Silja vai Viking

  • 5 826
  • 35

Silja vai Viking

  • Silja

    Ääniä: 119 50,2%
  • Viking

    Ääniä: 35 14,8%
  • Kumpikin käy

    Ääniä: 83 35,0%

  • Äänestäjiä
    237

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kun käyt Ruotsinlaivalla, valitsetko Siljan vai Vikingin? Vai käykö kumpikin? Omalla kohdalla tulee enimmäkseen Silja Europalla mentyä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
50/60

Töiden puolesta Viikkari, muuten Silja. Siljaa kohden mielikuvapainotus lienee mennyt sen vuoksi, että nuori hra Lehti-Laatikolle opetettiin aikanaan, että Viking on persiistä koska vain musut lasettavat niillä Tukholmaan tulpatiliä (fattaan) tekemään. Käytännön tasolla botskeilla ei nykyhetkessä ole mitään ratkaisevan suuruista eroa. Samaa puuduttavaa tasalakkihelvettiä molemmat, jonne ei tule lähdettyä kuin pakon edessä.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Äänestin Silja. Aina itse maksaessani olen valinnut Siljan. Yhden kerran on meno ja paluu hoidettu Viikingillä, silloin matkan maksoi toinentaho.

PS.Palatessa laivana oli Viiking-Sally, joka nyt makaa suomenlahden pohjassa Estoniana.
 

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viking ja ihan siitä syystä, että halvempi. Laivalla on kuitenkin aina sen verran tuiskeessa ettei sillä ole merkitystä kummassa paatissa sitä on mutta viking on halvempi eli sinne siis.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Silja, ja siitä syystä että sinnehän ei tule b-luokan duunarit tappelemaan, sotkemaan ja dokaamaan äänekkäästi.
 

Vesku

Jäsen
Viestin lähetti yellow
Kun käyt Ruotsinlaivalla, valitsetko Siljan vai Vikingin? Vai käykö kumpikin?

Tämä on kaksijakoinen kysymys. Kun laivamatkasta joutuu maksamaan, joudun matkustamaan halvemmalla Vikingillä. Mutta tietysti menisin mieluummin tasokkaammalla Siljalla.

Siljalla on huomattavasti hienompi sisustus ja tasokkaammat ravintolat.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan ajankohtainen kysymys meikäläiselle. Reilun parin viikon kuluttua Vikingillä Tukholmasta Helsinkiin. Tätä reissua ennen en muista koskaan matkustaneeni Vikingillä, Siljalla sen sijaan useinkin. Nyt kun kuitenkin tarvitsen lähinnä itselleni + autolle kuljetuksen ja paikan jossa nukkua, niin valinta oli halvempi. 1 henkilö + auto (Sto-Hel) taisi Siljalla kanta-asiakkaana olla 245 euroa ja Vikingillä 166 euroa. Parin päivän ajon jälkeen nukun matkan todennäköisesti kuin tukki ja minulle on ihan sama minkä värinen lautta minua kuskaa. Takasin päin mennään sitten isäukon kanssa Siljan laatuhytissä.

Vastaus on siis kumpikin käy.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Silja ehdottomasti, jos haluan nähdä manneja niin voin jäädä tänne poriinkin...
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kumpikin käy, samanlaisiahan ne melkein on. Siljan hopeatason etukortti vie ennemmin siljalle..
 

Bemo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Jokipojat
Siljalla sitä tulee aina käytyä kun on semmoisen kuvan saanut, että Silja on jotenkin siistimpi ja tasokkaampi. Viking on kuin Siljan pikkuveli.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Kun on köyhä niin hintataso ratkaisee. Eli kummalla on milloinkin paremmat tarjoukset. Onhan se Silja silleen parempi..
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Silja tulee noista kahdesta valittua, mutta risteilyillä myös Tallink on varsin vahva vaihtoehto, etenkin kun pääsee maissakin käymään.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Silja tietenkin. En ole hirveästi muissa laivoissa käynytkään.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Vikingillä ei ole oikeastaan mitään muuta parempaa kuin Siljalla, paitsi Tukholmassa sataman sijainti.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Viestin lähetti Tommy
Silja, ja siitä syystä että sinnehän ei tule b-luokan duunarit tappelemaan, sotkemaan ja dokaamaan äänekkäästi.

Mä olen b-luokan duunari, ja sotken ja dokaan äänekkäästi, silti valitsen mieluummin Siljan. Syyt toki on samat kuin Tommyllä :). Muutta ei sillä laivalla loppupeleissä ole niin väliä, pääasia on että on mukavaa.
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos saisin päättää..

Jos olisin päätäntävallassa kyseisissä laivayhtiöissä, vaihtaisin heti Helsingin laivat Turkuun, ja päinvastoin. Ainakin vähäksi aikaa.

Porukka menisi tsekkaamaan "uudet" laivat ihan mielenkiinnosta.

Mutta eikös Silja Serenade aloittanut uutena liikkennöinnin Turusta? Joskus 90-luvun alussa..

Mutta äänestin molemmat käy vaihtoehtoa. Risteilyllä pääsee mukavasti arjesta irti.
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Viestin lähetti dude
Vikingillä ei ole oikeastaan mitään muuta parempaa kuin Siljalla, paitsi Tukholmassa sataman sijainti.

Juurikin näin. Viikkarin ainut valttikortti on loistava sijainti Tukholman satamassa. Muuten Silja on paljon tasokkaampi ja viihtyisämpi. Toki silver-tason klubikortti vaikuttaa asiaan, että lähes poikkeuksetta valitsen Silja Linen. Opiskelijana välillä joutuu säästämään ja lähtemään Viikkarilla, eikä se suinkaan vastenmielistä mitenkään ole. Silja kuitenkin mielummin, jos valita voi.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katselin tuosta Siljan nettisivuilta, että juuri päättivät nostaa matkahintoja, johtuen kuulemma bensan hinnan noususta. Odotettavissa kyllä hintojen nousu, koska kaljan hinta maissa on nyt sen verran alhainen ettei sitä varten enää kannata laivalle lähteä. Ainakin Siljalla kuulemma ovat matkustajamäärät selvästi pudonneet. Irtisanomisia ja hinnankorotuksia on lluvassa lisää jatkossakin. Silti sain viiden euron hyttitarjouksen ensi viikoksi, joten pakko se kai on tuollainen käyttää. Samalla tulee ostettua kaljaa varastoon kun kaksi koppaa saa 24 euroon.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti yellow
Samalla tulee ostettua kaljaa varastoon kun kaksi koppaa saa 24 euroon.

Onko sulla isokin varasto?

nimim. hyvin tiedonhaluinen.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viking

Ehdottomasti Viking Line, jos on kyse Turun lähdöistä ja pienellä kokemuksella Helsingistä Silja Line.

Oma puoltoääni Viking Linelle paremmista ruokapaikoista (viihtyisämpiä ja ruoka parempaa) ja musikkitarjonnasta. Tämä koskee lähinnä tanssipuolta, ei tarvitse kuunnella mitään ulkomaalaista "laivamusiikkia" vaan kuten perjantailähdöllä Isabellalla oli todella mahtava houseband, joka sai väen liikkeelle. Tietysti nämä ovat makuasioita, mutta itse tykkään tanssia kunnolla soitettua tanssimusiikkia, kun sitä Rudi Sabotage tyyppistä pianonpimputusta.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Kyllä se nykyään Siljan puolelle kääntyy. Ennen oli aivan sama, millä laivalla sitä örvelsi, mutta nykyään perheen kanssa on mukavampi mennä Hesasta Siljan paateilla. Juhannuksena 24.6 olisi taas tarkoitus mennä risteilemään kohti Tukholmaa. Siljan hopeakortti on itsellänikin, jolla jotain alennusta saa ehkä aavistuksen jo kiskurihinnoista.

Vikingiäkään vastaan ei kuitenkaan ole mitään..

PS, kalliista hintatasosta johtuen oma hyttipullo ruleoi ;-)
 
Suhteellisen usein tulee käytyä ruottinlaivoilla ja useimmiten matkaa olen taittanut Siljalla. Yksinkertaisesta syystä, että Laivojen taso on parempi. Serenade ja Symphony hakkaavat Gabriellan ja hikisen Mariellan selvästi.

Viimeksi matkustin Viikkarin Gabriellalla, mutta tämä ei johtunut minusta. Gabriella menetteli kyllä. Mutta toivottavasti Mariellalle ei tarvitse mennä. Hankkikaa jo uusi laiva Viking Line!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös