tty_01 kirjoitti:
Miksi sama kahvi maistuu aivan toiselta eri paikkakunnilla? Vaikuttaako vesi ja muutaman asteen ero suodatuslämpötilassa tosiaan niin paljon? Ja mikä vedesssä on erottava tekijä? pH:ko?
Veden PH, Lisäaineet vedessä, keittimen röörien puhtaus, suodatus lämpötila, kahvilaatu, kauanko on seissyt ja missä lämpötilassa.
Tässä tilateessa pitää taas mainostaa parasta keittiöön hankkimaani laitetta.
MOCCAMASTER. Kuumentaa veden keittimessä juuri oikeaan lämpötilaan, 92-96 astetta, (kuumempi vesi saa kahvin maistumaan kitkerälle), suodattaa monta kertaa nopeammin kuin tavallinen keitin, mikä myös vaikuttaa makuun.
Kaikki sisusputket ovat lasia, eli ei jää karstaa kiinni niinkuin metallisiin putkiin.
Keittimen levyllä on erillinen termostaatti joka pitää levyn lämpötilan matalampana. Kahvi on hyvää vaikka vähän olisi seisonutkin pannussa.