Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Sekalaisia huomioita ja kuriositeetteja

Viestiketju osiossa 'Tappara' , aloittajana Fallossymboli, 27.11.2002 klo 14.11.

 1. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  En tiedä onko mussa jotain vikaan, mutta näinä hetkinä ajatukseni ovat aina Ilveen poikien luona. Että eikö ne pääse kokeen näitä hetkiä ollenkaan.
   
 2. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Tuli vaan mieleen, enkä viitsi itse tarkistaa: Onko joku pelannut Tapparassa 55:llä Reten lopettamisen jälkeen? Twitter-mittaiseen viestiin loppukaneetiksi #PaitaKattoon .

  E: Joo, pasmat sekaisin, kun ei muista mitään niin ei muista mitään. Mutta. Ei olisi kyllä Bailenin pitänyt saada Reten numerolla vetää. #OneAndOnly
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2015 klo 18.49
 3. Burgerman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Boston Bruins
  Lainaus:
  Ainakin Nick Bailen niinkin kauan sitten kuin viime kaudella.
   
 4. Vanhapuuma Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYPinkylä, Green Bay Packers, HJK
  Periaaatteesta en käy laittamassa tätä viestiä Lukon osioon.

  Onhan se Tapparan mies, Ville Nieminen, hieno mies. JYPinkylästä isot ikonille. Tullaan kaipaamaan tätä väriläiskää liigakaukaloissa, ja nimenomaan sinioransseissa.

  Ja saa voittaa Kärpät, kiitos.
   
 5. Musta_Kyy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Semmosta vaan, että Goodmanissa oli tänään pehmistarjous. Siinä kun niitä syötiin, tuli mieleen että on kevät ja sulihan se siinä nopeasti. Tuli mieleen samalla illan peli ja yksi maalivahti.
   
 6. Taze Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings
  Teemu Aalto on oikea epäonnen talismaani, pelkkiä hävittyjä finaaleita tilillä ja näyttää pahasti, että on tulossa taas yksi lisää. Pitäisikö Aallolle antaa monoa, niin olisi saumat?
   
 7. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Tai pitäiskö roudata organisaatioon myös Jarkko Ruutu, joka on hävinnyt Stanley cup -finaalin, olympiafinaalin, mm-finaalin, world cup -finaalin ja SM-liigan finaalin. (Ok, on tainnut myös voittaa sm-finaalin mutta ei kuitenkaan muita.)

  Erikoistutaan häviämään kaikki finaalit. Brändi se on sekin.

  J. Ruutu, welcome on board, we'll need your divine quidance 'n expertise.
   
 8. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Missähän on tällä hetkellä maailman ison Tapparan logo? Sellainen oli aikoinaan Ratinan lähellä olevan talon päädyssä. Olisi pitänyt suojella se talo.

  Anyway, kysymys kuuluu: missä on tällä hetkellä isoin Tapparan logo?
   
 9. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ei kai se talo sieltä ole minnekään kadonnut, YIT vaan otti ja rakensi toimistotalonsa sen seinän eteen? Eipä silti, komea ilmestys se oli. Samoin kuin ne tienvarsimainokset. Markkinointipuoli voisi taas heräillä pitkästä aikaa
   
 10. forrest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tuo seinässä roikkunut logolakanahan muistaakseni myytiin Huuto.netissä tai muuten kaupattiin.
   
 11. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Mä luulin, että se oli maalattu. Tämähän on hyvä uutinen: lakana on vaan saatava julkiselle paikalle. Ei kai se kellään himassa sisällä voi olla, ellei asu 6-kerroksisessa omakotitalossa. Nyt joukkoistamalla lakana esiin!
   
 12. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Jäin kokkelipäissäni listaamaan Tapparan supertähtiä viimeisen 40 vuoden ajalta. Supertähden määritän tässä kohtaa seuraavasti: pelaajasta huokuu wau-efekti, hän on ehdoton maajoukkumies ja olisi pärjännyt merkittävässä roolissa NHL:ssä (konditionaali siksi, että käytännössä änäriin on päässyt laajemmassa kuvassa vasta n. parikymmentä vuotta). Tuo "merkittävässä roolissa" on tietenkin hemmetin hankala määritelmä, mutta yritän sillä kuvata, miten pelaajan lahjoilla teoreettisesti pärjättäisiin tämän hetken NHL:ssä. Mielelläni jättäisin tämän NHL-ehdon kokonaan pois, mutta haluan kuitenkin kuvata määreellä sitä, että pelkkä maajoukkuemies tai wau-efekti ei tässä kohtaa riitä supertähden statukseen. Ei siis kannata pilkunviilaajamaisesti takertua änärikohtaan - yritän änärianalogialla vain kuvata pelaajan erityisyyyttä.

  Eniveis, zrbs:ksen mielestä Tapparan supertähtiä ovat viimeisen 40 vuoden aikana olleet: Marja, Mara, Ekku, Keijo*, Taneli*, Teppo, Sasha ja Pate. Näistä Marja on syntynyt 40-luvulla, Mara ja Ekku 50-luvulla, Keijo ja Taneli ja Teppo 1960-luvulla sekä Sasha ja Pate 90-luvulla. Oikeastaan ainoa epäselvä näistä on Mara, joka ei ollut vakiomaajoukkuemies, mutta jonka wau-efekti on kuitenkin kaikkiin muihin nähden eksponentiaalinen. Ja on tietysti selvää, että jo muutaman pelin perusteella voidaan todeta, että Pate on supertähti.

  No, nyt päästäänkin sitten itse asiaan. Listassahan on nimittäin valtavat aukko: 70- ja 80-luku. Nieminen on iso Tappara-hahmo, yksi suurimmista, mutta pelilliset kyvyt eivät supertähden statukseen riitä. Ketään muita ehdokkaita noilta vuosikymmeniltä ei edes tule mieleen; 80-lukulaistenkin potentiaali on jo nähty. Eli voidaan sanoa, että Tapparan juniorivalmennus on vetänyt aika vituralleen varsin pitkään. Ja itse asiassa uskon, että noiden 40-60-lukulaistenkin osaaminen perustui ennen kaikkea omatoimiseen harjoitteluun (lue: höntsäämiseen). Kun jääkiekko löi itsensä läpi koko valtankunnan tasolla (about 70-luvun lopusta lähtien), pelkkä pelaajatuotannon massa ja omatoiminen harjoittelu ei ole enää riittänyt. Nyt voidaan luonnollisesti pohtia, että onko junnuvalmennus viime vuosia petrannut vai ovatko Sasha ja Pate vain yksittäisiä sattumia tai geenimutaatioita. Valmennuksen tasoa voisi tietysti analysoida perusteellisemmin listaamalla vaikkapa A-junnujen mitalit halki historian, mutta sitä en nyt jaksa.

  * Nokkelimmat osannevat päätellä, keitä Keijo ja Taneli ovat. He ovat esitetty tässä salanimillä, koska en voi kyseisiä jannuja sietää, mutta osoitan kuitenkin suuruuteni ottamalla heidän listaukseen mukaan, koska täyttävät, enemmän tai vähemmän, supertähden määritelmän.
   
 13. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Mikä Jutissa ja Jannessa noin pännii? Tässä vissiin haettiin Tapparan kasvatteja? Muutenhan voisi kyllä Jorstinkin mainita. Konna nyt on aina ollut vähän euroneppailija.

  No joo, kyllähän sitä ovat jo ihan interwebin syövereissäkin erästä Tapparan -01 -syntynyttä jantteria vähän kärkkyneet kovan luokan prospektina, mutta katsellaan nyt, alkaako näitä sashapatuja tosiaan tulla joka kolmas vuosi.
   
 14. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Niin kuin tuossa aiemmin peräänkuulutin A-junnujen mitalitilastoa kautta historian, niin alla (mitalien lukumäärä vuosikymmenittäin). Otin mukaan myös Ilveen mestaruudet, niin universaali organisaatio-argumenttini saa laajempaa tukea.

  1940-luku (5 kautta): Tappara 1, Ilves 5
  1950-luku (10 kautta): Tappara 8, Ilves 5
  1960-luku (10 kautta): Tappara 6, Ilves 6
  1970-luku (10 kautta): Tappara 6, Ilves 8
  1980-luku (10 kautta): Tappara 6, Ilves 5
  1990-luku (10 kautta): Tappara 2, Ilves 6
  2000-luku (10 kautta): Tappara 2, Ilves 1
  2010-luku (5 kautta): Tappara 0, Ilves 2

  Aina 80-luvulle asti tamperelaiset hallitsivat melko suvereenisti myös A-junnujen sarjaa. Tapparan menestysvuodet katkesivat 1980/90-lukujen taitteeseen, Ilveksen lento jatkui hieman pidempään. Kysymys oli siis siitä, että kiekkoa alettiin pelata tosissaan myös muualla n. 1970-luvun lopusta lähtien (tai varmaankin esim. pääkaupunkiseudulla jo hieman aiemmin, se näkyy ifk:n ja jokereiden junnumitalitilastoissa about 80-luvun puolivälistä).

  Asetelma on verrattavissa Nokiaan. Kun pelikentille tulee muita, aiempi ei enää riitä. Selittävät tekijät eri toimialoilla ovat toki hieman erilaisia, mutta yleisesti ottaen voidaan puhua organisaatioiden luonnollisesta kyvyttömyydestä uudistua ja vastata kilpailuun. Organisaatiokulttuureista tulee kylläisiä ja muutosvastarintaisia.
   
 15. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Me ollaan kuulkas sarjakärjessä, ei ihan jokapäiväinen tilanne!
   
 16. Sardion Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Viisi (5) vuotta ehti vierähtää edelliskerrasta. Mahtavaa!
   
 17. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tuli noista hienoista retro-paidoista mieleen, että eikös Tappara pelannut viime kaudella joitain kotipelejä valkoisissa paidoissa? Entä miten muuten tuo kotipaidan väri on vaihdellut? Muistan että ainakin 1990-luvulla valkoinen oli kotipaita.
   
 18. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ken-André Olimb, Zoul Armiia
  Lainaus:
  Olisiko kaksi viime kautta vedetty viikonlopun kotipelit valkoisella kotipaidalla? Tai siis, kysymys liittyy lähinnä kausien lukumäärään, kaksi tai kolme.
   
 19. Hirvonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Mikä helvetin hinku Tapparan toimistolla on näihin tuplapeleihin, joista jälkimmäinen on levännyttä vastustajaa vastaan. Tänä viikonloppuna se taas nähtiin, ettei potku riitä edes yhteen ehjään 60 minuuttiseen, kahdesta puhumattakaan. Seuraavat kaksi peliä myös samalla kaavalla, kuten myös sitä seuraavat. Ymmärrän kyllä Hakametsässä pelattavien naisten säbäkisojen vaikutuksen, mutta näitä tuplapelejä on ollut pitkin kautta vaikka kuinka paljon. Vähän kuin antaisi osan pisteistä suosiolla pois.
   
 20. isokynä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  No onhan se nyt jumalauta, jos ammattimiehet ei jaksa pelata peräkkäisinä päivinä, kun edellisestä pelistä viikko aikaa. Toki olen itsekin kritisoinut tuota Tapparan tämän kauden otteluohjelman älyttömyyttä, joka tosin johtui lähinnä noista turhanpäiväisistä CHL-peleistä, jotka onneksi Tapparan osalta loppuivat.
   
 21. Vintsukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Suomi, Panthers
  Peräkkäiset pelit Kouvolassa ja Lappeenrannassa käyvät järkeen, saa samalla reissulla hoidettua molemmat päiväjärjestyksestä, mutta ensi viikolla tupla Jyväskylä/Vaasa ja seuraavalla Kuopio/Tampere ei kyllä ollenkaan. JYP ja Sport vielä viikonloppuna, eli reilusti alle vuorokausi matsien välillä ja Jyväskylästä Vaasaan on hitusen pidempi matka kuin kotoa Tampereelta.
   
 22. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Lainaus:
  Eikös jossain ole spekuloitu, että Tappara nimenomaan haluaisi näitä kaksoispelejä? Hyvää reeniä pleijareihin. Tapparan toimiston perspektiivi ja strateginen ajattelu on hieman toisella tasolla kuin vaikkapa naapurissa, jossa pitkäjänteisyys liitetään lähinnä nautaan.
   
 23. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Etuna tässä on myös se, että otteluiden lomaan jää enemmän pidempiä yhtäjaksoisia pelitaukoja harjoittelua varten. Mahdollisuudet niin fysiikan kuin pelin kehittämiselle paranevat. Mielestäni aivan järkevää toimintaa. Tosin mahdollisuus runkosarjan voittamiseen pienenee.
   
 24. Lainaus:
  Kyllähän runkosarjan voitot voi heittää menemään tällä otteluohjelmalla. Jos vaikka vertaa tosiaan paitsi näitä lohko-otteluita IFK:n vastaaviin, niin myös nämä perättäisten päivien pelit levännyttä vastustajaa vastaan ovat omaa luokkaansa Tapparalla. Vääjäämättä tulee pistemenetyksiä noissa peleissä.
   
 25. McTorso Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Älähän nyt, ette te HIFK:n kanssa runkosarjan voitosta kamppaile, vaan Kärppien. Kärppien lohko on mielestäni aika kova(JYP ja KalPa). Perättäisten pelipäivien tilannetta en Kärppien osalta tiedä. HIFK:n lohko on kyllä niin helppo, että se mahdollistaisi muutaman helpon lisäpisteen hommaamisen. No, sillä ei ole merkitystä, koska ei ole HIFK vieläkään niin hyvä, että runkosarjan voittaisi.