Ei kai SM-liigassa ole joukkueella oikeutta vaatia videotarkastusta, pelkästään tuomarilla?Mutta myös seuraavalla katkolla voidaan tarkastaa maali videolta joukkueen toimesta
Ei kai SM-liigassa ole joukkueella oikeutta vaatia videotarkastusta, pelkästään tuomarilla?Mutta myös seuraavalla katkolla voidaan tarkastaa maali videolta joukkueen toimesta
Jep. Säälittävän köyhässä Sveitsin liigassakin on kentässä vaikka mitä viivoja. Kuinka pelaajat edes pystyvät pelaamaan siellä tai katsojat kannustamaan. Todella ala-arvoista ja köyhää amatööritoimintaa.
Että silleen...
Ei kai SM-liigassa ole joukkueella oikeutta vaatia videotarkastusta, pelkästään tuomarilla?
Selaislin tuossa sääntökirjaa ja Suomessa vain tuomari voi vaatia videotarkistuksen, sääntökirjan mukaan muualla myös videotuomari voi tarkistuksen vaatia (330-a).
Jatko pohdintaa vielä sääntöguruille:
Päätuomari näkee joukkue A:n epäselvän maalin ja aikoo tarkistaa seuraavalla pelikatkolla tilanteen videolta, koska joukkueen A tilanne jatkuu vielä. Kuitenkin joukkue B saa kiekon ja tekee vastahyökkäyksestä maalin tai joukkue B purkaa tilanteen joukke A:n tyhjään maaliin.
Toteutuuko tilanteessa:
* Joukkueet A ja B tekee maalin samassa ajassa (suomessa peliaikaa ei voi tarkistaa videolta)?
* Joukkueen A maali hyväksytään?
* Joukkueen B maali hyväksytään?
Mitäs jos tilanne tapahtuu jatkoajalla?
Juuso Riksman tuli ensimmäisenä mieleen. Ei päässyt NHL:ään asti mutta teki sinne sopimuksen kuitenkin. Sai Italiassa peliaikaa ja nousi sitä kautta liigaeliittiin.niin onko sellaisia tapauksia jossa pelaaja olisi lähtenyt jäähdyttelemään tällaiseen "haistapaskan-liigaan" mutta saanutkin siellä uutta potkua uralleen ja päätynyt lopulta jopa NHL:ään?
Tuossa kävin mietiskelemään sellaista, että kun näitä Euroopan pienempiä liigoja (Italia, Ranska, Tanska, Iso-Britannia, Itävalta, Norja...) pidetään yleisesti sellaisina joihin ulkomaalaiset menevät "jäähdyttelemään", hakemaan vähän parempaa tienestiä kun kyvyt tai jalka ei riitä korkeammallekaan tasolle, niin onko sellaisia tapauksia jossa pelaaja olisi lähtenyt jäähdyttelemään tällaiseen "haistapaskan-liigaan" mutta saanutkin siellä uutta potkua uralleen ja päätynyt lopulta jopa NHL:ään? Yleensä ottaenhan pelaajat harvemmin lähtevät näihin liigoihin kehittymään pelaajina. Ainakaan suomalaisista tämän hetken NHL-pelaajista ei tule ketään mieleen joka olisi noussut NHL:ään tällaista vähän erikoisempaa reittiä mutta onko NHL:ssä tälla hetkellä yhtään sellaista pelaajaa?
Sääntö on edelleen voimassa, joten oudolta tuo näyttää etenkin kun Kärpillä ei ole joukkuessaan Liiton sivujen mukaan yli-ikäisiä pelaajia. HPK-ottelussa pelanneista, joiden numero on 2x, kolme on syntynyt 1990 ja neljä 1991.Siis, miten Kärppien pelaajalla voi olla visiiri päässä? Eikös sellainen sääntö ole, että vaikka saisit oikeasti pitää jo visiiriä, eli tänä vuonna 89- syntyneet pelaajat. Niin jos pelaat yli-ikäisenä B-junnuissa niin sinun pitäisi käyttää häkkiä?
Ainakin pari vuotta sitten vielä oli tällainen sääntö. Valaiskaapa tietämätöntä?
Lainaus on täältä (kohta 4.5.2. Kasvosuojukset)Jos loppuvuonna –89 syntynyt Y-pelaaja pelaa B-nuorten sarjoissa on hänen käytettävä kokokasvosuojusta.
Finhockeyn sivuilta katsottuna tämä B-junnujen peli on alkanut klo 14:45.pelaajalla on kädessään kaksi mailaa, mikä on mielestäni outoa tilanteessa, jossa joukkue on voiton jälkeen onnittelemassa maalivahtia. Olisiko mitenkään mahdollista, että A-junnuilla olisi ollut harjoitukset heti tuon pelin jälkeen ja koska ottelu venyi rankkareille saakka, osa on tullut malttamattomana jäälle samantien ottelun ratkettua? Tämä selittäisi myös täysin eroavan varustuksen ja visiirin.
Finhockeyn sivuilta katsottuna tämä B-junnujen peli on alkanut klo 14:45.
Kärppien A-junioreilla on taas ollut Kärppien sivujen mukaan samana päivänä peli ruotsalaista Luleå Hockey a:ta vastaan joka on on merkitty alkamaan klo 17:30.
Tässä ilmeisesti syy tähän asiaan, koska molemmat pelit on pelattu Raksilassa.
Verkkojen/pleksien on oltava vain kaukalon päädyissä muualla ei ole pakko pitää mitään suojaa kaukalon laitojen yläpuolella.Tossa jo sivuttiin tota Sveitsin-liigaa jään osalta. Nyt kysymys koskee pleksejä, ainakin Geneve-Zurich pelissä jäähyaitioiden kohdalle ei ole pleksiä ollenkaan, keskellä toimitsijoiden kohdalla kyllä on? Suomessa taitaa ainakin joka jäähallissa ainakin missä pelataan SM-Liigaa olla pleksit myös jäähyboxien kohdalla? Joten miten tällainen on mahdollista? Ja saisiko suomessa olla myös näin??
NHL:ssä on korkeammat lasit käytössä kuten oli Hartwall Areenallakin ainakin kevään 1997 MM-kisoissa.Plekseistä vielä. NHL:ssä näyttäisi, ainakin TV-kuvan persteella olevan korkeammat pleksit kuin suomessa. Pitääkö tämä paikkaansa ja kuinka paljon korkeammat nuo lasit tuolla on kuin suomessa? Vai onko kyseessä sittenkin vain minun mielikuvitus.
Omaan silmään NHL:n pleksit/laidat näyttävät antavan enemmän periksi kuin kotoisessa liigassa.NHL:ssä on korkeammat lasit käytössä kuten oli Hartwall Areenallakin ainakin kevään 1997 MM-kisoissa.
NHL:ssähän otettiin takaisin käyttöön nuo tuet lasien välissä, mitkä täälläkin olivat vielä pleksien ollessa käytössä.Omaan silmään NHL:n pleksit/laidat näyttävät antavan enemmän periksi kuin kotoisessa liigassa.
Johtuuko tämä:
a) Korkeista plekseistä, jotka huojuvat osumien voimasta selvemmin kuin lyhyemmät meillä käytetyt.
b) Laitoihin rakennetuista korkeateknologisista iskunvaimenninjärjestelmistä
c) Kovemmista taklauksista ja isommista miehistä
d) Allekirjoittaneen vainoharhaisuudesta?
Missäs Toni Dahlman pelaa nykyisin?
Löytyykö mistään tilastoja Sm-liigan erilaisista ennätyksistä? Kun luulisi loogisesti Sm-liigan sivuilta löytyvän, mutta eipäs löydykään. Ja googlettamalla tuli vain satunnaisia tilastoja.
Yritin etsiä tietoa, että mikä on ollut suurin pistemäärä Sm-liigan runkosarjan voittajalla?