Siirtoikkuna sulkeutuu – Tobbarin viimeiset peliliikkeet?

  • 111 866
  • 1 005

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Eli laitat nyt vain nimiä esiin sitten jotka olisivat olleet saatavilla. HIFK hankki Mannisen vähän pakkoraossa, kun loukkaantuneita oli paljon. Mannisen plussana oli myös liigakokemus vrt. ulkomailta tuleva arpa.
Älä nyt viitsi. Lue oma viestisi, niin ymmärrät miten tyhmä se oli. Väitit siinä, että Manninen oli kovin maailmalta saatavissa oleva puolustaja. Eihän nyt edes Putin uskaltaisi väittää jotain noin absurdia. Et ehkä tarkoittanut sitä aivan noin, mutta noin se pitää tulkita. Kun maailmalla pelataan noin 7-8 maassa ok tasoista jääkiekkoa pääsarjatasolla tai seuraavalla tasolla, niin ei kukaan voi väittää jonkun tietyn pelaajan olevan se paras mahdollinen saatavilla oleva. Huvittavaksi sen tekee vielä se, että se on meidän pääkilpailijamme joukkueesta, jonne ei siis olisi mahtunut edes 7. pakiksi. Viimeisen viestisi alkuosa tekee siitä vielä tyhmemmän, pyydät minua tuomaan esille ne pelaajat, eikö se ole Salmelaisen asia? Kokoan nytkin joukkuetta ja tiedän aika hyvin mitä on joukkueiden kokoaminen, on myös menestystä siinä tekemisessä, mutta se jääköön minun omaksi asiakseni ja siitä ei keskustella julkisesti täällä.

Viestissäsi tuossa ylhäällä faktaa on se, että HIFK oli hiukan pakkoraossa ja plussana oli liigakokemus. Koskaan ei kenenkään kannata väittää, etteikö parempia voisi olla saatavilla, koska aina niitä voi olla.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jotenkin miettinyt tuota reagoimattomuutta siirtoikkunan lopulla. Mielestäni vaihtoehdot ettei ketään pakkia hankittu on:

A) fyrkat loppu (vaikea uskoa)
B) ei muita kuin täysiä arpoja saatavissa (todennäköisin skenaario)
C) luotetaan sisäiseen kasvuun (miksi!?)
D) ei edes yritetty (edelleen, miksi!?)
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Itse toin esiin sen, ettei HIFK tarvitse oikeastaan vahvistuksia, varsinkaan kun markkinat ovat noin kuivia mitä ovat, eikä sieltä olisi hankittavissa pelaajia jotka olisivat oleellisesti parempia kuin nykyiset.
Tämähän on ihan suoraan samaa ajatusmallia, jolla Salmelainen on toiminut Lepistön ja Kiviharjun keissien jälkeen. Ensin ei näe tarvetta korvaajille, mutta sitten kuitenkin puhutaan markkinoiden kuivuudesta siirtorajan loppua kohden. Loppusyksystä markkinoilla oli kuitenkin jos jonkinlaista oikeata vahvistusta tarjolla, mutta ei ilmeisesti napostellut?

Kaikki näkee (ja on nähnyt case Kiviharjusta lähtien), että siellä on Martinin ja Sundin muodossa 1.5 kiekollista puolustajaa seitsemän pakin rotaatiossa. Onko se mielestäsi riittävästi ja hyvässä balanssissa?
 

C2 huutelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kiekollisten pakkien loukkaantumiset tai sairastumiset tällä kaudella: Lepistön uran lopettava sydänlöydös uutisoitiin elokuun 1., Kiviharjun loukkaantuminen lokakuun 4. Ensimmäisestä 6,5 kuukautta, toisesta 4,5 kuukautta. Näiden kuukausien aikana Salmelainen ei hankkinut yhtäkään kiekollista pakkia, vaan sen sijaan lähetti vielä yhden kiekollisen pakin pois.

Sydänlöydös löydettiin varmasti aiemmin ja Martin liittyi jengiin 3.8. Eli päättelisin että Lepistö->Martin.

Mutta Kiviharjua ja Salinia ei ole paikattu. Tosin Peltonen on voinut kelata, että vain jompikumpi näistä breikkaa pelaavaan kuusikkoon, joten alkuperäisestäkin tavoitteesta olisi min. 1 ukko nyt veke.

Onhan Sundkin kiekollinen pakki ja tehnyt hyviä tehoja joskus, mutta en mä hiffaa miten joku voi pitää tota pakiston kiekollisuutta hyvänä? Martin jos loukkaantuu, niin korttitalo romahtaa. Ilveksellä ei romahda vielä Nikun tai Clendeningin loukkaantumiseen.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Raskasta luettavaa tää palsta nykyään.
Varmasti on raskasta, mutta niin on ollut pelitkin.
Jos ja toivon mukaan kun pelit paranee, muuttunee täälläkin ilmapiiri vähän kevyemmäksi.
 

Psykopaimen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Pauke
Jes!!! Haittaa aika vähän, ettei vahvistuksia tullut, kun joka keväinen vääntö palstalla on alkanut. Popparit mikroon, painitrikoot pykälään ja koko rahalla lättyjä, ylämummoja ja sitä pohjoisempaa Koreaa.

Älkääkä käsittäkö väärin; HIFK on kasvattanut minut jotenkin niin kieroon, että oikeasti nautin tästä. Antaa palaa vaan!
 

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Ilmeisesti Luke Martin ei ole pelaajatyypiltään kiekollinen puolustaja. Nyt melkein kiinnostaisi kuulla lisää tästä tyypittelystä.

Martin oli varmaankin hankittu jo kun Lepistön sydänlöydös havaittiin, näiden julkituonneilla oli vain 2 päivää eroa. Ovat muutenkin eri puolen pelaajia.

Vasemmalla puolella, josta koko kauden olen kirjoittanut (tuosta sydänlöydöksestä lähtien), oli vain Kiviharju kiekollisena. Olin valmis antamaan hänelle mahdollisuuden ja hyvin tuntui sitä ottavan, mutta viimeistään hänen loukkaannuttua (4,5 kuukautta sitten) muotoutui IFK:n puolustukseen 2023-24 ammottava aukko, vasemman puolen kiekollisen pakin osalta. Sund on all-round, Kotkansalo jos edes pääsee ja pysyy kunnossa on all-round, joten vasemmalla ei ole yhtäkään kiekollista pakkia.

-Lepistö
-Kiviharju
-Salin

Kolme miinuksella. Jos sitten kuvittelee, että Salmelainen olisi kahdessa päivässä korvannut Lepistön Martinilla, eli vasemman puolen kiekollisen oikean puolen kiekollisella, ollaan silti kaksi miinuksella siitä mitä piti olla.

Laskentatavasta riippuen, Joko IFK:n puolustuksesta puuttuu 3 kiekollista pakkia, tai 2 kiekollista pakkia.
 

Burnittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Chiefs, Liverpool
Vasemmalla puolella, josta koko kauden olen kirjoittanut (tuosta sydänlöydöksestä lähtien), oli vain Kiviharju kiekollisena. Olin valmis antamaan hänelle mahdollisuuden ja hyvin tuntui sitä ottavan, mutta viimeistään hänen loukkaannuttua (4,5 kuukautta sitten) muotoutui IFK:n puolustukseen 2023-24 ammottava aukko, vasemman puolen kiekollisen pakin osalta. Sund on all-round, Kotkansalo jos edes pääsee ja pysyy kunnossa on all-round, joten vasemmalla ei ole yhtäkään kiekollista pakkia.
Tuo vasemman puolen taitovaje ei olisi niin paha, jos Lindbohm olisi kestänyt kunnossa koko kauden.

Kaveri oli kuitenkin syksyllä kiekollisesti hemmetin hyvä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Lindbohm oli Lepistön korvaaja, ainakin julkisuuteen annettujen kommenttien mukaan.

Martin oli tosiaan ihan sitten vaan normi hankinta.

Lindbohm ei myöskään ole kiekollinen puolustaja, vaikka allroundiksi onkin tehnyt hyvin pisteitä etenkin alkukaudesta.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun katsotaan loppusijoituksia viimeiseltä kuudelta vuodelta,niin keskimääräinen sijoitus ei taida olla 5-6, vaan neljä. Niistä joukkueista jotka ovat vähintään välieriin menneet niin taitaa olla Tapparan kanssa paras saldo noilta vuosilta.

Siihen voisi auttaa, että käyttäjät alkaisivat perustella mielipiteitään asiallisilla argumenteilla.

IFK:n runkosarjasijoitukset Peltosen aikana on 5. 6. ja tällä hetkellä kuudes. Jos otetaan kaikki 165 Peltosen valmentamaa peliä, niin IFK on sellaisessa sarjataulukossa viides. Salmelaisen aika kun otetaan, niin sijoitukset ovat 5., 6., 6. ja 7. Tämän jälkeen tulevat nuo Peltosen kaudet. Kokonaisuudessaan Salmelaisen ajalta IFK on ollut runkosarjaotteluissa viidenneksi paras.

Tässä on harvinaisen selkeä linja siitä minkä tason joukkue IFK on. IFK on keskikastin joukkue, joka pleijareissa yläkanttiin onnistumalla pääsee välieriin. Omalla tasollaan tai heikommin matka päättyy puolivälieriin.

Tein nopean tsekkauksen liikevaihdoista keväällä 2020 päättyneistä tilikausista lähtien.

HIFK oli
2020: toiseksi suurin (edellä Kärpät);
2021: jaetusti neljänneksi suurin (edellä Kärpät, Lukko, Tappara ja samoissa Ilves);
2022: neljänneksi suurin (edellä Kärpät, Tappara ja Ilves);
2023: neljänneksi suurin (edellä Kärpät, Tappara ja Ilves).


Eli: jos HIFK on urheilullisesti Wiltordin laskemana suoriutunut sijaan 5 oikeuttavasti, taloudellisesti on mennyt kaudesta 2021 vain aavistuksen paremmin, eli HIFK on 4. suurin seura.

HIFK voi olla menneisyytensä, huomioarvonsa ja pääkaupungin joukkue -statuksensa vuoksi vielä suurseura, mutta Sikariportaalle vielä oheiset laskelmat.

Ei kannata olla naiivi. Kannattaa tukeutua tosiasioihin ja sitten vasta perustella mielipiteitään "asiallisilla argumenteilla", se "asiallisuus" kun on jokaisella omanlaisensa. Esimerkiksi "ei taida olla" ei ole kovin hyvä fraasi kovin voimakkaita mielipiteitä sisältävässä viestissä.
 
Kuinka helppo on romahduttaa kiekollinen peli HIFK:n puolustuksessa? Laittaa joku alaketjujen jämäpelaaja heiluttelemaan kirvesiskua. Kuulostaako tutulta?

Pointti oli ettei yksi riitä.

Se ei ollut lainaamani viestin kirjoitettu pointti. Ja tartuin tuohon viestiin nimenomaisesti, koska siinä oli myös Lepistö mainittu. Lepistö on korvattu, ja kun pelaajatyyppi oli mainittu, niin nimenomaisesti vielä Martinilla. Höpöttelyt oikeista ja vasemmista puolista jätän tässä kontekstissa olaan arvoonsa.

Sinun kanssa olen samaa mieltä, että yksi kiekollinen pakki ei riitä, ja siksi Salin & Kiviharju olisi pitänyt korvata yhdellä laadukkaalla kiekollisella puolustajalla. Olen kylläkin kanssasi eri mieltä siitä, että IFK:lla olisi vain yksi kiekollinen pakki aiemmin esitetyllä Kiekollinen puolustaja - Stay at home -puolustaja jaottelulla.

Ylipäänsä yhtä kiekollista puolustajaa tärkeämpää on kysymys siitä, onko tuosta nykyisestä kalustosta mahdollista rakentaa toimivat parit alakertaan. Seppälän positiivisten esitysten sekä Sundin kiekollisen potentiaalin (oikein käytettynä voi olla se toinen moottori 5v5 pelissä) näen, että tänä on mahdollista. Se mitä tuolta nyt jäi uupumaan on toinen ylivoimapakki, mitä Sund tai Seppälä ei mielestäni hyvällä tahdollakaan ole.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Martin oli varmaankin hankittu jo kun Lepistön sydänlöydös havaittiin, näiden julkituonneilla oli vain 2 päivää eroa. Ovat muutenkin eri puolen pelaajia.

Vasemmalla puolella, josta koko kauden olen kirjoittanut (tuosta sydänlöydöksestä lähtien), oli vain Kiviharju kiekollisena. Olin valmis antamaan hänelle mahdollisuuden ja hyvin tuntui sitä ottavan, mutta viimeistään hänen loukkaannuttua (4,5 kuukautta sitten) muotoutui IFK:n puolustukseen 2023-24 ammottava aukko, vasemman puolen kiekollisen pakin osalta. Sund on all-round, Kotkansalo jos edes pääsee ja pysyy kunnossa on all-round, joten vasemmalla ei ole yhtäkään kiekollista pakkia.

-Lepistö
-Kiviharju
-Salin

Kolme miinuksella. Jos sitten kuvittelee, että Salmelainen olisi kahdessa päivässä korvannut Lepistön Martinilla, eli vasemman puolen kiekollisen oikean puolen kiekollisella, ollaan silti kaksi miinuksella siitä mitä piti olla.

Laskentatavasta riippuen, Joko IFK:n puolustuksesta puuttuu 3 kiekollista pakkia, tai 2 kiekollista pakkia.

Sitten on myös se asia, että millaista ammattitaitoa osoittaa, että hankkii Lepistön kaltaisen pelaajan jengiin - osaksi iältään vastaavia? On vain pienoinen ihme, että Lehterä esimerkiksi on vieä kokoonpanossa. Yhtään yllättynyt en olisi, jos olisi - jos HIFK menee jatkoon - että ensimmäisen pudotuspelisarjan jälkeen löytyy myös joku vastaava "sydänlöydös".

Riskit kasvaa, jos palkkaa nelikymppisiä, se on selvä. Etenkin kun niitä on jengi täynnä.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuinka helppo on romahduttaa kiekollinen peli HIFK:n puolustuksessa? Laittaa joku alaketjujen jämäpelaaja heiluttelemaan kirvesiskua. Kuulostaako tutulta?

Pointti oli ettei yksi riitä.

Jos tuolle linjalle lähtee, niin silloin 3-4 kiekollista pakkiakin saa telottua telakalle.
 

skattankundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Röda
Oli aika erikoinen tuo Hartikaisen siirto, että jatkaa pelaamistaan mestisjoukkueessaan, mutta silti meidän pelaaja aina kun tarvitaan. Tuli tuossa mieleen, että olisiko ollut mahdollista poimia vaikka useamman liigatasolla pärjäävän mestispelaajan ja toteuttaa samaa hommaa. Olisi aika turvallinen olo pleijäreissä, kun loukkaantumisen tullessa löytyy leveyspelaajia joilla on kuitenkin kokoajan pelituntumaa.

Edit.typo
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EPK

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oli aika erikoinen tuo Hartikaisen siirto, että jatkaa pelaamistaan mestisjoukkueessaan, mutta silti meidän pelaaja aina kun tarvitaan. Tuli tuossa mieleen, että olisiko ollut mahdollista poimia vaikka useamman liigatasolla pärjäävän mestispelaajan ja toteuttaa samaa hommaa. Olisi aika turvallinen olo pleijäreissä, kun loukkaantumisen tullessa löytyy leveyspelaajia joilla on kuitenkin kokoajan pelituntumaa.

Edit.typo
Määrää näissä ei ole mitenkään rajoitettu eli teoriassa joo IFK:lla voisi olla vaikka 30 sopimuspelaaja Mestiksessä joita saa tarvittaessa kiskoa Liigan matkaa.

Ja Hartikaistahan ei siis saa "aina kun tarvitaan", vaan Hartikaisen voi ainoastaan kerran kutsua Mestiksestä Liigaan jolloin paluuta ei ole. Alle 21-vuotiaille on sitten erikseen näitä lisäpykäliä että he voivat liikkua molempiin suuntiin useamman kerran.
 

skattankundi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Röda
Ja Hartikaistahan ei siis saa "aina kun tarvitaan", vaan Hartikaisen voi ainoastaan kerran kutsua Mestiksestä Liigaan jolloin paluuta ei ole. Alle 21-vuotiaille on sitten erikseen näitä lisäpykäliä että he voivat liikkua molempiin suuntiin useamman kerran.
Tämä selvä. Ymmärrettävää, ettei voi juoksuttaa liigan ja mestiksen välillä, eihän se edullista mestisjoukkueelle olisi. Jos nyt Vantaa putoaa vaikka sääleissä, niin silloinhan Hartikainen siirtynee meille, vaikkei tarvetta olisi. Muita vastaavia reservimiehiä mestiksessä meillä ei taida olla kuin Vinni.
 

MaV

Jäsen
Määrää näissä ei ole mitenkään rajoitettu eli teoriassa joo IFK:lla voisi olla vaikka 30 sopimuspelaaja Mestiksessä joita saa tarvittaessa kiskoa Liigan matkaa.

Ja Hartikaistahan ei siis saa "aina kun tarvitaan", vaan Hartikaisen voi ainoastaan kerran kutsua Mestiksestä Liigaan jolloin paluuta ei ole. Alle 21-vuotiaille on sitten erikseen näitä lisäpykäliä että he voivat liikkua molempiin suuntiin useamman kerran.
Sama homma on käsittääkseni Lehmuksen kohdalla, sillä hänkin on ainakin siirtolistan mukaan Kiekko-Vantaalla kauden loppuun asti olevalla siirrolla.

U21-pelaajat voi tarkistaa tästä listasta, toistaiseksi kai Vinnin lisäksi ketään ei ole siirretty mihinkään:
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös