Rocco kirjoitti:
Onnistuu, kuten aiemmin jo sanottiin. Tosin työtä helpottaa kun pistää jauhot sekaan hiljalleen samalla sekoittaen. Jos vain heität kaikki jauhot kerralla niin kyllä silloin niitä jauhoklönttejä tulee.
No minäpä nyt kerron miten homman kanssa kävi.
Ajattelin fiksuna miehenä että säästän maitoa kun lantraan sen 50%:ksi vedellä. Vehnäjauhot korvasin kokeilumielessä sämpyläjauhoilla. Jauhot sekoitin pikku hiljaa, ja klöntit jäi tulematta! Hyvin sekottui haarukalla munat ja jauhot ei siinä mitään, mutta tosiaan nuo sämpyläjauhojen isoimmat rakeet jäivät kipon alimmaisiksi. Taikinaa pannulle kaataessa piti hieman valikoida ettei kaikki rakeet olisi jääneet pohjalle ja viimeiseen lättyyn.
Kaikesta huolimatta lettujen valmistus onnistui ihan ok. Kun tuota maitoa lähdin laimentamaan se selkeästi heikensi lettujen rakenteen vahvuutta, ja kääntämisestä tuli aikamoista taiteilua. Sämpyläjauhojen avulla letuista tuli hauskoja pureskeltavia. Siihen päälle aprikoosihilloa ja avot. Hyvää tuli. Ensi kerralla taidan kyllä tehdä ihan ohjeen mukaan, mutta haarukalla tosiaan onnistuu tuo taikinan sekoittaminen.
Kiitokset kaikille vinkkien antajille :)