Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

SaPKo 2015–2016

Viestiketju osiossa 'SaPKo' , aloittajana Murkula, 09.03.2015 klo 10.14.

 1. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Onkohan kellään tietoa pääseekö SaPKon toipilaat keskiviikkona pelaamaan? Wilenius oli ymmärtääkseni sairaana, eli luulisi saavuttavan pelikunnon. Kangas pyöräytti nilkan ja Paalanen tippui kait juuri ennen Jukuri-peliä. Kuulostaisi sairastumiselta. Jos Kankaan jalka ei mennyt rikki niin voisi olla kaikkikin miehet mukana Kajaanissa.

  Ihan tässä parin pelin otannalla voisi jo sellaisia huomioita tehdä, että molemma uudet puolustajat ovat hyviä pelaajia. Etenkin Ventelän kiekollinen peli ja pelirohkeus ovat kunnossa. Kummaltakaan ei ole näkynyt sellaisia lapsellisia virheitä joita monesti on A:sta Mestikseen siirtyneiden pelaajien otteissä näkynyt.
  Sen sijaan Ylipainolta on jo nyt tullut tukku karmeita aivoperuja. Pelaa muuten kovalla itseluottamuksella, mutta virheiden määrä on karsea. Keskity Paavo keskity. Toinen eniten hukassa ollut puolustaja on ollut aika selkeästi Kettukangas, mikä nyt ei sinällään ainakaan minua yllätä. Mutta kaksi peliä takana ja peli varmasti parenee kauden mittaan molemmilla.

  Hämäläinen-Forström-Lepaus toimii jo nyt hyvin. Ollut mielestäni varsin hyvä molemmissa peleissä.
  Markkula-Toivanen-Kumpulainen ketjussa Markkulan rooli ei ole siinä määrin löytynyt, kuin pitäisi (vrt. viime kauden Toivanen-Roine, joka ei myös toiminut) Toivanen ja Kumpulainen ovat jokseenkin samassa pelissä, mutta jos ei muutamaan peliin koko ketjun peli ole samssa uomassa niin siirtäisin Markkulan, joko Lahtelan tai jopa Wacklinin laitaan.
  Kainulainen-Wacklin-Henttonen ketjun peli on ollut hiukka hukassa omassa päässä. (etenkin Jukureiden ensimmäisessä maalissa oli askelmerkit melko sekaisin)
  Tiilikainen/x - Lahtela-Huovila ei toimi, mutta on ollut aika vaikea toimiakaan kun ei pysy kasassa.

  Tietystikään voittavaa joukkuetta ei vaihdeta, ei ainakaan ennen kuin on saatu ykkösryhmällä pelata muutama matsi. Seurattavat asiat selkeästi on se mitä Markkulasta saadaan irti Toivasen sentteröimänä ja miten Lahtela saadaan johtamaan tehokasta ketjua. Nelosen ja ykkösen luulisin elävän kun toipilaat palaavat rosteriin.

  E: ja onkos kellään mitään tietoa siitä "Hämeen pelaajasta" joka olisi seuraan liittymässä. Tässä vielä lainaus kiekko.ita-savon sivulta
  "– Suunnitelmissa on, että saisimme hyökkääjän Hämeen suunnalta. Nimeä ei voi vielä kertoa, sillä siirto vaatii vielä lähtöseuran siunauksen, Linden sanoo."
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2015 klo 16.08
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Se oli/on Julius Valtonen HPK:sta. Eliteprospects.com - Julius Valtonen
  Siinä eliteprospectsista statsit.
  Pelaa oikea käsi alhaalla ja sitähän tuo joukkue oli vailla. Koko on aikalailla riittävä ja onnistuu varmasti mikä luistelu on hyvää. Tosin HPK:n kautta lähteneillä se ei yleensä ole ongelma.

  Lainapelaaja.
   
 3. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jos Kangas ja Wilenius ovat keskiviikkona kunnossa niin kuuluivat varmasi kokoonpanoon. Veikkaisin myös, ettei tuo Valtonen tullut ainakaan katsomokannattajaksi. Kolme miestä lisää keskiviikkona ja perjantaina mahdollisesti neljä. Mukavasti kilpailuasetelmia, etenkin kun muistaa, että pohjalla on kaksi komeaa voittoa. Oma veikkaus on, että kokoonpanosta putoaa puolikuntoinen Huovila, Tiilikainen ei ainakaan hyökkää ja Kainulaiselle se katsomopaikka tai 13. hyökkääjä osuu.

  Kannattaisiko lähteä ihan vaan pelaamaan ketjuilla

  Kangas-Lahtela-Wilenius
  Kumpulainen-Toivanen-Markkula
  Lepaus-Forsström-Hämäläinen
  Valtonen-Wacklin-Henttonen

  Kätisyydet paremmin osuen pitäisi muutta enemmän. Muuttaisin vaikkapa muotoon.
  Kangas-Lahtela-Markkula
  Wilenius-Toivanen-Kumpulainen
  ja kaksi alinta samassa muodossa.

  Forsströmin kenttää ei kannata mielestäni hajottaa kun on pari peliä ollut parhaiten suorittava koostumus.
   
 4. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Toivottavasti Kangas ja Paalanen on nopeasti pelikunnossa. Toinen juttu niin pistä Rässy hyvä kaksi ensimmäistä peliä loistanut Lepaus-Forström-Hämäläinen takaisin kasaan ja lado muut miehet sitten mielesi mukaan.
   
 5. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Harvakseltaan on ollut se tilanne, että Peliitat saapuvat vierailemaan sarjajohtajan roolissa, mutta keskiviikkonahan sekin tapahtuu. Paha mennä sanomaan, mutta pakkohan niidenkin on edes kerran syyskaudella hävitä.
  Tosin jos SaPKo on yhtä lapanen kun Jokipoikia vastaan niin ei se tappio ainakaan keskiviikkona tule.
  Kettukangas ja Ylipaino saisivat mennä pureskelemaan tuppia ja Tiilikainen-Sulin pelaamaan. Tai ei se Huhtanenkaan ainakaan toistaiseksi ole yhtään joukkuetta vahvistanut.
  Kaksi ensimmäistä ottelua hienoa peliä, ketjut uusiksi ja kaksi peliä aneemista, voimatonta, tahdotonta ja asenteetonta masennuskiekkoa. En ole varma tarvitseeko mitään tehdä, mutta itse tekisin. Tosin 4 peliä pelattu niin ei tässä mitään ranteita vedellä auki, saati sitten olla uskoa menetetty. Joukkue on varmasti hyvä kun alkaa pelaamaan vähän toisella ilmeellä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2015 klo 11.27
 6. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Itä-Savon paperiversio tietää kertoa, että Huovilan try out ei johtanut sopimukseen. Tai olisi johtanut, mutta korvauksesta ei löytynyt yksituumaisuutta.
  Huhtanen sen sijaan on SaiPan mukana tällä viikolla, joten ei ainakaan keskiviikkona ole remmissä.
   
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Toivasen kesätreenit ei ole mennyt hukkaan, aika paljon parempi kauden alku kuin vuosi sitten. On ollut varmasti yksi joukkueen parhaista pelaajista. Ylipaino on pelannut nyt jo kaksi melko hyvää peliä peräkkäin ja se on joukkueelle tärkeää. VIelä tulee niitä pikkuhasardeja, mutta vähenemään päin nekin.
  Kun Kangas toipuu pelikuntoon niin joukkue vahvistuu, samoin käy jos Hyttinen jossain vaiheessa littyy mukaan.
  Hämäläinen on aloittanut kauden myös todella hyvin
  Markkulasta pitäisi saada enemmän irti koska, näkyy selvästi miten hyvästä pelaajasta on kyse, mutta pinnoja ei tuossa paikassa nyt tule. Itse jatkaisin sitä oikean sentterin metsästystä vaihtamalla seuraavaksi Paalasen paikalle Lahtelan viereen.
  Hyökkääjistä Henttoselta odotan selkeää parantamista, samoin tuo Valtonen ei toistaiseksi ole tuonut mitään lisäarvoa joukkueelle. Isoksi mieheksi voima kuintenkin puuttuu ja ratkaisuissa näkyy aika vahvasti junnukiekko.
   
 8. sapko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo
  Henttonen kävi lauantaina pelaamassa A-junnujen matsin Hermestä vastaan. Latoi tehot 3+3 SaPKon voittaessa 9-2.
  Murkulalta samansuuntaisia havaintoja kuin itsellänikin alkukaudesta. Lisäyksenä voidaan todeta pakki Sameli Ventelä. Taitava ja rohkea nuori mies kiekon kanssa. Osaa puolustaakin. Kaipaa kenties hieman lisää jalkoja.
  Markkulalla tosiaan jumittaa. Toivottavasti löytää pian tasolleen, jotta tuska ei kasva liian suureksi. Pitäisikö hänenkin käydä A:ssa availemassa maalihanoja? Mahtuu nimittäin ikänsä puolesta vielä siihen sarjaan.
   
 9. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Nyt kun on vielä kausi alussa niin Markkula koittamaan Lahtelan viereen. Nyt tahtoo mennä vähän molemmat miehet hukkaan vaikka periaatteessa pelaavatkin hyvin. Paalanen tai Hämäläinen toipuessaan Forsströmin ja Lepauksen kanssa. Kumpulainen-Toivanen-Wilenius on oikeastaan ainoa porukka joka toimii. Nelonen on useassa pelissä ollut vähintään kohtuullinen vaikkakin vähän puolustussuuntaan heikko.
  Mutta...kyllä noissa Forsströmin ja Lahtelan kentissä kaikki pelaa vähän omaa peliään, vaikka etenkin tuo kolmonen on ihan kohtuu tehoilla touhunnutkin. Silti ne on tullut paremminkin henkilökohtaisilla kyvyillä kuin ketjun pelaamisella.

  E: niin tosiaan tänään Markkula -2, Forsström -2 ja Lepaus -3. Ei menny ihan paippiin, jos sanos.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2015 klo 21.41
 10. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jännä joukkue tuo SaPKo. Pelasi eilen tulokseen verraten ihan toisenlaisen pelin...Tänään RoKi vastassa ja meni taas venäläistyyliseksi sooloiluksi ja pikkunäppäräksi kikkailuksi. YP pelannut pari hyvää peliä, mutta tänään ryntäili RoKin ensimmäisessä maalissa itsensä ulos ja sai kakkossyötön 3-3 tasoitukseen kun ykkössyöttö merkattiin Leskiselle. RoKi teki kaksi viimeisintään kyllä sellaisella tavalla, että huh heijjaa pojat.
  Ihme kyllä, että voittavat noita pelejä vaikka peli ei todellakaan ole ollut niin hyvää kuin tulokset ovat osoittaneet. Mennään ihan veitsenterällä. Nuo pelit alkavat loppumaan toisinpäin ellei löydy jotain rotia tuohon hommaan.
  Oliko loukkaantumisia vai penkittiköhän Rässy Kankaan ja Paalasen...ei nähdäkseni kolmannessa erässä juuri pelanneet. Jos nyt pelasivat ollenkaan.
   
 11. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  http://yritys.taloussanomat.fi/y/savonlinnan-pallokerho-oy/savonlinna/1618069-1/

  Eipä näytä SaPKon taloudellinen tilanne erityisen valoisalta. Ei näytä varmasti monella muullakaan seuralla yhtään tuota paremmalta. Ilmeisesti Savonlinnassa on pyritty taloutta tervehdyttämään, mutta suunta on oikeastaan toisenkaltainen. Toivottavasti seura pystyy taloutensa kanssa sinnittelemään, vaikkei se ilmeisesti helppoa ole.
   
 12. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Lainaus:
  Nojoo, mutta noissa pitäisi pystyä aina näkemään lukujen taakse. Parempaan suuntaan on ilmeisesti kuitenkin menossa. Edellisen TJ:n aikana (11-14 vuodet) rahaa alkoi loppua kohti palamaan. Tuon jälkeen nykyinen TJ aloitti kulukuurin ja SaPKo on tehnyt n nolla tulosta. Viime kaudella yleisömäärän ennalta arvaamaton putoaminen ilmeisesti aiheutti sen että tulos meni pakkaselle. Tällä kaudella tuo on varmaankin osattu ottaa huomioon budjettia laadittaessa. Käsittääkseni joukkue on myös halvempi kuin viime vuonna. Lisäksi katsojia on tainnut käydä nyt enemmän ja eiköhän tuo menestyskin jotain vaikuttane. Nyt kun ei vaan mopo lähde keulimaan kun vähän menestystä tulee, mutta sitä en Väreestä usko.
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  SaPKo-Kiekko-Vantaa 21.10.2015 sarjan 2. ja 3. ja kiekkopeli aivan täyttä kuraa. Joku randomkatselija joka ei muuta ymmärrä kuin maalit, voi pitää tuollaista viihdyttävänä, mutta aika epäuskoista naurunpyrskähtelyä oli koko pelin seuraaminen. Välillä teki mieli itkeäkin. Siinä ei muuten montaa hyvää hetkeä nähty.
  Miten ihmeessä voidaan maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelata tuollainen peli, ja vieläpä sarjan tämän hetkisten kärkijoukkueiden välillä.
  Ehkä se oli joku päiden nollaus ja pelaaminen jatkuu perjantaina, mutta ei hemmetti tuollaista kestä kenenkään psyyke katsella kun 5. div sählykin on laadukkaampaa urheilua.

  Oikeastaan yhdet hyvät suorittajat siellä jäällä oli ja niillä oli sellaiset raidalliset paidat päällä. Pitkästä aikaa hyvä tuomaripeli.
   
 14. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Mietin vaan. Onko Tiilikainen loukkaantunut vai missä? Miksi ihmeessä se SaiPan apu pelaa SaPKossa? Se mies on kentällä lähes aina kun omissa kolisee. Tänään oma junnu Kainulainen punnersi joukkueen peliin mukaan ja heti kohta "liiga"apu sählää mummokiekon laidassa ja Sammalmaa ratkaisee pelin. Ei siinä mitään, jos ei muita olisi, mutta kun on. Tilli suorittaa satavarmasti paremmin, mutta ei pelaa.
   
 15. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Sellanen mielenkiintoisuus, että SaPKo viidestä hävitystä pelistään hävinnyt kolme kotonaan. ja vain kaksi vieraissa. Kotoa pisteitä on 11/21 ja vieraissa 14/21
  Ottelukohtainen pistekeskiarvo oli syyskuussa 1,6 ja kuluva kuukausi on menossa keskarvolla 1,89 eli hyvässä vauhdissa joukkue on. Marraskuu on varmasti otteluohjelmaltaan koko kauden vaikein kun sekä Jukurit, että TUTO kohdataan kotona ja vieraissa ja kaksi muuta peliä ovat LeKi vieraissa ja Hokki kotona.
  Onkohan Rässyllä sellainen pirullinen suunnitelma, että hyökkäyspeliä pelataan varsin huolettomasti, että saataisiin siitä keväällä mahdollisimman paljon hyviä kemioita mukaan. Taitaa olla yleinen totuus, että puolustuspelaaminen on helpompaa saada uomiin kuin hyökkäyspelaaminen. Ja se puolustaminen lyödään sitten keväämmällä kuntoon? Ihan mutuilua.

  Siihen nähden on mukava seurailla miten hemmetin kiivaasti Savonlinnssa oikeasti kotiseuraan suhtaudutaan kun valittamista on vähän kaikesta, vaikka ollaan sarjassa toisena. Valitettaisiin sitä tosin, vaikka johdettasiinkin ja totuus on, että aina voi parantaa. Sorrun itsekin tuohon marisemiseen, mutta minusta se kertoo vähän siitäkin että iso porukka joukkueen takana on aidoilla tunteilla mukana.

  Silti en ymmärrä, että samassa lauseissa tyrkytetään puolustajien karmeita henkilökohtaisia virheitä ja maalivahtiongelmaa. Minusta nuo henkilökohtaiset karmeat virheet tahtovat näkyä tulostaululla ilman maalivahtiongelmiakin ja suureen päästettyyn maalimäärään keksin monen monta muutakin syytä kuin maalivahtien pelaaminen.
   
 16. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä se taitaa mennä nimenommaan toistepäin. Ja kaikkein vaikeinta onkin sitten saada hyökkäys ja puolustus tasapainoon siten, että peli on saumaton ja jauhava kokonaisuus. Räsänen on taitava valmentaja ja SaPKo tulee taistelemaan keväällä mitaleista, ei siinä mitään.
   
 17. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  En tarkoittanut, että on normaali järjestys pistää ensin hyökkäyspelaaminen kuntoon ja vasta sitten puolustaminen. Tästä on joku hyvä sanontakin minkä aikaa menee saada puolustuspeli kuntoon ja kuinka kauan hyökkäys. Sen takia turnauksissakaan ei lähdetä keula pystyssä takomaan maaleja vaan rakennetaan aina puolustus edellä ja erikoistilanteisiin luottaen. Tarkoitin siis, että pitävä puolustus on helpompaa rakentaa kuin maaleja likuhihnalta sylkevä hyökkäys.

  Mutta, voin olla väärässäkin.
   
 18. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  SaPKo pelasi kaksi vieraspeliä peräkkäin Kokkolassa ja Keuruulla. Jos tuota viimeistä jatkoaikamaalia ei lasketa niin omiin meni kolme kiekkoa. Joka ainoassa kentällä oli pakkipari Kettukangas-Huhtanen. Jos nyt lasketaan tuo viimeinen jatkoaikamaalikin niin pakkina oli Huhtanen.
  Liigalaina oli siis joka ainoan maalin aikana jäällä mitä omiin tehtiin tällä kahden ottelun vieraskiertueella.

  Keuruulta ei olisi kuulunut saada yhtään pistettä. Peli oli niiiiiiiiiin huonoa. Leskinen oli (maalivahtiongelmaiselle, hehe) joukkueelle pisteen pelaaja.
   
 19. UniqueSputnik Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Maajoukkuetauolla sitten Huhtasta junaan ja Tiilikaista sisään.
   
 20. Linnankundi Jäsen

  En nyt viitsi käydä katsomaan ja tarkastamaan SaPKon peliä KeuPaa vastaan uudelleen, mutta jotenkin jäi mieleen, että kumpaakin KeuPan maalia edelsi Kettukankaan sössiminen. Vaikka SaPKo hävisi, ei se pelkästään omaa huonouttaan hävinnyt vaan KeuPa pelasi hyvin.
   
 21. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Se on totta. Vähintäänkin KeuPa pelasi paljon paremmin kuin SaPKo. En ihan tarkkaan muista minäkään mistä nuo maalit tulivat, mutta onhan se totta, että melkoinen hasardi on tuo Kettukangaskin.
  Ylipaino onneksi on parantanut pelaamistaan tälle kaudelle ja se on joukkueelle iso etu.

  Voisikohan harkita, että joku yrittäisi neuvoa tuota Wacklinia aloittamaan. Ukko ja ukon ketju pelaa muuten hyvää peliä, mutta aloittaminen on aika vaikeaa. Kun katsoo näitä nettilähetyksiä niin aloitukset kuvataan läheltä ja niistä näkee aika selkeästi, että ei ole tuo aloittaminen ihan kaverin vahvimpia puolia. Tosin taisi tänään tilastollisesti voittaa aloitukset kun huonoin oli Forströmm jollain 18% onnistumisella.
  Voihan se olla, että näen itse jotain huuhaata, mutta siltä se homma näyttää.
   
 22. Linnankundi Jäsen

  Lainaus:
  Pitää korjata väärä todistukseni Kettukankaan osuudesta KeuPan toiseen maaliin. Ei näyttäisi olleen Kettukankaan moka, vaan Huhtasen syöttö näyttäisi osuvan maalirautoihin maalin takana ja KeuPan pelaaja pääsi väliin ja siitä lähti tilanne kehittymään maaliksi. Huhtasesta sen verran vielä, että näyttäisi olevan parempi hyökkäyssuuntaan kuin puolustussuuntaan. Vähän samantapainen pakki kuin Lukka oli, virheitäkin tekee yhtä paljon kuin Lukka SaPKo-uransa ensimmäisenä vuotena.
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Jokohan Rasmus Hämäläinen toipuisi pelikuntoon tässä tauon aikana? Tietääkös kukaan (meistä kaikista jatkoajan SaPKo-kirjoittajista) mikä tilanne?
   
 24. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Paskaa, paskaa tuuria. Itä-Savon verkkolehteä mukaillen Hämäläinen toipui ja loukkaantui treeneissä uudestaan. Wilenius 1-3 viikkoa saikulla ja Jurgenssin pelit paskimmalla tuurilla kauden osalta ohi. Voi tosin selvitä muutaman viikon huilillakin.

  Tänään sieltä tulee sitten jotain tietoa vahvistuksista.
   
 25. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Markus Kojo, Teemu Lämsä ja Oskari Setänen loppukaudeksi SaPKoon.