Mainos

Seuraavan hallituksen kokoonpano

  • 274 105
  • 2 128

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sdp+kepu+vas+rkp saisi 102 paikan hallituksen, niukasti, mutta riittävä enemmistö. Ei nyt suljeta mitään vaihtoehtoa pois, kun palattiin lähtöruutuun.

Mahdollinen toki, mutta vaikea nähdä RKP tuossa ryhmässä. Millainen eurooppa politiikka tuollakin tulisi? Oppositiolla olisi kyllä vaikeaa, kun aina joko PS tai KOK olisi hallituksen kannalla.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sdp+kepu+vas+rkp saisi 102 paikan hallituksen, niukasti, mutta riittävä enemmistö. Ei nyt suljeta mitään vaihtoehtoa pois, kun palattiin lähtöruutuun.

Kansanrintama! Kekkonen heräisi eloon pelkästä riemusta. Pidettäisiin Kokoomus "yleisten syiden" takia oppositiossa 40 vuotta! Mutta eiköhän tämä olisi jo liian retroa...
 

kovalev

Jäsen
Jokohan kokoomuksessa on kilauteltu hätäpuheluita Niinistön suuntaan; Sauli nyt kuitenkin tuntuu nauttivan arvostusta yli puoluerajojen, toisin kuin eräs reppana.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Päätin jo, etten puutu tähän ketjuun, mutta sen verran kommentoin kun näitä uusia vaaleja tuntuu moni pitävän jo jotenkin varteenotettavana vaihtoehtona. Ennen sitä lienee aika monta vähemmistöhallituksen kombinaatiota tarjolla, saati niitä mahdollisia enemmistöhallituksia (joita kyllä se kuudenkin paketti edelleen on). Kannattaa palautella mieliin, että 1990-luvun alussa hallitusmuotoa muutettiin siten, että uusista vaaleista tehtiin nimenomaan vaikeampi järjestettävä - ja sitäkin ennen, vaikka hallitukset takavuosina kaatuivatkin, eduskunta hajotettiin aivan muutamia kertoja koko itsenäisyytemme aikana (onko se luku nyt 6 vai 7). Tämä enemmistöhallitusten hegemonia on vaan saanut mediankin kaakattamaan kansalle, että uudet vaalit, uudet vaalit, jollei hallitusta saada nopeasti aikaan.

Hallituksen esityksen perustelut (232/1988 vp) ja eduskunnan lausuma v. 1990 ovat tähän aika valaisevia, ne kannattaa itsekunkin lukea: (lainaan julkista asiakirjaa, urlia en osaa nyt tähän heittää)

"Ehdotetun 58 §:n 3 momentin 2 kohdan mukaan presidentti päättäisi ennenaikaisten eduskuntavaalien määräämisestä ilman valtioneuvoston ratkaisuehdotusta. Ilmauksella "pääministerin perusteltu aloite" on tarkoitettu kuvata juuri pääministerin toimenpiteen vapaamuotoisuutta. Se osoittaa perustuslakivaliokunnan käsityksen mukaan, että pääministerin ja presidentin välinen yhteys hajotuskysymyksen esille ottamiseksi voi tapahtua ulkopuolella valtioneuvoston säänneltyjen tapaamisten ja tapahtuu joka tapauksessa epävirallisesti (PeVM 10/1989 vp). Lopullisen päätöksen ennenaikaisten vaalien määräämisestä presidentti tekisi kuitenkin valtioneuvostossa. Presidentillä olisi pääministerin aloitteen pohjalta itsenäinen harkintamahdollisuus, onko olemassa riittäviä perusteita ennenaikaisten vaalien määräämiselle. Hänellä olisi näin ollen oikeus myös päättää, että eduskuntaa ei hajoteta (HE 232/1988 vp, s. 16)."

Ja niinikään eduskunta:

"Ennenaikaisten vaalien määräämismahdollisuus on tarkoitettu erittäin poikkeuksellisia tilanteita varten. Hyväksyessään vuoden 1990 valtiopäivillä asianomaisen hallitusmuodon muutosehdotuksen jätettäväksi lepäämään eduskunta hyväksyi seuraavan perustelulausuman: "Eduskunta edellyttää, että eduskunnan hajottamista koskevan asian esille ottamisen aiheena saattaa olla vain pitkäaikainen, lähinnä poliittisen hallituksen muodostamisvaikeutena ilmenevä parlamentaarinen kriisi tai muunlaisesta syystä eduskunnan toimintakykyyn tai kokoonpanoon kohdistuva kiistaton epäluulo ja yleensä myös oletus siitä, että eduskunnassa pidetään hajotusta laajasti aiheellisena. Sen sijaan valtioneuvoston omat sisäiset tai ulkoiset toimintavaikeudet eivät lähtökohtaisesti saa johtaa eduskunnan hajotukseen. Eduskunta edellyttää, että edellä mainitun kaltaista hallituskriisiä tai eduskunnan ja hallituksen välistä kiistaa ei pyritä ratkaisemaan eduskunta hajottamalla tai tällä uhkaamalla. Tarvittaessa on muodostettava uusi valtioneuvosto, ja vasta ylivoimaiset vaikeudet muodostaa toimintakykyistä hallitusta saattaisivat johtaa eduskunnan hajotukseen." (EV 13.3.1990/HE 232 (1988 vp)/1990 vp). Eduskunnan lausumassa esitettyjä näkökohtia voidaan pitää lähtökohtana myös ehdotetun säännöksen soveltamisessa."
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Persujen nousu eduskunnan 3. suurimmaksi puolueeksi on kyllä sekoittanut poliittista kenttää todella mukavasti ja ainakaan itse en näe sen olevan erityisen vaarallista. Päin vastoin, kunnon poliittinen vääntö on yllättävän hauskaa seurattavaa.

Tärkeää on mielestäni huomioida se, että persujen ollessa oppositiossa ei kovin yhtenäistä oppositiopolitiikkaa tulla näkemään. Ainoastaan Keskustan ja marginaalipuolue Kristillisten kanssa persut tulisi toimeen toimeen, mutta SDPn, Kokoomuksen ja Vasemmiston kanssa Soinin porukalla lienee vaikeuksia löytää yhtenäistä oppositiolinjaa johtuen isoista kynnyskysymyksistä tai ihan puhtaasti poliittisen pelin myötä tulehtuneista väleistä. (vrt. Arhinmäki&vasurit vs. Soini&persut)

Tämän takia selvän enemmistöhallituksen muodostaminen ei nyt ole niin kriittinen asia, mikäli Persut pysyvät oppositiossa. Jos sen sijaan kävisi niin yllättäen, että kaikki porvaripuolueet, eli Keskusta, RKP, Kokoomus ja varauksin myös Vihreät jäisi kaikki oppositioon, niin tuolta porukalta saattaisi löytyä sen verran paljon yhteisymmärrystä, että enemmistön muodostama persudemarihallitus olisi helisemässä enemmän kuin Kokoomusvetoinen vähemmistöhallitus.

Vaikka veikkaukset tuppaa menemään pieleen, niin tällä hetkellä itselläni on sellainen "gut feeling", että kokoomus tuupataan oppositioon yhdessä RKPn kanssa ja hallituksen rungon muodostaakin yllättäen SDP, Keskusta ja Persut = 116 edustajaa. Demarit tulee vastaan eurooppapolitiikassaan ja muissa talouspoliittisissa asioissa näiltä kolmelta löytyisi varmasti aika nopeasti yhtenäinen linja.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Koskaanhan ei ole tehty mitään tutkimusta mitä ruotsikielen ylläpitäminen maksaa, mistäköhän johtuu...

Eikä sen paremmin ole olemassa tutkimuksia Venäjältä suuntauvan kaupan mahdollisuuksista, jos itäisessä Suomessa parannettaisiin venäjän kielen asemaa ja osaamista. Lakoista aiheutuvia kustannuksia osataan kyllä laskea euron tarkkuudella.

Kumpi nyt sitten Suomelle on potentiaalisempi kauppakumppani: Veden takana oleva Ruotsi vai nousujohteinen maanaapuri Venäjä?

Pistää vihaksi tämä suomenruotsalaisten omahyväisyys ja jarruttelu. Oma napa yhteisen edun edelle. Perseestä.
 

Wristlock

Jäsen
Kauhea painajainen, jos tämä sinänsä mielenkiintoinen sekoilu päätyy siihen, että kepu on hallituksessa. Se tarkoittaisi sitten yhä edelleen samaa vuosittaista satojen miljoonien haaskuuta kuntarakenteen, elinkeinotukien, risupakettien ja siltarumpujen suhteen. Tosin jos kepu jättää päätöksen kentän mielipiteen varaan, niin on aivan varma, että hallitukseen he eivät mene tuhoamaan kannatuksensa rippeitä. Jos taas minkki-Marin vallanhimo ratkaisee, niin kepu pääsee rikkomaan hallussaan olevan takinkäännön maailmanennätyksen esim. Euro-maiden tukipolitiikan suhteen. Portugalin tukeminenhan piti olla heidän viimeinen myönnytyksensä Euro-tukien suhteen ja esim. Portugalin takausvastuiden kasvattaminen ei heille enää käynyt (ennen vaaleja toki kävi). Ihan kohta on nimittäin ovella Kreikan lisätuista päättäminen ja myös Irlanti ja Portugali tulevat mitä todennäköisimmin vaatimaan/tarvitsemaan lisää rahaa ja joustoja velvotteisiinsa.

Jyrki-reppana, Häkämies ja Heinäluoma ulos Säätytalosta ja tilalle Niinistö ja Lipponen. Siitä sitten esim. Euro-tukiin täysin uusi suunta eli Suomi vastaisi jatkossa vain omien pankki/rahoitus/eläke yms. laitostensa pystyssä pysymisestä. Kaiken muun Niinistö ja Lipponen osaavatkin hoitaa vanhasta muistista. No sen verran täytyisi vielä L&N:ää muistuttaa, että räjäyttäkää kuntarakenne niin uusiksi, ettei kepu pysty sitä enää pilamaan, jos joskus hallitukseen takaisin pääsee.

Minua ei tässä verotuksen nollasummapelissä häiritse yleisen alvin korottaminen ollenkaan niin paljon kuin mahdollinen työn verotuksen kiristäminen (esim. ruuan alv:in alentaminen oli kauhea virhe (Hyvä Kepu!), jossa rahat lensivät vain S- ja K-Kartellin taskuun ja elintarvikkeiden hinnat on pikkuhiljaa hilattu reilusti yli ajan ennen alv-alennusta mitä surkeimpiin "kustannuspaine et al"-selityksiin vedoten), mutta miten Kokoomus selittää yleisen alvin korottamisen niille pk-yrittäjille, jotka vielä kuvittelevat, että Kokoomus ajaisi muidenkin kuin suuryritysten asiaa?
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Yllätyskortti! Kepun mukaan perussuomalaiset pitää ottaa mukaan neuvotteluihin.

Ei Keskusta voi mitenkään mennä hallitukseen, jos persut eivät mene. Se olisi itsemurha ja varmasti puolueen toimistolla tämä tajutaan. Kovin vaikea asetelma persujen oppositioon jättäytymien on tosin muillekin puolueille, koska persut pystyvät helposti kasvattamaan entisestään kannatusta siellä. Nyt jokainen hallitukseen menevä puolue haluaa sellaisen ohjelman, jonka avulla luulee estävänsä omien kannattajien valumisen persujen leiriin. Sen takia hallitusneuvottelut ovat niin mahdottoman vaikeat. Voidaan siis sanoa, että pelkkä persujen vaalivoitto vaikuttaa huomattavasti valtakunnan politiikkaan, koska muiden on varottava etteivät heitä bensaa liekkeihin suostumalla vaikka liiallisiin EU tukiin tai köyhimpiin kohdituviin leikkauksiin, joita molempia ilmeisesti ainakin kokoomus ajaa. Ainakin kokoomuksen vetämät hallitusvaihtoehdot ovat erittäin vähissä, ellei kokoomus anna persuille periksi EU asioissa, jolloin myös Keskusta voisi mennä hallitukseen.
Vähemmistöhallitus alkaa näyttämään todennäköiseltä. Tai ainahan voidaan antaa vanhan hallituksen jatkaa vaalikauden loppuun toimitusministeriönä. Näin toimitaan parhaillaan Belgialssa, jossa on vaaleista jo yli vuosi, eikä uutta hallitusta ole saatu aikaiseksi.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tuon Kepun ilmoituksen jälkeen punamulta alkaa hahmottua entistä vahvemmin. Stonewall tuossa jo suurimmat kertoi, eli Kepun ainoa hallitusmahdollisuus on punamulta + persut (jos euro-jutuissa joku sopu löytyy). Ei mitään mieltä lähteä uuteen porvarihallitukseen, koska kansa ei sellaista vaalien perusteella halua. Uusiin vaaleihin ei ole Kepulla rahaa, joten eipä tuossa hirveästi vaihtiksia ole.

Eli Järki Vähäisen tunnustelut alkaa pikkuhiljaa olemaan paketissa, jos olen yhtään kartalla Mauro & co:n järkeilyistä.
 

Lohipoika

Jäsen
Kyllähän se seuraava hallitus taitaa olla punamultajytky, jolloin saataisiin 116 paikkaa. Jos Vasemmistoliitto otetaan vielä mukaan, paikkamäärä nousee 130:een.

Parastahan tässä olisi, että Kokoomus lentäisi oppositioon. Niin ja tietysti RKP oppositioon.
 
Viimeksi muokattu:

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kyllähän se seuraava hallitus taitaa olla punamultajytky, jolloin saataisiin 116 paikkaa. Jos Vasemmistoliitto otetaan vielä mukaan, paikkamäärä nousee 130:een.

Parastahan tässä olisi, että Kokoomus lentäisi oppositioon.

PUNAMULTAJYTKY! SE ON SIINÄ! Loistohaku kyllä ja kuten sanottua, suurimmat inhokkini Vihreät, RKP ja Kokoomus oppositioon.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kyllähän tämä on tosiaan ennennäkemätön tilanne nyky-perustuslain aikana (ja oikeastaan vanhankin viimeisen vuosikymmenen) - ei oikein ole koottavissa vahvaa hallitusta. Ne vahvat kokoonpanot, joita täällä on väläytetty edellyttävät PS:n tuloa hallitukseen, ja se nyt vain näyttää epätodennäköiseltä, kun eivät lähteneet edes neuvottelemaan tällä ensimmäisellä kierroksella. EU ei ole vielä niin suurissa vaikeuksissa että poliittisen eliitin konsensus sen suhteen olisi muuttunut.

Vaikea kyllä on nähdä Keskustankaan menevän hallitukseen noin valtavan tappion jälkeen, vieläpä niin että PS jäisi oppositioon ja edessä olisi erittäin hankalia päätöksiä. Väittäisin että se kyllä vaatisi kaikkien iltalypsyjen äidin niin ettei Jyrki enää kotiinsa osaisi neuvotteluiden jälkeen...

Mutta mikä vaihtoehto sitten toteutuu, kun ei oikein mikään enemmistö-kokoonpano näytä realistiselta? Kiinnostavaa!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähden siitä, että kertaalleen kariutuneet neuvottelut jatkuvat ensi viikolla uudestaan ja hallitus syntyy. Jonkun puolueen on pakko tehdä myönnytyksiä näkemyksiinsä, muuten toimivaa enemmistöhallitusta ei synny. Jos kaikki ovat jääräpäisesti vaatimustensa takana, niin syksyllä on uudet vaalit. Keskusta ei vaan voi tuollaisen tappion jälkeen mennä minkäänlaiseen hallitukseen. Jotain merkitystä vaaleilla saa ja pitää olla.

Persussuomalaiset, vasemmistoliitto ja kokoomus kimppaan, sillä olisi kiva nimi (virallisia lyhenteitä hieman muokaten); PersVaKo.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ohessa kiinnostavaa neuvottelu-analyysiä idoliltani Erkiltä:

Erkki Tuomioja

(Pahoittelut yleispätevästä osoitteesta, mutta on vähän eksentrinen blogi-ratkaisu miehellä...)
 

Fordél

Jäsen
Ohessa kiinnostavaa neuvottelu-analyysiä idoliltani Erkiltä:

Erkki Tuomioja

(Pahoittelut yleispätevästä osoitteesta, mutta on vähän eksentrinen blogi-ratkaisu miehellä...)

Ei ole syytä epäillä etteikö asiat olisi menneet noin niin kuin Tuomioja esittää. Varmasti ovea on näytetty kun kerran näkökannat eivät kohtaa. Toisaalta Soininvaara toi esille kuinka alvin nousu olisi kompensoitu pienituloisille. Tätä seikkaahan ei Tuomiojakaan kommentoi millään tavalla. Kaiken kaikkiaan siis monimutkainen yhtälö. Itsekään en innostu alvin nostosta ja tuloverojen laskusta tässä tilanteessa, joten ymmärrän kyllä demareiden näkökannat oikein hyvin.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Voin jo kuulla mm. pääomaliikkeiden suhinan pois Suomesta, kun puhutaan jostain punamultavasurijytky-pohjista. Pelottavaa kuultavaa työttömyyttä ja koko kansantalouden kuvaa ajatellen progressiivisine po-tulovero-ja transaktioveroehdotuksineen kaikkineen, kun huomioidaan, että samaan aikaan Noksukin kyntää todella syvällä.

Uskon ja toivon, että kokkarivetoinen hallitus vielä muodostuu. Se on jo selvää, että hyvää hallitusta ei millään saa, mutta ehkäpä vielä edes kohtuullisen kuitenkin. KOK+PS+KESK(+R) saattaisi kunnon vääntöjen jälkeen olla mahdollisuuksien rajoissa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Voin jo kuulla mm. pääomaliikkeiden suhinan pois Suomesta, kun puhutaan jostain punamultavasurijytky-pohjista. Pelottavaa kuultavaa työttömyyttä ja koko kansantalouden kuvaa ajatellen progressiivisine po-tulovero-ja transaktioveroehdotuksineen kaikkineen, kun huomioidaan, että samaan aikaan Noksukin kyntää todella syvällä.

Uskon ja toivon, että kokkarivetoinen hallitus vielä muodostuu. Se on jo selvää, että hyvää hallitusta ei millään saa, mutta ehkäpä vielä edes kohtuullisen kuitenkin. KOK+PS+KESK(+R) saattaisi kunnon vääntöjen jälkeen olla mahdollisuuksien rajoissa.

Itse kyllä pidän täysin mahdottomana kokoomuksen ja persujen mahtumista samaan hallitukseen tässä tilanteessa. Kokoomuksen pitäisi antaa niin paljon periksi, koska persut eivät voi yhtäkkiä pyörtää äsköistä päätöstään pitää kiinni EU-politiikastaan, että ei taida sentään onnistua. Keskusta haluaa olla hallitus-oppositio akselilla samalla puolella kuin persut tai sitten yksinkertaisesti vain oppositiossa. Eli kokoomuksen johtama enemmistöhallitus on mahdollinen vain demareiden kanssa, jos se nyt on enään mahdollista sekään.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Voin jo kuulla mm. pääomaliikkeiden suhinan pois Suomesta, kun puhutaan jostain punamultavasurijytky-pohjista. Pelottavaa kuultavaa työttömyyttä ja koko kansantalouden kuvaa ajatellen progressiivisine po-tulovero-ja transaktioveroehdotuksineen kaikkineen, kun huomioidaan, että samaan aikaan Noksukin kyntää todella syvällä.

Tämä on kyllä mielenkiintoinen pointti, kun sanotaan että rikkaita ei kannata verottaa, koska niitä on niin vähän, ettei siitä mitään hyötyä ole. Ja jos verotetaan, niin sitten ne muuttaa firmoineen pois ja Suomi menee konkurssiin. Herää vain kysymys, että mitenkä se konkurssi on mahdollinen, kun niin vähäpätöisestä porukasta on kuitenkin kyse?

Muutenkin alkaa vituttamaan tämä itkeminen, että kuka muuttaa mihinkin, jos tuo tai tämä puolue on hallituksessa. Minä en muuta mihinkään, vaikka inhoamani RKP, Kokoomus ja Vihreät olisi hallituksessa. Jos viherveroilla ulostetaan talosta ulos, niin sitten vuokrakämpän hakuun, ei se sen kummempaa ole. Eliitillä tuskin tällaisia asioita eteen tulee, joten muuttakoot paskahousut mihin huvittaa!
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parastahan tässä olisi, että Kokoomus lentäisi oppositioon. Niin ja tietysti RKP oppositioon.
Mitäköhän parasta siinä olisi? Vaalien voittaja ja suurin puolue oppisitioon? Oletko ikinä kuullu demokratiasta? Toki jos puhut vaan omista rajoittuneista vasurinäkökohdista, niin ymmärrän kommentin.

Onhan toi demareiden toiminta ja joustamattomuus jotain aivan käsittämätöntä. Taitaa toi porukka olla Heinäluoman johdolla niin totaalisen vieraantunut todellisuudesta, että tämä on mahdollista. No, koko niiden toiminta johtaa lopulta massiiviseen omille kintuille kusemiseen, joten onhan tässä vähän naurussakin pitelemistä.
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Itse kyllä pidän täysin mahdottomana kokoomuksen ja persujen mahtumista samaan hallitukseen tässä tilanteessa. Kokoomuksen pitäisi antaa niin paljon periksi, koska persut eivät voi yhtäkkiä pyörtää äsköistä päätöstään pitää kiinni EU-politiikastaan, että ei taida sentään onnistua.
Jykä, Kokoomus ja kokoomuskannattajat ovat varmasti halukkaita välttämään viimeiseen asti punamultavasurikatastrofijytkyn ja sitä kautta tarvittaessa joustamaan tukipakettikannassa jos mitään muuta mahdollisuutta ei yksinkertaisesti ole. Tietysti lisähaastetta tuo vielä se, että persut ja kepu on jo hyvän aikaa henkisesti valmistautuneet oppositiotaipaleeseen eli siltäkin osin on varmasti vaikeuksia tiedossa.

Kirjoitin tosiaan pääomista mutta sinänsä hyvä nosto sinulta ottaa myös "rikkaat" esille. Ilman muuta sekin olisi iso tappio, että varakkaat, ammattitaitoiset, innovatiiviset ja yritteliäät ihmiset vittuuntuisi meininkiin ja pakkaisi laukkunsa. Sehän on selvä.

En nyt jaksa taloutta ja rahoitusmarkkinoita koskien mitään kirjaa tähän kirjoittaa, mutta sen verran voi todeta, että pääomalla puolestaan ei ole kotimaata. Totta helvetissä se laitetaan tekemään työtä ja luomaan mahdollisuuksia siellä missä siitä on eniten hyötyä ja missä saa parhaan tuoton. Jos ei tullut mieleen niin ulkomaiset (institutionaaliset sijoittajat) omistaa yli 50 prosenttia suomalaisten pörssiyhtiöiden (=NASDAQ OMX Helsinki-listattujen) osakkeista siinä missä suomalaiset kotitaloudet 15-20 prosenttia. Jos tulee esim. progressiivinen po-tulovero ja/tai transaktiovero, jollaista Urpilainen vaalien alla väläytti toteutettavaksi jopa siten, että Suomessa oltaisiin etulinjassa ajamassa systeemiä sisään ilman, että se olisi vähintään koko EU:n laajuinen systeemi. Jokainen varmasti tajuaa, että nuo verot nostaa kaikkien sijoittajien preemioita sen verovaikutuksen verran, ja sitä kautta suuri osa pääomista siirtyy sinne, missä ei tällaisia talouden tuohoavia idioottimaisuuksia väsätä. Jos nuo oikeasti toteutuisi niin seuraavana ihmeteltäisiin, kun firmat siirtyvät yhä kokonaisvaltaisemmin toimimaan ulkomaille - siis sinne, minne ne suomalaislähtöisetkin fiksut ja varakkaat ihmiset ja pääomat menivät. Dee Sniderillekin tämä konkretisoituisi viimeistään siinä kohtaa, kun kavereista yhä suurempi osa olisi työttömänä tai paskemmissa duuneissa kuin ennen.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kirjoitin tosiaan pääomista mutta sinänsä hyvä nosto sinulta ottaa myös "rikkaat" esille. Ilman muuta sekin olisi iso tappio, että varakkaat, ammattitaitoiset, innovatiiviset ja yritteliäät ihmiset vittuuntuisi meininkiin ja pakkaisi laukkunsa. Sehän on selvä.

Jokainen varmasti tajuaa, että nuo verot nostaa kaikkien sijoittajien preemioita sen verovaikutuksen verran, ja sitä kautta suuri osa pääomista siirtyy sinne, missä ei tällaisia talouden tuohoavia idioottimaisuuksia väsätä. Jos nuo oikeasti toteutuisi niin seuraavana ihmeteltäisiin, kun firmat siirtyvät yhä kokonaisvaltaisemmin toimimaan ulkomaille - siis sinne, minne ne suomalaislähtöisetkin fiksut ja varakkaat ihmiset ja pääomat menivät. Dee Sniderillekin tämä konkretisoituisi viimeistään siinä kohtaa, kun kavereista yhä suurempi osa olisi työttömänä tai paskemmissa duuneissa kuin ennen.

Olisi varmasti, mutta en usko, että niin käy. Vähän samaa uhoamista, kuin kovimmilla kettutytöillä jytkyn jälkeen.

Kyllähän ne tehtaat ja pääomat siirtyvät nytkin pois, maihin joissa päästömittauksilla pyyhitään persettä ja täällä nuollaan EU persettä näissäkin asioissa. Katsokaapa vaan, niin Saksan typeryyden multihuipentuman johdosta isketään läpi joku direktiivi ydinvoiman lopettamisesta ja sekin hyöty jää saamatta, kun voitaisiin myydä saksalaisten kettutyttöjen läppäreihin sähköä uusista Olkkareista.

Mutta kyllä tässä joutuu kaikki talkoisiin, ei voi olla niin, että tuollaista ylimielistä uhkailua aletaan pelkäämään. Ei Deen kavereilla niin väliä lahtarinäkökulmasta varmastikaan ole, mutta mitä teet työttömille viherkokoomuslaisten ihannoimille hymyileville mamu-bussikuskeille ym...?
 

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Olisi varmasti, mutta en usko, että niin käy. Vähän samaa uhoamista, kuin kovimmilla kettutytöillä jytkyn jälkeen.

Kyllähän ne tehtaat ja pääomat siirtyvät nytkin pois, maihin joissa päästömittauksilla pyyhitään persettä ja täällä nuollaan EU persettä näissäkin asioissa. Katsokaapa vaan, niin Saksan typeryyden multihuipentuman johdosta isketään läpi joku direktiivi ydinvoiman lopettamisesta ja sekin hyöty jää saamatta, kun voitaisiin myydä saksalaisten kettutyttöjen läppäreihin sähköä uusista Olkkareista.

Mutta kyllä tässä joutuu kaikki talkoisiin, ei voi olla niin, että tuollaista ylimielistä uhkailua aletaan pelkäämään. Ei Deen kavereilla niin väliä lahtarinäkökulmasta varmastikaan ole, mutta mitä teet työttömille viherkokoomuslaisten ihannoimille hymyileville mamu-bussikuskeille ym...?
Jahas, sekavahko ja hankalasti aiheeseen linkitettävissä oleva viesti. Otat sen faktan, että sijoittajat ihan yleensä ottaen laittaa rahat tuottamaan haluamaansa paikkaan ja/tai ihmiset lähtevät elämään sinne missä parhaalta tuntuu uhkailuna?

Ydinvoima ja päästöt tuli tähän keskusteluun jostain takavasemmalta, mutta tosiaan mahdollisten po-tuloveron korotuksen ja transaktioveron tulon ja yritysveron nykyisellä tasolla pitämisen myötä esim. Fortum rakentaa yhä todennäköisemmin seuraavan voimalansa Viroon ja siirtää muutenkin enemmän sinne toimintoja valtiontalous/verosyistä + tottakai myös toteamastasi viherlinjasta johtuen. PMVJ pelaisi siis Toomaksen pussiin. Harvassa ovat ne toimialat, joilla toimiva yritys kannattaa perustaa punamultavasurijytky-Suomeen, kun nytkin on niin ja näin. Helsingin sijaan Tallinna on yhä useammin huomattavasti houkuttelevampi paikka liiketoiminnalle.

Bussikuskiosiota en myöskään ymmärrä, mitä se tässä tekee? HKL ja muut joukkoliikenneyksiköt ovat yleensä julkisen sektorin alaisia verovarariippuvaisia toimijoita. Haetko kenties sitä, että pääomien karatessa, verotulojen pienetyessä ja ostovoiman huvetessa PMVJ potkisi myös mamu-bussikuskeja kärkipotkulla kasseille. Saattaapa olla, että olet oikeassa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Mites ihmiset näkevät persujen aseman mikäli maahan tulee vähemmistöhallitus? Itse näkisin että tuollaisessa tilanteessa eduskunnan äänestysten painoarvo tietenkin kasvaa, joten ryhmäkurin merkitys myöskin nousee. Olisiko tässä jopa riskiä eduskuntaryhmän hajoamiselle?

Itse ainakin voisin hyvin kuvitella, että tietyillä puolueilla voisi olla halua esim houkutella persujen rasismiosastoa lupaamalla heille vastalahjaksi esim neekerien uhraamista (riski tietenkin on että esim Rydman lentäisi hieman tummemman pigmenttinsä takia pihalle). Tämä uhraus olisi kuitenkin monille pieni hinta finanssikriisin välttämisestä ja siitä että rakenteellliset uudistukset saataisiin tehtyä. Tuntuu että tälle persujen osastolle muut kysymykset tuntuvat olevan selvästi toissijaisempia kuin sinänsä marginaalinen maahanmuuttokysymys päätellen siitä mihin teemoihin vaalikampanjat ja puheet keskittyvät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös