Playoffs 2016 välierät: Kärpät – Tappara

  • 229 467
  • 1 588
Aho loi uhkan, jonka takia puolustava nelikko ei paljon muuta voinut kuin olla sen rahtusen myöhässä Puljujärvelle tarjotussa syötössä. Toki pomppiva kiekko vaikeasta asennosta pomppii joskus muuallekin kuin maaliin, mutta kaikkinensa hyvin pohjustettu maali.
Eiköhän tuo analysoida tarkkaan, mikä on pienin uhka. Uskoisin sen olevan Ahon suora laukaus, jolloin voidaan peittää enemmän syöttöä läpi ja viivaan, sekä tietenkin ohjuria keskeltä.

Edelleen ihmettelen miten Tapparan ykkösylivoimaa ei saada kuriin, vaikka oikealla on Kuusela vääränkätisenä. Nähtäväksi jää onnistuuko Kärpät siinä. Tapparalle sinänsä Kärpät sopii Lukkoa mukavammin, ettei siellä ole näitä isokokoisia vääntäjiä, jolloin kamppailupelaaminen on kevyempää. Toki se muuttaa peliä liikkuvammaksi, mutta se tuskin on ongelma.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mielenkiintoinen seikka välieriin lähdettäessä on se, että Kärpät on ainut jatkoon selviytynyt joukkue, jonka valmentajan tiedetään lopettavan joukkueensa peräsimessä tähän kauteen...mikä sitten tulee olemaan vaikutus vai onko sitä?
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
@axe Kuka Tapparasta on kussut iltasanomien purkkiin, että he pystyivät tällaisella tavalla vaikuttamaan asioihin?
Eikä unohdeta Kärppien paitsiomaalia 5.finaalissa. Mikähän siinä oli ettei siitä kohua noussut... Mutta menneet ovat menneitä ja perjantaina alkaa uusi sarja näiden kahden hienon organisaation välillä!

Kiima kaataa Kärpät on KOVA!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eikä unohdeta Kärppien paitsiomaalia 5.finaalissa. Mikähän siinä oli ettei siitä kohua noussut... Mutta menneet ovat menneitä ja perjantaina alkaa uusi sarja näiden kahden hienon organisaation välillä!
Minkä vuoden finaalista tässä nyt puhutaan? Itselle ei tule ainakaan viime vuoden finaaleista mieleen Kärppien paitsiomaalia. Vuonna 2014 Kärpät tosiaan teki paitsiomaalin Tapparaa vastaan, mutta se tuli kolmannessa finaalissa. Kohua ei varmaan siksi noussut kun Tappara lopulta voitti sen pelin.
 
Minkä vuoden finaalista tässä nyt puhutaan? Itselle ei tule ainakaan viime vuoden finaaleista mieleen Kärppien paitsiomaalia. Vuonna 2014 Kärpät tosiaan teki paitsiomaalin Tapparaa vastaan, mutta se tuli kolmannessa finaalissa. Kohua ei varmaan siksi noussut kun Tappara lopulta voitti sen pelin.
Tosiaan toissa keväänähän se oli. Silloin oli myös se (jännästi Oulussa) viheltämättä jäänyt pitkä kiekko, jonka sitten Larsson sijoitti omiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tosiaan toissa keväänähän se oli. Silloin oli myös se (jännästi Oulussa) viheltämättä jäänyt pitkä kiekko, jonka sitten Larsson sijoitti omiin.
Noh, sehän oli kuitenkin se kevät joiden mukaan pelejä ei sääntökirjan mukaan vihelletä. ;)
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Tämänkin ketjun voisi lukottaa perjantaihin asti. Ei tänne kuitenkaan mitään tolkullista tule.
Ei varmaan tulekaan, mutta hauskaahan näitä on ennen h-hetkeä lueskella. Jos ei niinkään asiantuntijoita, niin on täällä ainakin hyvämuistista sakkia. Jumankauta, kaikki paitsiot ja pitkät kiekot muistetaan vuosien ajoilta. Hienoa!
Itse arvailen, en mihinkään tilastoihin tai runkosarjapeleihin perustuen, vaan ihan mutulla, että Tappara saattaisi olla vahvempi tässä sarjassa otteluluvuin 4-2. Tämä on toki vain pessimismiä, joka ei perustu edes sen syvällisempään analyysiin, tuntuu vain siltä. Sarjan voittaa se joukkue, joka on paremmassa iskussa kokonaisuudessaan huhtikuun alussa. Millään aiemmalla ei ole väliä. Merkitystä lienee myös sillä, miten valmentajat saa joukkueensa viritettyä nyt välipäivinä. Tuntuu vain siltä, että Tapparan kone on paremmassa öljyssä ja Kärppien koneessa on liian paljon lonksuvia osia. Siitä huolimatta kannustan toki omia otsasuonet pullistellen hämärän rajamailla. On tää jännää. Paras voittakoon, tämän sarjan ja mestaruuden.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Itse arvailen, en mihinkään tilastoihin tai runkosarjapeleihin perustuen, vaan ihan mutulla, että Tappara saattaisi olla vahvempi tässä sarjassa otteluluvuin 4-2. Tämä on toki vain pessimismiä, joka ei perustu edes sen syvällisempään analyysiin, tuntuu vain siltä.
Itsellä ei niinkään ole minkäänlaista arviota siitä miten tämä sarja tulee päättymään, mutta jos nyt peilaa aiempiin vuosiin niin jotenkin on luottavaisempi olo tämän sarjan kanssa kuin esim. kahden viimeisen kevään kanssa. Toki molempina vuosina ollaan oltu finaalisarjoihin lähdettäessä hienoinen ennakkosuosikki, mutta silti ainakin itsellä oli kahtena viime keväänä vähän sellainen ikävä kutina perseessä Tappara-sarjojen alla. Kuitenkin kausilla 2014 ja 2015 Tappara oli runkosarjassa se joukkue joka sai Kärppiä kunnolla horjutettua ja tuntui olevan pelillisesti edellä keskinäisissä kohtaamisissa, pelattiin sitten Raksilassa tai Hakametsässä. Vastaavasti tällä kaudella etenkin Raksilassa pelatut pelit on olleet aika selkeästikin Kärppien hallinnassa, toki Hakamettässä on sitten ollut vähän tasaisempaa.

Eli eli, kahdella aiemmalla kaudella Tappara on ollut runkosarjassa keskinäisissä peleissä parempi mutta Kärpät on lopulta ollut parempi pudotuspeleissä, tällä kaudella taas Kärpät on ollut keskinäisissä edellä, joten pudotuspeleissä...? 1+1=????

Toivottavasti tästäkin saadaan klassikkosarja. Parempi voittakoon, ja mukava kyllä kohdata Tappara taas. Vaikka tunteet ajoittain tälläkin palstalla kuohuu, niin silti ainakin omasta mielestäni tässä on kuitenkin hyvässä hengessä kilpailtu viime vuosina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli siis periaatteessa sama kuin kaikki muutkin keväät ja runkosarjat.

Tämänkin ketjun voisi lukottaa perjantaihin asti. Ei tänne kuitenkaan mitään tolkullista tule.
Samaa mieltä. Tällä hetkellä täältä saa lukea lähinnä katkeria muisteluita parilta viime kaudelta. Eiköhän nosteta päätä ylöspäin siellä Tampereellakin. Tämä on mahdollisuuksien kevät!

Pikkaisen voimasuhde-ennakointia:

Maalivahdit

Kärpillä on mielestäni materiaalietu kaikilla muilla osa-alueilla paitsi maalivahdeissa. Karhunen on hyvä playoff-maalivahti, toki hivenen ailahteleva. Rajaniemi puolestaan on täysin katsomaton kortti. Tepsiä vastaan riitti lähinnä maalilla seisoskelu, mutta tässä sarjassa pitäisi ruveta jo vähän torjumaankin. En ole aivan varma, kuinka se Rajaniemeltä onnistuu. Minulla on maalivahtipelistä vähän sellainen kutina, että molemmat joukkueet joutuvat peluuttamaan molempia maalivahtejaan. Aittokallio on Hrachovinaa kokeneempi. Aittokalliolla on pelejä NHL:ää myöden ja ihan mukavat statsit niin CHL:stä kuin Liigastakin. Tällä perusteella pitäisin häntä lähtökohtaisesti ainakin hitusen varmenpana tapauksena kuin hyvin pelannutta, mutta kokematonta Hrachovinaa. Yhtäkaikki, jääkiekkojoukkueen tärkein yksittäinen osa-alue, eli ykkösmaalivahti, on Tapparalla jopa selvästi parempi kuin Kärpillä.

Puolustus

Kärppien puolustus ei ole saanut tällä kaudella ansaitsemaansa kiitosta. Kärppien puolustus on ollut timanttinen. Alisuorittajia viime vuoden tyyliin Spang ja Glenn ei ole. Pakkiparit ovat hyvin roolitettuja ja kätisyydetkin ovat jokaisessa parissa optimaaliset. Vaihtuvuutta viime kauden mestaripakistoon on vähän. Pelaavassa kuusikossa vain Hakanpää on uusi tulokas ja viime vuotiseen selvä parannus. Ei Kärppien finaaliin pääsy jää pakistosta kiinni.

Tapparankin puolustus on kokenut vain vähän muutoksia sitten viime kauden. Uusia tulokkaita ovat Plastino ja Mäntylä. Mäntylä korvannee poistuneen Tömmernesin ja Plastino onkin sitten pelkkää plussaa viime kauteen verrattuna. JYPistä tullut Salonen ei taida mahtua pelaavaan kokoonpanoon? Tiedän, etteivät kaikki tapparalaiset hyväksy seuraavaa väittämääni, mutta esitän sen silti. Tapparan ikämieskolmikko Saravo, Aalto ja Kankaanperä ovat joukkueen heikkolenkki, varsinkin pelinopeaa Oulun Kärppiä vastaan. Tästä huolimatta Tapparan puolustus on tasokas,mutta edelleen askeleen Kärppien pakistoa perässä.

Hyökkäys

Kärppien hyökkäysmateriaali on laajempi kuin koskaan. Rotaatio on pyörinyt jo puolivälierävaiheessa ja pyörii varmasti jatkossakin. Veikkaisin, että ainakin ensimmäiseen kotipeliin lähdetään seuraavin ketjuin:

Pyörälä - Aho - Puljujärvi
Junttila - Manninen - Ikonen
Aaltonen - Niemi - Mäenalanen
Nelosketjuun ainoa varma nimi on Juho Keränen. Kaverinsa hän saa joukosta Suoranta, Sailio, Pirnes, Hirschovits, Huml, Humaloja.
Valtava on Kärppien tulivoima!

Tapparan hyökkäys on myös erittäin laadukas. Olen syksystä asti kirjoittanut, kuinka Tappara on aiempaa enemmän playoff-joukkueen näköinen. Herrat Lajunen ja Savinainen takaavat sen, ettei ohipelejä välieräsarjassa ole luvassa. Myös Laine on kasvanut Palolan vertaiseksi viimeistelijäksi ja Karjalainenkin on jo köyhänmiehen Jormakka. Paljonhan Tapparan kokoonpanossa on myös aiemmista finaaleista tuttuja laadukkaita ja monipuolisia hyökkääjiä, kuten Kuusela, Peltola, Dixon, Haapala ja Järvinen. Kova, kova hyökkäys on Tapparalla, muttei niin timanttinen kun Kärpillä.

Näillä perusteilla veikkaan Kärppien menevän jatkoon.
 
H

Hidas_ja_kankea

Jos ei niinkään asiantuntijoita, niin on täällä ainakin hyvämuistista sakkia. Jumankauta, kaikki paitsiot ja pitkät kiekot muistetaan vuosien ajoilta. Hienoa!

Tuossa oli jo ennakkovirittäytyminen kyseisestä osoitteesta Kär-TPS ketjuissa kahden edellisen kevään tapahtumista. Epäilen tapauksen käsittelyn olevan ympärivuotista 24/7 tyyliin.

Ei ole ennakko-odotuksia parin voimasuhteista kuin tasaisissa merkeissä mennään. Tami ennusti TPS:n olevan mustahevonen ja nyt sitten siirtyi Tapparan wagoniin. Tämä pikkuasia sai voimasuhteet kallistumaan aivan hitusen Oulun suuntaan. Huhtikuun loppupuolella Tami sitten kertoo, kuinka oli nostamassa Kärppiä Liigaan ja loi pohjan nykyiseen tilanteeseen.

Tapparaa ei tullut katsottua edes jämäminuutteja puolivälierien aikaan HIFK-Pelicans viedessä voiton. Erikoistilanteet ovat tällä hetkellä Kärppien eduksi. Aho on sen verran hyvä pelaaja, ettei siinä voi keskittyä ottamaan yhtä tai kahta asiaa pois. Kolme ketjua toimii tällä hetkellä hyvin (1,2 ja 4). Toivottavasti nelonen pystyy jatkamaan TPS-Game5 koostumuksessa.
 

Apheu

Jäsen
McTorsolta hyvää ennakointia. Tapparan pakistosta Salonen tosiaan ei ole edes seiskapakiksi päässyt pukemaan. Saravo pelaa mielestäni jopa parhaalla tasollaan muutamaan vuoteen. Kankaanperä myös on terästäytynyt playoffeissa selvästi. Aallon Teemu pelasi viimeisessä Lukko -pelissäkin vain 10 minuuttia, ja veikkaan että saattaa tippua jopa kokoonpanon ulkopuolelle. YV-aikaa ei enää tarjota ja 5-5 -pelissä ei oikein riitä jalka. Ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen huonosti esiintynyt ja osaa heitellä edelleen viivasta vaarallisia kiekkoja maalille. Aihetta isompaankaan peliaikaan ei toisaalta ole. Pakistoa johtaa nyt Mäntylä ja Plastino.

Kärppien hyökkäyksestä tuo rosterin leveyshomma. Käsittääkseni TPS-sarjassa oli enemmän kyse siitä, ketkä ansaitsisi peliaikaa tuolta rosterin ulkopuolelta kuin siitä, kuka jouduttaisiin tiputtamaan rosterista pois? Ei toi Kärppien tulivoima nyt kovin kummoista ole, jos Hirso on ollut niin vaatimaton, että ei saa kentällä mitään aikaan ja Humlkin vähän sellainen kaveri, että pitäisi päästä ylivoimalle tai kärkiketjuihin, nelosessa ei ehdi mihinkään vauhti tai energiakiekkoon. Ei sillä, onhan tuo rinki huikean laaja ja yksi-kaksi loukkaantumista ei näkyisi juuri missään (ellei ole Aho tai Pyörälä). Mutta 12 hyökkääjää kerrallaan on puettuna, eikä tuo Kärppien hyökkäyksen tulivoima 12 pelaajalla ole erikoisen valtava verrattuna Tapparaan.
 
Vaikka Rajaniemen puolesta olenkin puhunut nyt varmaan Kärppädebyytistä lähtien, niin silti lähtisin tähän sarjaan Aittokalliolla. Rajun vahvuudet ovat selvästi olleet siinä, että kun pääsee napsimaan helppoja koppeja hyvän puolustuksen edessä. Ei tarvi venyä mihinkään uskomattomiin torjuntoihin. Nyt, kun materiaali on paljon tasaisempaa, niin tulee luultavasti paljon enemmän näitä tilanteita, missä pitää venyä gamesaveriin. Aittokallio on ehdottomasti jatkuvassa rumputulessa parhaimmillaan, kun taas mokailee helposti sellaisia rannetoimituksia ilman maskeja, jos torjunnat ovat jääneet kymmeneen kahdessa erässä.

Toki nyt kun tässä mietiskelen, niin pelaako Tappara jauhavaa kiekkoa, missä ei paljon ylimääräisiä vetoja tule? Tällöin ehkä kuitenkin mielummin Rajulla liikenteeseen.

Edit: Ja höpö höpö mistään ketjulukituksista. Ainoa tavoite on, että tässä ketjussa on enemmän viestejä kuin tuossa naapurin HMV-sarjassa. Tasolla ei niin väliä. Hymiö.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jatkan tuosta Unkan viestistä ja arvioin pudotuspeleissä onnistujia Kärppien osalta ja kenelle jää parannettavaa tuleviin peleihin. Kärpille on ollut leimallista tällä kaudella aiempaa suuremmat tason vaihtelut pelien sisällä ja välillä. Kärpät on pelannut tähän mennessä pleijareissa yhden ehjän 60min game 5:ssä. Kärpissä on äärimmäisen paljon taitoa ja nopeutta. Parantaa pitää kaksinkamppailuissa, tilan ja ajan varastamisessa puolustussuuntaan sekä kovuudessa molempien maalien edessä.

Mika Pyörälä - Sebastian Aho - Jesse Puljujärvi (Ketju on pelannut kaksi peliä tuossa muodossa ollen Kärppien paras)
Julius Junttila - Sakari Manninen - Juuso Ikonen (Manninen ja Ikonen olleet erinomaisia, Junttilalla erittäin paljon parannettavaa loukkaantumisen jäljiltä)
Miro Aaltonen - Mika Niemi - Simon Suoranta (Suorannan taso vaihtelee pelien välillä, ollut omassa roolissa pleijareissa hyvä, Aaltonen ja Niemi erittäin heikkoja)
Saku Mäenalanen - Kim Hirschovits - Juho Keränen (Mäenalanen ja Keränen ovat olleet loistavia, Hirschovits ei taida enää esiintyä kärppä paidassa)
5. Esa Pirnes-Jari Sailio-Miska Humaloja-Ivan Huml (Pirnes ollut ihan hyvä, mutta ei huikea viime vuoden tapaan, Sailiolla ja Humalojalla peli heittelee laidasta laitaan)

Lasse Kukkonen - Adam Masuhr (Kärppien tärkein pakkipari, joista erityisesti Masuhr pelannut omalla huippatasollaan)
Markus Nutivaara - Jani Hakanpää (Nutivaara aivan loistava, Hakanpäällä runsaasti parannettavaa)
Mikko Niemelä - Arto Laatikainen (Niemelä hakee pelituntumaa, Laatikainen on ollut heikko)
Atte Pentikäinen (omassa roolissaan luotettava pelaaja)


Sami Rajaniemi (loistava, tosin torjuntoja vähän)
(Sami Aittokallio)

Tämä sarja voi todellakin kääntyä suuntaan jos toiseen, miksei myös meille!
 
Toki nyt kun tässä mietiskelen, niin pelaako Tappara jauhavaa kiekkoa, missä ei paljon ylimääräisiä vetoja tule?
Nimenomaan näin. Tämä on yksi merkittävä syy miksi Tapparan maalivahdeilla on lähes sääntöjään enemmän torjuntoja kuin vastustajan maalivahdilla. Toki Kärpät puolustaa niin hyvin, ettei sinnekään maalille asti laukauksia paljoa mene. Uskonkin, että useimmiten tässä sarjassa Kärppien maalivahti jää alle 20 torjunnan. Tappara ei siis heittele kiekkoa suinpäin maalille, vaan hakee hyviä laukaisupaikkoja ja pyrkii pysymään kiekossa hyökkäysalueella.
Parantaa pitää kaksinkamppailuissa, tilan ja ajan varastamisessa puolustussuuntaan sekä kovuudessa molempien maalien edessä.
Uskon, että yksi osa-alue, missä Tapparalla on etu, on nimenomaan maalien edustoilla. Tappara onnistui Lukon isoja hyökkääjiä vastaan pitämään tuon edustan kiinni ja siivoamaan irtokiekot. Taas toisaalta Tapparalla on hyökkäyssuuntaan näitä hyviä maalineduspelaajia, kuten mainitut Lajunen, Savinainen, Dixon, Peltola ja Kuusela & Laine taas osaavat hyvin haistella mihin ne irtopalat tulevat.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saravo pelaa mielestäni jopa parhaalla tasollaan muutamaan vuoteen. Kankaanperä myös on terästäytynyt playoffeissa selvästi. Aallon Teemu pelasi viimeisessä Lukko -pelissäkin vain 10 minuuttia, ja veikkaan että saattaa tippua jopa kokoonpanon ulkopuolelle. YV-aikaa ei enää tarjota ja 5-5 -pelissä ei oikein riitä jalka. Ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen huonosti esiintynyt ja osaa heitellä edelleen viivasta vaarallisia kiekkoja maalille.
En tosiaan ole hirveän monta Tapparan peliä tälle kaudelle nähnyt. Minun maallikon kutina on vain sellainen, että kyseiselle triolle tulee liian kiire Kärppien hyökkääjien kanssa ainakin Raksilassa.
Kärppien hyökkäyksestä tuo rosterin leveyshomma. Käsittääkseni TPS-sarjassa oli enemmän kyse siitä, ketkä ansaitsisi peliaikaa tuolta rosterin ulkopuolelta kuin siitä, kuka jouduttaisiin tiputtamaan rosterista pois?
Tämä on pikkaisen samanlainen kysymyksenasettelu kuin se legendaarinen - onko lasi puoliksi täynnä, vai puoliksi tyhjä? - . Kärpillä on 16 hyvään liigatasoon pystyvää hyökkääjää. Se on mielestäni vahvuus. Jos joku pelaa ohipelin, tai on silminnähden väsynyt, voidaan huoletta heittää kovanluokan tekijä tilalle. Välillä, kun vastustaja pystyy eliminoimaan hyvin pari ketjua, niin ei muuta kuin uutta yhdistelmää seuraavaan peliin. Erinomainen, siis aivan erinomainen tilanne. Hirschovits on selkeä alisuorittaja. Saa nähdä, onko hänelle enää käyttöä. Toki, kun vastustaja vaihtuu, voivat vaihtua myös onnistujat. Huml on mies, joka voi tuoreilla jaloilla tuoda oikeasti paljon lisää Kärppien pelaamiseen. Mielenkiintoista on nähdä, missä vaiheessa tämä Tapparan tappaja päästetään irti.
Ei toi Kärppien tulivoima nyt kovin kummoista ole, jos Hirso on ollut niin vaatimaton, että ei saa kentällä mitään aikaan ja Humlkin vähän sellainen kaveri, että pitäisi päästä ylivoimalle tai kärkiketjuihin, nelosessa ei ehdi mihinkään vauhti tai energiakiekkoon.
Hirschovits on tosiaan isoin kysymysmerkki tällä hetkellä. Huml pystyy kyllä myös energiakiekkoon, mutta hänellä voi olla tähän sarjaan muutakin annettavaa. Hymyillen luin tuon toteamuksesi:" Ei kai toi Kärppien tulivoima nyt kovin kummoista ole,".
 
Viimeksi muokattu:
En tosiaan ole hirveän monta Tapparan peliä tälle kaudelle nähnyt. Minun maallikon kutina on vain sellainen, että kyseiselle triolle tulee liian kiire Kärppien hyökkääjien kanssa ainakin Raksilassa.
Siksipä et tiedä esimerkiksi Saravon olevan tällä hetkellä liigan paras alivoimapuolustaja. Aalto on pienessä roolissa. Kankaanperä on ollut aivan eri mies kuin runkosarjassa. Mikäli näillä kuitenkin alkaisi nopeus tuottamaan ongelmia, mihin en usko, voidaan pakisto rakentaa liikkuvammaksi malliin:

Mäntylä-Plastino
Bonsaksen-Elorinne
Saravo-Salonen
Kankaanperä/Aalto/Mäkinen
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siksipä et tiedä esimerkiksi Saravon olevan tällä hetkellä liigan paras alivoimapuolustaja. Aalto on pienessä roolissa. Kankaanperä on ollut aivan eri mies kuin runkosarjassa. Mikäli näillä kuitenkin alkaisi nopeus tuottamaan ongelmia, mihin en usko, voidaan pakisto rakentaa liikkuvammaksi malliin:

Mäntylä-Plastino
Bonsaksen-Elorinne
Saravo-Salonen
Kankaanperä/Aalto/Mäkinen
Voipi olla, että Tappara joutuu kyseessäolevan trion takia joitakin muutoksia tekemään, ainakin Raksilan peleihin. Kova väite tuo, jotta Saravo olisi tällä hetkellä Liigan kovin av-pakki, varsinkin itseään objektiiviseksi mainostavalta nimimerkiltä. Toki ymmärrän, että Tapparan pelejä paljon katsoneena tällaisen valinnan teet. Pian pääsemme vertaamaan Saravoa vaikkapa Kukkosen Lasseen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sanoisin, että pakkipari Kankaanperä-Saravo on liigan paras AV-pari. Yksilöihin en ota kantaa, mutta kolme kautta yhdessä tappaneet Tapparan AV:ta isolla vastuulla ja en sanoisi, että ihan huonostikaan mennyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sanoisin, että pakkipari Kankaanperä-Saravo on liigan paras AV-pari. Yksilöihin en ota kantaa, mutta kolme kautta yhdessä tappaneet Tapparan AV:ta isolla vastuulla ja en sanoisi, että ihan huonostikaan mennyt.
Varmasti kyseisen kaksikon vahvuudet tulevat esiin juuri alivoimalla ja kiistatta erinomaisia alivoimapelaajia ovat. Ovatko Liigan paras pari, on makuasia. Heidän heikkoudet tulevat esiin ainakin Kärppiä vastaan 5vs5 -pelaamisessa. Liian kiire heille tulee ja täten takaiskuja ja jäähyjä on luvassa.
 
Kova väite tuo, jotta Saravo olisi tällä hetkellä Liigan kovin av-pakki, varsinkin itseään objektiiviseksi mainostavalta nimimerkiltä. Toki ymmärrän, että Tapparan pelejä paljon katsoneena tällaisen valinnan teet. Pian pääsemme vertaamaan Saravoa vaikkapa Kukkosen Lasseen.
Sitä olenkin. Ja voit vaikka pistää viestiä Lukon ylivoimaviisikoille, kysellä kuulumisia, kun Saravo käytännössä yksin hoiti (Kankaanperä vähän jeesasi) mm. 5-3 -alivoiman. Sinä et selvästikään ole nähnyt Tapparan alivoimapeliä Lukkoa vastaan. Kuten peterra sanoi, Kankaanperä-Saravo on liigan paras alivoimapakkipari. Saravo yksittäisistä ykkönen. Eikä Pekalle kiire tule, pysyy miehen ja maalin välissä, siinähän pyörivät sitten kulmissa. Pekka ottaa kiekon pois, kun haluaa ja pistää hyökkäyksen käyntiin. Kukkonen voi nuorempana vielä koittaa oppia Peksiltä jotain niksejä, niin saattaa olla hänen manttelinperijä, jos Pekka joskus lopettaa.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Heidän heikkoudet tulevat esiin ainakin Kärppiä vastaan 5vs5 -pelaamisessa. Liian kiire heille tulee ja täten takaiskuja ja jäähyjä on luvassa.

Epäilen vahvasti, että näin ei tule käymään. Enemmänkin pakkiparin Saravo-Aalto heikkoudet ovat yleensä tulleet esille raa'asti Kärppiä vastaan viime vuosina, mutta tänä vuonna Tapparalla on 7. liigatason puolustajaa ja seitsemällä on myös pelattu lähes kaikki pelit. Tapparan pakistoa on peluutettu hyvin tasaisesti ja lähtökohtaisesti Aalto-Bonsaksen ovat vuorotelleen Saravon parina. Nyt, kun todennäköisesti jatkamme myös Kärppiä vastaan 7. pakin rotaatiolla en näe, että Aallon ja Saravon minuutit ovat nousemassa enää sellaisiksi, että heidän heikkouksiaan päästäisiin yhtä hyvin käyttämään hyväksi.

Jos nyt tuota pakistoa katsellaan niin Kärpät on pelannut paljon isommalla rasituksella kärkipakkien osalta ja näen, että pitkässä sarjassa tämä osasto jopa kääntyy Tapparan eduksi. Tällä kertaa uskon, että pakiston jalkavuuteen ei Tapparan osalta homma kaadu. :)
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kova väite tuo, jotta Saravo olisi tällä hetkellä Liigan kovin av-pakki, varsinkin itseään objektiiviseksi mainostavalta nimimerkiltä.
Kova väite, muttei yhtään liioittelua.

Pekka Saravo, mies ja viikset. Toivottavasti oululaiset aikuisikään ehtineet ehtivät nähdä Seksi-Peksin alivoimalla heittämät K-18 kikat.
 
Toivottavasti oululaiset aikuisikään ehtineet ehtivät nähdä Seksi-Peksin alivoimalla heittämät K-18 kikat.
Ja vielä ymmärtäisivät näkemänsä! Mutta toden totta. Saravo tekee jokaisen jääkiekkoihmisen libidoa stimuloivia pieniä ja isompiakin jippoja etenkin alivoiman päätypeleissä. Hän irroittaa oikea-aikaisella tökkäyksellä kiekon, liimaten samalla hyökkääjän kuin purkan seinään, kierähtäen samalla kiekon puolelle ja nostaen tyylikkään määrämittaisen purun toiseen päähän. Tai siirtää luistimella kiekon Kankaanperälle, joka purkaa. Ja jos suoraa purkupaikkaa ei ole, Peksi ei vetele mitään lapsellisia ränniähätäreitä, vaan kylmästi ottaa niskaansa 2-3 rimpuilevaa hyökkääjää, voittaa laitapelin ja purkaa itse tai siirtää kaverille purettavaksi. Sitten on mustikkamehun aika.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös