Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

  • 1 122 261
  • 6 105

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Jos nyt kuitenkin iloitaan, että pelit jatkuu, eikä itketä paljonko sai TuTo ja paljon sai Hokki, itseasiassa tiedän vain, että Turkuun meni 100th ja Forssaan 14th eur, Ketterälle 28th eur ja niin edelleen, pelataan nämä 12 runkosarjan ottelua poikkeen ja sitten pudotuspelit ja katsotaan kuka voittaa mestaruuden, kuka joutuu karsimaan ja kuka putoaa, näin niin kuin urheilussa yleensä.

Niin, sen verran vielä olen ulkona näistä karkeloista, että en ole kuullut Hokin tehneen tarjousta Lainiosta?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
James Harden, Tyson Fury, Tyler Bertuzzi
pelataan nämä 12 runkosarjan ottelua poikkeen ja sitten pudotuspelit ja katsotaan kuka voittaa mestaruuden, kuka joutuu karsimaan ja kuka putoaa, näin niin kuin urheilussa yleensä.

Mutku ei kukaa karsi eikä putoo :(:(

Noin niinkun muuten ihan kiva et pelit jatkuu, mut eihän tätä kautta osaa ottaa niin tosissaan ku normaalisti. Jo syksyllä oli vähän sellanen fiilis, ettei jaksa innostua, kun tietää et kausi jossain vaiheessa pistetään poikki. Noh, ehkä se fiilis sieltä ens viikolla löytyy, kun kiekko on taas jäässä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Joensuussa ilmestyvässä Karjalaisessa on juttua OKM:n jakamasta tuesta. JoKP:n GM kertoo jutussa muun muassa seuraavaa: Liitto on jakanut rahat OMK:n jakoperusteiden sekä ottelutuottojen eli lipunmyynnistä ja kioskimyynnistä tulevien menetysten mukaan. Jokainen seura on toimittanut niistä omat lukemansa. Olemme tyytyväisiä saamaamme tukeen ja meillä on varmasti isoimpiin kuuluvat kulutkin. Mestis-seurojen välillä on isoja eroja hallinnon ja ottelutuottojen osalta. Mukaan ei laskettu kotipelien fanituote myyntiä, joka on meillä ylivoimaisesti parasta, mutta emme kitise siitä.

Juttuun on haastateltu myös Mestiksen operatiivista johtajaa Aroa: Aina kun jaetaan raahaa , niin joku pahoittaa mielensä, jos ei tehdä tasajakoa. Liitto haki mahdollisimman objektiivista, tasapuolista ja avointa mallia. Liitto toi jakopäätöksen myös Mestiksen hallitukseen ja haki siihen seurojen palautteen ja tarjosi mahdollisuuden muutoksiin. Äänin 12-2 Mestiksen seurat kannattivat tehtyä esitystä.

Aron mukaan liito käytti jakoperusteiden päätöksissä pohjatietona Mestis-seurojen aiemmin toimittamia sarjalisenssien tietoja ja niihin tehtiin vielä tarkennuksia puhelimitse: Mukana oli useita ottelutapahtumiin liittyviä rahavirtoja, joita vertailemalla luotiin kullekin seuralle suhdeluvut. Tukikuukausiksi laskettiin joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuu.
 

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
On tässä silti jotain kummallisuuksia vieläkin. Esimerkiksi se että paljon kausikortteja myyneet seurat oli huonommassa asemassa torstain tulosruudun mukaan. Totta on että sillon ei enää varmastikaan irtolippuja myydä otteluihin niin paljoa. Mutta pitäähän ne silti laskea tuotoiksi ottelua kohden. Vaarana tässä on se että niillä paikkakunnilla missä meni kausareita paljon ihmiset alkavat vaatia kausikortin hinnasta osaa takaisin kun pelejä jäi näkemättä. Mistäs ne sitten maksetaan jos tuki oli sen takia pienempi?

Lisäksi tuo yleisömäärä vertailu on itselleni jäänyt hieman epäselväksi. Joku viisaampi voi korjata tämän. Mutta oliko tosiaan niin että pohjana käytettiin viime kauden yleisömääriä?? Onhan se todella väärin Espoota ja Forssaa kohtaan jos näin on koska pelasivat sarjaporrasta alempana. Muilla 12 joukkueella pohjana olisi siis viime kauden normaalin mestiksen runkosarjan luvut joihin ei edes korona ehtinyt vaikuttaa. Tämän kauden yleisömäärissä Espoo ja Forssa ovat molemmat kärkipäässä ja kummallakaan paikkakunnalla ei nyt päästy näkemään mitä innostus sarja noususta olisi tuonut väkeä halliin koska korona oli pelotteena syksyn peleissä. Joten mietin vaan että onkohan noissa peli tuottojen menetyksissä aivan tasapuolista ollut kohtelu.
 

Oadie

Jäsen
Äänin 12-2 Mestiksen seurat kannattivat tehtyä esitystä.
Mitä ihmettä? Täällähän on kerrottu varmana tietona, että TUTO:n pj. on nuo jakanut ja Anttilan kanssa kaksin hyväksynyt.

Ketterä lienee toinen noista kahdesta vastustajasta ja toinen todennäköisesti RoKi. Muiden turha motkottaa asiasta. Ja kannattajienkin kannattaa suunnata arvosteluryöppynsä oman seuransa toimistoihin jos kerran ovat tuon hyväksyneet.

Itseäni yllättää, että Jokipojilla on isot ottelutuotot. En epäile asiaa, mutta tuli yllätyksenä. Kulut seuralla lienevät mm. TUTO:n ohella sarjan suurimpia.

Esimerkiksi se että paljon kausikortteja myyneet seurat oli huonommassa asemassa torstain tulosruudun mukaan. Totta on että sillon ei enää varmastikaan irtolippuja myydä otteluihin niin paljoa. Mutta pitäähän ne silti laskea tuotoiksi ottelua kohden. Vaarana tässä on se että niillä paikkakunnilla missä meni kausareita paljon ihmiset alkavat vaatia kausikortin hinnasta osaa takaisin kun pelejä jäi näkemättä.

Siis missä tullut ilmi, ettei kausikorttien myyntiä lasketa tuohon? Jos näin on niin se ei kyllä ole oikein. Itse en tähän oikein usko. Joillakin seuroilla on noita kausari kamppanjoita, joilla kortin on saanut pilkkahintaan. Nämä osaltaan vaikuttavat ottelutuottoon.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
On tässä silti jotain kummallisuuksia vieläkin. Esimerkiksi se että paljon kausikortteja myyneet seurat oli huonommassa asemassa torstain tulosruudun mukaan. Totta on että sillon ei enää varmastikaan irtolippuja myydä otteluihin niin paljoa. Mutta pitäähän ne silti laskea tuotoiksi ottelua kohden.

Eihän ne muuta tuloa tuo peleihin kuin pelitapahtumien oheistuotot ja nehän laskettiin. Vaarana on toki se, että kausikorttilaiset vaativat rahoja takaisin, mutta se on taas asia erikseen.


Siis missä tullut ilmi, ettei kausikorttien myyntiä lasketa tuohon? Jos näin on niin se ei kyllä ole oikein. Itse en tähän oikein usko. Joillakin seuroilla on noita kausari kamppanjoita, joilla kortin on saanut pilkkahintaan. Nämä osaltaan vaikuttavat ottelutuottoon.

Miksi ne laskettaisiin? Niistä on tulot saatu vai ollaanko niitä jo seuroissa hyvitetty. Kysehän tulevien pelien mahdollisista lipputuloista ja kioskimyynneistä. Kausikorttilaiset ei enää lipputuloja tuo ja kioskimyynti on laskettu mukaan laskelmiin.
 

manager78

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Suomen maajoukkueet
On tuossa kausikorttiasiassa edelleen pieni probleema mielestäni. Eli siis paljon kausikortteja myyneet olivat heikommassa asemassa. On totta että niistä on jo saatu tulot etukäteen. Mutta tosiaan kausikorteista jäi noin puolet peleistä käyttämättä. Ihmiset saattavat vaatia osaa rahoistaan takaisin sen takia. Ei varmasikaan ketään tänne jatkoaikaan kirjoittajista mutta kyllä kaikenlaisia ihmisiä kortin ostajistakin löytyy. Eli annetaanko näille organisaatioille sitten jotain jälkeenpäin saatavaa tukea siitä jos kortteja on jouduttu hyvittämään? Koska ne seurat joilla ei ollut isoja korttimyyntiä saivat nyt rahaa enemmän, ja se on sellaista rahaa jota varmuudella ketään ei tule vaatimaan takaisin.

Ja sitten tässä kausariasiassa on myös kauaskantoisempia vaikutuksia. Vaikka ihmiset eivät rahoja vaatisikaan niistä takaisin saattaa moni kortinostaja tympääntyä tähän tilanteeseen eikä osta sen takia enää seuraavalle kaudelle korttia kun koki ettei saanut rahoilleen nyt vastinetta tarpeeksi. Kaikki eivät ole yhtä hardcore faneja kuin me jatkoaikaan kirjoittelijat. Mutta ikävähän tämä tilanne on kaikenkaikkiaan ja eihän tästä kukaan nauti.

Kun itse kuulin tuon tänne Forssaan saadun säälittävän tukisumman 14k aloin pohtia olisiko ollut parempi täälläkin jättää leikki sikseen. Kyllähän tuosta nyt jokainen ymmärtää että perstnettoa tulee ja paljon. Ellei meillä täällä sitten ole Karri Rämön kaltaista pelastavaa enkeliä josta ei vain ole puhuttu.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
On tässä silti jotain kummallisuuksia vieläkin. Esimerkiksi se että paljon kausikortteja myyneet seurat oli huonommassa asemassa torstain tulosruudun mukaan. Totta on että sillon ei enää varmastikaan irtolippuja myydä otteluihin niin paljoa. Mutta pitäähän ne silti laskea tuotoiksi ottelua kohden.
Kausikorteista on jo rahat saatu. Eri asia on sitten, jos rahoja joudutaan palauttelemaan. Toinen asia noihin kausikortteihin liittyen on niiden hinta. 99€ kausikortilla lipun keskihinnaksi tulee alle 4€/kotiottelu. Siis alkuperäisen otteluohjelman mukaan. Jos tämä lasketaan mukaan ottelukohtaisesti, on lipun keskihinta todella alhainen. Tämä sitten vaikuttaa laskennallisiin tuloihin.

Yleisellä tasolla pitäisi nyt muistaa, että rahat on jaettu, eikä jako enää muutu, vaikka kuinka purnaisi. Nyt kamppailut siirtyvät kabinetistä kaukaloon. Suunta on oikea.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Itse kuulin tutuilta hevosmiehiltä huhua, että lähes kaikki jatkavat seurat olisivat kyselleet Lainion perään ja myös tehneet tarjouksen. Ylivoimaisesti isoin tarjous kuulemma tullut Hokilta ja jos kuulemani summa pitää edes lähes paikkansa niin varmasti eivät muut joukkueet samaan pysty. Eli oma veikkaus on, että Hokkiin menee Lainion poika. Tietysti jos menestystä haluaa rahan edelle, niin ehkä sitten valitsee toisin. No, pelipaikka ainakin Mestiksestä löytyy varmasti :)
Kyllä Lainion asemassa luulis valitsevan sellaisen jengin jonka kautta saa helpoimmin mahdollisuuden liigaan. Eli IPK, Ketterä, KeuPa voisivat olla parhaimmat vaihtoehdot. Toki Peliitatkin, mutta jos haluu pitkän kevään ja menetystä joukkuetasolla niin IPk tai Ketterä ois varmimmat sanoisin.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Aika jännä tilanne syntynyt Mestiksessä, että kaikki ovat yhden perässä ja Lainio voi jopa huudattaa hintaansa ylöspäin. Yllättävää myös, että Hokista on konkan jälkeen kehittynyt nopeasti rahakas seura.

Ketäs muita siellä on SaPKossa Lainion jälkeen niitä halutuimpia?
Kevättä aatellen Rauvola on kova työmyyrä. Hämäläinen on hyvä maalintekijä. Fobba on tärkee kokonaisuudessaa ja luulis että hänenki perässä on joukkueita. Siren on pirun taitava ja potentiaalinen. Savolainen kova työmyyrä ja osaa tehdä pisteitäkin. Onhan noita siis.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Kyllä Lainion asemassa luulis valitsevan sellaisen jengin jonka kautta saa helpoimmin mahdollisuuden liigaan. Eli IPK, Ketterä, KeuPa voisivat olla parhaimmat vaihtoehdot. Toki Peliitatkin, mutta jos haluu pitkän kevään ja menetystä joukkuetasolla niin IPk tai Ketterä ois varmimmat sanoisin.
Tuntemani "hevosmiestoimiston" tietäjät tietävät kertoa, että Lainio olisi menossa Iisalmeen. Saa sitten nähdä?
 

Knap

Jäsen
Tuntemani "hevosmiestoimiston" tietäjät tietävät kertoa, että Lainio olisi menossa Iisalmeen. Saa sitten nähdä?
Jölli näyttää hauista ja ostaa koko SaPKon tyhjäksi. Ei siksi että tarvittaisiin, vaan että muut eivät vahvistu. Lainio ja Hämäläinen sieltä lähinnä maistuisi.

Pakko muuten sanoa, että onhan tämä lohkojako ihan perseestä. Mutta onneksi IPK pääsi tähän pahempaan lohkoon. Väittäisin että näissä 12 ottelussa tärkeämpää on se pelinvaativuus kuin kerätyt pisteet. Ketterä ja Kiekko-Pojat kyllä mukava päästä näkemään pariinkin otteeseen.
 

rosvo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis, Liiga, NHL, Rautaliiga
Jölli näyttää hauista ja ostaa koko SaPKon tyhjäksi. Ei siksi että tarvittaisiin, vaan että muut eivät vahvistu. Lainio ja Hämäläinen sieltä lähinnä maistuisi.

Pakko muuten sanoa, että onhan tämä lohkojako ihan perseestä. Mutta onneksi IPK pääsi tähän pahempaan lohkoon. Väittäisin että näissä 12 ottelussa tärkeämpää on se pelinvaativuus kuin kerätyt pisteet. Ketterä ja Kiekko-Pojat kyllä mukava päästä näkemään pariinkin otteeseen.

Juuri näin! IPK:n Instagram -tili kertoo että maanantaina pärähtää kolme uutta pelaajaa rosteriin. ;)
 

Big Bear

Jäsen
Pitää kuitenkin muistaa, että Karppinen lähti ja hyökkäys on lukumääräisestikin aika ohut. Ja taitaa ne torijuhlatkin olla kiellettyjen asioiden listalla. Mielenkiinnolla toki odotan IPK:n maanantain sopparijulkistuksia. Jospa tähän sarjaan vielä kuitenkin syttyy...
 

The Rock

Jäsen
Pikkulintujen mukaan Ahlmarkin uusi joukkue on Hokki, kun taas Torikka pukee jatkossa päälleen Peliittojen sotisovan.
 

Pr. Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki rehdit
Juuri näin! IPK:n Instagram -tili kertoo että maanantaina pärähtää kolme uutta pelaajaa rosteriin. ;)
Eiköhän se Lainio ole yksi noista kolmesta. Muista kahdesta en kyllä osaa sanoa. Savolainen ainakin jatkaa pelejään Porissa, joten ei ainakaan Iisalmeen ole siirtymässä.

Ja ei kai missään ole mainittu että kaikki kolme pelaajaa tulisi Savonlinnasta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös