Mainos

Seattle Kraken 2023–2024

  • 8 313
  • 30

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
No niin, vihdoin ja viimein kausiketju tulevalle kaudelle. Enpä ole näitä ennen avannut, joten tässäpä oma versioni kausiketjun pohjustuksesta, korjatkaa jos tuli asiavirheitä, etenkin nuo waiver-jutut ei ole ihan 100% kristallia omassa päässäni.

Edellinen Krakenin kausi päättyi useimpien yllätykseksi ns. konferenssifinaalien porteille. Nyt lähtökohdat tulevaan kauteen ovatkin aivan erilaiset kuin vuosi sitten, jolloin lähdettiin ehkä vähän alakanttiin menneen ensimmäisen kauden jälkeen parantelemaan asemia ja haaveilemaan pudotuspelipaikasta. Viime kaudella saatiin paljon pisteitä etenkin alkukaudesta kun vastustajat ei ihan parhaalla kokoonpanolla ja/tai asenteella saapuneet kaukaloon, tällä kaudella tuota yllätysmomenttia ei enää ole.

Mitään supervahvistuksia ei joukkueeseen vapailta markkinoilta hankittu, mutta uusien “täytepelaajien” myötä rosteri on kuitenkin täynnä pelipaikasta taistelevia “kolmoskentän pelaajia”. Joukkue ei siis ole oikeastaan vahvistunut viime kaudesta (joidenkin mielestä on saattanut jopa vähän heikentyä), vaikka toki Beniers on taas vuoden vanhempi ja parempi, jos ei toisen kauden slumppia tule (vaikka onkin jo kolmas sopimusvuosi) ja toivottavasti Burakovsky saa pelattua kauden ehjänä. Joten ennakkoon on mahdollista jopa että pudotuspelipaikkakin jää haaveeksi, mikä luonnollisesti olisi kova pettymys ja tavallaan askel taaksepäin viime kauden jälkeen. Tämä runko ei vielä kuitenkaan ei ole se millä contenderiksi voitaisiin julistautua, joten Francisin suunnitelmaan luotetaan kuin kiveen. Alkavalla kaudella on kuitenkin paljon jännitettävää, vaikka vielä ei cupista taistellakaan. Ennakkoon näyttää kuitenkin, että Kraken taistelee Läntisen konferenssin villikorttipaikoista, kun Tyynenmeren divisioonan top-3:een ei liene asiaa.


Pelaajat

Maalivahdit
#31 Philipp Grubauer
Saksalainen alkoi viime kaudella näyttää niitä otteita minkä takia hänet signattiin Krakenin ykköstorjujaksi. Oikeastaan viime kaudella loukkaantumisen jälkeen palatessaan maalin suulle, oli todella hyvä ja syrjäytti Krakenia pinnalla pitäneen Martin Jonesin nokkimisjärjestyksessä, kuten toki ennakkoon pitikin. Tällä kaudella selvä ykkösvahti ja saanee noin 50 starttia runkosarjassa ilman loukkaantumisia.

#35 Joey Daccord
Daccord pelasi pitkät AHL-pudotuspelit viime kaudella ja oli todella hyvä. Oli hyvä myös niissä 5 ottelussa mitä pääsi Krakenissa pelaamaan. Ennakkoon oletin, että lähtee hakemaan vastuuta jostain muusta seurasta, mutta tekikin parin kauden jatkosopimuksen Krakenin kanssa. Tullee taistelemaan kakkosvahdin paikasta Chris Driedgerin kanssa, ja ennakkoon veikkaan että tulee sen paikan lunastamaan.

#60 Chris Driedger
Palaili viime kaudella loukkaantumisen jäljiltä AHL:ään, mutta joutui siellä Daccordin kakkosmieheksi. Pelaa isolla palkalla, ja jos harjoitusleirit sujuu hyvin, saattaa saada kauden alussa näyttöpaikkaa NHL:n puolellakin, ikäänkuin näyteikkunassa muille seuroille että pystyy vielä toimimaan NHL-tason veskana. Suhteellisen turvallisesti liikuteltavissa NHL:n ja AHL:n välillä, kun mikään toinen joukkue tuskin waivereista miestä tuolla caphitillä nappaa.

Muut
Niklas Kokko
on kypsymässä vielä Liigassa, nappikausi alle ja siellä on sopivasti AHL:ssä ykkösvahdin paikka auki ensi vuoden päästä. En nyt löytänyt mitään uutista missä miehen ensi kauden pelipaikka paljastuisi, mutta oletan että se on Liigassa joko Kärpissä tai sitten lainalla jossain toisessa seurassa, kun Kärpilläkin näyttää olevan kolme NHL-sopimuksella operoivaa nuorta maalivahtia, joista ehkä kuitenkin ne pari muuta pelaa jo ensi kaudella AHL:ssä. Visa Vedenpää oli yllätysdraftays tältä kesältä, hauska seurata myös hänen kehitystään jatkossa.

Puolustus
Puolustajat pakkipareittain kuten itse ne oletan ensi kaudella muodostuvan:

#6 Adam Larsson
Viime kaudella “Big Cat” nousi aivan uusiin sfääreihin ja oli Krakenin puolustuksen kulmakivi. Mies on puolustajana aikalailla parhaassa iässä, ja ei ole väärin olettaa että tulevallakin kaudella nähdään jämäkkää puolustuspeliä ja näyttäviä läpiajomaaleja. Noh, ainakin ensimmäisiä, vaikka viime kauden sykähdyttävimpiä hetkiä runkosarjassa olikin Larssonin silkkiset kädet läpiajossa jäähynsä jälkeen. Tekee paljon oikeita asioita omassa päässä ja pelaa uhrautuvasti joukkueen voiton eteen. Muodostaa kiveen hakatun ykköspakkiparin Dunnin kanssa ensi kaudellakin.

#29 Vince Dunn
Vielä viikko sitten ei olisi voinut Dunnia kirjoittaa ykköspakkipariin kausiennakkoon kun jatkosopimusta ei oltu vielä saatu aikaiseksi. Mutta sieltä se maltillinen sopimus saatiin aikaan ilman välimieskäsittelyä. On ensi kaudella Krakenin parhaiten palkattu pelaaja, toivottavasti mies ei tästä seikasta jäädy yhtä pahasti kuin pudotuspeleissä viime kaudella. Dunnista on vaikea sanoa onko hän niin hyvä kuin viime kauden numerot osoittavat. Välillä hieman pulassa paineen alla omassa päädyssä, mutta on hyötynyt Larssonin rauhallisesta olemuksesta ja on miehellä myös puolustuspäässä peli mennyt eteenpäin. 64 pistettä viime kaudella runkosarjassa oli sellainen saldo, että sillä jo miljoonia pystyy sopimusneuvotteluissa pyytämään, mutta kaikki varmaan jännittävät ensi kauden osalta, että oliko tuo yhden kauden suonenveto, vai jatkaako mies pistetehtailuaan jatkossakin. Jos pisteitä ei tule, niin ei nyt varsinainen riippakivi kokoonpanossa, mutta 2-3M:llä saisi paremman puolustuspään osaajan kokoonpanoon, siispä pidetään peukkuja että ura jatkuu nousujohteisena.

#3 Will Borgen
Kovaluinen peruspakki joka ei taka-askelia ota, mutta ei panikoi kiekollisena paineen alla ja hoitaa yleensä sen helpon syötön eteenpäin tai pakkiparille. En oikein tykännyt miehestä Krakenin ensimmäisellä kaudella, mutta viime kauden edetessä lämpenin miehen otteille ja olin iloinen kun mies kirjoitti maltillisen parin vuoden jatkosopimuksen.

#24 Jamie Oleksiak
Muodostaa Borgenin kanssa melko kovaotteisen ja isokokoisen pakkiparin, ei varmaan mikään hyökkääjän unelmavastustaja. Ei pelaa kuitenkaan mitään sikaa, vaikka jakaakin kovia taklauksia. On vähän niinkuin Marko Anttila, eli käyttää isoa ulottuvuuttaan hyvin hyödyksi, mutta luistelu on sulavampaa kuin Anttilalla ja Oleksiak onkin ollut yllättävän hyvä hyökkäyssuuntaan. Veikkaan että viime kauden maaliennätys menee tällä kaudella rikki ja mies saa 10 maalia tällä kaudella täyteen. Viime kaudella Borgenin kanssa peli haki hetkittäin itseään, mutta pääasiassa olivat ihan toimiva pakkipari. 2-3 kentän pakkiparit voivat kuitenkin elää kauden mittaan, ja eri koostumuksia voidaan nähdä kun haetaan sitä optimaalisinta kokoonpanoa..

#? Brian Dumoulin
Uusi tuttavuus, oletettavasti kolmospariin. Hieman omaan makuun korkealla cap-hitillä, mutta onneksi lyhyellä sopimuksella operoiva Soucyn korvaaja on vanha Justin Schultzin joukkuekaveri Penguinsin ajoilta. En osaa sanoa pelasivatko aikanaan samassa pakkiparissa, mutta voi olla että valmennus kokeilee miehiä aluksi yhdessä.

#4 Justin Schultz
Miehittänee taas toisen ylivoimakoostumuksen viivamiehen paikkaa, kun ei Krakenilla oikein parempaakaan ole tarjolla. Tasakentällisin ihan OK viime kausi, mutta on mahdollista ottaa vielä hieman isompaa roolia ja nakuttaa reilu 40 pisteen kausi.

Muut
Cale Fleury
on jäänyt ikävään väliinputoajan rooliin Krakenissa, eikä viime kauden terveen pakiston myötä peliaikaa juuri siunaantunut. Jaycob Megna istunee myös katsomossa varalla. Ryker Evans pelasi AHL:ssä hyvän kauden ja syttyi etenkin pudotuspeleissä ihan liekkeihin. Harjoitusleirillä mahdollisuus näyttää että ansaitsee paikan NHL:n puolella, ja saaneekin näytönpaikkaa koska jos oikein tulkitsen CapFriendlyä, mies on vielä waiver-vapaa. Toivon todella että Evans saa kunnon näytönpaikan, koska kiekollista puolustajaa tuo rosteri kyllä kaipaisi etenkin ylivoimalle. Ty Nelson esiintyi prospect-leirillä edukseen, mutta ensi kausi mennee vielä OHL:ssä. Ville Ottavainen edustaa suomiväriä Krakenin puolustuksessa, mutta harjoitusleirin jälkeen tiedetään varmaan tarkemmin pelaako mies ensi kaudella AHL:ssä vai Liigassa. Oletan että ensinmainitussa, mutta NHL-debyyttiä tuskin nähdään tulevalla kaudella. Kokonaisuutena Krakenin prospect pool puolustuksen osalta vaikuttaa aika hyvältä lähivuosien osalta, ja kun Dunniakaan ei tarvinnut sitoa liian pitkään sopimukseen, niin omista kasvateista saataneen ihan hyviä palasia jatkossa kokoonpanoon.

Hyökkäys
Hyökkäyksen osalta pää räjähtää tuon tasapaksuuden takia, tulevia ketjukoostumuksia voi vain arvailla, vaikka viime kaudelta tuttuja ketjuja varmasti tullaankin näkemään.

#7 Jordan Eberle
Eberlen toistaiseksi viimeinen sopimuskausi starttaa, ja toiveissa on että ikä ei vielä paina ja tehot jatkuisivat vielä viime kauden tasolla. Oletettavaa on, että jatkaa Beniersin kanssa ykköskentän laidalla.

#10 Matty Beniers
Vuoden tulokkaaksi valittu Beniers pelasi ihan mukiinmenevän ensimmäisen täysmittaisen kautensa. Pientä väsymistä loppua kohden oli näkyvissä, mutta taas yksi hyvin treenattu kesä takana, niin on aika vääntää ruuvia taas vähän kireämmälle. Odotan 60 pisteen rajan rikkoutuvan tällä kaudella ja jopa 70 pistettä olisi ihan mahdollisuuksien rajoissa, koska eihän Krakenin ylivoima voi kolmatta kautta putkeen olla pelkkää paskaa, eihän? Tehojen lisäksi Beniers on kuin “köyhän miehen Barkov”, eli puolustaa tunnollisesti ja hyvällä pelisilmällä, valttina tosin Barkovin sijoittumisen ja ulottuvuuden sijaan hyvä liike. Beniersin jatkosopimusta aletaan varmaan rustaamaan heti nyt kun Dunnin tilanne saatiin selvitettyä, toivottavasti saadaan aikaan 8v sopimus sopivalla caphitillä, jokin 8x8 olisi toiveissa.

#19 Jared McCann
McCannin tykkikausi sai vähän ikävän stopin kun Makar kävi telomassa hänelle pudotuspeleissä aivotärähdyksen. Palasi vielä Starsia vastaan kaukaloon, mutta ei päässyt enää oikein peliin sisään. Toivottavasti tuo päätälli ei jättänyt mitään pidempiaikaista vaivaa ja mies on taas 100% pelikunnossa. McCannin pelipaikka Beniersin rinnalla ei ole ihan kiveenhakattu, vaan mies saattaa löytää itsensä myös Wennbergin laidalta. Sopii kuitenkin mielestäni Burakovskyä paremmin paremmin Beniersin rinnalle. Oli hieman yllättäen myös täsmälääke Krakenin surkeaan alivoimaan, ja muodosti hyvällä pelinlukutaidollaan aidon uhan maalintekoon myös alivoimalla. Ylivoiman tärkeä palanen viime kaudella, joskin se “kuvio” millä maaleja mätti vaikuttaa niin helpolta scoutattavalta, että jos joku nimeltämainitsematon #8 ei toisessa joukkueessa olisi paukuttanut one-trick-ponyna koko uransa YV-tehoja, niin voisi veikata ettei olisi kestävällä pohjalla. Mutta näköjään laadukas rannelaukaus niitä YV-maaleja pystyi pitkin kautta tuottamaan.

#95 André Burakovsky
Kausi jäi vähän torsoksi All-star tauon jälkeisen paluupelin revenneen nivusen (vai mikähän se nyt tarkalleen olikaan) takia, ja kuntoutuksessa tuli takapakkia pariin otteeseen niin, ettei päässyt enää edes pudotuspelejä pelaamaan. Ei ihan täysin ensimmäisellä kaudella ehtinyt sisäistää Krakenin pelikirjaa mikä näkyi vuotamisessa puolustussuuntaan, mutta uskon että pystyy tuosta vielä paljon parantamaan, ja hyvänä luistelijana istunee tällä kaudella entistäkin paremmin Krakenin sapluunaan. Palannee 20 maalin mieheksi. Kemiaa ei oikein ehtinyt syntyä missään ketjussa, mutta hyötynee puolustussuuntaan hyvin pelaavasta pass-first sentteristä, joten paikka löytynee Wennbergin rinnalta.

#21 Alexander Wennberg
Wennberg sai minulta paskaa niskaansa aina viime kauden puolivälin tietämille, vai olikohan jopa lähempänä kauden loppua, kunnes koin valaistumisen ja näin Wennbergin arvon joukkueelle. Pitäisin miehen kuitenkin poissa ylivoimasta, ei ole optimaalinen palanen siihen. AV:llä ja vastustajan pistenikkarien pimentämisessä kuitenkin arvokas palanen. Pelannee silti viimeistä Kraken kauttaan koska sopimus loppuu, ellei tyydy palkanalennukseen ja jatkossa pienempään rooliin.

#17 Jaden Schwartz
Schwartz on ihan toimiva kokenut pelaaja rosteriin, mutta ihosairautensa takia ei pysty ihan täyttä runkosarjaa yleensä pelaamaan eikä oikein osallistumaan joukkuetreeneihinkään täyspainoisesti, vaan joutuu vetämään verkkareissa omat harjoitukset. Tämä asettaa jonkinlaisen rajan odotuksillekin etenkin ketjukemian suhteen. Toivotaan että pystyy pelaamaan täyden kauden ja voisi vielä palata 50 pisteen mieheksi.

#37 Yanni Gourde
Sytyttäjä, ärsyttäjä. Gourden periksiantamattomuus kaukalossa ei jätä ketään kylmäksi, ja mies on pelannut itsensä fanien suosiksi. Muodosti viime kaudella Tolvasen ja Bjorkstrandin kanssa hyvin yhteen toimivan kolmikon joka kellotti toiseksi eniten peliaikaa Krakenin hyökkäystrioista. Gourden arvoa joukkueelle ei mitata pelkissä pisteissä, mutta mies pystyy kyllä rikkomaan 50 pisteen rajan, kunhan ketjukaveritkin pysyvät poissa syväjäästä. Bjorkstrandin normaali kausi tähän riittänee.

#20 Eeli Tolvanen
Viime kauden sensaatiokaappaus waivereista, istui hyvin Krakenin sapluunaan ja piristi hetken ylivoimaakin. Paikka YV:llä ei ole kuitenkaan tällä kaudella kiveenhakattu, joten ruudin täytyy olla kuivaa heti kauden alusta asti. Hinta/laatu-suhteeltaan erinomainen pelaaja, mutta on mahdollista, että välillä löytää itsensä nelosketjusta tai jopa rotaatiosta, ellei tietysti aloita kautta sellaisella tehoilulla, että ei tarvitse valmennuksen moista harkita.

#22 Oliver Bjorkstrand
Bjorkstrandin ensimmäinen kausi Krakenissa sujui kaksijakoisesti. Ensimmäinen puolisko kaudesta mies oli syväjäässä, mutta sitten alkoi uppoamaan ja 20 maalia meni lopulta rikki. Krakenin pelaajista suurimman parannuspotentiaalin pelaaja, kun pääsee tutussa seurassa nyt kauden alusta asti pelaamaan. 50 pinnaa lienee paperia, joten asetetaan rima sinne 60 pisteeseen.

#13 Brandon Tanev
Pikakiituri ja ihmiskuula Tanev on hyvä energiapelaaja neloskenttään. Pystyy myös stunttaamaan ylemmissä kentissä, ja on hyvä AV-pelaaja joka ei kroppaa säästele. On kuitenkin hieman kallis mies nelosketjuun 3.5M caphitillään, minkä takia en yllättyisi vaikka jotain uutta ketjusommitelmaa olisi tarjolla tälle kaudelle.

#56 Kailer Yamamoto
Yamamoto on lähes Seattlen omia poikia, kun on kotoisin saman osavaltion Spokanesta. Jäi Edmontonissa pieneen rooliin, aloittanee Sprongin korvaajana neloskentässä, ja hyvin pelaamalla voi nousta ylempiin kenttiin. Tavallaan tykkään tästä hankinnasta, mutta kun rosteri pursuaa jo nyt näitä “kolmosketjun” pelaajia, niin en ole kuitenkaan ihan varma. Toivotaan, että löytää uuden vaihteen uralleen Krakenissa.

#41 Pierre-Édouard Bellemare
NHL.com listaa Bellemaren vasemmaksi laitahyökkääjäksi, mutta eiköhän hänet hankittu täsmälääkkeeksi Krakenin huonoon aloitusprosenttiin, eli tärkeisiin aloituksiin sentteriksi. Muuten en kyllä tätä hankintaa ymmärrä. Lopullinen rooli jää nähtäväksi. On muuten 5v marginaalilla joukkueen nestori.

#15 John Hayden
Fyysinen Hayden pääsi koettamaan Krakenissa muutaman pelin, mutta loukkaantui sitten täysin turhassa tappelussa loppukaudeksi. Olisi voinut olla kaivattu palanen Krakenin playoff-runissa pudotuspeleihin hyvin istuvan pelityylinsä myötä. Koska Krakenin rosteri pursuaa jo yli, niin vaikea nähdä että peliaikaa runkosarjassa ihan hirveästi irtoaisi, ja käsittääkseni joutuu kulkemaan waivers-listan kautta kun AHL:ään lähetetään, joten tuskin on kovin todennäköinen palanen senkään takia runkosarjassa.

#12 Tye Kartye
“Playoff-sensaatio” joka loukkaantumisten takia pääsi haistelemaan NHL:ää suoraan pudotuspeleihin kulkematta runkosarjan kautta. Esiintyi enemmän kuin edukseen 10 ottelussa. Waivers-vapaa pelaaja (toivottavasti en vedä näitä waivers-tulkintoja nyt ihan vihkoon) joka varmasti pääsee pelaamaan myös runkosarjassa tulevalla kaudella.

#51 Shane Wright
Ehkä koko paketin mielenkiintoisin nimi sitten viimeisenä. Wrightin ensi kauden osoite on vielä kaikkea muuta kuin varma. OHL ei enää kehitä, mutta oikeus pelata AHL:ssä on vähän epäselvä koronan takia pelaamatta jätetyn kauden myötä. Lisäksi niissä säännöissä on jokin tietty pelimäärä mitä pitää kaudessa OHL:ssä pelata, että se lasketaan pelatuksi kaudeksi, ja olikohan niin että 3 pelatun OHL kauden jälkeen voi pelata AHL:ssä. Ja viime kaudella loukkaantumisen takia tuo pelimäärä jäi Wrightilla yhtä vajaaksi. Tuossa on nyt sitten Francisilla ja pelaajayhdistyksellä(?) neuvottelut kesken, kun pelaajalle olisi selkeästi oikea paikka jo AHL.
NHL:ssäkin Wright nähtäneen, mutta jos AHL-paikkaa ei saada onnistumaan, niin en pitäisi ihmeenä vaikka Wrightille raivattaisiin sitten vaikka neloseen vakituisempi paikka. Onhan Krakenilla neloseen kuitenkin ihan laadukasta laituria tarjolla. Wright on ottanut sekä pelillisiä (etenkin puolustuspelin suhteen) että henkisiä edistysaskelia viime kauden aikana. Poika tuli vapaaehtoisesti prospect-campille ikään kuin esimerkiksi tuleville prospecteille, kuten vuosi sitten Benierskin teki. Oli siellä toki ihan omaa luokkaansa, mutta otti myös sellaista johtajuutta ja viimeistään nyt osoitti ihmisille että on ihan täysillä mukana Kraken hommissa eikä harmittele draftisijan tippumista. Näkisin etenkin alkukaudesta hakemassa vielä vauhtia AHL:stä, mutta en usko että NHL:ssäkään meni ihan pelkäksi selviytymistaisteluksi enää.

Muut
Jani Nyman
sai prospect campilta suitsuttavia arvosteluita, mies on parantanut luisteluaan vuodessa merkittävästi. Käsittääkseni pelaa vielä tämän kauden lainalla Ilveksessä, mutta sen jälkeen AHL - tai jopa NHL - kutsuu suurella varmuudella. Jagger Firkus ja Kole Lind ovat myös mielenkiintoisia nimiä, joista jälkimmäisen pistäytyminen NHL:n puolella jossain kohtaa ei yllättäisi.


Tarkemmin ketjukoostumuksiin voidaan palailla sitten kun harjoitusleirit ja -ottelut pyörähtävät käyntiin. Seuran tulevaisuus näyttää hyvältä, eikä nykyhetkessäkään ole valittamista, vaikka nyt ei GM tehnytkään mitään isoja peliliikkeitä kesän aikana. Onneksi Karlsson-miina vältettiin, kas siinä pelaaja joka on niin vähän Krakenin näköinen kuin olla ja voi. Tosin en usko että Kraken oli muualla kuin huhuissa Karlssonin perässä.

GM Francis sai sopimukselleen jatkovuosia, ja valmennuksessa Dave Hakstolin sopimusta jatkettiin kaudelle 25-26 asti. Kumpikin positiivisia uutisia, jos tuolla kaksikolla saataisiin eka cup-ikkuna kokeiltua ilman draamaa.
 
Erinomainen ketjun avaus ja hyvä tiivistys asetelmista, joilla kauteen lähdetään @FiveHole !

Kesän muutokset ovat olleet odotetun maltillisia. Pois lähtivät puolustuksesta Soucy ja hyökkäyksestä Sprong ja Donato. Sisään tulivat puolustukseen Brian Dumoulin ja hyökkäykseen Yamamoto sekä Bellemare. Molariosastolla hyvän joskin epätasaisen kauden pelannut Martin Jones lähti.

Soucy oli oma salainen suosikkini, vaikka ei isoissa otsikoissa viihtynyt. Dumoulin korvaa hänet erinomaisesti. Etenkin Sprong oli peliaikaan nähden todella tehokas ja vaikka pelasi nelosketjun minuutteja, niin sai myös säännöllisesti ylivoimavastuuta. Hänen rooliin Yamamoto solahtaa ainakin paperilla kivuttomasti. Donato oli sellainen yleispelaaja, jota pystyi heittelemään ketjusta toiseen. Donatolle ei suoraa korvaajaa ole, mutta Bellemare omassa rajatussa nelosen roolissaan hyödyttää joukkuetta varmasti vähintään yhtä paljon.

Eli noiden kevyiden muutosten jälkeen joukkueen rosteri on paperilla yhtä vahva kuin viime kaudella. Lisäksi nuorista voidaan laskea Beniersin kehitykselle arvoa ja samoin Shane Wright saattaa tuoda oman lisänsä hyökkäyspalettiin.

Molariosastolla Daccord on nähdäkseni valmis NHL:ään ja tarvittaessa reservistä löytyy koko viime kauden missannut Driedger sikäli mikäli on taas kunnossa.

Varsin hyvät lähtökohdat siis kauteen. Ehkä hieman tylsiäkin rosteri kun lähes identtinen kokoonpano on jalkeilla, mutta yhtä kaikki kiinnostava kolmas kausi edessä. Kraken otetaan takuulla vakavammin hienon viime kauden myötä ja helppoja pisteitä ei ole jaossa. Pitäisin silti playoff-paikkaa vähimmäistavoitteena ja siinä samalla olisi hyvä ajaa joitain nuoria vähitellen sisään. Tähän porukkaan lukeutuvat avausviestissäkin mainitut Shane Wright, Tye Kartye ja Ryker Evans.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kraken kiertelee "Meren tuolla puolen", eli meren tällä puolen. Ensimmäisessä jaksossa vierailtiin Suomessa Eelin luona:





Training campilla eilen kokeiltiin mm. seuraavia hyökkäysketjuja:
McCann - Beniers - Eberle
Schwartz - Wennberg - Burakovsky
Tanev - Gourde - Bjorkstrand
Tolvanen - Wright - Yamamoto

Kaksi ensimmäistä ketjua ovat oikeastaan niin kuin ne on omissa papereissani suunniteltu, mutta alakentissä haetaan ainakin kokeiluna uusia comboja. Neloskenttä noin periaatteessa voisi toimia noinkin, mutta jos tuollaisilla ketjuilla kauteen lähdetään, niin toki Tolvasen puolesta olisi enemmänkin jääaikaa toivonut. YV-vastuuta kuitenkin saanee, joten ei ihan niin katastrofi suomalaisittain. Tanev on huippuhyvä energiapelaaja, mutta riittääkö sitten pelikäsitys naksua hyökkäävämpään rooliin. Ehkä, on tuokin kortti hyvä katsoa, kun ovat kuitenkin Tolvasen kanssa eri profiilin pelaajia.

Kauteen lähdetään samalla kapteenistolla kuin viime kauteen, eli C:tä ei tulla vielä näkemään. Jos Beniers saadaan sidottua pitkällä sopimuksella ykkössentteriksi, niin oletan että vuoden päästä kauden alussa C miehen rintaa koristaa.
 
Neloskenttä noin periaatteessa voisi toimia noinkin, mutta jos tuollaisilla ketjuilla kauteen lähdetään, niin toki Tolvasen puolesta olisi enemmänkin jääaikaa toivonut.

On kyllä mielenkiintoista ja jopa erikoista jos viime kauden ehyin kokonaisuus Tolvanen-Gourde-Bjorkstrand rikotaan. Ymmärrän sen, että Wrightille halutaan tarjota kiekollisemmat kaverit laidoille, mutta silti. Voi olla, että Wright löytää itsensä kuitenkin kauden alkaessa AHL:stä. Bellemare olisi Tanevin kanssa erinomainen kaksikko nelosketjuun ja vaikkapa sitten Yamamoto siihen kolmanneksi viime kauden Sprongin rooliin.

No toki tämä on harjoitusleiri ja nyt jos koskaan on hyvä paikka kokeilla uusia juttuja.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
On kyllä mielenkiintoista ja jopa erikoista jos viime kauden ehyin kokonaisuus Tolvanen-Gourde-Bjorkstrand rikotaan. Ymmärrän sen, että Wrightille halutaan tarjota kiekollisemmat kaverit laidoille, mutta silti. Voi olla, että Wright löytää itsensä kuitenkin kauden alkaessa AHL:stä. Bellemare olisi Tanevin kanssa erinomainen kaksikko nelosketjuun ja vaikkapa sitten Yamamoto siihen kolmanneksi viime kauden Sprongin rooliin.

No toki tämä on harjoitusleiri ja nyt jos koskaan on hyvä paikka kokeilla uusia juttuja.
Wrightin AHL "lupa" taitaa olla tosiaan jo lähes varma, tai ei ole osunut itsellä silmään vielä virallista tiedotusta asiasta, mutta vahvoja indikaatioita oli siihen suuntaan, että Francis on neuvotteluissa saanut haluamansa lopputuleman ja koronakautta voidaan jatkossa silti käyttää perusteluna, että jatkossa tuota päätöstä ei voi käyttää ennakkotapauksena seuraaville poikkeuksille.

Jos nyt miettii että kumpiko sopii Wrightille ehkä paremmin ketjukaveriksi, niin ehkä se on kuitenkin viisaasti pelaava Tolvanen, mutta kuten alleviivasitkin, niin nää on vain kokeiluja jos tarvitsee jotain ravistella kauden aikana sitten. Olen samaa mieltä että tuo Gourden ketju oli viime kauden ehyin kokonaisuus, ja nimenomaan kokonaisuus, joten vahva on kyllä itsellä usko että sillä jatketaan, jos ei leireillä jotain ihan yllättävää käy.

Ensi yönä on käsittääkseni Flamesiä vastaan tuplapeli. Suomalaisittain tulessa on kotipelissä Peetro Seppälä ja Ville Ottavainen, ja vieraspelissä Tolvanen ja Ville Petman. Kentällisiä en ole vielä bongannut, mutta eiköhän nekin viimeistään pelien jälkeen interwebin syövereistä löydy.
 
Wrightin AHL "lupa" taitaa olla tosiaan jo lähes varma, tai ei ole osunut itsellä silmään vielä virallista tiedotusta asiasta, mutta vahvoja indikaatioita oli siihen suuntaan, että Francis on neuvotteluissa saanut haluamansa lopputuleman ja koronakautta voidaan jatkossa silti käyttää perusteluna, että jatkossa tuota päätöstä ei voi käyttää ennakkotapauksena seuraaville poikkeuksille.

Täytyy myöntää, että ihan unohdin Wrightin olevan liian nuori AHL:ään. Ilmeisesti hänet kuitenkin voi ”neuvottelujen tuloksena” sinne poikkeuksellisesti laittaa, kuten sanoit. Viime kaudellahan hän pelasi syksyllä AHL:ssä sen ”kuntoutuksen” perusteella, mutta koko kautta ei sen perusteella voisi siellä pelata.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Eli ensimmäisistä yhtä aikaa eri miehistöillä pelatuista harjoituspeleistä Flamesia vastaan voitto ja tappio.
Kuuleman mukaan hyvän vaikutuksen tekivät mm. David Goyette ja Tucker Robertson, ja lisäksi Ville Ottavainen oli näyttänyt hyvältä sekä puolustuspäässä, että myös hyökkäyspäässä esitti muutaman vaarallisen laukauksen viivalta.

Uusin hankinta Bellemare voitti aloituksensa 13/17 (76%) ja teki sitä minkä takia hänet joukkueeseen hankittiinkin. Lisäksi mies bongattiin antamassa junnuille henkilökohtaista sparrausta aloitusympyrässä.

Nyt Kraken karsii harjoitusryhmäänsä ja omiin joukkueihinsa palaavat Lukas Dragicevic, Jagger Firkus, Goyette, Kaden Hammell, Andrei Loshko, Carson Rehkopf ja Eduard Sale, ja AHL:ään matkaavat Maxim Andreev, Jaxson Castor ja Kyle Jackson. Suomalaisittain siis ei ainakaan huono merkki, että kaikki jatkavat leirillä.

Pienenä kuriositeettina Seattlessa pelatussa ottelussa päävalmentajan roolia veti Jessica Campbell, joka Firebirdsin apuvalmentaja, mikä on luonnollisesti ensimmäinen kerta seurahistoriassa, kun penkin takana on naispäävalmentaja (kun ei noita NHL:n mittakaavassakaan kovin montaa tapausta ole).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
On kyllä mielenkiintoista ja jopa erikoista jos viime kauden ehyin kokonaisuus Tolvanen-Gourde-Bjorkstrand rikotaan. Ymmärrän sen, että Wrightille halutaan tarjota kiekollisemmat kaverit laidoille, mutta silti. Voi olla, että Wright löytää itsensä kuitenkin kauden alkaessa AHL:stä. Bellemare olisi Tanevin kanssa erinomainen kaksikko nelosketjuun ja vaikkapa sitten Yamamoto siihen kolmanneksi viime kauden Sprongin rooliin.

No toki tämä on harjoitusleiri ja nyt jos koskaan on hyvä paikka kokeilla uusia juttuja.

Tänään on harjoituksissa Tolvanen nostettu takaisin "omalle" paikalleen Gourden ja Bjorkstrandin vierelle. Kentälliset muutenkin varmaan nyt aika pitkälti sellaiset millä Kraken lähtee kauteen (kunhan ei tapahdu loukkaantumisia). Yamamoto näyttäisi alkuun jäävän ylimääräiseksi hyökkääjäksi.



 
Kentälliset muutenkin varmaan nyt aika pitkälti sellaiset millä Kraken lähtee kauteen (kunhan ei tapahdu loukkaantumisia).

Nyt alkaa näyttää tutulta ja odotetulta. Pieni yllätys jos Kartye nappaa paikan Yamamoton tieltä, mutta vain pieni. Kartye tuli mallikkaasti sisään pudotuspeleissä ja on siten ihan hyvä vaihtoehto tuohon neloseen.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Nyt alkaa näyttää tutulta ja odotetulta. Pieni yllätys jos Kartye nappaa paikan Yamamoton tieltä, mutta vain pieni. Kartye tuli mallikkaasti sisään pudotuspeleissä ja on siten ihan hyvä vaihtoehto tuohon neloseen.
Yamamoto taisi tehdä viime harkkapelissä pari maalia, ja kun Kartye pelasi tosiaan hyvät pudotuspelit, niin eihän tuossa toisaan ole kuin hyviä vaihtoehtoja, harmi toki toiselle pelaajalle henkilökohtaisesti.

Kartye oli tosin harjoituspelikoosteessa pari kertaa puolustuspäässä vähän myöhässä. Koosteiden perusteella ei toki voi muodostaa kokonaiskuvaa pelaamisesta, mutta kyllä itse veikkaan, että Yamamoto kaukalossa luistelee kauden avauksessa. Lisäksi kuvioon vaikuttanee myös se missä Wright pelaa, nelosketjun pelityyli ja rooli on "hieman" eri riippuen sentteröikö siellä Wright vai Bellemare.

John Hayden loukkaantui eilisissä treeneissä, ja on epävarmaa onko pelikykyinen ensi yön harkkapelissä. Kohtuullisen huono tuuri on kaverilla jos taas tuli isompi loukkaantuminen, mutta en löytänyt tietoa tilanteesta jossa loukkaantuminen tapahtui. Toisaalta jos olisi vakavampi vamma niin tuskin pelikyky olisi epävarmaa.
 

deep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kraken, Jokerit
Jahas, jahas. Kaapista kaivettava Kraken-villasukat valmiiksi aamuhämärän tunneille. Aamuyön fiiliksestä kiekon äärellä on tullutkin parissa kaudessa varsin kotoisaa ja odotettavaa, vaikka nyt alkanut Mestis-kausikin on jo suuria tunteita itsessä herättänyt.

Suurimpia kysymyksiä Krakenin kauden alla lienee jatkuuko tasainen tehoilu viime kauden malliin. Rosteri kuitenkin käytännössä sama kuin viime kaudella. Mitä nyt Beniers ja Kartye vuoden vanhempina (joo joo, on muutkin vuoden vanhempia), mutta toisaalta Sprong on pomputtelemassa toisaalla. Potentiaalisesti Burakovskyn ja Tolvasen koko kauden mukanaolo pitäisi olla upgrade tehokkuuteen ja etenkin ylivoimaan.

Viime kauden aikana tosiaan puhuttiin paljon siitä miten tasainen Krakenin tehokkuus oli, mutta vähemmälle jäi se huomio että Krakenin tehokkuus nojasi yllättävänkin paljon pakkipariin Dunn-Larsson. Niinkuin avausviestissä loihitiinkin, Dunnin on pidettävä tasonsa uudesta sopimuksesta huolimatta, tai juuri siksi.

Omat pojat Wright ja Evans eivät NHL-rosteriin vielä päässeet. Mulle on vähän epäselvää sääntöjen puitteissa miten kevyesti AHL:stä voidaan pelaajia ylös siirtää, mutta toivoisin ainakin Hakstolin antavan näyttöpaikkoja tällä kaudella kevyesti, semminkin kun joukkueen sapluuna muuten on mintissä.

Ai että, tästä tulee hyvä!
 

deep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kraken, Jokerit
Tästä tulee hyvä vähän myöhemmin.

Toivoin että oltaisiin jatkettu suunnilleen siitä mihin viime kausi päättyi, mutta palattiinkin ihan samanlaiseen mitä viime kauden alku ja ensimmäinen kausi oli: näennäistä hallintaa ilma tehoa maalipaikkojen luomiseen ja vastustajan on hirmu helpon näköistä tehdä maali.

Tuumin jo silloin, onko Hakstolin sapluuna jotenkin vaikea toteuttaa vai saako sytytettyä joukkueen vai eikö pelaajien taso tai syke kuitenkaan riitä. Koska tekeminen näyttää tällaisessa pelissä liian varovaiselta ja sellaiselta että pelaajat joutuisivat miettimään mitä tekevät.

No, mutta hakataan kauden askelmerkit kiveen yhden pelin perusteella: Beniers on tällä kaudella parempi kuin viime kaudella ja Yamamoto on hyvä hankinta. Tolvanen jatkaa samaan malliin, ketjukaverit osallistuvat hommiin parin viikon sisällä, ja Larsson aikoo ihan oikeasti olla päällikkö.

Burakovsky jäi yksin kun Schwartz eikä Wennberg auttanut hyökkäyspäässä ollenkaan. Kartye poppareilta, ja miksei jollain kikalla Wrightkin kokoonpanoon; nälkää pitäisi nähdä enemmän, kokemusta meinaa olla kentällä liikaa.

Dumoulin ei näytä paremmalta kuin Soucy, Borgen on parempi kuin viime kaudella, mutta Schultz toisaalta heikompi.

YV on kuraa, eikä se edes edennyt siihen pisteeseen että voisi arvioida onko siinä mitään järkeä että Tolvanen ja Bjorkstrand pelaavat lavat laitoihin päin, mutta McCann ei. McCann, joka teki viime kaudella useamman yv-maalin tuolla sapluunalla, mutta Tolvanen ja Bjorkstrand eivät tehneet vaan juurikin toisinpäin one-timereista. Haluaisin kuulla sen keskustelun missä näitä on suunniteltu.

Veikkaan että kausi sujuu tuloksellisesti kuitenkin kuten edellinen, mutta hieman jämäkämmällä ja varmemmalla puolustus- ja maalivahtipelillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
YV on kuraa, eikä se edes edennyt siihen pisteeseen että voisi arvioida onko siinä mitään järkeä että Tolvanen ja Bjorkstrand pelaavat lavat laitoihin päin, mutta McCann ei. McCann, joka teki viime kaudella useamman yv-maalin tuolla sapluunalla, mutta Tolvanen ja Bjorkstrand eivät tehneet vaan juurikin toisinpäin one-timereista. Haluaisin kuulla sen keskustelun missä näitä on suunniteltu.

Tuo "vammaisuushan" on levinnyt aika laajalle NHL:n PP-uniteissa. Kai siinä on laskettu joku etukulmien laukaisuprosentti niin korkeaksi, että kannattaa olla noinpäin. Muistaakseni Vegasin laajennusjoukkue tätä alkoi viljellä ensimmäisenä 2017.

Eihän se viihdyttävää ole, aina jotenkin ärsyttää nähdä ne lavat noinpäin ja se mitä se aiheuttaa, eli "vajaaälyistä" suoralaukomista. Tykkään nähdä syöttökuvioita enemmän. Klap-klap-klap ja one-timer tyhjiin. En varsinkaan ymmärrä tuota, että _molemmissa_ laidoissa on kätisyys väärinpäin, koska tässä nyt on monessa paikkaa nähnyt näitä erittäin tehokkaita yksiköitä, missä laitapelaajien samankätisyys on se toimiva combo. Kuten esim Wheeler neppasi vuosia Jetsin YV:ssä oikeasta nurkasta vasemmalla oleville righteille. Ja tietysti perinteinen raitti vasemmalla ja lefti oikealla maistuu.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Niinhän siinä kävi että NHL-kausi yllätti työkiireilijän, ja ei ollut vielä edes NHL-paketin tilauskaan tehty. Tämä eka peli nyt meni condensed gamen, @deep :in analyysin ja toivottavasti kohta Vegasin ketjuun tulevan @Salming :in otteluraportin varassa.

Pelihän vaikutti alkavan ihan hyvin, ja siellä oli hyviä paikkojakin, mutta kun et itse tee niin klap-klap-klap ja vastustaja tekee.

Tolvanenkin kilautteli ainakin kerran ylärimaan (vai tolppaanko mahtoi osua).

Surkean YV:n lisäksi yksi asia pysyy kaudesta toiseen vakiona, eli aloitukset. Beniers 23% ja Wennberg 38% ei ole ihan sitä mitä haetaan, Bellemare sentään toimitti 60% varmuudella ja Gourdekin kaivoi puolet aloituksista. 41% jäi joukkueen kokonaisprosentiksi.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
1. Erä
Molemmilla joukkueilla hyviä paikkoja, etenkin Grubauer joutui venymään hyviin pelastuksiin.
Muuten peli oli aika sekavaa, 0-0 kuitenkin.

2. Erä
Alkoi Krakenin alivoimalla ja Oleksiak hölmöili kiekon suoraan katsomoon ilman painetta, ja pitkä 5-3 AV edessä. Preds pyöritti ilman katkoja noin 1.5min, mutta Grubauerin pelastusten avittamana tilanne pysyi tasoissa.
Kraken pääsi kokeilemaan vuorostaan ylivoimaa, ja puolitoista minuuttia ehtivät kaikenlaista surkeaa näpräillä, kun verkko oli tötteröllä...Grubauerin takana. Ensimmäisen ylivoiman perusteella voitaisiin kaivaa joku uusi henkilö keksimään jotain ideaa tuohon. Toimii vielä huonommin kuin viime kaudella.

Ylivoiman jälkeen Grubi joutui toistuvasti paraatipelastuksiin, kuten esimerkiksi tämä tilanne:




Lopulta Dunn turhautui ja otti poikittaisesta mailasta jäähyn. Alivoima kuitenkin toimi hyvin.

3. Erä
Ylivoimaa päästiin taas koittamaan hieman ennen erän puoliväliä. Tolvasen yv-viisikko saikin pyöritettyä pitkään ja laukauksiakin tuli, mutta kun onetimer uhkaa ei ole, niin 6kpl laukauksista blokattiin ja 2 viuhui ohi plekseihin. Saroksen torjuttavaksi asti saatiin vain yksi laukaus kun Tolvasen ranne/snapshot -laukauksen eteen ei kukaan osunut. Nimimerkit @deep ja @Henkka nostikin jo tämän uuden muodostelman tikun nokkaan, ja liityn tähän joukkoon joka kyseenalaistaa tuon, että molemmat laiturit pelaavat mailat laitaanpäin YV:llä. Yksi laituri vielä voi olla noin, kun uskottava onetimer-uhka olisi olemassa toisella puolella.
Siirretyn rangaistuksen aikana pitkähkön pyörityksen jälkeen Predators siirtyi 2-0 johtoon, kun Larsson keskittyi maalin edessä huitomaan ja tarjoamaan poikittaista mailaa Forsbergille, ja kiekko kimposi hänen luistimestaan maaliin.
Kraken aloitti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia aggressiivisesti kun peliä oli jäljellä vielä 3:31. Ei siellä oikein kummempia aikaan saatu, ja lopulta Pärssinen pääsi naulaamaan tyhjään verkkoon Predatorsin puolustusalueelta.

Kraken näytti koko ottelun hyvin väsyneeltä, en nähnyt pre-season pelejä mutta ainakaan korviini ei kantautunut että siellä olisi fleguiltu. Toivottavasti olivat vain olleet Nashvillen yöelämässä edellisenä päivänä, muuten on vähän huolestuttavaa jos nyt jo piiputtaa, kun tuo pelitapa perustuu kuitenkin siihen hyvään liikkeeseen. Tosin huolestuttaisi vielä enemmän jos viihteellä oikeasti olisivat olleet peliä edeltävänä iltana...joten oikeasti en sitä toivo.

Burakovsky oli tänään lähes pass-only moodissa, saisi ampua useammin, nyt hyvissäkin paikoissa haki pelkästään syöttöä vaikkei linjaa ollut auki. Tilanteet kuivui kulmaan ilman laukausta.
Mikään kenttä ei oikeastaan esiintynyt positiivisesti, toki siellä oli yksittäisiä tilanteita, mutta kokonaiskuva oli hyvin sekava, pääasiassa vastustajaa huonomman luisteluvoiman takia. Predators pääsi koko ajan iholle ja syöttölinjoille. Grubauer oli heittämällä joukkueen paras pelaaja, eikä kumpaakaan maalia voi hänen piikkiinsä laittaa, vaikka toki eihän se olisi haitannut vaikka olisi sen Sissonsin alivoimaläpiajon torjunut.

Seuraavasta pelistä Bluesia vastaan pitäisi voitto kaivaa, koska sen jälkeen kotona pelataan kovia joukkueita vastaan, kun vuorossa ovat Avalanche, Hurricanes ja Rangers. Ennustan että viimeistään Canesia vastaan ylivoimassa on palattu taas järkevään kuvioon ja jos neljän pelin jälkeen on 0 pistettä plakkarissa, on jo pakko reagoida jotenkin. Pakko kai kaiken negailun jälkeen on todeta, että vielä voi uskoa että hyvä tästä vielä tulee, kunhan tuo puuttuva liike saadaan takaisin ja päästään pelaamaan sitä omaa peliä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: deep

deep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kraken, Jokerit
Yv:n suurin ongelma oli mielestäni sama kuin 5vs5-pelin hyökkäykset: siniviivan ylityksen jälkeen ajoitukset, into, luovuus, vauhti yms. sakkaa niin pahasti että kiekko heitetään kulmaan mihin kukaan ei ole menossa tai lauotaan kaukaa kohti maalia niin että kukaan ei ole maskissa tahi reboundeilla.

Yhden (1) yv:n aikana nähtiin ns. pakkopeli mikä tuotti yhden (1) uskottavan suoraan-syötöstä -laukauksen Dunnilta, kun vaihtoivat hetkellisesti Bjorkstrandin kanssa paikkaa. Muuten Bjorkstrand ja Tolvanen olivat aivan liian hitaita ja/tai paikallaan saadakseen vaarallisia laukauksia. McCann osaa tehdä tuon haun laukaukseen hyvällä liikkeellä. Tolvanen yritti hakea vauhtia kerran, mutta lenkki meni väärin päin, eikä Dunnilla ollut mitään saumaa antaa kiekkoa oikein ajoitettuna lapaan.

Kartye ja Yamamoto olivat parhaat hyökkääjät. Heidän tuomaa sähikäisenergiaa tarvittaisiin joka ketjuun. Ensiavuksi Yamamoto Bjorkstrandin tilalle ja Kartye Schwartzin paikalle. Etenkin Burakovsky kärsi siitä että ketjukaverit hiihteli passiivisina pelin ulkopuolella.
 

deep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kraken, Jokerit
Nyt ei oikein lähe. Peli Avsia vastaan oli kuin Viaplayn lähetys: yksi kamera, ei hidastuksia, ei grafiikoita.

Ihan hyvät flowt peleissä mutta ei mitenkään vaarallista tekemistä vihulaisen vinkkelistä. Yllämainitut ongelmat edelleen voimassa: kärkiukot ovat passiivisia ja Kartye ja Yamamoto pitäisi saada suuremmille minuuteille. Ei ollut satumaa että nelosketju teki ainokaisen.

Surkuhupaisaa lienee se että Kraken on tehnyt yhden yv-maalin ja päästänyt kaksi, jotka ovat olleet molemmat vieläpä voittomaaleja.

Ilon kautta kun tarkastellaan ja mennään kohti seuraavaa peliä niin aloitusprosentti oli huima: 58,1!
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Pari edellistä peliä on näyttänyt paremmalta liikkeen osalta, ja molemmista peleistä voi sanoa ilman pahempaa vääristelyä että ei olisi ollut vääryys jos Kraken olisi voittanut. Avs löysi keinon tappaa Krakenin 5vs5 peli, eli alkoivat ottamaan jäähyjä ja YV:llä tuo joukkue ei näillä kuvioilla maalia tee. Se kauden ainoa YV maalikin oli enemmän uusista YV-muodostelmista huolimatta tehty, kuin niiden ansiosta tehty.

Hauska fakta oli lähetyksessä muuten, että viime kaudella Krakenin maaleista vain olikohan 19% oli tehty onetimereilla, joka oli liigan pienimpiä prosentteja, ellei pienin (olin vielä aamutokkurassa kun heräsin matsia livenä katsomaan). Ehkä tuon takia valmennus on päättänyt että kätisyydet laitaan niin on 2*81% = 162% paremmat mahdollisuudet tehdä YV-maali.

AV toimii hyvin, ja vieläkään ei tällä kaudella kukaan ole ylivoimalla Krakenia vastaan maalia tehnyt, paitsi tosiaan Krakenin ylivoimalla, heh.

Tänään ravisteltiin jo vähän ketjuja kun Bjorkstrand ja Burakovsky vaihtoivat paikkoja keskiketjuissa. Ei toiminut ainakaan vielä. Tosin, Wennbergin viime loppukauden hyvät esitykset alkavat himmentyä muistoissani ja alan taas kyseenalaistamaan miehen paikkaa kokoonpanossa. En kuitenkaan nosta ketään yksittäistä pelaajaa tikun nokkaan. Peli on ollut kuitenkin aika pirteää ja hyviä maalipaikkoja on ollut, viimeistely vaan on sakannut. Sen takia en vielä sekoittaisi enempää ketjuja, mutta en pitäisi enää mitään ketjua kiveenhakattuna.

Maalivahdit ovat olleet hyviä, Daccord aloittanee seuraavan pelin, tai ainakin itse laittaisin hänet aloittamaan. Daccordin mailatyöskentelyä onkin hieno seurata, kun mies huseeraa "kuudentena kenttäpelaajana" isolla alueella, ja jostain syystä minua ei edes hirvitä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: deep

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Helppoahan se on rallatella maalijuhlaa sellaista joukkuetta vastaan joka on päästänyt eniten maaleja koko NHL:ssä...nyt 7 eri maalintekijää ottelussa, ja moni sai kauden maalisaldonsa auki. Enpä olisi uskonut ennen kauden alkua puhuvani näin Hurricanes-matsin jälkeen.

Olihan siis jämäkkä esitys Canesia vastaan, tosin pelin alku näytti vähän pahalta ja Canesin pelinopeus meinasi saada Krakenin vaikeuksiin. Mutta siitä selvittiin, eikä vähiten Daccordin ansiosta, ja toisesta erästä eteenpäin peli oli tasaisempaa laukausten(kin) suhteen.

YV:llä pari maalia mutta ei kuvion seurauksena vaan irrallisista tilanteista, joten synninpäästöä ei vieläkään täältä heru uusille kuvioille. Kiekon sisääntuonti oli tänään erityisen takkuista kuviota ei oikein päästy edes rauhoittamaan. Tosin ehkä se oli hyväkin, koska siten maaleja tuskin olisikaan saatu aikaiseksi.

Jaden Schwartz otti osumaa eikä pelannut kolmannessa erässä, käsittääkseni blokkasi Burnsin laukauksen. Ei vielä tietoa vamman vakavuudesta, mutta toisin kuin viime kaudella, niin loukkaantumisjumalat taitavat olla Krakenia vastaan tällä kaudella, kun Tanev on myös loukkaantunut. Lähellä oli myös McCannin loukkaantuminen kun Lemieux ajeli vähän puolisikamaisesti polvillaan jäässä olevaa McCannia päin, onneksi pääkosketus oli "pehmeähkö" ja McCann ei tainnut huilata kuin seuranneen YV:n. Tye Kartye otti roolia ja kävi muistuttamassa Lemieux'ta jäähyn jälkeen nyrkeillään, olkoonkin että niin vahvoja Kraken laseja ei löydy että voisi tappelun voittajaksi miestä julkistaa. Mutta hyvä ottaa tässä vaiheessa jo linja, että kärkiäijiä kohtaan ei sikailuja suvaita. Kartye nappasikin Davy Jonesin hatun pelin jälkeen, kun peli näytti muutenkin hyvältä.

Maalivahteihin ei tällä(kään) kaudella kaaduta, kilpailuasetelma on hyvä, ja Daccord pystyy tarjoamaan Grubauerille tarvittavat lepopäivät, en usko että realistisesti kuitenkaan haastaa ihan ykkösvahdin tittelistä, jo ihan palkkapussinkin takia. Mutta näillä otteilla valmennuksella ei luulisi ainakaan olevan esteitä tarvittaessa peluuttaa sitä kummalla tuntuu koppi paremmin tarttuvan.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kraken tarjoili pari viikkoa sitten peliesityksellään Rangersia vastaan sellaisen iskun vyön alle, että piti keräillä vähän happea ja tuli parin viikon hiljaisuus tähänkin ketjuun. Peli oli niin haluton, että oli ehkä historian huonoin peli, tai ainakin meni heittämällä top-3 huonoimpiin peleihin, jos unohdetaan ensimmäisen kauden taaperrus. Sieltä sitten vielä jobinpostina Trouba teloo taas yhden pelaajan sairaslomalle, ja tokihan se oli huonon onnen sankari Burakovsky, joka kokeili paikkaa kolmosketjun laidalla tuossa pelissä.

Vieraskiertue olikin sitten jo aika vaa'ankielenä kauden suhteen, sieltä tappiollinen saldo ja se psykologinen kiitospäivän raja olisi tullut aika nopeasti vastaan ja loppukaudesta ei ehkä oltaisikaan pelattu enää merkityksellisiä pelejä.

Burakovskyn tippuessa kokoonpanosta kentällisiä vähän sorvattiin, ja vielä vieraskiertueen aikana hiottiin lisää. Kartye nousi ykköskenttään piristämään Beniersin peliä, Bjorkstrand siirrettiin jo aiemmin kakkoskenttään (ja lopulta ykköseen nuorison rinnalle) ja McCann hakemaan kipinää Gourde-Tolvanen kaksikon kanssa. Kokoonpanoon nostettiin neloskenttään Kraken debyyttiään tekemään Shore, joka onkin toiminut neloskentässä ihan mallikkaasti siitä asti. Pelillisesti ja pisteidenkin valossa vaisusti kauden aloittanut Eberle siirrettiin kakkoskenttään, joka vähän kyllä etsii itseään vielä. Ketjun paikat aukeavat Schwartzin hyvien otteiden myötä useimmiten hieman yllättäeenkin Wennbergille, jonka maalinteosta voisi käyttää sitä kulunutta sanontaa jossa puhutaan laiturista, kivestä ja vedestä. Aika selvää alkaa olla että Wennberg etsii tämän kauden jälkeen työpaikkaa muualta, kun sopimus on katkolla ja Wright esittelee AHL:ssä hyviä otteita. Voisi siis kuvitella, että Wennbergin omankin edun kannalta olisi hyvä jos vähän alkaisi tulostakin tulla, muuten on edessä ensi kaudella palkanalennus.

Itse otteluissa Kraken on tuon Ranges pelin jälkeen ollut hyvällä ilmeellä liikkeellä. Muistaakseni jokaisessa pelissä ollaan menty kahden maalin johtoon, mutta silti kolme ottelua meni jatkoajalle kun johtoa ei kyetty pitämään. Ja Panthersia vastaan Tolvasen tekemään 2-0 johtomaalin jälkeen 1m30s jälkeen peli olikin tasoissa, ja pienellä onnekkaalla pompulla sitten Panthersille voittomaali kolmannessa erässä. Toisaalta sitteen Lightningia vastaan pelin lopussa onni oli Krakenin puolella kun tolpat kolisivat Grubauerin takana useammankin kerran ihan pelin lopussa, ja jatkoajalla sitten hoidettiin homma hienosti ylivoimalla kotiin.

Maalivahdit ovat molemmat edelleen esiintyneeet hyvin ja nyt kun Grubikin on saanut vähän maalitukea hyökkäykseltä, niin on alkanut voittoja kertymään riippumatta kumpiko maalin suulla heiluu. Varmaan toistan itseäni, tai sitten unohdin aiemmin mainita, mutta Daccordin aktiivista mailapeliä on kyllä niin hieno katsoa, ja kun ei tarvitse muutenkaan miehen otteita pelätä, niin jotenkin sitä jopa toivoo Joeyn olevan aloittava maalivahti kun aamulla streamia herää availemaan.

Yksittäisiä pelaajanostoja jos nyt alkukauden osalta tekee, niin tosiaan Wennberg ja Eberle ovat olleet toistaiseksi hieman pettymyksiä, ja myös Beniers on ollut yllättävän raskaan näköisellä jalalla liikkeellä, ja toisen kauden kirous taitaa olla tosiasia Calder-kauden jälkeen. Pääosin Beniers hoitaa kuitenkin puolustussuuntaan tonttinsa hyvin, jos unohdetaan tuo Rangers ottelu, jossa mies oli koko ajan puolustusalueella tekemässä vääriä asioita, kuten koko muukin joukkue. Duo Tolvanen-Gourde toimii, ja ketsuppipullon avautuminen on vain ajan kysymys. McCann on myös piristynyt tuossa kentässä ja viimeiseen viiteen peliin onkin tullut ihan mukavat 4+3 tehot. Puolustajissa ei pettymyksiä oikeastaan ole, Dunn on onneksi esittänyt hyviä otteita tälläkin kaudella, joten pelko siitä että ei olisi sopimuksensa arvoinen näyttää olevan turha. Isoimpana posina kuitenkin omaan silmään on peleissä osunut Will Borgen, joka on ottanut askeleen tai kaksi eteenpäin kiekollisessa pelissä, ja pystyy nyt osallistumaan Krakenin sapluunan mukaisesti aktiivisesti hyökkäyksiin.

Ja entäs se ylivoima? Eihän se aina hyvältä näytä, mutta nyt se tekee myös tulosta, ja tällä hetkellä se on 25% tehoilla NHL:n 9. parasta. Isoin omaan silmään sattunut moka on tosin nyt korjattu, ja Tolvanen pelaa oikealla laidalla ja pääsee hyödyntämään onetimeriaan. Se onkin mahdollistanut jo ainakin pari maalia reboundien ja/tai maalineduskaaoksen myötä. Ainoan maalinsa Eeli on toistaiseksi tehnyt maalinedustalta ohjurilla tasakentällisin, mutta sanoisin että tuo paikka tuossa YV:llä on sekä tuon laukaisu-uhan että myös hyvän pelin pyörittämisen myötä perusteltu, ja YV-aikaa on siis luvassa jatkossakin.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Edelliset kaksi peliä "ennakkoon heikompia" vastaan eivät sujuneet kovin mallikkaasti. Etenkin Flamesia vastaan esitys oli taas vähän ponneton. Toki Flames-peli oli tiukempi kuin lukemat osoittaa kun tyhjiin tuli kaksi maalia lopussa, mutta jos kotona häviät laukaukset 20-31 niin ei tarvitse selitellä kumpi joukkue lopulta oli kuskin paikalla. Kojootit ovat sentään nostaneet profiiliaan tälle kaudelle ja etukäteen osasi odottaa tiukkaa peliä. Mainiosti alkukaudella toiminut alivoima ei tällä hetkellä toimi ollenkaan ja vastustaja rankaisi pari kertaa. Ja rangaistuslaukauksilla tämä Kraken joukkue ei valitettavasti ketään voita.

Ikäviä uutisia tuli viime yönä, kun harjoituksissa Eberle loukkaantui saatuaan luistimenviillon reiden seutuville Schwartzin astuessa kiekon päälle ja menettäessään tasapainonsa. Loukkaantumisen pituudesta (ja vakavuudesta) ei ole vielä tietoa, mutta onnea kävi sen verran että vaikka viilto olikin kuuleman mukaan aika syvä, niin verta ei kuitenkaan ihan suihkuamalla tullut, joten hengenvaaraa tilanteessa ei ollut.

Eberlen loukkaantumisen myötä AHL:stä kutsuttiin ylös ensimmäistä kertaa tällä kaudella Shane Wright, enkä pitäisi yllättävänä vaikka häntä istutettaisiin Beniersin rinnalle ykköskenttään. Wright on pärjännyt ihan OK AHL:ssä, ja on pyrkinyt kehittämään puolustusalueen vastuullista pelaamistaan, joten jännä nähdä miten tämän kauden ensiesiintyminen sujuu. Ei mies toki mikään hasardi ole ollut aiemminkaan omalla puolustusalueella.

Wrightin kanssa AHL:stä Seattleen matkaa NHL-debyyttinsä mahdollisesti tekemään pääsevä Ryan Winterton, joka takoi OHL:ssä viime kaudella hyvät tehot, ja oli pudotuspeleissä suorastaan pitelemätön. AHL:n 7 peliä on sujunut tehoin 3+2, ja onkin jännittävää nähdä kenen tilalle miestä kokoonpanoon istutettaisin, ehkä Devin Shoren?

Läntisen konferenssin sisäisistä peleistä olisi kyllä kiva kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, ja sen takia Coyotes ja Flames tappiot olivat todella ikäviä. Nyt seuraavat pelit ovatkin sitten Avs, Oilers, Avs, Oilers, ja vaikka Oilers onkin ollut sekaisin kuin seinäkello, niin niin oli Flameskin ennen Seattleen saapumistaan, joten onhan tässä ihan mahdollista ottaa 4 seuraavasta pelistä 0 pistettä. Ja ei kyllä helpota jatkokaan kun kylässä käy Islanders ja sitten Canucsin kotiluolasta pitäisi käydä ottamassa pisteitä. Siinäpä sitä sitten ollaankin kuuluisalla kiitospäivän vedenjakajalla, ja kausi voi olla pahimmassa tapauksessa "ohi". Oma veikkaus onkin, että 4 pistettä on minimitavoite neljään seuraavaan peliin JA Islandersista on kotona kairattava 2 pistettä, muuten saa jo alkaa valita playoff bandwagonia muualta.
 
Mollivoittoisesti on kausi sujunut. Nyt alkaa kuuden kotimatsin putki ja näistä olisi otettava enemmän voittoja kuin tappioita. Idässä pakka on täysin auki ja alle .500 aloituksesta huolimatta pudotuspelipaikka on kuitenkin vain viiden pisteen päässä.

Ensi yönä vastassa Devils ja mielenkiintoa tuo Ryker Evansin NHL-debyytti sekä Andre Burakovskyn paluu kaukaloon loukkaantumisen jälkeen.
 
Hienosti sujui Burakovskyn paluu. Ehti pelata noin kaksi erää ennen kuin loukkaantui uudelleen ja on taas viikkoja sivussa. Kyseessä lienee eri vamma kuin viimeksi.

Ryker Evansin debyytti sen sijaan menee positiivisen puolelle.
 

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Tatarille on ilmeisesti maisemanvaihdos tehnyt hyvää kun maaleja on tullut Kraken-paidassa oikein kaksin kappalein kuuteen peliin.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Tatarille on ilmeisesti maisemanvaihdos tehnyt hyvää kun maaleja on tullut Kraken-paidassa oikein kaksin kappalein kuuteen peliin.
Kieltämättä mies upposi kokoonpanoon ja pelityyliin yllättävän kivuttomasti, ja kemiaa ketkukavereiden kanssa on löytynyt heti alusta asti.

Epätoivoiseltahan tuo Krakenin wildcard paikka näyttää, mutta Tatar on tuonut peliin mukavan piristysruiskeen, ja toivo elää vielä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös