Sikakatsomo

  • 6 080
  • 63

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Heh, kateellisten panettelua. Samat huudot ne kaikuu joka hallissa, oli sikakatsomoa tai ei. Että älkää nyt viitsikö jeesustella...Sitä paitsi; sivistys ei mielestäni kuulu jääkiekkohalliin, jos se tarkoittaa pelkkää hymistelyä ja "voi, kun kiva, kun tuli maali!" tai "voi, kun harmittaa, kun vastustaja löi mailalla...". Itse tulen hallille nimenomaa osallistumaan peliin omalla kiekumisella ja vislailuilla - eiköhän tämä ole pelin henki!? Jos tätä ei kestä, niin kannattaa hankkia uusi harrastus; pitsinnypläystä tai muuta sellaista rauhallista puuhastelua. :p
 

KiekkoRitari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho
Eiköhän tämän ketjun voisi sulkea alkuunsa. Tayttää loistavasti provosoinnin tunnusmerkit. Kiitos :D

Mutta sanotaanpas sananen tuosta Suomen (Euroopan?) parhaasta katsomonosasta. Mistään muusta ei löydy lähellekään yhtä hyvää tunnelmaa, sen myöntävät kaikki ihmiset, jotka jääkiekkoa seuraavat. Niin pelaajat, kuin fanitkin. Ja se on oikein, koska asia on juuri niin!
Sieltä haukutaan vastustajan pelaajia ja tuomareita niin saat...... so what?? Turha siitä on kenenkään onnettoman ihmissuvun edustajan ottaa hernettä nenuunsa. Joka ei näitä huutoja kestäjä, olkoot tulematta halille!
Tämä provokatiivista... kyllä!
;)
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Ne ottelut mitä minä olen Hämeenlinnassa, Ritari-Areenalla / Ritari-Linnassa / Ritari-Hallissa nähnyt niin Sikakatsomo on ollut todella hiljainen. Muutama vihellys ja seula -huuto. Yliarvostettu sanon minä.

Jokereiden fanikatsomosta löytyy paljon enemmän "sikaa" kuin Ritari-Areenan Sikakatsomosta.

Media tehnyt kärpäsestä härkäsen.
 

mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti Tommy

Media tehnyt kärpäsestä härkäsen.

Onhan se hieman noinkin. Kai sikakatsomosta on haluttu tehdä jonkinlainen i l m i ö ? Jos totta puhutaan, niin mielestäni se on vain seisomakatsomo, jossa toisinaan riittää aktiivisuutta hyviinkiin "heittoihin" ja kannustuksen provosointiin...Ihan hyvä sinänsä! Pisteet heille, jotka siellä jaksavat huudattaa...
 

Milou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mielenkiintoista, sillä omatkin kokemukseni Rinkelin mainostetusta sikakatsomosta ovat todella vaisut. Hiljainen katsomo, mitä nyt välillä innostuvat buuaamaan ja joskus hokemaan Kerhoa. Tämä kommentti perustuu myös tämän kevään pudotuspeleihin Jokereita vastaan. Voisi hyvällä omalla tunnolla kehaista oman joukkueeni vastaavaa paljon luovemmaksi ja äänekkäämmäksi. Hyvä esimerkki löytyykin viimeisimmästä Hlinnan ottelusta, jossa meidän pienet joukot pitivät tunnelmaa yllä.

Sanotaan siis näin KiekkoRitari, että jo pelkästään Suomen parhaana katsomon osana Sikakatsomo joutuisi aika kovaan taisteluun. Eiköhän Euroopan parasta tunnelmaa sitten pidetä Saksassa...
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Samoin olen ollut "pettynyt" sikakatsomoon HMLinnassa vieraillessani.

Mutta jonkinlainen pointti tuossa aloituksessa kai oli myös se ajatus siitä, miten katsomossa saa ja voi käyttäytyä ja mikä menee sitten jo huliganismin puolelle. Säälittävää, jos pelin jälkeen pitää alkaa hulinoida hallin ulkopuolella ja rikkoa omaisuutta, huh.

Kaikissa fanikatsomoissa haukutaan tietysti tuomareita. Se on itsestään selvää ja luvallista. Pelin aikaisen toiminnan haukkuminen kuuluu pelin henkeen, mutta henkilökohtaisuuksiin menevät huudotkin ovat tuomareille paremmin "sallittuja" kuin pelaajille.

Omalle joukkueelle huutaminen ja arvostelu kaikin mahdollisin keinoin on tietenkin hyväksyttävää. Jos joukkue pelaa kuin pullopersepaviaanit niin eikun ääntä kehiin. Samaten kun pelataan hyvin.

Suurin arvostelunaihe on kuitenkin siinä, miten kotijoukkueen fanit kohtelevat vierasjoukkuetta. Valitettavasti joidenkin joukkueiden kannattajat ovat vierasjoukkueille huutelussaan niin sanotusti alittaneet hyvän maun rajat. Siinä vaiheessa kun jonkun "fanin" huuto saa muissa kuulijoissa säälin tunteen aikaiseksi, niin ollaan menty alle riman.

Kun taas halutaan rinnastaa fanijuttuja muihin maihin ja lajeihin, niin todettakoon että Keski-Euroopassa fanit kannustavat isolla koolla omaa joukkuettaan, eivätkä keskity vastustajan mollaamiseen. Britit osaavat hyvin kyllä pilkkalaulut vastustajista, mutta ne eivät kohdistu kehenkään pelaajaan vaan joukkueeseen ja niissä on huumoria rutkasti mukana.
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Huonot häviäjät tilittää itsensä kipeiksi Ilveksen sivuilla. Oma joukkue jyrättiin matalaksi ja noilla vastustajilla oli vielä ilkeät fanitkin, haukkuivat Raimoakin. Siinähän sitä on syytä haukkua koko Hämeenlinna ja yleistää koko kaupunki yhdeksi sikakatsomoksi.
Oletteko muuten Ilves fanit kiertäneet oman faniporukan mukana lauantai pelejä vieraspaikkakunnilla? Lahdessa olen nähnyt joka-ainoan vierasjoukkueen fanit ja voin rehellisesti sanoa, että Ilves fanit olivat kaikkein huonoiten käyttäytyvää porukkaa. Joukossa oli niin 15-16 vuotiaita teinipoikia kuin kolmikymppisiä miehiäkin ja kaikkia yhdisti saatananmoinen humala ja vittu-kyrpä-sekä-homottelu tyylin "kannatus". Ja ainoa faniporukka, joka on viime vuosina meinannut saada kunnon joukkotappelun aikaiseksi provosoinnillaan. Mutta huomatkaa, etten yleistä koko Tamperetta ko. tapauksen johdosta idioottikaupungiksi, jossa kaikkia homotellaan ja uhataan hakata, koska ollaan imetty hiukka liikaa Tarzan-piimää. Joten katsokaapa hieman ensin omaan pesään, ennenkuin rupeatte toisia mollaamaan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti redbeast
Ja Suomen parhaita katsomonosia on 13 kappaletta, kysykää vaikka joka joukkueen faneilta......

Tämä pitää täydellisesti paikkansa. Itse ainakin uskallan väittää, että Äijänsuon päätykatsomo on alallaan paras Suomessa.

Se edellyttää tietysti sitä, että Lukon peli sujuu samalla tavalla kuin viimeksi kaudella 1999-2000. Mutta niinhän se taitaa olla muuallakin, että jos kotijoukkueen peli on ala-arvoista nysväämistä, niin ei nämä sikakatsomot ja Äijänsuon päätykatsomot sun muut jaksa silloin hillua.
 

GM

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Oho...

Rupeaa jo hieman ärsyttämään tämä lässystys sikakatsomosta,mitä ihmeellistä siinä on?
Sama katsomo on sijainnut sillä paikalla niin kauan kuin Rinkelinmäellä on jäätä ollut ja lätkää pelattu.
Ja vanhat konkarit ovat kertoneent,että ennen siellä oli oikein meteliäkin.
Itse olen ollut tuon katsomon jäsen jo noin 12-14 vuoden ajan,ja tunnelma on ollut suunnileen samanlainen huuteluiden kera koko tämän ajan.
Nyt vain ihmetyttää,että meidän katsomosta on tullut oikein sikailujen kuningas tällä ja edelliskaudella.
Jos ei lehdissä eikä telkkarissa olisi paapottu tätä sikakatsomoa,niin tuskin täälläkään olisi semmoista ylenkirjoittelua miten törkysakkia siellä olisi.

Ja vielä FIFTYEIGHT saanen hieman korjata/puolustella possukatsomoamme?
Mistä sinä niin päättelet,että nämä kauheat hulinoitsijat ja tappelijat pelien jälkeen ovat juuri sikakatsomolaisia?
Ainiin kun siellä on se saatanan sikakatsomo.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Viestin lähetti Milou
Mielenkiintoista, sillä omatkin kokemukseni Rinkelin mainostetusta sikakatsomosta ovat todella vaisut. Hiljainen katsomo, mitä nyt välillä innostuvat buuaamaan ja joskus hokemaan Kerhoa. Tämä kommentti perustuu myös tämän kevään pudotuspeleihin Jokereita vastaan. Voisi hyvällä omalla tunnolla kehaista oman joukkueeni vastaavaa paljon luovemmaksi ja äänekkäämmäksi.

Joo jokaisen on aina hyvä omiaan kehua. Ei minun mielestä parempaa katsomoa olekkaan kuin Tapparan porkkanan värinen vellova meri.

Mutta jos tarkoitat luovuudella sitä että näytetään keskisormea kameralle tai jos istutaan pleksin vieressä niin sitä keskaria osotellaan kentälle jokaiselle ohi menevälle vastustajan pelaajalle.Niin epäilen korkeamman kiekkokulttuurin löytyvän jostain muualta.

Kysehän on täysin markinaali porukasta ja kirjotukseni perustuu vain tv- ja lehtikuviin. Yleinen käsitys Jokeri faneista on aika neutraali. Ei riehu ei sikaile, keskittyy kannustamaan omiaan suurimaksi osaksi. (käsitys toistaiseksi):D
 

JOKER

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT
joopa joo

Tiedoksi vaan, että kun tälläkaudella olin Tappara - Jokerit ottelussa ja istuin tappara fanien lähellä niin kyllä sielläkin keskarit nousi jos tuomarin touhu ei miellyttänyt.. Huom vain muutamalta mutta niin myös Hartwallilla.....Joka vain satuttiin televisioimaan....Onnea sinne Tampereellekin finaaleihin!!!
 

ahk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Uskaltaako Hämeenlinnaan lainkaan lähteä?

Kun lukee varsinkin tuota Ilveksen forumin ketjua, tulee väkisinkin ajatelleeksi, että onko pronssiotteluun lähteminen sittenkään turvallista.
En haluaisi autoni joutuvan väkivallan kohteeksi vain siksi, että takalasissa on TPS tarra. Samoin olisin itse menossa katsomaan jääkiekkoa, en tappelemaan toisten kiekkofanien kanssa.

Onko jollain jotain muutakin kun negatiivisia kokemuksia Rinkelinmäeltä? :confused:
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Re: Uskaltaako Hämeenlinnaan lainkaan lähteä?

Viestin lähetti ahk

Onko jollain jotain muutakin kun negatiivisia kokemuksia Rinkelinmäeltä? :confused:

Pelkästään positiivisia kokemuksia, ei koskaan ole ollut ongelmia. Tosin istunkin aina kun Tappara siellä pelaa niin kaukana sikakatsomosta.
 

Prookie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On aika säälittävää tämä tamperelaisten itkeminen tuolla Ilveksen keskustelupalstalla. Näihin HPK-Ilves ottelusarjassa tapahtuneisiin tappeluihin ovat tamperelaiset "fanit" aivan yhtä syyllisiä kuin hämeenlinnalaiset.

Ensimmäisen pelin jälkeen oli muutama henkilö hakannut erästä hämeenlinnalaista jonka kaveri oli mennyt väliin ja saanut Ilvesfanilta puukosta jalkaan. Että tällaista.

Ja minä en ainakaan ole koskaan nähnyt kenenkään sikakatsomolaisen osallistuneen tappeluun, autojen hajottamiseen ym. idioottimaisuuteen.
 

Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Phoenix Coyotes, Liverpool, TPV, Haka
Tässä ei oikein tiä ketä uskoo. Omat kokemukseni HPK:n kannattajista ovat negatiiviset mutta siinä on taustalla paljon muutakin kuin jääkiekkoa ja kyse on vain muutamasta yksilöstä joten en ala kaikkia tuomitsemaan.

Aamulehdessä oli kolmisen vuotta sitten juttu sikakatsomosta. Toimittaja seurasi koko pelin ajan kyseisen joukon käyttäytymistä. Täytyy sanoo että oli aika järkyttävää tekstiä. Vastustajan törkeä halventaminen tuntui olevan tärkeämpää kuin oman joukkueen kannustaminen. Muuhun en ota kantaa kun ei omakohtaisia kokemuksia sikakatsomosta ole.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Viestin lähetti Milou
Voisi hyvällä omalla tunnolla kehaista oman joukkueeni vastaavaa paljon luovemmaksi ja äänekkäämmäksi. Hyvä esimerkki löytyykin viimeisimmästä Hlinnan ottelusta, jossa meidän pienet joukot pitivät tunnelmaa yllä.


Kokeilkaapa joskus ilman rumpuja. "Jos ei ääni riitä, rumpua sä lyö!" Televisiossa kuului nimittäin vain rummun pärinää ja kyllä hymy nousi huulille, kun se olikin Areenan oma rumpuryhmä, joka niitä paukutti.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Re: Uskaltaako Hämeenlinnaan lainkaan lähteä?

Viestin lähetti ahk
Kun lukee varsinkin tuota Ilveksen forumin ketjua, tulee väkisinkin ajatelleeksi, että onko pronssiotteluun lähteminen sittenkään turvallista.
En haluaisi autoni joutuvan väkivallan kohteeksi vain siksi, että takalasissa on TPS tarra. Samoin olisin itse menossa katsomaan jääkiekkoa, en tappelemaan toisten kiekkofanien kanssa.

Onko jollain jotain muutakin kun negatiivisia kokemuksia Rinkelinmäeltä? :confused:

No eihän se nyt mikään huligaanien pesä ole toi Hämeenlinna. Sikakatsomossa kuulet niitä ala-arvoisia huutoja, mutta ainakaan minä enkä usko että kovin moni muukaan fiksusti käyttäytynyt IFK-fani ainakaan ole joutunut Hämiksessä(kään) kärsimään. Pientä kuittailua puolin ja toisin, ei mitään muuta. Sinne vaan paikan päälle. Ilves-ketjussa on aika pahasti yleistetty koko Hämeenlinnan katsojaprofiili auton rikkojiksi.

Ja niille, jotka eivät vastustajan voittoa tai sitten vastustajan fanien lauluja vaikka sitten voittajana kestä ilman nyrkkeilyä, niin kannattaa jäädä sinne lähipubiin ärisemään.
 

Anikos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sikakatsomosta en tiedä mutta sen kerran kun Hämeenlinnassa olen ollut peliä katsomassa, kaikki oli ihan jees. Paitsi, Tappara voitti ja pikkupojat(huom:PIKKUPOJAT, ikä kork.9v.) huuteli selän takana pelin jälkeen:"tota en kyllä panis vaikka sais"... Tapakasvatusta paikallisille pikkupojille...
Mistä noi nykyajan lapset oppii tollasia suustaan päästeleen...?
 

Handzus11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pariin kertaan viime viikolla tuli Rinkulimäellä vierailtua, ja koska istuin toisella puolella hallia, en pysty sikakatsomon kielenkäytöstä minkäänlaisia kommentteja lausumaan. Tuskin se nyt kumminkaan vastustajan kehumiseen menee, niin kuin ei mene missään muuallakaan. Mutta noista tappelu systeemeistä sen verran että vaikka meitä Jokerikannattajia oli kohtuullisen reilusti ja varsinkin lauantaina, oli promillelukemat useammallakin yli 0:n, ei minkäänlaista kähinää ollut, tai ainakaan osunut silmiin. "Hyvähenkistä" huutelua puolin ja toisin mutta se noihin matseihin luonnollisesti kuuluu. Itselleni jäi hornankattila mieleen tuosta hallista, mutta ei mitenkään negatiivisessa mielessä. Vaikkakin tiistaisessa ottelussa ei lauantain veroista tunnelmaa ollutkaan.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Minusta tämä instituutio joka Sikakatsomona tunnetaan, on hieno väriläiskä jo pelkän nimensä puolestakin Suomen kiekkokartalla. Vastaavanlaisia katsomonosia toki löytyy muistakin halleista ja niin kuin joku sanoikin, huomattavasti äänekkäämpiä ja rivompiakin. Hesarissa ollut juttu Sikakatsomosta oli hyvä ja paljasti nimen takana olevan ihan samanlaisia pulliaisia kuin kuka tahansa meistä, joten näiden ihmisten leimaaminen on herjaavaa ja tarpeetonta. Kateellisten panettelua, etten sanoisi.

Henkilökohtaisesti tein tuttavuutta Sikakatsomon kanssa HPK-Jokerit play offs-sarjan kolmannessa ottelussa ja se on pakko sanoa, ettei tosiaankaan erottunut huudoillaan millään lailla tämä porukka muuhun halliin verrattuna. Toki sieltä lensi tavaraa eniten jäälle ottelun jälkeen, joten se ehkä oli heidän osuutensa "sikailusta" tuossa ottelussa.

Toivon että Sikakatsomo saa vain enemmän puhtia näistä kirjoitteluista ja jatkaa hyväksi havaitsemallaan tavalla kannustaa omiaan aina suurempiin ja suurempiin urotekoihin.
 

turbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itsekin monta vuotta sikakatsomossa seisseenä voin kertoa että,
kyllä se sikailu on ihan verbaalista. Nämä auton potkijat ja riidan haastajat ovat kyllä aivan hallin toisessa päässä. Kyseisiä henkilöitäkin taitaa vaan olla ihan muutama kappale. Kyllä sitä vittuilua ja huutelua on joka hallissa, Itse olen joutunut vain Tampereella ja Jyväskylässä käsirysyn poikaseen. Tampereella se homma lähti siitä kun Tampereen kaveri(tuskimpa Tapparan fani) tirvas Hämeenlinnan kaveria nyrkillä päähän ohi kulkeissaan. Jyväskylän homma lähti siitä kun, Summanen löi Jypin pakkia mailalla päähän ja satuimme olemaan vaan Hämeenlinnasta.
Kyllä sitä muuallakin osataan.
 

kohottaja

Jäsen
Uskaltaa tulla

Kyllä tänne uskaltaa tulla. Viimeinen tämän kauden SM-liigapeli pelataaan huomenna täällä Rinkelinmäellä. Pronssiottelu HPK-TPS.

Muutoinkin elämä on ollut rauhallista Rinkelinmäellä. Se, että Hämeenlinna on paha paikka pelata, ei johdu katsomon sikailusta, vaan kotijoukkueen hyvästä pelistä kannattajilleen.

Sikakatsomon maine taas johtuu katsomon hyvästä fiiliksestä, jota samaa toivoisi muillekin SM-liigapaikkakunnille!
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En kyllä minäkään ymmärrä miksi rinkelinmäen tunnelmaa ja sikakatsomoa pidetään niin erinomaisena. Kyllähän heistä ääntä lähtee kun hpk maalin tekee, mutta muuten aika hiljaista porukkaa maineeseensa verrattuna. Esimerkikisi tämän kevään välieräsarjassa jokerien faniryhmä päihitti hämeenlinnalaiset tällä saralla molemmissa otteluissa mennen tullen. Mistähän lie sikakatsomo maineensa saanut?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös