Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 981 656
  • 47 171

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Rotihan nyt pitäisi olla kaikessa. Eli pahalta tuntuu, jos yksi ihminen itsensä uuvuttaa toisten kysymysten parissa, varsinkin kun ne usein ovat ihan paskoja. Ota Everton nokoset nyt, tai olet pian yhtä väsynyt kuin kaimasi.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tämä ja eilinen kysymkseni koronaan liittyen voivat olla aiheettomia mutta koska vauhtiin olen päässyt niin kysyn toisenkin kysymyksen.

THL on määritellyt korona-viruksen riskiryhmään kuuluvaksi säännöllisesti lääkitystä sydänsairauteen käyttävät ihmiset

No minä syön joka päivä Emconcor-nimistä lääkettä sydämen rytmihäiriöihin. Häiriöt on kyllä tuon lääkityksenkin avulla saatu pysymään kurissa viime vuosina, mutta kuulunko minäkin silti koronan riskiryhmään?

En ole ennen osannut ajatellakaan että myös minä voisin kuulua riskiryhmään mutta nyt on herännyt pieni epäilys. Ja entä mikä on hermolihassairaus? Kuuluuko oliko ne TIC-oireet niihin ja kärsimäni pakkoliikkeet?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tässä on nyt palstalainen @vilperi lähettänyt muutaman ajankohtaisen kysymyksen (olkoonkin, että jääkiekkofoorumi ei välttämättä ole se kaikkeista paras paikka kysyä oikeasti tärkeitä asioita).

Toivoisin, että tässä poikkeuksellisessa tilanteessa palstalaiset näyttäisivät yhteisöllisyyttä ja vastailisivat tässä ketjussa esitettyihin asiallisiin kysymyksiin.

Jos alkaa näyttää siltä, että hupihankkeeni (parhaillaan menossa sivu 178/1751 eli yli 10% jo hoidettu...) tuhoaa samalla tämän ketjun todellisen tarkoituksen, niin joudun pistämään vastailurumbani ainakin toistaiseksi jäihin.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Tässä on nyt palstalainen @vilperi lähettänyt muutaman ajankohtaisen kysymyksen (olkoonkin, että jääkiekkofoorumi ei välttämättä ole se kaikkeista paras paikka kysyä oikeasti tärkeitä asioita).

Joo, se on vaan minun tapani. Kun minulla on jokin kysymys kielen päällä niin kysyn sen usein täällä. Olen usein saanut täältä hyvin vastauksia. Toisaalta tuota tapaa voisi pyrkiä myös vähentämään.

No, olen nyt tähän mennessä kysynyt kyseiset kysymykset myös tahoilta jotka niihin paremmin vastaukset tietävät.

Ja kerron vastaukset nyt lyhykäisyydessään:

a) Otin tuon työkokeiluasian heti tänään työkokeilupaikallani puheeksi ja soitin myös työvoimatoimistoon. Työkokeiluni jatkuu normaalisti, ainakin toistaiseksi.

b) En ole riskiryhmäläinen. Hyvälaatuinen sydämen rytmihäiriö ei kuulema tee vielä korona-viruksen riskiryhmäläiseksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
^ hyvä että vilperin asiat selvisi, vaikka kukaan ei täällä vastannutkaan. Nyt voidaankin sitten taas palata takaisin olennaiseen:

Riisi-kysymykseni poiki mieleeni toisenkin jo pitkaan mielta askarruttaneen kysymyksen:

Miksi sopivat vaatteet kutistuu pesussa, mutta "vahan liian isoja" vaatteita ei saa millaan kutistettua sopiviksi?

Ei kukkokaan käskemällä laula, sanotaan. Mutta kyllä ne muutkin liian isotkin vaatteet kutistuvat ihan samalla todennäköisyydellä kuin muutkin. Ihmismieli on vaan siitä jännä, että se reagoi poikkeavuuksiin helpommin. Kaikki huomaa ja muistaa sen, kun joku lempipaita ei enää mahdukaan päälle pesukoneesta tultuaan, mutta sitä ei välttämättä sitten edes tule noteerattua jos joku liian iso huppari onkin yht'äkkiä vähän sopivampi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minkä mukaan toiminimi maksaa myydyistä tuotteista veroa? Eli jos toiminimen alla tulee myyntiä 8000 euroa vuodessa niin paljonko tuosta ojennetaan verottajalle? Olettaen, että ennakkoperintärekisterissä ei olla mukana.

Raja on nykyään kymppitonnissa, eli jos yrityksesi liikevaihto on alle 10 000 (12 kk:ssa), sinun ei tarvitse rekisteröityä arvonlisäverovelvollisten rekisteriin. Siinä tapauksessa et maksa ollenkaan arvonlisäveroa, mutta et myöskään saa vähentääkään hankinnoissasi maksamaasi arvonlisäveroa.

Kannattaa kuitenkin miettiä toimintaa myös eteenpäin, että olisiko kuitenkin fiksua liittyä saman tien alv-velvollisten rekisteriin, vaikka bisnes alkujaan olisikin rajan alle. Sinne on nimittäin kuitenkin liityttävä heti jos/kun raja menee rikki. Lisäksi se, että laskuttaja ei ole alv-velvollinen saattaa karsia asiakkaita pois. Jos myyntiä kuitenkin tulee vain alle 10K, niin arvonlisäveron alahuojennuksen ansiosta et joudu maksumieheksi vaikka olisitkin alv-velvollisten rekisterissä. Toki paperitöitä tulee vähän lisää.

Muut mahdolliset verot onkin sitten asia erikseen, mutta oletettavasti kysymyksesi koski vain alvia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rupee pää sekoamaan lopullisesti kai. Yöllä kun katseli taas änäri matsia niin kiinnitin huomiota sekunttien nopeaan etenemiseen.

Jotenkin tuntuu siltä, että Nhl:ssä menisi sekunnit nopeammin kuin kotoisessa liigassa. Pää sekoo vai täh? :D

Sanoisin, että selvää pään - tai ainakin ajantajun - sekoamista on ollut havaittavissa. Voi kuitenkin myös olla tuo toinen esittämäsi vaihtoehto, eli täh.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sainpahan tietää, että kuolen 75 vuotiaana. Eli 58 vuoden kuluttua.

Lähde Helsingin sanomien kuolematesti. :D

Kuka älypää on saanut kuningas idean ja keksinyt nämä kaiken maailman testit?

Palstapersoonasi kuoli nopeammin. Enkä ihmettele.

Keksijää en tiedä, mutta ovat vanhaa perua ja olleet suosittuja sanomalehdistä naisten lehtien kautta nykyiseen interwebbi-aikaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin ja nimet toistuvat tietyn ajan välein. Tosin pahoja tuhoja aiheuttaneiden hurrikaanien nimet kuten Katrina, poistuvat listoilta. Jos hurrikaanikausi on aktiivinen ja nimilista loppuu niin silloin aletaan käyttämään kreikkalaisia aakkosia alfa, beta, gamma, delta... Tuolla tavalla kävi viime kesänä.

Eikös tuo irc-juttu ollut pinnalla joskus 90-luvun alussa, jolloin opiskelijat irccasivat unix-pohjaisissa järjestelmissä. Vai onko joku kuullut jonkun harjoittaneen irccausta viimeiseen vaikkapa 10 vuoteen?

Huippuvuosi IRC:n käytössä oli vuosi 2004, jonka jälkeen käyttäjämäärät ovat pääsääntöisesti laskeneet vuosi vuodelta. IRC:llä on kuitenkin edelleenkin käyttäjiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tämä kysymys tulee lähinnä sinne Raumalle mutta toki vastauksen tietävä saa vastata vaikka asuisi kuussa.

Kun joskus menneinä aikoina asuin Raumalla (silloin 90-luvun alussa) niin lehdessä oli juttua että ammattikalastajat saivat saaliikseen ruumiin. Muistaakseni vaatteiden merkkilaput viittasivat siihen että kyseinen ruumis olisi ollut jopa ruotsalainen.

Eli nyt se kysymys. Tuliko sitä ruumista koskaan tunnistettua vai lepääkö se edelleen jossakin pöydällä?

En löytänyt googlella tästä asiasta mitään, mutta mahtaisiko esimerkiksi @Roku muistaa asiaa?

Tässä muutama tuoreempi samanlainen raumalainen juttu:
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
TÄH?

Onko nyt käsitettävä, että kelloja ois siirretty? Jotkut näyttää, että ois melkeen 5 ja jotkut, että melkeen 4 kello?

Kyllä. Kelloja on siirretty. Siirsin herätyskellon yöpöydältä piirongin päälle ja laitoin rannekellon hyllyltä lipaston laatikkoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun Irwin Hyvämies laulaa punaportin blues-kappaleessa Sirkan nakeista, niin missä näitä kyseisiä nekkeja tarjoiltiin? Vai oliko kyseessä fiktiivinen paikka?

"Sirkan nakit ovat tietysti ehkä vieläkin kuuluisamman nakkikioskin omistajan Sirkka Vallin kioskistaan myymiä nakkeja. Vallin nakkari oli jo Irwinin nuoruudessa Hallituskadun ja Rauhankadun kulmassa, samassa paikassa, jossa muuten oli ammoisina aikoina Hämeen Sanomien matala puutalo nimeltään komeasti "Pilvenpiirtäjä." Google mapin kuvassa näkyy olevan ainakin lokakuussa 2009 yhä (sama) nakkari nimeltä Vallin grilli."

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
8.7. 1959 tapahtui Kuopiossa pankkiryöstö. Miten siinä loppujenlopuksi kävi, paljonko saalis oli tarkalleen ja jäikö ryöstäjät kiinni?

"Rahakätkö löytyi ja sitä myöten myös rosvot saatiin kiinni", kerrotaan täällä. Itse kuunnelmassa voisi olla enemmänkin faktaa, mutta saaliin suuruudesta ei tässä tiivistelmässä ole mainintaa.

Toinen linkki pankkiryöstöön liittyen:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuka jatkoajan kirjoittajista omaa pisimmän "jatkoajan rikosrekisterin?" Kuka on teflonia tunnareiden poistoon, kuka on istunut jäähyllä useimmiten?

Muistelisin, että moderaattorit ovat kertoneet, että he eivät ylläpidä aiheesta mitään tilastoja tai ennätystauluja.

Oma veikkaukseni on scholl, joka sai varmaan monia pitkiä pelikieltoja ja on potkittu palstalta kokonaan pois ainakin kahdesti, jos ei jopa useamminkin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos liigan "sm" runkosarjassa pelataan määrä "56" otteluita, niin miksi ottelurangaistuksesta joutuu pelikieltoon, mutta pelirangaistuksen jälkeisen ottelun saa pelata?

No, onneksi tätäkään epäloogisuutta ei liigassa tartte enää miettiä, kun kurinpito hoitaa hommat ja tuomarin ei tarvitse tehdä päätöstä siinä hetkessä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Paha kyssäri

En saa unta ennen kuin tiedän, mitä tapahtui E.Nurmen kaikille ylisuurille rintsikoille sen jälkeen kun "niitä" pienennettiin?!?

Tällainen asia alkoi meitä mietityttämään eräänä viinan huuruisena saunailtana...

Kertokaa, jos tiedätte.
Erva, perhaps?

Voi että, nyt kyllä luulisi jo väsyttävän. Veikkaan, että vanhat rintaliivit on heitetty kylmästi roskikseen, sillä käytettyjä alusvaatteita ei taida huolia edes UFF tai muutkaan kierrättäjät.

Toivottavasti vaatimaton vastaukseni toi sinulle kaipaamasi mielenrauhan ja mahdollisuuden lepoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuka selostaa Yle Suomessa HIFK:n ottelut?
Viime otteluiden aikana olen pannut merkille, että kaveri on radio merisään selostajien eliittiä :)

Uskoisin että täältä selviää kysymäsi ajankohdan oikea selostaja:

 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Perjantaina taalla puhuttiin radiossa, etta ensi vuonna meidan "kesaaika" on nelja viikkoa pidempi kun tana vuonna (/aiemmin). Se tulee alkamaan 3 viikkoa aiemmin (nythan se alkaa viikkoa myohemmin kuin teilla) ja paatty viikkoa myohemmin.

Onko Suomessa tai muualla ollut puhetta samasta asiasta?

Taalla sita on perusteltu lahinna energian kayton saastoilla seka turvallisuudella. Esim taalla Portlandissa "kesaaikana" rikollisuus vahentyy asteittain yhdella prosentilla per kuukausi. Energiasaastojen lukuja en nyt muista.

Ei ole ollut puhetta pidentämisestä, vaan siitä että luovutaan kesä/talviajasta kokonaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistäs porukka yleensä kaivaa vanhojen kausien tilastoja SM-Liigasta. Liigan oman sivut ovat niin sipit, että jopa finhockey tarjoaa mestiksestä huomattavasti kattavamman tilastoarkiston.

Nykyään varmaankin eliteprospesctistä. Luotettavin ja kattavin tilasto-arkisto löytyy toki Jääkiekkokirjoista. Uusin Jääkiekkokirja on luettavissa/ladattavissa ilmaiseksi netistä ja siitäkin löytää useimmat tarpeelliset perustiedot vanhoilta kausilta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Julkiset WLAN:t Tampereella

Mistähän mahtaisi löytyä tietoa paikoista (pubeista, kahviloista tms.), joissa olisi Tampereella asiakkaiden käytössä WLAN.

Nettiä tutkimalla löytyi äkkiseltään vain tämä lista:http://www.huviopas.net/tampere/nettiravintolat.php

Tietoa ja kokemuksia otetaan kiitollisena vastaan.

-tt

Tässä on jonkinlainen kartta:

Arvelen kyllä, että jokunen muukin yritys saattaa moista luksusta tarjoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös