Savon derby

  • 28 564
  • 269

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Kovat tehot tuolla Piiroisella viimepeleistä. Huolestuttavaa KalPan kannalta on Suhosen puuttuminen. Ja vielä tuosta , että KalPa lähtisi suosikkina otteluun voidaan olla toistakin mieltä, onhan Jukurit vienyt keskinäiset ottelut 2-1.

Kotietu ei varmastikkaan paljon auta , kun Mikkelsitä tulossa 3 bussillista kiihkeitä Jukuri kannattajia.
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Kyllä kotietu tässä tapauksessa auttaa. Leveämpi kaukalo tukee Kalpan nopeutta ja taitoa. Suhonen on tehnyt viime peleissä ihme hazardeja, joten parempi poissa kuin puolikuntoisena kaukalossa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viestin lähetti Brian Glough
Kyllä kotietu tässä tapauksessa auttaa. Leveämpi kaukalo tukee Kalpan nopeutta ja taitoa. Suhonen on tehnyt viime peleissä ihme hazardeja, joten parempi poissa kuin puolikuntoisena kaukalossa.

Onko Niiralan kaukalo sitten paljonkin isompi kuin Kalevankankaalla? Olen pitänyt Kalevankangasta suht isona moneen muuhun kaukaloon verrattuna, joten onko faktoja kellään?

Outo lausunto Mestiksen parhaasta puolustajasta (kuopiolaisten mielestä), alkaako usko horjua?

Edit: Mikkelistä tulossa 150 hlöä busseilla + omalla kyydillä tulevat eli yli 200 uskoisin.
 
Viimeksi muokattu:

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Suhonen

Sitä vaan että ihme hazardeja on Suhoselle viime peleissä sattunut. Parhaimillaan Suhonen on aivan loistava pakki. Loistava luistelija, pehmeät kädet, ei kaihda kontakteja. Liigatasoa. Välillä vain ylimielisyys vaivaa ja keskittyminen on aivan nolla. Kevään ratkaisupeleissä Seve on timantin kovassa tikissä. Tottakai.
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt on korkea aika saada KalPan peli takaisin raiteilleen.

Viimeisimmät ottelut ovat olleet joukkueelle hyvinkin poikkeuksellisia, verkot ovat heiluneet sekä omissa että hyökkäyspäädyssä, varsinaista hurlumhej-kiekkoa peli on viime aikoina ollut.

Positiivista siinä on ollut alkukaudelta tuttu otteiden iloisuus ja tehdyt maalit - vaikka paikkoja olisi ollut varmasti moninkertaiseenkin saldoon.

Se mikä pistää naamavärkin rullalle katsomossa ja vaihtopenkin takana, on puolustuspään virheet ja sitä myötä päästetyt maalit. Liian helposti on omissa kolissut - osittain henkilökohtaisten virheiden, osittain maalivahditkaan eivät ole olleet parhaassa vireessään.

Tähän peliin toivon puolustukseen tarkkuutta, varmuutta ja maaliluvut omaan päätyyn sitä myötä kuriin. Timonen saa pelissä varmasti yllin kyllin vastuuta, kun Suhonen on poissa. Olin kieltämättä hieman yllättynyt, kun tälle osastolle ei "villepiekkoloita" siirtoajan rajalla, mutta näilläkin pärjätään, jos pojat saavat itseluottamuksensa kohdalleen ja jättävät virheet vastustajan tehtäväksi.

Hyökkäyksessä permanentit ovat palautuneet osittain ennalleen, kun Hämäläisen rinnalla luistelee alkukauden malliin hyvässä vireessä oleva Ahosilta ja maalijyvänsä jälleen löytänyt K. Kenig. Myös Hallin kenttä on palannut entiseen, nyt odotetaan Mustoselta ja Kaartiselta onnistumisia. Max Kenig pelaa ensimmäistä kertaa Kekäläisen ja Korhosen keskellä, Miettisen rinnalla kolmosketjussa rymistelee Huohvanainen ja Kuuluvainen. Nämä ketjut sopii minun makuuni, loukkaantumisten ja Kapasen on/off pelisuhteen myötä näitä ketjuja pyöriteltiin ihan tarvittavasti.

Toivottavasti Niiralassa nähdään tänään KalPalta täysipainoinen peliesitys alkuvihellyksestä loppusummeriin.
 

Horizontal

Jäsen
Suosikkijoukkue
KahVa - KalPa
35:n minuutin päästä alkaa Kuopiossa (yök) peli. Toivottavasti ylimielinen KalPa kaatuu ja Timoset ja muut ylimieliset kiekkoimmeiset suavat harmaita hiuksia nuppiinsa. Onnea Jukurit kalakukkojen kaatoon!!!!!!
 

Robinson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jukurit, Viking Stavanger, Oilers
2-1

Turpii sit tuli, että pätkähti! Taisi kyllä Jukurit pelata totaalisen perseelleen; ylivoimaa tuli suuret määrät, muttei yhtään ylivoimamaalia. Tuttua ja turvallista ja niin kertakaikkisen tehotonta! Laukaukset sentään voitettiin 23 - 13. Savolainen "kunnostautunut" näköjään taas Jukureita vastaan; lens taas kerran pihalle!

Onnea runkosarjan voitosta Kuopioon! Kyllä Jukureiden olisi tästä voitto pitänyt ottaa, jotta runkosarjan voitosta olisi taisteltu. 6 pistettä KalPaan on liikaa. No.. saataisiimpa pitää se toinen sija, Hokki otti tänään Jukureita kiinni 2:lla pisteellä.
 

Milou45

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ilmeisesti tasainen ottelu, jossa parempi kait voitti.

Mutta, mutta voi tuota yleisömäärää. Tonni vähemmän kun Vaasassa, vaikka tapeltiin runkosarjan voitosta ja jäällä oli NHL-miehiä. Miettikääpäs sitä.
 

JR 27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Lukko, Port Vale
Kyllä osaa olla katkera paikka...voe voe....! Olisihan se ollut hienoa kaataa Kalpa kotonaan, mutta parempi voitti...onnittelut Kalpalle komeasta voitosta ja runkosarjan voittajan kannua voi alkaa kuljettaa Kuopion suuntaan. Kalpa taisi iskeä alussa rajusti???
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Eihän tuossa yleisömäärässä Milou45 ole muuta miettimistä kuin että se osoittaa Savossa olevan ihmisillä olevan muutakin tekemistä kuin turhanpäiväisen kiekkokatsomossa roikkumisen. ;)

Kalpa on todella paha porukka varsinkin vielä tulevana keväänä. Käytännössä kuopijolaisilla on siis kotietu loppuun asti tällä kaudella nyt varmistettuna, eivätkä he varmasti tule myöhemminkään kotonaan kaatumaan helpolla, jos kaatuvat ollenkaan. Tai ehkä se tilastotappiokin vielä joskus sieltä tulee.

Oikeastaan nyt on hyvä mieli ettei päässyt kattomaan moista humpuukkipeliä Kuopioon. Varsinki ku Jukurit hävis. =) Nohjoo.. Mielenkiinnolla kommentteja pelistä odottaen...
 

Brian Glough

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Valioliiga, KuPS, Mike Patton
Pelissä olleena...

tulee mieleen muutama asia.

Kalpan yv

- todella tehokasta. Kaksi upeaa maalia. Klip klap. Varsinkin Timosen syöttö 2-0 oli maaginen.

Jukuri yv

- pojat saivat pelata. Tuloksetta. Ratkaisun avaimia tarjottiin rakkaalle viholliselle. Ei osunut.

Savolainen

- otti Jukuri taklauksen vastaan avojäällä. Lensi pihalle. Dumari nähnyt koko tilannetta. Ei ollut 5+20 min arvoinen.

Kuivalainen

-imuroi 2-1 kavennuksen puhtaasti sisään.

Kanerva

- kaverilla luistin liikkuu. Jukureiden selvästi näkyvin pelaaja.

Strömberg

- ei tainnut tulla edes hiki. Maaleille ei voinut mitään.

Ahosilta ja K.Kenig

- muutama loistava yksilösuoritus. Kenig oli tehdä alivoimamaalin 3-0 ensimmäisessä erässä upealla veivillä.

Jukureiden systemaattisuus

- on tarkkaa. Virheitä ei juuri tule. Raskasta katsoa vastustajajoukkueen fanin silmin.

Ensimmäinen erä

- paljon jäähyjä, mikä on merkillistä näille peleille. Duhva taisi ekalla erätauolla kertoa systeemistä pojille hartaasti. Tulivat myöhässä jäälle. Sittenpä jäähyt jukuripakalta jäivätkin.

Kolmas erä

- voiko peli mennä vielä tylsemmäksi.

Yleisömäärä

- ei tuo sumppu pitemmän päälle jaksa kiinnostaa. Jukurit ei ainakaan minua sytytä, niinkuin esim. Sportti.

edit: Savon herruus Kuopioon pistein 5-4.
 
Viimeksi muokattu:

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Viestin lähetti Milou45
[Mutta, mutta voi tuota yleisömäärää. Tonni vähemmän kun Vaasassa, vaikka tapeltiin runkosarjan voitosta ja jäällä oli NHL-miehiä. Miettikääpäs sitä. [/B]

Kuopiossa on totuttu tulemaan vasta ratkaisupeleihin. Ei tässä kummemmin tarvii miettiä
 

Berezin94

Jäsen
KalPalta vahva ensimmäinen erä, jossa paikkoja oli pariin-kolmeen lisämaaliinkin. Mutta Strömbergin hyvän pelin ja KalPa-hyökkääjien huonon onnen takia jäätiin vain kahteen osumaan. Savolaisen 25min en nähnyt kunnolla, mutta näytti kuin päättykiekon heiton jälkeen saattovaiheessa maili olisi osunut Silvanderia hieman vahingossa kasvoihin. Ehkä pientä ylireagointia päätuomarilta. Erän lopussa oli huomattava seikka Jukureiden yv. joka oli täysin luokatonta. Ensimmäisessä maalissa hieno koulumaali jossa ei jätetty Jukuri-pakalle sanottavaa. Naapuri-Timoselta oikein näpsäkkä syöttö toiseen maaliin.

Toinen erä oli sitten jo tasaisempi ja Jukurit painoi hieman KalPaa vahvemmin kiekkoa yli sinisen. Oikeastaan pahoilta paikoilta vältyttiin, vaikkakin kerran Kuivalainen imaisi Lindforsin heiton maalille oman mailan kautta. Perinteinen 1v1-haastotilanne ja kiekkoa vaan maalia kohti niin upposi.

Kolmas erä oli sitten Jukureiden, vieläkään ei oikeastaan vaarallisia paikkoja tullu paria hyvää laukausta ja maalinedus hässäkkää lukuunottamatta. Näytti KalPan pelistä loppuvan puhti pahasti, olisiko pidennetty erätauko Zambonin ongelmien takia vähän löysyttänyt luistimia. Kanervalla paikka tasoittaa erän puolivälin jälkeen, mutta jotenkin mies leipoi kiekon ohi.

Kärkikamppailuksi heikko esitys. Tuli mieleen joku turnauksen pronssi-ottelu joissain kohdissa, siellä täällä oli myös hyvää nahinaa maalin edessä ja kulmissa kovaa vääntöä, mutta paikalliskamppailuksi varsin vauhditon ottelu. Tunnelmaa sen sijaan hallissa oli ihan mukavasti vaikka täyttä tupaa ei nähtykään, kiitos molempien faniryhmien metelöinnin. Tuomari-triolle puhtaat paperit, vaikka kolmannessa erässä pilli ei jäähyn merkiksi soinut ei sitten mistään.

Sai muuten joku ukko kiekon polveensa. Pikku-poika oli todella lähellä eikä ollut kaukana ettei kiekon jälkeä otsikkoon tullut. Parempi näin. Siinäpä oikeastaan ottelun jännittävin tapahtuma.

Jospa sitten playoffit herättävät molemmat taistelemaan tosissaan voitosta.
 

Sheedy

Jäsen
1.erä hyvää peliä molemmilta. Jukureilla muutamia hyviä pyörityksiä ja jokunen hässäkkä mutta ei selviä paikkoja. KalPa sen sijaan rankaisi jäähyistä tekemällä pari hienoa yv-maalia ja lisäksi rakenneltiin 3-4 loistopaikkaa, mm. Kenigillä ja Hämäläisellä oli puhtaat läpiajot. Savolainen veti siniviivan tuntumassa kiekon päätyyn ja samalla maila nousi täysin vahingossa vastaan rynnänneen Jukuri-pelaajan kasvoihin. Pelirangaistus todella kova tuomio kun ei sitä vertakaan näyttänyt kovin paljon tulevan eikä mitään isompaa vammaa.

Toisen erän alussa oli Kuuluvaisella avopaikka iskeä av:lla 3-1, vierasjoukkue teki kuitenkin kavennuksen Kuivalaisen avustuksella. Siihen oikeastaan peli loppuikin. Viimeinen erä oli ihan paskaa, peruuttelua, sohlaamista, purkukiekkoja...tunnelmakin lässähti pahasti ja pelistä meinasi mennä maku kokonaan. Hyvä kuitenkin että voitto irtosi, Kanervalla oli kolmannessa erässä parikin pahaa paikkaa, KalPalla ei ensimmäistäkään.

Melkoinen pettymys kaksi viimeistä erää hienon ja vauhdikkaan avauserän jälkeen. Voittoon täytyy olla toki tyytyväinen mutta ei voi olla tyytyväinen siihen että Jukureiden maalille ei saada viimeiseen 30 minuuttiin yhtään vaarallista tilannetta.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
Tämmöseks se peli sitten viime erässä menee, kun molemmat joukkueet pelaa Jukurioppisesti sumputtaen keskialuuen ja lyöden kiekon van toisen hyökkäysalueelle.
 

Bondarev

Jäsen
Savon herruus runkosarjan osalta Kuopioon!

Kuten jo viime kertaisen Mikkelin pelin(4.12) jälkeen oli puhetta, tämän illan koitos ratkaisee vasta Savon herran ja hidalgon runkosarjan osalta. Keskinäiset pelit tuottivat KalPalle 5 pistettä ,kun taas Jukurit keräsi 4 pojoa. Tämä olikin sitten ENSIMMÄINEN kerta Mestiksen historiassa, kun KalPa vie savon herruuden Jukureilta runkosarjassa. Aiempina kausina (jopa viime kaudella) oltiin runkosarjan keskinäisissä huonompia.

Ja sitten itse pelistä jotain.... jos heittäs lyhyesti, niin eka erä hyvää kiekkoo ja loppupeli melkoista kyttäilyä. Huippupaikat todella vähissä kahdessa viimeisessä erässä. Kanervan Lassella oli toki hyvä paikka tasoittaa peli, mutta eipä kelvannut :) .... Muuten oli kyllä sellaista "kilpparilätkää" yli puolet pelistä että huh huh.....tällä kertaa myös KalPa lähti mukaan siihen totaali kiekkoon. Pisteiden kannalta ehkä hyvä niin, vaikken ainakaan minä pitänyt todellakaan näkemästäni!


P.S Kiekkopäättäjät HOHOI! "kahden viivan syöttö" ja vahna pitkäkiekko sääntö takas... niin loppuis tuo s**tanan sumppukiekko!!!!!
 

Juho M

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS.
P.S Kiekkopäättäjät HOHOI! "kahden viivan syöttö" ja vahna pitkäkiekko sääntö takas... niin loppuis tuo s**tanan sumppukiekko!!!!!

Olet asian ytimessa!
Tanaan KalPalta ekaera parasta kaudelta. Kun harjoittelua viela kevennetaan lisaa, niin taso pysyy kolme eraa. Olen todella luottavaisin mielin odottamassa pudotuspeleja.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Eipä luultavasti selvitty ilman jälkipyykkiä tästäkään ottelusta. Yksi Jukureiden kannattaja sai aika kovan iskun takaraivoon joltakin tyypiltä ottelun jälkeen. Toivottavasti tämä tyrmätty Jukureiden kannattaja on kunnossa. Satuin näkemään tilanteen ja eipä ollu liialla järjellä siunattu sitä, joka tempun teki. Tietenkään ei varmaksi voi sanoa onko pahoinpitelijä Kuopiolainen, mutta luultavaahan se on. Kyllä vaan hävettää! Hävettää, vaikka ei itsellä ole teossa osaa eikä arpaa!

Pelistä: 2 pistettä. Hyvä, hyvä!
 

Sheedy

Jäsen
Viestin lähetti JuhaZ
Eipä luultavasti selvitty ilman jälkipyykkiä tästäkään ottelusta. Yksi Jukureiden kannattaja sai aika kovan iskun takaraivoon joltakin tyypiltä ottelun jälkeen. Toivottavasti tämä tyrmätty Jukureiden kannattaja on kunnossa. Satuin näkemään tilanteen ja eipä ollu liialla järjellä siunattu sitä, joka tempun teki.

Jopas on taas jollain retardilla välähtänyt. En nyt ymmärrä kuka on edes pystynyt noin vaisusta pelistä nostamaan tunteet pintaan mutta yhtäkaikki, ikävä juttu.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viestin lähetti JuhaZ
Eipä luultavasti selvitty ilman jälkipyykkiä tästäkään ottelusta. Yksi Jukureiden kannattaja sai aika kovan iskun takaraivoon joltakin tyypiltä ottelun jälkeen. Toivottavasti tämä tyrmätty Jukureiden kannattaja on kunnossa. Satuin näkemään tilanteen ja eipä ollu liialla järjellä siunattu sitä, joka tempun teki. Tietenkään ei varmaksi voi sanoa onko pahoinpitelijä Kuopiolainen, mutta luultavaahan se on. Kyllä vaan hävettää! Hävettää, vaikka ei itsellä ole teossa osaa eikä arpaa!

Pelistä: 2 pistettä. Hyvä, hyvä!

Kaveri oli samassa bussissa ja käytiin sairaalassa neulomassa silmäkulma..kusipäitä mahtuu aina sekaan. Samoin pelin aikana pikkujannut räkivät niskaan, kulttuuria siellä Kuopiossa..

No, ei pidä yleistää mitä itse juttelin KalPalaisten kanssa niin mukavaa jengiä, harmi taas että muutaman kusipään takia muiden maine kärsii..Poliisijuttu tuosta lienee edessä?

Pelistä sen verran että tasuri olisi ollut oikeutettu tulos, mutta nyt ei natsannut. Onnea Kuopioon, finaalissa tavataan!

Jukureista tänään parhaat Kanerva ja Erholtz.
 

jeke

Jäsen
Minäkin satuin näkemään Jukurikannattajan pää auki. Ainakin poliisi ja tämän kannattajan toveri puhuivat pienimuotoisesta liikenneonnettomuudesta ruuhkassa. Tilanne oli muutenkin rauhallinen, joten toivottavasti tämä tapauksen nähnyt viestin kirjoittaja on todellakin nähnyt pahoinpitelyn, jos alkaa asialla tällä pasltalla mässäillä.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viestin lähetti jeke
Minäkin satuin näkemään Jukurikannattajan pää auki. Ainakin poliisi ja tämän kannattajan toveri puhuivat pienimuotoisesta liikenneonnettomuudesta ruuhkassa. Tilanne oli muutenkin rauhallinen, joten toivottavasti tämä tapauksen nähnyt viestin kirjoittaja on todellakin nähnyt pahoinpitelyn, jos alkaa asialla tällä pasltalla mässäillä.

Tapauksessa kaveri nousi autosta ja tönäisi Jukurikannattajaa joka löi päänsä, matkamme jatkui sairaalan pihalle jossa bussi odotti ja kaveria paikattiin. Tilanne oli koko ajan rauhallinen eikä voi puhua mistään rähinästä. 98% KalPalaisista on fiksua ja mukavaa porukkaa, se muutama häirikkö mahtuu aina joukkoon niin Mikkelissä, Kuopiossa ja Vaasassakin..itselläni on ollut KalPan faneista hyvä kuva ja on edelleen. Erätauoilla mitä juttelin KalPalaisten kanssa ei valittamista, tää on vaan lätkää ei sotaa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Se siitä sitten. KalPa vei runkosarjan ja kotiedun pleijjareissa loppuun saakka. Savon herruuskin taitaa niukasti olla Kuopion suunnassa, ainakin pisteiden valossa, vaikkakin voitot meni tasan.
Ei tainnut olla mikään elämää suurempi ottelu, ainakaan viestien perusteella. Jospa sitten finaaleissa pelataan täysillä (finaaliinhan molemmat etenee, edes siitä lienevät KalPa- ja Jukurifanit samaa mieltä?).
Ikävää, jos taas on ollut hässäkkää pelin jälkeen. No meitä on moneen junaan ja joku jää vielä asemallekin....

Vaisut onnittelut Kuopijoon....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös