Mainos

Seattle Kraken – joukkueen rakentuminen kaudelle 2021–2022

  • 262 553
  • 846

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kyllä tuossa varmasti Kraken joutuu miettimään mitä haluavat. Onko tarkoitus yrittää vegasit ja räjäyttää pankki heti 1. kaudella vai rakentaa rauhallisesti varausten kautta. Jos tarkoitus menestyä heti, niin Price on hyvä. Kun katsoo ketä senttereitä ovat saamassa, niin menestystä ei ole heti luvassa ja silloin ei kannata laittaa 13 prosenttia palkoista veskariin, jolla vielä 5 vuotta sopimusta jäljellä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Onhan siä esim Johansen, Gourde ja McCann ja Lazar. Kärki ei ehkä terävin, mutta sanoisin silti top10 keskikaistaksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mitään en nyt tajua, mutta onko tosiaan niin, että Canadiens on uskaltanut jättää Pricen suojaamatta sillä ajatuksella, että Kraken ei halua ottaa, koska palkka on niin iso?
 

Bread Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kookoo ja Hull City
Itse en kyllä syty Pricelle ollenkaan. Ilman huikeita pleijareita ei varmasti olisi edes harkinnassa, viime kaudet ovat olleet korkeintaan keskinkertaisia. Yli 10 miljoonan cap hit viideksi vuodeksi maalivahdista, jonka parhaat päivät ovat takanapäin ei oikein houkuta. Driedger-Kähkönen saa myös about puolet halvemmalla kuin Pricen. Ei tuolla palkkatilalla välttämättä vielä mitään tee, mutta kolmen vuoden päästä saatetaan hyvinkin olla kusessa tuon sopimuksen kanssa.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
^ Onhan siä esim Johansen, Gourde ja McCann ja Lazar. Kärki ei ehkä terävin, mutta sanoisin silti top10 keskikaistaksi.

Gourde on hyvä, mutta miksi ottaa 8 milliä maksava viime kaudella 22 pistettä tehnyt Johansen? Jos haluaa Johansenin, niin kannattaisi tehdä joku diili Nashvillen kanssa, että saa edes pari pickiä ja/tai prospectia mukaan. Ykkössentteriä, siis laadukasta, ei Johansenistä enää saa.
 

ipaz

Jäsen
Muistatteko tuliko Vegasiin vastaavassa laajennus draftissa UFA pelaajia? Eikös heillä ollut työn ja tuskan takana trimmata rosteria draftin jäljiltä sellaiseen kuntoon ettei NHL tason pelureita roikkunut turhaan katsomossa kun eivät mahtuneet pelaamaan?

Vegas varasi laajennusdraftissa kolme UFA-pelaajaa (Connor Brickely, Chris Thorburn ja Jean-Francois Berube), jotka tekivät sitten vapaana-agenttina sopimuksen muualle 1.7. Nämä kaikki UFA:t olivat kauppakikkailuvalintoja, eli Vegas sai varausvuoroja tms. palkkioksi kun valitsivat nämä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^^ No en välttämättä ottaisi, mutta en myöskään yhden kauden tai ylipäänsä Preds-uran perusteella tuomitsisi. Koska Predatorsissa hyökkääjä tehnyt isoja pisteitä? Ei ole, kun pelitapa on nojannut niin paljon vahvaan puolustukseen.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Mitään en nyt tajua, mutta onko tosiaan niin, että Canadiens on uskaltanut jättää Pricen suojaamatta sillä ajatuksella, että Kraken ei halua ottaa, koska palkka on niin iso?

Montreal ei siis halua luopua Jake Allenista ja varmasti on käyty neuvotteluja, että Kraken ei ottaisi Allenia. Allenia pidetty siis pomminvarmana valintana ja tuota silmälläpitäen Habs hänet varmaan hankkikin. Allen kuitenkin veti niin hyvin Montrealin 1B-veskarina, että Bergevinin mieli muuttui. Pricelle on ollut lähes mahdotonta löytää hyvä kakkonen, kokeiltu on.

Huhujen mukaan Kraken halusi kaikista diileistä itselleen ykköskierroksen varauksen, ja mahdollisesti lupauksia päälle. Vaikuttaa siltä, että monelle seuralle tuo vaatimus on ollut yksinkertaisesti liian paljon ja sen takia lehmänkauppoja ei välttämättä tulla näkemään, kuten Vegasin kohdalla. Allenista Habs ei ehkä ollut halukas maksamaan ykköstä.

Nyt siis Montreal joko kokeilee, että onko Pricen sopimus liian kallis (caphit antaa suojauksen ja Allen sai kunnon suojauksen), haluaa eroon Pricen sopimuksesta tai siellä on joku diili, jossa Pricen caphitiä pienennetään. Priceä tuskin haittaa, jos jollain kikalla Montreal on lähivuosina kilpailukykyisempi, kun Price vielä saa jotain kiinni. Price varmaan itsekin ymmärtää, että kun palkkakatto ei nouse odotetusti lähivuosina, niin hänen sopimuksensa on eräänlainen rasite seuralle. Tämän kesän ykköskierroksen varauksesta ei välttämättä ole Pricen aikana juurikaan iloa Montrealille, joten siitä on ehkä varaa luopua. Varsinkin jos draftvuosi on heikohko.
 

IcePhoenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Kärpät, Kiekko-Espoo

Ainoa syy, jonka näen Pricen hankinnalle, on yleisön suosion tavoittelu. P-Amerikan urheilukulttuuri on kuitenkin hyvin supertähti-vetoista. Carey Price on tälläinen tähti, joka myisi pääsylippuja ja toisi joukkuetta uusien seuraajien huulille tehokkaasti. Pelillisistä syistä, erityisesti pitkällä aikavälillä, 34-vuotiaan 10,5 miljoonan taalan veskarin tuominen 5 vuodeksi eteenpäin siirron estävällä pykälällä varustettuna on vain typerää.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
NHL siis ilmoittanut, että caphitkikkailu ei tule menemään läpi. Eli Priceä ei voi treidata heti takaisin Montrealiin pienemmällä caphitillä.

E. Hidas
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tehdään nyt suojausten pohjalta oma joukkue tässä. Sivudiilejä en huomioi eli en lähde sellaisilla spekuloimaan, pelkästään tarjolla olevista pelaajista joukkue kasaan:

Mason Appleton - Jared McCann - Vladimir Tarasenko
Jason Zucker - Chris Tierney - Jordan Eberle
Dylan Gambrell - J.T. Compher - Carl Grundström
Yakov Trenin - Jujhar Khaira - Christian Fischer
Kevin Stenlund, Nathan Bastian, Adam Mascherin, Julien Gauthier, Kole Lind

Jake Bean - Troy Stecher
Nikita Zadorov - Cal Foote
Haydn Fleury - Radko Gudas
Oliver Kylington - William Borgen
Robert Hägg - Jeremy Lauzon

Carey Price
Kaapo Kähkönen
Vitek Vanecek

Tuolla rosterilla oltaisiin jossain palkkalattian tuntumassa. Price ja Eberle ainoat joilla yli kahden vuoden mittainen sopimus.

Huomioita:

- En lähtenyt tekemään Tampalle palvelusta vaikka siellä laadukkaita pelaajia olisikin tarjolla hyökkäykseen. Cal Foote on lupaavin rightin puolen pakki joka on tarjolla Seattlen poimittavaksi, ja siten ottaisin hänet ja katselisin että mitä Tampa maksaa sen jälkeen palveluksesta heidän cap-ongelman ratkaisemiseksi.
- Carey Price on paras tarjolla oleva pelaaja ja lähden rohkeasti hänen ympärille kasaamaan joukkueen. Sopimus on huono mutta kun kun sen ympärille voi suunnitella yhdellä kertaa koko muun joukkueen, on se enemmän kuin hallittavissa oleva tilanne silloin. Pricella on vielä hyviä vuosia jäljellä ja tästä vaan katsomaan jos pystyisi tekemään Fleuryyn verrannollisen uran laajennusjoukkueen riveissä.
- Hyökkäyksessä sentteriosasto jää laihaksi ja siellä katseet kohdistuisivat siihen pystyykö joko McCann tai Compher tekemään lisääntyneen vastuun myötä William Karlssonin kaltaisen nousun mitat täyttäväksi top-6 sentteriksi. Stenlund ja Gambrell villeinä kortteina potentiaalisiksi vastuuta saaviksi senttereiksi siellä. Tierney taasen vuoden ajan sitten kokeneena sentterinä auttamassa joukkuetta.
- Tarasenko ja Eberle hyökkäyksen johtotähtinä, alemmat kentät täynnä nuoria halvoilla sopimuksilla olevia pelaajia.
- Puolustuksessa niin ikään halpoja sopimuksia, ja sitten Stecher ja Gudas rightin kätisyyden kokeneina puolustajina siellä. Zadorov taas leftin puolella kokeneena pakkina. Siinä olisi kiitettävästi fyysisyyttä ja viihdettä sitten Zadorovin ja Gudaksen myötä. Zadorovin tilalla voisi olla myös Oleksiak jos tekisi sopimuksen (silloin sitten Gaudette Mascherinin tilalle ylimääräiseksi hyökkääjäksi).
- Ei turhia hukkaan heitettyjä vuoroja vaan sitten syksyllä noita ylimääräisiä halpoja pelaajia waivereihin. Jos lähtevät muualle niin sitten lähtevät, parempi näin kuin ottaa joku turha UFA:ksi viikon päästä tuleva pelaaja jostain joukkueesta. Noita ylimääräisiä puolustajia (esim. Lauzon) kyllä olisi varmaan helppo kaupata johonkin varausvuoroon sitten.

Tietenkin jos vaikka Landeskog olisi valmis laittamaan nimensä sopimukseen, niin olisi ehdottomasti valinta Coloradosta ennen Compheria (Gambrell sitten keskelle, Appleton kolmosen laidalle ja Landeskog ykköskenttään).

Edit. Nashvillesta jäi huomaamatta Calle Järnkrokin saatavuus. No ei mahda mitään, Trenin sopii hyvin tuohon neloskenttään joten jätetään sinne.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Team Salming laajennusvaraustilaisuus 2021:

Katselin hieman neljän vuoden takaa sitä, että keitä Vegas aikanaan varasi ja tein sen pohjalta omat 30 valintaa. Golden Knightshan valitsi kolme maalivahtia, 13 puolustajaa ja vain 14 hyökkääjää. Ikärakenne oli sellainen, että vähintään 30-vuotiaita pelaajia oli kahdeksan, joten pyrin itsekin valitsemaan jokaiselle osa-alueelle mahdollisuuksien mukaan muutamia veteraaneja. Vegas valitsi myös kaksi 29-vuotiasta pelaajaa (Neal ja Perron) eli käytännössä kolmasosa valinnoista oli aika kokeneita. Minun laajennusdraftissani on vähintään 30-vuotiaita pelaajia kuusi, mutta valitsin myös viisi 29-vuotiasta yksilöä ja 28-vuotiaitakin on muutama. Koska Vegasilla oli jopa työn ja tuskan takana päästä eroon ylimääräisistä puolustajista, siitä oppineena tässä joukkueessa maalivahteja on neljä, puolustajia 10 ja hyökkääjiä pari enemmän kuin Golden Knights valitsi eli 16. Vegas jätti kaikkiaan neljän valitun UFA-pelaajan kanssa tekemättä sopimuksen ja lisäksi Stoner laitettiin IR-listalle.

Maalivahdit (4):

Brayden Holtby (VAN):

- 31-vuotias ja cupin voittanut maalivahti. Yhdellä maalivahdeista pitää olla kokemusta voittamisesta ja Holtby on siksi valinta Vancouverista, josta muutoin olisi tarjolla jämähyökkääjiä. Pari viime kautta ovat menneet heikommin, mutta nyt hän saa Seattlessa vielä yhden tilaisuuden ja sopimuskin päättyy vuoden päästä, joten riski/palkkiosuhde on hyvä, koska jos Holtby onnistuu, hän on vielä käyttökelpoinen vuosia kuten Fleury.

Kaapo Kähkönen (MIN):
- AHL:n paras maalivahti toissa kaudelta on selviö poiminta Minnesotasta. Hänet voi kaupata kuten Vegas kauppasi Pickardin, jos käyttöä ei muutoin löydy.

Chris Driedger (FLA):
- Tämä valinta kaiketi jo vuoti julkisuuteen hovitoimittajille. Kakkos- tai kolmosveskari, joka voi nousta ykköseksikin.

Anton Forsberg (OTT):
- Ottawasta oli joku valittava. Tierney ja Dadonov olivat harkinnassa, mutta hyökkäykseen oli tunkua muualtakin. Forsberg on UFA, jolle ei ole tarkoitus edes tehdä sopimusta, vaan päästää vapaaksi kuten Thorburn tai Berube.

Puolustajat (10):

Mark Giordano (CGY):

- 37-vuotias Norris-voittaja. Kuten todettua, Krakenkin valitsee varmasti vajaat kymmenkunta yli 30-vuotiasta ja Giordano tulee olemaan kopissakin varmasti tärkeä henkinen johtaja. Kaukalossakaan hän ei ole vielä rasite. Sopimus on voimassa vielä vuoden, joten suuresta palkkanauhastakaan ei joudu kärsimään kauaa, jos taso ei enää riitäkään.

Dylan DeMelo (WPG):
- 28-vuotias, jolla on vielä kolme vuotta jäljellä kolmen miljoonan sopimusta. Seattlen vastine McNabbille, vaikka ampuukin rightilta. Luotettava peruspuolustaja, joka voi pelata alivoimaa ja antaa ykkössyötön lapaan. Appleton olisi ollut mahdollisuus poimia yläkertaan, mutta DeMeloa on vaikea sivuuttaa.

Jake Bean (CAR):
- 23-vuotias, jolle peliaika on ollut tiukassa Carolinan alakerrassa, mutta Seattlessa on mahdollisuus puhjeta kukkaan. Francisille tuttu pelaaja.

Nick Jensen (WSH):
- 30-vuotiaita oli mahdutettava jengiin, joten Jensen on siksikin mukana Washingtonista. Rightin puolustajiakaan ei voi liikaa olla. 2,5 miljoonan sopimusta on jäljellä pari kautta.

Will Butcher (NJD):
- Uusi alku Seattlessa. Kakkosylivoimassa on tilaa kiekonliikuttajalle. 26-vuotias ja sopimus on voimassa vuoden.

Mike Reilly (BOS):
- 28-vuotias UFA. Bostonissa ei oikein ollut laatua tarjolla, joten päädyin sitten Reillyyn, joka osaa kohtalaisesti liikuttaa kiekkoa (15gp 0+8 viime kaudella). Ei hajuakaan, että onko sopimusta syntymässä, mutta kyllä hän vahvistus alakertaan olisi.

Jon Merrill (MTL):
- Arvokas pelaaja, koska tietää, mitä on pelata upouudessa seurassa oltuaan osana Vegasin tuhkimotarinaa. Drouin ei hyökkääjänä sovi valmentaja Hakstolin tiukkaan ja kurinalaiseen pelisapluunaan, mutta Merrill on ihanteellinen palanen alakertaan, koska hän pystyy hoitamaan tonttinsa ilman suuria virheitä. Myös UFA, joten sopimus syntyy jos on syntyäkseen, mutta kyllähän Merrilliä voisi houkuttaa pelata taas laajennusjengissä.

Troy Stecher (DET):
- Detroitistakin oli joku valittava ja Stecher on ihan pätevä rightin puolen puolustaja taistelemaan peliajasta oikealle puolelle. Oli mukana myös voittamassa MM-kultaa ja osaa liikuttaa kiekkoa kohtalaisesti eikä liikekään ole pöllömpää. Sopimusta (1,7M) on vuosi jäljellä.

Haydn Fleury (ANA):
- Francisille myös tuttu puolustaja. 25-vuotias, joka pelaa vielä kauden 1,3 miljoonalla. Halpa puolustaja siis rotaatioon tai treidipalaseksi.

William Borgen (BUF):
- 24-vuotias raamikas rightin peruspuolustaja, joka pelasi kymmenen NHL-peliä viime kaudella, joten ohutta potentiaalia on. Beanin ohella puolustuksen toinen RFA-haku, jonka voi lähettää farmiinkin, koska siellä hän on tottunut pelaamaan viime kaudet pääosin.

Hyökkääjät (16):

James van Riemsdyk (PHI):

- Tämän joukkueen James Neal. Sopimusta on pari kautta jäljellä ja pelaa vielä hyvällä tasolla (43p päättyneellä kaudella). Koppiinkin varmasti arvokas johtaja 32-vuotiaana herrasmiehenä.

Jordan Eberle (NYI):
-31-vuotias, joten veteraanina tuo kokemusta pukukoppiin. Ketterä pelinrakentajalaituri kuten Marchessault. Sopimusta on toki jäljellä kolme vuotta 5,5 miljoonalla, mutta playoffeissa syntyi kuitenkin vielä 11 pinnaa 19 otteluun, joten ei hänen tasonsa ole romahtamassa vielä pariin vuoteen, vaan hän pelannee sopimuksen loppuun vähintään siedettävällä tasolla TOP9-hyökkääjänä, mutta alussa hän on kärkiketjuissa, koska osaamista oikeaan laitaan ei ole liiaksi saatavissa.

Yanni Gourde (TBL):
- Kaksi kanisteria Tampan keskikaistalla ja kun laatusenttereitä ei ole liiaksi tarjolla, Tampasta sellaisen Seattle valitsee kärkiketjuihin.

Max Domi (CBJ:
- 26-vuotiaana vielä parhaassa iässään ja kun Columbuksessa ei ole muita houkuttelevia vaihtoehtoja, Domi on oiva poiminta yläkertaan, koska potentiaalia on yhä ja sopimustakin vain vuosi. Muutama vuosi sitten Habsissa syntyi 72 pistettä kaudessa, joten taidot ovat olemassa. Sopinee Hakstolin systeemiin myös ihan kivasti työteliäänä pelaajana? Plussaa myös siitä, että voi pelata keskellä.

Joonas Donskoi (COL):
- Pakollinen suomalainen. 29-vuotiaana hyviä vuosia on vielä tallella. Tuo taitoa ja liikettä kakkosylivoimaan ja keskiketjuihin.

Brandon Tanev (PIT):
- 29-vuotias, joka teki 0,5 pistettä per peli päättyneellä kaudella. Luotettava laituri kolmosketjuun, joka pystyy kahden suunnan peliin ja sopinee myös Hakstolin pelisysteemiin. Neljä kautta kestävä sopimus ei hirvitä, kun cap hit on 3,5 miljoonaa, joka on siedettävä.

Jared McCann (TOR):
- 25-vuotiaana lähestyy parasta ikäänsä kyeten pelaamaan keskellä tai laidassa, mutta Seattlessa saa tilaisuuden nyt sentterinä. Pensissä mukavat 32 pistettä 43 otteluun viime kaudella, joten potentiaalia on tehoiluun ja TOP6-rooliinkin.

Calle Järnkrok (NSH):
- Monien selvänä pitämä valinta Nashvillestä eikä siihen ole minulla eriävää mielipidettä. Halpa laituri keskiketjuihin kahdella miljoonalla vuodeksi.

Christian Fischer (ARI):
- Nelos- tai kolmosketjun työmyyräksi ihanteellinen miljoonan palkkapussilla. Arizonan houkuttelevin vaihtoehto. 24-vuotias, joten käyttökelpoinen moneksi vuodeksi.

Zach Sanford (STL):
- Tarasenko on pelannut vain hajapelejä kahdella viime kaudella olkapään takia eikä Seattle siksi häntä ota, kun JvR täyttää tähtilaiturin tontin jo. Niinpä valinta on RFA-Sanford, joka voi pelata nelosketjussa raamikkaana miehenä. Hän osaa myös tehdä pisteitä, kun viime kaudella niitä tuli 16 ja sitä ennen jopa 30.

Carl Grundström (LAK):
- 23-vuotias ruotsalainen energiapatukka, johon ihastuin joskus U20-kisoissa. Loistava liike ja osaa suojata kiekkoa, vaikka ei olekaan koolla siunattu, mutta hänestä voi kehkeytyä Seattlelle William Carrierin tyylinen pelaaja nelosvitjaan ja taidot riittävät stunttaamiseen myös kolmosvitjassa.

Adam Gaudette (CHI):
- 24-vuotias sentteri on Chicagosta selkeä valinta, kun parempaakaan ei ole tarjolla. Carpenter toki voisi olla yksi mahdollisuus nelosketjuun tuomaan rutiinia. Parhaimmillaan Gaudette voi tehdä puoli pistettä per peli, jos asiat loksahtavat kohdilleen.

Dominik Kahun (EDM):
- 26-vuotias Saksan tähti tuo eurooppalaisväriä. Taitavat kädet ja on taidoiltaan NHL-peluri, mutta ailahtelevaisuus vaivaa. RFA, jonka voisi signata kaudeksi antamaan näyttöjä ja kilpailemaan peliajasta keskiketjuissa. Öljyssä syntyi vain 15 pistettä, mutta sitä ennen Pensissä hän teki kuitenkin 27 pistettä 50 pelissä ja Chicagossakin 37 pistettä täydellä kaudella, joten TOP9-rooliin hän olisi ihan pätevä kokeilu.

Julian Gauthier (NYR):
- Francisille tuttu poika Hurricanesista. Pelaa 775 000 dollarilla ensi kauden ja on ihan OK haku rotaatioon.

Alexander True (SJS):
- Tanskalainen RFA, jolla on ikää 24. True pelasi San Josen farmissa päättyneellä kaudella useasti Silver Knightsia vastaan ja jäi mieleen vahvasti. Toki hän on jo tuttu nimi U20-skaboista 3-4 vuoden takaa. Barracussa hän mätti 20 pistettä 27 otteluun viime kaudella ja pyöritti varsinkin ylivoimaa välillä nätisti sekä oli osana Barracudan vaarallisinta ketjua useana iltana luoden tekopaikkoja ketjutovereille. Pidin eritoten hänen raameistaan (196/91) ja kun siihen yhdistää leftin kätisyyden, pehmeät kädet ja hyvän liu'un, kokonaispaketti on liian houkutteleva ohitettavaksi. NHL-kokemusta on 19 pelin verran muutamalta kaudelta, mutta minulla on vankka usko, että hänestä tulee vielä vakituinen NHL-pelaaja ja kenties sitten Seattlessa, jos ei San Josessa, josta esimerkiksi Simek ei ole minusta läheskään niin houkutteleva vaihtoehto kuin True on vahvana päätypelaajana.

Justin Dowling (DAL):
- 30-vuotias UFA, joka jätetään ilman sopimusta.

Yhteenveto:

Van Riemsdyk - Gourde - Eberle
Järnkrok - McCann - Donskoi
Tanev - Gaudette - Domi
Sanford - Fischer - Grundström
+ Gauthier, True, Kahun (?)

Giordano - Stecher
Bean - DeMelo
Butcher - Jensen
Reilly - Merrill
Fleury - Borgen

Holtby
Driedger
Kähkönen

Forsberg jää maalivahdeista ilman sopimusta ja samoin Dowling yläkerrasta. Kähkösen voi kaupata tai lähettää farmiin waivervapaana veskarina ennen kauden alkua. Jos Merrill ja Reilly tarttuvat UFA-pelaajina sopimustarjouksiin, muista puolustajista treidataan 2-3 kappaletta (Butcher/Fleury?) ennen kauden alkua riippuen siitä, eksyykö joku muu UFA-puolustaja vielä alakertaan. Sitten vain jännittämään, että kuinka moni arvaus osuu kohdilleen. Sopimuksenalaisia pelaajia on vaadittavat 20 ja he vievät palkkatilaa reilut 62 miljoonaa, joten tilaa jää vajaat 20 miljoonaa dollaria allekirjoittaa sopimukset Driedgerille, Beanille, Borgenille, Merrillille, Reillylle, Sanfordille, Gaudettelle, Kahunille ja Truelle. Noista selvinnee 11-12 miljoonalla, joten tilaa jää vielä UFA-markkinoilla rellestämiseen ja kauppojen tekoon.
 
Viimeksi muokattu:

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Oho, ihan hyvin kyllä pelasi playoffit jos oli lonkkavikainen. Ajatella, jos olisi ollut täysin kunnossa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Jon Merrill (MTL):
- Arvokas pelaaja, koska tietää, mitä on pelata upouudessa seurassa oltuaan osana Vegasin tuhkimotarinaa. Drouin ei hyökkääjänä sovi valmentaja Tocchettin tiukkaan ja kurinalaiseen pelisapluunaan, mutta Merrill on ihanteellinen palanen alakertaan, koska hän pystyy hoitamaan tonttinsa ilman suuria virheitä. Myös UFA, joten sopimus syntyy jos on syntyäkseen, mutta kyllähän Merrilliä voisi houkuttaa pelata taas laajennusjengissä.
Nyt on mennyt itseltäni täysin ohi, missäspäin se Tocchet nykyisin vetää tiukkaa ja kurinalaista pelisapluunaansa? Hankkiko Krakeni hänet sittenkin, vaikka olin näkevinäni heidän ottaneen jonkun Hakstoolin valmentajakseen. Onko Tocchet kakkosvalmentajana siellä? Vai onko hän jossain välissä mennyt Montrealiin?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights, Silver Knights
Nyt on mennyt itseltäni täysin ohi, missäspäin se Tocchet nykyisin vetää tiukkaa ja kurinalaista pelisapluunaansa? Hankkiko Krakeni hänet sittenkin, vaikka olin näkevinäni heidän ottaneen jonkun Hakstoolin valmentajakseen. Onko Tocchet kakkosvalmentajana siellä? Vai onko hän jossain välissä mennyt Montrealiin?
Kappas, ajatuskatkos näemmä käynyt läpi tekstin. Korjataanpa nimi siis Hakstoliksi.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Suojauslistojen tultua julki kokeillaan omaakin mock expansion draftia. Mitään diilejä Seattlen kanssa ei ole otettu huomioon.

Maalivahdit (4):

Josef Korenar (ARI):
- Nuori maalivahti, joka on osoittanut potentiaaliaan sekä AHL:ssä että NHL:ssä.

Chris Driedger (FLA):
- Kai jonkinnäköinen julkinen salaisuus jo.

Kaapo Kähkönen (MIN):
- Potentiaalinen ykkösmolari tulevaisuuteen.

Carey Price (MTL):
- Lonkkaviat ovat osaksi mediapeliä ja Seattle haluaa yhden NHL:n tunnetuimmista pelaajista luomaan kulttuuria heti alusta alkaen. Drouin voi olla vaihtoehto, jos miehen tilanne on Seattlen tiedossa.


Puolustajat (8):

Haydn Fleury (ANA):
- Potentiaalinen nuori puolustaja, selkeähkö valinta.

William Borgen (BUF):
- Jäänee farmipakiksi, mutta nuorena pakkina voi sentään yllättää.

Mark Giordano (CGY):
- Tuo kokemusta pakistoon ainakin ensimmäiselle kaudelle. Kirjainta rintaan.

Jake Bean (CAR);
- Potentiaalinen nuori puolustaja, joka voi nousta kukoistukseen suuremmalla vastuulla.

Nikita Zadorov (CHI):
- Seattle tarvitsee viihdyttävyyttä ensimmäiselle kaudelle, ja sitä Zadorov pystyy taklauksillaan ja persoonallaan tuomaan. Edelleen nuorehko puolustaja, joka toisinaan väläytellyt ihan oikeastikin osaamistaan.

Troy Stecher (DET):
- Kohtalaisen laadukas rightin pakki, joka on tarpeeksi nuori mutta kokenut Seattlen suunnitelmiin.

Shayne Gostisbehere (PHI):
- Suojatulla vastuulla ja terveillä polvilla saattaisi palata menneeseen kukoistukseen. JvR:n yv-tehot eivät hämää Seattlea ottamaan isoa sopimusta kirjoilleen. Voracekilla hieman sama ongelma.

Nick Jensen (WSH):
- Luotettava puolustaja, joka pelasi todella vaikeita minuutteja viime kaudella. Pääsee pelaamaan niitä taas.


Hyökkääjät (18):

Nick Ritchie (BOS):
- Francis kokeilee, josko pöljä kausi saisi jatkoa vielä toisenkin kerran.

Joonas Donskoi (COL):
- Pelannut ailahtelevasti, mutta tarpeeksi hyvin pärjätäkseen contender-tason jengin kolmosketjussa. Seattlessa voi saada suurempaakin vastuuta. Luotettava pelaaja silloinkin, kun ei hyökkäyspäässä suju.

Kevin Stenlund (CBJ):
- Domi ei välttämättä pelaa peliäkään ensi kaudella - ja sitten onkin UFA. Stenlundilla on potentiaalia parempaan ja tarjoaa pitkäaikaisemman vaihtoehdon Seattlelle.

Adam Mascherin (DAL):
- Dallasilla ei monia vaihtoehtoja ole, joten Seattle kokeilee AHL:ssä väläytellyttä Mascherinia.

Tyler Benson (EDM):
- Tätä potentiaalia Seattle ei voi sivuuttaa.

Carl Grundström (LAK):
- Vähintään alaketjujen työmyyrä, voi olla enemmänkin.

Calle Järnkrok (NSH):
- Yleismies hyökkäykseen.

Nathan Bastian (NJD):
- Tämän menettämistä NJD-fanit eniten pelkäävät, joten lienee jotain arvoa. Butcher on katsottu kortti, ei jatkoon enää.

Jordan Eberle (NYI):
- Seattlen davidperron, joka on kohtalaisen laadukas top6-pelaaja vielä hetken.

Colin Blackwell (NYR):
- Ihan hyvän kauden pelannut Blackwell kiinnostaa Seattlea enemmän kuin muut.

Chris Tierney (OTT):
- Pelannut todistetusti ok-tason kausia huonossa jengissä luotettavana sentterinä. Tuo varmuutta Seattlen keskikaistalle.

Brandon Tanev (PIT):
- Hyvä, joskin hieman kallis, alaketjujen pelaaja. Sopii Seattleen erinomaisesti.

Dylan Gambrell (SJS):
- Pikkuhiljaa vakiinnuttanut paikkansa San Josen sentteriosastolla. Pelasi ihan kolmossentterin minuutteja jo menneellä kaudella. Siitä on hyvä jatkaa Seattlessa missä tahansa roolissa.

Vladimir Tarasenko (STL):
- Tarasenko on ollut yksi NHL:n suosituimmista pelaajista (paitamyynnit, yleisöäänestys NHL-pelin kanteen). Bluesin kanssa sukset menivät ymmärrettävästi ristiin, kun ROR tuli ohituskaistalta kapteeniksi ja pari kautta meni ohi olkapäiden ollessa rikki ennen ulkopuolisen tahon onnistunutta korjausta. Tulee näyttämään kaikille, että on edelleen huippulaituri. Mahdollinen kapteeni.

Yanni Gourde (TBL):
- Hyvälle sentterille on aina tilausta.

Jared McCann (TOR):
- Osoittanut välähdyksiä potentiaalistaan ja lunastaa ne lopullisesti Seattlessa.

Kole Lind (VAN):
- Arpa mukaan Vancouverista.

Mason Appleton (WPG):
- Jo nyt laadukas kolmosketjun pelaaja, mutta potentiaalia edelleen parempaan.


Ritchie - Gourde - Tarasenko
Blackwell - McCann - Eberle
Appleton - Tierney - Järnkrok
Tanev - Gambrell - Donskoi
Grundstrom, Bastian
yms

Giordano - Bean
Zadorov - Stecher
Fleury - Jensen
Gostisbehere
yms

Price
Driedger/Kähkönen

Korenar
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Suojauslistojen tultua julki kokeillaan omaakin mock expansion draftia. Mitään diilejä Seattlen kanssa ei ole otettu huomioon.

Maalivahdit (4):

Josef Korenar (ARI):
- Nuori maalivahti, joka on osoittanut potentiaaliaan sekä AHL:ssä että NHL:ssä.

Chris Driedger (FLA):
- Kai jonkinnäköinen julkinen salaisuus jo.

Kaapo Kähkönen (MIN):
- Potentiaalinen ykkösmolari tulevaisuuteen.

Carey Price (MTL):
- Lonkkaviat ovat osaksi mediapeliä ja Seattle haluaa yhden NHL:n tunnetuimmista pelaajista luomaan kulttuuria heti alusta alkaen. Drouin voi olla vaihtoehto, jos miehen tilanne on Seattlen tiedossa.


Puolustajat (8):

Haydn Fleury (ANA):
- Potentiaalinen nuori puolustaja, selkeähkö valinta.

William Borgen (BUF):
- Jäänee farmipakiksi, mutta nuorena pakkina voi sentään yllättää.

Mark Giordano (CGY):
- Tuo kokemusta pakistoon ainakin ensimmäiselle kaudelle. Kirjainta rintaan.

Jake Bean (CAR);
- Potentiaalinen nuori puolustaja, joka voi nousta kukoistukseen suuremmalla vastuulla.

Nikita Zadorov (CHI):
- Seattle tarvitsee viihdyttävyyttä ensimmäiselle kaudelle, ja sitä Zadorov pystyy taklauksillaan ja persoonallaan tuomaan. Edelleen nuorehko puolustaja, joka toisinaan väläytellyt ihan oikeastikin osaamistaan.

Troy Stecher (DET):
- Kohtalaisen laadukas rightin pakki, joka on tarpeeksi nuori mutta kokenut Seattlen suunnitelmiin.

Shayne Gostisbehere (PHI):
- Suojatulla vastuulla ja terveillä polvilla saattaisi palata menneeseen kukoistukseen. JvR:n yv-tehot eivät hämää Seattlea ottamaan isoa sopimusta kirjoilleen. Voracekilla hieman sama ongelma.

Nick Jensen (WSH):
- Luotettava puolustaja, joka pelasi todella vaikeita minuutteja viime kaudella. Pääsee pelaamaan niitä taas.


Hyökkääjät (18):

Nick Ritchie (BOS):
- Francis kokeilee, josko pöljä kausi saisi jatkoa vielä toisenkin kerran.

Joonas Donskoi (COL):
- Pelannut ailahtelevasti, mutta tarpeeksi hyvin pärjätäkseen contender-tason jengin kolmosketjussa. Seattlessa voi saada suurempaakin vastuuta. Luotettava pelaaja silloinkin, kun ei hyökkäyspäässä suju.

Kevin Stenlund (CBJ):
- Domi ei välttämättä pelaa peliäkään ensi kaudella - ja sitten onkin UFA. Stenlundilla on potentiaalia parempaan ja tarjoaa pitkäaikaisemman vaihtoehdon Seattlelle.

Adam Mascherin (DAL):
- Dallasilla ei monia vaihtoehtoja ole, joten Seattle kokeilee AHL:ssä väläytellyttä Mascherinia.

Tyler Benson (EDM):
- Tätä potentiaalia Seattle ei voi sivuuttaa.

Carl Grundström (LAK):
- Vähintään alaketjujen työmyyrä, voi olla enemmänkin.

Calle Järnkrok (NSH):
- Yleismies hyökkäykseen.

Nathan Bastian (NJD):
- Tämän menettämistä NJD-fanit eniten pelkäävät, joten lienee jotain arvoa. Butcher on katsottu kortti, ei jatkoon enää.

Jordan Eberle (NYI):
- Seattlen davidperron, joka on kohtalaisen laadukas top6-pelaaja vielä hetken.

Colin Blackwell (NYR):
- Ihan hyvän kauden pelannut Blackwell kiinnostaa Seattlea enemmän kuin muut.

Chris Tierney (OTT):
- Pelannut todistetusti ok-tason kausia huonossa jengissä luotettavana sentterinä. Tuo varmuutta Seattlen keskikaistalle.

Brandon Tanev (PIT):
- Hyvä, joskin hieman kallis, alaketjujen pelaaja. Sopii Seattleen erinomaisesti.

Dylan Gambrell (SJS):
- Pikkuhiljaa vakiinnuttanut paikkansa San Josen sentteriosastolla. Pelasi ihan kolmossentterin minuutteja jo menneellä kaudella. Siitä on hyvä jatkaa Seattlessa missä tahansa roolissa.

Vladimir Tarasenko (STL):
- Tarasenko on ollut yksi NHL:n suosituimmista pelaajista (paitamyynnit, yleisöäänestys NHL-pelin kanteen). Bluesin kanssa sukset menivät ymmärrettävästi ristiin, kun ROR tuli ohituskaistalta kapteeniksi ja pari kautta meni ohi olkapäiden ollessa rikki ennen ulkopuolisen tahon onnistunutta korjausta. Tulee näyttämään kaikille, että on edelleen huippulaituri. Mahdollinen kapteeni.

Yanni Gourde (TBL):
- Hyvälle sentterille on aina tilausta.

Jared McCann (TOR):
- Osoittanut välähdyksiä potentiaalistaan ja lunastaa ne lopullisesti Seattlessa.

Kole Lind (VAN):
- Arpa mukaan Vancouverista.

Mason Appleton (WPG):
- Jo nyt laadukas kolmosketjun pelaaja, mutta potentiaalia edelleen parempaan.


Ritchie - Gourde - Tarasenko
Blackwell - McCann - Eberle
Appleton - Tierney - Järnkrok
Tanev - Gambrell - Donskoi
Grundstrom, Bastian
yms

Giordano - Bean
Zadorov - Stecher
Fleury - Jensen
Gostisbehere
yms

Price
Driedger/Kähkönen

Korenar
Ihan hyvän näköinen hahmotelma ja kokonaisuus huomioitu hyvin. Laskitko paljonko palkkakattoon jää tilaa?
 

iLUZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Mm. Kakkoa en löytänyt näistä suojatuista/suojaamattomista, niin onko näissä suojauksissa pelaajat eri sopimuksilla eri arvoisissa asemissa? Tulokassopparit, NTC:t yms? Tietämättömänä kyselen.

Kraken saa joka tapauksessa rakennettua mielenkiintoisen joukkueen tarjolla olevista pelaajista.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ihan hyvän näköinen hahmotelma ja kokonaisuus huomioitu hyvin. Laskitko paljonko palkkakattoon jää tilaa?

CapFriendlystä valitsin pelaajia samalla kun kirjoitin, niin nopeasti katsoin että tilaa jäisi 13M. Muutama sopimus täytyisi vielä tehdä, joten tilaa ei tosiaan kovin paljon jäisi.
 

toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
Anteeksi välikysymys. Miten laajannusdraftin näkisi täällä koti-Suomessa ? Onko lähetys vain television maksukanavilla tai pelkästään ison veden takana?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
JVR kauden ylivoimalla tulleet pisteet olivat 12, toki niistä kymmenen oli maaleja, mutta siitä James on tunnettu sekä liigan parhaita edelleen maalin edustalla. Eli en nyt dumaisi kaveria pelkäksi ylivoima spesialistiksi. Muutenkin ihan hyvä kausi(suonenveto) tässä surkeassa kaudessa häneltä, silti samaa mieltä että liksaa maksetaan liikaa.

Edit. Voracek saalisti kahdeksan ylivoima pistettä syöttöjen muodossa, hänestä kyllä samaa mieltä että löysää paskaa koko kausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös