SM-liigan nimeksi Liiga

  • 141 203
  • 516
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jaahas, meinaako ne lätkäistä mustan lätkän taustalle, siinä vasta innovaatio. (toivottavasti joku on ottanut hyvät rahat suunnittelusta, siinä on nähty vaivaa)
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Voi herranjumala.

Ruotsissa muutettiin Elitserien SHL:ksi niin eiköhän täällä sitten tehdä perässä vastaava ratkaisu.

Täysin erillaisista sarjoista kyse, joten tuskin kannattaa kopioida ruotsista yhtään mitään. Joku Oy-Liiga kuulostaisi paremmalta.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Che-Che-Cheek - liiga!

Ei jumalauta, ensin Hartwallin myymistä ja Jokereiden menoa KHL:ään ja nyt tämä. Aikamoista housuun paskomista. Nimi on ruma ja logo tylsä, niin kuin kaikki uudet nykypäivänä. Vetäkää ittenne jojoon.
 

Maigeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK❤️ The Habs, Everton FC, Joe Finley
Kyllä SM-Liigan nimi pitää olla SM-Liiga eikä mikää "Liiga".
 

Raato55

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Minnesota wild
Tähänkin on varmaan käytetty työtunteja ja määrärahoja ihan helvetisti, aivan turhaa sanon mä!
 

Herättelijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Blackhawks, Oilers
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tähänkin on varmaan käytetty työtunteja ja määrärahoja ihan helvetisti, aivan turhaa sanon mä!
Ja ensi vuonna myydään luultavasti Liiga-tukitarroja autoihin.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Allekirjoittanut ainakin on jo aiemmin käyttänyt mielellään pelkästään nimeä Liiga, joten ei hetkauta minua. Ihan hyvä muutos, jos nimikin tulee muuttumaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Hyvä ja toimiva ratkaisu. Jo nyt tulee käytettyä liigasta puhuessa liigaa. "Se ja se pelas viime kaudel liigas" tai "liigas taas iha liigaa ylilyöntejä" jne.

Siellä on päättävät elimet niin sanotusti ajan hermolla eli kyllä kehuja pitää antaa silloin kun aihetta on.
Jep! Täähän on aivan sama kuin seuraava kuvitteellinen esimerkki:

Jossain mainostoimiston neukkarissa brainstormataan. Jollakin markkinointi-kenokaulalla välähtää: "Hei! Eihän ketään puhu Koskenkorva Viinasta vaan Kossusta. Meidän pitää välittömästi muuttaa Koskenkorvan Viinan nimi kansanomaisesti Kossuksi ja uudistaa tuotteen etiketti.". Toiset kenokaulat taputtelevat kiivaasti toisiaan selkiin ja ihmettelevät kuinka Suomen suosituin alkoholijuoma on tällaistakin epämuodikasta nimeä kuin "Koskenkorva Viina" kantanut jo 60 vuotta. Ehdottomasti nimi ja etiketti vaihtoon - näin saadaan Koskenkorva Viinasta kansanomaisempi Kossu ja myyntikäyrät jyrkkään nousuun.

Kävisikö kuitenkaan näin?

Vaihdetaanpa "Koskenkorva Viina" sanaan "SM-liiga", "Kossu" sanaan "Liiga", "etiketti" sanaan "logo" ja "alkoholijuoma" sanaan "urheilusarja"
Lisäksi vähennetään iästä 22 vuotta.
Miltä kuulostaa?

Jossain mainostoimiston neukkarissa brainstormataan. Jollakin markkinointi-kenokaulalla välähtää: "Hei! Eihän ketään puhu SM-liigasta vaan Liigasta. Meidän pitää välittömästi muuttaa SM-liigan nimi kansanomaisesti Liigaksi ja uudistaa tuotteen logo.". Toiset kenokaulat taputtelevat kiivaasti toisiaan selkiin ja ihmettelevät kuinka Suomen suosituin urheilusarja on tällaistakin epämuodikasta nimeä kuin "SM-liiga" kantanut jo 38 vuotta. Ehdottomasti nimi ja logo vaihtoon - näin saadaan SM-liigasta kansanomaisempi Liiga ja myyntikäyrät jyrkkään nousuun.
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Toivottovasti tämän keksiminen ei maksanut 600 000 euroa. Jos sitä nimeä ei vielä saatu myytyä, niin olisivat antaneet vanhan olla toistaiseksi. Mikäli tuo aiemmissa kuvissa oleva logo on virallinen, niin ei voi kuin sanoa että ruma on. Täältä kannatus FEL nimelle.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Eikös Keskinen ole ostellut viimeaikoina kaikkea krääsää. Nyt Veskuli hereillä ja ne tuhatmarkkaset riviin, niin päästään jännäämään Tuuriliigaa.

Jotenkin tuli tunne että viimeaikoina kaikki SM-liigaan liittyvät uutiset ovat johtaneet siihen, että hetken päästä joku isoherra on jouduttu kärräämään median eteen selventämään yhtä ja kumoamaan toista.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Veikkaushan voisi ostaa Liigan nimen. Ja koska Veikkausliiga on brändätty futikseen, olisi nimi tietysti Jokeri-Liiga.

Keno-Liigakaan ei kuulosta pahalta, mutta kuvaavin olisi tietysti Lotto-Liiga.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ihmettelin eka pitkään että mikä tää NHL14-pelin mainos tässä jatkoajan uutisessa on, mutta kappas siinähän se uusittu logo onkin.

Huvittavasti taas kunnon ylireagoinnit vedetty jokapuolella, kun eipä se tainnut ollakaan kuin nimi joka muuttuu.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ihan hyvä systeemi. Suomen mestaruudesta pelaaminen aikanaan suljetussa liigassa oli hyvä vitsi. Nyt sitten lafkalle jokin HMV-nimi, sarja kiinni ja SM-tittelin tavoittelu muiden joukkueiden asiaksi.
 

Kaiuni Alen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, kaikki menestyksekkäät jalkapallojoukkueet
FHL on mielestäni liian mainstream ja tylsä, Liiga on tylsä ja mitäänsanomaton.
SM-liiga erottuu muista -HL liigoista. Jos ei parempaa keksitä, niin antaa sen vanhan olla. Mutta ei sillä loppujenlopuksi ole väliä minkä niminen liiga on.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
SM-liigan tilastointi

Toivottavasti saisivat vihdoinkin tilastoinnitkin kuntoon, kun tähän asti mukana on kummitellut mestaruuksia myöten jotain helvetin paskalammen aikaisia "suorituksia". En tiedä onko tarkoituksella, mutta tuotahan on helppo myydä usealle taholle markkinointimielessä, kun ei tarvi lyödä kun sponssin logo eteen, niin saadaan kätevästi Koff Liiga tms.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
FHL on mielestäni liian mainstream ja tylsä, Liiga on tylsä ja mitäänsanomaton.
SM-liiga erottuu muista -HL liigoista. Jos ei parempaa keksitä, niin antaa sen vanhan olla. Mutta ei sillä loppujenlopuksi ole väliä minkä niminen liiga on.

Samaa mieltä, mut mun mielestä FHL ois käyny paremmin kun Liiga. Liiga on vähän liian outo .. Liiga mikä liiga.
 

PataKoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Blackhawks, Penguins
liiga.jpg

Nopeesti photoshopil piirsin tosta ean kuvasta. Tuli aika rosonen, kun joutu vääntelee ja kääntelee et sai suoraan sen logon. :D Mut jotain ton tyylistä on tulossa kai sitten.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Koskisen mukaan jatkossa on yhtä oikein puhua joko liigasta tai SM-liigasta.

Mahtaako tämä koskea myös seuroja ja mediaa, vai pakotetaanko joukkueitakin käyttämään sanaa liiga esimerkiksi otteluohjelmissa? Minusta on ihan ok, jos jonkin aikaa kestävän markkinointihuuhaan takia logossa lukee vain pelkkä Liiga, kunhan kaikkia ei ohjeisteta toimimaan samalla tavalla.

Visuaalisesti ja markkinoinnissa puhumme jatkossa liigasta, mutta SM-liiga Oy on ja pysyy.

Mahtaako Koskinen olla tietoinen, että yrityksen nimi on Jääkiekon SM-liiga Oy, joten eiköhän SM-liiga olisi ollut edelleenkin hyvä lyhenne markkintointikäytössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös