Ilmoitukset

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Savonlinnan Pallokerho 2012–2013

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Makopide, 26.03.2012 klo 14.30.

 1. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Mitenkäs se lainamaalivahti? Kuulemma on vielä liigaseuran mukana ja julkistetaan kunhan liigajoukkue lyö lukkoon kokoonpanonsa, jos siis ei loukkaantumisia tms sitä ennen tule. Huhujen mukaan kyseinen liigaseura ei olisi KalPa, mutta mikäs sitten? Voldenin menoa Jokipoon pidetään varmana jos Blues norskin edes mihinkään päästää, mutta onko se sitä? Entäs Nielsen Lukosta, joka tuskin saa Vehaselta vietyä peliaikaa? Ketäs muita liigasta olisi tippumaisillaan?
   
 2. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  Ettei vain kyseessä olisi tämä kaveri: Anssi Pesonen, HPK. Ikänsä (22v) puolesta Pesonen ei mahdu enää ensi kaudella A-nuoriin, joten peliaika on haettava jostain muualta, sillä Kerhon marssijärjestyksessä miehen edellä on kaksikko Järvinen-Tolvanen.

  Miesten pelejä Pesonen on jo pelannut muutaman (7) kappaleen, sillä hän käväisi viime kaudella lainalla Suomi-sarjassa Kooveen paidassa, jossa kiekot tarttuivat räpylään torjuntaprosentilla 92,0. Pesonen voisi olla hyvinkin potentiaalinen vaihtoehto SaPKon veräjälle Kaulion ja Leskisen kirittäjäksi.
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tämänsuuntaista jutustelua on ollut esillä...Enpä paljon miehestä tiedä, mutta äkkiseltään en osaa tulkita miksikään sateentekijäksi.
  Ei siellä taida oikeastaan muilla olla "ylimääräisiä" jannuja kun HPK:lla, Bluesilla ja KalPalla.
  Maalivahtia enemmän olen huolissaan maalivahdin edessä seilaavista miehistä. Kaulioon luotan täysin ja Leskinenkin on ottanut kiekkoja ihan mukavasti kiinni vaikka eilen muutama hasardi sattuikin.

  Pakisto ei käytännössä salli yhtään poissaoloa. Anttosen peli ei ainakaan nyt riitä voittavaan joukkueeseen. Liiaksi suoranaista tunarointia. Jeku on vielä häkkipää, mutta eihän se ikä ratkaise ja otteet on olleet ihan mukavat. Näistä kahdesta kokoonpanoon kuuluu ehdottomasti Jeku.
  Kuitenkin kyseessä on nuori ukko ja kausi on pitkä.

  Hyökkäyksessä on liian vähän niitä jätkiä jotka erottuvat jäällä ollessaan suvereenisti muusta massasta. Positiivista tässä joukkueessa on se, että ennakkoon ajatellen 1. ja 4. välinen ero ei ole niin suuri ja väittäisin että se johtuu kyllä aiempaa paremmista 3. ja 4. kentistä.
  Miesmäärä vaan on auttamatta liian vähäinen, eikä kilpailua paikoista käytännössä ole kun yhden miehen verran jos Hyväriselle on saatu sopimus.

  Eikä tarvitse muistuttaa, että kauteen on vielä aikaa. Tiedän sen khyl.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Kiekko Itä-Savo tietää kertoa, että Teemu Tallberg vahvistaa SaPKoa ensi kaudella. Try-outilla edukseen esiintyneelle Mika Hyväriselle on myös sorvailtu sopimus ja ilmeisesti Virkkiä paikkaamaan saapuu Tapparasta Otto Räty syyskuunlopulle kestävällä pestillä.
  Hyviä uutisia kaikkinensa.
  Maalivahtiasia puidaan viikko kerrallaan ja ehkäpä KalPaltakin olisi joku apu saatavilla. Jälkimmäinen näistä on vähän omaa arvailua...
   
 5. peksa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Puusilmäiset kokit
  Noista Tapparan viime kauden ukoista Räty lienee se parempi ukko. Tallberg ei vaikuttanu ollenkaan liigaukolta taitojensa puolesta. Räty saattaa sellainen ollakin tulevaisuudessa.
   
 6. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  SaPKon kotisivulla oleva tiedote, joka kertoo näistä eilisistä sopimuksista päättyy lauseeseen.
  "Mahdollisia lisävahvistuksta tulemme tiedoittamaan myöhemmin."

  Jotensakin voisi kuvitella, että tässä viitataan jo KalPaan tai sitten siihen mystiseen maalivahtiin. Oikeastaan ihan sama, mutta jos tuosta porukka vielä vahvistuu selkeällä vahvistuksella niin sehän alkaa näyttää aika riemastuttavalta.

  Huippuveskari tai puhdas snaipperi tuohon niin joukkue vahvistuu merkittävästi, muutenhan runko on aika mallikas.

  E: huomasin että tuossa lainauksessa ei ole kieliasu ihan kunnossa, mutta muuttaakaan sitä ei voi kun se on napattu SaPKon kotivulta copy pastella ja on näin ollen suora lainaus kuten sitaateissa olevan tekstin kuuluukin olla.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2012 klo 15.11
 7. Brother Whisper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lexaa, Oulun Kärpät, SaPko, Ivan Huml
  No niin, tullaapa nyt kommentoimaan synnyinkaupungin joukkuetta ja liitytään pieneen, mutta korkeatasoiseen kirjoittajien joukkoon.
  Muutamia ranskalaisia alkavasta kaudesta.

  - Kristian Ruisma jatkaa ensimmäiseb ketjun keskellä. Hieno homma, vaikka pudopeleissä oli vähän valokeilan ulkopuolella. Myös Essenin tulo lieventää Konstin jättämää valtavaa aukkpa ainakin pelillisesti, tuskin johtajana samalla lähimainkaan samalla tasolla.

  - Odotan vähintää pääsyä pudotuspeleihin.
  Eipä miulla muuta. Talvisalossa nähdään, kun tulen siellä Suomen oopperapääkaupungissa käymään!
   
 8. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  No nyt on läpyttelyt läpytelty ja seuraavassa matsissa onkin sitten pisteet jaossa. Oletan ja toivon, että tänään nähdyn kaltaista peliä ei enää nähdä.

  Harjoituskauden päätteeksi voisin latoa tähän oman mielikuvani siitä mitkä parit ja kentät toimi. Siis vain ja ainoastaan oman näkemykseni.

  Yksi matsi yhdessä ja pari Hyvärinen - Tallberg loisti. Käsittääkseni vain tänään vierekkäin pelasivat Halme ja Essen, joka orastavasti näytti toimivan.
  Laakkosesta huokuu eläimellinen kunto ja muutenkin peli näyttää kulkevan.
  Tasonnostoa odottelen moneltakin mieheltä, mutta eritoten näiltä ykköskorin jätkiltä Esseniltä, Ruismalta ja Nuutiselta, jotka kaikki ovat kuitenkin pelanneet ihan hyvällä tasolla.
  Suhonen ja Niemimaa ovat myös onnistuneet hyvin näissä varhaissyksyn väännöissä.

  Ylivoimapeli on heikkoa, vaikkakin parempaa kun vuosi sitten näihin aikoihin. ongelma on sama. Kiekko ei liiku ja äijät jököttää samoilla seisomillaan, niin paitsi Osku, joka jatkuvasti hakee itselleen sitä syöttö/vetolinjaa.

  Pakistossa Lappalainen on loistava ja omalta paikaltani tihrustaen väittäisin Jekusen pelaavan melkolailla hyvällä tasolla. Välillä sattuu lepsuksia, mutta niin niitä sattuu muillekin ja varmasti kauden kuluessa nekin vähenevät.

  Veskarit ovat molemmat olleet hyviä niissä peleissä mitkä olen nähnyt.

  Pakkaa on pyöritetty kokoonpanoissa melko reilusti mutta nyt tässä toistan itseäni ja lataan tiskiin oman muuttuneen visioni (lähinnä toiveeni) kauden avauksen kokoonpanosta.

  1. Essen - Halme - Laakkonen
  Lappalainen - Hyvärinen

  2. Tenkanen - Ruisma - Suhonen
  Stenroos - Räty (Virkki)

  3. Nuutinen - Kallella/Toivanen - Huovila
  Lukka - Jeku

  4. Hyvärinen - Niemimaa - Tallberg

  Silmiin pistävää on, että tänä vuonna kentällisistä muodostuu tasoltaan (paperilla) todella tasaisenoloiset. Hyvä juttu.

  Tällä porukalla on täydet saumat pelata playoffpaikasta. Jos kausi lähtee hyvin käyntiin, niin jopa viimekautisista sijoituksista.

  Ans kattoo.
   
 9. Rocket Richard Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Tätä täytyy sen verran tulla ihmettelemään, että ovatko herrat Tallberg ja Huovila todella 3-4 ketjun kamaa? Ne raportit, mitä minä olen kuullut kertoo, että kaverit pelanneet todella hyvin ja jossain pelissä olivat mättäneet 2 maalia per kärsä? Kysehän on tietysti roolituksesta, eikä paikka nelosessa automaattisesti tarkoita sitä, että kaveri olisi nelosen kamaa oikeasti, mutta silti.

  Huovila ja Tallberg kuitenkin pelanneet SM-liigaa (Huovila tosin aika minimaalisesti).
   
 10. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  SaPKolla on tällä kaudella niin tasainen ryhmä että siellä voi ukkoa vaihtua milloin tahansa esimerkiksi ykköstä neloseen ja päinvastoin. Hommaa saattaa vielä muuttaa mahdolliset KalPa-avut. En tosin usko itsekään että Tallberg vetää nelosessa vaan eiköhän ole kahden eka ketjun peluri. Huovilakin ollut tosi pirteä harkkapelissä.

  SaPKon valkulla on positiivinen ongelma kuka pelaa ja missä ketjussa. Noita voi liikutella miten haluaa, joka ketju pystyy ratkaisemaan.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Jep, ei tarvitse ihmetellä. Eivät todellakaan ole pelillisesti vanhan kaavan totuttuja 3 ja 4 kentän miehiä.
  Tallberg erottuu aivan selvästi porukasta, mutta Huovilan ehkä esitysten perusteella vanhakantaisen kategorioinnin mukaan laittaisin tuonne kolmoseen.
  Peliminuutteja molemmat tulevat saamaan paljon.

  Nämähän oli nyt ihan puhtaasti omia toiveitani ja lähinnä ne on muodostettu sen mukaan miten näin eri pelaajien pelaavan yhteen. Ei niinkään sen mukaan kuka on minkäkin tasoinen. Sinällään kuten Makopidekin tuossa edellä mainitsee noilla kenttänumeroilla ei tule olemaan tämän kauden SaPKossa suurtakaan merkitystä. Tiedä sitten vaikuttaako se pelaajan omaan henkiseen kanttiin, ei pitäisi.
  Tuo pässilauma tulee olemaan rankaisukykyinen koko rintamalla ja se on hyvä juttu.
  Harjoituspeleissä kokoonpano pyöri ruletin lailla ja on vähän hankala mennä sanomaan miten Martikainen noita kenttiä kasaa. Tuleeko sieltä tuon suuntainen laajarintamainen porukka vai haetaanko timangin kovaa kärkeä ja rikkovaa nelosta. Todettakoon nyt kuitenkin, ettei varsinaisia jarrumiehiä eikä etenkään "ynnä muut"- miehiä juurikaan nykykokoonpanossa ole.
   
 12. Linnankundi Jäsen

  Maalivahti Anssi Pesonen (HPK) vahvistaa SaPKon maalivahtiosastoa tulevan kauden vuokrasopimuksella, mikäli HPK:lle ei tule kauden aikana maalivahtiongelmia.
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Näinhän se, löytyisiköhän mahdollisesti ketään kertomaan äijästä mitään konkreettista tilastojen lisäksi. Millainen pelitapa, mailankäyttö, irtokiekot jne jne.
  Täytyy ihan rehdisti todeta, että ei mitään tietoa koko miehestä, siis muuta kuin tilastot kertovat.
   
 14. juhahujanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, KalPa, SaPKo ja kaikenlainen laatukiekko
  En tiedä onko hintalappu liian iso, mutta viime kaudella tps:n maalilla ja oliko nyt myös Timråssa häärinyt Aleksi Ahlqvist pitää pelituntumaa yllä iisalmen pelikarhuissa suomi-sarjassa. Hakee sopimusta oikeaan hintaan ylempää. Tuossa olis nimimies maalille...
   
 15. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  KalPasta tulee sitten alustavasti kahden viikon ajaksi (miksei pitemmäksikin aikaa) kaksi pelaajaa. Saapuvat tiistaina Savonlinnaan.

  Tällä kertaa nämä kaksi ovat puolustaja Simo-Pekka Riikola ja hyökkääjä Toni Kallela. Molemmille löytyy varmasti käyttöä ja peliaikaa riittää. Asiasta uutisoi Kiekko Itä-Savo
   
 16. MurhaaMenoo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
  12.9.2012 Jokipojat - SaPKo: 3 - 4

  Pakko laittaa tänne tämä yksi kommentti ja havainto:

  Aivan upeaa ja ajoittain silmiä hivelevää peliä kolmikolta 25 Tallberg 91 Kallela N 75 Kallela T. Vielä kun näiden kanssa pelasivat Räty ja Riikola niin johan kulki.

  Mitä pojat fyysisyydessä hävisivät niin ottivat moninkertaisesti kiinni syöttötarkkuudessa, ajoituksissa ja pelirohkeudessa. Välillä syöttöpeli oli käsittämättömän hienoa ja esim. Kallelat saivat ylivoimassa hienoja syöttöjä menemään Jokipoikien erittäin laadukkaan neliön läpi. Muutama syöttö löysin vastaanottajan lavan vaikka se annettiin osittain seläntaakse ristiin. Poikien on täytynyt pelata yhdessä "ennenkin". Hieno!!!
   
 17. maken veivi jr. Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Manchester United
  Lainaus:
  Kallelat pelasivat viime kauden A-nuorten SM-liigassa KalPan ykkösketjussa yhdessä Kanadan junioriliigaan lähteneen Henri Ikosen kanssa sillä seurauksella, että Toni Kallela voitti koko sarjan pistepörssin. Etenkin T. Kallelan luistelu ja syöttötaito ovat sillä tasolla, että kaveri viime kaudella välillä dominoi sarjassa miten tahtoi ja juuri nuo komeat poikittaissyötöt oli ketjun tavaramerkki.

  Se miksi T. Kallela ei pelaa tällä hetkellä SM-liigaa johtuu puolustuspelaamisen heikosta tasosta, minkä takia Kallelaa on vaikea istuttaa muualle kuin hyökkääviin ketjuihin joissa kilpailu KalPan edustuksen puolella on varsin kovaa, vaikea sieltä on oikein ketään syrjäyttää. Jos pelaa koko kauden Mestistä en yllättyisi vaikka olisi kauden päätteeksi koko sarjan pistepörssin kymmenen sakissa.

  Veljeksistä vanhempi Niko Kallela taas on enemmän kahden suunnan pelaaja, mutta hyökkäystaidossa jää väkisin veljensä varjoon. Toimi KalPan nuorissa kapteenina ja ykkössentterinä. Ei ainakaan nuorissa pelännyt ottaa kontaktia ja välillä käy varsin kuumana kentällä.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Jos pelaisikin SaPKossa koko kauden niin olisi uskomaton vahvistus. Huikea mestis tasolle, ainakin eilen. Pienillä liikkeillä hassutteli ukkoja ristiin ja rastiin sekä tarjoili muutamia melkoisi namuja velimiehelle, joka ei valitettavasti osunut ihan sillä prosentilla mihin olisi ollut rahkeet. Pelinlukutaito on myös ihan ykkösluokkaa. Sanoisin, että valoisa tulevaisuus on edessä.
  Mutta nythän laina taisi olla alustavasti 2 viikkoinen. Jos ei KalPaan mahdu niin ehdottomasti miesten pelejä T.Kallelan pitää pelata. Jos ei SaPKossa niin sitten jossain muualla.
  Olisihan se aika kova homma tuolla kentällä päästä pelaamaan koko kausi läpi.
   
 19. Pelicans81 Jäsen

  Tuomas Muhonen siirtyy teille pelailemaan.
   
 20. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  Mistäs tämä tieto on tupsahtanut? Ei ainakaan Kiekkosaitti eikä SaPKon sivu ole vielä informoinut. Muhonen on kuitenkin pelimies eli olisi ihan hyvä lisä SaPKoon, toivottavasti pitää paikkansa sun tieto.
   
 21. The Rock Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Titaanit, Ässät & Penguins
  Lainaus:
  SJL:n siirtolistan mukaan Muhosen pelaajapaperit on siirretty SaPKoon, joten tuskinpa siellä Savonlinnassakaan turhasta liitolle 100 euroa maksellaan. Sopimuksen julkistamista vain odottelemaan...
   
 22. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Lainaus:
  No nyt julkaistiin Kiekkosaitilla. Tuomas Muhonen liittyy SaPKoon 7 ottelun ottelukohtaisella sopparilla ja jatkoa katsotaan sitten.

  Samalla ilmoitettiin että hyökkääjä Antti Tenkanen on vapautettu etsimään itselleen uutta seuraa. Outoa, mies oli viime kaudella välillä erinomainen nyt ei edes kokoonpanoon mahdu. Mitä lie miehelle tapahtunut kesän aikana?
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Olisiko sellainen juttu, että urheilullisuus ei riitä Martikaiselle. Taannoin oli Itukassa juttu missä valmentaja antoi jokaisesta pelaajasta lausunnon ja tässä kyseisessä lauseessa tuli juurikin tuo urheilullisuuden vajaavaisuus esille.

  Harmi juttu kuitenkin. Oli viime kaudella hyvä. Etenkin loppukaudella, lukuunottamatta playoffeja, pelasi kovalla tasolla.
   
 24. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Tapparasta lainalla oleva puolustaja Otto Räty jatkaa SaPKossa ainakin seuraavat 11 ottelua eli maaottelutaukoon asti. Tappara ja SaPKo sopivat asiasta keskiviikkona.
   
 25. Gleb Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  SaiPan Roope Hämäläinen tulee lainalle viikonlopun peleihin.