Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Enpä ole ennen tainnut ketjua avata, mutta nyt tuli vahva tunne. Jatkoajassa on varmasti turhempiakin ketjuja? Ja kuka muu muka sen nimikkoketjun paremmin ansaitsisi?

Kevään kulttipelaaja. Joku sanoo, että Tappara-fanien musta piste, minä sanon, että 2016 kultaan johtaneen kevään tärkeimpiä yksilöitä. Meillä oli kirkkaita tähtiä, Kuuselaa, Lainetta, Karhusta jne. Sekä tietysti salainen ase Saravon Pekkapekkapekkapekkapekkapekka...

Alivoiman onnistumisesta on annettava kunniaa muillekin neljälle jäällä olevalle pelaajalle, mutta kyllähän Saravo naulasi oven kiinni kerta toisensa jälkeen Liigan parhailta ylivoimilta. Lukon piti kävellä ylivoimalla yli, Kärppien ratkaista tiukka sarja erikoistilanteissa ja IFK:n variaatioiden piti olla mahdottomia puolustaa. Ja mitenkäs kävi? No eihän se toki reilua ollut, että Saravo pelasi koko kevään Tapparan puolella.

Mikä sen kauniimpaa, kun kädettömäksi yleisesti tunnustettu jätkä niputtaa oman maalin kulmalla kolme jätkää ja laittaa määrämittaisen toiseen päähän? Omat tippuvat hallissa jakkaroilta ja vastustajan alaikäiset fanit alkavat kysellä vanhemmiltaan kiusallisia kysymyksiä. Tulee mieleen hiljainen, vanha huoltaja, joka avaa suunsa kerran kauden aikana ja painaa silloinkin vuoden härskeimmän läpän. Kukaan ei osaa odottaa ja koko joukkue on pähkinöinä.

Täällä naureskeltiin Saravolle, osin muka överiksi menneiden hehkutusten (mm. Väsyneet Kädet ja allekirjoittanut) jälkeen pudotuspelien alkupuolella. Toivottavasti niin Lukko-, Kärpät-, HIFK- kuin kaikkien muidenkin seurojen fanit näkivät mitä Pekka Saravo merkitsee niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Jätkä painoi 2013 finaalit molemmat peukalot murtuneena, tänä keväänä poskiluussa pari murtumaa ja taisi silmänpohjassakin sellainen olla. Kevään käsikirjoituksessa oli, että mies painaa kauden viimeisen häkin. Paikka oli, mutta Husson onneksi hyökkääjä pääsi väliin, kun Pekka viritteli lämäriään sekuntikaupalla. Huonot vastanäyttelijät siis.

Toki, Pekka Saravo voi näyttää joskus siltä, että olisi myöhässä, halaisi kaksin käsin tai pelaisi kahdella mailalla. Luulen, että itsekin kärsin näistä näköharhoista satunnaisesti, sillä eihän kukaan voi olla täydellinen, eihän? Kannattaa muuten pitää vaimoista, tyttöystävistä ja tyttäristä kiinni, kun Tampereen suunnalla liikutte, Seksi-Peksi saattaa olla myös liikenteessä.

Ja loppuun orgastisia kokemuksia ketjusta Playoffs 2016 välierät: Kärpät-Tappara:
Saravo tekee jokaisen jääkiekkoihmisen libidoa stimuloivia pieniä ja isompiakin jippoja etenkin alivoiman päätypeleissä. Hän irroittaa oikea-aikaisella tökkäyksellä kiekon, liimaten samalla hyökkääjän kuin purkan seinään, kierähtäen samalla kiekon puolelle ja nostaen tyylikkään määrämittaisen purun toiseen päähän. Tai siirtää luistimella kiekon Kankaanperälle, joka purkaa. Ja jos suoraa purkupaikkaa ei ole, Peksi ei vetele mitään lapsellisia ränniähätäreitä, vaan kylmästi ottaa niskaansa 2-3 rimpuilevaa hyökkääjää, voittaa laitapelin ja purkaa itse tai siirtää kaverille purettavaksi. Sitten on mustikkamehun aika.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jo muutaman vuoden ajan on voitu lukea juttuja Saravon hitaudesta, ja siitä kuinka nopeat hyökkääjät kiertävät hänet. Tähän alle saa laittaa linkkejä tämän kauden pudotuspelien tilanteisiin, joista syntyi maali Saravon takia:
 
"Hesalaisille ei sitten hävitä! Ei olla kymmeneen vuoteen hävitty!" - Tapparan Esko "Sulppi" Luostarinen nuorelle Kalevi Nummiselle vuonna 1957.

lego

Jäsen
Hyvä peruspuolustaja, jolla on paikka minun Tapparassani niin kauan kunhan taso ei laske nykyisestä. Takana on hienoja vuosia Tapparassa, Saravo ansaitsee ison kunnioituksen. Yhtä kaikki, mielestäni viime aikojen hehkutus on kuitenkin alkanut mennä yli. Oma biisikin tästä hienosta miehestä vielä menettelee, mutta kevään aikana on tuntunut, ettei enää puhutakaan mistään muusta kuin Saravosta. Tapparan joukkue on kuitenkin paljon muutakin kuin Pekka Saravo. Uskon että Pekka itsekin on vähän kiusaantunut saamastaan huomiosta, vaikka tietysti kohteliaana miehenä ottaa kehut vastaan, eikä turhia mutise.

Toivottavasti Pekan ura Tapparassa jatkuu vielä useamman kauden. Toivon myös, että syksyllä keskitytään taas enemmän joukkueeseen yhden miehen sijaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jo muutaman vuoden ajan on voitu lukea juttuja Saravon hitaudesta, ja siitä kuinka nopeat hyökkääjät kiertävät hänet. Tähän alle saa laittaa linkkejä tämän kauden pudotuspelien tilanteisiin, joista syntyi maali Saravon takia:
Niin, Saravohan joutui jonkinlaiseksi koko kansan sylkykupiksi, kun epäonnistui joissain MM-kisoissa 10 vuotta sitten. Mitä nyt ei pystynyt pitämään jotain Ilja Kovalchukia kiinni. Siihen aikaan Ilja oli vielä kuitenkin NHL-supertähti ja johdatti esim. Devilsin Stanley Cup -finaaleihin. Tämä on johtanut siihen että aina vastustajan fanien puolelta Saravolle on lähinnä naureskeltu.

Ei naureskella enää, kun Liigassa havermmin ketään NHL-tason pelaajia vastaan joutuu pelaamaan.


Jo muutaman vuoden ajan on voitu lukea juttuja Saravon hitaudesta, ja siitä kuinka nopeat hyökkääjät kiertävät hänet. Tähän alle saa laittaa linkkejä tämän kauden pudotuspelien tilanteisiin, joista syntyi maali Saravon takia:
Saravolla oli tuossa vuosia sitten vaikeuksia loukkantumisten kanssa, lower-bodystä oli vaikka mitä rikki, mutta Rautakorven takaisinpaluu sai miehen taas kuntoon ja selätettyä vaivansa. Kyllä sen vaan näkee että oli kyseessä kuka tahansa pelaaja, niin terveenä se meno maistuu.

Tappara päästi playoffseissa 5 AV-maalia. Vain 2, kun Saravo oli kokoonpanossa. AV-prossa oli varmaankin jotain 95% luokkaa. En jaksa tarkkaan laskeaa. Kuvaavaa kuitenkin, että HIFK oli toisiksi paras joukkue 86% AV-prosentilla.
Kyllähän Saravon tästä kaudesta jäi lopulta kuitenkin parhaiten mieleen tämä maali, kun tuli itsekin oltua tuolla huikealla reissulla kaakon kierroksella: Pekka Saravo avasi maalitilinsä — ja millä lämärillä! | Ruutu

Peliä ennen nolla maalia runkosarjassa ja tuollainen suoritus siihen väliin muutamansadan vierasfanin edessä.
Tuosta maalistahan se tatuointi-legendakin lähti. Vierasfanien huuto "Saravon Peksi, parempaa kuin Seksi" kuului kotikatsomoon asti. Pekka siihen oli vaan todennut että "lopettakaa jo", kun huuto ei meinannut matsin päätyttyä loppua.

Tapparassa näitä uskollisia kotiseuran miehiä tuntuu riittävän. Jotka siis valitsee joko ulkomaat tai Tapparan. Saravo on yksi heistä.

Peksiin sopii myös hieno sanonta: Parempi ihmisenä kuin pelaajana.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Niin, Saravohan joutui jonkinlaiseksi koko kansan sylkykupiksi, kun epäonnistui joissain MM-kisoissa 10 vuotta sitten. Mitä nyt ei pystynyt pitämään jotain Ilja Kovalchukia kiinni. Siihen aikaan Ilja oli vielä kuitenkin NHL-supertähti ja johdatti esim. Devilsin Stanley Cup -finaaleihin.
Kyse oli Rick Nashistä, joka iski sinetin Kanadan MM-kullalle:
Suomi-Kanada mm2007 finaali - YouTube

Joku sylkykuppi pitää aina olla, oli se sitten Ruotanen, Niinimaa, Kukkonen tai vaikka Saravo.
 
Viimeksi muokattu:
Ja kuka muu muka sen nimikkoketjun paremmin ansaitsisi?
Ei kukaan. Ja kiitos maininnasta. Mielestäni Saravoa aliarvostetaan rajusti ja näitä ylistyksiäkin suotta vähätellään. Ok, liike ei ole kaikista timanttisin, kädet eivät kaikkein pehmeimmät, mutta silti häntä ei juuri kierretä, ei menetä varmaan ikinä kiekkoa ja syötöt napsuvat omille huikealla prosentilla.
Fysiikka on vain parantunut viime kausina ja tällä kaudellahan tuli vielä huikeat teholukemat. Jatkoa vain!
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllähän sen kaikki, tai melkein kaikki, muistaa vieläkin, että Rick Nash on Saravon nemesis. Toisaalta voisihan sitä puolustajalla huonompikin nemesis olla. Mukavahan se olisi, kun joskus Saravon Pekkapekka saisi revanssin Nashista, mutta on hiukka vaikea jo kuvitella, miten tämä voisi tapahtua. Tai ehkä se tapahtui jo tänä keväänä, koska en usko, että Rick Nashista on tehty yhtä hienoa laulua.
 
Mitähän tuolle Saravolle oikein kävi? Meinaan vaan että suht vakiokävijää EHT-tasolla ja kolmet mm-kisatkin. Sitten parhaassa iässä takaisin Tapparaan eikö ole 7 kauteen tarvinut vetää kertaakaan maajoukkuepaitaa päälle.

Tokihan mies tullaan aina muistamaan siitä kuinka Rick Nash alisti kuin dobermanni puudelia.
 
Leo Komarov, Kari Sihvonen & Antti Tyrväinen

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vai pitäisikö kysyä mitähän tuolle Teemu Ramstedtille kävi Saravon käsittelyssä? Liigan paras syöttökone ja yv-turbiibi ja 0 yv-maalia ottelusarjaan.
Vieläkö te jaksatte siitä saravopekasta jauhaa, vaikka teillä on paljon, paljon mielenkiintoisempia pelimiehiä... Liigan paras koppari Karhunen, maalitykki Pate Laine, Liigan paras pelimies Kristian Kuusela etc. etc. ;-p
 
"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet." - Konsta Pylkkänen / Veikko Huovinen
"Kun lukee nuorempien näkemyksiä ajoista, jotka itse on elänyt, tulee mieleen, että on yhtä vaikea nähdä menneisyyteen kuin tulevaisuuteen." - Kari Suomalainen 70 v.
Kerran Kärppä, aina Kärppä!​

piraatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Pekka on meillä ikuisesti, noista kolmesta mainitusta voidaan joutua luopumaan.

Jos mä nyt olisin toimittaja Aamulehdessä, ottaisin soittokierroksen paikallisiin tatuointiliikkeisiin kysyäkseni montako ikonin leimaa on tehty viikossa.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vieläkö te jaksatte siitä saravopekasta jauhaa, vaikka teillä on paljon, paljon mielenkiintoisempia pelimiehiä... Liigan paras koppari Karhunen, maalitykki Pate Laine, Liigan paras pelimies Kristian Kuusela etc. etc. ;-p
Pekkahan on vähän kuin teidän Lasse, ainoastaan sillä erotuksella, että osaa pelata ja ei ole oululainen.
 
"Maalinteko voi olla monien sattumien summa joka ei vätlttämätä kerro paremmuutta."

Käyttäjä Zalmonella

Lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pekkahan on vähän kuin teidän Lasse, ainoastaan sillä erotuksella, että osaa pelata ja ei ole oululainen.
Mitä osaa pelata, HEDELMÄPELIÄKÖ? Voin sanoa sinulle, ettei sen pelaaminen paljoa vaadi. ;-p
 
"Ihmisellä on tässä avaruudessa kusiaisen valtuudet." - Konsta Pylkkänen / Veikko Huovinen
"Kun lukee nuorempien näkemyksiä ajoista, jotka itse on elänyt, tulee mieleen, että on yhtä vaikea nähdä menneisyyteen kuin tulevaisuuteen." - Kari Suomalainen 70 v.
Kerran Kärppä, aina Kärppä!​

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä osaa pelata, HEDELMÄPELIÄKÖ? Voin sanoa sinulle, ettei sen pelaaminen paljoa vaadi. ;-p
Pekka taitaa olla enemmän jassomiehiä, sormi keskelle merkiksi, kielellä hentoinen kulmakarvojen lipaisu ja kolikon tiputtaminen koloon. Erittäin kliinisellä ranneliikkeellä kolikko vauhtiin ja täyspotti taskuun. Nuo nykyajan sähkökonehömpötykset on sitten muiden juttuja, ilmeisen suosittuja ovat siellä porojen maassa.

Mitä jääkiekolliseen antiin tulee, Pekka on parantanut ruotsinvuosien jälkeen huomattavan paljon ja keskittynyt auttamaan joukkuetta omilla erikoisominaisuuksillaan. Kertoo mielestäni melkoisen fiksusta pelaajasta.
 
"Maalinteko voi olla monien sattumien summa joka ei vätlttämätä kerro paremmuutta."

Käyttäjä Zalmonella
ilmeisen suosittuja ovat siellä porojen maassa.
Noh noh. Oulussa ei poroja nähdä kuin telkkarissa ja kirjoissa. Siksihän se heidän pohjoisen korostus jne. ovatkin lähinnä surkuhupaisaa. RoKi jos joskus nousisi liigakartalle, niin vieläköhän kehtaisivat Oulussa pohjoista huudella.

Mutta asiaan. Saravon jatko julkaistaneen huomenna, ja se on hienoa. Viime kausi oli huikea show Peksiltä ja lupa on odottaa edelleen samaa. Sehän näissä Saravon kaltaisissa pakeissa on hienoa, ettei liike ole se olennaisin osa, jolloin karttuva ikä ei näy niin dramaattisesti. Jos viime kaudella runkosarjasta tuli teholukema +26 tms, niin ei näy käyrä laskussa olevan.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh noh. Oulussa ei poroja nähdä kuin telkkarissa ja kirjoissa. Siksihän se heidän pohjoisen korostus jne. ovatkin lähinnä surkuhupaisaa. RoKi jos joskus nousisi liigakartalle, niin vieläköhän kehtaisivat Oulussa pohjoista huudella.
Pakko ottaa kiinni, kun tätä samaa tarinaa kuulee Oululaisilta joka vuosi.

Jos tarkastellaan faktisesti asiaa niin Oulu on nykyään poronhoitoaluetta. Kiiminki on liittynyt Oulun kaupunkiin vuoden 2013 alussa ja on kuulunut valtion määrittämään poronhoitoalueeseen jo iät ja ajat.
 
"Loppuun korostan vielä, että Aaltonen on niin poikkeuksellinen pelaaja, että katson mielummin illasta toiseen 75-prosenttisesti pelaavaa Aaltosta, kuin 120-prosenttisesti pelaavia juhapekkahaatajoita ja joonaskemppaisia." Beukeboom 1.8.-14
Jos tarkastellaan faktisesti asiaa niin Oulu on nykyään poronhoitoaluetta. Kiiminki on liittynyt Oulun kaupunkiin vuoden 2013 alussa ja on kuulunut valtion määrittämään poronhoitoalueeseen jo iät ja ajat.
No mutta jokainen ymmärtää, että vaikka Kiiminki kuuluu Ouluun, niin Oulu on silti se alue siinä missä se on ollutkin. Ei kuntaliitoksella vielä Oulusta pohjoista paikkaa tehdä!
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä se Oulu vaan aika pohjoisessa on, katsotaanpa asiaa miltä kannalta hyvänsä. Vai miksi esim. Junno tuo tätä asiaa jatkuvasti esille? Tai miksi raiskaatte maamme laulua juuri sanalla pohjoinen?

Tätä asiaa on turha jauhaa, koska argumentointi ei auta.

Offtopic, pyydän anteeksi.
 
"Loppuun korostan vielä, että Aaltonen on niin poikkeuksellinen pelaaja, että katson mielummin illasta toiseen 75-prosenttisesti pelaavaa Aaltosta, kuin 120-prosenttisesti pelaavia juhapekkahaatajoita ja joonaskemppaisia." Beukeboom 1.8.-14
Kyllä se Oulu vaan aika pohjoisessa on, katsotaanpa asiaa miltä kannalta hyvänsä. Vai miksi esim. Junno tuo tätä asiaa jatkuvasti esille? Tai miksi raiskaatte maamme laulua juuri sanalla pohjoinen?

Tätä asiaa on turha jauhaa, koska argumentointi ei auta.

Offtopic, pyydän anteeksi.
Suomessa Lappi on se ns. pohjoinen. Näin on näreet. Junnon puheista en tiedä. Ja ketkä me raiskataan? Minä laulan Maamme-laulun aina sen arvon mukaisesti. Muiden lauluista en tiedä.

Ja kyllä, aihe on tarpeeton. Etenkin kun ollaan itse Mestarin, Saravon Pepiton ketjussa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vai miksi esim. Junno tuo tätä asiaa jatkuvasti esille?
Pekka sanoo BUU!
Junno tuo jatkuvasti esille kosiskellakseen niitä enemmän periferiassa asuvia, jotta ne kantaisivat rahansa Kärpille. Kärpät oli Oulun joukkue, kunnes liiganousun jälkeen kaikki "Oulusta pohjoiseen" omivat Kärpät, kun se nyt sattui olemaan lähin SM-Liigaseura.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Mutta asiaan. Saravon jatko julkaistaneen huomenna, ja se on hienoa. Viime kausi oli huikea show Peksiltä ja lupa on odottaa edelleen samaa. Sehän näissä Saravon kaltaisissa pakeissa on hienoa, ettei liike ole se olennaisin osa, jolloin karttuva ikä ei näy niin dramaattisesti. Jos viime kaudella runkosarjasta tuli teholukema +26 tms, niin ei näy käyrä laskussa olevan.
Olipas muuten jännä, kun tuli hehkutus-provottua PekkaPekkaa silloin Kärppä-sarjan tienoilla, että Kärpillä lähtee viimeinkin keino tehdä maaleja kun mr. Saravo palaa alivoimalle. Ja taisi Tappara päästää yhden vastustajan YV-maalin sen jälkeen koko keväänä. Aivan uskomaton suoritus, pleksi päässä pelaaminen vaikeutti irtokiekkojen näkemistä, mutta silti. Meni paremmin kuin koskaan missään milloinkaan olisi uskonut. Oululaiset olivat oikeassa, puhuin läpiä päähäni ja aliarvioin Saravon tason.

On se vaan parempaa kuin seksi.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tänään on taas kaikkien aikojen tilaisuus nähdä ja kokea historiaa. Illan kierroksella Hakametsässä on suuri mahdollisuus nähdä jäällä yhtäaikaa silmäkarkkien silmäkarkki, pakkipari vailla puutteita: Saravo - Peltola! Äidit ja lapset lukkojen taa.

Saravo on oma itsensä ja Peltolan peli voi vain parantua, kun kokemus pakin paikalta lisääntyy. Maanantaina 1+2, tämän päivän tehoilla pistepörssin kärkikolmikkoon? Hienoa aikaa olla Tappara-fani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy