Seattle Kraken 2021–2022 – release the Kraken!

  • 63 609
  • 228

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nyt kun drafti on ohi niin avataan Krakenin ensimmäinen kausiketju. Varmasti tulee olemaan erittäin mielenkiintoinen ensimmäinen kausi.

Tällä hetkellä joukkue näyttää tältä:

Järnkrok - Gourde - Eberle
Donskoi - McCann - Appleton
Tanev - Beniers - Blackwell
Twarynski - Geekie - Bastian

Oleksiak - Larsson
Giordano - Dunn
Soucy - Fleury
Lauzon

Driedger
(Vanecek)

Kunnon kaikki pelaa meininki kun melkeen jokainen soppari pelaaja on kokoonpanossa. Mutta cäpissä on tilaa joten varmaan tonne tulee vielä ukkoja lisää. Tyler Johnsonista on sen verran jo jauhettu että varmaan on jo tuttu aihe kaikille Kraken faneille. Yhtä sentteriä Kraken mielestäni kaipaa jotta Beniers voidaan tarvittaessa jättää yliopistosarjaan kasvamaan korkoa. Krakenilla on vain yksi rightin pakki ja kyllä tonne se Dougie Hamilton mahtuisi hyvin. Aika yllättäen leftin laitureita Krakenilla on tällä hetkellä vähän mutta se nyt on se helpoiten UFA-markkinoilta haalittava pelaajatyyppi. Verotus on Seattlen alueella pelaajille ilmeisesti aika edullinen, joten voi olla että joukkueseen on imua myös siitä syystä, ja eikä Kraken tule löytymään pelaajien no-trade listoilta.

Jos se rightin pakki tulee UFA-markkinoilta niin sitten joko Jérémy Lauzon tai Carson Soucy varmaan treidataan veke.

Joukkueen kapteeniksi veikkaan Adam Larssonia. On ollu Edmontonissa varakapu, ja varmaan viihtyy seurassa pidempään kuin Giordano, joka muuten varmaan olisi se kapu valinta. Myös muita tärkeitä ja mielenkiintoisia valintoja on edessä kuten mikä tulee olemaan se maalilaulu!
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Jaden Schwartzia ja Alexander Wennbergia on huhuiltu nyt Seattleen. Leftin laituria ja centteriä odottelenkin UFA- markkinoilta, joten sikäli voi pitää paikkansa. Wennberg olisi sikäli hyvä haku että on vasta 26 v ja pisteiden valossa on se toiseksi paras UFA-sentteri mikä on tarjolla.

Dougie Hamilton on ilmeisesti menossa muualle ja kun noi rightin pakkimarkkinat on parin nimen jälkeen aika kuivat niin saas nähdä tuleeko sieltä ketään. Mutta kyllä toi kokoonpano mielestäni yhtä rightin pakkia kaipaa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kaksi Seattlen varausta tulee tänään UFA:ksi: Gavin Bayreuther ja John Quenneville. Columbuksen ja Chicagon varaukset siten heittivät suosiolla hukkaan. Chicago on juuri kauppaamassa Zadorovia Calgaryyn, joten nähtäväksi jää sitten millaisen vastineen Seattle jätti sieltä ottamatta. Columbuksestakin olisivat voineet ottaa Domin alkukaudeksi IR:ään ja tervehtymisen jälkeen kaupata jonnekin, eiköhän siinä varausvuoron saa sitten. Vegas toimi muutaman joukkueen kanssa aikoinaan samoin, eli suosiolla heittivät varaukset heidän osalta hukkaan, mutta ei tämä nyt ihan parasta asset managementia ole mielestäni.
 
Free agent -ikkuna avautui ja Francis sainasi ensi töikseen Columbuksesta ulosostetun ja viime kaudella ihan kelvollisesti Floridassa pelanneen Alexander Wennbergin. Sopimus on mallia 3 vuotta x 4,5 miljoonaa.

On selvää, että sentteriosastolle tarvitaan täydennystä, mutta en ole yhtään varma, että Wennberg on sellainen nimi, joka oli tarpeen. Sinänsä tuo sopimus ei ole paha pituudeltaan, sillä kyseessä on 26-vuotias pelaaja eikä dollaritkaan ole ongelma tämän hetken tilanteessa, mutta eihän sitä mielellään huonoja sopimuksia tekisi ainuttakaan. Eli ensireaktio on kyllä valtaisa pettymys tästä.

Lisäksi vahvat huhut tuovat St. Louisista Jaden Schwartzia Seattleen, oletettavasti pitkällä sopimuksella. Schwartzin lapun suuruudesta ei vielä tietoa, joten en sitä kommentoi.

Francisilla on kyllä näytön paikka nyt FA-ikkunassa kelvollisesti (mutta ei missään nimessä täydellisesti) sujuneen expansion draftin jälkeen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Hassuinta tietysti on, jos Wennberg lyö läpi Seattlessa. Sitten voi katsoa taas Columbus GM:ään päin, että piti aikanaan Wennbergin ja menetti sen takia Karlssonin Vegasiin, jossa Karlsson löi läpi. Ja sitten osti ulos Wennbergin, joka lyö Seattlessa läpi. Ja itse etsii tällä hetkellä senttereitä.

Mutta jätetään tämä nyt vielä "jos" -asteelle. Jos lyö läpi.
 


Ja tämä varmistui. 6 vuotta ja 5,9 miljoonaa per kausi.

En ymmärrä kyllä yhtään mitä Francis touhuaa.

Vielä hetki sitten Chris Driedger vaikutti halvalta ja vähintäänkin kelvolliselta ykkösmolarilta. Nyt Grubauerin tulon jälkeen Driedger onkin kallis ja täysin turha kakkosmolari kun tuohon esim. Vanecek olisi ollut ihan passeli. Nyt sitten Vanecek jää yli, joten hänet varmaan kaupataan. Francis, tulehan nyt itse kertomaan.
 
Suosikkijoukkue
Iso Kukko, 100 hooks, alakerran timanttinen Lady
Ja tämä varmistui. 6 vuotta ja 5,9 miljoonaa per kausi.

En ymmärrä kyllä yhtään mitä Francis touhuaa.

Vielä hetki sitten Chris Driedger vaikutti halvalta ja vähintäänkin kelvolliselta ykkösmolarilta. Nyt Grubauerin tulon jälkeen Driedger onkin kallis ja täysin turha kakkosmolari kun tuohon esim. Vanecek olisi ollut ihan passeli. Nyt sitten Vanecek jää yli, joten hänet varmaan kaupataan. Francis, tulehan nyt itse kertomaan.

Kauppaa Driedgerin+ Coloradoon vastineeksi jostain Sam Girardista. Tosin Sakicin tuntien saavat jonkun carlsöderbergin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Francis kauppasi sitten Vaneckin pois Grubauerin tieltä. Vanecek palasi sinne mistä tulikin eli Washingtoniin, ja Seattle saa vastineena toisen Brenden Dillonista maksetuista 2.kierroksen varausvuoroista. Täten Seattle hävisi yhden kakkoskierroksen siinä kun ottivat Vanecin Dillonin sijasta, ja kun siihen lisää Zadorovin valitsematta jättämisestä hukatun 3.kierroksen, niin alkaahan tuosta kertyä jo hyvin menetettyä drafti pääomaa. Ei ihan optimaalisesti ole luettu markkinoita siellä.

Maalivahtitandemistaan maksavat nyt miljoonan vähemmän kuin Carey Price olisi maksanut. Siihen parin miljoonan backup päälle niin eroa sen kolme miljoonaa. Grubauer on huippumaalivahti, mutta Price on Price. Pricella vielä vuosi vähemmän sopimusta jäljellä kuin antoivat Grubauerille. Ettei tuo Pricen sopimus nyt niiiin kalliiksi olisi tullut tässä vertailussa loppupeleissä.

Vapailta markkinoilta hankittujen Grubauerin, Schwartzin ja Wennbergin jälkeen Seattlen rosteri näyttää tällaiselta:

Schwartz-Gourde-Eberle
Donskoi-McCann-Appleton
Järnkrok-Wennberg-Tanev
Blackwell-Geekie-Bastian
True, Twarynski, Lind

Giordano-Larsson
Oleksiak-H.Fleury
Soucy-Dunn
C.Fleury, Lauzon, Borgen, Cholowski

Grubauer
Driedger
Daccord

Puolustuksessa on edelleen liikaa pelaajia ja rightin kätisyydet harvassa (Larsson, C.Fleury ja Borgen ainoat). Borgen, C.Fleury ja Cholowski toki voivat hyvin mennä waivereista läpi syksyllä ja siten tuohon jäisi seitsemän-kahdeksan puolustajaa NHL:n puolelle.

Hyökkäykseen taas voisi yksi top-9 pelaaja mahtua edelleen, pudottaisi sitten Järnkrokin tai Tanevin neloskenttään.

Jotain siirtoja siten Seattle varmasti tulee vielä tekemään, ja erityisesti farmin puolelle varmaan paljon signauksia odotettavissa. Capissa on RFA-pelaajien signausten jälkeenkin vielä sen reilut kymmenen miljoonaa tilaa.

Ei tuo erityisen huonolta näytä, vaikka kaikista Seattlen siirroista nyt ei samaa mieltä olisikaan. Kyllä tuolla taistellaan (heikon) Tyynenmeren divisioonan kolmossijasta Vegasin ja Edmontonin takana tasapäisesti muiden divisioonan joukkueiden kanssa.

Vegasin menestyksekäs esimerkki on sen verran ainakin auttanut, että nämä hyvät FA-pelaajat (Grubauer, Schwartz) ovat kiinnostuneet siirtymään vapailta markkinoilta Seattleen. Vegas ei tainnut Shipachyovia lukuunottamatta tehdä ketään mainittavaa FA-kiinnitystä vapailta markkinoilta ensimmäisen vuoden aikana?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Puolustuksessa on edelleen liikaa pelaajia ja rightin kätisyydet harvassa (Larsson, C.Fleury ja Borgen ainoat). Borgen, C.Fleury ja Cholowski toki voivat hyvin mennä waivereista läpi syksyllä ja siten tuohon jäisi seitsemän-kahdeksan puolustajaa NHL:n puolelle.

Ei tuo Capsista valittu pelaaja ihan nappiin mennyt. Siellä kun olisi ollut myös rightin Jensen vapaana mitä pidän oikein hyvänä peruspakkina. Toki tuskin Francis edes itse uskoi, että saisi vielä Grubauerin joukkueeseen. Capsilla kävi kova tuuri, että heidän saldonsa tässä laajennusdraftissa oli Dillon <-> 2.kierroksen varausvuoro.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ainakin kahta pelaajaa kaipailen tohon kokoonpanoon:

- Nelosen sentteri. Sellainen vähän kokeenempi sentteri josta olisi iloa alivoimalla ja aloituksissa. Eric Staal on Francisille hyvin tuttu mies joten saas nähdä oisko se sitten se valinta tohon rooliin. Jos tollanen kaveri tulee niin sitten varmaan Blackwell treidataan muualle. Muistaakseni laajenusdraftin jälkeen liikui huhua että Rangers ois kiinnostunut saamaan hänet takaisin.

- Kyllä mä rightin pakkia tonne kaipailen. UFA-markkinat on tän asian suhteen aika kuivat. Vapaana on: Jason Demers, Erik Gudbranson, Jani Hakanpää ja Sami Vatanen. Eli melkeen treidin kautta ois se hankinta tultava, jos haluaa laatua.

- Sitten vielä ehkä yksi leftin laituri. Cäpissä on tilaa, joten tossa on vielä saumaa olla ihan kovempien nimien perässä: Saad, Tatar tai Ritchie. Tai sitten vaan joku sopiva ukko nelosen laitaan.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Gourde pääsee kehiin arviolta vasta joulukuussa, joten miltäs tuo meidän keskustan depth-chart näyttää? Eliteprospectsin mukaan hyökkääjistö on kuin JYPissä aikanaan, täynnä "laitureita jotka osaavat pelata myös keskellä" (joista ei sitten oikeasti kukaan osannut pelata keskellä, selvennykseksi ei-jyväskyläläisille), kuka noista nyt aloittaa ykkösen keskellä, nostellaanko vaan kaikkia pykälällä, McCann, Wennberg, Geekie, ja joku Järnkrok stunttaamaan nelosen keskelle?

Olikos Beniersin tarkoitus pelata vielä ensi kausi Michiganissa? Vai menisikö Beniers esim. kolmosessa suojatuilla minuuteilla kylmiltään ja Gourden palatessa sitten katsotaan missä loppukauden pelaa? Tosin tässä taisi olla joku ottelumäärä mitä ei välttämättä kannata ylittää jos pelaaja on vielä raakile, ettei polteta rookie-vuotta ja yhtä sopparivuotta, eikös se niin mennyt?
 
Suosikkijoukkue
Україна, Bayraktar
Maalivahtiosasto kunnossa. Huippuhyvä hankinta Grubauer. Muutenkin joukkueen runko näyttää ihan kelvolliselta näin hockey hm ja playoffsit tähän mennessä NHL seuranneen silmään. En malta odottaa ensi kautta kun on "oma" joukkue änärissä.
 

Ralph

Jäsen
Mikäs tää juttu on, että NHL olis torpannut Grubauerin sopimuksen? Lähteinä tauhkasivustot, joten en linkkaa.
Sopimus vaati pientä hienosääntöä, kun vuosittaiset palkat kasvoivat prosenttuaalisesti liian paljon samassa sopimuksessa, mutta kun nuo säädettiin kuntoon niin ei ongelmaa.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Mikäs tää juttu on, että NHL olis torpannut Grubauerin sopimuksen? Lähteinä tauhkasivustot, joten en linkkaa.

Ilmeisesti noissa vuosittaisissa maksettavissa summissa oli jotain sääntöjen vastaista, kuitenkin ilmeisesti jo sopimuksen rakennetta korjattu sääntöjen mukaiseksi ja se lähetetty NHL:n hyväksyttäväksi. Ei mitään ihmeellisempää siis.

Edit. @Ralph ehtikin jo ennen mua.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Antaahan tuo kuitenkin huonon kuvan Krakenin soppareiden laskijoista ja muista CBA-asiantuntijoista. GM:kään ei ole vielä vakuuttanut, joten karhea alku on ollut.

Toki on myönnettävä, että onhan Kraken yhä sillä Francisin kolmivuotislinjalla, jossa cappitilaa oli tarkoitus käyttää aseena nimenomaan tulevina vuosina. Jos siellä on joku tulevien kesien valtaisa RFA/UFA-vonkale kiikareissa.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Antaahan tuo kuitenkin huonon kuvan Krakenin soppareiden laskijoista ja muista CBA-asiantuntijoista. GM:kään ei ole vielä vakuuttanut, joten karhea alku on ollut.
Tämän uutisen mukaan asiasta vastaava ei ollut jostain syystä töissä kun liigalle lähetettävää paperia rustattiin, ja tuuraajalla oli mennyt numerot pieleen. Ja NHL:n deputy commissioner Bill Daly toteaa, ettei tuollainen virhe ole harvinainen. Ei tämä nyt suurta lommoa Krakenin kilpeen tee.

 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Hiljaista on pidellyt täällä, mutta tässä parin viime päivän aikana jatkosopimukset Truelle 1x750k ja Borgenille 2x900k. Vapailta tarttunut mukaan syvyyspuolustaja Connor Carrick 1x800k sopparilla. Ja kaikki sopparit siis kaksisuuntaisia.

Edit. Ja vielä lisäksi Marcus Johansson 1x1,5m sopparilla sisään.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Dunn ja Lind sai myös sopparit käteen.

Raihnanen ruotsalainen ei nyt ollu se mitä kaikista eniten toivoin UFA-markkinoilta. Varmaan apu-GM Jason Botterilln haku kun hommasi Marcus Johanssonin myös Buffaloon aikoinaan.

Kun itseä asia kiinnosti niin tässä on Seattle Krakenin viime kauden pistepörssi. Hyökkääjät ja pakit on laitettu erikseen.

Gourde 17+19 = 36
Eberle 16+17 = 33
McCann 14+18 = 32
Donskoi 17+14= 31
Wennberg 17+12 = 29
Järnkrok 13+15 = 28
Appleton 12+13 = 25
Blackwell 12+10 = 22
Schwartz 8+13 = 21
Tanev 7+9 = 16
Johansson 6+8 =14
Bastian 3+7 = 10
Geekie 3+6 = 9
True 0+1 = 1
Lind 0+0 = 0
Twarynski 0+0 = 0

Giordano 9+17 = 26
Dunn 6+14 = 20
Oleksiak 6+8 = 14
Soucy 1+16 = 17
Larsson 4+6 =10
Lauzon 1+7 = 8
H. Fleury 3+1 = 4
Cholowski 1+2 = 3
Carrick 1+1 = 2
C.Fleury 1+0 = 1
Borgen 0+0 = 0
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ehdin tuossa aiemmin tällä viikolla ihmetellä jo Seattlen tekemien syvyyssopimusten vähäisyyttä, mutta sitten katsoin heidän AHL-joukkueen tilanteen ja hehän saavat sen vasta 2022-23 kaudeksi. Eli ensi kausi menee kokonaan ilman AHL-joukkuetta, joten silloin syvyyspelaajien signaamiselle ei ole erityistä tarvetta, kunhan niitä riittää vaan NHL-seuran tarpeita varten. Jonnekin ne vähät ylimääräiset pitää toki sitten saada lainalle kauden ajaksi.

Gourde taisi olla sivussa joulukuuhun saakka, joten Johansson on sikälikin hyvä paikkaaja tuohon rosteriin kun pystyy paikkaamaan keskellä, ja siirtymään sitten laidalle Gourden paluun jälkeen. Yhtä top-9 hyökkääjää tuo rosteri muutoinkin kaipasi entuudestaan eli ihan tarvettahan tuo Johansson tulee täyttämään sinne. Jos, ja se on iso kysymys hänen osallaan aina, pystyy pysymään terveenä niin onhan hän tuon joukkueen kärkipäätä tehoissa todennäköisesti.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Jonnekin ne vähät ylimääräiset pitää toki sitten saada lainalle kauden ajaksi.

Charlotte Checkers toimii Seattlen AHL joukkueena näin aluksi ennen tuota omaa farmijoukkuetta. Eli jakavat saman farmijoukkueen Floridan kanssa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Charlotte Checkers toimii Seattlen AHL joukkueena näin aluksi ennen tuota omaa farmijoukkuetta. Eli jakavat saman farmijoukkueen Floridan kanssa.

Jännästi tässä edelleen Ron Francis -kytköksillä mennään. Eli entinen Carolinan farmi vuosilta 2010-20, on neuvoteltu Seattle-poikien varafarmiksi. Nythän Charlotte vasta aloittaa Floridan kanssa, kun viime kauden jättivät kokonaan väliin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kattelin tossa yks päivä Seattlen staffia niiden verkkosivuilta ja pisti silmään että hockey operations management osiosta löytyi Ronin lisäksi kaksi muutakin Francisia eli Connor ja Mike, jotka ilmeisesti on sitten Ronin pojat. Eipä nää nepotismi rekryt mitään uusia NHL-organisaatioissa ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös