Pari juttua kaivelee mieltä:
1. Miksi elokuvissa autojen etuistuimista poistetaan niskatuet (melkein aina, ainakin kotimaisissa) kuvauksen ajaksi?
2. Mistä nopeudesta nopeudenvalvontakamera liipaisee kuvan? Mikä on siis kuvan arvoinen ylinopeus? Eilen ajelin Turun kulmilla kameran ohi mittarinopeutta 100km/h kasikympin alueella, mittari valehtelee 6-7km/h ylöspäin.... tuleeko sakot, onneksi en ole 100% varma oliko siellä boxissa mitään kameraa.
Tokaan kysymykseesi olitkin saanut vastauksia, mutta ensimmäiseen ei tarttunut kukaan.
MIelenkiintoinen kysymys ja huomio, jota ainakaan minä en ole tehnyt. Mutta osassa elokuvista ja sarjoista näin tosiaan on.
Löysin sille useammankin syyn.
* Etenkin ennen tietokoneaikaa niskatuki saattoi häiritä ns. bluescreen-kuvausta, eli tausta oli helpompi rajata jos tuota niskatukea ei ollut
* Takapenkillä istuvia on helpompi kuvata
* Poistettava myös, vaikka takapenkillä ei istuisikaan ketään, koska sittenhän se vasta hölmöä olisi jos seuraavassa kohtauksessa takapenkille tulisi joku istumaan ja poistettaisiin vasta siinä vaiheessa. Aina ei myöskään ole varmaa tietoa yksityiskohdista kun autoa valmistellaan kuvauksiin, joten on otettu jo siinä vaiheessa varmuuden vuoksi pois
* Kuvaaminen, rajaaminen ym tekniset seikat ovat muutenkin helpompia.
* Voi helpottaa puvustamista / maskeerausta. Ei mene letti sekaisin, voi pitää vaikka isoa lätsää ja käännellä päätä ilman meikin sotkemista.
Jossain sanottiin, että oli yleisempää ennen kuin nyt. Tähän voisi olla yksi syy siinä, että kamerat ovat nykyään huomattavasti pienempiä kuin ennen, eli auton sisälle ei tarvitse saada niin paljoa lisätilaa kuin ennen.