Siitä on tänään tasan...

  • 462 475
  • 4 729

Wicci

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins, Sudden Death (RIP)
...vuosi kun Jaroslav Lokomotivin kone teki epäonnistuneen nousun kentältä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
16v. sitten rap-artisti/näyttelijä Tupac "2Pac" Shakur todettiin kuolleeksi. Siitäkin jo noin kauan huh!
 

-RVL-

Jäsen
Mul on tästä asti aikaa.

497 vuotta siitä (ok, ok, muutama minuutti, mutta en malta odottaa), kun Englannin kuningkaan Henrik VIII:n neljäs puoliso Anna Kleveläinen syntyi. Liekkö savolaisia?

Varmasti hieno mies.

Oikea flaavilainen tamma, kertoo Wikipedia. Siinäpä kauniita sanoja.

=/
 

Puster

Jäsen
Tasan 20 vuotta sitten Mauri vapautti ja oli aika läpsytellä passinkansia sekä liimailla "ohi on 330" -tarroja takin selkämykseen sekä Hämeenlinnan rautatieaseman vessaan.

Muutamista ennakkopuheista ja -huhuista huolimatta uskon vakaasti, että ikäluokalle II/91 on kotiutuminen sittenkin mahdollista.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Siitä on tänään tasan 40v kun ehkä kaikkien aikojen paras albumi julkaistiin.

Black Sabbath - Vol.4
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
19 vuotta kun edessäni oli ensimmäinen yö Niinisalon kassulla.

Piristää kummasti ajatella tuota kun tänään on ollut keskimääräistä paskempi päivä, niin onhan ne asiat sentään joskus olleet vielä paljon paljon huonommin marraskuun ekana.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
19 vuotta kun edessäni oli ensimmäinen yö Niinisalon kassulla.

Piristää kummasti ajatella tuota kun tänään on ollut keskimääräistä paskempi päivä, niin onhan ne asiat sentään joskus olleet vielä paljon paljon huonommin marraskuun ekana.

Katos vaan, sama vuosipäivä täälläkin sillä erotuksella, että minun palveluspaikkana oli Kainuun Prikaati Kajaanissa. Muistan elävästi palvelukseenastumispäivän herätyksen kotonani: stereot oli ajastimella herättämässä ja rähmät silmistä lähti Miljoonasateen Marraskuun tahdissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lunttasin tämän netistä, mutta Maastrichtin sopimus astui voimaan 1. marraskuuta 1993. Tämä siis synnytti nykymuotoisen Euroopan Unionin (sitä ennen oli EY) ja viime kädessä myös euro-rahayksikön.

19 vuotta siis kasassa tälläkin sopimuksella. Saapa nähdä, missä merkeissä juhlitaan 20-vuotisjuhlia, vai juhlitaanko enää ollenkaan jos esimerkiksi Espanjan talous nitkahtaa kunnolla ja jos euro sattuisi kaatumaan.

Ensi vuonna voisi ihan hyvin juhlistaa Uuden Hansaliiton ja Etelän Hetelmien syntyhetkeä, kun pohjois- ja keskieurooppalaiset maat muodostaisivat oman uuden liiton omalla rahayksiköllä, eteläisen Euroopan maat saisivat muodostaa keskinäisen vetkuttelu- ja hetkuttelumafian, Romania ja Bulgaria saisivat tehdä mitä lystäisivät ulkona Schengenin sopimuksesta ja Iso-Britannia saisi vetää ns. käteen sen sijaan, että Suomi maksaa maalle EU-jäsenmaksuhyvityksiä ja Britannia saa sillä aikaa oikutella yksinään.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
407 vuotta ruutisalaliiton paljastumisesta JA
50 vuotta Geir Rönningin syntymästä.

Sattumaako?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En nyt muista tarkkaa päivämäärää, mutta aivan näinä aikoina tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä kun astuin pysyvästi työelämään. Siitä lähtien olen ollut joka päivä vakituisessa työsuhteessa.

Olin 20 vuotta sitten vielä vahvasti opiskelija, mutta jälkikäteen katsottuna oli tuo ihan oikea aika ryhtyä tekemään duunia. Opinnot kyllä viivästyivät mutta eivät kohtuuttomasti. Vähän ylimääräistä vaivaa iltaisin ja viikonloppuisin ynnä muutama tenttipäivä töistä vapaaksi, niin mukavasti hoitui tuokin savotta alta pois.
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Siitä on tänään tasan 13 vuotta kun Saksassa alkoi tapahtua, ja Berliinin muuri alkoi sortua. Lopultahan se johti Saksojen yhdistymiseen sekä kommunismin "tuhoon" Itä-Euroopassa ja Venäjällä.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
52 vuotta, kun eräs Ismo Kullervo Allanko syntyi. Miehen ja yhtyeidensä musiikki on itselleni on aina merkinnyt todella paljon ja on hienoa nähdä, että vaikka ikää tulee lisää mittariin, niin taitelija Alangon luomisvoima ei osoita laantumisen merkkejä. Siitä hyvänä osoituksena viime syksyn Sielun Veljet-kiertue, lauantain huikea RSO-konsertti, sekä ensi keväänä tuleva uusi levy ja kiertue. Onnea Ismo! Olet hyvä, ellet paras. Otan kunniaksesi tänään lasillisen.

edit: Sielun Veljet - Volvot ulvoo kuun savuun live 1987 - YouTube
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Siitä on tänään tasan 40 vuotta kun Jake Nyman toimitti ensimmäisen radio-ohjelmansa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
...70 vuotta kun yksi aikamme parhaita elokuvaohjaajia, eli Martin Scorsese syntyi. Upeita elokuvia useammalla vuosikymmenellä ja jaksan uskoa, että mies tekee vielä ainakin muutaman hienon tapauksen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tasan 20 vuotta sitten vietettiin Suomessa ensimmäistä kertaa kynttilätapahtumaa itsemurhan tehneiden muistoksi, tänä vuonna sytytettiin kynttilät myös itsemurhaajien läheisien tukemiseksi.

Suomihan on itsemurhaamisen saralla kunnostautunut sen verran aktiivisesti, että luultavasti jokainen meistä tietää jonkun enemmän tai vähemmän läheisen ihmisen, joka on päivänsä päättänyt. Joten tänään voi heitä vähän muistella. Joko kaipauksella, yleisellä muistamisella, surulla, vihalla tai kenties joidenkin kohdalla jopa ilolla.

Minunkin eräs ystäväni ala-asteelta, Mikko (nimi muutettu tai sitten ei), muutti yläasteen aikana jonnekin maalle ja hirtti itsensä kutakuinkin parikymmentä vuotta sitten. Yläasteenkin aikana taisi joku rinnakkaisluokalla ollut päättää päivänsä. Saattoi tosin olla vahinkokin, mutta yhtä hyvin itsemurhakin. En tosin enää kyseisen henkilön oikeaa nimeäkään muista, joten tuo ei mitenkään kirpaissut.

Alkaahan sitä jengiä tippumaan mitä pidemmälle elää, ja sinänsähän itsemurha on varsinkin vanhuuden päivinä täysin varteenotettava vaihtoehto. Täytyy vain toivoa, että itsestäni löytyy aikoinaan riittävästi sisua ja kykyä lopettaa olemassaolo siinä vaiheessa kun suomalainen laadukas vanhustenhoito eli paskavaipat housuissa makaaminen vuoteessa sidottuna tulee ajankohtaiseksi.

Sellainen ei ole enää elämää, se on ihmisten kidutusta, joten siinä vaiheessa ennemmin vaikka kuula kalloon - tai ensin kuula vanhustenhoidosta vastaavan ministerin kalloon ja sitten rollaattorilla raahustaminen kohti poliisin Karhu-ryhmää. Katsotaan sitten, mikä on Mustan Nuolen viimeinen lento joskus 35 vuoden päästä. Nyt ollaan vielä puolimatkassa sinne.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
49 vuotta, kun Yhdysvaltain 35. presidentti, ylivoimaisesti eniten arvostamani poliitikko, John F. Kennedy, menetti henkensä rehellisyytensä ja periaatteidensa vuoksi. Kunnia hänen muistolleen.
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
21-vuotta kun aika muuan Farrokh Bulsaran elämän tiimalasissa loppui. Maailma menetti yhden suurimmista rockäänistä ja esiintyjistä; Samalla myös yhtyeen nimeltä The Queen taival käytännössä loppui; Ei näitä Lambertin yms. kanssa tehtyjä virityksiä voi laskea The Queeniksi.

Siis, lepää rauhassa Freddie Mercury. Jännä sattuma, että mies kuoli marraskuussa; Kuussa jossa vietämme nykyään Movemberkampanja, viiksiä kasvattaen.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Katsopas vain. Juice ja Freddie ovat näköjään viskanneet lusikan nurkkaan samana päivänä, toki eri vuonna. Enpä tuota tiennytkään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös