SK-turnaus

  • 7 470
  • 52

ilezi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olisi myös ihan kiva tietää, että mikä oli Ässät-KalPa matsin lopputulos:) Ja ketkä tekivät maalit
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Gladin,Bomanin ja Tuomisen maalit jäivät mieleen,muuten olin unen rajamailla,oli senverran tylsää ja tuskastuttavaa räpeltämistä,oliko syy sitten vastustajan heikkoudessa vai Ässien asennevammasta,mene ja tiedä?

Aika kökköä oli....taisi loppua 4-1....yksi kysymys jäi erityisesti vaivaamaan:Miten täällä Porissa luullaan pärjättävän tuolla "taklaukset kielletty"- asenteella kun liiga pörähtää käyntiin???....Kiilholma oli ainoa mies joka tarjoili lopussa niittiä kalakukon purijalle...:D


Eipä muuta,ja kirjeessä loput.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Paikalla olleet voisivat kirjoitella matsista vähän enemmän. Ketä teki maalit ja oliko minkäänlaisia kahinoita? Matsi siis päättyi Lukolle 1-5 (0-1,1-0,0-4). Loppuiko Ässillä kunto viimeisessä erässä vai miksi tuollainen romahdus?
 

Jokke

Jäsen
Kokoonpanoja missään? Kumpi oli imuroimassa viimeisessä erässä? Mikäs ihme siinä taas on, että Lukko ei kaadu, ei sitten millään. Vai odotellaanko Lukon voittamisessa runkosarjan alkua. :)

No kai me kuulemme Toivolalta jonkinnäköisen selityksen tappioon. Ei ainakaan tainnut uuden ketjut toimia kovin hyvin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juupa juu, rapparia odotellaan.

Ei sitten toteutunut se toiveeni, että Ässät saisi ennen sarja-avausta yhden voiton Lukosta. Ihan sen takia siis, kuten aiemmin tähän ketjuun kirjoitin, että Lukolla ei olisi 17.9. pakkovoiton painetta. Ovathan ne paineet joka tapauksessa Lukolla, mutta ettei tulisi sellaista liiallista hyvänolon tunnetta ja luuloa omasta erinomaisuudesta. No, vielä pelataan tuo yksi peli viikko ennen sarjan alkua.

Onnea pojille turnausvoitosta. Hyvä meijäm bual.
 

ilezi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien maalin teki Sachl. Lukon maalintekijöitä olivat ainakin Saarela ja Jämsä. Pöllänen tuhlasi yhden rankkarin. Kahinoita tuntui olevan koko ajan. Fandulkin joutui pari kertaa boxiin "tapeltuaan" lukkolaisen kanssa. Loppu menikin jo täydelliseksi härdelliksi. Viisi kettupaitaa jäähyllä :D Jätän sen raportin tekemisen suosiolla jollekin toiselle. Jäi ottelun seuraaminen vähän vähemmälle, koska olin naisseurassa. Sanon vaan, että alkaa huolestuttaa tuo kauden avaus...

Roku: Lukko ei kyllä osaa ottaa paineita mistään. Varsinkaan Ässistä!
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
OK, jotain pikkuraporttia...

Eka erä oli melko tasaista vääntöä. lukko aloitti kovaa, mutta Ässät sai juonesta kiinni ja nousi peliin mukaan. Kesken Ässäpainostuksen lukko sai vaarallisen vastahyökkäyksen ja lähes teki maalin. Seuranneesta aloituksesta Saarela pääsi vetämään ja Langkow imaisi. Muuten eka erä oli aika kesyä peliä. Mentiin päästä päähän.

Toinen erä oli melko täysin Ässien. Kiekko pomppi tolpissa ja ylähirressä ja upposipa se kerran loisto-ottelun pelanneen Vehasen selän taa ylivoimalla Sachlin vedosta. Ei taida kaveri olla koskaan kuullut toisen kauden kirouksesta, sen verran loistavaa oli peli. Aina jostain ilmestyi käsi tai maila eteen. Tai sitten tolppa, vanhan legendan mukaan ganalin rannan sääntöjen mukaan peli olisi ollut noin 5-1 Ässille.

Ässät jatkoi kolmannen erän alussa siitä mihin jäi. Noin kuuden minuutin pelin jälkeen (minulla ei ollut kynää eikä paperia mukana joten kyseessä on noin arvio) Pöllänen kaadettiin läpiajossa. Josta seurannut rankkari kaatui Vehasen torjuntaan. Heti aloituksen jälkeen lukko teki 2-1 maalin. Ässien typerien jäähyjen ja heikon maalivahtipelin avustamana lukko pääsikin melko (turhan) helposti 5-1 voittoon. Lopussa Ässät sai pyörittää tehottomasti lähes puolitoista minuuttia kuudella kolmea vastaan. Lehkonen todennäköisesti antoi yksinkertaisen ohjeen "rikkokaa niin paljon kuin pystytte", koska jäällä pysyi joka tapauksessa kolme pelaajaa. Jäähyaitio vaan kävi ahtaaksi.
lukon maaleja tekivät muistaakseni Saarela, Kaipainen, Niskala, Jämsä ja Siivonen

Ja olihan siellä hiukan nahinaakin Ketola ja Tuominen ottivat ratkaisemattomasti yhteen kolmannessa erässä. Muuten ei mitään normaalia pahempaa.

raumlaisist mieleen jäi Vehasen loistopeli. Pakisto pelasi myös ihan hyvin. Wamban jumaloima Koivisto oli ainakin minulle näkymätön samoin kuin Viinanen vaikka kaksi syöttöpinnaa saikin, Kaipainen oli taas hyvä. Isosalo pelasi todella hyvää alivoimapeliä. Cipolla oli, no ei oikeastaan esittänyt mitään erikoista muttei mitään huonoakaan.

Ässistä mieleen jäi Langkowin imuroinnit, vaikka muutamaan otteeseen mies venyi upeaan torjuntaankin. Fandul oli pihalla kuin lintulauta ja kävi koko pelin tosi kuumana. Tähtinen alkaa pikkuhiljaa vertyä, koko ketju Tähtinen - Hakanen - Tuominen oli hyvä. Samoin Sachl - Duerden - Kiilholma. En vaan tajua miksi Toivola laittoi kolmannessa Fandulin Kiilholman tilalle. Pöllänen oli aika heikko, vaikka pari hyvää syöttöä antoi. Pakisto oli normaalin kehno. Bomannia en tällä kertaa kentällä huomannut joten ei kai niitä virheitä tullut (huomioikaa että minulla oli vilkas kolmivuotias mukana eli ihan joka hetkeä en ehtinyt peliin keskittyä)

Jos tuomaritoiminta on tuota luokkaa kuin Juha Revolla tänään niin kausi voidaan yhtä hyvin aloittaa ilman päätuomaria. Jos tuo kaveri saa tuomita liigaotteluita ensi kaudella niin voi taivas. Kentän ehdottomasti heikoin hahmo!

EDIT: Ja Jämsähän sen yhden läpiajomaalin teki. Onhan se hassua kun ei ole yksin (tai siis lapsen kanssa) pelissä niin ei jää mieleen nuo jutut joten toivottavasti ei ole kauheasti virheitä.
En minä niitä kahinoita, kuten Fandulin kuumenemista tai toisen erän maalineduskahinaa jaksa mitenkään eritellä. Ihan normaalia Ässät-lukko kapinaa ...
 
Viimeksi muokattu:

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Säheltämistä...

Jo Kalpaa vastaan pelaaminen meni häsläämiseksi hyvän alun jälkeen, ja Ässät jatkoivat siitä mihin jäivät eilen. Hyvin pyörittävät peliä vastustajan alueella kun sen kiekon sinne saavat, mutta peli menee kulmissa pyörimiseksi, eikä niitä maaleja todellakaan tehdä kulmista. Osa syy lienee siinä, että Ässillä on lilliputtikokoa olevat hyökkääjät verrattuna Lukon puolustajiin jotka ohjasivat pelin kulmiin. Maalintekoharjoituksia voisi määrätä nyt näiden kahden matsin jälkeen kun eivät tunnu löytävän maalia metrinkään päästä. Yritystä pelaamisessa kuitenkin löytyy ihan kiitettävästi, kun saisi hieman järkeä tuohon pelaamiseen ja ryhtiä puolustukseen. Nyt vastustajat pääsivät aivan liian monta kertaa liian helposti Ässien puolustusalueelle.

Turnauksesta jäi mieleen Jukureiden nro 10 Tommi Kovanen jonka mieluusti huolisin Ässienkin puolustukseen. Ässissä ei ole oikein hänen tasoista kiekollista pakkia, ja ihmettelen sitä, että mitäs helkkaria mies Mestiksessä homehtuu? Varmaan olisi samaa hintatasoa tai halvempikin Steve Shirreffs (joka on melko huono "vahvistukseksi") tai ainakin parempi kuin Boman. Lukosta jäi mieleen Kaipainen ärsyttävällä tavallaan, teki Jukureita vastaan ihan komeen maalinkin. Ässistä jäi hieman sekava kuva, huonompia harjoitusmatseja mitä aikaisemmin. Liike ja karvauspeli toimivat jo, mutta kiekollinen peli tökkii kuten maalinteko ja ylivoima. Pelaajista ei oikein ketään säväyttänyt, mutta Tähtinen on aika hukassa. Niin juu, Hakasella on edelleen "maagiset" kädet. Veivasi Kalpaa vastaan aika komeasti, mutta ei löydä maalia vieläkään... Duerden vaikuttaa olevan varustettu puukäsillä ja puujaloilla.

Ei muuta tällä kertaa. Ootellaan kautta tulevaa...

Edit: Ässät-Lukko-matsissa näkyi sekin harvinaisuus, että jäähypenkeillä istuivat samaan aikaan viisi Lukon pelaajaa ja Ässiltä vain Glad. Tuominen "hanskasi" Ketolan kanssa kuten Korkki jo kertoikin. eivät paljoa ehtineet painia, koska raitapaidat menivät nopiasti väliin. Pöllänen missasi rankkarin... jne jne jne...
 
Viimeksi muokattu:

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Puoltoista erää oli ihan ok-peliä.
Tosiaan tätä kiekko päätyyn ja perään-taktiikkaa ei
hirveesti käytetty vaan useempikin pelaaja suht hyvällä
itseluottamuksella kykeni pitämään kiekkoa hallussaan
pienessä tilassa.Hyvännäkösiä rakenteluja ja paikkoja
mutta ne maalit jäi tekemättä.
Vain Pitsiturnauksen aiemmin nähneenä vedin sen johtopäätöksen että Lukolla selvästi fyysisempi joukkue ja pelitavassakin suuri ero.
Siinä missä Ässä-pelaajat yleensä karvauksessa
vain kaartelevat kiekon mennessä toiseen suuntaan Lukon
miehet ajavat taklaukset useammin loppuun.
Ehkäpä valmentajan näkösiä joukkueita kun Toivola olisi
semmonen tasapainosempi ja Lehkonen olis...Lehkonen.
Jos voitetaan ni ok mutta jos aina tulee tolla taktiikalla
takkiin ni rupee v....taa.Kaikenkaikkiaan Lukolla enemmän
jätkämäisiä ja aggressiivia pelureita kun taas Ässillä
enemmän pieniä ja nopeita-värittömiä?-ukkoja.
Mutta sittenpähän nähdään ku kausi alkaa.Toistaseks Lukko
vieny Ässiä narussa.
Tuomisella sitten keitti:hanska naamaan ja sitte pientä
painia.No jonkinlaista yritystä sentään.
Sitten osastoon vainoharhaiset ajatukset:
Tähtinen porilaisen kiekkokoulun läpikäyny lahjakkuus.
Parissa Lukko-pelissä miestä jahdattu mikä sinänsä ok
kuhan vedetään rehdisti.Tänään pelin lopussa Ässien
pelatessa 5-3 yv-peliä Make kieputti ja huomasin Isosalon
tulevan koukkimaan ja ajattelin että älä perkele vedä!
Mutta veti se, semmosen kirvesiskun käsivarsille mistä tuli
mieleen Gagnon pari vuotta sitten.Sai sentään jäähyn.
En oikein tykänny.Toivottavasti Isosalo kokee pitkän
ja tuskasan kuoleman.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kannata turhaan dramatisoida tai selittää yhden harjoitusottelun lopputulosta. Aivan turhaa on se. Lukko oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa. Noin suurinumeroiset luvut eivät ehkä kuvaa parhaalla tavalla ottelun kulkua - kahden maalin voitto sanoisin - mutta se on pelkkää selittelyä se.

Lukolla oli jo kahdessa ensimmäisessä erässä useita maukkaita maalipaikkoja, joissa kiekko todellakin pomppi Ässille. Tosin Langkow maalin suulla oli erinomainen, mutta ei hänkään olisi pitänyt numeroita tasoissa ilman onnea. Erityisesti ensimmäistä erää Lukko hallitsi paremman liikkeensä avulla. Saarelan maali suoraan Cipollan 100-0 aloituksesta oli maalivahdille mahdoton torjuttava. Ässien on syytä olla huolissaan aloituksista. Siinä määrin esim. lukkofanien parjaama Cipolla aloituksia tänään dominoi. Toisessa erässä vieraiden liike hieman hyytyi ja Ässät pääsi ylivoimalla kuittaamaan tasoihin. Tuo olikin ottelun kannalta mitä parhainta, koska lähes välittömästi tämän jälkeen Lukko sai tsempin uudestaan päälle ja loppuerä olikin hyvää kiekkoa. Vieraiden ainut kandalaisvahvistus pyrki ansiokkaasti hermostuttamaan Fandulia kun Kaipainenkin keskittyi itse kiekkoon. Tämäkin oli toki kotijoukkueen kannalta positiivista kun täydellä surffausvaihteella liikkunut Fandul sai edes vähän virtaa liikkeisiinsä.

Kolmas erä muodostui sitten lähes farssiksi. Toki kaikki sujui hienosti suurin piirtein Pölläsen rangaistuslaukaukseen asti. Sen Vehanen torjui mainiosti. Heti seuraavassa vaihdossa Torkki ja Siivonen pelasivat erittäin näppärästi ässäpakit pihalle ja jälkimmäinen onnistui ohjaamaan kiekon Langkow'n ohi. Tuon jälkeen pelin taso laski kuin lehmän häntä. Ensin Ässät sähläsi itsensä alivoimalle Harjulan tahattomalla korkealla mailalla. Syntyneessä ylivoimassa Ahmaoja "mukamas" peitti Kaipaisen kääntölaukausta - siis nimenomaan mukamas. Ja tämän todella huomasi Langkow'n tuijotuksesta... Tuon jälkeen Ässät lähti yltiöpäisiin hyökkäyksiin kavennus mielessä ja kuinka ollakkaan Jämsä oli pian läpiajossa eikä maalivahtimme onnistunut torjunnassaan kuin puolittain. Lukon tyrmäyksen päätti Niskala ylivoimalla siniviivalta.

Erä sai luontevan lopun kun tuomarina pillittänyt Repo passitti parin viimeisen minuutin sisällä viisi lukkolaista peräkanaa jäähypenkille. Jäähyjen syitä voi varmaankin soitella Revolta jos joku vaan tietää numeron...

Mutta mitä jäi käteen? No, se että oikeastaan ensimmäistä kertaa Ässillä oli tällä harjoituskaudella vastassa liigatason joukkue ja sellainen joka ei ole harjoituksista puhki. Ilves ehkä täytti nämä ehdot myös, mutta se porukka olikin sitten muutoin vallan sekaisin. Ja tulos oli...

...että kuten keväällä ja kesällä epäilin puolustuksen kanssa tulee vielä harmaat hiukset. Kun käsiä ei ole niin niitä ei ole. Ässät ei yksinkertaisesti saa hyökkäyksiään alkuun omalta alueelta kun sitä avaussyöttöä ei tule. Seurauksena peli menee keskialueella hirveäksi puuroksi ja jos kiekko saadaan vastustajan alueelle alkaa kulmapaini. Ainut poikkeus on Fandul, joka toki pystyy pitkiin pystyavauksiin, mutta hän on hyökkääjä ja pelaa tasan yhdessä ketjussa. Toinen paikka missä tämä puute näkyy on ylivoimapelin siniviiva. Yksi viisikko toki pyörii jotensakin kun Fandul pelaa Shirreffsin kanssa viivalla, mutta odotuksieni mukaisesti ne Shirreffsin "tykit" olivat kuin kissanpierauksia mm. sen viimeisen pariminuuttisen aikana. Olen jokseenkin varma että esim. muuan Jasecko oli laukonut noista paikoista 1-2 maalia.

Kolmas ja ehkä kaikkein olennaisin kriisipesäke oli tänään oman maalin edusta. Lukon pelaajat pääsivät jatkuvalla syötöllä nousemaan maalinedustalle - riippumatta siitä olivatko he kiekollisia vai eivät. Vapaa vastustajan pelaaja oman maalin edessä on vakavasti otettava peruste maalille! Tämä on se ensimmäinen juttu, jolle on tehtävä jotain. Tästä näkyi kyllä viitteitä jo esim. Ilvestä, Davosia ja KalPaa vastaan mutta vastustaja ei yksinkertaisesti ollut siinä kunnossa ja sillä tasolla kuin Lukko tänään. Ja tuo taso tulee olemaan liigassa sellaista keskiarvoa.

En todellakaan ole tässä luomassa mitään paniikkiaaltoa. Tämä päivä oli vain hyvä muistutus siitä, että Ässillä on edelleen pitkä matka kuljettavana. Ehkä tilaisuus tälle muistutukselle ei ollut kausikorttimyynnin kannalta paras mahdollinen. Mutta näin kuitenkin tapahtui. Ongelmat ovat korjattavissa tiiviillä viisikkopelillä ja sijoittumisella. Toivola tietää tämän. Toivottavasti aika riittää sille että homma on korjattu jo sarja-avaukseen. Lukko on nimittäin tällöin voitettavissa jos pelataan viisaasti.

Loppuun vielä sellaiset huomiot, että jälkipeliä olisi syytä karsia pois ja reippaasti. Aivan liikaa jäähyjä tuli tästä. Vehasen heikot kohdat olisi myös syytä hahmottaa. Eli ylänurkkiin niitä vetoja ja kaveri sivuttaisliikkeeseen. Tai sitten sitä maskia kehiin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty jos maalinedestä löytyy Porkka, Hämäläinen tai vaikkapa Toivonen.

Ja ottakaa poijjat mallia Pasi Saarelan koukkaamisesta. Siinä on sitä oikea-aikaisuutta, jonka ansiosta ei tule turhia jäähyjä. Ja tämä on siis huomionosoitus.

Seuraavalla kerralla lupaan kirjoittaa positiivisemman viestin. Uskon että siihen on aihetta.
 
Suosikkijoukkue
ässät
Haluaisin tiedustella kuinka paljon yleisöä oli paikalla koska itse en päässyt työkiireiden vuoksi paikalle, sillä harjoitusotteluiden päätarkitushan on herättää ns. suuren yleisön mielenkiinto. Sillä tosi asiahan on etä, mikäli ässät haaveilee tulevaisuudessa hyvistä sijoituksista (jollaen tarkoita kahdeksatta sijaa ja eka kierroksella laulukuoroon) niin suuren yleisön mielenkiinnon on herättävävä ja sitä kautta myös sposorien, sillä on selvää että,sponsorit ovat siellä missä yleisökin. Eli yleisön mielenkiinto on saatava heräämään en sano että, tämä tapahtuu yhdessä kaudessa mutta, esim. plyoffei:hin pääseminen auttaisi asiaa huomattavasti.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oliko Langkow oikeasti niin huono, mitä jotkut väittivät?
Kuinka paljon hallilla oli porukkaa?
Onko jatkoaikaan tulossa virallista otteluraporttia?
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Viestin lähetti hörkkö
Oliko Langkow oikeasti niin huono, mitä jotkut väittivät?

Kaksi erää otti ihan hyvin kiinni, mutta kolmannessa erässä tapahtui jotain koko joukkueelle. Langkow olis muutaman niistä voinut saada kiinni, mutta viisi meni... Onneksi on Jokela jos kanukki pettää.

Kuinka paljon hallilla oli porukkaa?

Yllättävän paljon, veikkaan 2250... ;)
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Erilainen näkemys

Jatkoajan raportti lukko pelistä on kyllä aika raju tunteen purkaus Ässiä vastaan.Ei ne nyt noin paskoja olleet.

Lukko oli parempi,mutta Ässilläkin oli pelissä hetkensä joissa se olisi kääntynyt voiton itselleen!
Langkow otti muutaman todellisen unelma kopin ja osa helpoilta näyttäneistä maaleista olivat täydellisesti maskista tulleita vetoja.
Yksittäisistä pelaajista yllätyin Hakasen taidoista,mieshän on todellinen velho kiekon kanssa,vähän enemmän suoraviivaisuutta niin hyvä tulee.
Maalivahti tilanne on paremmalla mallilla kuin viime vuosina,sillä kumman vaan voi huoletta heittää peliin(päivän kunto ratkaisee).

Jotkut kaipailivat tappeluita ja nahinoita,mutta mielestäni huomioitavaa tässä joukkueessa on se että taitoa ja nopeutta löytyy hyökkäyspäässä huomattavasti enemmän kuin viime vuonna.
Tästä porukasta voi vielä kehittyä jotakin suurta,toisin kuin kaikenmaailman muukereista ja muista kömpelöistä jäähdyttelijöistä!

POSITIIVISUUTTA PELIIN !!!!!
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ehkäpä eilinen pudotus realismin pariin oli ihan tervettä. Jos se terveellä tavalla otetaan vastaan. Toinen vaihtoehtohan on, että kokemattoman valmentajan, pelaajien ja yleisönkin pasmat sekoavat, paniikki iskee ja tätäkö tämä taas on-ajatusmalli ottaa vallan. Siinä vaiheessa peli onkin sitten pelattu.

No, entistä kovempi ja entistä nöyrempi työnteko lienee se ainoa lääke millä noustaan paremmalle tasolle. Ja osittain voisi kuvitella, että pelaajistossa arvoon arvaamattomaan nousevat nyt nimenomaan nämä peruspadat, Peltoset, Korpisalot, Hakaset ja kumppanit. Jos heiltä menee usko ja tilalle iskee ahdistus siitä, että tämä tosiaan on taas tätä, niin sitten se tulee myös olemaan juuri tätä. Omilta miehiltä vaaditaan nyt erityistä profiilinnostoa ja kenties muu ryhmä nousee siinä samassa imussa taistelemaan entistä kovemmin. Päinvastaisessa tapauksessa saattaa koko ryhmä vajota porilaisten johdolla sinne jonnekin ja silloin käydään taas vain töissä, kun siitä nyt kerran maksetaan, mutta ei yhtään sen enempää. Jollain tapaa eilen näytti pelottavasti juuri tuolta. Porukka antautui ilman todellista taistelua ja sitä taisteluahan nimenomaan pitäisi löytyä, vaikka muuten vielä hukassa oltaisiinkin. SM-liigan taistelevimman joukkueen päät eivät saisi painua alas missään vaiheessa.

Voisi silti kuvitella, että Toivola ja pelaajistokin on aika hyvin perillä realiteeteista, eikä tällainen eräänlainen mahalasku tullut minään hirveänä yllätyksenä, eikä siten aiheuta myöskään mitään paniikkitiloja. Kai se on aika luonnollista ja odotettua, että tällaisia tulee, kun ajetaan jotain uutta sisään, ja kun materiaalikin on kuitenkin sitä mitä se nyt on. Varmasti näitä mahalaskuja koetaan vielä liigassakin, eikä siinä mitään jos niihin vain osataan suhtautua oikein ja niistä osataan ottaa jotain oppiakin. Ehkä se huonoin puoli tässäkin mahalaskussa oli se, että taktisesti se tuli aivan väärään paikkaan. Ja sehän on ollut Ässille viime vuosina niin tyypillistä, että aivan varmasti hävitään juuri ne pelit mitä ei ainakaan saisi hävitä. Ja ennen kaikkea ne pelit hävitään järjestään vieläpä melko suurinumeroisesti. Yleisömääriä ja yleistä uskottavuuttakin ajatellen se on melko huolestuttava piirre. Jos toivoa saisi, niin mielellään Ässät ottaa tulevalla kaudella ne pakolliset luvunlaskut vaikka jossain Oulussa ja Espoossa, mutta ei missään nimessä Porissa, eikä varsinkaan Lukkoa vastaan.

Tiettyjä kysymysmerkkejä SK-turnaus kyllä nosti ilmaan ja katsoi asiaa miten päin tahansa niin maalivahtipeli on jälleen yksi niistä kysymysmerkeistä. Antti Jokela pelasi hyvin KalPaa vastaa ja ihan kohtalaisesti hän on muutenkin pelannut, joten 5-10 pelin kakkosmaalivahtina hän pystynee täyttämään paikkansa, mutta ei hänestä taida sen isompaan rooliin olla. Scott Langkow torjui toki Lukkoa vastaan pari erää hyvin, eikä kolmannen erän maalejakaan voi noin vain hänen piikkiinsä laittaa. Sittenkin Scotilta nähtiin käytännössä pelkkää hyvää peruspeliä, mutta voittotorjuntoihin hän ei kyennyt. Ja maalivahdin peruspelillä Ässät ei tule pärjäämään, siellä pitää venyä liki joka pelissä vähintään muutamaan haamupelastukseen, sillä aivan varmaa on, että näitä vastaavia nukahduksia tai muuten vain hukassa olemisia Ässille tulee liigassakin, ja niitä tulee paljon. En väitä etteikö Scott voisi niitä voittotorjuntoja esittää, kun tosipelit alkavat ja mies on paikallisiin oloihin ja joukkueeseen kaikin tavoin sopeutunut, mutta valitettavasti kukaan ei voi vielä väittää sitäkään, että Scott tulee varmasti noita voittotorjuntoja tekemään. Kysymysmerkki leijuu yllä, mutta onhan tilanne sentään parempi kuin kaksivuotta sitten, kun Scott joka tapauksessa pystyy jo tässä vaiheessa edes noihin perustorjuntoihin.

Eivätkä kysymysmerkit ole muiden ulkomaalaisten niskasta minnekään hävinneet, pikemminkin päinvastoin. Luotettavalta peruspakilta Shirreffisiltä ei muuta odotetakaan kuin sitä luotettavaa luutimista, mutta jokseenkin hukassa Stevekin on aika ajoin ollut. Edelleenkään ei ole valjennut, miksi tuohon paikkaan hankittiin juuri Steve, kun tarvittaisiin aivan eri tyylin puolustajaa. Eikä hän kuitenkaan ole noissa peruspakin hommissakaan mikään erityisen suvereeni, katsotaan petraako jossain vaiheessa edes luotettavaksi.

Vjatsheslav Fandul on ollut hyvä eiliseen asti eli juuri niin kauan kun hän sai huseerata rauhassa. Eilenkin nähtiin sentään muutama väläys hyvästä pelisilmästä, mutta kokonaisuus oli kuitenkin pakkasen puolella. Noin selkeästä mielialapelaajasta ei ole joukkueen kannattelijaksi, siksi helposti hänen pelifiiliksensä on horjutettavissa. No, eiköhän Slava täytä paikkansa, kunhan sitä fiilistä pelaamiseen ei viedä kokonaan ja niin tuskin käy, koska luottoa Toivolan suunnalta tuntuu löytyvän. Hyvänä päivänään Slava kuitenkin saattaa ratkaista pelejä Ässien eduksikin.

Kaksikko Petr Sachl-Dave Duerden vaeltelee kokonaisuutena katsottuna jotenkin pelottavasti kiekollisen pelin ulkopuolella. Eivät missään nimessä surffaile, kyllähän siellä yritystä on, mutta eivät myöskään tule mitenkään esiin. Peli on lähinnä pelkkää puurtamista, kun ykkösketjun miesten pitäisi pystyä toisinaan myös dominoimaan tapahtumia kaukalossa. Siihen nämä jannut eivät ole pystyneet, eivät ehkä pystykään. Sachl on täyttänyt ehdottomasti paikkansa paremmin, vaikka sentterin roolissa hän ei erityisesti vakuuta, mutta tehoja on sentään kohtalaisesti löytynyt, eikä hänen esityksiään tohdi aivan jäänrakoon muutenkaan haukkua. Ei silti hirveitä lupauksiakaan herätä. Duerdenin esitykset ovat puolestaan toistaiseksi olleet kovinkovin ponnettomia. Käsiä ei ole, jalkoja sentään jonkin verran, mutta entäs voima sitten. Eipä kyllä vaikuta miltään voimalaiturilta, sillä pääsääntöisesti hän on hävinnyt kaikki kaksinkamppailut ja eilen hän vaikutti ajoittain melko köykäiseltä kaverilta maalinedessäkin Lukko-pakkien hellässä huomassa. Laukaus ei ainakaan vielä ole osoittautunut pommiksi, eikä hänellä ole erityistä kykyä haistella maalipaikkojaan. Ei siis maalintekijäkään. Eli mikä hänen roolinsa tulee olemaan ja mitä annettavaa hänellä on? Pelkkää peruspuurtamistako rivipelaajan tapaan? Jos nyt kertoimia asettelisi siitä kuka Ässien vahvistusviisikosta ensimmäisenä lähtee, niin kyllä kai Daven kerroin olisi kaikkein matalin.

Mutta enpä lähde ketään vielä flopiksi haukkumaan, enkä ketään tässä vaiheessa kotiin lähettämään. Ei tässä välitöntä hätää ole, koska mielestäni Ässien menestys/menestymättömyys ei ole tällä kertaa täysin riippuvainen ulkomaalaisista. Voi hyvin olla, että tulevalla kaudella suurimmilla vastuunkantajilla on ihan supisuomalaiset nimet paidan selkämyksissään. Sachlilla, Duerdenilla ja Shirreffsillä on siis suht reippaasti aikaa sopeutua ja parantaa ja ansaita se iso roolinsa jos miehistä siihen on. Langkowilla on aikaa syyskuun 17.päivään, silloin olisi syytä olla maagisessa vireessä. Ja Slava taas on Slava, mihinkäs se siitä muuttuisi.

Toivolan ajama pelitapa, johon ei siis kiekon roiskiminen kuulu, aiheuttaa taatusti ainakin alkukaudella noloja maaleja. Kuten eilenkin nähtiin, niin muutamankin kerran omassa päässä pakki alkoi purkukiekon sijaan katsella avauksen mahdollisuutta ja kun aikansa katselee, paikalle tulee viekas kettu, joka vie lelun pois. Ei purkukiekot varmasti kokonaan pannassa ole, mutta muutamilla herroilla on vielä paljon opittavaa, koska on oikea aika katsella avauksen mahdolliuutta ja koska on oikea aika antaa kiekolla kunnolla kyytiä. Ja olihan tuossa puolustuspelissä paljon muitakin pelinluvullisia ongelmia, kun aina ei oikein tiedetty kuka ottaa miehen ja kuka kiekon. Niinpä tuo menikin aikamoiseksi katseluksi, eikä kukaan ottanut mitään eikä ketään ja taas tuli viekas kettu sieppaamaan lelun talteen. Aika paljon Toivolalla pitänee kärsivällisyyttä löytyä tuon uuden pelitapansa kanssa. Olisihan se niin paljon turvallisempaa vain roiskia. Toivottavasti kärsivällisyyttä kuitenkin löytyy, ehkä se pitkällä tähtäimellä tuo jotain tulostakin. Tuskin kuitenkaan aivan tuolla pakkimateriaalilla.

Entäs sitten aloitukset...siinäpä ongelma mihin pitäisi äkkiä löytää keinot. Opetelkoot edes vääntämään aloitukset tasapeleiksi, mutta ei nyt ainakaan tuollaisia 0-100 -tappioita saa tulla mitä eilenkin nähtiin molemmissa päissä. Varmasti aloitukset on tietystä taidostakin kiinni, mutta väitänpä, että asenteellakin jotain tekemistä niiden kanssa. Eli asennetta esiin ja senttereille hieman ylimääräisiä aloitusharjoituksia, ei kai tuohon vaivaan paljon muutakaan ole tehtävissä.

Jotain positiivistakin on esiin kaivettava, eikä tätä nyt hirveästi tarvitse kaivaakaan. Itävalta on tehnyt Timo Hakaselle hemmetin hyvää ja nyt mies tekee läpimurtonsa. Ja jos ei tee, niin ei tule tekemään sitä koskaan. Timolla on nyt todellinen tilaisuutensa ottaa iso rooli, kun joukkueessa ei käytännössä taitavampiakaan pelaajia ole. Itseluottamusta on huomattavasti enemmän kuin aiemmin ja nykyään vahva kulmavääntäjä ei pelkästään tule kulmista kiekon kanssa pois vain jatkaakseen pyörimistään, vaan ilahduttavasti pystyy jopa luomaan niistä maalipaikkoja. Yllättävän hyvin hän tuntuu laitaankin istuvan ja käyttöä voi tosiaan olla yv:ssä pelin pyörittäjänäkin. Mutta katsotaan nyt miten käy liigan alkaessa, jos Timo taas taipuu nelosketjuun, niin ura SM-liigassa lienee ohi 1-2 vuodessa.

Rauman Lukko tulee menemään playoffseihin, luulen ma. Nöyrää peliä, ei todellakaan vieläkään erityisen näyttävää, vaan vähän tylsääkin, mutta omissa ei mikään hirveä kolina tule käymään. Jos asenne säilyy koko kauden sillä tasolla kuin viime kauden alussa ja jos vastaiskuissa on enemmän tehoa, kuten olettaa sopii, niin moni muukin joukkue kuin Ässät joutuu sarjataulukossa ihastelemaan miten Lehkosen takaraivo kiiltää. Mutta parissa vuodessa asiat Satakunnassakin kai normalisoituvat ja Ässät kiilaa itsensä Lukon ja monen muunkin edelle. Se on sitä aikaa, kun Ässät jyrää sillä Toivolan modernilla pelitavalla, jota muut alkavat vasta opettelemaan...toivolassa on hyvä elää vai mites se vanha sanonta menikään.
 

JanJ

Jäsen
Oliko Ismo Lehkonen antanut myös käskyn, että lyökää mailalla mahdollisimman paljon? Sen verran kamalaa halonhakkuuta se välillä oli.
Pelillisesti Lukko oli kuitenkin parempi, ei siinä ole sanansijaa.
Hatutti vaan se tuomarin linja.

Pasi Tuominen yllätti tappelemalla. Pari-kolme iskua Ketolan naamaan, sitten pystypainia ja tuomarien väliintulo.

No, odotin Ässiltä kuitenkin parempaa peliä.
Ensi matsissa en odota enää mitään.
Harjoituspelit ovat jo osoittaneet joukkueen suunnan.
Ulkomaalaiset eivät ole vahvistuksia.
Fandulkin on taas entisensä, eli pelaaminen ei kiinnosta. Ottelun kohokohdaksi Fadulle jäi peukalon työntäminen Cipollan silmään.

Shirreffs on... no, ehkä parempi olisi olla Mestiksessä.
Duerden ei tee kentällä juuri mitään.
Sachl on heikko aloittaja, mutta silti häntä pistettiin aloitukseen kokoajan. Yksi aloitus :Cipolla vei Sachilta kiekon kuin namun aloituksessa, pisti Saarelalle ja siellä lepäsi.
Langkow ikäänkuin lopetti pelaamasta, kun kolmas maali meni taakse. Kaikissa pelaamissaan matseissa on tainnut mennä ainakin yksi maali längistä.

Pessimistinen arvio tästä nyt tuli, mutta tuolta se tuntuu.
Kotimainen kaarti on hyvinkin kasassa, eli tuollainen sijoille 8-13 riittävä runko on. Ulkomaalaisten piti tuoda siihen joukkueeseen se ekstra, mutta nyt he ovat lähinnä painolastia.
 

tumpelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko (ja TPS) Sympatiat: UJK,Sport,Kärpät&SaiPa
Uskoakseni Ässien tilanne on aikalailla vastaava kuin Lukolla viime kaudella. Turha on hätäillä, jos takkiin tulee ja peli ei suju. Muistakaa toki, että Lukko otti viime kesänä HPK:lta takkiin 1-12 harjoitusmatsikaudella. Se herätti joukkuetta varmasti jonkin verran ja pelit olivat liigassa tasaisempia. Loppukausi oli kyllä Lukolta aika katastrofaalinen, mutta ehkä se oli odotettavissa nuorella joukkueella. Kyllä Ässät vielä nousee, kunhan saa raha-asiansa hoidettua kuntoon. Eiköhän tämän nuorennusleikkauksen ole osaltaan ollut tarkoitus auttaa siinä?
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Odotettavissa olevaa

Eipä tuossa SK-turnauksen finaalissa mitään ihmeellistä tapahtunut, Lukko oli odotetusti parempi ja toki Lukon pitääkin olla parempi. Ja miksikö, no siksi, että Lukolla taitaa olla peräti 3 uutta miestä SK:n kokoonpanossa, pari muuta on vielä tulossa. Tässä vaiheessa kautta pelikaverien tapojen tunteminen auttaa huomattavasti eteenpäin. Ässillä sen sijaan lienee vähän reilu 5 kaveria viime vuoden porukasta ja myös totaalisen uutta pelitapaa ollaan ajamassa sisään.

Edelleen juuri tällä hetkellä Lukko lienee kolmen kärjessä, jos liigajoukkueita jonoon pistettäisiin. Ainakaan harjoituspelien perusteella ei kovin moni porukka ole vastaavaan pystynyt, ei sen paremmin tuloksellisesti kuin pelitavallisesti. Lisäksi silloin kun Lukon aktiiviseen liikkeesen perustuva pelitapa toimii, se on erittäin vaikeasti lyötävissä. Huonona päivänä ko. pelitapa johtaa taas hyvin toisenlaiseen tulokseen. Paha sinällään, että Ässiä vastaan Lukon pelureilla on ehkä keskimääräistä enemmän tsemppiä pistää hokkaria toisen eteen.

Kaikkein suurin huolenaihe tällä hetkellä on mielestäni porilaisen kiekkoyleisön mielipiteet ja ehkä myös seuranjohto. Tosin toivon, että jälkimmäinen ymmärtäisi realiteettejä. Pari kotivoittoa heikkoja joukkueita vastaan loi epärealistisia odotuksia, tosin olisi Ässät esim. Ilveksen tuolla lauantain esityksellä kaatanut, sen verran suuri on tasoero Lukon ja Ilveksen välillä. Kuitenkin pitää muistaa, että se mikä tänään toimii loistavasti on huomenna totaalisen hukassa, koska se kuuluu kaikkeen oppimiseen. Oppimisen teorioiden mukaan on toivottavaa, että jonkun asian uudelleenoppiminen tapahtuu alkuperäistä oppimista lyhyemmässä ajassa ja jossakin vaiheessa päästään siihen pisteeseen, että valmentaja pystyy ottelun kuluessa antamillaan ohjeilla palauttamaan pelin ruotuun. Vielä ei olla tässä vaiheessa tai edes lähellä sitä, mutta merkkejä on siitä, että ensimmäinen oppimiskieros on ainakin tietyissä asioissa jo takana ja nyt ensimmäisen unohduksen jälkeen aloitetaan ensimmäinen uudelleenoppimisjakso.

Suurin mahdollinen uhka piilee siinä, että jossakin vaiheessa kun asiat eivät suju toivotulla tavalla, päätetään palata siihen vanhaan tapaan. Eli aina kun pakki saa kiekon, lämäripurku keskialueelle, josta hyökkääjä jatkaa kiekon välittömästi vastustajan päätyyn. Ja pistetään päälle vähän porilaista hulluutta. Kauden loputtua vaihdetaan miehet, kun ei päästy play-offiin. Siis toivottavasti ei näin, vaan ymmärretään se, että kuonoon tulee todennäköisesti useasti ja rumilla numeroilla. Roomaakaan ei rakennettu päivässä ja jokaisessa epäonnistumisessa on voiton siemen, kun epäonnistuu oikeassa asiassa. Sitten kun se tammikuun talvi-ilta koittaa, jolloin huonoasenteinen Helsingin Jokerit poistuu Isonmäen hallista 7-0 tappio niskassaan, on aikaisemmat kotitappiot Saipalla ja Pelicansille unohdettu ja torilla puhutaan, näitkö v...u kun Kiilholma pisti Strömpärin kahville ja Pele taklasi Hentusta niin maan saat..... Eikä oo ens lauantain Lukol mitään jakoo, ostikin eukollekin lipun matsiin.

Ulkomaalaisista voidaan todeta se, että itse olisin hankkinut maalivahdin ja ykkössentterin. Maalivahdin suhteen en ole huolissaan, itseasiassa Langkow pelaa ajankohtaan nähden erittäin hyvin ollakseen pohjois-amerikkalainen maalivahti, jonka pitäisi olla vielä fyysisesti ja henkisesti kesälomalla. Scottie ehtii enemmän kuin tuplaamaan jääaikansa ennen liigan alkua, joten maalivahtitilanne on paremmin hallussa kuin pitkään aikaan. Fadun ote taisi livetä siinä vaiheessa kun J.H hävisi maisemista tai ainakin todettiin, että miehen varalle ei ole pitkäntähtäimen suunnitelmia. Toinen varsin hyvin tunnettu totuus on, että Fadu vaatii metrin tilaa, muuten homma ei käy. Muihin hankintoihin pätee osittain sama totuus kuin Langkowin, jääaikaa ehtii tulemaan ennen liigan alkua vielä huomattava määrä tämän hetkeen pohjaan nähden. Shiffers on ehkä tästä säännöstä poikkeus, mutta kyllä hänellekin jokainen lisäharjoitus antaa lisävalmiuksia pelata liigassa.

Mitä tarvitaan nyt; on realismi ja tosiasioiden tunnustaminen. Tässä suhteessa viime viikon teesit ovat oikean suuntaiset, toivottavasti ne nyt sitten vaan muistetaan, kun operaatioita käytännössä suoritetaan, siis sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.
 

JanJ

Jäsen
Re: Odotettavissa olevaa

Viestin lähetti vero
Mitä tarvitaan nyt; on realismi ja tosiasioiden tunnustaminen. Tässä suhteessa viime viikon teesit ovat oikean suuntaiset, toivottavasti ne nyt sitten vaan muistetaan, kun operaatioita käytännössä suoritetaan, siis sekä kaukalossa että sen ulkopuolella.

Mutta mitä tekee seurajohto?
Oliko se nyt taas niin, että yleisökeskiarvon ollessa 3500 saavutetaan vasta nollatulos? Mutta kun on tuota velkaakin, mitä pitäisi maksaa.

Muutoksia luvassa, mutta kuinka nopeasti?
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Lyhyesti voisi kommentoida lauantai-illan huumaa sen verran, että JA:n raportti Ässät-Lukko matsista oli täysin hanurista revittyä tekstiä.

Ässäpakit oli kaikki kädettömiä toisin kuin Lukon vastaavat, jotka löi jotain 25 pitkää pelin aikana tai hyökkääjät jotka pisti kiekon ristikulmaan vasta punaviivalta.
Turhaa on hehkuttaa Lukon erinomaisuutta,kun taktiikkaan kuuluu pelkästään kyseinen päätyyn heittäminen ja virheiden kyttäily. Se voi toimia sekaista ässäpakkaa vastaan parhaimmillaan tosi hyvin, mutta viimeistään keskikastin joukkueita vastaan pitäisi keksiä jotain hiukan luovempaa.

Pakko myöntää että Ässät oli huono viimeisen kympin, muuten peli oli kohtalaisen tasaväkistä.
Turhaa täällä on heti yhden paskan erän jälkeen myydä maalivahtia ja heivata Shirrefsejä helvettiin, ei kai jollakin ole päässyt taas odotukset karkaamaan hiukan käsistä?

Itse olen hemmetin tyytyväinen jos Ässät voittaa liki puolet peleistä, joillekin yksi tappio tuntuu olevan mahdoton kestettävä.

Lukko oli valmis ottamaan pisteet omalla systeemillään ja oli parempi, ottelu oli oikeastaan kopio viimevuosien karvaista kotitappioista joissa maalimäärät antaa virheellisen kuvan kenttätapahtumista, tää on niin tätä.

Ottelun lopussa tuli kyllä Curtisia ikävä, jotkut lukon huitojista ja hakkaajista olis kyllä ansainnut pienen koulutuksen, sen verran tahallista vahingoittamisyritystä oli havaittavissa, varsinkin kun jäähyillä ei ollut enää merkitystä.

Hatunnosto silti Ässäpelureille, 6 vs. 3 tilanteessa olis saatu mukavat nyrkkitalkoot pystyyn, mutta päät pysyi yllättävän kylmänä. Ei vaan sais antaa lukolle henkistä yliotetta tolla osa-alueella.

Itteäkin ko. tappio hatuttaa, pakko on silti koittaa uskoa siihen parempaan huomiseen...
 

piru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kauheeta poruu ja pessimismiä,
en kaipaa juuri nyt moista lietSontaa.


Onneks noita on vaan reilu puolenkymmentä ahdistunutta,
mut moni on tyytyväinenkin jotta jotain uutta haetaan, minä myös.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti piru
Kauheeta poruu ja pessimismiä,
en kaipaa juuri nyt moista lietSontaa.
Minä kaipaan realismia.
Hankitaan nippu toivotaan, toivotaan-kavereita.
Sitten ladataan sille yltiöpäiset tavoitteet ja varmistetaan kakun kitkeryys ylioptimistisella yleisömäärän budjetoinnilla.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti JanJ

Minä kaipaan realismia.
Hankitaan nippu toivotaan, toivotaan-kavereita.
Sitten ladataan sille yltiöpäiset tavoitteet ja varmistetaan kakun kitkeryys ylioptimistisella yleisömäärän budjetoinnilla.

Mielestäni Ässissä ei ole kuin kuusi toivotaan toivotaan pelaaja. Ulkolaiset ja Boman.

Miten Ässät ovat ladanneet itselleen yltiöpäiset tavoitteet? Tänä vuonnahan tavoite on roikkua play-off viivan lähettyvillä koko kauden.

Miten yleisömäärä on budjetoitu ylioptimisesti? Viime vuonna kausi meni niin perseelleen kuin olla ja voi. Silti yleisöä oli sellaiset reilut 3300 per peli! Nyt kun rikosjuttu on selvinnyt varmasti parisataa henkeä löytää itsensä pitkän ajan jälkeen takaisin hallille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös