Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

SaPKo 2016–2017

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Murkula, 24.03.2016 klo 21.30.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mitäs sitä maahan kaatunutta maitoa itkemään. Taisin viimekin kauden jälkeen aika pian avata tätä kulunutta koskeneen ketjun, niin kait sen voi tälläkin kertaa tehdä.

  Mitäs SaPKolla ensi kaudeksi on? On valmentaja Pasi Räsänen ja on muutama pelaaja - Joonas Hyttinen, Rasmus Hämäläinen, Casimir Jurgens ja Lasse Tiilikainen. Voisi siis sanoa, että on hyvinkin laadukas alku joukkueen kasaamisen suhteen.
  Jurgens aloittaa toisen vuoden, ollen ensimmäisenä vuotenaan joukkueen 2. laadukkain puolustaja. Tiilikainen ei saanut paljon pelata, mutta pelasi vähintään kohtuullisesti silloin kun ruudun sai. Hyttinen ja Hämäläinen ovat tasavarmoja ja hyviä suorittajia.

  Toisekseen meillä on aika varmaa tietoa, että vaihtuvuus tullee olemaan taas suuri. Melko varmasti liigaan menijöitä on Kumpulainen ja Lehtinen. Ihmettelen ellei Ventelä lähde myös sillä oli sitten Lasse Lappalaisen paras puolustaja joka SaPKossa on nähty.

  Sitten nimi nimeltä henkilökohtaiset toiveet pienillä saatesanoilla.

  Olli Kälkäjä - ei jatkoon
  Antti Leskinen - jatkoon jos saa olla puhtaasti 2. veskari ja ykkönen pelaa isolla jääajalla

  Sameli Ventelä - pitäisi olla hullu ellei haluaisi pitää joukkueessa, mutta siis lähtenee menee.
  Kai Lehtinen - lasketaan menemään, ei tarvitse edes kamppaila pitääkseen, ei onnistunut kuten piti
  Nikke Kettukangas - Mestis ei ole oikea sarjataso tämän talven näytöillä
  Iiro Sulin - jatkoon, hidas, mutta kankea. Silti tasavarma TUTOn upottaja ja statsien valossa melko hyvä kausi
  Paavo Ylipaino - jatkoa vain, alkukausi oli hyvä, mutta loppukausi huono. On se riittävä taso kuitenkin olemassa.

  Samu Markkula - jatkoa jos miehelle sopii, en usko että jää
  Mikko Lahtela - ehdottomasti jatkoa jos on mahdollisuus pitää
  Joonas Toivanen - jatkoa, mutta noinkohan on enää paloa pelata SaPKolle
  Tomi Wilenius - jatkoon laukauksen vuoksi, muun pelaamisen ei pitäisi Liigaan riittää
  Kristian Kangas - pitäisin vaikka kausi ei ollut hyvä. Edellinen kausi taas oli hyvä.
  VIlle Paalanen - ei näkemystä, ei huono, ei hyvä. Välimallin jätkä.
  Viljami Wacklin - Voisi jäädäkin ja ottaa vielä isomman roolin 1. - 2. sentterinä
  Teemu Lepaus - jatkoon, oli mielestäni ihan hyvä sentterivisiittiään lukuunottamatta.
  Jarkko Kainulainen - mukaan rotaatiopelaajaksi, vielä tällä kaudella taso ei riittänyt.
  Toni Henttonen - jatkoon, kehitys menee eteenpäin
  Juuso Forström - tää on paha, ei oikeastaan näkemystä. Periaatteesa ihan jees pelaaja, mutta vähän valjuksi mennyt kausi jäi.

  Sitten pitää myös jostain löytyä korvaavia pelaajia. En oikeastaan tiedä mistä tai ketä eikä ole mitään huhujakaan. Jekunen jäänee Mikkelissä ilman sopimusta niin voisi palata SaPKoon.
  Muuten on se tuttu tilanne, että kärkiosaaminen pitää taas jostain kaivaa. Toivottavaa olisi että sieltä saataisiin ensi talveksi vähän kookkaampia ja kovempia lätkäjätkiä, edes muutama.
   
 2. Penski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Hifk, NP#21, Boston Bruins
  Olen antanut itseni ymmärtää että Wacklinin kanssa olisi jo tehty jatkosopimus ja Kasper Piitulaisellehan tehtiin jo sopimus edustuksen kanssa myöskin.

  Kumpulainen ja Lehtinen sopimukset liigaan (varma), tuskin muualle kun Jukureihin mahtuvat (oma mielipide).
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Juu, näin taisi muuten olla, hyvä huomio. Piitulaisella on varmasti sopimus. Wacklinin kohdalla EP tietää sopimuksen olevan 15/16, mutta minullakin tuli nyt jostain syystä sellainen tunne, että jatko on saatettu tehdä.
  Kumpulainen on varsin varma Jukuri, mutta Lehtisestä en itse tiedä. En pitäisi mahdottomana, etteikö voisi olla Sport, KalPa, Ilves tms. En tiedä, kulunut kausi oli melkoinen pettymys. Kiekon kanssa valtavasti hasseja ja oman maalin edessä ihan pullataikinaa. Oli siitäkin huolimatta ihan kantavia pelaajia, mutta näkisin että ensimmäinen kausi tulee Liigassa olemaan vaikea. Tämä ei sinällään liity SaPKon seuraavaan kauteen, mutta tulipahan todettua.

  Se nyt taisi olla tiedossa vähän siellä sun täällä, että kolmella pelaajalla olisi Liigasopimus ja kuten todettua nuo kaksi on niin varmoja, kuin ne ennen julkistamista voi olla. Kolmas ei mielestäni voi olla kuin Ventelä tai Lahtela, varauksella Toivanen, enkä myöskään usko että kukaan muukaan sopimusta Liigaan saisi.
  Se tässä nyt vaan on että kun Liiga kasvaa niin sinne mahtuu Mestismiehiäkin mukaan. Toisaalta jos Blues ei ensi kaudella Liigassa kiekkoile niin pelipaikkoja on yhtä paljon. Jo tällä kaudella maan ykkössarjassa pelasi varsin mittava määrä kakkossarjan tasoisia pelaajia.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaan jälleen kiekko.itukkaa ja sieltä yhden Pasi Räsäsen haastatteluun antaman lauseen

  "– Osa pelaajista on urallaan siinä vaiheessa, että heidän on vakavasti mietittävä mitä he jatkolta haluavat. Tietty määrä pitää kuitenkin jättää rutiinia ja kokemusta."

  Ketähän tuo lause sitten koskettaa on se kysymys, joka tästä heräsi. Kun lasketaan Kumpulainen ja Lehtinen pois, sekä ainakin liigaan tunkeutumista yrittävät Toivanen ja Ventelä, niin ketäs ns. kokeneita tuohon jäi. Hyttinen jolla jo on sopimus ja sitten Forström, Kettukangas, Sulin, Ylipaino, Lahtela ja Kangas.

  Itse voisin kuvitella Kankaan roolista, että jatkoa ei ole tulossa, sitä ei ehdottomasti voi tulla Ketulle. Luulen, että Forströmkään ei ole siinä joukossa jota ensimmäiseksi haluttaisiin jatkamaan, ei välttämättä Ylipainokaan, eikä Sulin. Eli Lahtela on ainoa selvä tapaus. Seuraavaksi laittaisin nimen paperiin Sulinin kanssa ja jos vielä joku niin Kangas tai YP, mutta kun ei näitä minulta kysytäkään niin eipä auta kun odotella.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Iiro Sulin ei todennäköisesti SaPKossa jatka kun uutisoitiin menneen koeajalle Ässiin.
   
 6. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Wileniusta huhuillaan TUTO:on.

  SaPKo tiedottaa kuulemma torstaina. Jukurit myös samana päivänä, mutta toivottavasti nämä asiat eivät liity toisiinsa... Vähänpä on huhuja kuulunut kylillä. Maalivahtikuviot herätti paljon polemiikkia päättyneellä kaudella ja toimisto taisi kertoilla että kokeneempaa kaveria haetaan tällä kertaa, vaan kun näyttää nuo varteenotettavat veskarit toisensa perään löytävän pelipaikkoja ihan muualta kuis Savonlinnasta. Edelmannia salaa toivoin tänne, kun tiesin Joensuusta lähtevän, mutta Hermes vei. Ketäs kokeneempia realistisia kassareita olisi jäljellä? Liigassa pienille minuuteille jääneitä vapaana on oikeastaan enää Kristian Järvinen (menee kai TUTO:on) ja vanha tuttu Petteri Similä. Nieminen, Tarkki, Lassila, Noronen eivät liene vaihtoehtoja. Viime kauden mestisvahdeista mahdollisia voisi olla Joonas Kuusela, Juhana Aho tai Antti Rautiola. Suomisarjasta voisi potentiaalisiia ehdokkaita olla Ketterän Toivonen tai Hostikka. Kalajoen Holly voisi olla mielenkiintoinen myös, mutta Hermes taitaa olla tässä vahvoilla.

  Vähiin käy ennenkuin loppuu. Noista jos pitäisi veikata niin ykkösveskari löytyy porukasta Similä, Kuusela, Aho, Rautiola ja kakkosena jatkaa Leskinen. Oma suosikki noista olisi Aho. Veikkaan että Similä tulee.
   
 7. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Sen verran korjausta Al Denten viestiin, että Jukurit julkistaa ensi kauden joukkueensa keskiviikkona ja SaPKo torstaina.
  Tiistaiaamun Itä-Savossa kerrottiin SaPKon ja Warkiksen aloittavan yhteistyötä junnupuolella.
   
 8. FutureHockey Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
  SaPKolle jatkosopimuksia ja uusia vahvistuksia - Mestis-mestari Aho tolppien väliin - MESTIS - 28.04.2016 - Uutiset - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Jatkosopimukset:

  (H) Juuso Forsström
  (H) Teemu Lepaus
  (H) Mikko Lahtela
  (H) Sami Aksila, SaPKo A (2v)
  (P) Niko Jakonen, SaPKo A (2v)

  Uudet pelaajat:

  (MV) Juhana Aho, Jukurit
  (MV) Joonas Toivonen, Ketterä (Suomi-Sarja)
  (P) Jarno Pavén, Jukurit
  (H) Niklas Salo, TPS (Liiga)
  (H) Matias Lehtonen, TPS A (ASM)
  (H) Kalle Saramäki, JYP-Akatemia

  Ulos:

  (H) Joonas Hyttinen
   
 9. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Ahosta saatte hyvän veskarin joukkueeseen. Pelasi todella hyvin Jukureissa ennen harmittavaa loukkaantumista keväällä. Tarvittaessa luikauttaa vielä esim. maammelaulun, jos on sellaiseen tarvetta jossain pelissä..Jarno Pavèn on valmis ottamaan paikan ykköspakkiparista. Hyvä liike ja suht hyvä laukauskin.
   
 10. NatKingCole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avoin kilpailu
  Aho kun on laulumiehiä, niin hyvä haku oopperakaupunkiin. Toivotaan että kiekotkin tarttuu. Loppukaudesta oli Norjaa varmemman oloinen, ennen kuin jotain hajosi.

  E: Ja Tuusa ehtikin jo samoja asioita miehestä mainitsemaan.
   
 11. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Miksihän minusta noissa sopimuksissa haiskahtaa Etelä-Savolainen yhteistyö...ja mikähän Hyttiselle sitten on tullut?

  Lahtela ja Aho tuossa on lähtökohtaisesti kovimmat sopparit, mutta aika vähäinen on toistaiseksi jatkajien määrä.
  Kaikenkaikkiaan ihan hyvä aloitus.
   
 12. Hyman Roth Jäsen

  Nyt on ainakin maalivahtiosastolle tehty jotain Nyyslotissakin, hyvä juttu. Pavén ei taida mikään kiekollinen liideri olla edes SaPKon mittapuulla, mutta täytti yllä Jukureissa paikkansa ihan hyvin muiden mukana.
   
 13. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Jatkajista tuosta listasta jostain syystä puuttuvat Toni Henttonen, Viljami Wacklin ja Ville Paalanen. Eli ovat siis tehneet sopimuksen SaPKon kanssa ensi kaudesta.
   
 14. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Sieltähän nuo molemmat veskarit löytyi allekirjoittaneen kaavailuista. Oikein hyvä että nyt on veskariasiassa otettu homma kerrankin kunnolla haltuun. Aho on mestistasolle oikein hyvä kassari ja Toivonen hyvin kehityskelpoinen kaveri. Mahtaakohan Leskinen lähteä paluukuormassa Imatralle?

  Hyttinen lähtee opiskeluja jatkamaan etelään. Vantaan miehiä ensi kaudella?

  Etelä-savolaista yhteistyötä tuli sen verran että nuo signatut A-junnut pelaa ensi kauden lainalla Jukureiden A:ssa.
   
 15. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Tämän hetkinen kokoonpano näyttää kutakuinkin tältä:

  x - Lahtela - x
  Saramäki - x - Forsström
  Lepaus - Wacklin - Hämäläinen
  Henttonen - x - Lehtonen
  Salo, Paalanen

  Jürgens - Pavén
  Tiilikainen - x
  x - x
  x

  Aho
  Toivonen

  Vielä puuttuu uudet kumpulaiset ja wileniukset. Sentteriosastolla myös Toivasen lähdön (?) myötä vajaus.
   
 16. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Luulen että Wacklinin varaan on laskettu 1. - 2. sentterin rooli ja toisen ylivoiman pyörittäjä ja kieltämättä Wacklinista on sen roolin ottajaksi.
  On mielenkiintoista nähdä onnistuuko tulevaksi kaudeksi signaukset yhtä upeasti kuin ne onnistuivat viime talvena. Itselleni entuudestaan tuntemattomat Wacklin, Ventelä ja Jurgens onnistuivat vähintäänkin hyvin.
  Tuosta Pavenista ei jäänyt oikein mielikuvaa, mutta muistaakseni Talvisalossa räppäsi kertaalleen kiekon verkkoon. Onkos Saramäki niin kova, että olisi kärkikenttien laituri?
  Jos voisin veikata niin tuohon tupataan vielä ehkä 2 sopimushyökkääjää ja sitten pari lainamiestä jostain sieltä sun täältä ja sillä mennään.
  Pakkeja tulee varmasti vähintään 3-4 +1 ja toivotaan nyt että sinne osastolle löytyy vähän isompia, vahvempia ja ilkeämpiäkin miehiä vaikka jäähyilyn uhmalla. Kyllä se on totuus, että katsomossa ei montaakaan hermoja kiristävämpää asiaa ole kun hävitä maalineduskiekko maalin arvoisesti omiin.
   
 17. Linnankundi Jäsen

  SaPKo on tehnyt sopimuksen Sami Jekusen ja Elmeri Laamasen kanssa. Molemmat puolustajia. Jekunen on SaPKo-kasvatti ja pelasi viime kauden Jukureissa ja Elmeri Laamanen pelasi viime kauden Jokipojissa, kasvattajaseura Jukurit.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jaahas, vai niin ja hyvä. Laamasen Ellussa on sitä kokoa jota ei viime kauden joukkueessa liiemmin ollut. Jekusta pidän aika varmana suorittajana.
  Ennestään kun alla oli Paven, Tiilikainen ja Jurgens niin missäs muiden mielestä mennään. Ollaan taas siinä veden jakajalla. Jos 6 ja 7 tai edes toinen on liideri niin pakisto on hyvä ja jos 6 ja 7 tai molemmat ovat samaa tasoa niin pakisto on "tasainen". Jos ne ovat viimeisten pelipaikkojen miehiä niin pakisto on heikko.
  Lähtökohtaisesti nyt on jo kasassa suoritusvarmempia puolustajia kuin edellisellä kaudella pelanneet. Viime talven kokonaistasoon taas on matkaa jonkun verrankin.
   
 19. Mechalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
  Olen varmaan kysynyt tätä aiemminkin mutta onko Elmeri kenties jotain sukua J-P Laamaselle? J-P:hän on alunperin savonlinnalaislähtöinen mutta muistaakseni pelannut myös Jukureissa.
   
 20. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Tietääkseni ei ole, mutta en ole asiasta yhtään varma.

  YP meni sitten Vantaalle. En ole asiasta suuremmin pettynyt, mutta vähän huvittunut olen kun on lausunnossaan sanonut, että kiekkovarmuus on Paavon juttu. Nimenomaan kiekkovarmuus on yksi suurimmista heikkouksista. Tai tarkemmin sanoen kiekollinen suoritusvarmuus on se heikkous.
  Pavenista ja Laamasesta ei ole ihan tarkkaa muistikuvaa, mutta muuten väittäisin, että kaikki sisään tulleet ovat kiekkovarmempia kuin poislähtenyt.

  En tarkoita nyt katkerana lytätä Paavoa, koska ihan kelpo pelaajasta on kuitenkin kyse.

  En tiedä, enkä osaa sanoa, onko nuo poislähteneet omasta tahdostaan poislähteneitä vai eikö näitä ole haluttu pitää. Toistaiseksi en ole nähnyt mitään yllättävää joukkueen muodostumisessa.
   
 21. Makopide Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, (sympat Anaheim Ducks) Karsinnat takasin
  Ylipaino oli tosiaan kuten Murkula sanoi hieman epävarma viime kaudella. Kiekkovarmuus ei ollut sitä samaa luokkaa kun toissakaudella.

  Hyvinhän Ylipaino olisi SaPKossakin vielä mennyt, ihan kelpo pelaaja mutta toivotan onnea Loheen. Pekka Niemimaahan pelasi loistokauden nyt K-Vantaassa sinne siirtyessään joten miksei Ylipainokin voisi tuossa onnistua.

  SaPKon pelaajiston kokoaminen näyttää ihan hyvälle mutta kyllä tuonne tarvitaan niitä kokeneita maalinsylkijöitä lisää. Nuoruus ja sen tuoma into on hieno asia mutta tuppaa joskus kostautumaan varsinkin pleijareissa joissa kokemus on valttia.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2016 klo 16.34
 22. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Ihan ok hyökkäys, mutta vaihdetaan hieman:

  Lehtonen - "Rajala" - x
  Henttonen - Lahtela - Forsström
  Lepaus - Wacklin - Hämäläinen
  Paalanen - x - Saramäki

  Rajalan kanssa on tietojeni mukaan keskusteltu, mutta vaatisi SaPKon budjetille "mottipäisen" summan taakse. Ehkäpä sponssit löytää jostain vaadittavat eurot. Pelasihan Jan- Mikael Järvinenkin täällä ihan kohtuullisella palkkapussilla viimeisen kautensa. Täytyy vaan toivoa ettei tuleva ykkössentteri sula samalla tavalla play offeissa, kuten Järvinen ja Kumpulainen.
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Matias Pulli ja Joona Monto siirtyvät SaPKoon tulevaksi sesongiksi.
  Molemmat ovat varmasti ihan hyviä pelaajia ja tulevat ison roolin pelaajiksi, ainakin Pullille on varmasti kaavailtu pakistosta isoa tonttia.

  Joukkueeseen liittynee sopimuspelaajiksi vielä 1 tai max 2 puolustajaa ja 2-3 hyökkääjää. Niiden laatu määrittelee joukkueen tason. Sanoisin, että vähintään kohtuullisen joukkueen runko on kasassa.
   
 24. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Ja Tiilikaisen Lasse lopettaa. Jo kolmas oma kasvatti pois kokoonpanosta (Leskinen ja Hyttinen).
   
 25. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jaa, ei varmaan ollut tuota Tiilikaisen lopettamista vielä silloin itukan uutisessa kun luin. Kukas tietää mitä meinaa tehdä. Opiskelemaan tai duuniin vai tuliko fysiikassa joku stoppi.
  Oli mielestäni edelleen kehittyvä pelaaja ja olisi ollut tulevaisuudessa vielä Mestistasolla arvonimen, vahvistus, ansaitseva mies.