Selänne ULOS!!!!!

  • 20 820
  • 144

jokerimesta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, San Jose Sharks
Viestin lähetti Voittaja
Mitä helvetin kisoja se sinä olet katsonut? Sekö on käsittämättömän huonosti pelattu, jos on 3 maalia plussalla, syötöt lähtevät nopeasti, ei yhtään(0) oman pään maaliin johtanutta virhettä...okei, ei tehnyt noita rupuporukoita vastaan yhtään maalia, se on aina heikosti. Mitähän helvettiä pakin pitäisi tehdä, että se herralle kelpaa?
Olen katsonut Jääkiekon MM-kisoja 2003, jotka käydään Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Saanko puolestani kysyä sinulta, mitä kisoja sinä olet katsonut? 3 maalia plussalla on kyllä ihan kohtalaisen hyvin. Syötöt kyllä lähtevät nopeasti, mutta aivan vääriin osoitteisiin ja liian usein. Virheitä ei äijältä nyt hirveästi ole tullut, mutta ei kyllä ole pelannut kovin itsevarmasti. Ehkä vähän liioittelin sanomalla "käsittämättömän huonosti", mutta sanotaan nyt vaikka, että "ei mitenkään erityisen hyvin".
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Viestin lähetti Hansel
Vieläkös Sergei Bautin olisi heittämässä Selännettä ulos joukkueesta?=)... tänäänkin kaksi maailman luokan maalia

Kuten Sergei Bautin itsekkin jo irvaili niin viestin avaus oli pikku piikki "Kiprusoff helvettiin kisoista" avaajalle.
Ei Selännettä oikeasti kukaan halua ulos kisoista tai jos haluaa niin hän on sitten Ruotsin, Tsekkien tms. kannataja.
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Viestin lähetti Voittaja
Joo ylivoimaisesti 1 maali enemmän kuin kaikkien suosikilla Rintasella.

Miten niin kaikkien?
Vai edustatko kaikkia tällä palstalla?
On kai parempi puhua omasta mielipiteestä ennen kuin rupeaa ottamaan itselleen liian suuret oikeudet.
 

Voittaja

Jäsen
Joo, huonosti sanottu. Suurin osa täällä ei tunnu arvostavan Rintasta juuri yhtään, minun mielestäni on käytännössä joka kisoissa täyttänyt paikkansa ihan hyvin, joten ei mikään turha valinta kisoihin.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Jos verrataan Suomea ja Ruotsia tähän mennessä näissä kisoissa. Puhutaan vaan NHL miehistä.
Molempien maiden sankarit ovat aloittaneet yllättäen nihkeästi. Ruotsi pani kaikki ketjut remonttiin, saadakseen vauhtia Forsbergiin, Sundiniin ja Renbergiin.
Eräs ruotsalainen toimittaja totesi: Isoon kaukaloon sopeutuminen vie aina aikaa. Mitä vanhempi pelaaja, sitä enemmän saa pelata ennen kuin homman alkaa luistamaan.
Ruotsin valmentaja Hardy Nilsson huomautti myös tämän. Mats Sundin saanoo itsekin että hänellä on yhä vaikeuksia.

Luulen etteivät Teemu Selänne ja Saku Koivu ole mikään poikkeus tässä asiassa. Antakaamme miehille se aika minkä he tarvitsevat.

Teemusta puhuttaessa olen ollut näkevinäni samaa jäykkyyttä joka kisojen alkuvaiheessa, joihin Teemu on osallistunut. Mitens vanha Teemu muuten tänään on?

Vanhat sankarimme alkavat ikääntyä... Eläkeläisvaroitus!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei eilinen superesitys vielä pelasta kokonaan Kimmo Rintasen kisoja. Kyllä minäkin myönnän, että yksi "kimmorintanen" maajoukkueeseen mahtuu, jos joukkue muuten on oikein kasattu. Pehmeitä käsiäkin tarvitaan tietty määrä huippujoukkueeseen.

Tosipeleissä huippumaita vastaan Rintasella, kuten monella muullakin meidän ns. kovalla pelimiehellä on vielä paljon todistettavaa, ennen kuin voidaan puhua hyvistä kisoista.

Suomen sisäisen pistepörssin voitti vuosi sitten Timo Pärssinen (3+5). Hän teki kaikki 3 maaliaan Puolaa vastaan jossain eilisen Ukraina-ottelun tyylisessä teurastuksessa. Huippumaita vastaan Timo ja moni muu hyytyi maalittomaksi.

Nyt ei ole vielä kehujen aika. Jokinen ja Peltonen ovat tehneet saldot 1+0 otteluissa Tsekkiä ja Slovakiaa vastaan. He johtavat minun pistepörssiäni Suomen joukkueessa.

Seuraava tosiottelu on keskiviikkona, kun ratkotaan välieräpaikkoja. Suomen viimeistä karnevaalipeliä Saksaa vastaan en laske oikeiden pelien joukkoon.
 

Voittaja

Jäsen
Jokinen ja Peltonen ovat tehneet saldot 1+0 otteluissa Tsekkiä ja Slovakiaa vastaan. He johtavat minun pistepörssiäni Suomen joukkueessa

Täytyy sanoa, että olen samaa mieltä. Jämäsakkeja vastaan tulee pisteitä, mutta kovia joukkueita vastaan ne pitää tehdä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Viestin lähetti SergeiBautin
Laput silmillä puskemista, järjettömiä ratkaisuja, surkeaa puolustamista, lepsua ja munatonta pelaamista. Olet ykköskentän heikoin lenkki, hyvästi!


Ensimmäisen lauseen väittämiisi voisi ainakin osittain ja ajoittain yhtyäkin, mutta toi toinen lause onkin sitten silkkaa paskaa, sillä heikoin lenkki ykkösketjussa on Saku Koivu.
 

SergeiBautin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Uskomatonta, lähes kaikki Selänteen puolustajat ovat olleet Jokerien kannattajia. Samat fanit myös dissaavat Koivua ja Kiprusoffia. Pitäisiköhän näissä peluutusasioissa yrittää katsoa mahdollisimman objektiivisesti asioita maajoukkueen edun kannalta, eikä sokeasti kannattaa omaa suosikkia.

Koivu ei ole ollut oma itsensä, mitä ollaan totuttu näkemään, mutta luonut kuitenkin hyviä paikkoja (mikä on Sakun tehtävä) myös näitä kovempia maita vastaan. Huomaa tosiaan, että Sakun rinnalla on ollut lujasti töitä tekevä Zednik, niin saa Sakukin keskittyä siihen mitä paremmin osaa eli pelin tekemiseen eikä puolustamiseen.
 

Vaicci#63

Jäsen
Varmasti Sakun ja Teemun peliä häiritsee se, että kukaan ei ole maskimiehenä, kukaan ei riistä kiekkoja. Mun mielestä näiden supertähtien peli helpottuisi helkkaristi jos Lehtisen Jere ilmestyisi ketjun toiseen laitaan. Mutta ei auta itkeä...
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Viestin lähetti Vaicci#63
Varmasti Sakun ja Teemun peliä häiritsee se, että kukaan ei ole maskimiehenä, kukaan ei riistä kiekkoja.

MITÄ?!! Onhan siellä Ville Peltonen, joukkueen huolellisin mies. Ville ei ole oikea mies tuohon hommaan.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viestin lähetti SergeiBautin
Uskomatonta, lähes kaikki Selänteen puolustajat ovat olleet Jokerien kannattajia

Äläpäs nyt hätäile. Minä en jokereita siedä alkuunkaan, mutta nyt jäällä on suomi, ja Teemu on ollut Jokisen ohella Suomen paras pelaaja. Siitä ei pääse mihinkään, katsot minkä tahansa lasien läpi.

Saku on tulossa, luistin liikkui hienosti ukrainaa vastaan.
 

