Simpsonit vs. South Park vs. Futurama

  • 9 684
  • 85

Paras piirretty?....

  • Futurama

    Ääniä: 42 6,9%
  • Simpsonit

    Ääniä: 364 59,5%
  • South Park

    Ääniä: 143 23,4%
  • Kaikki yhtä hyviä....

    Ääniä: 43 7,0%
  • Kaikki yhtä huonoja!....

    Ääniä: 6 1,0%
  • Joku muu, mikä?....

    Ääniä: 14 2,3%

  • Äänestäjiä
    612

Aksu

Jäsen
Simpsonit. Ei välttämättä siksi, että nykytasollaan se olisi selvästi noita kilpakumppaneita edellä (vanhojen tuotantokausien about 3-8 kohdalla kylläkin). Päätöksen helppous perustuu vuosikausien, jopa intohimoiseen, suhteeseen tuohon sarjaan. Olemme kasvaneet yhteen...
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Sipsonit, tietenkin.
Futuramaa en ole nähnyt ikinä minään muuna kuin Simpsonien
ohella tehtynä väliprojektina.
Flitstones - Jetsons yhtälö oli onnistuneempi samassa
kategoriassa.

South Park taas on välillä ihan katsottava, mutta lähinnä jäänyt
siihen samaa rataa jauhamaan. Ei se Cartmankaan jaksa
ikuisuuksia naurattaa, jos ei mitään uutta keksi...

edit: piirretyissä parhaimpina pidän Beavis & Buttheadia, Ren &
Stimpyä ja ehkäpä sitten vielä Simpsoneita.
Muita mainittavan arvoisia ei nyt tule mieleen.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Pernaveikon kuvaileman jakson (Godfellas) kirjoittaja sai tuosta jaksosta Writer's Guild Awardsin päihittäen kolme Simpsonien jaksoa, mikä on varsin harvinaista piirretyille jaetuissa palkinnoissa.

Harmi kun maikkari ei ole näyttänyt vielä Futuraman neljättä kautta, joka alkaisi Emmyn voittaneella jaksolla, joka selvittää mitä Roswellissä todella tapahtui 1947, ja olisi siinä pernaveikolle pari Benderiin keskittynyttäkin jaksoa lisää (Bender iron cheffinä ja faaraona). Kun maikkari sentään on kolme ensimmäistä kautta näyttänyt (varsinkin kolmannen vielä useaan kertaan uusintana) niin voisivat kaksi viimeistäkin näyttää. Futurama oli Foxin päättäjille valitettavasti liian pienen piirin ohjelma jotta olisi saanut jatkua enempää kuin 72 jaksoa.

Äänestyksen vaihtoehdoista pudottaisin Simpsonit pois ja lisäisin Family Guyn, jolloin siinä olisi mielestäni parhaat piirretyt. Simpsonitkin oli tietysti aikoinaan loistava, mutta nykyään harvemmin jaksaa edes keskittyneesti katsella kun taso on mitä on.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
The Simpsons! South Park oli alussa loistava ja jotkut jaksot ovat vieläkin loistavia, mutta se tietty "jokin" kyllä puuttuu joistakin jaksoista.

Simpsoneita on tehty jo kauan ja silti sarja jaksaa naurattaa. Siitä pisteet tekijöille.

EDIT: Family Guy on myös hyvä ja Kukkulan Kuningas on erinomainen.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti Czescku

Äänestyksen vaihtoehdoista pudottaisin Simpsonit pois ja lisäisin Family Guyn, jolloin siinä olisi mielestäni parhaat piirretyt. Simpsonitkin oli tietysti aikoinaan loistava, mutta nykyään harvemmin jaksaa edes keskittyneesti katsella kun taso on mitä on.

Itse äänestin kaikki yhtä hyviä, mutta olisin kaivannut listalle juuri tuota Family Guy:ta. En tosin muista näkyikö se Suomessa kun tämä äänestysketju luotiin. Subtv voisi uusia Family Guyn aiemmat jaksot kun "löysin" sarjan vasta myöhemmin ja Maikkari pakkaa sijoittamaan joitakin sarjoja omituisiin lähetysaikoihin. Vaikka Peter Griffin on aika suora kopio Homerista liiallista takapuolen näyttämistä myöten, niin pari muuta perheenjäsentä vie kyllä voiton Simpsoneista. Siis kuka ei voi olla pitämättä sosiopaattisesta, maailmanvalloitusta havittelevasta, superälykkäästä, puhuvasta vauvasta?
 

Lint

Jäsen
Simpsoneita oon katsonut yhteensä ehkä kahden jakson verran, South Parkia varmaan saman verran. Futuramaa en tietääkseni lainkaan. Tai ehkä 10 min jos se on sarja, jossa hengailee violetteja kyklooppeja.
Piirretyt ahdistaa. Varmaan jotain lapsuuden traumoja...

edit. Vastasin kuitenkin "joku muu" eli Beavis & Butthead oli kova sana kun se tuli MTV:ltä kymmenen vuotta sitten...
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Viestin lähetti Lint
Vastasin kuitenkin "joku muu" eli Beavis & Butthead oli kova sana kun se tuli MTV:ltä kymmenen vuotta sitten...
Tuleehan se sieltä vieläkin, ja Subiltakin taisi tulla.
Tosin taitaa olla kyllä uusintoja niistä kymmenen vuoden
takaisista... Tietäisiköhän joku mihin vuoteen asti sarjaa tehtiin?
B&B leffakin on hyvä!

Family Guy:stä en ole kuullutkaan...
Kun taas Kukkulan Kuningas.... niin alaluokkaa kuin ikinä
tekohauskoilla jutuillaan... Sen läskin pojan puheetkin ovat jo
varsin hyvä syy vaihtaa kanavaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tästä kolmikosta nostaisin tällä hetkellä South Parkin ykköseksi.

Simpsonit toki oli ja on tietysti yhä ehkä kaikkein pohdituin ja ilmeikkäin sarja ja sisältää lukuisia jaksoja jotka ovat suorastaan legendaarisia. Itse sarja on ehdottomia klassikoita ja listaisin sen yhdeksi kaikkien aikojen merkittävimmäksi TV-sarjaksi. Nykyisellään Simpsonien jutut ovat kuluneet ohuiksi, vaikka hyviä väläytyksiä esiintyykin.

South Park, jos kykenee pierukakkahuumorin sivuuttamaan, sisältää myös varsin nasevaa ja usein osuvaakin kritiikkiä. Pidän sarjan huumorista, sillä se hipoo siinä rajoilla ettei mene täysin sopimattomaksi. Sarja ei oikeastaan kumarra ketään eikä mitään, joten on sikäli ehkä hieman Simpsoneitakin rohkeampi tietyissä vedoissa. Tosin aihealueet sarjoissa on hieman erilaiset. Simpsonit on hienoviritteisempää satiiria, South Park kärjistää kaiken äärimmilleen.

Futuramaa en ole alusta asti pitänyt kovinkaan kummoisena sarjana. Joitain hauskoja absurdeja vetoja mahtuu, mutta sisällöllisesti sarja ei oikein Simpsonien ja South Parkin kannanottoihin yllä. Futuraman perusajatus lienee erilainen toki. Minulla vaan kyseinen sarja ei ole napannut ja tarinat tuntuivat alusta asti hetkittäin vähän väkisinväännetyiltä. Sarja on varmasti ratsastanut osin Simpsonien maineella.
 

Shane

Jäsen
Simpsonithan se on tässä äänestyksessä aivan ylivoimainen ykkönen. Vaikka taso onkin alkuajoista laskenut, niin kepittää silti edelleen mennen tullen nämä kaksi muuta..
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
1. Simpsonit
2. South Park
3. Futurama

Simpsonit kuuluu ja klassikko-osastoon, muttei SP siitä kauas jää, Futuramaa ei ole tullut paljon katseltua, muutama jakso.
 

Svitek

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK juniorijääkiekko
1. Simpsonit
2. Futurama

345. South Park

Tällaiselle vanhalle pierulle ei toi South Park putoa kyllä yhtään. Sen sijaan varsinkin Simpsonit on aivan loistavaa huumoria. Myös Futuramaa katsoo paremman puuttessa.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Groeningin sarjoissahan on kirjoittajina varsin korkeastikoulutettua väkeä, joten niissä on myös vitsejä, jotka eivät ns. tavalliselle tallaajalle aukea. Tästä esimerkkinä pari linkkiä matemaatikoille yms. tiedeihmisille:

Simpsonsmath
Futurama πk - Mathematics in the Year 3000

Myöskin viitteet leffoihin, tv-sarjoihin ja esim. kirjallisuuteen ovat erittäin yleisiä. Näitä ei yleensä kaikkia ensikatsomalla huomaa, joten on kiva lueskella netistä mitä kaikkea jäi tajuamatta. Näistä esimerkkejä:

Simpsonsfaneille varmasti tuttu The Simpsons Archive
Futuraman vastaava Can't get enough Futurama
Noista viitteet löytyy kohdasta episode capsules.
Family Guyn viitteille on olemassa The Family Guy Reference Archives

Noita on mukava lueskella paremman tekemisen puutteessa.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Simpsonien taso kausilla 3-6 on oikeastaan aivan käsittämättömän hyvä. Jaksoissa saattoi tapahtua aivan mitä vain yhden jakson aikana saattoi totaalirepeämisiäkin tulla useita. Sen jälkeen taso lähti tasaiseen laskuun, mutta silti Simpsonien hauskuus oli aivan eri tasolla kuin monien muiden sitcomien. Nykyään Simpsonit lähinnä nolottaa ja harmittaa, kun tekijät eivät tajunneet lopettaa ajoissa. Tuoreesta ja aidosti hauskasta on tullut laimean hah-hah-hauskaa. TJEU: S04E09 - Mr. Plow, jossa Homer perustaa aurausfirman.

South Park on jaksanut naurattaa koko elinkaarensa ajan tasaisesti. SP:ssä anarkismi on viety vieläkin kovemmalle tasolle ja satiiri nykyajan ilmiöistä ja etenkin amerikkalaisuudesta naurattaa takuuvarmasti edelleen. TJEU: 6-13: Taru Sormusten Herrasta - parodia. (tulee näköjään parin viikon päästä MTV3:llakin)

Futurama oli taas alussa lupaava, mutta varsinainen naurupommi sarja ei ole oikeastaan muutamaa poikkeusjaksoa lukuunottamatta ikinä ollut. Hemmetin hyvää ajanvietettä toki lukuisine populaarikulttuuriviittauksineen. TJEU: 2. kauden jakso, jossa Fry kavereineen esittää Omicron Persei 6 - planeetan väelle Young, single female lawyer - jakson viimeisen osan talkootyönä.
 

Alfred

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
SOUTH PARK kicks ass! Trey Parkerin ja Matt Stonen(tekijät) huumorintaju on aivan samalla aaltopituudella, oman ja kavereideni vastaavan kanssa!
 

Claudius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
South Park sai ääneni. Olisi toisaalta tehnyt mieli äänestää, että kaikki on yhtä hyviä, mutta Futurama ei allekirjoittaneeseen uppoa niin hyvin kuin South Park & Simpsonit. Niinpä pakko oli valita näiden kahden väliltä ja voittajaksi selviytyi South Park. Tämä lähinnä siitä syystä, että enemmän minua nykyään harmittaa, jos jää viikon South Park-jakso näkemättä. Tosin olin viime vuonna Irlannissa opiskelemassa ja siellä näytettiin joka päivä uusintana vanhoja Simpsoneita. Täytyy sanoa, että päivä oli pilalla, jos ei kuuden aikoihin päässyt tv:n ääreen.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Futuramaa äänestin. Simpsonit oli pitkään lempisarjani, mutta mitä pitempään Futuramaa seurasin, sitä paremmaksi se mielestäni muuttui. Parhaat hahmot ilman muuta Brannigan ja Zoidberg, heittelee molemmat ihan killereitä juttuja! Tällä hetkellä DVD-hyllystä löytyy neljä tuotantokautta, kaikki ihan ehdotonta kamaa.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold: SAINTS
South Parkia äänestin. Tosin Futuramaa en ole koskaan edes katsonut ja Simpsoneitakin tulee katsottua vain paremman puutteessa. South Parkia katsoessa saa aina nauraa ja se onkin yksi suosikkisarjoistani.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Simpsonit on ollut parhaimmillaan niin ylivoimainen, että se vie voiton. Futurama on tosin ollut tasoltaan tasaisempi, kenties siksi että sitä tehtiin niin lyhyt aika Simpsoneihin verrattuna. Simpsoneissa oltiin pari-kolme vuotta sitten aika syvällä, mutta uusimmat jaksot ovat taas olleet selkeästi parempia. South Parkiakin katsoo, mutta on se aika amatöörimäistä räpellystä noihin Groeningin sarjoihin verrattuna.
 

pavenro8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham, Englanti.
No Simpsonit tietysti.

Kerrankin voi tyytyväinen itseensä jälkikäteen, kun aloin nauhoittamaan sarjaa heti alusta asti. Olin sillon muistaakseni 12-vee, että ei ole tuo huumorintaju kai sitten suuremmin päässyt kehittymään. Kasetteja on jo niin perkeleesti, vaikka toki muutamia jaksoja sieltä täältä aina puuttuukin.

Futurama on myös loistava, paikoitellen jopa hauskempi kuin Simpsonit, ainakin irtoläppien suhteen, mutta Simpsonien jutut toimii paremmin koko jaksojen ajan. Vaikka toki poikkeuksiakin löytyy, kuten yksi jakso, johon oli kerätty kaikki sarjassa olleet laulelmakohtaukset. Silppuriin joutui moinen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
South Park rulettaa.

Eilinen (eli toissapäiväinen) jakso oli aivan hulvaton - jenkit lähtevät hakemaan YK:lta mandaattia Taivaan pommittamiseen ja GWB kertoo YK:n yleiskokoukselle, kuinka Saddam pääsi (joutui) Taivaaseen.

"Questions?"

"Are you high, or just incredibly stupid?"

"I assure you that I am not high!"

Eipä tuosta herja enää parane...
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Simpsonit on ihan hyvä, katson silloin tällöin. Futuramaa taasen en ole kuin parin jakson verran sivusilmällä nähnyt. South Park on huikein. Loistavaa vittuilua, milloin mitäkin kohdetta kohtaan, usein on vahvasti yhteiskuntakriittinen. Tällä hetkellä TV:stä tulevista sarjoista ainoa joka saa minut aina tullessaan kömpimään TV:n ääreen.

Viime torstaina tuli LOTR-parodiointi. Ehkä parhaimpia South Park- jaksoja! Nauroin vedet silmissä lähes koko jakson ajan. "Hey, what you are playing? -"We are playing Harry Potter. - "hu FAGGS!"
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fighting Sioux
Simpsons on varma ykkönen. Vanhemmat jaksot oli kyllä parempia, mutta kyllä uudetkin jaksaa naurattaa.
South Parkia tulee katsottua myös paljon! Pitemmän päälle tylsiä. mutta jos ei katso joka päivä, show on hauska.
Futuramaa en ole jostain syystä ikinä katsonut.

Onko Jatkoaikalaisilla tietoa Family Guy-nimisestä ohjelmasta? Näin elämäni ensimmäisen jakson viime viikolla. Erittäin hauska piirretty! Onko kyseinen ohjelma näkynyt suomalaisilla tv-kanavilla?
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Tätä ei tarvinnut kauaa miettiä; SIMPSONS.

Harva noin pitkään jatkunut komedia jaksaa vieläkin naurattaa, Frendit ehkä vastaava. Molempia yhdistää vielä se, että kestävät uudelleen katsomisikertoja.

Futuramaa en sen sijaan ole oikein koskaan ymmärtänänyt. Odotin sarjalta paljon, kun se aikoinaan Suomessa alkoi pyöriä, koska Matt Groening oli molempien takana. Siitä syystä ihmettelenkin, miten Simpsonit naurattaa niin maan prklsti, mutta Futurama ei käytännössä ollenkaan.

South Park taas oli aluksi todella hauska, ja sitä tuli maratoonina katseltua, kun Canal+ näkyi päivän ilmaiseksi ja näytti pelkästään South Parkia. Sen jälkeen en oikein ole sarjalle enää oikein lämmennyt; ehkä se toistaa itseään liikaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös