Milloin luovuttiin siitä, että jokaisen maalin jälkeen, koko vaihtopenkki tyhjeni ja kaikki pelurit kävivät jäällä isossa pallossa halailemassa toisiaan ja maalintekijää?
Mikä tuossa oli alkujaan syy luopumiselle? Osa jengeistä kuitenkin luopui jo reilusti ennen sääntömuutosta.
Tämä toki on kielletty myös ainakin parissa edellisessä sääntökirjassa jäähyn uhalla joten olisiko tässä jotain syytä asiaan
Veikkaan että +/- tilasto on huomattavasti helpompi laskea, kun kentällä on vain ne pelaajat ketkä olivat siellä maalinkin aikana. Lisäksi on tuomareillekin helpompaa seurata, ettei kukaan pelaa liian monella pelaajalla maalintekohetkellä.
Viehän tuo aina aikaakin, kun kaikki ryntäävät kentälle onnittelemaan ja sitten sieltä palailevat pikkuhiljaa takaisin vaihtopenkille.
Sääntö on ollut voimassa jo vaikka kuinka pitkään, ainakin Suomessa. En muista milloin ko. sääntö tuli myös sääntökirjaan, kilpailusäännöissä sääntö on ollut pitkään.
Säännön tarkoitus on nopeuttaa pelin kulkua, ei esim. helpottaa tilastoijien tekemisiä. (Eihän nyt säännöillä, kuten esim. paidan numeron näkyvyydellä tms., moisia asioita haluta helpottaa.:) Sääntö on aluksi tullut käyttöön eri juniorisarjoissa ja alkuun se ei ollut voimassa SM-liigassa tai Mestiksessä. En nyt muista, oliko sääntö aluksi voimassa edes aikuisten alasarjoissa tai ASM:ssä.
Minulla on mielikuva, että sääntö ei edelleenkään ole voimassa SM-liigassa, mutta en ole varma tästä mielikuvasta. Mestiksessä maalin jälkeen saa tulla enemmän kuin yksi kentällinen pelaajia tuulettamaan. Samoin kaikkien SM-sarjojen play off -otteluissa. Tämä löytyy kilpailusäännöistä sivulta 15, sääntö 3.5.2.2. Koska sääntö ei ole voimassa Mestiksessä, ajattelisin sen olevan samoin SM-liigassa.
Vaikka sääntö ei ole esim. Mestiksessä käytössä, niin kovin harva joukkue sielläkään enää koko jengin voimin ryntää kentälle tuulettamaan.