Hammer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Black & Gold: SAINTS
Viestin lähetti psychodad
Äläpäs nyt hätäile. Minä en jokereita siedä alkuunkaan, mutta nyt jäällä on suomi, ja Teemu on ollut Jokisen ohella Suomen paras pelaaja. Siitä ei pääse mihinkään, katsot minkä tahansa lasien läpi.

Saku on tulossa, luistin liikkui hienosti ukrainaa vastaan.

Täysin samoilla linjolla "psychodadin" kanssa. Vaikka Teemu onkin ajoittain ollut unessa, niin on hän joka tapauksessa ollut Suomen parhaimmistoa. Niin ja tosipelithän eivät ole vielä edes alkaneet. Selänteet ja muut supertähdet alkavat pelaamaan vasta keskiviikosta eteenpäin. Olli Jokinen ja Kimmo Rintanen olivat loistavia Ukrainaa vastaan ja heiltä voi jatkossakin odottaa samanlaisia otteita. Koivu on pelannut koko turnauksen jo nyt hyvin, mutta syttynee täyteen liekkiinsä vasta tosipaikassa.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Re: Re: Selänne ULOS!!!!!

Viestin lähetti Gags
Ensimmäisen lauseen väittämiisi voisi ainakin osittain ja ajoittain yhtyäkin, mutta toi toinen lause onkin sitten silkkaa paskaa, sillä heikoin lenkki ykkösketjussa on Saku Koivu.

Täytyy todetta, että vaikka Koivu saa allekirjoittaneelta kovasti sympatia pisteitä, niin hänen pelilliset kyvyt ovat olleet näissä kisoissa pienoinen pettymys. Koivu ja Selänne eri ketjuihin ja lähdetään sitten kahtelemaan.
 

Captain Hook

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Ankkalammen Pantterit
Selänne Ulos Ulos!!!
Vaan ketä ei oikeasti kuulu joukkoon? Olisiko oikea vastaus Ville Peltonen? Mies ei tahdo löytää kiekon mentävää reikää vastustajan puolustuksesta saati itse mahtua tai ehtiä paikkoihin. Surullisinta tässä lienee se, että SM-liigassa loistava pelaaja onkin kansainvälisellä tasolla rivimies, joka välillä räiskyy mutta suurimman osan ajasta vain ritisee. Kertoneeko jotain tyhjiin imetystä liigastamme jossa voi olla nimimies jonka nimeä ei kukaan pari vuotta sitten hallilla käynyt tiedä? Peltonen on pienien pelien suuri mies joka teki mukavan tilin kolmella maalilla, sanoisi tähän Kari Jalosta pilkkaavan toimittajan kaveri.
 

Rocco

Jäsen
Selänne on pelaaja joka vaatii ketjuun duunarin. Koska Teemu tekee tuhojaan saadessaan aikaa ja tilaa niin jonkun sitä pitää siellä kaukalossa tehdä. Winnipegissä Teukka pelasi aika täydellisessä ketjussa. Alexei Zhamnov oli pehmeäkätinen pelintekijä, Keith Tkachuk oli se katepillari joka kaivoi kulmissa ja teki maskia, Teemu teki maaleja. Ja tietysti Housley jakeli hyvin syöttöjä alakerrasta.

Anaheimissa Teemu oli aika samassa tilanteessa. Kariya oli se pehmeäkätinen pelintekijä + tietysti hyvä sniper. Kolmantena lenkkinä oli Steve Rucchin joka teki sitten tätä kakkaduunia.

Naganossa Teemu ja Saku olivat pitelemättömiä, ketjussa oli Jere Lehtinen tekemässä tuota sontahommaa.

Nyt Teemu on pelannut koko ajan ilman vastaavaa roolipelaajaa. Teemuhan tekee suuren osan maaleistaan "ilmestymällä tyhjästä" maalipaikkaan. Nyt Teemun ja Sakun aika kuluu liikaa muissa asioissa kuin siinä mitä he parhaiten osaavat.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Teemu Selänne- Suomen paras maalintekijä

Oletteko huomanneet että Teemu Selänne on tehnyt jo viisi 5 maalia! Se ei ole ollenkaan huonosti ja kyllä ne kiekot vielä uppoavat kunnonkin maita vastaan.

En ymmärrä sergei bautinia enkä ketään muutakaan Teemun haukkujaa. Mieshän lähes ratkaisi Tshekki-pelin! Voitteko kiistää sitä. Hienoja nousuja ja ilman hyvää veskaria niistä olisi tullut maali!

Ja loppujen lopuksi: Mitä helvetin väliä alku ja välisarjan peleillä on kun keskiviikkona aletaan pelaamaan tosissaan??

Ja jos Teemu ratkaisee sen pelin niin lupaan ja vannon että myöskin muistutan teitä näistä otsikoista
 

Sir Fool

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onpa loistava ketju. Itsekin olisin tälläisen helmen avannut.
Selänne on kyllä joskus pelannut hyvinkin, mutta kuten näkee jo NHL:stä niin Selänne ei ole ollut huippupelaaja enää kahteen vuoteen.

Minua ärsyttää eniten Selänteen työmoraali, niin paljon vastuuta saavan pelaajan kuuluu raataa töitä kuin hullu. Aina vain painaa päälle, mutta minkäs teet kun maksetaan liikaa palkkaa ja sitten jo luullaankin että kaikki hoituu itsestään. Kusi on kilahtanut ja pahasti päähän, tästä hyvä esimerkki on kun mies kehuu kuinka paljon on autoja. Kerran luin jostain haastattelun: Selänne- Joo mulle on tulossa 4(?) Ferrarii, missäkähän ne muuten viipyy. Tuo kommentti kuvaa Selännettä hyvin.
Sit mua vituttaa se, että pakko tehdä ne maalit itse.

Vittu, äijä vaan aina seisoo maalin edessä ja oottaa syöttöjä, kun Koivu on laidalla niin se kyllä onnistuu huonoja vastuksia vastaan, mutta montakohan maalia Selänne teki huippu maita vastaan? Ja mies yrittää tehdä maalia vaikka nolla kulmasta, mutta muille ei kyllä syötä. Selänteen pitäisi olla joukkueen esimerkki, eli taistella ja tehdä maaleja mutta ei niin ei. Kulmissakaan Selänne ei väännä vaan odottaa että muut tulisi taistelemaan kiekon Suomelle.
 

Lucky

Jäsen
Viestin lähetti finnishninja
Mitens vanha Teemu muuten tänään on?

Vanhat sankarimme alkavat ikääntyä... Eläkeläisvaroitus!

Teemu on vuoden 1970 ikäluokkaa, syntynyt muistaakseni kesäkuussa. Pelivuosia ei siis ole jäljellä kuin 3-4, itse kai hän on sanonut että lopettaa jo ensi kauden jälkeen.

Kyllä sen näkee myös Sakun ja Villen naamasta, miten vuodet ovat kuluneet. Kahdeksan vuotta on Globenista, jolloin Saku oli parikymppinen.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti Sir Fool
Vittu, äijä vaan aina seisoo maalin edessä ja oottaa syöttöjä, kun Koivu on laidalla niin se kyllä onnistuu huonoja vastuksia vastaan, mutta montakohan maalia Selänne teki huippu maita vastaan? Ja mies yrittää tehdä maalia vaikka nolla kulmasta, mutta muille ei kyllä syötä. Selänteen pitäisi olla joukkueen esimerkki, eli taistella ja tehdä maaleja mutta ei niin ei. Kulmissakaan Selänne ei väännä vaan odottaa että muut tulisi taistelemaan kiekon Suomelle.

Selänteen pelissä on todellakin paljon toivomisen varaa, mutta ihan oikeasti Teemu kyllä vääntää (hyökkäyspään) kulmissakin ja tulee aika usein kiekon kanssa ulos kaksinkamppailuista. Tämän pystyy havaitsemaan kun katsoo telkkarista matseja.

Lisäksi Teemu on varmasti Suomen joukkueen paras haastamaan pakin 1 vs. 1 tilanteessa. Kuten joku jo aiemmin totesi, tällöin pitäisi jonkun nousta maalille, jotta maalivahti joutuisi valitsemaan syötön tai suoran ratkaisun väliltä. Ongelma on, että harvoin kukaan muu suomalainen on lähelläkään tilannetta. Kukaan ei ehdi edes karoille kun Selänteen punnerrus tuottaa maalivahdin torjunnasta irtokiekon.

Teemu on minusta osoittanut näissä kisoissa poikkeuksellisen hyvää työmoraalia. Roolit ovat vain sekaisin Suomen joukkueessa ja Selänne yrittää liikaa itse tehdä ratkaisuja. Koivusta on ollut yllättävän huonosti apuja ja Peltonen on väärä mies koko ketjuun, kuten moni on todennut. Duunari tarvittaisiin tuohon ketjuun. Ville Nieminen olisi voinut olla sellainen.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti Vakio
Selänteen pelissä on todellakin paljon toivomisen varaa, mutta ihan oikeasti Teemu kyllä vääntää (hyökkäyspään) kulmissakin ja tulee aika usein kiekon kanssa ulos kaksinkamppailuista. Tämän pystyy havaitsemaan kun katsoo telkkarista matseja.
Voittaa kaksinkamppailuja, ja suojaa kiekkoa todella hyvin. Monta kertaa tuo kiekon laitaa pitkin ylös, pakki kyljessä kiinni, ja syöttää kiekon maalille pitäen vain yhdellä kädellä mailasta kiinni. Saattaa jäädä tekemättä muutamaltakin muulta jellonalta. Nyt vain on se ongelma, että siellä maalin edessä ei oikein ole ketään, joka laittaisi sen kiekon sisään. Nykyistä tilannetta huomattavasti parempi skene olisi se, että joku muu tuo sen kiekon ylös, ottaa pakin kainaloonsa ja syöttää maalintekosektorissa olevalle Selänteelle*.

*)Eli loppujen lopuksi kerroin vain se, jonka niin moni muukin ennen minua.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti Lucky
Teemu on vuoden 1970 ikäluokkaa, syntynyt muistaakseni kesäkuussa. Pelivuosia ei siis ole jäljellä kuin 3-4, itse kai hän on sanonut että lopettaa jo ensi kauden jälkeen.

Kyllä sen näkee myös Sakun ja Villen naamasta, miten vuodet ovat kuluneet. Kahdeksan vuotta on Globenista, jolloin Saku oli parikymppinen.
Todellakin..
Sakun peliin on varmasti vaikuttanut myös hänen sairautensa. Olisi ihme jos ei olisi.

Onko Teemu sanonut lopettavansa kokonaan pelaamisen? Teemu uransa ehtoollakin olisi kova vahvistus jokaiseen joukkueeseen Euroopassa.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ketä oikeasti ollaan haukuttu?

Paljon on mediassa puhuttu, että Suomen ykköskentällinen on saanut liikaa kritiikkiä osalleen. Itse en ole paljoa lehtiä lukenut, joten en tarkkaan osaa sanoa ykkösen saamasta kritiikistä. Ilmeisesti Koivun ja Selänteen tekemisiä on arvosteltu jne., mutta mielestäni mediassa on tuntunut jäävän ihan toissijaiseksi asiaksi täällä paljon keskustelua aiheuttanut Peltosen rooli tässä joukkueessa.
Paasataan kovasti siitä, että ykkönen ei toimi, mutta miksi media ei puhu tämän likaisen työntekijän puuttumisesta, joka mielestäni on se ongelma tuossa ykkösessä.

Täälläkin tuntuu olevan aikamoinen yksimielisyys siitä, että Selänne-Koivu-akseli saisi aivan uusia ulottuvuuksia, kun joku tekisi ketjussa likaisen työn heidän puolestaan.

Aravirta taitaa yrittää väistellä tätä aihetta, koska hän YLE:n nettisivuilla esimerkiksi purnaa siitä, että esimerkiksi Sakua ei pidä kritisoida, koska hänellä on raskas kausi takanaan ja ketju on tehnyt hyvin pisteitä. Aralta tuntuu unohtuneen se seikka, että pisteet ovat tulleet heikkoja maita vastaan. Hän ei tunnu oikein suostuvan kommentoimaan ollenkaan sitä miksi ketjuun ei laiteta duunaria.

Mielestäni on turha moittia Selänteen, Koivun tai Peltosen peliä suuremmin, koska ketju on vain väärin kasattu. Vastuun kantaa asiasta joukkueen valmennusjohto. Monissa haastatteluissa on Aravirta tai Kurri sanonut kuinka pitää mennä maskiin ja tehdä likaista työtä, mutta tämä ei ilmeisesti päde ykkösketjuun vai meinaako Ara tehdä Selänteestä tai Peltosesta Tuomaisen kaltaisen työjuhdan?

Miksei Aralta voi kysyä suoraan miksi Peltonen pelaa vielä ykkösessä, eikö hänestä saisi enemmän irti jossain muussa kentässä?

Toki on mahdollista, että ykkönen alkaa toimimaan ja osoittaa epäilyt täällä vääriksi, mutta sitä epäilen vahvasti.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei Teemua kai kukaan täysjärkinen ulos kisoista ole heittämässä. Sen sijaan ykkösylivoimalle pitäisi tehdä jotakin, se kun on mielestäni riittävän vakuuttavasti todistanut toimimattomuutensa. On aika surullista, että vuosikausia maajoukkuetta valmentanut Aravirta on edelleen sillä tasolla, jossa seurataan nimilappua pelaajan selässä, ei hänen esityksiään.

Homman faktat ovat:

1. Teemu ei ole enää se sama mies, joka hän oli 3-4 vuotta sitten. Vilkaiskaa NHL-tilastoja.

2. Homma ei ykkösketjussa/ykkösylivoimassa toimi.

3. => Muutoksia on tehtävä. Järkevä muutos on se, jota jo kokeiltiin, että Teemu siirtyy viivalle ja Santala tulee mukaan maskimieheksi. Myös Peltonen helvettiin ja The Great Bumpkin Head messiin. Siinä uusi ykkösylivoima.

Niin ja lisäksi hieman ihmetyttää Aravirran lausunto, jonka mukaan Sakua vaivaa väsymys. Siihen ilmeisesti auttaa 30 minuutin peliaika Slovenioita yms. vastaan? Sitten on vetreämpi tosipelien alkaessa.

Voisiko Aralle antaa kenkää jo turnauksen tässä vaiheessa? Saataisiin peluutukseenkin jotain järkeä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Olen JussiH:n kanssa samaa mieltä yllättäen lähes jokaisesta lauseesta. Näyttäisi kuitenkin siltä, ainakin iltapäivälehtien mukaan, että Suomi oli eilen harjoitellut yv:tä juuri niin kuin JussiH ehdotti ja jota kokeiltiin jo Ukrainaa vastaan. Eli Teme ja Timonen viivassa, Santala - Jokinen - Koivu ketjuna. Tähän kai meidän on tyytyminen, kunnes Kipru tervehtyy :) .

Tuo Koivun "väsymys" on myös merkillinen asia. Jos Ara sanoo, että Saku on väsynyt, niin miksi jumalauta Sakua pitää peluuttaa Ukrainaa vastaan 6-0 tilanteessa vielä alivoimassakin.

Siinä missä Selänne ei ole enää ihan se paras mahdollinen Selänne, ei ole Sakukaan enää entisensä. Siitäkin huolimatta, että Saku taisi tehdä NHL:ssä piste-ennätyksensä. On huomattava, että pitkästä aikaa Saku pelasi ehjän kauden. Liike ei kuitenkaan ole mielestäni enää yhtä sähäkkää kuin aiemmin.

Herää kyllä kysymys, mistä Suomi löytää muutaman vuoden sisällä uudet maailmanluokan tähdet tyyliin Selänne ja Koivu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös