Snookerin MM-kisat 17.4-3.5

  • 17 814
  • 114

smasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Djurgårdens IF, Eintracht Frankfurt
Viestin lähetti pernaveikko
Tämän vuoden kisa on käynnissä.

Taisi tulla lauantaina ja sunnuntaina Eurosportilta matseja? En oikein ole pelaajista perillä, säännöt tiedän, mutta en jaksaisi (enkä jaksanut) kovin kauaa katsella. Itse pelaaminen on kivempaa (snookeria en ole tosin pelannut mutta kasi- ja ysipalloa kyllä).
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti pernaveikko
Todellakin kiinnostaa. Mahtavaa viettaa tuntikausia telkkarin aaressa peleja katsellen ja olutta siemaillen. Paikan paallekin on ollut useita kertoja mielessa menna, mutta aina se on jaanyt.

Sitapaitsi snookeria taydellisempaa tv-lajia ei olekaan ja BBC nayttaa suunnilleen kaiken mita naytettavissa on. John Parrot ja Steve Davis studiossa, kuten aina. Jos nyt joku suosikki pitaa nimeta, niin eikohan se ole sitten Paul Hunter, pelkkaa gloorihunterismia tassa. Ding Junhuin otteita seurataan myos suurella mielenkiinnolla.

The Whirlwindin uskomaton spektaakkeli ja varsinkin yleison enemmankin jalkapallokatsomoon sopiva kayttaytyminen oli mielenkiintoista pari kuukautta sitten Wembleylla. Jimmy tosin itsekin haukkui yleison ottelun jalkeen ja todella tarkoitti sita. Yksi (nais)katsoja poistettiinkin, ei liene kovin yleista snookerissa...

Ronnie O'Sullivanista en oikeastaan huomaa ylimielisyytta. Tosin hanelta kysyttiin lehtihaastattelussa muutama vuosi sitten "Mihin menisit Lontoossa ja mita tekisit, jos saisit olla paivan nakymattomana?" "Teen aina mita haluan." Hanella on oikeita ongelmia riittanyt poydan ulkopuolella taysin yli tarpeitten.

Taysimittaisella poydalla pelaaminen ei sitten enaa niin hauskaa olekaan, pussit ovat vain liian pienia ja se poyta on kasittamattoman iso. Ei todellakaan tarvitse ihmetella miksi ammattilaisetkaan ei useinkaan lahde long shotteja vetamaan, vaikka olisi kuinka auki. Usein kannattaa turvautua safetyyn ihan sen takia, etta ohi mennessaan kaveri putsaa poydan ja kun se ohimenon riski tosissaan on niin iso.

Mikahan olisi isoin breikki poydalla, varmaan punainen-musta. Tietokoneella Virtual Pool 3:ssa muistaakseni huikeat 16.

Kisoja odotetaan kuin juuri nousemassa olevaa kuuta!

EDIT: Tossa viela linkki Korhoselle http://www.worldsnooker.com/player_profiles/showprofile.asp?Player=HUL001

Tokihan jamppa oli mukana karsinnoissa, mutta tipahti jo aika alkuvaiheessa.

niin, sielta ittekin kisoja kattelen jahka kerkian... On kylla tempaava laji, vaikka aluksi ei sita uskonut... Eilisesta jai mieleen Steve Davisin lahes kasittamaton moka... saaliksi kay vanhaa miesta... Noh, hyvinhan se tuon otti...

O'sullivan on kylla ihmeellinen tapaus, pikkasen nauratti kun kuuli ensimmaisen kerran miehen puhuvan... Jotenkin ei osannut yhdistaa tuollaista aanta ja tapaa jolla kaveri pelaa:)
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tulee myös kisoja tuijotettua. Joku kumma juttu snookerissa vaan kiehtoo. Itse en ole ikinä pelannut snookeria.

Loistava tv-laji ja asiantunteva (tai ainakin siltä se amatöörista tuntuu) kommentaattori. Jotenkin ne lähetykset loppuu aina kesken, nälkä kasvaa syödessä.

Uskomattoman taitavia ovat kyllä kaverit. Vaikka itse näkee koko pöydän ylävinkkelistä, tekevät pelaajat joskus ratkaisuja, jotka eivät itselle tulisi mieleenkään. Eiköhän kaikki 32 kaveria, jotka kisoissa ovat/olivat, ole paikkansa ansainneet. Vielä kun Hull tervehtyy kunnolla ja tekee paluun 32 parhaan joukkoon.

Jostain syystä oma suosikkini on vaihtunut sitten viime kisojen. Viime vuonna tuli seurattua muita tarkemmin Paul Hunterin peliä. Tukkansa lyhentänyt Hunter ei tänä vuonna jaksanut kiinnostaa eikä hänen putoamisensa jatkosta harmittanut yhtään. Holt tosin taisi mennä jatkoon osin siksi, että Hunterilla on mielessä muut asiat.

Kauden aiempien ranking-kisojen aikana olen oppinut pitämään Dohertyn pelistä. Mies voitti eilen illalla muistaakseni Pinchesin (?) ja selvitti näin tiensä toiselle kierrokselle. Doherty keskittyy pelin aikana olennaiseen.

Snooker on loistavaa viihdettä!
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eilen nähtiin kisoissa aika komea voittofreimi. Mark Williams iski 147 eli maksimituloksen ja kepitti Rob Milkinsin 10-1.

Williams tienasi tempustaan kohtalaiset rahat. Bonusta suorituksesta miehen taskuun paukahtaa 147 000 puntaa.

Suorituksen aikana muutamaan kertaan lyöntipallo karkasi hiukan, mutta seitsemän upotetun mustan jälkeen oli selvää, että mies maksimia hakee. Uskomaton suoritus.

MM-kisoissa on viisi kertaa tehty maksimitulos. O`Sullivan on tempun tehnyt pari kertaa ja White sekä Hendry kerran. Muita nimiä en muista tähän hätään.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jeps, lupaavalta näyttää. Williams, Doherty, Lee ynnä muut ovat löytäneet vireen sopivasti MM-kisoihin ja Ronnie nyt on aina yhtä loistava. Tapa millä Ronnie puristi Maguiren ohitse ensimmäisessä ottelussa oli varsin vakuuttava. Kun esimerkiksi Steve Davisin ja Gerard Greenen ottelussa sunnuntaina molemmat olivat lopussa niin hermona ettei pelistä meinannut tulla yhtään mitään.

Tästä linkistä näette muuten päivitetyn draw sheetin:

http://www.embassysnooker.com/ewsfinaldraw05.html
 

Hauptmann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eilen tuli Eurosportilta Graeme Dottin ja Ian McCullochin tiukka peli. McCulloch johti jo 7-3, Dott kiri rinnalle ja pääsi 9-8 -johtoon, mutta McCulloch tasoitti pelin 9-9. Pelin ratkaisulyönti olikin sitten todella rohkea yritys. McCulloch löi keltaisen pallon yli keskelle. Aika harva pelaaja lähtee yrittämään sellaista lyöntiä ratkaisevassa framessa. Loput pallot olivatkin sitten helpompia.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Hauptmann
Eilen tuli Eurosportilta Graeme Dottin ja Ian McCullochin tiukka peli. McCulloch johti jo 7-3, Dott kiri rinnalle ja pääsi 9-8 -johtoon, mutta McCulloch tasoitti pelin 9-9.

Nyt harmittaa, että en jaksanut matsia loppuun asti katsoa. Olin kyllä aika varma flimmerkisten sulkiessani, että viime vuoden finalisti Dott vie homman nimiinsä.

McCulloch kohtaa sitten vissiin maksimin iskeneen Williamsin. Taitaa Ianin tie nousta pystyyn seuraavassa vaiheessa.

Nyt Eurosportilta tulee Hendryn matsi Hamiltonia vastaan. Koitetaan sitäkin hiukan töiden lomassa tuijotella.
 

Procamp

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Hauptmann
. Pelin ratkaisulyönti olikin sitten todella rohkea yritys. McCulloch löi keltaisen pallon yli keskelle. Aika harva pelaaja lähtee yrittämään sellaista lyöntiä ratkaisevassa framessa. Loput pallot olivatkin sitten helpompia.

Tilanne oli kuitenkin sellainen, jossa turvalyönti oli yhtä vaikea suorittaa kuin pussitusyrityskin, joten kyllä siinä tapauksessa ammattilaiset jopa useastikin kallistuvat hyökkäyksen puolelle, höpisee Kauppinen sitten mitä tahansa. Lyöntipallohan jäi lähelle päätyvallia niin kuin tietenkin tarkoitus olikin. Ainoa riski tuossa on se, että liian kovaa lyötäessä ja kohdepallon osuessa keskipussin väärään haakiin, pallo käyttäytyykin odottamattomasti ja saattaa palata lähelle lyöntipalloa.

Isot yllätykset kisoista vielä puuttuvat. Hunterin putoaminen ei liene yllätys taustat tiedostaen. Katsotaan nyt muutama peli ja eiköhän selviä, kuka on liekeissä.

Go Jimmy!
 

Rocco

Jäsen
Itselläni jäi tuon McCullochin keltaisen upotuksen lisäksi se onnenkantamoinen mikä miehellä kävi pitkän punaisen kanssa. Punainen kaukaa pussiin, valkoinen otti nakit toiseen punaiseen ja sekin upposi, valkoinen jatkoi keskeltä kolmen punaisen välistä ja jäi unelmapaikkaan pinkkiä varten. Tästähän koko nousu 19. freimissä oikeastaan sai alkunsa.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Viestin lähetti Ernesto Peli
Nyt harmittaa, että en jaksanut matsia loppuun asti katsoa. Olin kyllä aika varma flimmerkisten sulkiessani, että viime vuoden finalisti Dott vie homman nimiinsä.
Häpeäisit! Ei tuollaista ottelua saa jättää kesken meni sitten miten myöhään tahansa.

Itse olen kyllä hiukan eri mieltä Hauptmannin kanssa, loputkin väripallot keltaisen jälkeen olivat sinistä lukuunottamatta enemmän tai vähemmän hankalia joten kyllä McCullochin breikki oli kokonaisuudessan varsin upea. Mielestäni turnauksen upein suoritus toistaiseksi heti Williamsin maximin jälkeen.

Tällä hetkellä Hendry on muuten tekemässä selvää jälkeä Anthony Hamiltonista. Ja hyvä niin, en siedä Hamiltonin löysää olemusta ja jatkuvaa vitkastelua joka lyönnin kohdalla.

Edit: tällä sivulla linkki videoon jossa näkyvät viimeisen framen ratkaisut ja Ianin juhlintaa:

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/other_sports/snooker/4467231.stm
 
Viimeksi muokattu:

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti Ernesto Peli


Jostain syystä oma suosikkini on vaihtunut sitten viime kisojen. Viime vuonna tuli seurattua muita tarkemmin Paul Hunterin peliä. Tukkansa lyhentänyt Hunter ei tänä vuonna jaksanut kiinnostaa eikä hänen putoamisensa jatkosta harmittanut yhtään. Holt tosin taisi mennä jatkoon osin siksi, että Hunterilla on mielessä muut asiat.


niin, eikos miehella todettu syopa tai joku sellainen?


Niin ja sitten ihan kisoihin... Tuossa kun meni pari paivaa taas syysta tai toisesta ohi korvien, niin mitenkas se O'sullivan? Tippuiko jo vai mita tapahtui?
 

gordion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Koiraporin Veto
Ronnie O'Sullivan on edelleen mukana. Eurosport jatkaa lähetyksiä kisoista jälleen huomenna.

Hieno TV-laji muuten, tuo snooker.
 

asiantuntija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Turnaus etenee kohti neljännesfinaaleja. Tähän mennessä suurin yllätys on Higginsin häviäminen Shaun Murphylle. Murphy on pikemminkin tulevaisuuden kuin tämän päivän huippu, mutta oli tänään selvästi parempi. On hieno katsoa huippupelaajaa, jonka peli kulkee kuten Murphylla tänään.

Ronnie O'Sullivan on voittanut kaksi peliä, ja ennakkoon veikatuin finaali O'Sullivan-Hendry vaikuttaa edelleen todennäköisimmältä.

Ensimmäisellä kierroksella O'Sullivan oli 9-7 häviöllä Stephen Maguirea vastaan, mutta nousi 10-9 voittoon. Toisella kierroksella hän pääsi mielestään liian helpolla vastustajastaan Carterista.
Tällä hetkellä näyttää siltä että O'Sullivanin olisi voitettava Murphy päästäkseen finaaliin.

Hendry on voittanut omat pelinsä selvin luvuin, mutta en ole niitä ehtinyt katsomaan. Mielestäni Hendry ei kuitenkaan tällä kaudella ole ollut yhtä tasainen kuin O'Sullivan, joka on parhaimmillaan tärkeiden pelien ratkaisevilla hetkillä.
Hendry jääneekin lähivuosiksi vain maailman toiseksi parhaaksi pelaajaksi.

Yleisön suosikki Jimmy White hävisi surkeasti 13-5 Matthew Stevensille. White pelasi käsittämättömän heikosti, ja Stevens sai rutiinisuorituksella helpon voiton.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa taas loistava ottelusarja, nyt McCullochin ja Williamsin välillä. Kummatkin esittivät erinomaisia otteita ensimmäisissä frameissa, mutta mitä tiukemmaksi peli kävi ja mitä lähemmäksi ratkaisupalloja mentiin, sitä enemmän pelaajat alkoivat tehdä alkeellisia virheitä. Paineensietokyky etenkin McCullochilla tuntui olevan heikko.

Lopulta McCulloch vei ottelun framein 13-12...

Oma suosikki ehdottomasti Hendry. Vaikka ei takavuosien kunnossa enää olekaan, niin mielestäni pelaa nyt paremmin kuin parina viime vuotena. O'Sullivankin ei aivan parhaassa terässä tunnu olevan ja voi hyvinkin olla, että mestari tulee olemaan joku muu kuin jompi kumpi näistä ennakkosuosikeista...

Hieno laji, jännitetään vielä runsas viikko...
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eurosportin lähetyksen eilen päättänyt matsi oli Kauppisen mielestä parhaita ellei paras, mitä on selostanut. Sitä se kyllä oli. Williams yritti kohtalaisen rohkeasti viimeisessäkin freimissa laittaa kampoihin, mutta McCulloch hoiteli tilanteen. Oli kyllä jäätävä ottelu. Samalla ennustukseni siitä, että Williams olisi kävellyt McCullochin yli voi nakata romukoppaan.

Onhan jatkossa vielä myös Shaun Murphy. Nuorimies, josta saattaa tulla maailman ykköspelaaja parin vuoden sisällä. Miehen lyöntitekniikan kauneuden näkee jopa täysi amatööri. Ei paljon keppi ylimääräisiä heilu. Jos pää kestää omaa mies saumat jo tänä vuonna yllätykseen ja välieräpaikkaan. Mies kohtaa seuraavalla kierroksella Davisin.

Ebdon voitti omassa ottelussaan Leen, vaikka oli parhaillaan jo viisi freimia jäljessä. Leen nuppi ei tainnut muutamaa epäonnistumista kestää ja Ebdonin kavennettua oli Stephenin eväät syöty.

Seuraavat matsit:

Ebdon - O´Sullivan
Davis - Murphy
Stevens - Hendry
McCulloch - McManus
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Ronny O'Sullivan on fire

Upeea katsoa kyllä kun ronny puhdistaa pöytää. Ebdonille ei oikein mahdollisuuksia tunnu, ainakaan näissä ensimmäisissä frameissa, jäävän.

Kun katsoo täläistä peliä alkaa tuntua ja uskoa itsekkin olevansa kova tekijä, niin helpolta näyttää...

Kaiken kaikkiaan ainakin jurosportin selostaja erittäin asiantunteva ja innostava. Toisin sanoen jaksaa katsoa vaikkei niin paljoa lajista vielä ymmärräkkään
 

Twist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät,
Dallas Stars
Täytyy myöntää, että kun töllöstä snookeria tulee, niin eipä sohvalta paljon enää muualle inahdeta..vaikkei niin tuon taivaallista lajista vielä tajuakaan, niin jotenki vaan kiehtoo lajin ilmapiiri, mitä ny sit television välityksellä siitä voi astia..

Ja turha kiistää myös selostajan vaikutusta.. tiputtelee tasaseen tahtiin kaikkee mieleenkiintoista faktaa lajista!!

Ronnie jyrää, välil lyödään oikeelta ja välil vasemmalta puolelta ja homma toimii!
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Asioiden avautumisketjusta poimittua.

Viestin lähetti Mr.Fox
Lyöntivuoro (breikki) alkaa tilanteesta 0-0 esim. vastustajan epäonnistuneen avauslyönnin jälkeen. Avauslyönnissä vastustajalle tapahtuu virhe (ei osu punaiseen ensimmäisenä, vaan esim. hipaisee matkallaan sinistä), pakka hajoaa, mutta valkoinen jää snookeriin jonkin väripallon taakse.

Tuloksena vapaapallo (freeball). Vapaapallotilanteessa pelaaja saa sijoittaa valkoisen mihin tahansa paikkaan pöydällä, lyödä mihin suuntaan tahansa, mitä palloa tahansa, joka kuitenkin lasketaan punaiseksi palloksi (= 1 pisteen arvoinen suoritus). Tuon pussituksen jälkeen pelaaja saa jatkaa sarjaansa pussittamalla vielä väripallon, jonka jälkeen hän voi jatkaa täysin normaalisti.

Mitäs jos MM-kisoissa olisi nyt tapahtunut em. tilanne eli joku olisi tehnyt esim. breikin 155. Suurimman breikin palkinto menisi tempun esittäjälle, mutta mites on ylimääräisten palkintorahojen laita? 147 pisteen breikkihän palkitaan yhtä monella tuhannella punnalla.

Onkohan säännöissä tämä jotenkin huomioitu?

Edit. Ja taustalla pyörii ottelu Hendry-Stevens. Tilanne 10-9 Hendrylle.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Viestin lähetti Ernesto Peli
Mitäs jos MM-kisoissa olisi nyt tapahtunut em. tilanne eli joku olisi tehnyt esim. breikin 155. Suurimman breikin palkinto menisi tempun esittäjälle, mutta mites on ylimääräisten palkintorahojen laita? 147 pisteen breikkihän palkitaan yhtä monella tuhannella punnalla.

Onkohan säännöissä tämä jotenkin huomioitu?
Tuota... nyt en ole aivan varma!

Käsittääkseni tuo £14.000 (suurimmasta breikistä) menisivät luonnollisesti tuon teorian toteuttajalle, mutta tuo £147.000 menisi jakoon, koska käytännössä molemmathan ovat kuitenkin tehneet tuon maksimibreikin. Mielestäni Kauppisen Aki käsitteli tuota asiaa jossain lähetyksessä, mutta olen seurannut lähetyksiä vain "toisella korvalla/silmällä" noita otteluita (no showmies Ronnien ja tulevaisuuden tähti Murphyn otteita tullut seurattua tarkemminkin).

Hendry - Stevens tilanne 11-10
tiukkaa on ja Matthew on vielä tasoittamassa...
22. freimi ja tilanne Stevensille 27-66
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Mr.Fox
Hendry - Stevens tilanne 11-10
tiukkaa on ja Matthew on vielä tasoittamassa...
22. freimi ja tilanne Stevensille 27-66

Stevens tasoitti ja meni ohi. Ensimmäinen semifinaaleihin selvinnyt on siis Matthew Stevens. Samalla puolella kaaviossa ovat herrat McCulloch ja McManus. Eli siitä parista vastustaja Stevensille.

Edit. tiedot vastustajasta
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On se vaan hieno laji...Nainen tosin alkaa jo hermoilemaan kun telkkarista täytyy joka päivä seurata 9-10h snookeria. Varsinaista suosikkia minulle ei koskaan ole ollut, mutta koska lähes kaikki tuntuvat olevan aina Ronnie O´Sullivanin puolella haluan kapinoida. Ja nyt kun ensimmäinen suosikkini näissä kisoissa "Welsh Potting machine" Williams tipahti taidan olla tämän nuijineen McCullochin puolella loppuskabojen ajan. Ei muuta ku takas tv:n ääreen..
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hendry kyllä ei nykyisin enää jaksa/osaa keskittyä koko ottelua. Selvästi tullut Stephen vanhaksi. Se mikä on valitettavaa niin kuitenkin vain Hendry on nykypelaajista se joka pystyy parhaimman mahdollisen Ronnie O'Sullivanin haastamaan. Mutta sekin vaatisi vanhaa, kunnolla keskittyvää Stepheniä. Ehkä sitten kun Ronnie on ottanut Stephenin kiinni MM-titteleissä?
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Ronnie meni ja tipahti sitten Ebdonille 11-13 : (

Joku tuossa ihmetteli mikä O´Sullivanissa kiinnostaa, niin onhan se hienoa katseltavaa ku se saa vaihteen silmään ja nakuttelee täydellisiä lyöntejä vasurillakin välillä. Harmi että tipahti.

Semit:

Ebdon - Murphy
Stevens - McCulloch
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös