Näistä maistamisasioista tarkennan: Minäkin erotan Cokiksen ja Pirkka-colan, se oli huonohko esimerkki, myönnetään. Mutta viinojen suhteen se pätee ihan absoluuttisen varmasti, että mitä enemmän todellakin juot sitä kuppia, sitä enemmän makuaistisi menee menojaan. Muuten et ole normaali. Viisi 4cl:n paukkua viskiä / konua / jallua - ei niitä erota erkkikään viidennen jälkeen, mutta ei sen väliäkään sinänsä. Sama niiden lempioluiden suhteen - ja tämän siis Nyt-liite testasi ja antoi lääketieteellisen selityksenkin: kun juot enemmän, makunystyröiden viestit aivoillesi menevät aivojen näkökulmasta mappiin Ö. Aivoillasi on täysi duuni pitää sinut pystyssä ja jonkunlaiseen kommunikaatioon pystyvänä. Tämä tieto aivojen prioriteeteista on ihan neurologian perussettiä aiheesta "miksi päihteet vaikuttavat niinkuin vaikuttavat".
Kunnon "kiinnostuneena kansalaisena" soitin Alkoon / Altiaan, Valiolle ja Fazerille. Jep, on ollut vähän hiljaista yrittäjän duunirintamalla viime aikoina, krhm...Mutta kyselin näiltä tahoilta tuotteiden makutesteistä ja mahdollisuudesta päästä niihin mukaan. Yhteenvedettynä: Meillä on nyt aivan täyttä, mutta pidämme sinut mielessä. Makutestaajat testataan huolella ja mitään tuotteita, olkoon se viini, karkki tai rahka, ei varsinaisesti niellä. Herkkä makuaisti, siis niin herkkä että pääsee koemaistajaksi, on noin 5%:lla ihmisistä. Valio sanoi 5%, Altia 6% ja Fazer "alle 5%".