Jokaisesta tuppukylästä Suomessa sanotaan että "se on kaunis kesäkaupunki." Vaan onko joku paikkakunta jonka tiedetään olevan "talvikaupunki"? Ehkä Kemi? Rovaniemi?
Onko jotain iloa käyttää korkeaoktaanisempaa bensaa autoissa kuin normi 95:sta? Siis iloa autonkäyttäjälle, ei bensanmyyjille.
Autosi tuskin kulkee viittä lujempaa jos tankkaat 98E:tä, jos sitä luulit. ;-)
Oulu haluaa olla ainakin virallinen talvikaupunki.Jokaisesta tuppukylästä Suomessa sanotaan että "se on kaunis kesäkaupunki." Vaan onko joku paikkakunta jonka tiedetään olevan "talvikaupunki"? Ehkä Kemi? Rovaniemi?
Riippuu vähän tuleeko ne peruspostilla vai jonkun kuljetusfirman kautta. Oman kokemukseni mukaan esim. UPS:lla jää aina tulliin, mutta postissa ei välttämättä jää.
Ajattelin tilata netin kautta vaatteita USAsta, tarkemmin Victorias Secretista. Heidän nettikauppa on varsin edullinen, ja dollarikin on halpa, mutta paljonko tuo tulli rankaisee? Onko jotain vähimmäismäärää, mistä ei tullata, tyyliin alle 50 euroa? Tullin sivu sanoi että tullin osa vaatteista olisi noin 12%+ alv 22%. Eli 50 euron ostos olisi 68,32? Aika kova korotus kyllä jos näin on. Onko kellään parempaa tietoa, omia kokemuksia miten nämä toimii? Jääkö varmasti tulliin jne.?
Miksi (ainakin kaupan) lihapiirakoissa on käytetty naudan ja sian sydämiä aineksina? En usko, että ne vaikuttavat kovinkaan merkittävästi makuun, joten itse ainakin söisin mieluummin ihan ilman niitä.
Maksamakkarahan on ihan legenda-kamaa. Siitä kun muistaa lukea tuoteselosteen lupaan sen vähintään hätkähdyttävän.
sid
Paras kaikista on silti broilerpyörykät. "Koneellisesti erotettu broilerin liha". Tiedättekös mitä tuo on?
Kun se broileri on putsattu mahdollisimman puhtaaksi ja vain ranka on jäljellä, siitä puristetaan prässillä sellaista marjapuuromaista kiisseliä joka sitten noihin käytetään. Toki tuota käytetään paljon muissakin broilerituotteissa. Hauska asia tuossa on se, ettei tuota enää lasketa mukaan lihapitoisuuteen ja ainakin vuosi takaperin silmäillessäni HK:n broilerilenkin tuoteselostetta, oli sen lihapitoisuus jotain 5% kieppeillä. Bon appetit vaan kaikille.
Oulu haluaa olla ainakin virallinen talvikaupunki.
http://lotta.yle.fi/rsweboul.nsf/sivut/talvikaupunki_oulu?opendocument&pageid=Content42829
Näinpä.. nuorena miehenä tein kauan mm lihamestarin hommia ja sian maksa on sitten sellaista sontaa etten käsitä miksi sitä ihmiset ostavat.. Eipä ollut herkkua käsitelläkään niitä.. syömistä en edes halua ajatella.. tai no. Useimmat hyvätkin ruoat ovat joskus ällöttäviä kun raaka-aineita käsitellään.. lopputulos voi sitten olla herkkua, joskus..
Itse olen aikoinaan olut teurastamolla/jalostamossa töissä ja sinne mennessäni kaikki varoittelivat, että tämän jälkeen et makkaraa syö ja muuta sellaista. Mulla ei kuitenkaan tullut missään vaiheessa sellaista reaktiota, että makkara olisi alkanut pyrkiä ulos vaikka tiesinkin millaista mömmöä se on tekovaiheessa. Mitä väliä sillä loppupeleissä on, että mistä paskasta mikäkin on tehty jos se maistuu hyvältä? Niinkuin esim. maksamakkara. =)
Mitenkäs se tapahtui että saan hienosti laitettua linkin, ja sitten sille nimen. Jos vaikka pistäisin tähän linkin Jokereiden nettisivuille, www.jokerit.com, niin miten saan siihen lukemaan pelkästään Jokerit ja sitten kun sitä klikkaa niin tie vie tuonne Virmasen ihmeelliseen maailmaan?
[url=www.jokerit.com]Jokerit[/url]