Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 977 093
  • 47 167

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten voidaan sanoa, että ollaan pinnan alla? Tai miten voidaan olla taivas alla?

Miten helvetissä koska eihän siinä periaatteessa olla minkään konkreettisen asian tai jutun alla? Esim nyt olen katon alla tai oikeestaan lattian päällä siis kun olen talon sisällä.

Ottaa pattiin tälläset jutut.

Kyllähän sitä pientä ihmistä saa ottaa pattiin vaikka mitkä jutut, mutta sanoisin, että aika vähäiset on siinä tapauksessa sinun murheesi.

Pinnan alla on minusta ihan selkeä juttu. Pinta muodostaa selvän rajan. Jos on uppeluksissa, niin silloin on pinnan alapuolella.

Taivasalla (on muuten yhdys sana) on sitten vähän abstraktimpi juttu, eli vanhahtava sana, jonka merkitys Kielitoimiston sanakirjan mukaan on "ulkona, ulkosalla".

Tässä tarkempaa tietoa taivasalla-sanasta, jolle löytyy vastineet myös monesta muusta kielestä:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilinen elämän kevät -dokumentti tuotti mieleeni seuraavat kysymykset:

Milloin makeistehdas Chymos lakkasi olemasta itsenäinen firma?
Mitkä nykyiset makeiset ovat Chymoksen perintöä?
Mitä nykyään on tuossa Haapaniemen kentän ja Kallion kelan välisessä korttelissa Hämeentiellä? Dokumentissa näytti olevan Elannon tukku siinä sisäpihalla.

Chymos Oy oli vuonna 1906 perustettu suomalainen yritys, joka valmisti mehuja, hilloja, viinejä, liköörejä ja makeisia. Vuonna 1993 yrityksen makeistuotanto siirtyi Fazerin omistukseen, ja vuonna 2006 Chymos sulautettiin kokonaan Cloetta Fazeriin. Ennen Fazeria Chymos Oy kuului 50-luvun puolivälistä lähtien Orion-konserniin (Regulus Oy -holdingyhtiö). Vuonna 1969 hyväksyttiin hallinnollisia muutoksia ja omistusjärjestelyjä, joiden seurauksena vuoden 1970 alussa Regulus Oy, Lääketehdas Orion Oy, Chymos Oy ja Noiro Oy lopettivat erillisinä osakeyhtiöinä ja muodostivat Orion-yhtymä Oy:n.

Chymos aloitti makeisten valmistuksen vuonna 1934. Yrityksen tunnetuin tuote on punavalkoraitaiseen paperiin kääritty minttusuklaamakeinen Marianne. Sitä on tehty vuodesta 1949.[10] Muita tunnettuja makeisia olivat Julia, Pantteri, Lontoo rae, Omar ja Merkkarit.
 

Liitteet

  • hämeentie.jpg
    hämeentie.jpg
    309,7 KB · kertaa luettu: 115

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt tarvitaan palstan rokkikukkojen apua seuraavaan ongelmaan :

Impaled Nazarene - For those who have fallen.

Mitä ihmettä siinä kappaleen alussa sanotaan? Itse kuulen sen jotenkin näin : This story is to wait / This story is to fail / Hi's story is to wait / Histoy is to fail. Lopusta saan selvän mutta tuo ensimmäinen lause jää pimentoon eikä guuglettamallakaan löytänyt kuin vanhoja lättyjä tai itse laulun sanat.

Typo.

Ainakin tässä levyversiossa sanotaan mielestäni vain: This is the harvest of hate / So let's fucking die.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tyhmyydestä ei sakoteta (ei kai siitä ehdollistakaan anneta?). "Tuottaja" on siis rikollisempi.

Itse vain ihmettelen minkälaisen inflaation misseys on kokenut. Spede sentään tarjosi vähintään leffaroolia tai omaa tv-sarjaa. Nykytusinamissin saa siis mukaansa tosi-tv-ohjelma-aikaa lupaamalla?

Tässä yksi kirjoitus missikisojen inflaatiosta:


Tosi-tv on varmaan tänä päivänä entistäkin houkuttelevampi tarjous kelle tahansa wannabe-julkkikselle, mutta kuka saa puhuttua missin mukaansa ja kuka ei, niin se onkin jo kokonaan toinen kysymys.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos liityn moottoritielle esim. Saksassa ja päätän matkani vaikka Belgiassa, maksanko tiemaksun vasta Belgiassa vai maksetaanko rajalla Saksan osuus? Olenko tyhmä?

Ok. Korjataan maat vaikka Espanjaksi ja Ranskaksi.

Täältä voisi löytyä jotain vinkkejä. Mutta ainakin asia kannattaa selvittää etukäteen, ettei vaan käy näin.

Toiseen kysymykseesi vastaisin, että en usko - sinä olet vain kova kyselemään. Loputon tiedonjanohan voi olla jopa merkki viisaudesta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voiko Radio Suomipoppia kuunnella netissä suorana streamina jollakin sivulla? Lauantaina kun tulee aina kaikki 70-luvun legendakappaleet klo 1800-2400...

terv. Iskelmännälkäinen

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luikkarit

Niin, elikkäs jäät ovat taasen halleissa ja höntsä luistimet tarvisi uusia. Onko jatkoaikalaiset ostaneet viimeaikoina luistimia? Mitkä olis hyvät ja ihqut?

Perussuomalaisena lättäjalkana voin unohtaa Niken lestin samantien, muuten olen avoin kaikille merkeille...

Onko suosituksia, budjetti about 200-300,- , jos tuolla hintaa hyviä saa...

Voisi kuvitella, että tähän aikaan vuodesta urheilukaupoissa olisi hyviä tarjouksia. Mutta ehkä kannattaa käydä sovittelemassa ja kokeilemassa mitkä hokkarit sopisivat jalkoihisi, hyvyys lienee aika yksilöllinen asia. Jonkun mielestä nämä on varmaan olleet tosi ihqut, kun ne on myyty jo loppuunkin.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Meinasin ensin, että tämä menee samaan sarjaan reikäleivän reikien ja muiden olemattomien tuotteiden kanssa, joita jaloissa pyörivät nassikat lähetettiin aikoinaan ostamaan kaupasta, mutta esimerkiksi tässä olisi kuin olisikin sinulle luomusertifikoitua merisuolaa:

Jumalauta että säikähdyin. Ehdin jo ajatella että kuinka helvetin kännissä minä olen ollut eilen, kun en edes muista että olisin käynyt palstalla eilen illalla kysymässä tuollaista. Piti oikein klikata lainausta ja tarkistaa mihin aikaan yöllä olen moisia kysynyt (minähän menin nujkkumaan jo ennen kahtatoista) ja huomasin että tuota olen kysynyt 15(!) vuotta sitten. *huh*

Onko palstaveli @Everton :iin iskenyt Koronakaranteenimökkihöperövirus, kun selailee 15 vuotta vanhoja viestejä? :)
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Onko palstaveli @Everton :iin iskenyt Koronakaranteenimökkihöperövirus, kun selailee 15 vuotta vanhoja viestejä? :)

Pitää seurata tarkemmin näitä ketjuja. Everton kertoi 1.3. eli ennen koronaeristysten alkamista aloittavansa projektin. Asiasta alla enemmän. Siitä lähtien näitä vastauksia ei niin tuoreisiin kysymyksiin on tullut (lähes) päivittäin.
Tämä ketju on parasta mitä Jatkoajassa on tai on koskaan ollut. Ihan sama mitä kysyy, niin aina saa vastauksen.

...tai melkein aina. Olen nimittäin viettänyt lukuisia unettomia öitä miettien niitä karuja kohtaloita, kun joku ei ole saanut tästä ketjusta apua. Nyt on aika tarttua toimeen.

Pyrin poimimaan ketjusta kaikki vastaamattomat kysymykset ja etsimään niihin vastaukset. Vastauksiani saa korjata ja täydentää. Vastauksia luvassa säännöllisen epäsäännöllisesti.

Projekti etenee luonnollisesti vanhimmasta uusimpaan, jotta ei pidennetä pisimpään pulassa olleiden ahdinkoa entisestään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä olisi paras tapa matkata Egyptiin katsomaan Gizan pyramideja? Tekeekö mikään suomalainen matkanjärjestäjä lomamatkoja suoraan Kairoon, ja jos tekee, minä vuodenaikana? Mitä hintaluokkaa lennot+viikko jossain keskinkertaisessa hotellissa olisi?

Lentokoneella. Tekee, ilmeisesti normaalitilanteessa läpi vuoden. Tosin kesällä Egyptissä on yleensä ihan hirveän kuumaa. Riippuen lennoista, hotellista, tarjouksista ja muista vaihtuvista tekijöistä veikkaisin viikon reissun hinnaksi about 1000 euroa.

 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Pitää seurata tarkemmin näitä ketjuja. Everton kertoi 1.3. eli ennen koronaeristysten alkamista aloittavansa projektin. Asiasta alla enemmän. Siitä lähtien näitä vastauksia ei niin tuoreisiin kysymyksiin on tullut (lähes) päivittäin.
Juu, pitäisi näköjään seurata tarkemmin. Tämä ketju on nimittäin jäänyt täysin seuraamatta ainakin viimeiset pari vuotta, mutta kiitos kumminkin, nyt minullekin aukesi miksi Everton vastasi noin vanhaan kysymykseen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Barbapapat

Kuinka monta Barbapapaa tarvitaan polkupyörään?

Tämä kysymys on nyt reilun vuoden enemmän ja vähmmän häiriinnyttänyt ystäväjoukkoamme eikä vastausta tunnu löytyvän. Meillä on näkökulma tähän, mutta olisi hauska kuulla muistaako joku JA:inen meitä paremmin, mahdollisesti jopa kuvan kanssa?

Eikö kenenkään lapsella / siskolla / serkulla / kumminkaimalla tjsp ole Barboja enää todella? Pitääkö sitä lähteä tosissaan jonnekin pääkirjaston lastenosastolle selailemaan vanhoja kirjoja ja toivoa niistä apuja : S

Hämärä muisto moisesta kuvasta on itsellänikin, mutta en kyllä onnistunut googlaamaan mitään kuvaa aiheesta. Barbapapn kotisivuilta löytyy kuitenkin jonkin verran materiaalia, eli ehkäpä kannattaa kokeilla saada sieltä vastausta tähän vuosia vaivanneeseen kysymykseen. Etenkin, kun kirjastotkin ovat nyt kiinni.

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Erityisesti kylpyhuoneisiin myydään paljon sellaisia pieniä telineitä, jotka saa kiinni imukupeilla. Itselläni olisi tarvetta juuri em. tyyppiselle pikkutelineelle, mutta kylppärin ulkopuolella. Pitävätkö imukupit kunnolla vain kaakeliseinässä/lasissa, vai tarrautuvatko ne kestävästi myös tuollaiseen ihan tavalliseen maalattuun puulevyyn?

Sepä taitaa riippua enemmänkin pinnan tasaisuudesta kuin materiaalista, eli ei saa olla niin ryppyinen tai muuten epätasainen pinta, että sinne kuppiin pääsisi ilmaa. Hyvinhän esimerkiksi joystickitkin pysyivät kiinni tasaisessa puisessa pöytälevyssä.

Tosin eipä noihin imukuppeihin ihan kamalasti kannata luottaa, kiinnitti ne sitten mihin tahansa. Eli älä laita telineisiin ainakaan mitään kovin painavaa tai herkästi rikkoutuvaa tavaraa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kukaan Puolassa?

Sattuisiko joku jatkoaikalaisista parhaillaan selailemaan tätä palstaa Puolassa? Pikaiset vastaukset yv:sti, please.

Pernaveikkohan taisi asua Puolassa, jos en ihan väärin muista. En tosin tiedä oliko Puolassa juuri silloin kun kyselit asiaa, mutta jos oli, niin saattoi hyvinkin vasta sinulle yv:llä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Euro Bank Draft? Miten toimii kun pitäisi siirtää 30EUR Irlantiin ja järjestävä taho haluaa nimenomaan tuolla tavalla rahaa itselleen. Onko mahdollista ylipäätäänsä Suomessa kun tuli pelkkä osoite eikä esim IBAN-koodeja?

Varmaan tuo pankkikonttorissa onnistuu ilman IBAN-koodiakin, mutta veikkaan että veloittavat palvelumaksua moisesta ainakin tuon 30 euron verran. Itse kysyisin vastaanottajalta pankkitilinsä numeroa IBAN-muodossa ja maksaisin normaalina maksuna verkkopankissa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Video ja Canon Ixus 60

Kamerakysymys:

Kuvailin karaokevideoita Canon Ixus 60 taskukameralla, mutta en saa niitä näkymään oikein PC:llä. Ongelma on siis se, että kuva ja ääni eivät ole synkronissa, ei sitten ollenkaan.... voisiko joku codecci puuttua? Ääni tulee, mutta kuva päivittyy ehkä kerran pari sekunnissa tai jopa harvemmin.

En osaa auttaa, mutta ongelman syy lienee siinä, että äänen- ja valonnopeudet ovat erilaiset. Sinun pitänee siis määrittää fysiikan lait ensin uusiksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos joku sattuu tietämään mikä biisi soi Tsekki-Suomi pelin pelitauoilla? Joku vanhanajan klassikko biisi. Olen ennenkin etsinyt ko. biisiä mutten ole saannut biisin nimeä päähän.

No on se kyllä ihme, että oikeaa vastausta ei näillä tuntomerkeillä ole löytynyt.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä Turun seudulta voisi hankkia määrämittaista (akryyli)muovilevyä keittiöpöydän suojaksi? Mielellään jotain värillistä eikä mitään kirkasta.

Esim. tällaisesta firmasta voisit kysellä: RESAL | Resal

En kyllä tiedä myyvätkö kuluttajille pieniä paloja.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt täytyy kysellä kun yritin tuossa torstaina etsiskellä visiiriä kypärääni ja mistään ei oikein löytynyt mutta eräästä paikasta myyjä sanoi, että parhaiten niitä löytää kun netistä etsiskelee.

Onko kellään tietoa sellaisesta paikasta jossa jääkiekko kypärään myytäisiin visiirejä?

Ekana tulosena googlella kaikista mahdollisista paikoista Prisma:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuleekos HPK:lta se dvd jonain päivänä?

Vai tuleeko vasta joulumarkkinoille?

Kyllä se tuli, vaikkakin ilmeisesti ylimääräisten vaikeuksien kautta:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
löytyykö tsekin osaajia

Eli osaisikohan joku suomentaa mitä seuraavilla sivuilla sanotaan Vitali Taskisesta.

Orli si přijeli do Edenu pro první výhru

http://www.hokej.cz/index.php?lng=CZ&webid=0&menu=menu_0_0&view=clanek&id=31194

Tuossa toisessa osotteessa mainitaan Vitali vain toiseksi viimeisessä kappaleessa.

Ekan linkin sivu englanniksi käännettynä: Google Kääntäjä

Googlen käännös vaikuttaa aika lupaavalta, esimerkisi kohta "Referees: Fucking" lienee rehellisemmin ilmaistuna kuin alkuperäistekstissä.

Toinen linkki ei enää toiminut.
 

redpecka

Jäsen
Pitäisi olla semmoinen ketju, jossa olisi vain näitä @Everton :in vastauksia. Nyt ikävästi hukkuu tänne kysymysten joukkoon, eikä tiedä mistä ne alkoi tai mihin itse jäi viimeksi. Tahtoisin joskus lukea ne kaikki samaan tapaan kuin tulee ehkä kerran puolessa vuodessa luettua kerralla siihen astiset Fingerporit. Niitä päiviä kun on tarpeeksi energinen, muttei kumminkaan oikeesti jaksa tehdä mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös