Sekalaisten kysymysten ketju II

  • 6 978 646
  • 47 170

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kannattaako ostaa PES 2009 (xbox360) jos on 08? Mitä uutta? Champions league?

Yleinen mielikuva taisi olla, että kyseessä oli pelkkä "vuosipäivitys" ilman juuri mitään uutta hyödyllistä.

Koita malttaa vielä muutama vuosi. Huhujen mukaan Pro Evolution Soccer 2013 on nimittäin tämän pelisarjan kaikkien aikojen paras peli.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onkos palstan muilla kirjoittajilla kenelläkään kokemusta liikkeestä nimeltä Old west store? Kyseessä on siis Jokelassa sijaitseva liike, joka myy bootseja ja muuta samantyylistä tavaraa. Tulin eilen tilanneeksi tuolta nettikaupasta bootsit ja ajattelin, että mahtaako muilla kirjoittajilla olla kokemusta, miten tuolla palvelu pelaa ja tuleeko toimitukset ajallaan?

Firma on ilmeisesti edelleenkin pystyssä (tosin käyttää nykyään markkinointinimeä Teräasekeskus), eli ei ole voinut olla mikään täysi huijaus ainakaan. Toivottavasti olit tyytyväinen buutseihisi!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt tarvitaan kuvaa/linkkiä kuvaan paikallislehden jutusta, jossa kerrotaan, että paikalliselle teollisuusalueelle rakennetaan hallitilaa tjsp. Teollisuusalue taitaa koostua pellosta, omakotitalosta ja yhdestä liiketilasta kuvituksen mukaan.

Ole hyvä. (ps. piirsin ihan itse)
 

Liitteet

  • HAVAINNEKUVA.jpg
    HAVAINNEKUVA.jpg
    14,5 KB · kertaa luettu: 79

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Osaisikohan kukaan sanoa mista saisi tilattua Bamix-sauvasekottimeen tarvikkeita, esmes SliceSy-raastimen? Suomesta saa joo mutta on aika kallista ja amazon uk ei suostu lähettämään mantereelle. Oliskohan saksassa jotain nettikauppoja jotka myyvät tälläisia vehkeitä?

Amazon.de näyttää ainakin tarjoavan ja sieltä on yleensä ollut helppo ja halpa tilata Suomeen.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Monesti harmittaa, että vastaus kysymyksiin tulee näin myöhässä. Mutta pakosuunnitelman suhteen tämä voi olla ihan vaan hyväkin asia, olet ainakin nyt ehtinyt miettiä ja suunnitella asiaa kaikeaa rauhassa ja saanut varmasti aukottoman (sic) suunnitelman aikaiseksi! Nyt vaan työkalupuoli kondikseen ja Tuen Vety breaks free!
Ei hätää. Näissä vasara-asioissa 14 vuoden viive on ihan fine. Itse asiassa tuo liittyi mutsin 60-vuotislahjaan, kun hommattiin broidin kanssa äitille puolentoistakuution siirtolohkare pihalle. Varasalla sai sitten muotoilla järkälettä itselleen sopivaksi. Enää en muista mistä minihakku löytyi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt iski totaalinen bläkäri ja sekös rupesi hiukan kaivelemaan, kun en muistanut yhden urheiluohjelman nimeä! Parin kaverin kanssa käytiin eri urheiluohjelmia läpi ja kukaan ei muitsanut tämän ohjelman nimeä, joten pystyisiköhän joku auttamaan heikkomuistisia. Tässä on nyt tosi kyseessä.

Eli ohjelma tuli muutama vuosi sitten, tai jotain, ja siinä oli sellainen isotissinen blondi ja joku tummalettinen jäbä juontajina. Saletisti en mene sanomaan, että miltä kanavalta tää ohjelma tuli, mutta muistaakseni TV1, TV2 tai Maikkari se ei ollut. Nelonen jo mahdollinen, mutta tätä en tarkkaan muista. Ohjelmassa käytiin läpi vähän vähemmän esillä olleita lajeja ja juontajatkin niitä testailivat.

Kiitoksia jo etukäteen sille, joka tämän muistaa!

Eipä tule kyllä mieleen mitään muuta kuin Elixir, mutta ei oikein sovi vihjeisiisi.

Ohjelmatietojen mukaan vuonna 2005 Nelosella on pyörinyt Sporttipalat-niminen ohjelma, josta minulla ei ole mitään muistikuvia.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikö nykyään saa enää mikseri.netistä ladattua musiikkia yhtä helposti kuin ennen? Ennen riitti kun etsit artistin, menit hänen "profiilinsa" ja painoit biisin kohdalla kohtaa missä luki esimerkiksi "Download (160kbps, 03:31, 4,04Mt)". Nykyään kun tuota painaa tarjoaa tämä jotain helvetin QuickTime Pro 7:n ostoa, jotta saan biisin koneelle...

Siis onko sekin nyt vittu perseilty näin? Eikö niitä enää tosiaan saa ihan normisti kuten ennen?

Ja taas ne on menneet vissiin muuttamaan systeemiä :-(
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ostin miniläppärin, jossa on sisäinen sim-korttipaikka. Mitähän tarvitsisi tehdä, että tämä kone löytäisi sim-korttipaikkaan asetetun DNA-nettikaistan?

Asetukset -> määrittele mobiiliverkkoyhteys -> valitse sopivat tiedot asetukset -> ja tervetuloa vaan takaisin tänne nettiin!
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelipaidoista

Meidän raittius- ja urheiluseuramme on nyt päättänyt hankkia kunnon pelipaidat ja ollaan päädyttä Hifk-paitojen tyyppiseen old-school ratkaisuun, vähän kuten legendaarinen DK. Mutta ongelmana on nyt, että oikeastaan mistään ei löydy tai sitten ei myyjillä ole mielenkiintoa vastata tarjouspyyntöihin.

Elikkä olisiko kenelläkään tiedossa (mielellään omakohtaista kokemusta) paikkaa, josta saisi omilla väreillä ja painatuksilla luotettavasti, nopeasti ja edullisesti tuollaiset "old school"-henkiset kiekkopaidat?

Tää on jännä kysymystyyppi! Toistuu säännöllisesti ja jää lähes yhtä usein ilman vastausta. Onko sitten niin, että kaikilta kysyjiltä on jäänyt pelipaidat saamatta vinkkien puutteen johdosta? Vaiko sitten niin, että kun ei ole saanut vastauksia itse aikoinaan, niin ei ole sitten viitsinyt seuraavallekaan kysyjälle jakaa omia kokemuksiaan tai vinkkejään?

Mää vaan ihmettelen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko tietoa mistä voisit hankkia itselleni Tanskan lippu kangasmerkin?

Googlella tulee aika monta ehdotusta. Tämä ei ole halvin hankintapaikka, mutta ainakin minun mielestäni nimen puolesta paras. Koska sinullahan on luultavasti, tai ainakin toivottavasti, vakaa aikomus varjella armaan Suomemme mainetta ulkomailla. Että jos vaikka pääsee lörähtämään kakkaa housuun kesken maraton-juoksun ja joku ulkopuolinen tunnistaa sinut myöhemmin siksi kakkapyllyksi, niin voit sanoa "Oh no, it wasn't me, it was that other Danish guy!".
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pyörän vastuksen säätämisestä

Ostin tuossa jokin aika sitten fillarin, tällä kertaa ihan laadukkaan kotimaisen. Ajattelin, että kun kuitenkin pyöräilen nykyään suhteellisen rauhallista tahtia koti - yliopisto - kauppa -väliä, perustason seitsemänvaihteinen pyörä riittäisi.

Ehkä näin voisi jossain tapauksessa ollakin, mutta huomasin nopeasti, että minun pyöräni seitsemässä vaihteessa saisi olla lisää skaalaa, erityisesti yläpäässä. Jos pyöräilen vähänkään alaspäin viistävää mäkeä, polkimet pyörivät vain tyhjää ja tuntuu, että muutenkin kadenssi on vähän turhan ripeä. Kun samaan aikaan skaalan alapäässä kaikki kolmosta pienempi on täysin turhaa, tulee väkisinkin mieleen, että koko roskaa voisi kiristää vähän ylöspäin.

Koska en ole ennen tällaisessa tilanteessa ollut, pitää ihan kysyä: voiko asialle tehdä mitään? Voisiko joku etu- tai takarattaan vaihto tms olla ratkaisu, vai pystyisikö takavaihtajaa säätämällä vaikuttamaan asiaan?

Vaatisi ymmärrykseni mukaan joko etu- tai takarattaan vaihtamista. Luultavasti ei ole ainakaan helposti tehtävissä itse, sillä vaatii useimmiten erikoisavaimia, ja oikean välityssuhteen laskeminen vaatinee kanssa jonkinlaista tietämystä tai kokemusta. Suosittelen kysymään fillarikorjaajalta, onko a) mahdollista ja b) kannattavaa. Tai sitten ootat vaan ~15 vuotta mahaa kasvatellen ja annat kuntosi rapistua sen verran, että se pikkaisen herkempi välitys onkin sulle justiinsa ihan passeli.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Salibandyn pelaajat ohoi...

Eikö Arena Centereissä enää ole sellaista yksittäispelaajan maksua? Muistaakseni oli 2 euroa ja sai pelata vapailla kentillä niin kauan kuin jaksaa, toki yhden päivän aikana, aukioloaikojen puitteissa. Arena Centerin sivuilta en moista tietoa löytänyt, joten kysyn täältä.

Eipä taida olla. Yritä saada kavereita tai päästä johonkin joukkueeseen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lostin myöhemmät jaksot täydellisesti missaneena seuraava asia on häirinnyt jo vuosia: mikä tai kuka on ensimmäisessä jaksossa oleva palmuja heiluttava "olento" viidakossa, joka mm. tappaa kapteenin?


Toivottavasti missasit tuon sarjan lopullisesti. Olipahan nimittäin työtä ja tuskaa aikoinaan katsoa nuo Lostin viimeiset tuotantokaudet, mutta ei sitten enää siinä vaiheessa viitsinyt keskenkään jättää. Viimeisen jakson jälkeen viimeistään kadutti sitten jo ihan huolella tuohon tuhlattu aika.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miksi minulla on korkea hemoglobiini?

170 näytti pikatesti, kolme vuotta sitten se oli 175. Muistaakseni myös isälläni on sama juttu, onko tämä perinnöllistä? En nyt vielä alle kaksivitosena haluaisi alkaa popsia verenohennuslääkkeitä...

Korkea hemoglobiinitaso veressä voi johtua useista eri tekijöistä ja sairauksista. Hemoglobiini on veren punasoluissa oleva proteiini, joka kuljettaa happea kehon eri osiin. Korkea hemoglobiiniarvo voi olla merkki terveysongelmista, ja sen syiden selvittäminen vaatii yleensä lääkärin arviota ja laboratoriotestejä. Tässä on joitakin mahdollisia syitä korkealle hemoglobiinitasolle:

  1. Dehydraatio: Yksi yleisimmistä syistä korkealle hemoglobiinille on elimistön kuivuminen eli dehydraatio. Kun kehosi menettää liikaa nestettä esimerkiksi runsaan hikoilun tai riittämättömän nesteen saannin vuoksi, veren paksuus kasvaa, ja hemoglobiinipitoisuus voi nousta.
  2. Krooniset keuhkosairaudet: Joillain keuhkosairauksilla, kuten krooninen obstruktiivinen keuhkosairaus (KOK), voi olla vaikutus veren happipitoisuuteen. Keho voi reagoida tähän lisäämällä punasolujen ja hemoglobiinin tuotantoa.
  3. Sydänsairaudet: Tietyt sydänsairaudet voivat aiheuttaa kroonista hapen puutetta elimistössä, joka puolestaan voi nostaa hemoglobiinitasoa.
  4. Munuaissairaudet: Munuaissairaudet voivat vaikuttaa erytropoietiinin (EPO) tuotantoon, mikä säätelee punasolujen muodostumista. Munuaissairaudet voivat johtaa korkeaan hemoglobiinipitoisuuteen.
  5. Polysytemia vera: Tämä on harvinainen luuytimen sairaus, joka aiheuttaa punasolujen ylikasvua. Se voi johtaa korkeaan hemoglobiiniarvoon.
  6. Korkealla sijaitseva asuminen: Ihmiset, jotka asuvat korkealla sijaitsevilla alueilla, voivat kehittää kehon sopeutumismekanismeja, jotka lisäävät punasolujen ja hemoglobiinin tuotantoa, jotta he voivat ottaa enemmän happea ohuemmassa ilmassa.
  7. Perinnölliset tekijät: Joillakin ihmisillä voi olla perinnöllinen taipumus korkeaan hemoglobiinitasoon.
  8. Tupakointi: Tupakointi voi lisätä hiilimonoksidin määrää veressä, mikä voi vaikuttaa hemoglobiinipitoisuuteen.
On tärkeää huomata, että korkea hemoglobiinitaso voi olla merkki vakavammasta terveysongelmasta, ja siksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä lääkäriin, jos huomaat hemoglobiinipitoisuutesi olevan poikkeuksellisen korkea. Lääkäri voi suorittaa tarvittavat testit ja arvioinnit selvittääkseen syyn ja suunnitellakseen asianmukaisen hoidon tai seurannan tarpeen.

T: tekoäly
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saakohan jostain ostettua/tilattua Pelinaisten 2-tuotantokautta suomenkielisillä tekstityksillä? Discshopissa oli joskus mutta nyt näytti poistuneen..

Saa.

Huuto.netistä löytyy vähänrunkkäytettynä vielä halvemmalla.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!

Toivottavasti missasit tuon sarjan lopullisesti. Olipahan nimittäin työtä ja tuskaa aikoinaan katsoa nuo Lostin viimeiset tuotantokaudet, mutta ei sitten enää siinä vaiheessa viitsinyt keskenkään jättää. Viimeisen jakson jälkeen viimeistään kadutti sitten jo ihan huolella tuohon tuhlattu aika.

Kiitos! Reilut 14 vuotta tätä ehdinkin jo miettiä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jospa tää bongattais täältä paremmin ku nuuska- ja tupakkaketjusta, johon meinasin myöskin tätä sovitella.

Eli lyhyesti: minkäslainen (pussi)nuuskavalikoima on Viking linen laivoilla? Amorellalla ois tarkotus tulla Tukholmasta pois loppuviikosta. Ei mahda olla mitään erityisiä rajotuksia nuuskan tuonnissa vaikkei risteile vaan on reittimatkalla? Muitakin nuuskatipsejä otetaan vastaan, Ruotsin puolelle käy huomenna tie.

Laki kieltää mainostamasta tupakkatuotteita. Koska olen lainkuuliainen ja polliisia pelkäävä ihmisyksilö, niin jätän vastaamisen hämärämpien tahojen tehtäväksi siellä nuuska- ja tupakkaketjussa.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miten ihmiset voivat sanoa pelaajaa ämmäksi ja huonoksi tappelijaksi jos tämän kanssa ei uskalla tapella 85-90% SM-Liiga pelaajista ja miehen kanssa samaan aikaan kaukaloon ei uskaltaisi mennä 97% jatkoaikalaisista?

Koska netissä on helpompi leikkiä kovaa kundia kuin tosielämässä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Naputtelin tämän myös tuonne konsolifi kysymyksiin, mutta kysäistäänpä täältäkin tätä asiaa.

Eli kysymyksessä PS3 verkko ongelma. Settinä on PS3 40gt malli ja G5 MAC. Molemmat ovat kytkettyinä samaan ethernet hubiin kaapelilla. Hubista menee piuha puolestaan suoraan seinään eli mitään modeemia tai palomuuria ei välissä ole.

Mäkkiin (OSX 10.5.7.) on asennettu Medialink softa, jolla mäkki on jaettu tuolle PS3:lle. Myöskin Vuzen latauslista näkyy tuolla Pleikan Media Servers listassa varsinaisen Mäkki jaon lisäksi.

Kaikki toimii muutoin hunajaisesti, mutta välillä ilmestyy Pleikan Media Servers listalle tuntematon Vuze jako jonka IP-osoite näyttää tänne samaan taloyhtiöön. Muutoin ei mitään ongelmaa mutta samalla tippuu tuo oma MAC jakoni pois. Esimerkiksi kun kesken leffan katselun menee telkkari mustaksi niin tietää, että sieltä se salaperäinen naapurin? Vuze on taasen tullut kummittelemaan.

Milläs tuollaisesta pääsisi eroon muutoin kuin muuttamalla?

Ilmeisesti naapurin syytä. Vaikka olenkin lainkuuliainen ja polliisia pelkäävä ihminen, niin naapurin piuhathan voisivat vaikka mennä ihan mystisesti poikki, jos summasta päästään sopuun...

Tai sitten voisit koittaa päivittää palomuurisi ja laittaa sieltä asetukset kuntoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kauankohan tuollaisella paineilmatorvella yleisesti tööttäilee? Saakos jostain ostettua noihin vaihtokannuja vai mistä fanaattisimmat palstalaiset ovat noita ostaneet?

Omakohtainen kokemus on, että yksi tööttäys jäähallissa riittää. Harvoin on järjestysmiehet liikkuneet yhtä rivakasti.

Ja tämä kokemus vieläpä ajalta, jolloin niitä ei ollut edes hoksattu vielä kieltää.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mistä näkisin, että mikä biisi soi NRJ:llä klo 17.20? Soitto.infosta ei ilmeisesti enää näe kuin 4 eri kanavan tiedot.

Tänään NRJ:llä alkoi klo 17:14 kappale nimeltä Be My Lover (esittäjät Hypaton, David Guetta ja La Bouche) ja klo 17:21 alkoi Coldplayn A Sky Full Of Stars.

Et tosin varmaan tee tällä tiedolla mitään.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Miksi viestinkirjoituskenttään ja lainauskenttään on lisätty mustat kehykset? Ovatko kirjoitukset niin surkeita, että ne täytyy ympäröidä surureunuksin?

Epäilyksesi taitaa koskea vain sinun kirjoituksiasi, ystävä hyvä. Ainakaan minulla ei ole mitään surureunuksia näkyvissä, mutta kirjoittelenkin ilon kautta ja tälleen pelkästään positiivisia juttuja, hei!
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Onkohan jatkislaisissa Nintendon Game&Watch elektroniikkapelien keräilijöitä. Tunnustaudun olevani nostalgikko kasarin suhteen ja nämä elektroniikkapelit ovat olleet keräilyssä yli kymmenen vuotta. Yksi puuttuu (Egg) ja sitten olisi kaikki 60 kasassa.

Välillä tuntuu että olen yksin harrastukseni kanssa, mutta onneksi netti tuo keräilijäkollegat ympäri maailmaa yhteen esim. facen ryhmien kautta.

Muutamia laatikkoja ja ohjeita puuttuu, joten saa laittaa yv:tä jos kaapin perältä pelejä löytyy:)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: ace

ace

Jäsen
Onkohan jatkislaisissa Nintendon Game&Watch elektroniikkapelien keräilijöitä. Tunnustaudun olevani nostalgikko kasarin suhteen ja nämä elektroniikkapelit ovat olleet keräilyssä yli kymmenen vuotta. Yksi puuttuu (Egg) ja sitten olisi kaikki 60 kasassa.

Välillä tuntuu että olen yksin harrastukseni kanssa, mutta onneksi netti tuo keräilijäkollegat ympäri maailmaa yhteen esim. facen ryhmien kautta.

Muutamia laatikkoja ja ohjeita puuttuu, joten saa laittaa yv:tä jos kaapin perältä pelejä löytyy:)
Keräilijä en ole, mutta onhan nuo elektrokiikkapelit iso osa lapsuutta, jotain käsittämättömän hienoa silloin aikoinaan.

Jostain varaston kätköistä pitäisi löytyä edelleen Aku ja Hessu palomiehinä, kaksiruutuinen joka oli silloin aikoinaan ihastusta herättävää. Life Boat jossa kaksi ruutua aukeaa kuin kirja, sekä Donkey Kong 2 (?) jossa kuva heijastui peilin kautta. Ei kuitenkaan se pöytämalli.

Joku neljäskin on, mutta en nyt muista nimeä ja epäilen ettei se ole Game&Watch vaan joku halpis.

Verkkokellariini murtauduttiin muutama vuosi sitten enkä ole ihan kaikkia pahvilaatikoita jaksanut tarkastaa mitä sieltä vietiin, toivottavasti nämä ovat edelleen tallella. MSX tietokone sieltä lähti kaikkine peleineen ja se vituttaa suuresti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös