Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 981 042
  • 47 171

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luetaanko lehdissäkin jatkoaikaa?

Ei varsinaisesi kysymys, vaan huomio.



Hesari pari tuntia myöhemmin: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli...rtoi+tukikohdasta+viikko+sitten/1135220817023

Missään muussa mediassa en ole nähnyt tuohon (vielä) viitattavan. Pitäisikö nyt olla tyytyväinen vai viittuuntunut, kun tein Hesarin tutkivan toimittajan hommia ilman palkkaa?

Kyllä luetaan. Voit tuntea itsesi edelläkävijäksi, sillä nykyään on jo ihan normaali käytäntö, että nettilehtien toimittajat etsivät juttunsa joko muista nettilehdistä, sosiaalisesta mediasta tai keskustelupalstoilta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
"Joko tuo tapetti lähtee tai minä," sanoi Oscar Wilde viimeisiksi sanoikseen. Mitä hän tarkoitti tällä?

Tarkka lainaus on “This wallpaper and I are fighting a duel to the death. Either it goes or I do”

Ilmeisesti se ei myöskään ollut viimeinen lause, minkä Oscar Wilde sanoi, vaan itse asiassa oli sanonut näin ystävälleen jo pari viikkoa ennen kuolemaansa.

Luultavasti Wilde oli kyllästänyt katselemaan hotellihuoneensa seiniä. Kyseinen pariisilaishotelli muuten lopulta vaihtoi kyseisen tapetin ja tilalle tuli ilmeisesti Wilden ystävän suunnittelema malli. Tosin: tämä tapahtui vasta sata vuotta Wilden kuoleman jälkeen.

Tapetti 1 - Wilde 0
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuka esiintyy tänään Tampereen Kukkaisviikkojen ohjelmateltassa ja mihin aikaan? Matti Nykänen sinne on merkitty, mutta liekö vielä laulukunnossa.

Kaikista maailman paikoista vastaus löytyi Jatkoajasta. Matti esiintyi Tampereella 30.7.2006. Kellonajasta ei valitettavasti ole tietoa, mutta mahtaisikohan mukava valkku muistaa sen?

Olin katsomassa Matin playback-keikkaa Tampereen kukkaisviikkojen ohjelmateltalla viime Sunnuntaina. Matti esitteli siinä orkesteria ja kun tuli kitaristin vuoro, Matti huusi tohkeissaan: " Kaikkien isien ja äitien kitaristi....". En tiedä olisko siinä mennyt vähän sanat sekaisin mutta legendaarisen oloista tavaraa taas.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten joku voi olla katkera ahvenanmaalaisille? Jotenkuten ymmärrän muutaman muun ihmisryhmän karsastamisen, mutta miten kenelläkään voi olla jotain ahvenanmaalaisia vastaan?

Ihmisten kykyä katkeruuteen ei kannata koskaan aliarvioida.

Ahvenanmaalaisia varmaankin kadehditaan syistä tahi toisista. Lisäksi jotkut eivät tykkää, kun ne kuitenkin ovat omasta mielestään ruotsalaisia, mutta me oikeat suomalaiset kuitenkin kustannetaan niiden hapansilakat.

Itse en kyllä ole millään lailla katkera ahvenanmaalaisille, vaikka penskana siellä liukumiinoihin astuinkin useampaan otteeseen. Onhan me saatu niiltä ainakin Taffelin sipsit ja Oolannin ranskanperunat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miksi kutsutaan ja mistä ihmeestä saisi tilattua erän noita kuvassa näkyviä "kangaslogoja"? Eli jotka ommellaan kassien ym. kylkeen ja mainostavat valmistajaansa?

Linkki ei vie enää sinne minne pitäisi, mutta luulisin ymmärtäväni mitä tarkoitat. Uskoisin, että paikallinen brodeeraamo tai silkkipaino (mainosfirmat) voi tehdä nuo sinulle halutulla tekstillä tai logolla. Voivat tosin olla vähän niuhoja copyright-asioiden suhteen, jos sinulla nyt sattui vaikka olemaan kuningasajatus siitä, että haet Tokmannilta halpiskasseja ja myyt ne sitten eteenpäin aitoina Louis Vuitton -käsilaukkuina...
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kaivattaisiin kohtuu hintaista ja kokemuksienne mukaan laadukasta autokorjaamoa pääkaupunkiseudulla, missä saisi mahdolliset katsastuspuutteet korjattua. Ei mitään isoa ole luvassa, todennäköisesti puslien vaihtoa ja jarrujen rukkaamista. Auto on jo niin vanha, ettei viitsi viedä merkkikorjaamoon.

Jos tulee jokin paja mieleen, niin laittakaa vaikka YV:tä, niin ei tule vahingossakaan rikottua mainostamisen kieltoa.'

Kiitos.

Pärnäsen korjaamolle-molle-molle
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Häviääkö tenniksessä pallon jos koskettaa mailalla tai millä tahansa ruumiinosalla verkkoa, tai jos maila käy verkon yli vastustajan puolella?

Ja ylläolevaan: Olisiko ollut Bensan hinta -järkee vai nou? -ketju.

24. PELAAJA HÄVIÄÄ PISTEEN

Piste on hävitty jos:
a. Pelaaja syöttää kaksi peräkkäistä väärää syöttöä; tai
b. Pelaaja ei palauta pelissä olevaa palloa ennen kuin se ponnahtaa kaksi kertaa peräkkäin; tai
c. Pelaaja palauttaa pelissä olevan pallon siten että se osuu maahan tai esineeseen kentän rajojen ulkopuolella; tai
d. Pelaaja palauttaa pelissä olevan pallon siten että se osuu vakiovarusteeseen; tai
e. Pelaaja palauttaa syötön ennen kuin se on osunut maahan; tai
f. Pelaaja tarkoituksellisesti kannattaa tai pysäyttää pelissä olevan pallon mailalla tai koskee palloa mailalla useammin kuin kerran; tai
g. Pelaaja tai maila, olipa se pelaajan kädessä tai ei, tai mikä tahansa, johon pelaaja on pukeutunut tai hän kantaa mukanaan, koskettaa verkkoa, verkkotolppia/ kaksinpelikeppejä, köyttä tai metallivaijeria, kiristäjää tai nauhaa tai vastustajan kenttää pallon ollessa pelissä; tai
h. Pelaaja lyö palloa ennen kuin se on ylittänyt verkon;

Tapaus 4: Häviääkö pelaaja pisteen jos hän ylittää verkkolinjan ennen lyöntiään tai sen jälkeen.
Ratkaisu: Pelaaja ei häviä pistettä, mikäli hän ei kosketa vastustajan kenttää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mikä oli päivämäärä, kun Oulun Kärpät pelasi Washington Capitalsia vastaan vuonna 1981 ja oliko lopputulos 3-6?

Entä olenko oikeassa siinä, että HIFK voitti NY Rangersin 16.9.1981 4-1 ja että kyseessä on edelleen ainoa kerta, kun suomalainen joukkue on voittanut NHL-joukkueen? Niin, ja Gretzky All-Stars ei ole NHL-joukkue, vaikka olikin NHL-pelaajista muodostettu.

Wikipedia: Vuonna 1981 New York Rangers oli vieraillut Suomessa. Tuolloin käydyssä ottelussa se hävisi Helsingin IFK:lle lukemin 4-1. Viikkoa myöhemmin Oulun Kärpät otti yhteen Washington Capitalsin kanssa Oulussa DN Cupin jälkimainingeissa.

Oulussa pelattiin 24.9.1981. Peli päättyi Capitalsille maalein 3-5.

HIFK-Rangers peli pelattiin 17.9.1981 ja HIFK tosiaankin voitti matsin 4-1.

Tappara voitti Florida Panthersin syksyllä 2009 rankkulaukaisukisassa Ville Niemisen maalilla:

 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Miksi tuommoinen kaari on puolikaari? Ja miten se eroaa kaaresta?
Vastaan itse kysymykseeni. Evertonilla voi kestää jonkun aikaa päästä näin tuoreisiin kysymyksiin.

Puolikaari on puolikas ympyrän kaaresta. Tai ei kai sen ole pakko olla puolikaskaan, mutta joka tapauksessa sellainen, että jatkuessaan siitä muodostuisi ympyrä. ”Tavallinen kaari” voi olla ihan muutakin kuin ympyrän osa. Katso vaikka mäkdonaldsin kaaret, ei niistä ympyrää tule.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yön timo?

Mistä tulee nimitys Yön Timo?

Vareksessa taisi olla, mutta onko koko sana siis lähtenyt Reijo Mäen neuroneista?

PS. Netistä kun etsii yön timoa , niin löytyy myös yhdet kotisivut, jossa on n. 10 vuotiaan kaverin valkoinen naama ja rajua vittuilua kaveri ulkonäöstä.

Kyllä se taitaa olla juurikin Mäen Vares-kirjasta (ja sittemmin myös elokuvasta) lähtöisin.

Tässä kaupan päälle myös ruotsinnos:



 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko tämä Bluesin uusi liettualaisvahvistus kuinka mones liettualainen SM-liigassa vai peräti ensimmäinen?

Kyse oli siis hyökkääjästä nimeltään Darius Pliskauskas. Hän teki tosiaan Bluesin kanssa sopimuksen kaudesta 2006-2007 ja olisi varmaankin ollut ensimmäinen liettulainen liigassa, mutta sai lähteä jo ennen kauden alkua. Päätyi sitten pelaamaan Skotlantiin ja Valko-Venäjälle.

Ensimmäinen liigassa pelannut liettulainen lienee SaiPassa kaudella 2007-2008 puolustanut Arturas Katulis. Sittemmin liigassa ovat pelanneet myös Aivaras Bedzius (yksi peli Ilveksessä kaudella 2012-13) sekä kolme kautta TPS:ssä hyökännyt Tadas Kumeliauskas.

Mahdollisesti ensimmäinen liettualaispelaaja Suomessa oli kaudella 1999-2000 Anjalankosken Kiekossa Suomi-sarjaa pelannut Dangyras Rimkus. Mestiksestä/ykkösdivarista en muista yhtään liettualaista.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sähköä sähköä!

Seuraavaa ongelmaa pukkaa. Uuniin tulee kolmivaihevirtaa ja mukana kuvioissa on myös vikavirtasuoja. Ongelma on siis sen näköinen, että uunin levyistä toimii ainoastaan kaksi neljästä. Onko siis todennäköistä, että esim. yksi vaihe on kokonaan poissa pelistä? Ilmeisesti jokaisella vaiheella on oma sulake, mutta miten toimii vikavirtasuoja? Yritin tuossa jo automaattisulakkeita napsutella ja vikavirtasuojia(yksi näyttää epäilyttävältä) väännellä, eli onkos vikavirtasuojakytkin ainoastaan yhteen vaiheeseen vai useampaan?

Mä kyllä veikkaisin, että noista kahdesta levystä on vastukset rikki.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä voi ostaa luomuviljeltyä merisuolaa?

Meinasin ensin, että tämä menee samaan sarjaan reikäleivän reikien ja muiden olemattomien tuotteiden kanssa, joita jaloissa pyörivät nassikat lähetettiin aikoinaan ostamaan kaupasta, mutta esimerkiksi tässä olisi kuin olisikin sinulle luomusertifikoitua merisuolaa:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lahjaksi.... Maalaus...?

Eli olen miettinyt tyttöystävälle jotain hieman erikoisempaa syntymäpäivälahjaa, ja päätynyt lopulta siihen tulokseen, että tulen teettämään hänen valokuvastaan maalauksen.... on vain yksi mutta, taidemaalarit laskuttvat kyseisestä hommasta 100 euroa, ja tämä pelkästä lyijykynällä tehdystä maalauksesta.

Onko kenelläkään tietoa kuka voisi tehdä kyseisen homman huomattavasti halvemmalla? Ja saa olla vaikka lyijy/hiiliväri maalaus.

Vielä hienompihan olisi jos olisi mahdollista saada hänen kuvan näköinen ristipistotyö tai joku vastaava tehtyä, mutta ei kai sellainen ole mahdollista, eihän....?

Syntymäpäivä lähenee, ja kun ei saa itseään niskasta kunnolla otetta niin tällaisetkin asiat tuntuvat jäävän aika viimetippaan. Tosin, aikaa on nyt vielä reilusti..

Kiitokset kaikista mahdollisista tiedoista.

Edit. ja nyt kun tuli tuo ristipistotyöidea mieleen.... googletin kyseiset sanat ja löysin tällaisaen foorumin: http://www.ihanitse.com/viewtopic.php?t=6338
Ei tarvitse mennä sinne jos ei nyt ihan hirveästi halua tietää aiheesta "Ristipistotyö valokuvasta", mutta näköjään kyseinenkin idea olisi jokseenkin mahdollista toteuttaa.... hmm...

Itte kun teet, niin tulee justiinsa sellainen kuin sattuu tulemaan.

Lyijykynällä ja hiilellä muuten vissiin piirretään eikä maalata.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Olen lähdössä kohta Viroon. Onko siellä automaatteja mistä voi nostaa sirukortilla? Omasta kortistani on magneettinauha rikki. Joudunko nostamaan matkarahat jo kaikki valmiiksi suomesta?

Kyllä on. Muista kuitenkin tarkistaa omasta verkkopankistasi korttisi asetuksista, että korttisi käyttö ulkomailla on sallittu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hullu-Hurskainen ja muut lekurit!

Minkä vuoksi juurihoitoa ei muka voisi tehdä yhdellä hoitokerralla? No, kyllähän sen vaan voi, nimittäin itselleni on sellainen tehty nukutuksessa ja ei tarvinut toista kertaa enää lääkäriin vaivautua.

Onko koko homma siis vaan näiden mengele-tyyppien rahastuskikka vai eikö sitä hereillä ollessa ihminen kestä? Vai mitä vittua? Veikkaan viimeistä.

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko mitään keinoa saada esim. Itunesista ostettuja suojattuja Mpeg-4-tiedostoja soimaan mp3 soittimessa?

Tähän tarkoitukseen on olemassa ohjelmia. Esimerkiksi tämä on saanut hyvät arvostelut:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Turun keskustasta tarttisi löytää saunatilat 15 hengelle lauantai-iltana. Onko mitään tietoa mistä moista voisi vielä tällaisella varoajalla etsiä?

Nyt kannattaa unohtaa suosiolla tämä ajatus ja järjestää sen sijasta yhteinen saunailta etäyhteyksien avulla. Yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jaahas, taas alkoi junareissut kotipaikkakunnalle opiskelupaikkakunnalta ja toisinpäin...

Mutta minkäs takia tämän VR:n junalippu on edelleenkin näin vanhanaikainen?

Miksei lippua kehitetä millään tavalla?

VR on vanha valtion virasto ja sen toimintatavoissa on edelleen jäykkyyttä. Toisaalta sitten kun lippu-uudistus viimein tulee, niin ei sekään ole hyvä:

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös