Sekalaisia kysymyksiä NHL-kiekosta

  • 1 061 788
  • 3 795

Mikä palkinto annetaan sen mukaan, kuka on kauden paras pelaaja

  • Hart memorial trophy

  • Ted Lindsay Award

  • Rocket Richard Trophy

  • Art Ross Trophy


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Ralph

Jäsen
Koska viimeksi on maalivahti on saanut jäähyn mentyään tuonne kulmaukseen? En muista ihan viime vuosilta yhtään tapausta.
 

Ralph

Jäsen
Mike Smith on ottanut tällä kaudella kaksi jäähyä kyseisestä syystä.

No jopas. Onko antaa mitään faktaa minkälaisia tilanteita nuo ovat olleet? Kiekko hieman karannut lavasta, tai siis ratkaisevasti karannut, ja ylittänyt viivan?
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
No jopas. Onko antaa mitään faktaa minkälaisia tilanteita nuo ovat olleet? Kiekko hieman karannut lavasta, tai siis ratkaisevasti karannut, ja ylittänyt viivan?

Eka jäähy tuli, kun kiekko lyötiin ränniin, ja Smith oli menossa normaaliin tyyliin pysäyttämään sitä. Jotenkin kiekon vauhti hidastui kuitenkin niin paljon, että vastustaja olisi ehtinyt siihen ennen kuin Smith. Senpä takia Smith tökkäsi kiekkoa ennen kuin se oli poistunut kielletyltä alueelta.

Toinen jäähy tuli muistaakseni sen takia, kun Smith harhautti vastustajan kärkikarvaajan tyylikkäällä spin-o-ramalla, mutta teki sen huomaamattaan osittain laittomalla alueella.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ne laitettiin voimaan siksi, että kenttäpelaajien ei olisi niin helppoa tukkia keskialuetta. Jos maalivahti oli hyvä pelaamaan kiekkoa, pelaajat tukki keskialueen ja maalivahti meni hakemaan dumppikiekon kulmasta. Nyt kun maalivahti ei sitä voi tehdä, pakit joutuu pelaamaan alempana ehtiäkseen ensin kiekkoon, ja sitä kautta on keskialue vähän avoimempi.

Kiitos vastauksesta. Jatkan vielä omaa ihmettelyäni. Dumppi pitää siis lähteä punaviivan takaa, ettei tule pitkää (olettaen että puolustus ehtii). Maalivahti kulmasssa on kohtalaisen kaukana omalta alueeltaan, joten aika riskaabeliä tällöin mielestäni hänen osallistua peliin tuolla tavalla. Ja eikös noi dumppikiekot pääsääntöisesti mene rännistä maalin taakse, miksei siis kielletty maalintaustakin veskoilta? Senkin jotenkin ns. ymmärtäisin, veska ei saisi stopata rännikiekkoa ja näin tappaa liikettä.

En vaan yksinkertaisesti ole nähnyt mitään järkisyytä peleissä tuohon alueeseen, mutta nähnyt kyllä muutamia jäähyjä, kun kiekko rännistä ei tulekaan maalin takana odottelevalle veskalle, vaan jumittaa rajalle niin, että veska joutuu söhläämään sitä kärkikarvaajan jo tullessa iholle. Ei kovin pelinomainen jäähy tuokaan.

Jännä toki tuo veska alimpana (kenttä)pelaajana-ajattelutapa, mutta en muista hirveästi nähneeni, tai kiinnittäneeni asiaan ja sen haitallisuuteen huomiota, aikana ennen alueita. Ja eihän kaikki veskat osaa pelata mailalla hyvin, joka toisi jänniä tilanteita jos silti tätä taktiikka käytäisivät (vai onko tämä ns. Brodeur-sääntö, vrt. kielletyt tummat visiirit ns. Ovechkin-sääntö). Ainoa seikka joka puoltaa, että jos näin todella kävisi, niin veskan varusteet eivät ole tarkoitettu moiseen peliin (siis jos tapahtuukin kontakteja) ja täten tulisi yrittää välttää kyseisiä tilanteita.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings|Big Bad Bruins |NUFC |FC Barcelona|KTP
Kyllä tuo maalivahdin mailapelin taitaminen helpottaa todella paljon puolustusta sekä ennen kaikkea nopeuttaa vastahyökkäykseen lähtöä. Esim. Phoenixin Smith tällä kaudella hyvä esimerkki aktiivisesti peliin osallistuvasta veskasta. Montrealin Price nyt vaikka toinen hyvä esimerkki. Komeasti kyseiset herrat ehtivät rännikiekon pysäyttää ja laittaa liikkeelle jos tarvis kun vastustaja yrittää karvata kiekkoa rännistä itselleen.

Tai ainakin tämä on mun näkemys katsottujen pelien perusteella..

En tuohon "kielletyn alueen" olemassa oloon sen kummemmin ota kantaa kuin että näiden hyvien mailalla pelaavien veskojen joukkuetta se ei ainakaan auta...
 
Sääntökysymys:

Siirretty rangaistus pelaajalle Pertti.
Kake taklaa Perttiä sääntöjen vastaisesti.
Pertti tiputtaa hanskat Kakea vastaan (instigator) ja Kake vetää ns. "kilpparit".

Miten tässä tilanteessa menee jäähyt ja pelin jatko ?
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Jos Granlund ei tee Minnesotan kanssa sopimusta Heinäkuun 1. päivään mennessä, saako hän tehdä sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa, vai pitääkö odottaa vuoden 2013 draftia?
 

ipaz

Jäsen
Jos Granlund ei tee Minnesotan kanssa sopimusta Heinäkuun 1. päivään mennessä, saako hän tehdä sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa, vai pitääkö odottaa vuoden 2013 draftia?

Käsittääkseni jos ei tee sopimusta kahden vuoden aikana varauksesta, niin pelaaja vapautuu uudelleen Draftattavaksi. Granlundin tapauksessa tällaisesta ei ole huolta, koska Minnesota varmasti tarjoaa tulokassopimuksen maksimia eli 900 000 USD kaudessa + allekirjoitusbonus + tilastobonukset. Tulokassopimus alle 21-vuotiaana tehtynä on aina kolmevuotinen. En ymmärrä miksi Granlund ei Wildin kanssa sopimusta tekisi, sillä kukaan muukaan ei hänelle ensi kesänä yhtään enempää voi tarjota. Eikä MG nyt NIIN hyvä ole, että voisi kieltäytyä NHL-sopimuksesta, kuten vaikkapa Mika Strömberg aikanaan... heh.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Kiitos vastauksesta. Jatkan vielä omaa ihmettelyäni. Dumppi pitää siis lähteä punaviivan takaa, ettei tule pitkää (olettaen että puolustus ehtii). Maalivahti kulmasssa on kohtalaisen kaukana omalta alueeltaan, joten aika riskaabeliä tällöin mielestäni hänen osallistua peliin tuolla tavalla. Ja eikös noi dumppikiekot pääsääntöisesti mene rännistä maalin taakse, miksei siis kielletty maalintaustakin veskoilta?
Siis ei tietenkään tarvitse lähteä punaviivan jälkeen(eli mun mielestä takaa). Kun on käytössä kosketuspitkä, hyökkääjä voi keretä ennen pakkia kiekkoon, jolloin nimenomaan maalivahdin tarvitsee tehdä se valinta, lähteäkö pysäyttämään vai ei. Jos puolustus ehtii kiekkoon, silloinhan ei tarvitse edes lähteä. Näkisin siis, että tällä haetaan tiettyä etua hyökkääjälle, kuten monissa muissakin uudistuksissa. Toki mailalla taitava maalivahti kärsii, mutta onhan siinä tosiaan alue, jossa saa pelata.
 

Ralph

Jäsen
Mikä on NHL:n ennätys, kuinka monessa sekunnissa keskialoituksesta tulee maali? SM-Liigassa se on viisi sekuntia, olisiko NHL:ssä parempi? Peter Mueller teki toissayönä myös viidessä sekunnissa, tosin tyhjään maaliin.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Mikä on NHL:n ennätys, kuinka monessa sekunnissa keskialoituksesta tulee maali? SM-Liigassa se on viisi sekuntia, olisiko NHL:ssä parempi? Peter Mueller teki toissayönä myös viidessä sekunnissa, tosin tyhjään maaliin.

Pikaisella googletuksella löytyi että 5sec olis nopein ensimmäiseen erään, mutta en löytänyt sitten että onko siitä nopeampaa tehty sitten kesken pelin.

Three different players share that record.

Doug Smail (1981), Bryan Trottier (1984) and Alexander Mogilny (1991).

The time, 5 seconds into the first period.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_NHL_records_%28individual%29#Goals

Fastest goal from start of game: Doug Smail (Dec. 20, 1981), Bryan Trottier (Mar. 22, 1984), Alexander Mogilny (Dec. 21, 1991) all at 5 seconds.
Fastest goal from start of period: Claude Provost (Nov. 9, 1957) and Denis Savard (Jan. 12, 1986) both at 4 seconds.
Fastest goal by a player in his first NHL game: Dave Christian, 7 seconds (Feb. 29, 1980)
Fastest two goals from start of game: Mike Knuble, 27 seconds (Feb. 14, 2003)
Fastest two goals: Nels Stewart (Jan. 3, 1931) and Deron Quint (Dec. 15, 1995) both at 4 seconds.
Fastest three goals: Bill Mosienko, 21 seconds (Mar. 23, 1952)
Fastest three assists: Gus Bodnar, 21 seconds (Mar. 23, 1952)
Fastest overtime goal: Mats Sundin, Alexander Ovechkin, Simon Gagne, and David Legwand, all at 6 seconds.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Voisiko joku kaivaa minulle sellaisen listan esiin, jossa on järjestyksessä halvimmat pisteet (pelaajan palkka jaettuna tehopisteillä) pienimmästä suurimpaan?
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Voisiko joku kaivaa minulle sellaisen listan esiin, jossa on järjestyksessä halvimmat pisteet (pelaajan palkka jaettuna tehopisteillä) pienimmästä suurimpaan?

Tässä jonkinmoinen lista. Linkki vie thescore.com sivuston blogiin.

Tässä päinvastainen lista. Vie myös thescore.com sivuston blogiin.

Kumpikin listaus tehty noin kuukausi sitten joten tilanne on voinut muuttua.

Edit:
Bang4yourpuck.comissa (kuulostaa ihan aikuisviihdesivustolle) ajanmukainen lista.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Tietääkö joku, onko niitä legendaarisia Hockey Night In Canada -pyyhkeitä missään myynnissä? Tuntuu oudolta, ettei niitä myydä edes virallisessa HNIC-kaupassa.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
What do you think the next happen now?

Maalivahtien palkat herättää kysymysmerkkejä??

Onko hauskasta ulosannistaan tuttu Ilja Bryzgalov palkkansa(muistaakseni jotain 10 miljoonaa dollaria) arvoinen? Kaksi peliä ja kahdeksan maalia omiin, eikö siellä viime vuonna ollut samanlaisia mutta halvempia versioita vastaavassa tilanteessa? Ilya on siitä onnellisessa asemassa että että Philly on voittanut molemmat pelit ja jatkanee maalilla?

Entäs sitten toinen n.10 miljoonan dollarin mies ja kultamitalisti Roberto Luongo? Päästettyjen maalien keskiarvo on täysin sama, huonoksi Roberton tilanteen tekee että joukkue on hävinnyt molemmat pelinsä. Vaikka puolustus onkin tehnyt ihan järkyttäviä mokia, myös Luongo pomputelee kiekkoja eteensä. Pelaako Schneider jo seuraavassa pelissä, jotain kai on valmentajankin tehtävä?
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Pudotuspeleissä, ja melkeinpä myös runkosarjassa, maalivahtitilastoinnin kentis tärkein tilasto on voitot. Niitä seurataan ja Brytzgalovilla näyttää siinä tilastossa kahta, jonka vuoksi Brytzgalov kerää selkääntaputtelijoita, toisin kuin Luongo. Ja korjauksena, Brytzgalov tienaa n. 5.7 miljoonaa ja Luongo on päästänyt maalin vähemmän kuin Brytzgalov.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Eipä tuo 5 miljoonan Marc-Andre Fleury sen kummemmin ole esiintynyt. Kahteen peliin tietääkseni 11 maalia omiin.

Bryzgalovin caphit on 5,7 miljoonaa, mutta oikea palkka tällä kaudella 10 miljoonaa. Lisäksi mies taisi saada jotain allekirjoitusbonuksia Flyersilta. Samoin Luongon caphit taitaa olla 5,333 miljoonaa, mutta oikea palkka oli muistaakseni huomattavasti suurempi.
 

Ralph

Jäsen
Bryzgalovin caphit on 5,7 miljoonaa, mutta oikea palkka tällä kaudella 10 miljoonaa. Lisäksi mies taisi saada jotain allekirjoitusbonuksia Flyersilta. Samoin Luongon caphit taitaa olla 5,333 miljoonaa, mutta oikea palkka oli muistaakseni huomattavasti suurempi.

No niinpä tietysti, katsoin vain caphitit. Eli siis Bryzgalovin palkka on tasan 10 miljoonaa ja Luongon 6.7 miljoonaa, lähteenä CapGeek.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Entäs sitten toinen n.10 miljoonan dollarin mies ja kultamitalisti Roberto Luongo?
Itse olen nähnyt tällä kaudella erittäin vähän Canucksin pelejä, mutta tilastoja katsoessa on erittäin vaikea ymmärtää, miksei Schneider ole joukkueen ykköskassari? Tuollainen jättisopparilla pelaavan jannun pakkopeluuttaminen ei vaan sovi päähäni.
 

ParkTudor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
En pikaisella googlettelulla löytänyt, että kuinka Devilsien kotimatsit jatkuvat toisella kierroksella jos pääsevät ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon.

Olemme New Yorkissa 29.4. - 8.5. ja ajattelimme käydä avopuolison kanssa katsomassa Devilsien matsin Newarkissa. Lippuja myydään jo sporthubissa toiselle kierrokselle, mutta päivämääriä en tiedä.

Tulevatko päivämäärät tietoon vasta kun selviää se, että kuinka pitkälle ensimmäistä kierrosta pelataan? Eli pelipäiviäkö ei ole loppuun asti vielä päätetty? Eikös sm-liigassa ole kalenterit periaatteessa loppuun asti tehtynä jo heti syksyllä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Itse olen nähnyt tällä kaudella erittäin vähän Canucksin pelejä, mutta tilastoja katsoessa on erittäin vaikea ymmärtää, miksei Schneider ole joukkueen ykköskassari? Tuollainen jättisopparilla pelaavan jannun pakkopeluuttaminen ei vaan sovi päähäni.

Kyllä se vain kova palkka takaa sen, että näytönpaikkoja riittää. Ei tuo Luongo nyt aivan huono ole ollut koko kauden ajalta. Lisäksi on varmastikin paneita peluuttaa enemmän 6 miljoonan miestä kuin 900k miestä. Ei saata joukkueen omistaja olla tyytyväinen jos hänen miljoonapelaajansa istuu penkillä ja varmasti tulee sellainen tunne, että rahat menevät hukkaan. Tuon palkka-asian takia varmastikin Scott Gomez saa ikuisesti näytönpaikkoja, että olisi palkkansa arvoinen.
 

Ralph

Jäsen
Tulevatko päivämäärät tietoon vasta kun selviää se, että kuinka pitkälle ensimmäistä kierrosta pelataan? Eli pelipäiviäkö ei ole loppuun asti vielä päätetty? Eikös sm-liigassa ole kalenterit periaatteessa loppuun asti tehtynä jo heti syksyllä.

Tulee. Sitten kun jokainen ensimmäisen kierroksen ottelupari on päättynyt, tehdään vasta seuraavan kierroksen ohjelma. Mutta jos olettaa, että jokin ottelupari menee seitsemänteen peliin, ensimmäinen kierros päättyy joskus 25-27. päivä tätä kuuta. Tämän jälkeen New Jersey luultavasti pelaisi ensin kaksi vierasottelua, kenties 29.4 ja 1.5. Sitten kotipelit kenties 3.5 ja 5.5.

Eli jos New Jersey menee toiselle kierrokselle, aikavälillä 29.4.-8.5. New Jersey pelaa kotiottelunsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös