SaPKo kaudella 2022–2023

  • 98 868
  • 309

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Surkea homma. Viimeinen kymmenen vuoden periodi ei ole ollut ihan aurinkoisin mahdollinen Savonlinnalle. Ja onhan tämä iso menetys tälle jo ennestään pystyynkuolleelle sarjalle. Todella legendaarinen ja hieno seura oli kyseessä.

Ja sitä se on edelleen jos niin tahdotaan. Y-tunnus ei seuraa tee, vaan ne perinteet ja nykypäivän toiminta. Perinteistä ei jää SaPKolla ikinä kiinni, nykypäivän toimintaan tarvitaan innokkaita. Jokipoikien viimeinen versio laitettiin todella nopeasti pystyyn parin innokkaan toimesta, ja heti konkurssin jälkeen oltiin jo tahkoamassa Suomi-sarjaa. Nyt vaan hihat heilumaan sielläkin.

Mites ois, @Murkula ?
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
On kyllä perinpohjaisen surkea tilanne, voimia sinne Savonlinnan suuntaan!

Pari vuotta asustelin opiskeluaikoina itsekin Savonlinnassa Heikinpohjantiellä, ihan Talvisalon vieressä. Jukurien vierasmatsit luonnollisesti kävin katsomassa kaikki, mutta SaPKoa kannattaen monia muitakin otteluita. Tunnelma oli aina hyvä, ja Talvisalon hallin lihikset olivat vertaansa vailla.

Oman kylän sarvipäiden lisäksi nämä naapurin kippurasarvet olivat ehdottomasti suosikkijoukkue Suomessa. Kyseessä on kuitenkin suorastaan legendaarinen pitkän linjan kiekkoseura, joka on tuottanut maallemme aika isojakin nimiä vuosien varrella, ja jonka nimi kuuluu kiistämättä suomalaisen jääkiekon kaanoniin. Ilolla seurasin SaPKon lähivuosien menestyksekästä taivalta Mestiksessä.

Toivon mukaan SaPKon uusi nousu tapahtuu ennemmin tai myöhemmin - mutta mieluiten niin, että pöytä olisi sitten puhdas ja uutta nousua kohti lähdettäisiin pitkäjänteisesti ja vakavaraisesti.

Per aspera ad astra, Savonlinnan Pallokerho. Vielä me kohdataan!
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tsemppiä. Lopulta hyvä siitä tulee, kun hakee vauhtia alhaalta ja palaa puhtain paperein takaisin Mestikseen. Se nousu Mestikseen tuntuu sitten kuin Mestaruudelta. Eli töihin vaan positiivisella asenteella.

Jokipojilla sama juttu keväällä 2014. Kesän aikana jo uudet taustat kasaan ja keväällä 2015 jo uusi nousu Suomi-sarjasta Mestikseen. Sen Suomi-sarjan keikan voi tehdä nopeastikin, jos vaan löytyy ne uudet taustavoimat nopeasti.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Osanotot ja voimia kaikille SaPKo-henkisille. I feel you.

Joskus sitten takaisin entistä kovempana!
 

Numero 11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliiga, HC TPS
Voimia Savonlinnaan! Todella toivon että hommat saadaan kasaan, tekijöitä löytyy ja vielä perinteikäs seura nousee vaikka Suomi-sarjan kautta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiitos ja näkemiin, toivottavasti SaPKo palaa mahdollisimman takaisin Mestikseen, täysin uudella tekijäporukalla ja entistä omavaraisempana. Junnutyöhän siellä pitäisi olla edelleenkin ihan ok Mestis-seuraksi.

Toivottavasti aktiiviset SaPKo-kirjoittajat eivät kuitenkaan kokonaan hylkää tätä palstaa, kun keskustelu täällä meinaa jo muutenkin olla aika hiljaista.
 

friikki otus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt harmittaa minuakin, vaikka Mestis on jäänytkin vähän vähemmälle seurannalla. Tuli muutaman kerran Joensuusta käytyä kiusaamassa SaPKo-henkisiä kavereitani, jotka siellä suunnalla asui. Ja aina oli hyvä meininki hallilla. Toivon todella että tulette takaisin ja nopeasti.
 

Nurmiovaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joensuun Kiekko-Pojat
Melkein yhtä tyhjä olo kuin vuonna 2014... toivotaan pikaista palaamista ja tiukkojen vääntöjen jatkumista.
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
kyllähän tää paltalaistan myötätunto tässä tilanteessa on kyllä ihailtavaa, kertoo myös siitä miten tiivis tää Mestis yhteisö kaikesta paskasta huolimatta on. Kiitos kaikille Mestis palstalaisille. Kyllä meikäläisen osalta sarjan seuraaminen jää tasolle, pelien tulokset, yleisömäärät (jostain syystä olen seurannut aina yleisömääriä ja niitä muunmuassa myös Suomi-Sarjankin puolelta, ihan silkasta mielenkiinnosta)

Vaikka v*tuttaa kuin pientä oravaa, niin silti olen jo hieman malttamaton odottamaan seuraavia uutisia. Nimittäin usko on kova, että hommia alettaisiin tekemään uuden seuran perustamiseksi, jo piakkoin. Toki ensi kaudeksi on varmaan silkka mahdottomuus enää kasata kilpailukykyistä jengiä vaikka organisaatio saataisiinkin kasaan suhtkot nopeesti, eli taitanee välivuosi tulla. Toki pieni pelko on persiissä, että onko Savonlinnassa ketään, joka haluaisi tätä laivaa lähtee luotsaamaan. Toki siellä on muutamia melko varakkaita yksityishenkilöitä ja esim. ainakin yksi käsittääkseni bisneselämässä menestynyt vanha pelaajakin.

Lueskelin tuossa Itä-Savon kommenttipalstaa ja joku mainitsi, että "Oikea päätös. Nyt vaan uutta joukkuetta kokoamaan ja sille hyvä nimi, nousukarsinnat vetää sitten hallin täyteen katselijoita."

Lähinnä särähti tuo "hyvä nimi", että mitähän helvettiä... SaPKon nimi ja logo ovat brändi, joka tunnetaa.. eihä nyt uudella nimellä saada mitään aikaiseksi..
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Syvä osanotto etenkin SaPKon palstaveljille ja kannattajille. Eipä tuon karmeampaa uutista olekaan kun ei ole enää omaa joukkuetta mitä seurata.

Noh. Eiköhän uudelta pohjalta homma lähde uuteen nousuun ennemmin tai myöhemmin.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Junnutyöhän siellä pitäisi olla edelleenkin ihan ok Mestis-seuraksi.

Toivottavasti aktiiviset SaPKo-kirjoittajat eivät kuitenkaan kokonaan hylkää tätä palstaa.
@karate Mauri , kiitos ja syvä kumarrus luottamuksesta. Toistaiseksi tuon lainatun viestin ensimmäinen lause on se johon lataan kaikki paukut ja omalta osaltani yritän olla se yksi amatööri hyvässä valmennustiimissä ja hyvässä junioriorganisaatiossa, joka pitää savonlinnalaista junnutyötä hyvällä tasolla.
Katotaan miten riittää moti kirjoitella, oletettavasti se siirtyy enenevissä määrin maajoukkueosioon, mutta pitää tätä SaPKonkin tilannetta seurailla. Voisin kuvitella että jos siellä oli joku edes semipotentiaalinen rahoittajaporukka olemassa niin se olisi edelleen ja mahdollisesti se uusien perustusten rakentaja. Itsellä ei ole tietoa minkälaisia ihmisiä tuohon porukkaan liittyy.
 

pehtoori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HPK
Aivan hirveä uutinen. Lapsuuden kesiini kuului Talvisalossa pyörähtäminen, siellä tuoksui kaiķki se, miltä jäähallin pitikin tuoksua. Toivottavasti homma vielä alkaa uudestaan kunhan maailma tästä viereltä antaa löysää.
 

Governator

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jukurit, SaPKo.
Pahoittelut tapahtuneesta. Tätä tuskin kukaan toivoi, koska seurahan on historialtaan yksi suomalaisen kiekon suurista.
Nykyisessä maailmassa vaan pitää keksiä tuo rahoituskuvio uudelleen, ja sen jälkeen uudelleen liikkeelle. Jos nyt jotakin osviittaa ja ideaa saa heittää ilmoille, niin erään saksalaisen kansanautoja tekevän yrityksen myydyin tuote on currymakkara, ei autot. Joillakin seuroilla on muita sijoituksia, joista tulee budjettirahat vuosittain. Tästä eteenpäin! Ei saa jäädä makaamaan ojaan eikä luovuttaa.
 

SSMiika

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, jalkapallossa MP
Pahoittelut myös allekirjoittaneelta etenkin kaikille faneille, mutta myös niille "näkymättömille" työntekijöille, jotka ovat seuran eteen yrittäneet parhaansa.

Toivottavasti olette pian taas takaisin suomalaisella jääkiekkokartalla, koska sinne te ehdottomasti kuulutte!
 
Suosikkijoukkue
SaPKo
Harmi juttu. Ei tietysti juurikaan yllätä viime aikojen sekoilut huomioiden.
No, ehkä sitä joskus vielä pääsee jollain sarjatasolla katsomaan edustus-SaPKon pelejä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Voi olla, että tämä tulee joillekin liian nopeasti, mutta nyt on vaan noustava ylös ja tartuttava pässiä sarvista...

1) Mille sarjatasolle SaPKo menee, kun toiminta jatkuu? Mikäli tulee välivuosi, joutuuko pässilauma aloittamaan alasarjoista?
2) Pöytä on putsattu, joten nyt on aito mahdollisuus saada mukaan savonlinnalaislähtöisiä entisiä ja nykyisä pelimiehiä. Bille Beino, Tuukka Rask ja kumppanit pääsisivät nyt rakentamaan alusta asti, jos kiinnostusta löytyy. Onko tietoa, löytyykö sitä?

Tsemppiä Savonlinnaan!
 

LL90

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, KalPa
Voi olla, että tämä tulee joillekin liian nopeasti, mutta nyt on vaan noustava ylös ja tartuttava pässiä sarvista...

1) Mille sarjatasolle SaPKo menee, kun toiminta jatkuu? Mikäli tulee välivuosi, joutuuko pässilauma aloittamaan alasarjoista?
2) Pöytä on putsattu, joten nyt on aito mahdollisuus saada mukaan savonlinnalaislähtöisiä entisiä ja nykyisä pelimiehiä. Bille Beino, Tuukka Rask ja kumppanit pääsisivät nyt rakentamaan alusta asti, jos kiinnostusta löytyy. Onko tietoa, löytyykö sitä?

Tsemppiä Savonlinnaan!
joo se on totta, että pöytä on putsattu, ja onhan niitä eri suunnilta huhujakin liikkunut, että monenkin rahoittajan lähtemistä mukaan on pidätellyt nykyisen hallituksen jäsenet. Tiedä sitten pitääkö paikkansa.

Rask vai Leino joskus mainitsi, ettei mielellään halua lähteä mukaan toimintaan, jossa ei ole itse mahdollisuus olla muuten mukana kuin maksajan roolissa. Toki Tuukkakin on nyt uransa lopettanut, joten aikaa varmaan voisi olla, mutta tuskin hänkään jenkeistä Suomeen muuttaa, varsinkin kun on amerikkalainen vaimoke.

Leinon näkisin sinällään kaikkein todennäköisimpänä ja ehkä nuoremman Raskin. Lisäksi kuten aiemmin mainitsin Janne Leinosen nimen, jolla on "vip Cruise" niminen firma.
 

stemme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Minnesota Wild
Tsempit Savonlinnaan! Surullinen uutinen, kyllä SaPKo oli yksi mielenkiintoisimmista seuroista Mestiksessä ja iso menetys tämä on koko sarjalle. Tervetuloa takaisin kun on sen aika, Mestikseen SaPKo ehdottomasti kuuluu.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kurja juttu, kun näin perinteinen seuraa ajautuu konkurssiin. Itselläni on Sapkosta monia hyviä muistoja niiltä ajoilta, kun asuimme vielä Imatralla, tietysti kaikki ne paikallispelit, joista on ehkä enemmän haaleita muistoja, kuin kovin paljon yksityiskohtia, mutta Sapko ja Saipa olivat ne päävastustajat, jos pelattiin samassa sarjassa.

Nuoruuden yksi kovimmista muistoista on muistaakseni vuodelta 1970, kun HIFK pelasi Savonlinnassa ja isäni innokkaana penkkiurheilijana innostui pelistä ja sinnehän me ajoimme, sen muistan, että katselijoita oli valtavasti ja näimme monet idolit, uskoakseni HIFK:sta oli kentällä ainakin Rantasila, Murto, Linnonmaa, Partinen ym. ym. Junnuina pelattiin myös Sapkoa vastaan usein, mutta kyllähän siinä se Saipa oli se päävastustaja.

Tsemppiä Savonlinnaan.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllähän tämä ihan rehellisesti sanottuna harmittaa perkeleesti. Kertoo kyllä samalla, miten kelvottomaan tilaan suomalaiset jääkiekkopiirit ovat Mestiksen saaneet.

Savonlinnassa tuolloin asuneen palstakollega Jayzonin kanssa taidettiin olla peräti samassa pelissä, kun SaPKo taisteli Mestiksen karsintasarjassa ja lopulta nousikin takaisin sarjaan. Sen jälkeen on tullut käytyä Talvisalossa lähes joka kausi joku matsi katsomassa. Eihän sinne pitkään Juvalta ajele muutenkaan.

SaPKolla on yksi hienoimmista näkemistäni logoista, huikeat perinteet ja juuri sellainen kotiluola, missä ainakin minä olen viihtynyt peleissä. Kun SaPKo tästä nousee takaisin edustustasolle, lupaan käydä ainakin samat kolme peliä kuin viime kaudella.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Pahoittelut Savonlinnaan! Todella kurjaa, että hienon kaupungin hieno seura kokee tällaisen kohtalon. Täällä Kajaanissa samasta ongelmasta vieläkin muistot tuoreena ja uusi nousu aloitettu, ja vieläpä merkittävissä määrin SaPKo-taustaisten avulla.
Toivotaan, että Savonlinna palaa kiekkokartalle mahdollisimman pian, ja Mestikseenkin ajallaan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös