Seattle Kraken 2021–2022 – release the Kraken!

  • 69 102
  • 243

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Pirtsakka yllätys Krakenin esitys yön ottelussa. Omissa vähän välillä meinas vuotaa ja etenkin Lauzon Bostonin entisenä pelaajana taisi olla hieman kujalla. No siltikin ylöspäin saivat todella hyviä paikkoja tehdä osumia ja olihan nuo Vegasin vastaiskut välillä suorastaan nerokkaita. Kolmatta erää ei enää jaksanut katsella, mutta tuolla esityksellä on vielä paljon pisteitä tulossa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Ilmeisesti joo joku loukki siellä oli, mutta eikös Blackwellin kuuluisi sitten olla IR-listalla? Ja Gourden tietysti myös. Järnkrok on siellä koronalistalla, mutta Cholowski jää edelleen yli ja mitä nopeasti tsekkasin, niin ei ole loukkaantunut tai koronalistalla vaan ihan vain tuolla non-rosterissa, että Oleksiak saatiin kokoonpanoon. No jos tässä on taas joku porsaanreikä löydetty, millä kikkaillaan useammalla kuin 23 pelaajalla NHL:n puolella niin ei jessus.

Olikohan siinä IR:ssä joku takautuvan asettamisen mahdollisuus..? Tai ehkä oikea tieto on jossain NHL-toimistolla ja me seurataan epävirallisia lähteitä.
 

Dagoberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan hyvä taistelu Seattlelta, mutta vähän turhaan antoivat Vegasille kolme eteen. Neljäs osuma oli nyt sellainen lajin erikoisuus että vaikea kommentoida sen tarkemmin, mutta siltä toki olisi vältytty, jos Larsson ei olisi päättänyt hakea lapsellista pitkää poikkisyöttöä. Hieman kotiläksyjä pelinavaamiseen paineen alla (toinen maali) ja 1-1-3 träppiä vastaan (kolmas maali) sekä malttia muodon säilyttämiseen versus karvaamiseen (ensimmäinen maali) niin hyvä tulee.
 
Jos itse pelistä jotain kirjoittaisi, niin helpottavaa, että se historian ensimmäinen peli on nyt takana. Vähän oli hermostunutta peliä, mikä näkyi isoina virheinä omassa päässä. Vegas näytti kävelevän helppoon voittoon, mutta onneksi Kraken osoitti luonnettaan ja nousi vielä peliin mukaan. Ottelun aikana huomasin mykistävän tilaston, jossa kerrottiin Vegasin olevan rekordilla 90-1-0 peleissä, joissa se on johtanut kolmella maalilla. No nyt tuli yksi voitto tuohon tilastoon lisää.

Kraken-pelaajista ei kukaan noussut ylitse muiden. Itse kokoonpano oli täyttä lottoa ja muutoksia oli tehty vielä aivan ennen ottelua kun mm. Donskoi, McCann ja Oleksiak pääsivätkin pois COVID-listalta ja kokoonpanoon.

Joonas Donskoi jää myös ikuisesti NHL-historiaan, sillä hän sai syötön yhdessä Vince Dunnin kanssa Kraken-historian ensimmäiseen maaliin, jonka teki siis toisen polven NHL-kiekkoilija ja kiertolaisen Ryan Donato, joka toivottavasti löytää nyt pidempiaikaisen kodin Seattlesta.

Näillä ketjuilla mentiin:
Schwartz-McCann-Eberle
Johansson-Wennberg-Donskoi
Donato-Geekie-Appleton
Tanev-Sheahan-Bastian

Giordano-Fleury
Oleksiak-Larsson
Lauzon-Dunn

Johansson loukkaantui ottelussa ja on luultavasti sivussa seuraavasta pelistä. Kole Lind nostettiin farmista tilalle ja lisäksi Barre-Boulet odottaa debyyttiään myös. Dennis Cholowski puolestaan lähtee farmiin kunhan selvittää waiverit.
 
Viimeksi muokattu:

Big But

Jäsen
Suosikkijoukkue
nhl
Tälle foorumille elämäni ensimmäinen viesti, mutta jostain se on aloitettava. Kyllä viihdyin Vegas matsissa ja tykästyin Krakeniin. Menee kyllä seurantaan tämä jengi
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Missäs muuten Yanni Gourde on? Iski silmään ku huomasin ketjut joilla Seattle pelasi..
Eilen taisi tulla vastaan maininta, että Gourde on day to day, eli muutaman päivän päästä palaamassa. Ja se on tosi hyvin, kun ensin piti olla sairaslomalla pari kuukautta kauden alusta. Tai jotain vastaavaa.

@Apheu nopeampi
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Seattlen pelissä yllätti lähinnä se, miten paljon virheitä joukkue teki. Puolustuksen piti olla kuitenkin se joukkueen vahvin osa-alue. Mutta Dunn, Fleury ja jopa Larsson lahjoittivat kiekkoa vastustajalle urakalla.

No, yksittäinen peli ja paljon voi mennä ekan pelin hermoilun piikkiin. Ja oli siellä paljon positiivistakin pelissä, kuten kolmen maalin takaa tasoihin. Odotin silti vielä vähän ärsyttävämpää pelityyliä Krakenilta. Siis vastustajan kannalta. Mutta sinne on tullut laajennusdraftin jälkeen aika paljon pehmeyttä/taitoa joukkueeseen, esim. Wennbergin, Johanssonin ja Donaton muodossa. Hyvä vai huono, en tiedä. Oma mielikuvani Krakenista oli vain vähän erilainen etukäteen.
 


Sinne meni Cholowski kun Capitals poimi hänet. Odotettavissa olikin, että saattaisi kiinnostaa muita seuroja jos waivereille päätyy ja niin kävi. Harmi homma, mutta odotettua. Tykkäsin kyllä parin harjoituspelin otannalla Cholowskista ja mielummin olisin lähettänyt hänen tieltään farmiin vaikkapa nytkin kokoonpanon ulkopuolelle jäävän, mutta vanhemman ja kovapalkkaisemman Carson Soucyn.
 
Ensi yönä pelataan jälleen kun vastassa on vieraskaukalossa Nashville. Kokoonpanoon tulee joitain viilauksia Vegas-peliin verrattuna. Johansson loukkaantui ja siirrettiin IR-listalle. Barre-Boulet nousee kokoonpanoon. Grubauer jatkaa maalilla. Muista muutoksista ei vielä tietoa ja kuten Vegas-pelissä nähtiin, niin muutoksia voi tulla vielä aivan viime hetkilläkin.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kaksi ensimmäistä erää melko vakuuttavaa peliä kuskin paikalla, ja kolmas erä oli kuin suoraan Dufvan luotsaaman JYPin pelikirjasta, eli maalin johtoa suojeltiin ilman riskejä ja pitkiä kiekkoja roiskittiin melkoisen paljon. Olen tosin viime kaudet ollut lähes pelkästään koosteiden varassa, joten mistäpä minä tiedän vaikka tämä olisi kovin yleistäkin NHL:ssä nykyään...
Mutta en osaa sanoa oliko tuo tietoinen valinta valmennukselta vai näkyikö Predsin lepoetu noin selvästi kolmannessa erässä. Mitenkään erityisen riskillä ei kuitenkaan näyttänyt Predsit vyöryttävän, tai ainakaan ei vastahyökkäyksiin ollut kenelläkään energiaa.

Kahden pelin perusteella näyttää ihan hyvältä omaan silmään, siellä on vielä paljon potentiaalia tasonnostoon useammallakin yksilöllä, joukkuepelistä puhumattakaan.

Edit: Ja Grubauerille erityismaininta, ei ainakaan ykkösmokkeen kaaduta näiden otteluiden perusteella. Tosin en ainakaan itse epäillyt hetkeäkään etteikö Grubi riittäisi.
 
Hiljaista on Kraken-ketjussa.

Kolme matsia on jo pelattu ja kaikki olen katsellut jälkilähetyksinä. Mielestäni peli-ilme on ollut raikas ja joukkuehenki hyvä. Mitään jääkiekkoilullista vallankumousta ei olla nähty, mutta peruasiat on hallussa. Joukkue ei tietenkään ole vielä kovin yhtenäinen ja peleissä on nähty useita ihmeellisiä henkilökohtaisia virheitä. Tuloksellisesti kausi on kuitenkin alkanut ihan hyvin voitolla, tappiolla ja nyt viimeksi ja-tappiolla Columbusta vastaan.

Tänään pelataan taas kun vieraskaukalossa kohdataan Flyers. Sivussa loukkaantuneet Gourde, Blackwell, Johansson sekä uutena potilaana Dunn. Tampasta poimittu Barre-Boulet on jäänyt pienelle vastuulle ja onkin tänään sivussa. Uutena miehenä kokoonpanoon nousee farmista nostettu Kole Lind, joka ainakin aamujäiden perusteella istutetaan kakkosketjuun Wennbergin ja Donskoin kanssa. Muut ketjut ennallaan. Yllättävää kyllä Grubauer ilmeisesti starttaa jo neljännen kerran putkeen. Tätä täytyy ihmetellä, sillä Driedger on laatuvahti ja huomattavasti tasaisempaa peluutusta voisi odottaa.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Joo, hiljaista on ketjussa, joten kaipa sitä voi vähän täytettä kirjoittaa viime yön matsista, josta tosin ei jäänyt paljoa jälkipolville kertomista, ja myönnän että aloin vähän hyppimään lähetystä ensimmäisen erän jälkeen.

Vaikka maaleista ei Grubaueria voikaan ehkä pääosin syyllistää, niin ensi yönä mennään taas Devilsiä vastaan ja on melko varmasti Driedgerin ensimmäisen startin aika. Pre-seasonilla Driedger taisi päästää keskimäärin 4 maalia per peli, ja itse olin senkin takia aika tyytyväinen että Grubauer on selkeä ykkönen meillä, mutta samaa mieltä kuin @Mängimies että Driedger on kyllä lähtökohtaisesti laatuvahti eikä edes millään super edullisella sopimuksella pelaa, joten "pakko" niitä pelejä on hänellekin alkaa antaa.

Flyersia vastaan Krakenin hyökkäyspeli oli kyllä hyvin mielikuvituksetonta, ja hyvätkin hyökkäyksen aihiot kuihtui aika pitkälti huolimattomaan kiekonkäsittelyyn, ja mikä huolestuttavaa, tuota riplailua nähtiin ykköskentältä oikeastaan eniten. Varmaan pakko antaa kredittiä Flyersin puolustusalueen puolustuspelillekin, koska tuntui omaan silmään olevan tukkoisempaa nyt kuin aiemmissa peleissä. Lind ei kyllä tuonut kakkoskenttään mitään, en tosin lähtökohtaisesti sitä odottanutkaan. Donskoi pelasi vahvasti Vegasia vastaan, ja valmennus peluuttikin häntä välillä joka toisessa vaihdossa, mutta ilme on nyt vähän tasoittunut, ja ymmärrän kyllä että valmennus koittaa siihen kenttään hakea vähän jotain muuta, jos klikkaisi. Gourden palatessa ehkä nuo kaksi ensimmäistä kenttää saataisiin paremmin tasapainoon.

Onkohan Gourde tuolla vieraskiertueella vain bondaamassa muiden kanssa vai onkohan mahdollista, että olisi jo ensi yönä kehissä? Vai sitten kotiavauksessa viikonloppuna?
 

Co.

Jäsen
Olipahan huono ottelu. Ei tosiaan voi Grubauerin piikkiin ihan kaikkia maaleja laittaa, mutta sitten kun ei kulje oikein mikään osa-alue, niin tulos on tämä. Kraken on kuitenkin vielä aikalailla hyvän maalivahtipelaamisen varassa. Toivottavasti tähän tulee muutosta kun joukkue yhtenäistyy ja peliin saadaan yhä enemmän rutiinia mukaan.

Aikamoiseksi (naamaan)läpsyttelyksi tuo viimeöinen ottelu lopulta meni, en sitten tiedä oliko siitä enemmän hyötyä vai haittaa jatkoa ajatellen.
 
Edellisiä kompaten, oli melkoinen ulospuhallus tämä Flyers-peli. Hakstol entisenä Flyers-valmentajana varmaan lähti hakemaan vähän parempaa ilmettä, mutta nyt oltiin ihan telineissä. Peli oli 5-0 ennen puoltaväliä ja loppu menikin tappeluksi ja läpsyttelyksi. Oleksiak matsasi Nick Seelerin kanssa ja Bastian Nate Thompsonin kanssa. Kuvaavaa onkin, että viidennen maalin jälkeen maalille vaihdettu Driedger sai vain 7 laukausta, joista yksi meni sisään. Ei ollut kotijoukkueellakaan isompaa intoa enää tuon jälkeen. Krakenista ei juuri onnistujia kannata nostaa.

Tänään (yöllä) pelataan taas, nyt Devilsin vieraana. Driedger varmastikin pääsee tänään tolppien väliin. Aika vähän toipilaista on annettu tietoa, joten esim. Gourden suoraan pitää odotella aina pelipäivän aamujäitä ennen kuin ollaan viisaampia.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olihan eilisessä matsissa ihan hyvä startti. Ekan 9min Hart piti Flyersia pystyssä ja mm. teki yhden todella hienon torjunnan (linkki). Vastaavasti Flyersilla ei olut paikkoja.

reilu 30s linkistä Giroux täräytti 1-0 ja 5min myöhemmin taululla 3-0. Sen jälkeen olikin Krakenin osalta sen näköistä peliä että töidenkin tekeminen oli mielekäämpää kuin tuon ottelun katselu. 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Co.

Co.

Jäsen
Viime yönä olikin sitten Daccordin vuoro olla maalissa, kolme meni sisään. Onhan tuossa puolustuspelaamisessa paljon tehtävää, aika karmeaa katseltavaa oli paikoitellen. En tiedä onko kyse sitten pelitavasta, kemiasta vai siitä, että joukkue on uusi. Nyt Devilsiä vastaan tappiolla 2-0 kuuden minuutin jälkeen, siinä vaiheessa tuli jo mieleen että näinköhän tästä tulee toisinto Flyers-ottelusta, mutta ihan ok nousu takaisin peliin. Ei vaan kuitenkaan lopulta riittänyt.
 

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Ensimmäinen kotimatsi lähenee ja nyt silmääni osuivat nuo hallin katosta roikkuvat jumbotronit. Onkohan tämä tupla-jumbo nyt kokeilu vai standardi uusissa/uusittavissa halleissa?

Ensin tuli mieleen, että blokkaako tuo näkymän päätypiippuhyllyltä, mutta kuvauhaun perusteella jumbo on kolmion mallinen tuolta kantiltaan ja varmaan huomioi siis katsojat hyvin.

 

Co.

Jäsen
Ensimmäinen kotimatsi lähenee ja nyt silmääni osuivat nuo hallin katosta roikkuvat jumbotronit. Onkohan tämä tupla-jumbo nyt kokeilu vai standardi uusissa/uusittavissa halleissa?

Ensin tuli mieleen, että blokkaako tuo näkymän päätypiippuhyllyltä, mutta kuvauhaun perusteella jumbo on kolmion mallinen tuolta kantiltaan ja varmaan huomioi siis katsojat hyvin.


Tuo ratkaisu on mielestäni todella hyvä, jos katselukulmat vain on todettu oikeasti toimiviksi. Nuohan muistuttavat muodoltaan laivan keulaa, mikä sopii teemaan hyvin.

Ja en usko, että Climate Pledge Arenalta löytyy ensimmäistäkään paikkaa mistä olisi oikeasti rajoitettu näkyvyys nyt remontin jälkeen. Aikoinaanhan tuo areena ei soveltunut jääkiekolle oikein mitenkään, vaan palveli Supersonicsin tarpeita.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ensin tuli mieleen, että blokkaako tuo näkymän päätypiippuhyllyltä,
Päätypiippuhylly taitaa olla ainakin toisessa päässä ikkunaa.

Mutta sen verran iso ja vaativa projekti toi hallin rakentaminen on ollu kun oman mausteensta projektiin on tuonut se että hallin katto ja maan päällä oleva rakenteet piti säilyttää ennallaan, joten tuskinpa tollaista kömmähdystä on tapahtunut insinööreille että sinne ois jotain näkörajotteisia paikkoja jäänyt. Kuitenkin puhutaan että Seattlen halli ois nyt se USA:n hienoin, mutta ainahan näin sanotaan uuden hallin kohdalla. Mutta hienoltahan siellä näyttää, ja kyllä tossa Espoo Metro Areenakin on jäämässä kakkoseksi:
Kyllä toi eka kotipeli on mitä Kraken seuraajana on odotellu pitkään. Miltä halli näyttää ja ennenkaikkea miten paikalliset fanit on touhussa mukana. Ja tietenkin se että mikä Nirvanan biisi on sitten maalilauluna. Pakkohan se on olla Nirvanaa, onko muita vaihtoehtoja?
 

Co.

Jäsen
Ja tietenkin se että mikä Nirvanan biisi on sitten maalilauluna. Pakkohan se on olla Nirvanaa, onko muita vaihtoehtoja?

Jossain muistaisin lukeneeni, että In Bloom, mutta en tiedä oliko tietoa vai huhua. Nirvana ja Pearl Jam taitavat ne vaihtoehdot olla, molemmat kelpaisivat itselleni vallan mainiosti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös