Seurojen taloudellinen tulos 2000-2001

  • 12 760
  • 78

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Vastalause

Viestin lähettänyt käyttäjä theref
Kuinka ihmeessä Te saatte jokaisesta Liigaa yleisesti koskevasta kirjoituksesta kauhean tappelun välillä Ilves ja Tappara tai Jokerit ja HIFK!?

Uskomatonta touhua. Se jolla on faktat lyökööt ne pöytään, muuten kannattaa pitää "suu" kiinni, eihän näitä vääntöjä (anteeksi vaan, mutta ikävä kyllä) jaksa lukea jokaisesta ketjusta!

Raju yleistys arvon tuomari. Minä en ainakaan ole täällä mitään tappelua välillä Jokerit ja HIFK nähnyt. Kerro mistä sellaisen löytää, niin menen heti lukemaan ;).
 

theref

Jäsen
Arvon Vakio

Ei se nyt niin kauhean suuri yleistys ollut kuitenkaan. Viime aikoina nämä pääkaupunkiseutulaisten kinat ovat jääneet hieman taaemmalle (paitsi jos aletaan kinaamaan kuka kasvatti kenet ja kuka ryöstää toisilta jne), mutta sen sijaan tamperelaisten väännöt ovat lisääntyneet.

Heh, noh, itsepähän niitä luen, pitäisi oppia välttämään kyseisiin juttuihin sotkeentumista...
 
Suosikkijoukkue
Tappara, tietysti...
Joka keväinen ilmiö....

Nimittäin tämä Tapparan ja Ilveksen taloustilanteen vertailu, jossa monen sortin asiantuntijat tekevät "analyysejä" vailla minkäänlaisia faktoja. Korkeintaan kerrotaan lähteen olevan siitä kuuluisasta joukkueen "sisäpiiristä". Koskakohan tämä loppuu?

Koska erilaisten huhujen levittely tuntuu kuitenkin olevan "talon tapa", taidanpa minäkin kantaa korteni kekoon. Näin nimittäin R.Jalon ja Manngardin keskustelevan tamperelaisessa anniskeluliikkeessä melko tiukkaan sävyyn hieman play-offien jälkeen. Sana "money" tuntui toistuvan kireän oloisen Manngardin puheessa useaan otteeseen. Lienevätkö äijät keskustelleet oluen korkeasta hinnasta vai mistä kiikasti? Nyt äkkiä analysoimaan ja laatimaan salaliittoteorioita. Ovatko Manngardilta hermot menneet, vaatiiko hän saataviaan käteisenä vielä tämän kesän aikana, kolkutteleeko konkurssi Ipan ovella? Kaikki on mahdollista....;-)

GoT
 

haukka44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara ja Kalevan Haukat
no niin...

Viitakoskea on kaupattu hermekseen.... Helminen lähtee Venäjälle.... ;-)
 

#69

Jäsen
Hohhoijaa.

Jotkut täällä yrittää sentäs puhua asiallisesti ja jotkut kirjoittelevat p:tä. Kyllä täällä JA:ssakin on varmaan sen verran koulun käynneitä, että talousasioita tietää. Ja eiköhän se ollut tuo yksi tps-fani, joka mainitsi Tapparasta, että on lyhentänyt tuota tilikauttaan. Ilves-fanit sai tästäkin taas syyt niskoilleen.
 

valdo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Edinburgh Capitals, Hibernian FC, Arsenal
Paskalasteista

Kumma juttu kun kertoo jotain, niin ylläpito on kimpussa että v***u todisteita. No kun on jonkinasteinen lähdesuoja niin ei kerro. Sitten kun faktat vähän ajan päästä todistaa sinun olleen oikeassa aletaan huomautteleen tamperelaisten tappelusta. Tamperelainen en ole ollut, en ole ja tuskin koskaan tuleekaan, mutta jotain näistä asioista tiedän ja samoin tietää muutama muukin tänne kirjoittava ilvesläinen.
Useasti on vain niin, että mikäli lyö nimiä pöytään niin alkaa tietovirrat kuivumaan. Kaikki mitä olen kirjoittanut talousasioista on todennettavissa joko nyt tai myöhemmin niiden tultua julkiseksi.

Koskaan en mitään ole Tapparan tai muunkaan konkurssista tai muusta vastaavasta kirjoittanut. Kaikki talouteen liittyvä kirjoittelu ja kannanotto on fakta- ei fiktiopohjaista. Huhut ja toisiseikat ovat toisistaan suuresti poikkeavia, myös talousalalla.
 

mamma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Julkistuksia tilikausilta 2000-2001?

Nostetaampa tämä ylös nyt kun Ilvestä lukuunottamatta yhtiöiden tilinpäätösten tulisi olla valmiina. Vaikka tilintarkastajat tai yhtiökokoukset eivät vielä olisikaan käsitelleet asiaa, lienevät luvut jo selvillä.

Eli löytyykö _tietoa_ viime vuoden tuloksista? Tietääkseni ainakaan TPS ei ole asiassa julkisuuteen tullut.


Kärpät avasi sitten pelin tältä osin, mukava kai tuollaisia lukuja esitellä. Toivottavasti muutkin seurat/yhtiöt tiedottavat asioista vähintään tässä laajuudessa. Tilinpäätöstiedote luettavissa www.oulunkarpat.fi
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässien tappio

Taalarille ja muille tiedoksi:

Ässien yhtiökokous oli eilen ja se julkaisi tilinpäätöstiedot ja korutonta on kertoma, 3,7 miljoonaa tappiota, joka koostui yleisötuloista ja oheismyynnistä ( tai niiden puutteesta ).

Porissa on se tilanne, että jos ensi keväänä ei olla pleijareissa niin SM liiga kiekko loppuu Porista.

Juttu voisi löytyä Satakunnan Kansan nettilehdestä, www.satakunnankansa.fi, en tiedä.
 

piikki

Jäsen
Re: Ässien tappio

Viestin lähetti TosiFani
Taalarille ja muille tiedoksi:

Ässien yhtiökokous oli eilen ja se julkaisi tilinpäätöstiedot ja korutonta on kertoma, 3,7 miljoonaa tappiota, joka koostui yleisötuloista ja oheismyynnistä ( tai niiden puutteesta ).

Porissa on se tilanne, että jos ensi keväänä ei olla pleijareissa niin SM liiga kiekko loppuu Porista.

Juttu voisi löytyä Satakunnan Kansan nettilehdestä, www.satakunnankansa.fi, en tiedä.

Ompa iso tappio. 3,7 miltsiin on iso raha. Eiks ässien budjetti ole jotain vähä toista kymment miltsii?

Ei se pudotuspelipaikast ole kiinni. Menestys ei meinaa mitää jos kulut ei kondiksessa. Useesti mitallijoukkueet on tehny isoi tappioita.

Tärkeintä ässille olis et ei tee uutta ennätystä kauden alkuun. Junnu jursille mestaruus on ton jengin vieminen pleijareihi.
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muutama lisäys

Viestin lähetti TosiFani
Ässien yhtiökokous oli eilen ja se julkaisi tilinpäätöstiedot ja korutonta on kertoma, 3,7 miljoonaa tappiota, joka koostui yleisötuloista ja oheismyynnistä ( tai niiden puutteesta ).
Jos nyt muistan oikein lehdestä lukemani, niin reilu miljoona muodostui menetetyistä pääsylipuista. Todennäköisesti saman verran menetettiin oheismyynnissä. Lisäksi tappiota syntyi ns. päällekkäisistä palkkakuluista kuten Läntinen, Kristoffersson, Karlsson ja Hrivnak - jotka eivät valmentaneet / pelanneet kautta loppuun vaan heidät korvattiin uusilla nimillä.

Järkyttävän suuret tappiot. Itse odotin paria miljoonaa. Kokonaisbudjetti on luokkaa 15-16 Mmk.

Jos ja kun tuolta nuostaan, sen nousun tehneet ansaitsevat patsaan Porin torille. Piste.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Aika odotettua

Aika kovilta luvuilta tuo näyttää, mutta voiko kukaan vakavalla naamalla sanoa, ettei odottanut jotain tuon luokan tappiota viime kauden jälkeen. Jos ajatellaan, että Ässät oli budjetoinut 4000 katsojan yleisökeskiarvon mukaan, eikä siellä loppujen lopuksi ollutkaan kuin n.3000. Lippujen hinnaksi voitaisiin laittaa n.70mk keskiarvo niin silloinkin jo saadaan yleisötappioksi 27 x 70 x 1000 = 1 890 000 markkaa!! Ja varmasti 1000 katsojan puuttuminen näkyy jo oheismyynnissäkin kuten oluen ja makkaran myynnissä. Ensi kausi tulee olemaan aika moinen suunnannäyttäjä Ässille.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dexulle tiedoksi että Ässien budjetissa keskilipun hinnaksi oli laskettu 40 markkaa eli ottelukohtainen menetys oli 900 x 40,- = 36.000,- eli kaudessa 27 x 36.000,- = 972.000,-.
 
G

Guest

kärpille saman verran voittoa kuin ässille tappiota

Pisti silmään Kärppien hyvä tulos. Tietysti konkurssin kautta ja kantapään kautta koettuna. Se maksoi mm. 10 liigakautta. Toivottavasti Ässille ei käy samoin. Runsas kymmenen vuotta sitten sekin piipahti divarissa, mutta nousi heti ylös. Sinänsä patapaidoilla on vain parin kovan luokan puolustajan kokoinen aukko paletissaan, muutoin joukkue kunnossa eikä putoamisuhkaa muutenkaan. Nyt taitaa tuo herra Talous Euro olla patapaitojen suurin uhka. Mutta hyvillä peleillähän saadaan väki liikkeelle jne...
 

JPL

Jäsen
Tapparan tulos

Jääkiekon SM-liigassa keväällä toiseksi sijoittuneen Tampereen Tapparan liigakiekkoilusta vastaavan Tamhockey Oy:n tilikauden 2000–2001 voitto nousi lähes 620 000 markkaan. Tilikauden tulokseksi oli budjetoitu ns. nollatulos.
Tamhockey Oy:n liikevaihto oli huhtikuun lopussa päättyneellä 11 kuukauden mittaisella tilikaudella noin 21,3 miljoonaa markkaa.

Tamhockey Oy:n historian ensimmäisellä tilikaudella (12 kk) 1999–2000 liikevaihto oli noin neljä miljoonaa markkaa pienempi. Yhtiön ensimmäisen tilikauden tappio oli 786 000 markkaa.


STT
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Viimeksi muokattu:

Daniel

Jäsen
MTV3:n sivulta löytyi seuraava lista:

-----------------------------------------------------------------------------
Joukkueiden liikevaihto ja tulokset (lähde MTV3):

Voitolliset

liikevaihto tulos

Kärpät 28 milj +3,7 milj
Tappara 21 +0,6
Jokerit 36 +0,5
Ilves 18 +0,3

Nollatulos

Saipa 14 0
HIFK 24 0
TPS 26 -0,1
HPK 17 -0,1

Tappiolliset

JYP 12 -1,4
Lukko 15 -1,7
Pelicans 11 -2
Ässät 11 -3,7
Blues 25 -3,7
------------------------------------------------------------------------------
 

Mad Dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rahaa riittää - ymmärrystä puuttuu!

Espoon makkara-mogulilla on näköjään rahaa, mutta ei vähäisintäkään tajua kiekkobisneksen taloudellisista lainalaisuuksista.

Lähinnä vitsinä on kai pidettävä Salonojan lausuntoa:

"Kyllä se johtui siitä, ettemme päässeet playoffseihin. Sieltä se raha olisi tullut. En tiedä olisiko ihan 3,7 miljoonaa tullut, mutta hyvin lähellä nollatulosta olisi oltu..."

Höpö-höpö!

Kahdeksan joukkuetta selvisi play-offseihin. Kertyikö niille sieltä jaettavaksi reilun 25 miljoonan puhdas voitto? Ja olisivatko ne kaikki muuten tehneet konkurssiluokan tappiot?
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Makkaramies muuten vastasi kysymykseen: "haittaako tämä tappio sinua?", että "ei varsinaisesti, ainahan osakepääomaa voidaan korottaa" ja jatkoi jotenkin "mutta ei tässä tahallaan tappiota tehdä"

Mulle ainakin jäi maku, että ei paljoa paina, koska hilloa on, eli makkaraa. Sanoisin, että Espoolaisilla on asiat rahapuolella aika hyvin, kun ei tappiot edes saa naamaa nyreäksi.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Punalippu, kirjoitit toukokuussa seuraavasti:

"Jokerit tekevät konsernitasolla ensimmäisen tappionsa yhteentoista vuoteen, jääkiekkotuotehan on tuottanut tappiota viimeisenä kolmena vuotena, kuten jalkapallotuotekin teki viime vuonna.Hallituotehan on
pojkien bisnestä elättänyt viime vuodet, niin että suht kuivina jalat ovat pysyneet. Nyt siis koko konserni tekee tappiota, joten tappiot jääkiekkopuoleta ovat ilmeiset, tosin velkaa Jokereilla hallista riittää ja korkomenot lienevät sen mukaiset. Vähän ihmetyttää tuo Harryn riskinotto tuolla velkamäärällä, ei ole halpa tuo ensivuoden joukkue ja mies vaan ottaa lisää velkaa Saksan
bisneksiin. Eipä ihme ettei Jokereita ole näkynyt pörssiin menijänä, vaikka arvo-osuusrekisterissä näkyy killuvankin
tuo Jokerit HC."


Kuinkahan moni voi sinut enää ottaa vakavasti...?
Kannattaisikohan provosoinnin sijaan keskittyä ehkä FAKTOJEN esittämiseen?
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Kumma juttu. Ilveksen piti kaiken järjen mukaan (ja Risto Jalon ilmoituksen mukaan, budjetoitu yleisömäärä toteutui ja budjetoitu voitto oli miljoona) tehdä yli miljoona markkaa voittoa, ilmeisesti tilikauden lopussa on velkoja maksettu joillakin sadoilla tuhansilla?
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Manelle

Normaalisti velat ovat taseen asioita eikä niillä ole varsinaista tekemistä tuloslaskelman kanssa. Se, millä on huomattavasti suurempi merkitys näytettävään tulokseen jääkiekkoseuroissa on tilikauden pituus ja ajoitus. Aika monet seurat jättivät viime kauden tilikaudesta pois kevät/kesäkuukauden, jolloin tulot ovat pienet, mutta vastaavasti menot ovat kiekkoseuralla suurinpiirtein samansuuruiset kaikkina kalenterikuukausina. Näin ollen saattaa olla mahdollista, että alkuperäinen estimaatti on laskettu esim. 11 kuukauden tilikaudella ja lopullinen sitten 12 kuukauden tilikaudella. Korostan, että en tiedä mikä oli Ilveksen tilikauden pituus, jne., mutta tämä tuli ensinnä mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Punalippu, edelleen kaipaisin vastausta...

Jokerit siis teki voittoa ja sinä tiesit jo toukokuussa näin:

"Jokerit tekevät konsernitasolla ensimmäisen tappionsa yhteentoista vuoteen, jääkiekkotuotehan on tuottanut tappiota viimeisenä kolmena vuotena, kuten jalkapallotuotekin teki viime vuonna.Hallituotehan on
pojkien bisnestä elättänyt viime vuodet, niin että suht kuivina jalat ovat pysyneet. Nyt siis koko konserni tekee tappiota, joten tappiot jääkiekkopuoleta ovat ilmeiset, tosin velkaa Jokereilla hallista riittää ja korkomenot lienevät sen mukaiset. Vähän ihmetyttää tuo Harryn riskinotto tuolla velkamäärällä, ei ole halpa tuo ensivuoden joukkue ja mies vaan ottaa lisää velkaa Saksan
bisneksiin. Eipä ihme ettei Jokereita ole näkynyt pörssiin menijänä, vaikka arvo-osuusrekisterissä näkyy killuvankin"

Miksi et halua vastata mitään?

Tämän jälkeen kaikki varmasti janoavat kuulla lisää "faktoja" sinulta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös