Crease play, luulisin. Crease on ainakin maalivahdin alue ja tarkoittaa laajennetusti myös maalinedustaa.Mikä englanninkielinen termi tarkoittaa maalinedustapeliä?
Crease play, luulisin. Crease on ainakin maalivahdin alue ja tarkoittaa laajennetusti myös maalinedustaa.Mikä englanninkielinen termi tarkoittaa maalinedustapeliä?
Tämähän on eri tilanne kun mitä Suomella olisi, jos putoaisi näissä kisoissa kun seuraavat kisat ovat Slovakiassa, ja tällöin Suomi olisi b-sarjassa ainakin ne yhdet kisat. Itse olen yrittänyt miettiä esimerkkiä siitä, että tulevien kisojen isäntämaa on pudonnut b-sarjaan niin, että seuraavat kisat eivät kuitenkaan ole ne omat kisat, vaan vasta siitä seuraavat. Miten he silloin pelaavat b-sarjan kisoissa kun nousu on varma? Vai onko se varma? Itse en keksi vastaava tapahtumaa, mutta kai näin on joskus kuitenkin käynyt?
Eikös tuo palkkakattoon liity ja änäriuraa aloittaviin pelaajiin. 18-21 vuotiaiden tehtävä kolmen vuoden, 22-23 kahden ja 24 vuoden soppari. 850k taisi olla maksimi palkka + mahdolliset bonukset.Mikä on ns. entry level -sopimus?
Ei ole pakko hyväksyä. Jos pelaaja ei sopimusta hyväksy, niin sitten hän tulee uudestaan drafti-kelpoiseksi ja voi neuvoitella vain hänen varanneen joukkueen kanssa. Tällaisia tapauksia on kyllä NHL:ssä ollut useampia, tai ainakin niitä oli enempikin aikaisempien CBA:den aikana. Usein nuo huippuvarauksille tarjotut sopimukset ovat entry leveliä eli ne ovat maksimisummia mitä joukkueet saavat tarjota, joten odottamalla pelaajat eivät parempaa sopimusta saa. Ja kuten tuossa ylempänä on kerrottukin niin sopimuksen maskimikestokin on vain 3 vuotta, joten kahden vuoden istuminen sivussa ei kovin kannattavaa ole muutoinkaan.Jos pelaaja varataan valtameren toiselle puolelle ja joukkue tarjoaa sopparia juuri ennen varauksen vanhenemista, niin onko pelaajan pakko hyväksyä sopimus? Toisin sanoen mitä kävisi (tai voisiko edes näin käydä?) jos esimerkiksi Anaheim varaisi Granlundin ja MG ei ikinä allekirjoittaisi sopimusta? Olisiko MG valmis neuvottelemaan minkä tahansa joukkueen kanssa jos hylkäisi Anaheimin sopparin juuri ennen varauksen vanhenemista?
IFK-osion muisteluketjun kautta heräsi kysymys, että koska pelattiin viimeinen Bogo-cup ja mitkä joukkueet siihen osallistuivat Jokereiden ja IFK:n lisäksi?
Ei ole pakko hyväksyä. Jos pelaaja ei sopimusta hyväksy, niin sitten hän tulee uudestaan drafti-kelpoiseksi ja voi neuvoitella vain hänen varanneen joukkueen kanssa.
Pohjoisamerikkalaisuus? Eikös nuo draftit ja sopimuskuviot mene hieman eri tavoin riippuen onko kyseessä pohjoisamerikkalainen tai muun maailman pelaaja.Entäs sitten tapaus Blake Wheeler. Varattiin kesän 2004 draftissa Phoenixin toimesta 1. kierroksella #5. Ei päässyt sopimukseen Phoenixin kanssa ja neuvotteli kesällä 2008 lähes jokaisen NHL-seuran kanssa. Päätyi lopulta Bostoniin ja luo nyt uraansa siellä. Ainakin hän sai vapaasti neuvotella eri seurojen kanssa eikä hän mennyt uudelleen draftattavaksi. Mistä tässä oli kyse?
Wheeler oli kuitenkin yliopistopelaaja, joten siitä syystä oikeudet pysyivät neljä vuotta Phoenixillä.
Onko NHL-seurat pelanneet treenipelejä tms. AHL tai yliopistoseuroja vastaan? Ja miten on käynyt, jos on pelattu?
Toronton farmijoukkue pelasi kauden 09/10 NHL:ssä.Onko NHL-seurat pelanneet treenipelejä tms. AHL tai yliopistoseuroja vastaan? Ja miten on käynyt, jos on pelattu?
Sopimusten mukaisesti nuo yleensä menee. Käytännössä kuitenkin palkka maksetaan aina erissä. Harvalla joukkueella on irroittaa kauden alussa muutamaa miljoonaa palkanmaksuun ja verotuksenkin kannalta järkevämpää on tienata rahat kuukausittain. Noissa soppareissa voi sitten olla etu- ja takapainotuksia, eli että kuukausipalkka laskee tai nousee sopimuskauden loppua kohden.Miten tuo jääkiekkoilijoiden palkanmaksu oikein menee? Tai asuminen? Riippuuko ihan täysin sopimuksesta minkä seuran kanssa tekee ts. onko jokaisella pelaajalla eri käytäntö vai onko noita käytäntöjä jotenkin vakiintunut?
Esimerkiksi maksetaanko palkka normaalisti kahden viikon välein/kerran kuussa vai koko summa kerralla? Asumisena esimerkiksi, nuori pelaaja muuttaa pelipaikan perässä muulle paikkakunnalle, millainen on käytäntö, kustantaako seura asumisen vai auttaako vain asunnon löytämisessä ja pelaaja hoitaa loput?
Paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia..
Miten tuo jääkiekkoilijoiden palkanmaksu oikein menee? Tai asuminen? Riippuuko ihan täysin sopimuksesta minkä seuran kanssa tekee ts. onko jokaisella pelaajalla eri käytäntö vai onko noita käytäntöjä jotenkin vakiintunut?
Esimerkiksi maksetaanko palkka normaalisti kahden viikon välein/kerran kuussa vai koko summa kerralla? Asumisena esimerkiksi, nuori pelaaja muuttaa pelipaikan perässä muulle paikkakunnalle, millainen on käytäntö, kustantaako seura asumisen vai auttaako vain asunnon löytämisessä ja pelaaja hoitaa loput?
Paljon kysymyksiä, niin vähän vastauksia..
Onko näin? Mitä joidenkin suomalaispelaajien kertomuksiin on uskominen, niin NHL:ssä seurat eivät huolehdi mistään asunnoista eikä autoista, vaan kaikki pitää hoitaa itse alusta loppuun. Tietysti seurassa ennen olleet maanmiehet auttavat sen kun pystyvät, mutta moni pelaaja on tuota valitellut kun kaikki pitää itse tehdä, ja rapakon takana kun asiat monesti tehdään vielä paljon vaikeammin tai ainakin hitaammin kuin täällä Suomessa.NHL:ssa tulee nykyään kerran kahdessa viikossa palkka tilille. Auton saa seuralta, samaten päiväruoat. Joskus (varsinkin nuorille) hankitaan myös asunto, käytännössä hotelli. Mikäli näyttää siltä, että saa pelata ylhäällä pidempään, hankitaan joku hieno vuokrakämppä. Joillain lukee sopimuksessa myös, että painotetaan loppukauteen sopimusta, riippuu ihan miten sen haluaa tehdä.
Onko näin? Mitä joidenkin suomalaispelaajien kertomuksiin on uskominen, niin NHL:ssä seurat eivät huolehdi mistään asunnoista eikä autoista, vaan kaikki pitää hoitaa itse alusta loppuun. Tietysti seurassa ennen olleet maanmiehet auttavat sen kun pystyvät, mutta moni pelaaja on tuota valitellut kun kaikki pitää itse tehdä, ja rapakon takana kun asiat monesti tehdään vielä paljon vaikeammin tai ainakin hitaammin kuin täällä Suomessa.
Ihan lehtijuttujen varassa siis olen, en minä muuten noista mitään tiedä. Ja voi olla että seurat tosiaan nykyään jo auttavat myöskin noissa asunto- ja autoasioissa. Ainahan asiat muuttuvat ja joskus parempaankin suuntaan.
Tietääkseni ainakin juniorisarjoissa pelaavat pelaajat asuvat tällaisissa perheissä. Ammattikiekkoilijoista en tiedä.Eikös pohjois-amerikassa (AHL, NHL?) ole myös "käytössä" perheitä, jonne nuoret pelaajat on helppo laittaa asumaan ja syömään?
Tietääkseni ainakin juniorisarjoissa pelaavat pelaajat asuvat tällaisissa perheissä. Ammattikiekkoilijoista en tiedä.
Sidney Crosby asui Mario Lemieuxin perheessä ensimmäisen NHL-kautensa.