Siitä on tänään tasan...

  • 462 463
  • 4 729

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Tasan kymmenen vuotta Ruotsin täydellisestä nöyryyttämisestä.
Kolmas erä on varmasti kaikkien aikojen peliä Suomelta. Ruotsilla ei ollut mitään jakoa. Voi luoja sitä maanantain koulupäivää, koko koulu aivan fiiliksissä henkilökuntaa myöden.

MM95 on merkittävin mestaruus, 19 yllättävin ja 11 pelillisesti paras, näin näkisin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Voi luoja sitä maanantain koulupäivää, koko koulu aivan fiiliksissä henkilökuntaa myöden.

MM95 on merkittävin mestaruus, 19 yllättävin ja 11 pelillisesti paras, näin näkisin.

Minä olen kaikki muut Suomen voittamat jääkiekkofinaalit eli -95 ja 2011 katsellut kotona mutta tuolloin 2011 olin sekä sen välierän että finaalin aikana yövuorossa töissä. Kyllä toisaalta vitutti olla töissä yövuorossa just tuolloin mutta iso onni oli että kun sopivasti järjesteli asiat niin näki välierän ja finaalin myös töissä. Eli asioiden järjestelyllä tarkoitan vaikka sitä että teki leivätkin silloin siellä huoneessa töissä missä oli televisio.

Ja toinen iso onni oli sitten se että työt päättyivät siihen maanantai-aamuun. Ja sen jälkeen taisi olla kolme päivää vapaata. Eli toisaalta oli iso harmi olla töissä just silloin kun tärkeät pelit pelattiin mutta asioilla on aina kaksi puolta. Minun ei tarvinnut muutamaan päivään olla töissä sitten taas mestaruuden ratkettua joten pystyin hyvin juhlimaan. Silloin vielä myös alkoholiväritteisesti.

Maanantai-aamuun heti töistä päästyäni join aamukännit, nukuin muutaman tunnin ja lähdin illaksi Helsinkiin torijuhliin. Maanantai-iltana en juonut alkoholia mutta kaksi seuraavaa päivää tuli sitten juotua ainakin samppanjaa.

En tiedä lopulta oliko parempi näin minulle että jouduin olemaan töissä finaalin aikana mutta vapailla seuraavat päivät. Vai vapailla vaikka sen viikonlopun ja töissä heti seuraavat päivät. Kun töissäkin näin kuitenkin sen finaalin.

Ja minulle jostain syystä vuosienkin jälkeen isoin juttu on ollut tämä vuoden 2011 mestaruus. Enemmistö kyllä varmasti valitsee tunnerikkaimmaksi mestaruudeksi sen ensimmäisen mutta minulle merkitsee eniten tämä vuoden 2011 mestaruus. Olenkin kirjoittanut tästä jo aiemmin talvella tänne palstallekin.

Se vain maistui niin hyvältä sen 16 vuoden pitkän odotuksen ja melko monienkin pettymysten jälkeen. Ja kun noita minunkin silloin kirjoittamia Facebook-tekstejä lukee nyt jälkeenpäin niin käy selväksi se että on se kyllä oikeasti maistunutkin erittäin makoisalta.
 

Glove

Jäsen
Lentämiseen liittyviä tapahtumia tällä päivämäärällä

94 vuotta sitten Lindbergh ylitti ensimmäisenä Atlantin ilman välilaskuja.

89 vuotta sitten Earhart suoritti saman ensimmäisenä naisena.

41 vuotta sitten oli Tähtien sota: Imperiumin vastaisku -elokuvan ensi-ilta.

10 vuotta sitten Grimsvötn-tulivuori alkoi purkautua Vatnajökull- jäätiköllä ja sekoitti lentoliikenteen pitkäksi aikaa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tasan 25 vuotta sitten tiistaina 21.5.1996 käytin ensimmäistä kertaa Internetiä, kirjaston koneella, jonka vieressä oli kansio, johon kirjattu eri verkko-osoitteita. Altavistan hakukoneella (jonnet ei muista) onnistuin pääsemään sivulle, josta yritin ladata Faith No Moren "Evidence" musiikkivideota katsottavaksi. 20 minuutin latauksen jälkeen loppui nettiaika (tunti) ja videosta oli latautunut n. kolmannes.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
71 vuotta, kun taivaalle syttyi kirkas tähti ja enkelit ja kerubit lauloivat yhdessä harmoniassa maan lapsille, julistaen, että on teille tänään Kuningas syntynyt.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Lauda Airin lento 004 putosi Thaimassa 30 vuotta sitten, kaikki koneessa olleet 223 henkilöä kuolivat.
 

Glove

Jäsen
103 vuotta kun laki Suomen lipusta vahvistettiin

63 vuotta kun Sir Edmund Hillary ja šerpa Tenzing Norgay kiipesivät ensimmäisinä ihmisinä Mount Everestin huipulle. Samainen Tenzing Norgay on myös syntynyt tällä päivämäärällä 107 vuotta sitten.

56 vuotta kun syntyi legendaarinen jääkiekkomaalivahti Jarmo Myllys.

Lisäksi tänään on kansainvälinen rauhanturvaajien päivä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Tällä päivämäärällä 40 vuotta sitten lähti S/S Heinävesi Saimaalle lastinaan Juice Leskinen Slam, Eppu Normaali ja Hassisen Kone. Oli käynnistynyt ensimmäinen ja legendaariset mitat sittemmin saavuttanut Tuuliajolla-risteily. Ensimmäinen keikka pidettiin jo samana iltana Lappeenrannassa.
 

Glove

Jäsen
Helsinki perustettiin 471 vuotta sitten.

Olympiastaidonin otettiin käyttöön 83 vuotta sitten.

Ensimmäisestä Jukolan viestistä on 72 vuotta. Sekin oli Helsingissä.

Helsingin kaupunginteatterin peruskivi muurattiin 56 vuotta sittwn.

Vuotta myöhemmin vihittiin käyttöön Keimolan moottorirata Helsingin maalaiskunnassa.
 
Viimeksi muokattu:

Glove

Jäsen
124 vuotta sitten parkaisi ensimmäisen parkaisunsa poikalapsi, joka myöhemmin tunnettiin lempinimellä The Flying Finn. Tietämättömille tiedoksi, että kyseessä on juoksija Paavo Nurmi.

101 vuotta sitten tehtiin merkittävä päätös, kun USAn postilaitos päätti, ettei lapsia saa lähettää postipakettina.

45 vuotta sitten puolestaan määrättiin, että turvavyön käyttö on pakollista henkilöauton etupenkillä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Montereyn rock-festivaali käynnistyi 54 vuotta sitten.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Eeva Joenpelto syntyi 100 vuotta sitten.

Osui sitten tähän merkkipäivään toisen tunnetun suomalaisen naiskirjailijan kuolema.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Tänään on 130 vuotta kun Helsingissä alkoi sporaliikenne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös