Mahtaako tuohon pelaajakaupan hiljaiseloon (38 vuotta ennen tätä kauppaa) New Yorkin sisällä olla jotain erityistä syytä?
Liekö tässä taustalla se, ettei haluta että pahin kilpakumppani mahdollisesti vahvistaisi joukkuettaan?
Sellaista kyselisin valistuneemmilta, että miksiköhän Islanders ja Rangers nyt tekivät kaupan kun 38 vuotta on edellisestä jo kulunut? Kuitenkaan ilmeisesti Jyri Niemi ei ole uskomattoman kuuma nimi markkinoilla, joten muuten vainko päättivät lopettaa kaupattoman kauden tälläisellä pienellä siirrolla?
Jotenkin tuli sekava, mutta varmaankin asiantuntijat pystyvät tähän vähäsen kommentoimaan.
Niemi vaihdettiin kuudennen kierroksen varausoikeuteen, eli Islanders on arvioinut, että miehelle ei tule olemaan ikinä käyttöä. Rangers otti miehen farmiinsa pohjalta "no eihän sitä tiedä mitä ajan mittaan tapahtuu ja kuudennelta kierrokselta ei kuitenkaan saa ehkä parempaa".
Niemen matka vakiokokoonpanoon on tällä hetkellä pitkä. Mutta toki lyhyempi, kuin luistelukoulussa aloittelevalla pikkupojalla.
Kiitoksia, kyllä tuon 6:n kierroksen varauksen tiesinkin, mutta ihmettelen vain kun näin pitkä hiljaiselo päätettiin sitten rikkoa. No, tutkimattomia ovat tiet NY:ssä.
Eipä tuolta kovin montaa kaveria nouse ylitse muiden pistekeskiarvon kanssa. Kaikista vähintään 500 ottelua pelanneista kärkikolmikko lienee seuraavanlainen:Kaikista mielenkiintoisintahan olisi verrata pistekeskiarvoja toisiinsa. Esim. kaikki yli 500 peliä pelanneet. Sieltä voisi nousta esiin jotain "köyhän miehen Lemiöötä", joilla on lyhyeksi jääneestä NHL-urasta huolimatta kovat pistekeskiarvot.
Laitetaan nyt samantien koko lista. Tuossa tosin rajana 40 runkosarjan ottelua, mutta eipä siellä kärkipäässä montaa 500 ottelua vähemmän pelannutta ole, jos otetaan uransa alussa olevat pois laskuista.Eipä tuolta kovin montaa kaveria nouse ylitse muiden pistekeskiarvon kanssa. Kaikista vähintään 500 ottelua pelanneista kärkikolmikko lienee seuraavanlainen:
Wayne Gretzky 1,92 p/o
Mario Lemieux 1,88 p/o
Mike Bossy 1,50 p/o
Ja puolustajista ykkönen taitaa olla Bobby Orr, 1,39 p/o.
Kukas eurooppalainen maalivahti on viimeksi voittanut Stanley Cupin joukkueensa selkeänä ykkösveskana?
Nikolai Khabibulin Tampa Bay, 2004.
Niinpä. Aika harvinaista herkkua taitavat silti olla, vaikka viimeisin voittaja löytyi noinkin läheltä historiasta.
Mitkä kaikki syyt vaikuttavat siihen, että pohjois-amerikan yliopistokiekossa isoimmat tähdet tekevät "vain" reilua pistettä per peli tai allekin kun taas junnukiekossa parhaat tekevät 2-3 pistettä per peli? Vastustajat ovat toki vanhempia, mutta onko muita syitä?
Niinpä. Aika harvinaista herkkua taitavat silti olla, vaikka viimeisin voittaja löytyi noinkin läheltä historiasta.
Asiaa hieman sivuten, onkohan historiassa muita sveitsiläisiä NHL-maalivahteja kuin Hiller, Gerber ja Aebischer?
ihan kiva teoria, mutta yleensä nuo pihapelimäiset 7+4 tehot ovat seurausta siitä että pelataan hurlumheitä ja mitä ammattimaisemmiksi pelit menee, niin sitä tiukemmassa maalit ovat.
Aika kevyellä pohjalla on tämä Sveitsiläisten kehuminen jos huomioidaan, että Gerber ja Aebischer eivät ole tainneet kumpikaan peliäkään finaaleissa pelata ja jälkimmäisellä on urallaan ainoastaan 2 pudotuspeliä (jotka eivät nekään molemmat tulleet mestaruusvuotena...). Jos siis sveitsiläisiltä pitää jotain oppia otta, niin sitten sitä että miten luukkua avataan.Asiaa hieman sivuten, onkohan historiassa muita sveitsiläisiä NHL-maalivahteja kuin Hiller, Gerber ja Aebischer? Näistä kaksi on voittanut Stanley Cupin urallaan ja Hillerkin pelasi hallitsevan mestarin riveissä kaudella 2007-08.
mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa, jos sveitsiläismolaritkin pesevät lattiaa suomalaiskollegoillaan.
Tässä selityksessä on jo järkeäkin. Varsinkin kun noita yliopistopelaajien tilastoja katsomalla silmään paistaa vieläkin sekin seikka, että vaikka pelaajien tehot eivät iän kertymisen myötä juurikaan kasva (pelaajathan varataan jo ekan tai toisen yliopisto-vuoden jälkeen), vaan he ovat "huipulla" jo aloittaessaan.Pelaajat ovat vanhempia = fysiikka on kaikilla samalla tasolla eikä kukaan pääse dominoimaan sen takia että on kehityksessä muita paljon edellä. Tämä fyysisyys on vain osa (vaikkakin suuri osa) sitä syytä joka ainakin minun mielestä on se että tasoerot eivät ole niin isoja, vaan joukkueiden kolmos sekä neloskentätkin osaavat pelata.