsillan(?) uloskäynti oli suljettu ilmeisesti hetkeksi sen takia kun Metallica poistui tuolta poliisisaattueessa. Satuimme kanssa samalle paikalle ja vitutus kyllä nousi jonkin verran kun luulimme että täytyy lähteä aivan toiselta puolelta pois. No, siinä kävellessämme saattue painoi ohi ja me samantien takaisin sillan suuntaan joka olikin jo siinä vaiheessa auki.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Portilla sisään mennessäni järkkäri sanoi, että korkki otetaan pois, koska pullo lasketaan heittovälineeksi jos siinä on korkki. Eli ei pysty heittämään täysinäistä pulloa lavalla. Jotain tämän suuntaista siinä oli kaiketi takana. Mutta kyllä siellä alueella näki ihan korkillisiakin pulloja liikenteessä.

Se kun luki päivän lehdessä, että korkit kerätään pois, niin viisaasti laitoin pari kpl korkkeja taskuun.

Syötävää oli mukana, eikä kaljaa tarvinnut iltapäivällä jonottaa.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Riitti toki muttei järjestävän tahon toimesta, anniskelualueilta olut ja lonkero loppuivat tasan puolessa välissä Linkin Parkia. Tätä naurettiin ns ammattipiireissä oikein vaan porukalla.
Varmasti Tolu- ja Lasol-piireissä on naurua riittänyt, mutta itse vietin anniskelualueella käytännössä koko festarin ajan lukuunottamatta Saxonia sekä Metallican ekaa tuntia. Niin ja lähdin vasta tunnin Metallican lopettamisen jälkeen. Edelleen sieltä sai olutta ja siideriä ja viinaa.
Eli lopetas nyt nuo kateellisen mörinät.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Omalla kohdalla meni lähes kaikki nappiin. Auto parkkiin Sokoksen eteen. Tukeva päivällinen kaupungilla. Jonottamatta alueelle sisään kuuden maissa. Omaa lempparisiideriä kirjaimellisesti kaksin käsin kurkusta alas hyvässä seurassa. Metallican katsoin anniskelualueen puolelta mäen päältä. Kadotin omat kaverit, mutta sattui hyvää porukkaa ympärille ja yhteislaulu raikasi. Paskojen biisien aikana hakemaan jonottamatta lisää siideriä, jonottamatta kuselle ja jonottamatta paita muistoksi. Metallican jälkeen vielä kerran siideritiskille, sitten reipas kävely autolle ja ruuhkattoman keskustan läpi kohti kotia.

Näin ja kuulin kyllä eri ongelmista, mutta jotenkin onnistuin väistämään kaikki. Järkkärin kanssa vaihdoin pari sanaa ja heitä oli kuulemma vain 300, vaikka piti olla tuplat. Onneksi väki oli suht rauhallista. Näin yhden tappelun, jota järkkärit säntäsivät rauhoittamaan jättäen samalla oman postinsa anniskelualueen portilta. Vähänkin enemmän hulinaa, niin kaaos olisi ollut väistämätön.
 

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä
Itsellä meni vituiksi koko tapahtuma. Ennen Metallican keikkaa oloni huononi ja kesken keikan n. 21.30 oli lähdettävä pois kaverin kämpille nukkumaan. Kuume oli noussut 39 asteeseen ja tänään selvisi, että angiina se sieltä puski kesken tapahtuman esiin.

No, tapahtuma oli kuitenkin hieno. Alkuillasta tiskeille ei juurikaan ollut jonoa, loppuillasta (~ klo 19) en edes viitsinyt lähteä hakemaan juomista. Vessaan pääsi tosiaan hoitamaan hommansa heti laarille, itsekin kärsin "ujopissasta", mutta kun tarpeeksi juo ja antaa hädän kasvaa kovimmilleen niin sekin ongelma unohtuu. Sääliksi kävi monia naishenkilöitä, jotka tuskaisen näköisinä jonottivat vuoroaan tunnin(?) verran. Ruokaa en viitsinyt edes hakea, onneksi oli omat eväät mukana.

Keikat oli hyviä, eniten harmittaa kuitenkin LOG:n keikan missaaminen, koska olin töistä vasta saapumassa paikalle. Toivottavasti tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna, tosin tuskin olen valmis maksamaan toiste 90 euroa.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mahtava Sonisphere! Kylläpäs oli sitten parhaat rokkikinkerit since 2003 Roskilden, jossa rokkasivat sekä Metallica ja Iron Maiden! No, oli 99 Nummirock myös silkkaa parhautta!

Ujopissapoitsuilla ja asiakaspalvelufanittajilla, puhumattakaan ammattipiiri-eliitistä oli varmasti erittäin ankea päivä ja toivottavasti tuska helpottaa ajan kuluessa.

Tietenkin moni asia vaatii hiomista tulevaisuudessa, varsinkin ennakkotiedotus, mutta yleisönkin käytöksessä on parannettavaa. Osa porukasta tuntui vaan keskittymään valitukseen ja henkilökunnalle vittuiluun. Mikä vitun ongelma se on käydä pankkarilla ja paskalla ennen festareille tuloa?

Olutta sai ainakin ala-baarista hienosti ja pienellä jonotuksella. Ruokaa ei tarvinnut venailla, koska pizzat oli omasta takaa. Viinaa sai sisään helposti ja pussillinen korkkeja oli myös tarpeen.

Machine Head survoi yhtä parasta näkemääni keikkaa, mutta kitaristi Demmelin pökrääminen lopetti sen nautinnon ennen aikojaan. Linkin Parkkia en voi sietää ja kanava vaihtuu yleensä ratiosta heti, kun tuota kuulen. Mutta olivat kyllä positiivinen yllätys hekin.

Metallican keikka oli loistava! Encore biisit sai kyllä meikäläisen heittämään jukurtit asfaltille! Myös Kirkin soolo alkoi upella Scorpionsin Sails Of Charon legendabiisin riffillä. Lars on Lars, eikä sille mitään voi!

Kaikin hienot on fiilikset nyt, vaikka jalat ovatkin aikana nuudelia, mutta ei sen väliä! Kiitos Sonisphere!!! Hienoa nähdä kilsan päästä kotoa tuollaista meininkiä!
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Joka paikassa vitutti ne pankkikortilla maksajat ja se kun lukulaitteita ei oltu hankittu riittävästi, sanoisin että tuolla oli iso vaikutus siihen että jonottamaan joutui niin paljon.

En kyllä tajua tätä kohtaa, ainakaan olutmyynnin kohdalla. Eihän tuolla edes pystynyt maksamaan kortilla kuin muutamalla kassalla. Suurin syy kaljajonoihin oli kyllä pölvästit ihmiset, jotka eivät vaan osanneet hyödyntää sadan metrin tiskista kuin puolet. Eli aina oli toisessa päässä tiskiä tyhjiä kassoja, kun kaikki jäivät jonottamaan toiseen päähän. Korttimaksupaikkojen merkkaus oli kyllä täysin hanurista. Tiskin takana olevissa hinnastoissa luki kaikissa selvällä suomella, että kortti kelpaa, muttei se tosiaan kelvannutkaan kuin muutamassa. Itse en ainakaan nähnyt asiasta sen parempia merkintöjä missään.

Suhteellisen idioottimaista muuten myydä tuollaisella alueella juomia ilman pantteja. Oli varmaan järjestäjillä mukava homma keräillä "muutamia" arvottomia tölkkejä ympäri mäkiä. Kannattaisi ottaa Ruisrockista mallia tässä asiassa. Kahden euron pantti sai ihmiset palauttamaan tyhjät tölkit ja tuopit kiitettävällä prosentilla.

Eikös muuten kortti ole nykyään yleisin maksuväline? Miksi ihmeessä sitten suurimmassa osassa tilaisuuksia kortti käy vain siellä täällä ja yhteydet ovat poikkeuksetta täysin tukossa. Tuskin olisi ylivoimainen tehtävä korjata asiaa. Ymmärtäisin, jos asia olisi näin vaikkapa maksuvälineiden takapajulassa USA:ssa, mutta Suomessa ei tälläistä voi kyllä hyväksyä.

Edit. Vaikken Metallican ystävä olekaan, keikka oli kyllä loistava. James otti yleisön hienosti mukaan ja bändi näytti muutenkin innokkaalta. Kirk Hammet oli pieni pettymys. Ainakin omaan korvaan kuulosti epävireiseltä aika usein. Soolostakaan en liiemmin tykännyt, mutta yleensähän nuo kitarasoolot tuppaavatkin olemaan aika turhanpäiväistä tilutusta.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
Aivan loistavaa settiä, kiitos. Mun mielestä järjetelyt toimivat loppujen lopuksi vallan mainiosti. Pitää nyt kuitenkin ottaa huomiion se, että porukkaa nyt vaan oli todella paljon. Pikkusen eri asia, kuin ruokkia/juottaa se kämänen rantarokki-kävijämäärä. Porukkaa todellakin oli ihan riittävästi, ja fiilis mitä parhain. Mitä näin kuskina pisti silmään, niin eiköhän se suurin jonojen aiheuttaja ole se kännissä oleva misfits-fani. Mikä siinä on, että humalassa ei voi ymmärtää sitä, että jos anniskelu-alue on täynnä, niin sinne ei vaan nyt oteta enempää porukkaa ? Joko sitten hypitää aitojen yli, tai yritetään työntää se järkkäri aidan kanssa sinne alueelle. "ku mulla ny vaan tekee mieli sitä kaljaa, vittu." Niin teki kait 50000 tuhannella muullakin. Ja sitten ihmetellään, kun joutuu jonottamaan.
Kännissä vittulukin taitaa olla kovin hauskaa. Mutta ei sitä ole kiva seurata vierestä :) Ei muuten, mutta joutuu melkeen menemään väliin :)

Mut joo, aika pitkä sepustus. Jolle kelpaa, niin antaa olla. Pistäkää pystyyn omat festarit. Aikalailla se vitutuskäyrä on kiinni siitä omasta asenteesta. Jotenkin sellanen kutina, että ensvuonna uusiks.

Niijoo. Plussaa niille, jotka ajoivat treen suuntaan keikan jälkeen. Onneks kukaan ei alkanut koheltamaan siellä jonossa. Ei tullu rumihia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
No niin, tapahtuma ohi ja Pavlikovskyn muutama kommentti.

Sisälle mentiin ajoissa ilman sen suurempia ongelmia portilla, vaikka selvästi muita seuratessa tämä tiedottaminen oli tosiaan asenteella "sinnepäin". Paljon tuli avautumisia järkkäreille. Itse otin nopeahkot pohjat naamariin ja ryntäsin katsomaan Los Bastardoseja, jotka heittivät harmittavan lyhyen keikan vähälukuisen yleisön edessä. Hyvällä tuulella jätkät tuntuivat olevan, iso peukku Ace Of Spadesista encorena ja Teijo oli liekeissä.

Sitten oluelle ja syömään. Jonot eivät päivällä olleet juuri minkäänlaiset, joten HK:n pyttipannut lähti mukaan melko vaivattomasti. Anniskelualuekin oli mukavan rauhallinen vielä silloin ja aika kului kuin siivellä muiden kanssa jutustellessa myös. Iltaa kohten väkeä alkoi olla niin paljon, että toista pyttipannu satsia sai odottaa 45 minuuttia, mikä alussa laittoi semisti vituttamaan, mutta hermo piti ja jo kahlata vähän voimakkaammin tiskille, jos jotain tärpättiä halusi. Linkin Park oli meikäläiselle yllätys positiivisesti, vaikka ei juuri hetkauta minua muuten. sain pahempaan nälkääni kunnon mätöt. Anniskelualueella väkeä riitti ja saiSaxon veti totutun lujaa ja papat olivat ihan hyvässä vireessä.

Metallican keikalle taistelin anniskelualueelta melko hyvän ja näkyvän paikan, kun ei eteen jaksanut lähteä survomaan. Battery toimi erittäin hyvin avausvetona ja heti näki, että jätkät ovat Jamesia myöten kovassa iskussa. Uudet biisit kyllä toimivat ja oikeastaan That was just your lifen olisi voinut vielä tunkea vaikkapa Fuelin tilalle. Tanskalaisella oli totutun kiire rumpujen takana, Sad but true, mutta Trujillon basso-työskentely on myös persoonallisen tyylikästä mistä pidän kyllä. Metallicalla tuntuu olevan aika vahvakin Suomi-tunneside, ainakin sen pystyy Jamesin puheista ja bändin yleiskuvasta aistimaan lavalla, hevikansa on hevikansaa.
Whiplashia olisin loppuun halunnut, mutta Motorbreath oikeastaan pelasti sen. Trujillo liikuttui, huikeaa.
Kiitos Metallica, aivan -07 Sick Of The Studio-kiertueen stadin keikan tasolle ei mielestäni ehkä päästy, missä viimeksi näin äijät, mutta kokonaisuudessaan upea keikka.

Saas nähdä mikä on Sonispheren tulevaisuus Suomessa ja Porissa(?), sillä väkeä oli kyllä turhan paljon ajatellen alueen kokoa ja muutenkin pikku sähläyksiä näki siellä täällä minkä toisaalta ehkä vielä ymmärtää jos festari ensimmäistä kertaa järjestetään. Odotin tosin katastrofia, mutta pahemmilta ylilyönneiltä vältyttiin, vitutus-jonottamista en siihen kastiin lue. Järkkäreitä ehkä olisi saanut olla enemmän, kuulin että leirintäalueella oli melkoisen levottomat yöt ja pari nuorta naispuoleista järkkäriä sinne oli saatu "rauhoittamaan" tilannetta kuulemma. Mene ja tiedä, kyllähän tästä vielä jälkipyykkiä käydään niin hyvässä kuin ehkä vähän pahassakin.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Varmasti Tolu- ja Lasol-piireissä on naurua riittänyt, mutta itse vietin anniskelualueella käytännössä koko festarin ajan lukuunottamatta Saxonia sekä Metallican ekaa tuntia. Niin ja lähdin vasta tunnin Metallican lopettamisen jälkeen. Edelleen sieltä sai olutta ja siideriä ja viinaa.
Eli lopetas nyt nuo kateellisen mörinät.

Mistä tässä pitäisi olla kateellinen vielä, en käsitä lainkaan. Tyypillinen amatööriyttä kuvastava virhe esim nykyisin tällaisia tilaisuuksia järjestettäessä on karkeasti aliarvioida lonkeron kuliutus, no mikäs se eilenkin loppui ensimäisenä? Olut siihen päälle, toki osassa anniskelualueita tuotetta on riittänyt hieman pidempään. Samoin oli tilanne maksuliikenteen osalta, osassa paikkoja sitä saatanan kamalaa siideriäkään ei saanut muulla kuin käteisellä loppuillasta.

Nuo sinun Tolu- piirisi olivat/ovat tosiaan alan ammattilaisia, niitä jotka tällaisia tilaisuuksia yleensä järjestävät ja esim hommaavat niihin juomat, pöytien molemmilta puolilta. Ihme sakkia kun eivät olleet samaa mieltä kuin joku nimimerkki Halmela Jatkoajasta.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Nuo sinun Tolu- piirisi olivat/ovat tosiaan alan ammattilaisia, niitä jotka tällaisia tilaisuuksia yleensä järjestävät ja esim hommaavat niihin juomat, pöytien molemmilta puolilta. Ihme sakkia kun eivät olleet samaa mieltä kuin joku nimimerkki Halmela Jatkoajasta.

Taisit nyt jäädä jälleen kiinni väritetystä totuudesta. Olutkin riitti myyntipisteissä tapahtuman loppuun asti. En tiedä millaisten pitopalvelumiesten kanssa liikkeellä olet ollut, mutta rajansa valehtelullakin.
 

zamuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suhteellisen idioottimaista muuten myydä tuollaisella alueella juomia ilman pantteja. Oli varmaan järjestäjillä mukava homma keräillä "muutamia" arvottomia tölkkejä ympäri mäkiä. Kannattaisi ottaa Ruisrockista mallia tässä asiassa. Kahden euron pantti sai ihmiset palauttamaan tyhjät tölkit ja tuopit kiitettävällä prosentilla.

Faith No Moren Helsingin keikalla anniskelualueelle erehtyneet osannevat arvostaa sitä, ettei Sonispheressä perseilty tätäkin juttua...

Ahh sitä autuutta, jos vielä anniskelualueelta ei olisi voisi poistua/aluetta vaihtaa lunastamatta panttia/menettämättä kahta euroa/laaki. Arvotaan hatusta, että trafiikki tiskejen ympäristössä olisi lisääntynyt 25 prosenttia, jonka seurauksena ruuhkat ja kyrpiintyminen olisi lisääntynyt vähintään 50 %. --> ei hyvä kenenkään kannalta.

Järjestejänkin kannalta näin oli varmasti huomattavasti tuottoisampaa. Enemmän myytyjä oluita jne noin neljän euron voitolla sen sijaan että olisikin palveltu kyrpiintyneitä panttitölkkien palauttajia ja saatu enemmän 15 sentin arvoisia palautustölkkejä.

Tölkkien ja pullojen keräilypisteitä olisi pitänyt olla helvetisti enemmän, ne olisivat saaneet olla selkeästi merkittyjä ja niitä olisi pitänyt tyhjentää koko ajan.

Eikös muuten kortti ole nykyään yleisin maksuväline? Miksi ihmeessä sitten suurimmassa osassa tilaisuuksia kortti käy vain siellä täällä ja yhteydet ovat poikkeuksetta täysin tukossa. Tuskin olisi ylivoimainen tehtävä korjata asiaa. Ymmärtäisin, jos asia olisi näin vaikkapa maksuvälineiden takapajulassa USA:ssa, mutta Suomessa ei tälläistä voi kyllä hyväksyä.

Tuamaksen kanssa samaa mieltä, ei pysty ymmärtämään miksi niin moni ihminen haluaa väkisin vaikeuttaa ja hidastaa iltaansa maksamalla/yrittämällä maksaa joka hemmetin oluen jne kortilla? Käteinen on ylivoimaisesti nopeampi ja kätevämpi pienten yksittäisten ostosten maksamiseen. Vaikka yhteydet toimisivat nopeasti, niin kortilla maksamisessa kestää silti puoli minuuttia enemmän/ostotapahtuma. (Järjestäjän kannalta 60 000 janoista ihmistä tuottaa ihan helvetisti maksutapahtumia ja maksulaitteiden ostaminen/vuokraaminen on kallista.)

Osin hitaus johtuu varmasti myös siitä, että henkilökunta on saanut 10 sekunnin koulutuksen hommaan ("tosson sun paikka, ala myydä") Jos sattuu ikävästi ja haalitut tyypit ovat ihan pösilöitä, niin homma kusee. :) Esim. päälavan vasemmalla laidalla olleessa fanituotetiskillä myytiin tavaraa tuote/kaksi minuuttia tahdilla, kun suurimman osan ajasta neljä muijaa seisoi ringissä yhden kortinlukijalaitteen ympärillä jokaisella pankkikortti kädessään...
 

Baawo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
ei ihan näin itselle

Tätäpä juuri pelkäsin ja osasin jopa vähän odottaa. Mikä vittu siinä on että täällä Suomessa ei osata tota asiakaspalvelua?

Itse koin jonotuksen ongelmaksi vain ruokapaikkoihin, ja osittain varmasti myös naisten vessoihin(miehille ei ongelmaa ollu).. Esim anniskelualueella ei ainakaan kakkoslavalla ollut ongelmaa olutta saada, tosi lyhyet jonot verrattuna moneen muuhun pienenpään festariin mm.ankkarockiin. Sama oli päälavan anniskelualueella, jossa Linkin Parkin aikaan oli jo todella ruuhkaista, mutta anniskelu toimi..Ja lavalle kuuli ja näki hyvin.. Sisäänpääsyjono toimi tosi hyvin verrattuna vaikka olympiastadionin keikkoihin tai vaikka jalkapallo-otteluihin. Tai vaikka moneen muuhun pieneen kesäfestariin. Ja kuitenkin paikan päälle tuli tultua ruuhkaiseen aikaan.

Tiedotus oli ongelma, niin alueella kuin ennen tapahtumaa. Laivamatkustajille homma toimi hyvin, suurin ongelma oli varmaan 20 minuutin viivästys autojen kulkusillan saamisessa alas..ja sitä kautta matkustajien pääsy. On totta että suomessa on ongelmia usein asiakaspalvelussa, mutta kokoluokkaan nähden olin positiivisesti yllättynyt.. Tuollainen ihmismassa vaan vie aikansa siirtyä paikasta toiseen. Vesipisteetkin oli helposti tavoitettavissa. En valita koska yllätyin positiivisesti odotuksiin nähden. Ja olen itseki kiertäny vuosittain tapahtumia eri mittakaavassa, joten kokemusta on monenmoisesta.
 

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muutamat kommentit:

- Jokainen järjestyksenvalvoja saa infopaketin tilaisuudesta. Eriasia viitsiikö hän lukea sen.

- Kun ahdetaan 60 000 ihmistä samaan tilaan, niin on hyvin mahdollista ettei kaikki toimi. Varsinkin kun näin tehdään ensimmäistä kertaa. Kirjurinluoto on alueena hyvä, mutta nyt kyllä käytiin äärirajoilla väkimäärän suhteen.

-Bändit vetivät hyvin ja yleisö oli välillä jopa erinomainen.

-Circle pitit ja wall of death olivat isoimmat mitä olen Suomessa nähnyt.

- Metallican keikan jälkeen oli valitettavaa, että ihmiset jotka olivat lähdössä pois samaa reittiä kun bändin saattue, joutuivat odottamaan ja osa alkoi käyttäytymään typerästi. Toisaalta jos on koko päivän joutunut jonottelemaan ja laskuhumala päällä, niin tuollaisen urpoilun voi ymmärtääkin. Pointti on kuitenkin se, että bändin pitää ehtiä kentälle ja jos sen eteen laitetaan kymmenen tuhatta humalaista, niin aikataulu saattaa pettää.

- Mielestäni tapahtuma jäi positiivisen puolelle, vaikka parannettavaakin jäi reilusti tietyissä asioissa. Tärkeää on se, että tästä opitaan ja virheet korjataan.

- Linkin Park halusi tilaisuudesta savuttoman. Tämän takia niitä No smoking-merkkejä näkyi jossain :-)
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Taisit nyt jäädä jälleen kiinni väritetystä totuudesta. Olutkin riitti myyntipisteissä tapahtuman loppuun asti. En tiedä millaisten pitopalvelumiesten kanssa liikkeellä olet ollut, mutta rajansa valehtelullakin.

MTV3:n uutiset: "Joistakin myyntipisteistä ruoka loppui jo kuuden aikaan, mikä sai jonossa seisoneet juoksemaan kilpaa seuraavalle myyntipisteelle. Kaikki alkoholi myytiin puolestaan festarialueella loppuun jo ennen kello yhdeksää."

Ihme valehtelijoita. Hyvin sä Halmela vedät, terveisiä järjestävälle taholle. Pitopalvelumiehiltä.
 

godofthunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings
MTV3:n uutiset: "Joistakin myyntipisteistä ruoka loppui jo kuuden aikaan, mikä sai jonossa seisoneet juoksemaan kilpaa seuraavalle myyntipisteelle. Kaikki alkoholi myytiin puolestaan festarialueella loppuun jo ennen kello yhdeksää."

Ihme valehtelijoita. Hyvin sä Halmela vedät, terveisiä järjestävälle taholle. Pitopalvelumiehiltä.

Voin muuten kertoa, että toi maikkarin uutinen ei pidä paikaansa. Kyllä sieltä olutta/siideriä/lonkkua sai vielä pitkin metallican keikkaakin vielä. Ihan omin silmin näin. Lienekö ollut edes paikalla. Itse sitä todistin, ihan asioimalla tiskillä.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Faith No Moren Helsingin keikalla anniskelualueelle erehtyneet osannevat arvostaa sitä, ettei Sonispheressä perseilty tätäkin juttua...

Ahh sitä autuutta, jos vielä anniskelualueelta ei olisi voisi poistua/aluetta vaihtaa lunastamatta panttia/menettämättä kahta euroa/laaki. Arvotaan hatusta, että trafiikki tiskejen ympäristössä olisi lisääntynyt 25 prosenttia, jonka seurauksena ruuhkat ja kyrpiintyminen olisi lisääntynyt vähintään 50 %. --> ei hyvä kenenkään kannalta.

Kävitkö Ruisrockissa tänä vuonna? Kerrohan nyt miten tuo järjestely olisi lisännyt ruuhkia? Panttipisteet olivat siellä anniskelualueen uloskäynnin yhteydessä, eivät suinkaan samassa paikassa kuin myynti. Eli arvontasi meni nyt pahan kerran metsään.

Järjestejänkin kannalta näin oli varmasti huomattavasti tuottoisampaa. Enemmän myytyjä oluita jne noin neljän euron voitolla sen sijaan että olisikin palveltu kyrpiintyneitä panttitölkkien palauttajia ja saatu enemmän 15 sentin arvoisia palautustölkkejä.

Tuottavampaa tuo olisi kenties ollut, mutta kyllä tuo siivoaminen ja mahdollinen metallijätteen lajittelu jälkikäteen on varmasti tullut myös kalliiksi.

Tölkkien ja pullojen keräilypisteitä olisi pitänyt olla helvetisti enemmän, ne olisivat saaneet olla selkeästi merkittyjä ja niitä olisi pitänyt tyhjentää koko ajan.

Samaa mieltä. Toisaalta taas on paljon sellaisia sikoja, jotka heittävät roskat maahan, vaikka roskis olisi aivan vieressä. Kahden euron pantti taas on monelle jo sellainen, että vaivautuu tölkin palauttamaan ihan oikeaan paikkaan.

Tuamaksen kanssa samaa mieltä, ei pysty ymmärtämään miksi niin moni ihminen haluaa väkisin vaikeuttaa ja hidastaa iltaansa maksamalla/yrittämällä maksaa joka hemmetin oluen jne kortilla? Käteinen on ylivoimaisesti nopeampi ja kätevämpi pienten yksittäisten ostosten maksamiseen. Vaikka yhteydet toimisivat nopeasti, niin kortilla maksamisessa kestää silti puoli minuuttia enemmän/ostotapahtuma. (Järjestäjän kannalta 60 000 janoista ihmistä tuottaa ihan helvetisti maksutapahtumia ja maksulaitteiden ostaminen/vuokraaminen on kallista.)

Käteinen ja vaikkapa oravannahat nyt vaan ovat eilispäivää ja kortit nykypäivää. Tokihan käteinen on nopeampi tapa, mutta monet eivät sitä enää nykyään käytä. Vähin mitä järjestäjä voisi tehdä, olisi kirjoittaa kortilta suurempi summa, jotta kortilliset saisivat niitä oravannahkoja itselleen.

Osin hitaus johtuu varmasti myös siitä, että henkilökunta on saanut 10 sekunnin koulutuksen hommaan ("tosson sun paikka, ala myydä") Jos sattuu ikävästi ja haalitut tyypit ovat ihan pösilöitä, niin homma kusee. :) Esim. päälavan vasemmalla laidalla olleessa fanituotetiskillä myytiin tavaraa tuote/kaksi minuuttia tahdilla, kun suurimman osan ajasta neljä muijaa seisoi ringissä yhden kortinlukijalaitteen ympärillä jokaisella pankkikortti kädessään...

Pitää varmaan täysin paikkansa. Fanituotemyynnissä oli myös se ongelma, ettei ainakaan kauempaa ollut nähtävissä kuin Metallican tuotteita (mikä sitten lienee syynä tähän...?). Myös kokojen ja mallien loppumisesta olisi voinut olla jotain infoa etukäteen... Oluenmyynnissä en edelleenkään allekirjoita mitään erityistä hitautta olleen. Joka kerta kun kaljaa hain, oli muutaman ensimmäisen kassan edessä jonoa ja perällä olevat tyhjiä (tämä tieto koskee päivän aikana toki vain kakkoslavaa, keikkojen jälkeen myös ykköslavaa).
 

passenger

Jäsen
MTV3:n uutiset: "Joistakin myyntipisteistä ruoka loppui jo kuuden aikaan, mikä sai jonossa seisoneet juoksemaan kilpaa seuraavalle myyntipisteelle. Kaikki alkoholi myytiin puolestaan festarialueella loppuun jo ennen kello yhdeksää."

Ihme valehtelijoita. Hyvin sä Halmela vedät, terveisiä järjestävälle taholle. Pitopalvelumiehiltä.

Päälavaa vastapäätä olevalta anniskelualueelta sain ainakin itse ostettua strongbowta, eli sitä siiderintapaista, vielä Metallican keikan aikanakin, yhdeksän jälkeen siis. Muutenkin aika ristiriitaista kommenttia tuolta on kuullut ja lukenut ihmisiltä. Itse en tosiaan joutunut myöskään jonottamaan oikeastaan muuta kuin alueelle sisälle mennessä. Olin todella positiivisesti yllättynyt siitä miten hyvin kaikki sujui, odottelin kaaosta jo pelkästään tiedottamisen tasosta johtuen, mutta suht ok kaikki nähdäkseni meni. Ruokaa tosin ei tarvinnut jonottaa, kun oli omat eväät mukana. Muutenkin tämän kaltaiseen massatapahtumaan pitäisi ehkä varautua sillä asenteella että saattaa joutua jonottamaan jossain vaiheessa. Ja miksi ihmeessä ihmiset eivät voi ottaa sitä käteistä rahaa mukaansa, kun kaikkien luulisi sen kortilla maksamisen olevan pitkäkestoisempi tapahtuma, eli lisää jonottamista. Aika paljon siis saa omaa olemistaan helpottumaan varautumalla ennakkoon kunnolla. Joku pikkupurtava ei repussa paljon paina, tai automaatilla käynti ennen reissuun lähtöä...Plus iloinen mieli mukaan niin kaikki on jo lähtökohtaisesti helpompaa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Voin muuten kertoa, että toi maikkarin uutinen ei pidä paikaansa. Kyllä sieltä olutta/siideriä/lonkkua sai vielä pitkin metallican keikkaakin vielä. Ihan omin silmin näin. Lienekö ollut edes paikalla. Itse sitä todistin, ihan asioimalla tiskillä.

Onko se sitten loppunut väliaikaisesti jostain jossain vaiheessa? Muistelisin itse kyllä saaneeni juomaa sillon kun sitä tarvitsin, tosin jossain vaiheessa näytti juoma olevan tosi vähissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös