Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 981 306
  • 47 171

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
SHAIBU

Jääkiekkolehti siteeraa toisinaan "neuvostokiekon puolivirallista äänenkannattajaa", Shaibu-lehteä. Mistä pirusta asiassa on kyse; oikeasti olemassa olevasta lehdestä vai pelkästä pilasta? Shaibulla on kyllä nettisivut (www.shaibu.cc/cp/), mutta ilmestyykö lehti paperimuodossa?

Näissä artikkelissa on juttua Shaibu-lehdestä:



Voit tehdä omat päätelmäsi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
tv- lupa

tv lupamaksua ei kuulemma voida muuttaa veroksi, sillä ne ihmiset joilla ei ole televisiota joutuisivat tilanteeseen jossa hekin maksaisivat ylelle/ valtiolle palvelusta jota he eivät käytä.
Entäpä fst tai ruotsin tv, jotka näkyvät Suomessa eikö minulla pitäisi olla oikeus alennettuun lupamaksuun koska en näitä ohjelmia halua tai katso?
Varsinkin kun yle ostaa lupamaksuvaroista saatavalla tuotolla ruåttalaisten ohjelmien näyttöoikeudet.

Ähäkutti. Kylläpäs voitiin muuttaa veroksi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No hehheh. Raksila ei ole täynnä runkosarjassa kuin muutaman kerran per kausi. Pleijareissakin on joskus aika paljon tyhjää tilaa (Varsinkin viime vuonna Tapparaa vastaan).

Oma kysymykseni: Muutaman viikon poissaolon jälkeen olen havainnut, että Veini on nykyään joku Sv Veini ja ilmeisesti muitakin nimenvaihdoksia on tapahtunut. Mistä on kysymys?

Minkä helevetin takia jotkut perinteikkäät jatkoaikaan kirjoittavat ovat vaihtaneet nimimerkkiään? Jonkinlainen identiteettikriisi, vai?

Muuttaahan jotkut etunimiäänkin. Alkuperäinen nimi / nick ei olekaan ollut enää mieleen tai sitten halutaan vaan jonkunlainen "uusi alku".
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Why oh Why?

miksi Bill = William? Bobby on Robert??? eihän noissa väännöksissä ole mitään järkeä?

Nämä lempinimet on ollut käytössä jo keskiajalta lähtien, jolloin syntyi tapa muuttaa nimen ekaa kirjainta. Bill = Will ja Bob = Rob. B on ehkä ollut helpompi ja foneettisesti sopivampi aloituskirjain kuin W tai R, ainakin se on "pehmeämpi" kirjain.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
DVD, digiboksi ja telkkari yhteistyöhön?

Tuli tässä hankittua tallentava-dvd kotiin. Mutta nyt pitäisi vielä keksiä miten saisi tallentamaan digilähetyksiä. Eli miten kytkeä johdot että tallentaa digilähetyksiä?

Televisiossa, digiboksissa ja dvd-soittimessa kaikissa on 2-scart paikkaa.

Tyhmässä ohjekirjassa ei löydy ohjeita, miten johdot pitäisi kytkeä digiboksin kautta. Kyllä jotkut ihme dekooderit ja sateellittivastaanottimet neuvotaan, mutta ei digiboksia!

Yksi päivä niitä johtoja vaihdeltiin ja kokeiltiin, mutta ei onnistunut. Nyt kyllä näkyy sekä digilähetys että analoginen verkko, mutta tallennus digilähetyksiä ei vaan onnistu.

Kone on Markantalosta ostettu, JVC DR-M100.

Joskus aikoinaan tappelin itsekin saman asian kanssa. Meillä yritettiin vielä saada lisäksi vhs-nauhurikin tuohon systeemiin mukaan, mutta siinä ei taidettu onnistua. Mutta mun mielestä se meni niin, että antennipiha digiboksille, scart digiboksista DVD-soittimeen ja toinen scart sitten DVD-soittimesta telkkariin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Rapu, tuo erittäin hyvänmakuinen kaunokainen

Palailin juuri mökiltä ja onnistuin viikonlopun aikana muutaman "täysikokoisen" ravun jälleen pyytämään. Pienemmille annoin pusun ja laitoin takaisin. Muutoin rapuvuosi oli järvellämme kohtuu heikko, mutta eipä siitä sen enempää.

Sekalainen kysymys, en ole näin myöhään syksyllä rapuja aiemmin pyytänyt, mutta nyt siis kokeilin. Nämä muutamat täyskasvuiset jotka sain ja keitin olivat mielestäni kesärapuja lihaisampia. Keräävätkö ravut jonkinlaista vararavintoa talven varalle ja jos keräävät, voisiko se jo nyt näkyä normaalia lihaisampana elämyksenä ? Hyviä ne ainakin olivat.

En tykkää ravuista yhtään, enkä tiedä niistä mitään. Sen verran kuitenkin selvisi, että rapujen ravinto muuttuu niiden kasvaessa. Pienimmät ravut syövät enemmän lihaa, kun taas isommaksi kasvaneilla on enemmän kasvisperäinen ruokavalio. Ainakin osa ravuista kaivautuu kylmimmäksi ajaksi talvehtimaan pohjassa olevaan mutaan, joten sen perusteella voisi kyllä helposti yhtyä päätelmääsi siitä, että tankkaavat pötsejään täyteen ennen sitä.
 

HPL76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvelisin, että kyse on vierasperäisestä nimestä, sillä romanian kielen aakkosissa ei ole käytössä ö-kirjainta. Siksi romanian tuntemuksesta ei taida olla apua nimen lausumiseen. Böö ei kuitenkaan voi mennä ihan kamalasti pieleen.

Ei ole ö-kirjainta tosiaan romanian kielessä. Ei kyllä ihan paikalliselta nimeltä kuulosta tämä. Pitäisi tietää minkänäköisiä heittomerkkejä tuossa nimessä on niin osaisin ehkä auttaa ääntämisen kanssa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vanha, lähinnä kylpyhuoneen lattian piikkausporana hyvin palvellut pyykinpesukone sai lähteä ja tilalle astui käytetty Cylinda 8000 Jubileum.

Pesuohjelmat ovat muuten hyvin hanskassa, mutta hämmästystä herättää yksi muista erillään oleva kytkin. Kyseessä ei ole tavallinen on/off nappi, vaan kierrettävä, vanhan radion volume-nappia muistuttava kytkin, jossa on kaksi asentoa: valkoinen pallo ja punainen pallo, jossa valkoinen viiva keskellä. Kielletty ajosuunta -liikennemerkki siis.

Enpä ole konsanaan enemmänkin liikennesäännöistä muistuttaviin opasteisiin pyykinpesussa törmännyt. Kone on arviolta 10-15 vuotta iäkäs. Olisiko palstan pyykkääjillä / pyykkääjättärillä käsitystä ko. kytkimen merkityksestä maailmantalouteen tai pyykinpesuun?

Enpä kyllä tiedä minkään. Jos ihan vaan pitäisi veikata jotain, niin voisiko olla linkous päälle / linkous pois?

Liitteenä kuitenkin mainos kyseisestä masiinasta.
 

Liitteet

  • cylinda8000.jpg
    cylinda8000.jpg
    133,7 KB · kertaa luettu: 145

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Niin, olen tässä miettinyt, että onkohan nimimerkki Ervatsalolla ollut jokaisessa viestissään ensimmäisenä sanana "niin".

Jos nimittäin on ollut, niin se olisi aika historiallinen teko: Yli neljä vuotta nimimerkki Jatkoajassa, 3444 viestiä, 2.08 viestiä päivässä ja jokaisessa viestissä aloitussanana "niin". Tällaista "putkea" ei saisi kyllä missäännimessä rikkoa.

Loppukaneetiksi tyydyn sanomaan:

Tästä tuonne

Niin, kyllä taidat muuten olla oikeassa. Nimimerkki Ervatsalo aloitti kaikki viestinsä niin-sanalla (jos otsikkoa ei lasketa) ja päätti ne loppukaneetilla täältä tähän.

Ervatsalon viimeisin viesti palstalle on helmikuulta 2011 ja viestien yhteismäärä 4799.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miksi ihmeessä YLEn tekstiteeveessä ilmoitetaan Mestispelien syöttäjät (sivulla 224) muttei SM-liigapelien (222)?

Johtunee sen aikaisten tulospalveluiden eroista, eli SM-liiga ja Mestis toimittivat tiedot teksti-tv:lle eri muodossa.

Edelleenkään en ole muuten tottunut siihen, että sivulta 224 ei enää löydy Mestis-tuloksia.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Johtunee sen aikaisten tulospalveluiden eroista, eli SM-liiga ja Mestis toimittivat tiedot teksti-tv:lle eri muodossa.

Edelleenkään en ole muuten tottunut siihen, että sivulta 224 ei enää löydy Mestis-tuloksia.
Minä en ole vieläkään tottunut siihen, että divari on nykyisin joku mestis. Enkä totu.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tökkiikö muilla?

Mulla on 2 Mt yhteys ja kaikki muut sivut pelittää tosi hyvin, mutta tämä JA käy ihme viivellä.

Esimerkiksi kirjoittaessa kirjaimet saattavat tulla muutaman sekunnin viivellä, samoin kuin palkin alaspäin kelaus mietiskelee ennen kuin tapahtuu mitään.

Mikä mättää?

Jatkoaika kävi aikoinaan monestikin vähän hitaalla. Palstan suosio kasvoi nopeammin kuin serverien nopeus... Jos oli joku kuuma HIFK-Jokerit pelattu, niin sen jälkeen oli yleensä turha yrittääkään palstalle. 30.9.2005 on näköjään ollut mm. TPS-Jokerit-matsi, mutta ei näyttäisi kyllä ainakaan spekulointi siitä matsista olla palstan ruuhkautumisen syy.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko sähkäreitä?

Tiedänhän mä, että sähkötyöt vaatii ammattilaisen, mutta ihan teoriassa kysyn miten pitäis kytkee ihan simppelisti katkaisija maadoittamattoman ulkovalojohdon väliin. Siis musta-sininen -> musta-sininen ja väliin katkaisija. Mulla on tossa semmonen katkaisija, jossa on toisella puolella x x L ja toisella puolella -> _ ->
Ja siinä välissä on siis keinukytkin. (-> = nuoli ja _ on blanco).

Näistä Youtuben opetusvideoista löytää yleensä toimivat ohjeet kaikkiin omatoimisiin sähköasennuksiin:



 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mitä mitä, arvosteliko joku Veinin kysymystä? En ymmärrä, minusta kysymys on asiallinen ja aidosti mielenkiintoinen. Ruuskan Pekka lauloi joskus, että "kumpi voittaa karhu vai leijona", ja tuohan jäi vaivamaan minua silloinkin pitkään, että miten kävisi.

Veinin kysymykseen vastaisin, että karhu vie. Gorillat ovat keskimäärin sellaisia 150 kiloisia karvakäsiä, kun taas harmaakarhu painaa siellä 200-300 kg välillä. Massa siis karhun eduksi. Lisäksi tappovälineet, kynnet ja hampaat, menevät karhulle, ja petona karhun fightcard on oletusarvoisesti parempi.

Oma kysymykseni on edelleen, että mitä se tötkötti on mitä elokuvissa yms. tilaisuuksissa laitetaan popkorneihin, että ne maistuu paremmalta. Jotain maustettua suolaa?

Kysyit tätä jo aiemmin. Kysymykseesi on vastattu viestissä nro 43540.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Terve. Kysyisin sellaista asiaa kun vanhasta audistani on ilmeisesti tulpat vaihtokunnossa, kun ajat vähän aikaa ja auto lämpenee niin se sammuu. Kysynkin että tarviiko niitä jollakin tavalla säätää, vai riittääkö kun ottaa tulpan pois ja kiskaisee uuden tilalle ?

SYTYTYSTULPPIEN PIKASENNUSOHJE

Asennettaessa:
  1. Irrota vanha sytytystulppa.
  2. Poista mahdollinen karsta ja lika sytytystulpan tilasta ennen tulpan irrottamista.
  3. Kierrä vanha tulppa irti.
  4. Poista karkea lika sytytystulpan aukon ympäriltä.
  5. Kierrä uusi sytytystulppa käsin, niin pitkälle kuin se menee.
  6. Älä käytä sytytystulppia, jotka ovat pudonneet pakkaamattomina kovalle alustalle.
  7. Säädä momenttiavaimeen oikea kiristysmomentti.
  8. Työnnä momenttiavaimen hylsy suorassa paikalleen ja kiristä sytytystulppa
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oikein! Lisäksi eiväthän ne karhutkaan aina tappele, ne syövät välillä marjoja, joka tekee niistä marjanpoimioita! Laittaisin kuitenkin otteluun karhu-gorilla rastin kohtaan 1 ja panokseksi 20€. Ei voi olla niin vaikeeta.

Mutta mitenkä kävisi mittelössä karhu-leijona? Oletetaan nyt että kyseessä ovat kummankin lajin aikuiset edustajat, joilla on muna haarojen välissä. Pysyvästi. Sanokaapas se?

Tässä yksi vertailu aiheesta:





Todellisuudessa riippuisi varmastikin olosuhteista ja ensimmäisestä iskusta. Jos leijona ehtisi yllättää karhun niin se voisi puraista kaulan auki yhdellä haukkaisulla. Sen sijaan jos karhu pääsisi tinttaamaan leijonaa ekaksi, niin siinä voisi leolla jonkin aikaa pyöriä tähdet silmissä ja sen jälkeen olisikin jo myöhäistä jatkaa matsia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Omaan inttiaikaani tämän vuosituhannen ensimetreillä Selänpään lentokenttä näytti olevan tukevasti purjelentäjien miehittämänä. Eivät päältä päin näyttäneet kovin vaaralliselta porukalta, vaikka kovasti meilläkin oli tilanne päällä yötä päivää..

Mutta jos kertauksissa homma on edelleen "kriittistä", latokaa tylysti kylmäksi koko viholliskanta. Ihan oikeasti hengiltä vaan kaikki, niin johan loppuu harjoitukset lyhyeen.

Ja sitten taas omaa kysymystä kehiin. Miksi helvetissä käsi vapisee kuin noiduttu? Ihan käsittämätöntä, vasen käsi alkoi illan aikana vispaamaan niin että pistää vituttamaan. Olo on kuin viime metrejä mentäisi..

Onneksi ei ollut kuitenkaan mistään vakavasta kysymys, kun kirjoittelet tänne vielä näin viitisentoista vuotta myöhemminkin!

Mutta jos vapina edelleen vaivaa, niin tässä joitain esimerkkejä mahdollisista syistä:

Vapinaa on monenlaista ja se voi syntyä eri tavoilla. Vapinan laadun perusteella pystytään päättelemään paljon sen syistä.

Vapinatyyppejä
  • Lepovapina ilmenee levossa, ilman tahdonalaista liikettä. Se on yleensä aika hidasta ja ilmenee usein raajoissa. Joskus alaleuka ja huulet voivat vapista, mutta pää ei juuri koskaan. Lepovapinan yleisin syy on Parkinsonin tauti (ks. «Parkinsonin tauti»1), johon liittyy myös muita oireita.
  • Liikevapina ilmenee yksinomaan lihaksia käytettäessä, joko raajoja liikuttaessa tai kun pidetään yllä tiettyä asentoa (asentovapina). Tavallisimmin vapinaa ilmenee sormissa ja yläraajoissa, myös päässä ja alaraajoissa. Vapina pahenee, kun tekee jotain tarkkaa työtä. Yleisin syy on essentiaalinen vapina (ks. «Essentiaalinen (”itsesyntyinen”) vapina»2).
  • Fysiologista vapinaa ilmenee esimerkiksi asentovapinana ajoittain kaikilla esimerkiksi väsyneenä tai erityisen hermostuneena. Alkoholi, runsas kahvinjuonti (kofeiini), kova tupakointi ja jotkin lääkkeet voivat lisätä vapinaa.
  • Muita vapinoita: Monissa keskushermoston sairauksissa ja joissakin myrkytytystiloissa esiintyy eri tyyppisiä vapinaoireita ja myös lihasnykäyksiä. Kilpirauhasen liikatoimintaan (ks. «Kilpirauhasen liikatoiminta (hypertyreoosi)»3) liittyy hienojakoista vapinaa etenkin käsissä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kestotilaus

Nyt lähti periaatemopo 2€/kk takia keulimaan: mitenkäs te miellätte kestotilauksen. Itse olen aikanaan tilannut Canal+:n elokuussa 12kk:n kestotilauksena. Nythän nuo ryökäleet meniväty ja nostivat hintaansa 2€/kk. Muistan kuitenkin nähneeni tuosta korotuksesta kertovassa ilmoituksessa, että kestotilaajille hinnankorotus tapahtuu vasta tilauskauden jälkeen. No nyt olivat ryökäleet laittaneet laskun kotio ja siinä ovat minultakin karhuumassa tuota korotettua 29 euron hintaa. Olin jo henkisesti täysin valmistautunut siihen, että korotus tärähtää vasta ensi vuoden syyskuussa.

Päätin oikein ottaa asiasta selvää ja pirautin HTVn aspaan, mutta vastaus oli, että näin se menee... Mikä uitun kestotilaus sanon mä?

Näinkös sen kuuluukin mennä?

Nyt kannattaa kyllä soittaa Karpolle.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Missä vika kun kannettava CD-soitin päättää aina välillä hypätä tuplanopeudelle kesken biisin? Onko jotain mitä tuolle voi itse tehdä (taitaa olla turha toivo) ja onko se vahingollista CD-levyille?

Kyseessä on Philipsin Expanium 200 Series (noin lukee siinä soittimen päällä) joka toistaa myös mp3-levyjä. mp3-soitossa en muista tuota ongelmaa olleen vaan vain tavallisilla audio-CD:illä.

Mahtaisiko lukupää hypätä. Tätä teoriaa puoltaisi erityisesti se, jos ilmenee liikuttaessa, muttei silloin kun soitin on paikallaan tukevalla alustalla. MP3-tiedostot luetaan ymmärtääkseni eri tavalla.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei tahdo löytyä kunnollista teemalomaa jouluksi. Onko kellään kokemuksia jouluista jossain edullisessa viritelmässä ulkomailla? Mitään ylimääräistä tilpehööriä en jouluuni kaipaa, vain lähinnä helppoutta ja hiukan tunnelmaa. Onko kaikki paikat täynnä yleensä jouluisin, vai pikemminkin tyhjinä? Ei oikein ole kokemusta hotelleista yms. joulun ajoilta.

Normaalisti olemme olleet joko vaimoni tai minun porukoilla, mutta nyt voisi tehdä poikkeuksen traditioon, kun vanhempanikin pakenevat jouluksi muualle ja viime vuosi oltiin appilassa.

Suositut paikat ovat varmaan varattu täyteen jo kauan ennen joulua, mutta eihän joulua kaikkialla vietetä. Esimerkiksi Venäjällä sesonki tulee vasta uudenvuodenvaihteessa, joten sieltä voisi löytyä mielenkiintoisia joululomailukohteita. Tai jos haluat mieluummin jonnekin vähän kauemmas, niin esimerkiksi Saudi-Arabiassa ja Pohjois-Koreassa joulu on käsittääkseni kielletty. Siellä ei siis pitäisi olla ainakaan mitään ylimääräistä joulutilpehööriä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Äiti, miksei kukaan ole mun kaveri, miksei kukaan vastaa mun kysymyksiin?

Hei krobbe! En kyllä ole äiti, mutta enää sinun ei tarvitse olla harmissaan. Minä vastailen nyt myös sinun kysymyksiisi. Voidaan myös olla kavereita, jos vaan haluat.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minnes kaikki känniketjut menneet on? kalsari-, oletko koskaan-, ja kempeksen äkänen muja (+paita salossa)?

Olisikohan kierrätyskeskus avattu näihin aikoihin vapaan keskustelun alaosioksi. Tosin, siellähän tämäkin ketju on, eli olisit varmaan samalla huomannut myös kaipaamasi ketjut. Ehkä kaikilta on ollut viinakset lopussa, ketjuihin ei ole tullut uusia viestejä ja ovat pudonneet sen takia ekalta sivulta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös