Siitä on tänään tasan...

  • 462 562
  • 4 730

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään on tasan 4 vuotta siitä kun päätin muuttaa kaiken ja lopetin huumeet. Enpä ole päivääkään katunut päätöstä.
Onnea! En toki voi tietää taustojesi yksityiskohdista, eikä ne minulle kuulukaan, mutta kuulostaa hienolta tässä hetkessä. Eikä varmasti ole helppoja juttuja, etenkin jos huumeet tai päihteet ylipäätään on elämässä näytellyt liian suurta roolia.

Itse olen onneksi huumeista osannut pysyä erossa. Kannabista vahvempaa en ole laittomista aineista käyttänyt ja sitäkin hyvin hyvin satunnaisesti. Alkoholiakin tulisi kyllä vähentää ja se se vasta tuhoisa aine voi ollakin jos vie ihmisen tahdon mukanaan.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
80 vuotta Elviksen syntymästä. Sitä en muista, mutta kuoleman kyllä. Paljon hienoja biisejä ja vastaavasti huonoja elokuvia.
 

Loorz15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | Huuhkajat | Teuvo Teräväinen
Tänään tulee kuluneeksi tasan 7 vuotta näyttelijä Heath Ledgerin kuolemasta. Huikea ura olisi kaverilla ollut edessä...levätköön rauhassa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siitä on tänään tasan 65 vuotta kun ensiparkaisunsa päästi muuan Pauli Matti Juhani Leskinen, myöhemmin pelkkä Juhani Juice Leskinen.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tasan vuosi siitä, kun naapurimaan diktaattori koki suurimman propagandatappionsa Venäjän hävittyä Suomelle Sotshin jääkiekkoturnauksen puolivälierässä.
 
Tasan 207 vuotta siitä, kun Venäjän joukot ylittivät Kymijoen Ahvenkosken siltaa pitkin ja aloittivat sodan, jonka rauhansopimus liitti Suomen osaksi Venäjän keisarikuntaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siitä on täsään tasan 29 vuotta kun Ruotsin pääministeri Olof Palme ammuttiin.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Tänään tulee kahdeksantoista vuotta siitä, kun HIFK pelasi runkosarjan viimeisessä ottelussa tasan 2-2 Tapparaa vastaan Tampereella ja jäi ulos pudotuspeleistä.
 

Ralph

Jäsen
Tänään tulee vuosi täyteen siitä, kun HPK viimeksi voitti Hartwall Areenalla.
 

Ralph

Jäsen
Ja tänään, tasan vuosi sitten, jos olisi Hämeenlinnassa jäähallimusiikista vastuussa oleva henkilö ollut hereillä, olisi soitettu tätä kappaletta: Steamin biisi @ YouTube.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Siitä näyttää olevan tänään tasan kolme vuotta kun sain kirjoitusoikeudet palstalle. Nopeasti on aika vierähtänyt.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Käännetään tämä vähän toistepäin eli tasan 218 vuoden päästä syntyy Captain James T. Kirk Iowassa.
 

Ralph

Jäsen
Tänään tasan 23 vuotta sitten syntyi kaikkien aikojen paras krotialaiskiekkoilija.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Tasan 7 vuotta sitten Kuningaskotka Ahonen sanoi lopettavansa mäkihypyt.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tänään on kulunut tasan 304 vuotta David Humen, 150 vuotta Akseli Gallen-Kallelan, 139 vuotta Gösta Serlachiuksen ja 126 vuotta Ludvig Wittgensteinin syntymästä, 82 vuotta Gestapon perustamisesta, 78 vuotta Guernican pommituksista ja 29 vuotta Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Esko Ahon runsaasti arvostelua kerännyt hallitus aloitti työnsä 24 vuotta sitten. Ja John Wilkes Boothin kuolemasta on kulunut 160 vuotta.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Siitä on tänään 70 vuotta kun Lapin sota päättyi 27.4.1945. Siihen päättyi raskas sotataival jolla turvattiin Suomen itsenäisyys.

Hatunnosto ja kunnioitukseni kaikille veteraaneille, niin elossa oleville kuin taivaallisiin komppanioihin siirtyneille. Erityinen ja yksityinen nöyrä kiitos edesmenneelle isoisälleni Armakselle, joka taisteli kaikissa kolmessa sodassa Talvisodasta Jatkosodan kautta Lapin sotaan ja kotiutui usean vuoden sotataipaleen jälkeen "vanhana miehenä", 37-vuotiaana viiden lapsen isänä.

Armas-pappa oli kotiutuessaan samanikäinen kuin minä nyt, enkä pysty edes kuvittelemaan minkälaista oli ensin joutua vähän yli kolmekymppisenä Talvisotaan, sen jälkeen viettää vuosia armeijan harmaissa ja lopuksi vielä joutua tappelemaan puolta nuorempien varusmiesten seuraksi syys- ja talvireissulle Lappiin samalla kun nuorin omista lapsista, oma isäni, oli vastikään syntynyt syyskuun lopulla 1944. Yhtä suuri kunnioitus myös isoäidilleni Lempille, joka viittä lastaan kasvatti sotavuosien aikana ja jolla on varmasti ollut käsittämätön pelko siitä, että hänen aviomiehensä vielä menehtyisi sodan viime metreillä kun kotona on lapsikatras joista nuorin on muutaman kuukauden ikäinen sylivauva.

Vaan eivät neukut saaneet isoisää hengiltä, vaikka jokusen luodin tämän nahkaan ampuikin ja aiheutti sotavammoja loppuelämäksi. Yli viisikymmentä vuotta ehtivät isovanhempani elää avioliitossa.

Täysin kirjaimellisesti ja täysin ilman mitään helvetin ironiaa: Kiitos 30.11.1939 - 27.4.1945.

Saapa nähdä tarvitaanko tuleville sukupolville vielä jotain vastaavaa, vai jääkö "kiitos 2016-2018" tai vastaava mahdollinen konflikti Venäjän kanssa kiittämättä. Ei taida ironisista hipstereistä ja "tää ei oo mun Suomi"-someraivoajista olla maata puolustamaan, jos nyt on kalustustakaan ilman Nato-jäsenyyttä.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kiitän nimimerkkiä @Musta Nuoli hyvästä kirjoituksesta.
Veteraaneja on enää 26 000 elossa. Oma pappani kuuluu vielä tuohon lukuun. Tuo 95-vuotias vanhus elää vieläkin kotonaan ja on tyytyväinen elämäänsä. Hän loukkaantui talvisodassa ja parannuttuaan osallistui vielä jatkosotaan.
Omat murheet ja vaivat tuntuvat pieniltä kun miettii tuon ajan nuoria miehiä. Nuoruus, jonka me miellämme ihmisen parhaammaksi ajaksi, kului heillä rintamalla. Oma tulevaisuus näytti huonolta. Oli kylmä ja joskus nälkäkin. Pelotti kun vihollista tuntui olevan kaikkialla. Miten kaverit ja kotiväki jaksoi? Selviänkö minä tästä? Selviääkö Suomi?
Tälläisistä tunteista huolimatta vihollinen pysäytettiin. Tali-Ihantalan taisteluissa lyötiin lopullinen niitti sodalle. Neuvostoliiton suurhyökkäys pysäytettiin. Hinta oli julma.

Entä sitten sodan jälkeen. Kun maamme eli suurta pula-aikaa. Oli uudesta luotava maa. Tähän hyvinvoinnin rakentamiseen veteraanit myös osallistuivat voimakkaasti. Syntyi meidän tuntemamme Suomi. Suomi, jossa on hyvä asua ja elää.

Tuntui hyvältä saada palvella isänmaata varusmiespalveluksen ajan. Joskus sielläkin saattoi olla kylmä ja tympeää mutta ei sittenkään mitään siiheen verrattuna, mitä veteraanit joutuivat kokemaan.
Moni antoi henkensä, oman elämänsä ja se oli heidän hintansa tästä hyvästä Suomestamme. Olisimmeko me valmiit maksamaan saman hinnan meidän lastenlapsiemme puolesta, jotka eivät ole vielä syntyneetkään?

Toivokaamme, ettei meidän tarvitse, vaan saamme elää vapaassa Suomenmaassa kuitenkin muistaen veteraanien perinnön ja pitää Puolustusvoimat tehokkaana. Se on parasta kiitollisuutta veteraaneille.

Tänään vietetään myös kansallista veteraanipäivää. Sen pääjuhlaa vietettiin Hämeenlinnassa ja Yle televisio juhlan, joka on katsottavissa myös Areenasta jälkikäteen.

Nyt juna tulee asemalle ja joudun lopettamaan. Katsokaa edes tuo juhla areenasta ja osallistukaa näin veteraanien kunnioitukseen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse en ole armeijaa käynyt, eikä harmita/kaduta se yhtään, mutta toki kaikki arvostus veteraaneille löytyy täältä. Mitään ihailtavaa ja kunnioitettavaa sodassa ja sotimisessa ei sinänsä toki ole ja tuskin sinne juuri kukaan mielellään on koskaan lähtenyt ja ennemmin olisi elänyt rauhassa ja työtä tehden perheen parissa tai mitä ikinä, vaan vaihtoehtoja ei yleensä pahemmin ole.

Toivon mukaan ei enää koskaan yhdenkään suomalaisen sukupolven tarvitse sotia käydä läpi rintamalla tai muuallakaan. Varmaankin liikaa toivottu, tuntien ihmisluonnon, mutta sisäinen pasifistini noin kuitenkin haluaa nähdä asian.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Siitä on tasan 70v kun Hitler päätti päivänsä. Lepää rauhassa arvon itävaltalainen taitelijan alku. Vai mikä se oli.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vili kissani täytti tänään 6 vuotta :3
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Siitä on kuulkaas pojjaat päivälleen kymmenen vuotta, kun muuan Lionel Messi iski Barca uransa ensimmäisen maalin. Ja toisen legendan, Ronaldinhon, tarjoilusta.

Ajatella, Messi on vasta 27 vuotias. Milloin ikinä kaveri lopettaakaan, niin ei meikäläisen elinaikana niitä ennätyksiä rikota.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Niin se aika vaan menee. Siitä on tasan 20 vuotta kun Suomi voitti ensimmäisen MM-kullan. Nevö forget!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös