Sekalaista keskustelua, suuria tunteita, painimista ja vääntämistä Oulun Kärpistä

  • 496 745
  • 2 253
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Yritin sanoa. Kysehän ei ole miten kaikki 50 palsta viisasta asian näkee, vaan miten Taavi tasalakit palstan ulkopuolella näkevät. Suuret massat.
Jos otsikoissa !! lukee, että Kärpiltä viety nuorten maailmanmestari ( täytyy olla pelimies), niin tottahan se on. Kärppiä on kupattu.
Super lupauksella tarkoitin Aku Rätyä. Kuten kirjoitin.
 
Viimeksi muokattu:
H

Hidas_ja_kankea

Se suuri osa kiekon seuraajista näkee vain otsikot ja tekee päätöksen kausikortista lipuista otsikkojen mukaan.
Tällaiset otsikot luovat negatiivisen karman seuran ympärille.

Kausikorttilaiset tai edes sitä harkitsevat ovat sen verran perehtyneitä, että eivät muodosta mielikuviaan pelkästään otsikoista. Väittäisin myös keskiverto katsojan seuraavan kohtalaisen laajasti lajia.

Seuraavan kauden osalta uhkakuvia ovat vetovoima pelaajien suunnalta. Asiaa olisi auttanut uskottavan valmentajan hankinta. Toinen uhkakuva lipunmyynnin ja sponsoritulojen sakkaus. Tässä ollaan kuitenkin kaksi vuotta lasketeltu alamäkeä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Kausikorttilaiset tai edes sitä harkitsevat ovat sen verran perehtyneitä, että eivät muodosta mielikuviaan pelkästään otsikoista. Väittäisin myös keskiverto katsojan seuraavan kohtalaisen laajasti lajia.

Seuraavan kauden osalta uhkakuvia ovat vetovoima pelaajien suunnalta. Asiaa olisi auttanut uskottavan valmentajan hankinta. Toinen uhkakuva lipunmyynnin ja sponsoritulojen sakkaus. Tässä ollaan kuitenkin kaksi vuotta lasketeltu alamäkeä.
Tästä olen erimieltä. Mielikuvat ohjaavat ihmisten käyttäytymistä ja mielikuvilla vaikutetaan ihmisiin.
Tällä hetkellä Kärpät vaikuttaa savijaloilla seisovalta jättiläiseltä. Ulospäin Kärpät näyttää sekavalta ja huonosti johdetulta organisaatiolta, joka ei pysty pitämään esim. omista kasvateista kiinni.
Tämä tulee aivan varmasti kapsahtamaan omaan nilkkaan , ensi kauden lipunmyynnissä.

Mielipide kysymyksiä nämä ovat ja absoluuttista totuutta ei ole. Minun tuttava piirissä ei Kärpät hyvää arvosanaa saa. Kyse on monien kokonaisuuksien summasta, tähän voisi vetää perusteluja monesta tämän palstan keskusteluista.

Kovasti saa organisaatio tehdä töitä, että ihmisten luottamus palautuu, mahdollista se on. Hyvä talous antaa selkänojaa. Jäädään odottamaan.
 
H

Hidas_ja_kankea

Tästä olen erimieltä. Mielikuvat ohjaavat ihmisten käyttäytymistä ja mielikuvilla vaikutetaan ihmisiin.
Tällä hetkellä Kärpät vaikuttaa savijaloilla seisovalta jättiläiseltä. Ulospäin Kärpät näyttää sekavalta ja huonosti johdetulta organisaatiolta, joka ei pysty pitämään esim. omista kasvateista kiinni.
Tämä tulee aivan varmasti kapsahtamaan omaan nilkkaan , ensi kauden lipunmyynnissä.

Olemme näköjään kovasti samaa mieltä, ollaksemme eri mieltä. Kausikorttilaiset seuraavat sen verran laajasti lajia, että kykenevät muodostamaan mielipiteen otsikoista huolimatta. Samoin aktiiviset katsojat, jotka ovat omalla rahalla paikan päällä livenä 5-20 ottelua. Satunnaiset katsojat ovat sitten asia erikseen, kuten businessvieraat. Vaimo oli esim. vieraana Rangers ottelussa. Kysyessäni ottelusta kertoi hodareiden ja oluen olleen hyviä.

Ikävä kyllä asioiden seuraaminen ei paranna yhtään Kärppien imagoa.Päinvastoin.

Muutoinhan olen viestiesi kanssa täysin samaa mieltä.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Pakollinen knoppikysymys: kuka ja millä taustoilla viimeisen Kärppämestaruusmaalin tekijä ja missä ? Vinkkinä Jatkoaika.comin Kärppäosion tuomitsema puukätinen perusjamppa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ylläolevaan vielä lisäyksenä, että tapahtumapaikkana toimi legendaarinen Hakametsän jäähalli (26.4.2018) ja kyseessä oli Mäkelän toinen kokonainen kausi Kärppien miesten edustusjoukkueen mukana. Sitä ennen hän tahkosi Mestistä (joukkueena Kajaanin Hokki). Tälläkin kaudella hän on käynyt Mestiksessä (Peliitat) pelaamassa kolme ottelua lainalla Sportista.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Joku on saattanut ihmetellä, miksi olen niin usein palstahistoriani aikana vieraillut täällä Kärppien osiossa, niin voin hieman avata tätä uteliaisuutta sekä halukkuutta osallistua keskusteluun.

Päällimmäisenä on syynä Kärppien identiteetin romahdus aina Liigan lippulaivaseurasta keskikastin jengiksi, joka on tapahtunut oikeastaan sillä aikavälillä mitä olen palstalla (2019 -->) pyörinyt. Romahduksen mielenkiinto ei johdu mistään menneisyyden kateudesta, vaikka joku saattaisi niin luulla. Kun palstalle sain tunnukset, niin kerroin kuinka paljon Tapparaa sekä Kärppiä arvostan, koska vuodesta toiseen nämä joukkueet määräsivät tahdit sarjassa ja kateuden sijaan sen pitäisi herättää kunnioitusta muissa joukkueissa. Romahduksen mielenkiinto johtuu siitä, että Kärpillä on lähes ylivertaiset mahdollisuudet maantieteellisesti sekä taloudellisesti dominoida Liigaa, mutta silti tulos on enemmän taikka vähemmän vihkoon vedettyä kokonaisuutta.

Junnon tilalle toimitusjohtajaksi valittu Virkkunen pisti silmään heti ensimmäiseksi kärkkäillä kommenteillaan, jossa käytännössä aliarvioi kaikkia Liigan pikkuseuroja ja samalla kyseenalaisti näiden pelaamisen Liigassa. En muista missään vaiheessa lukeneeni Junnolta moisia mielipiteitä mediassa, vaikka niissä olisikin jonkinlainen totuudensiemen. Kilpaurheilussa heikompien seurojen aliarvioiminen sekä oman kuvitteellisen ylivertaisuuden luuleminen on lähes aina harakiri jollain aikavälillä. En sano, että Virkkunen on syy/seuraus romahdukseen, mutta luulosairaus on vaarallinen tauti. Kyseenalastaisin myös osaksi Virkkusen passiivisuuden vaikeissa päätöksissä, vaikka urheilupuoli ei suoraan hänen päätäntävallassa olekaan. Onko se sitten juurikin sitä mainostettua 'happy family' meininkiä, jossa ei monoa uskalleta antaa, vaikka tuloksellisesti ja pelillisesti mennään riman alta. Ei Kärpät kuitenkaan mikään saunakaverien harrastejoukkue pitäisi olla, vaan ammattitason organisaatio, missä isolla rahalla pyöritetyssä toiminnassa pitäisi olla myös tulosvastuu. Siinä mielessä Virkkusen kommentit, missä päävalmentajan vastuuta sekä päätäntävaltaa halutaan pienentää, ovat aivan käsittämättömiä, kun valmentaja on tässä sarjassa kuitenkin se suurin tekijä, joka tuloksen saa aikaiseksi taikka on tekemättä tulosta. Onko se sitten syy, miksi räkänokka Mikkola on päävalmentajan tontilla, kun tiedetään ettei mies tule kyseenalaistamaan mitään? Ainakin kaikki tasonsa näyttäneet kovat valmentajat saa näillä puheilla karkoitettua kauas jo rekrytointi vaiheessa.

Tulosvastuusta ja urheilupuolesta kun puhutaan, niin siinä suurin vastuu kokonaisuudesta on Kärppien osalta Aholla. Ei Harri Aho missään nimessä ole täydellisesti epäonnistunut, eikä välttämättä edes epäonnistunut, mutta Liigassa aivan kärkipään budjetilla operoiva joukkue, jolla on ehkä Suomen paras juniorituotanto, ei voisi rosteriltaan olla niin 'heikko' mitä se pari viime kautta on ollut. Ero esimerkiksi IFK:n ja Tapparan vastaaviin - jotka operoivat lähestulkoon samoilla pelimerkeillä - on aivan valtava. Kärki on toki hyvä, mutta ohut kuin omenankuori, jonka vuoksi onkin aiheellista kysyä, että mitä joukkueen kokoamiselle on tapahtunut, kun vielä muutama vuosi sitten jo entuudestaan laajaan kokoonpanoon hommattiin Maxwellin ja Osalan kaltaisia pelaajia kolmoskenttään? Rahalla, mitä Aholla on käytössä, pitäisi suoriutua paremmin joukkueen kokoamisessa. Myös Mikkolan valinta päävalmentajaksi oli täysin käsittämätön. Lähes kaikki täälläkin tiedosti riskit, mutta silti yksi Liigan suurimmista valitsi tärkeimmälle paikalle täydellisen kysymysmerkin vailla näyttöjä.

Minusta ja tämä siis vain minun mielipiteeni, koko Kärppien organisaatio vaikuttaa niin pöhöttyneeltä menneiden vuosien saavutusten tähden, ettei jokapäiväisessä tekemisessä edes vaadita täyttä vaatimustasoa, vaan ikään kuin ollaan oikeutettu vetämään vasurilla hieman sinnepäin, koska menestystä on tullut niin paljon. Samaa syndroomaa ei esimerkiksi ole Tampereella Tapparan keskuudessa, joka on onnistunut pysymään ehdottomana kärkijoukkueena jo lähes 10 vuotta putkeen, eikä jalkaa ole otettu kaasulta pois missään vaiheessa.

Yleisesti Kärppien osio on yksi laadukkaimmista täällä Jatkoajassa, mitä on ollut mielenkiintoista lukea, koska tietämys jääkiekosta ja pelistä on niin kovaa tasoa. Sekin on syy, miksi täällä niin usein vierailen, kun tietää lukevansa laadukasta tekstiä.

Mielenkiintoista on nähdä, että kauanko Kärppien organisaation kujannuoksu vielä tulee kestämään. Jollain aikavälillä Kärpät aivan varmasti tulee palamaan sinne Liigan kärkeen, mutta nyt suurempi mielenkiinto on siinä, millä ratkaisuilla se lopulta sitten tulee tapahtumaan.
 
H

Hidas_ja_kankea

Hieno viesti @Via Dolorosa . Ainakin minua on piristänyt toisten joukkueiden kannattajien kirjoitukset, jos eivät ole olleet suoranaista ilkkumista, jota eivät kirjoituksesi ole olleet.

Tuossa oli paljon asiaa ja tyydyn kommentoimaan valikoiden muutamaa aihetta.

Junnon tilalle toimitusjohtajaksi valittu Virkkunen pisti silmään heti ensimmäiseksi kärkkäillä kommenteillaan, jossa käytännössä aliarvioi kaikkia Liigan pikkuseuroja ja samalla kyseenalaisti näiden pelaamisen Liigassa.

Tämä valitettavasti pitää paikkansa ja ikäväkseni pitää sanoa muutaman kärppäkannattajan olevan samasta puusta. Urheiluun kuuluu toisen arvostaminen ja kunnioittaminen. Muutama kannattaja täällä on kylpenyt omassa erinomaisuudessaan. On korostettu omaa erinomaisuutta ja samalla dissattu muita. Mitä merkittävämpi vastustaja, sitä suurempi ylenkatse. Tuollainen asennoituminen ei kerta kaikkiaan kuulu joukkueurheiluun ja lisäksi kaikki liigaseurat ovat lopulta samassa veneessä. Enemmin tai myöhemmin tuollainen asenne kolahtaa omaan nilkkaan.

Kolminaisuus Virkkunen/Aho/Mikkola (syyllisyysjärjestyksessä) muistuttaa neuvostoajan politbyroon johtotroikkaa. Pidän harhaluulona toimarin olevan vastuussa ainoastaan taloudellisesta tuloksesta, mikä täällä on usein tuotu esiin. TJ on vastuussa kaikesta mitä seurassa tapahtuu, myös yrityksen ilmapiiristä ja toimintatavoista.

Mielenkiintoista on nähdä, että kauanko Kärppien organisaation kujannuoksu vielä tulee kestämään. Jollain aikavälillä Kärpät aivan varmasti tulee palamaan sinne Liigan kärkeen, mutta nyt suurempi mielenkiinto on siinä, millä ratkaisuilla se lopulta sitten tulee tapahtumaan.

Toivottavasti seurassa ei pidetä itsestäänselvyytenä Kärppien palaamista takaisin huipulle, vaan oltaisiin valmiita tekemään korjausliikkeitä. Itsestään harvoin tapahtuu mitään.

Paljon tuli muutakin mieleen, mutta jätetään muille kommentoitavaksi. Minun silmissäni nykyinen kärppäjohto tärvelee hienon perinnön. Toiset ovat sen luoneet ja toiset ovat vetämässä sen viemäriin.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Mielenkiintoista on nähdä, että kauanko Kärppien organisaation kujannuoksu vielä tulee kestämään. Jollain aikavälillä Kärpät aivan varmasti tulee palamaan sinne Liigan kärkeen, mutta nyt suurempi mielenkiinto on siinä, millä ratkaisuilla se lopulta sitten tulee tapahtumaan.

Virkistävä analyysi puolen Suomen eteläpuolelta ! Tätä nykytilaa täällä hölmistyneinä seurataan ja laitetaan jopa omia ropoja likoon yhteenlaskemattomia määriä kymmeniä vuosia. On nähty nousu Keskuskentältä Tekojään kautta uuteen halliin ja älyttömästi mestaruuksia. Kaikki yhtä mahtavia kun niitä on tullut. Nyt muistellaan CHL -pelejä ja unelmoidaan uudesta noususta uusilla johtomiehillä. Mistä uusi J J ?. Tampere on esimerkki kyllä aina. Homma on pysynyt hanskassa siellä.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Ihan mielettömän hieno teksti, @Via Dolorosa , ja on aina mukava lukea näin laadukkaita pohdintoja vierasfanin näkökulmasta. Tiivistit melko täydellisesti Kärppien koko tämänhetkisen kuvan yhteen pakettiin, joka myös vahvistaa käsitystä, ettei Kärppä-palstan kriittisimmätkään kirjoittajat hatusta juttujaan vetele. Toimiston nykymeininki vetää mielen niin matalaksi, että lähes mahdoton on uskoa, että tuo johtoportaan nykykokoonpano kykenisi tekemään muutosta parempaan.

Eli kokonaisvaltaista tuuletusta Virkkusesta ja Ahosta lähtien tuo homma kaipaisi, ja saunakerhopuuhastelu helvettiin. Kärpät on hyvä osoitus siitä, että kun ydinhommia tehdään pienessä kaveripiirissä, mukavoituminen ja sokeutuminen omaa työtä kohtaan todennäköisesti tapahtuvat. Selkeää, määrätietoista, menestykseen tähtäävää johtamista tuo tarvitsisi - ravistelua ja herättelyä ulkopuolelta. Se on sitten eri asia, haluaako sisäpiiri ketään sotkemaan hyvävelimeininkiä.
 
Viimeksi muokattu:

OsmoK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Manchester United
Joku on saattanut ihmetellä, miksi olen niin usein palstahistoriani aikana vieraillut täällä Kärppien osiossa, niin voin hieman avata tätä uteliaisuutta sekä halukkuutta osallistua keskusteluun.

Päällimmäisenä on syynä Kärppien identiteetin romahdus aina Liigan lippulaivaseurasta keskikastin jengiksi, joka on tapahtunut oikeastaan sillä aikavälillä mitä olen palstalla (2019 -->) pyörinyt. Romahduksen mielenkiinto ei johdu mistään menneisyyden kateudesta, vaikka joku saattaisi niin luulla. Kun palstalle sain tunnukset, niin kerroin kuinka paljon Tapparaa sekä Kärppiä arvostan, koska vuodesta toiseen nämä joukkueet määräsivät tahdit sarjassa ja kateuden sijaan sen pitäisi herättää kunnioitusta muissa joukkueissa. Romahduksen mielenkiinto johtuu siitä, että Kärpillä on lähes ylivertaiset mahdollisuudet maantieteellisesti sekä taloudellisesti dominoida Liigaa, mutta silti tulos on enemmän taikka vähemmän vihkoon vedettyä kokonaisuutta.

Junnon tilalle toimitusjohtajaksi valittu Virkkunen pisti silmään heti ensimmäiseksi kärkkäillä kommenteillaan, jossa käytännössä aliarvioi kaikkia Liigan pikkuseuroja ja samalla kyseenalaisti näiden pelaamisen Liigassa. En muista missään vaiheessa lukeneeni Junnolta moisia mielipiteitä mediassa, vaikka niissä olisikin jonkinlainen totuudensiemen. Kilpaurheilussa heikompien seurojen aliarvioiminen sekä oman kuvitteellisen ylivertaisuuden luuleminen on lähes aina harakiri jollain aikavälillä. En sano, että Virkkunen on syy/seuraus romahdukseen, mutta luulosairaus on vaarallinen tauti. Kyseenalastaisin myös osaksi Virkkusen passiivisuuden vaikeissa päätöksissä, vaikka urheilupuoli ei suoraan hänen päätäntävallassa olekaan. Onko se sitten juurikin sitä mainostettua 'happy family' meininkiä, jossa ei monoa uskalleta antaa, vaikka tuloksellisesti ja pelillisesti mennään riman alta. Ei Kärpät kuitenkaan mikään saunakaverien harrastejoukkue pitäisi olla, vaan ammattitason organisaatio, missä isolla rahalla pyöritetyssä toiminnassa pitäisi olla myös tulosvastuu. Siinä mielessä Virkkusen kommentit, missä päävalmentajan vastuuta sekä päätäntävaltaa halutaan pienentää, ovat aivan käsittämättömiä, kun valmentaja on tässä sarjassa kuitenkin se suurin tekijä, joka tuloksen saa aikaiseksi taikka on tekemättä tulosta. Onko se sitten syy, miksi räkänokka Mikkola on päävalmentajan tontilla, kun tiedetään ettei mies tule kyseenalaistamaan mitään? Ainakin kaikki tasonsa näyttäneet kovat valmentajat saa näillä puheilla karkoitettua kauas jo rekrytointi vaiheessa.

Tulosvastuusta ja urheilupuolesta kun puhutaan, niin siinä suurin vastuu kokonaisuudesta on Kärppien osalta Aholla. Ei Harri Aho missään nimessä ole täydellisesti epäonnistunut, eikä välttämättä edes epäonnistunut, mutta Liigassa aivan kärkipään budjetilla operoiva joukkue, jolla on ehkä Suomen paras juniorituotanto, ei voisi rosteriltaan olla niin 'heikko' mitä se pari viime kautta on ollut. Ero esimerkiksi IFK:n ja Tapparan vastaaviin - jotka operoivat lähestulkoon samoilla pelimerkeillä - on aivan valtava. Kärki on toki hyvä, mutta ohut kuin omenankuori, jonka vuoksi onkin aiheellista kysyä, että mitä joukkueen kokoamiselle on tapahtunut, kun vielä muutama vuosi sitten jo entuudestaan laajaan kokoonpanoon hommattiin Maxwellin ja Osalan kaltaisia pelaajia kolmoskenttään? Rahalla, mitä Aholla on käytössä, pitäisi suoriutua paremmin joukkueen kokoamisessa. Myös Mikkolan valinta päävalmentajaksi oli täysin käsittämätön. Lähes kaikki täälläkin tiedosti riskit, mutta silti yksi Liigan suurimmista valitsi tärkeimmälle paikalle täydellisen kysymysmerkin vailla näyttöjä.

Minusta ja tämä siis vain minun mielipiteeni, koko Kärppien organisaatio vaikuttaa niin pöhöttyneeltä menneiden vuosien saavutusten tähden, ettei jokapäiväisessä tekemisessä edes vaadita täyttä vaatimustasoa, vaan ikään kuin ollaan oikeutettu vetämään vasurilla hieman sinnepäin, koska menestystä on tullut niin paljon. Samaa syndroomaa ei esimerkiksi ole Tampereella Tapparan keskuudessa, joka on onnistunut pysymään ehdottomana kärkijoukkueena jo lähes 10 vuotta putkeen, eikä jalkaa ole otettu kaasulta pois missään vaiheessa.

Yleisesti Kärppien osio on yksi laadukkaimmista täällä Jatkoajassa, mitä on ollut mielenkiintoista lukea, koska tietämys jääkiekosta ja pelistä on niin kovaa tasoa. Sekin on syy, miksi täällä niin usein vierailen, kun tietää lukevansa laadukasta tekstiä.

Mielenkiintoista on nähdä, että kauanko Kärppien organisaation kujannuoksu vielä tulee kestämään. Jollain aikavälillä Kärpät aivan varmasti tulee palamaan sinne Liigan kärkeen, mutta nyt suurempi mielenkiinto on siinä, millä ratkaisuilla se lopulta sitten tulee tapahtumaan.
Muutama kohta pisti silmään. Mitkä ovat nämä ylivoimaiset maantieteelliset seikat, jotka Kärpillä on puolellaan? Joo ollaan Puolen Suomen Joukkue, muttei tämä pohjoinen kovin tiheästi ole asutettu. Esim Hifkillä määrällisesti paljon kovempi "pooli", mistä hamuta lahjakkuuksia, varsinkin kun Jokerit on KHL:ssä ja Kiekko-Espoo tekee vasta nousuaan.

Virkkunenhan puhui ihan asiaa: tällä hetkellä liigassa on liikaa joukkueita ja sarjaan voi nousta ostamalla Liiga-paikan :D. Kyllä nämä sportit, kookoot ja jukurit (suonenvetokausi) joutaisivat mäkeen tai ainakin Liiga tulisi avata.

Mikä räkänokka Mikkola? Mistä asialliselle miehelle tällainen lempinimi. Keltanokan vielä ymmärtäisi.

Kaikkinensa kuitenkin hyvä teksti, vaikkei Kärpät ehkä ihan niin taantunut ole, kun täällä annetaan ymmärtää. Eikö sitä olla top4 sarjataulukossakin, vaikka kriisissä ollaan oltu ties kuinka kauan. Toki pelejä on enemmän kuin muilla. Organisaation toiminnassa on kuitenkin tarkasteltavaa, siinä olet oikeassa.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
@Via Dolorosa

1+1 kun laskee tuosta hetkestä kun olet foorumille niin hävittiin HPK:lle tuolloin 2019 finaaleissa, ja siitä se sitten koko ajan menty alaspäin. Sitä ennen kuitenkin viiteen kauteen, 3 mestaruutta, 1 pronssi. Joten ole hyvä ja poistu, niin uudet mestaruusputket voivat jatkua. #Hymiö
Hiljattain myös itse mietin tuota Kärppien taivalta sen jälkeen, kun allekirjoittanut on foorumille rantautunut. Ensin corona -niminen pandemia puhkesi vain muutamia viikkoja sen jälkeen, kun aloin tänne kirjoittelemaan. Kuinkas muutenkaan. Myös pelillinen alamäki alkoi tuolloin 2019-2020 vuodenvaihteessa. Aika irvokasta sattumaa sanoisin.

Parempia aikoja odotellessa. Ehkä vielä joskus.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muutama kohta pisti silmään. Mitkä ovat nämä ylivoimaiset maantieteelliset seikat, jotka Kärpillä on puolellaan? Joo ollaan Puolen Suomen Joukkue, muttei tämä pohjoinen kovin tiheästi ole asutettu. Esim Hifkillä määrällisesti paljon kovempi "pooli", mistä hamuta lahjakkuuksia, varsinkin kun Jokerit on KHL:ssä ja Kiekko-Espoo tekee vasta nousuaan.
Kyllä minä koen sen asian juurikin niin, että Kärpät hyötyy maantieteellisesti erittäin paljon, kun lähin kilpaileva seura löytyy 300 kilometrin päästä ja Oulun ylempänä ei ole ensimmäistäkäään Liiga-seuraa. Olkoonkin, ettei Pohjoinen ole yhtä tiheästi asuttu kuin vaikka PK-seutu, niin pelaajat jotka vähäänkään osaavat kiekkoa pelata, tulevat siirtymään poikkeuksetta Kärppiin. Ulkomuistista heittäisin, että nytkin näitä pelaajia Kärppien rosterissa on Aaltonen, Ohtamaa sekä Mäenalanen. Toista se on täällä etelässä, jossa monet joukkueet tappelevat naapurikuntien pelaajista keskenään.

Virkkunenhan puhui ihan asiaa: tällä hetkellä liigassa on liikaa joukkueita ja sarjaan voi nousta ostamalla Liiga-paikan :D. Kyllä nämä sportit, kookoot ja jukurit (suonenvetokausi) joutaisivat mäkeen tai ainakin Liiga tulisi avata.
Kuten sanoin, niin vaikka asiassa olisikin totuuden siemen mukana, niin aliarvioiminen kilpaurheilussa on kuin itsemurhan tekisi. Se ylimielisyys kostautuu aina jossain vaiheessa ja mitäköhän Virkkunenkin mahtaa ajatella tällä hetkellä, kun hänen paljon parjaamansa Jukurit on pyyhkinyt Kärpillä lattiaa koko kauden?

Mikä räkänokka Mikkola? Mistä asialliselle miehelle tällainen lempinimi. Keltanokan vielä ymmärtäisi.
Totaalinen blackout tekstiä kirjottaessa! Keltanokkaa tarkoitin.
 

Håkanhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Altavastaajat
Kuten sanoin, niin vaikka asiassa olisikin totuuden siemen mukana, niin aliarvioiminen kilpaurheilussa on kuin itsemurhan tekisi. Se ylimielisyys kostautuu aina jossain vaiheessa ja mitäköhän Virkkunenkin mahtaa ajatella tällä hetkellä, kun hänen paljon parjaamansa Jukurit on pyyhkinyt Kärpillä lattiaa koko kauden?

Tämä nyt on aivan täyttä huuhaata. Kärpät on täysin ummehtunut organisaatio ja sillä, että liigassa on liikaa joukkueita, ei ole mitään tekemistä nykyisen ummehtuneisuuden kanssa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Minusta ja tämä siis vain minun mielipiteeni, koko Kärppien organisaatio vaikuttaa niin pöhöttyneeltä menneiden vuosien saavutusten tähden, ettei jokapäiväisessä tekemisessä edes vaadita täyttä vaatimustasoa, vaan ikään kuin ollaan oikeutettu vetämään vasurilla hieman sinnepäin, koska menestystä on tullut niin paljon.
Varmasti menestys ajaa myös pöhöttymiseen, se on luonnollista. En silti allekirjoita, että Kärpät olisi organisaationa kriisissä. Talouspuoli on varmasti liigan eliittiä yhä ja seura tuottaa tällä hetkellä enemmän lupaavia junioreita, mitä minä olen koskaan todistanut. (ja olen aktiivisesti Kärppiä elänyt noin 35 vuotta). Näiden varjolla myös Virkkunen saa kiitosta. Myöskään keskusteluun osallistuminen liigasta, ja joukkuemäärästä on mielestäni positiivista.

Se mitä Oulu aidosti kaipaa, on uusi halli. Ja sen projektin venyminen ja pitkittyminen on iso miinus, vaikkakaan tämäkään ei ole pelkästään seuran asia/päätettävissä.

Joukkueen rakentamisessa on tehty virheitä parin viime vuoden aikana, se on faktaa. Näkisin silti, että tällä kaudella tilanne on tämän suhteen parempi, ja olen yhä luottavainen että Kärpät parantaa ja pelaa pitkää kevättä 2022. Joukkue ei myöskään vaikuta haluttomalta tai lannistuneelta, joten en usko vaatimustasossa olevan seikka, jossa annettaisiin tasoitusta muille.

Kärpät otti Mikkolan kanssa varmasti riskin, vielä on aikaista arvioida onnistumista. Vaikeudet ja vaikeat ajat testaa valmennusta, ja mies ei ole päävalmentanut edes vuotta vielä.
 

avail

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Koko teksti
Täydellinen teksti. Tämän voisi tulostaa A4-kokoiselle paperille, taitella neljään osaan ja sujauttaa povitaskuun ihan vain siksi, että voi aina välillä lukea uudestaan.

Tuossa oli oikeastaan kaikki ne asiat joita itsekin olen miettinyt, mutten ole osannut pukea sanoiksi ja noiden asioiden tiedostaminen tekee suorastaan pahaa, varsinkin kun tietää ettei edes Kärppien hallitus halua näihin asioihin ilmeisesti mitään muutosta.

Lisättäköön tähän vielä, että nuo kaikki edellämainitut asiat ovat myös luoneet tässä ihan parin-kolmen kauden aikana Kärppäyhteisön sisään jo suorastaan politiikkamaista vastakkainasettelua, missä olen esimerkiksi tällä palstalla aistinut olevan jopa lähestulkoon ihan oikeaa vihaa tiettyjen nimimerkkien kesken. Junnon aikana tällaista ei olisi voinut kuvitellakaan, vaan päinvastoin, kaikki olivat yhdessä ylpeitä Kärpistä niin ylä- kuin alamäissä, sekä juttua riitti tuntemattomienkin kanssa vauvasta vaariin, Haapajärveltä Inariin. Ja se jutustelu ei ollut koskaan negatiivista, vaan aina niitä keskusteluja kantoi eteenpäin yksi yhteinen ylpeydenaihe. Ja ennen kuin joku ehtii sanoa jotain menestyksestä, niin tähän ajanjaksoon mahtuu konkurssinjälkeiset vuodet divareissa ja Liigataipaleen alkukin, jolloin oikeasta menestyksestä vasta haaveiltiin, eli se ei missään nimessä ollut menestys joka ihmisiä yhdisti.

Elinkautinenhan tämä itsellenikin on. Pahaa tekee katsoa, mutta irti ei voi päästää. Suomessahan sitä kai kutsutaan yhteiskuntaan sopeuttamiseksi, mutta ainakin tässä tapauksessa tuo elinkautinen tuntuu ihan oikealta rangaistukselta.

Organisaatio on sisältä mätä, eikä oireiden hoitamisella ole loppuviimein suurtakaan merkitystä niin kauan kuin taudinaiheuttaja on olemassa.
 

Angelo Bronte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & Luleå HF
Kyllä minä koen sen asian juurikin niin, että Kärpät hyötyy maantieteellisesti erittäin paljon, kun lähin kilpaileva seura löytyy 300 kilometrin päästä ja Oulun ylempänä ei ole ensimmäistäkäään Liiga-seuraa. Olkoonkin, ettei Pohjoinen ole yhtä tiheästi asuttu kuin vaikka PK-seutu, niin pelaajat jotka vähäänkään osaavat kiekkoa pelata, tulevat siirtymään poikkeuksetta Kärppiin. Ulkomuistista heittäisin, että nytkin näitä pelaajia Kärppien rosterissa on Aaltonen, Ohtamaa sekä Mäenalanen. Toista se on täällä etelässä, jossa monet joukkueet tappelevat naapurikuntien pelaajista keskenään.
Aivan hyviä viestejä sinulta ja ei nyt ole tarkoitus tällä viestillä ylipäänsä viestejäsi vastaan hyökätä, mutta tässä olet kyllä mielestäni aika kovasti väärässä ja tämä on sellainen asia, jossa aivan turhaan vähätellään Kärppien tekemää loistavaa työtä.

Ensinnäkin Kärppien junioreista lähestulkoon kaikki ovat Oulusta tai naapurikunnista kotoisin. Noistakin mainitsemistasi Aaltonen on aivan Oulun naapurista kotoisin ja Mäenalanen on asunut Oulussa päiväkoti-ikäisestä asti. Kauempaa pohjoisesta tulleita toki on, mutta hyvin vähän, sillä esim. Lapissa ja Kainuussa kunnat ovat pieniä, jäähalleja ja jääkiekon harrastusmahdollisuuksia rajallisesti jne.

Kärpät on myös tukenut sadoilla tuhansilla euroilla pohjoissuomalaista jääkiekkoa, sillä kaikista Kärppien 2000-luvulla jakamista osingoista valtaosa on mennyt Kärppäsäätiön kautta pohjoissuomalaisille junioriorganisaatioille. Sen vuoksi nuo muutamat muualta Pohjois-Suomesta Kärppiin tulleet menestyneet pelaajat eivät todellakaan mitenkään "ilmaiseksi" ole Kärppiin tulleet.

Mainitsit myös, että resurssit ovat omalla tasollaan tuon "Puolen-Suomen joukkueen" markkina-alueen vuoksi. Tämä asemahan ei todellakaan ilman työtä ole saavutettu. Ei vaikkapa RoPS futiksessa ole onnistunut raapimaan katsojia tai sponsoreita hirveästi Rovaniemen ulkopuolelta. Ja ei Oulu todellakaan vaikkapa lappilaisille ole mikään mieluinen kaupunki, jonka urheiluseuroja automaattisesti kannatetaan, kun lähempää ei löydy muita seuroja. Pitkäjänteisellä työllä Junno ja kumppanit saivat Kärppien kannattajapohjaa kerättyä myös Oulun ulkopuolelta ja mielestäni on aikamoista vähättelyä Kärppiä kohtaan sanoa, että joidenkin maantieteellisten seikkojen vuoksi tässä olisi epäreilu asetelma muihin nähden.
 

pussukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En silti allekirjoita, että Kärpät olisi organisaationa kriisissä. Talouspuoli on varmasti liigan eliittiä yhä ja seura tuottaa tällä hetkellä enemmän lupaavia junioreita, mitä minä olen koskaan todistanut. (ja olen aktiivisesti Kärppiä elänyt noin 35 vuotta). Näiden varjolla myös Virkkunen saa kiitosta. Myöskään keskusteluun osallistuminen liigasta, ja joukkuemäärästä on mielestäni positiivista
Mielestäni kaikki merkit on ilmassa, että Kärpät on organisaationa menossa kohti jonkinlaista kriisiä, jos mitään korjaustoimenpiteitä tehdä. Taantuma on kiistaton.

Minun mielestäni paljon paremmat mittarit organisaation tilaan on trendit. Talouden oikeaa tilaa on koronan vuoksi haasteellista ulkopuolisen luotettavasti arvioida. Se, millä Virkkusen ajan Kärpät kerää rahansa, on huolimalla kenet tahansa sponsoriksi, olkoon yritys petossyytöksien kautta vajonnut konkurssiin tai kansaa kiihottava salaliittoteoreetikko. Taloudenpitoa ei ainakaan edesauta se, että seurajohto saa toiminnallaan osan katsojista pysyttelemään pois hallista.

Lahjakkaita junioreita tulee, mutta pystytäänkö näistä hyötymään tarpeeksi? Hyvin moni valitsee jossain vaiheessa polkuaan muun seuran kuin Kärpät. Kaikkia ei voida pitää, mutta joidenkin suurimpien lupausten kuten Aatu Rädyn osalta ollaan päädytty vetämään vesiperä.

Entä onko kaikki keskusteluun osallistuminen positiivista? Mielestäni Virkkusen möläytyksillä ja ihmeellisillä kannanotoilla Kärpät on saanut osin negatiivista julkisuutta.

Organisaation tilasta on eri ketjuissa keskusteltu paljonkin, mutta totean edelleen, että Kärppien suurin ongelma on se, että avainasemiin ei olla haalittu sopivimpia henkilöitä. Saunaseuran kulttuuriin kuuluu se, että kavereita ja entisiä pelaajia valitaan ympärille. Niin pitkään kun Virkkunen saa huseerata toimitusjohtajana niin Kärpät taantuu ja saunaseurakulttuuri sen kuin vain vahvistuu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Täydellinen teksti. Tämän voisi tulostaa A4-kokoiselle paperille, taitella neljään osaan ja sujauttaa povitaskuun ihan vain siksi, että voi aina välillä lukea uudestaan.
Myös Mikkolan povitaskuun sen voisi sujauttaa, sillä vastustajan valmentajiahan sieltä ei näytä löytyvän taiteltuina, joten tilaa on. Enimmäkseen viestistä löytyi kuitenkin aivan syystäkin kritiikkiä Virkkusta kohtaan, joten myös Virkkusen povitaskuun olisi hyvä täyte kyseessä. Mies on viestinnällisesti näyttäytynyt koko toimiaikansa hyvin ylimielisenä ja suunta mihin Kärppiä on viety vaikuttaa kyseenalaiselta.

@Via Dolorosa n viesti on omastakin mielestäni todella hyvin kirjoitettu ja tiukkaa rehellistä asiaa alusta loppuun. Ylipäätään minusta on äärimmäisen hyvä asia, että täällä Kärppien osiossakin välillä muiden seurojen kannattajat kertovat kriittisiäkin mietteitään ja tuovat ulkopuolista perspektiiviä mukaan. Sitä saisi tapahtua useamminkin, ja monesti olen "anteeksi vieraisiin pöytiin huutelu" -tyyppisiin aloituksiin kommentoinutkin, ettei mitään anteeksipyydeltävää. Tyhjänpäiväiset trollailut on sitten asia erikseen, mutta siitähän tässä ei suinkaan ollut kyse ja sen huomaa jo hyvin reaktioista viestiin.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Aivan hyviä viestejä sinulta ja ei nyt ole tarkoitus tällä viestillä ylipäänsä viestejäsi vastaan hyökätä, mutta tässä olet kyllä mielestäni aika kovasti väärässä ja tämä on sellainen asia, jossa aivan turhaan vähätellään Kärppien tekemää loistavaa työtä.

Ensinnäkin Kärppien junioreista lähestulkoon kaikki ovat Oulusta tai naapurikunnista kotoisin. Noistakin mainitsemistasi Aaltonen on aivan Oulun naapurista kotoisin ja Mäenalanen on asunut Oulussa päiväkoti-ikäisestä asti. Kauempaa pohjoisesta tulleita toki on, mutta hyvin vähän, sillä esim. Lapissa ja Kainuussa kunnat ovat pieniä, jäähalleja ja jääkiekon harrastusmahdollisuuksia rajallisesti jne.

Kärpät on myös tukenut sadoilla tuhansilla euroilla pohjoissuomalaista jääkiekkoa, sillä kaikista Kärppien 2000-luvulla jakamista osingoista valtaosa on mennyt Kärppäsäätiön kautta pohjoissuomalaisille junioriorganisaatioille. Sen vuoksi nuo muutamat muualta Pohjois-Suomesta Kärppiin tulleet menestyneet pelaajat eivät todellakaan mitenkään "ilmaiseksi" ole Kärppiin tulleet.

Mainitsit myös, että resurssit ovat omalla tasollaan tuon "Puolen-Suomen joukkueen" markkina-alueen vuoksi. Tämä asemahan ei todellakaan ilman työtä ole saavutettu. Ei vaikkapa RoPS futiksessa ole onnistunut raapimaan katsojia tai sponsoreita hirveästi Rovaniemen ulkopuolelta. Ja ei Oulu todellakaan vaikkapa lappilaisille ole mikään mieluinen kaupunki, jonka urheiluseuroja automaattisesti kannatetaan, kun lähempää ei löydy muita seuroja. Pitkäjänteisellä työllä Junno ja kumppanit saivat Kärppien kannattajapohjaa kerättyä myös Oulun ulkopuolelta ja mielestäni on aikamoista vähättelyä Kärppiä kohtaan sanoa, että joidenkin maantieteellisten seikkojen vuoksi tässä olisi epäreilu asetelma muihin nähden.

Tästä olen samaa mieltä. Kärppien (säätiön siis) panostus maakuntien junnutuotantoon on ihan merkittävä ja mahdollistaa harrastamista pienillä paikkakunnilla. Strategia on toiminut vähintään goodwillin tasolla. Ei sodankyläläinen junnutuotanto paljon Kärppiä kuitenkaan paranna, mutta vähintään luo tänne kilpailuasetelmaa. Ongelma on kuitenkin se, että ihmiset asuvat harvassa sekä täällä on pitkät välimatkat. Matkustaminen sekä hidasta että kallista. Vaikka etelässä tuntuu, että Kärpät saa mellastaa miten haluaa kun ei ole kilpailijoita niin totuus on, että täällä paikkakunnat ovat pienempiä kuin helsinkiläiset lähiöt.

Jos pohjoisessa olisi jotain erityistä maantieteellistä etua niin täällä lienisi muissakin lajeissa menestyviä pääsarjajoukkueita. Ei ole.

Siinä missä raumalaiset laittoivat siivousfirman pystyyn niin oululaiset ovat kylväneet junnutuotantoon Kärppien ulkopuolellakin. Molemmat tavat ovat toimineet.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Valistakaapa nyt tyhmää. Voisiko olla mahdollista, että hallitus erottaisi nykyisen toimitusjohtajan, eli Virkkusen virastaan? Ja siis ylipäätään kuka/ketkä yrityksissä voi erottaa toimitusjohtajan? Unohdetaan nyt Kärppien tilanteessa hyvävelikerho ja mietitään tilannetta hypoteettisesti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Valistakaapa nyt tyhmää. Voisiko olla mahdollista, että hallitus erottaisi nykyisen toimitusjohtajan, eli Virkkusen virastaan? Ja siis ylipäätään kuka/ketkä yrityksissä voi erottaa toimitusjohtajan? Unohdetaan nyt Kärppien tilanteessa hyvävelikerho ja mietitään tilannetta hypoteettisesti.
Nimeomaan hallitus on se taho, joka voi toimitusjohtajan erottaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös